- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hanee
senior tag
válasz
ipavlidu! #4903 üzenetére
A teljes kiőrlésű kenyér mindenképpen egészségesebb! A teljes kiőrlésű lisztből készült dolgokban nem csak a tömény gyorsan felszívódó szénhidrát található meg, hanem sok rost anyag, és fehérje is van benne, növényi természetesen. Olyan ballasztanyagokat tartalmaz, amik az emésztést is elősegítik és lehetővé teszik, hogy a benne lévő szénhidrát lassan, fokozatosan szívódjon fel, ezért nem okoz a vérben hirtelen vércukorszint emelkedést, míg a fehér lisztből készült dolgok igen.
Azonban szerintem amikor veszel ilyet mindig olvasd el az összetevőket, mert nagyon sok átverés van a polcokon! Rá van írva, hogy teljes kiőrlésű liszttel készült, és közben sima búzaliszt van ráirva + 20% tk. búzaliszt, ami még mindig épp csak annyival jobb, hogy semmivel sem egészségesebb szinte.
A legjobb az a teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyér szerintem, én ezt szoktam venni a legtöbbször, mert 1. nem kemény és eláll napokig, 2. ehető íze van, 3. mentes mindenféle sima liszttől.hanee
-
LOTR
addikt
válasz
ipavlidu! #4903 üzenetére
akkor egy "egészséges" szendvics receptje
rozskenyér+főtt vagy grillezett natúr csirkemell+valamilyen zöldség(ek)
ezt a nyáron én úgy oldottam meg, hogy pufirizs+csirkemell, ha csak pár percem (szó szerint 1, max 2 percem) volt enni, akkor így csináltam - próbáltam szigorúra (már amennyire tudtam) fogni a diétát -
LOTR
addikt
válasz
ipavlidu! #4900 üzenetére
egészségesebben szeretnék enni
ez konkrétan mit jelent? - mert ha eddig csak zsíros ételeket ettél, akkor könnyű rá válaszolni, de egy szendvics esetében .....
szerintem az ég világon semmi jelentősége nincs, hogy pl light vagy hagyományos margarint használsz (az a napi 1-2g nem hiszem, hogy akár mit is befolyásolna, ha meg többet eszel, akkor meg alapból nem beszélünk egészséges táplálkozásról)ha mindenképpen kenyeret akarsz, akkor az egyik legolcsóbb a plusban kapható 500g-os rozskenyér, 1,5 éve 100ft-ba került - azóta mondjuk nem vettem, de még biztos kapható
állagra meg olyan, mintha 4-5 napos hagyományos kenyeret ennélha felvágottat eszel, akkor igaz van bennük egy kis tartósító, de nem hiszem, hogy ettől lenne bármi bajod is, itt is törekedni kell arra, hogy minél több %-ban tartalmazzon húst, viszont ebben az esetben 1kg felvágott ára 2-3ezer ft is lehet, ez viszont 2 kiló csmell ára, és az utóbbi olcsóbb is, sokkal "egészségesebb" is, mi kell még?
fruktóz pedig a gyümölcscukor, nagyjából annyit kell tudni róla, hogy lassabban növeli a vércukorszintet, mint a hagyományos cukor, de ugyan úgy hízlal, meg írják azt is róla, hogy mivel édesebb, mint a hagyomásnyos cukor, így kevesebb is elegendő belőle ugyan olyan hatás eléréséhez
egy szendvics esetében szerintem nem nagyon lehet azt mondani, hogy egészségesebb lett, persze ha nem teszel bele felesleges cukros/zsíros izéket, akkor már egészségesebb, de ebben az esetben ez annyira kis mennyiség, hogy szerintem élettanilag nem befolyásol semmit
a leírtakért feleősséget nem vállalok, saját vélemény volt
-
hanee
senior tag
válasz
ipavlidu! #4900 üzenetére
Szia!
Csirkemell sonka, Flora light margarin, ALPA light sajt (PLUS-ban lehet kapni), Norbi UD1 majonéz (ha szereted bele).. én ezt szeretem a legjobban
Joghurt: Szeritem ezeket a cukrozott joghurtokat felejtsd el, van a Jogobella-nak light változata, az fruktózzal készül, sokkal egészségesebb és nagyon finom szerintem.hanee
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Házimozi haladó szinten
- Xbox Series X|S
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ZIDOO médialejátszók
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Battlefield 6
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest