Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
köszönöm!
akkor megpróbálom belőni a napi minimum 3 litert ...
pláne kávét is iszok, ami meg vízhajtó ... a 3 liter már segíthet .... -
rii
nagyúr
a vízivás befolyásolja az eredményt?
1,5 l víz hátráltat, és ha legyűrnék napi 3 l akkor az segítene?
-
rii
nagyúr
válasz
Kékes525 #6486 üzenetére
jogos ... de nekem sajnos inkább pihennem kell ...
reggel már bejönni se bírok a munkahelyemre ... (nem az étrendávltozás miatt vagyok ilyen fáradt, hanem a rengeteg házimunka hétvégente a húzós munkanapok mellett)azt vettem észre, hogy akármennyit mozog az ember, ha nem pihen, a szervezete nem "engedi" el a tartalékot, ha teheti .... szerintem ....
-
rii
nagyúr
sziasztok
ez az egy "evőkanál almaecet egy deci vízben étkezés előtt" - nagy hülyeség?
állatólag segít a zsírt lebontani -
rii
nagyúr
aki csak diétázik, annak is jobb a csirkemellfilét választani (május 4 óta azon élek) vagy a csirkecombifilét is lehet? vagy ez ront a hatékonyságon?
-
rii
nagyúr
válasz
Woodslave #6344 üzenetére
" ... Végzel-e heti 2-3 nehéz súlyzós edzést? ... "
egyelőre meghalni sincs időm )))-.
volt h munkahelyen 9-21.30ig voltam
nagyon ki vagyok merülve
itthoni munkáim is vannak, ismerős ismerősének weblap, természetesen kva-ra kib*szott velem, újra kell csinálnom az alapoktól kezdve, mindezt a semmiértszóval még a napi 1 óra aerob se megy )))-.
1 hónapja követem ezt az étkezést, de aerobra még nem tudtam eljutni
és ha lett volna is valami időm, az elmegy a.) napon a húsvásárlás-mosás-trancsírozás-pácolás-ra, b.) napon meg a hús sütés-rizsfőzés-mosogatás-ra. Ezekre minden nap elmegy egy órám.mágikus szám? a fehérjebevitelben?
hát a sárga kapszula aszongya hogy fehérje: 3 g/tskg. 73 kg vagyok, az 210 g fehérje
500 g csirke mellfilében van 100 g, úgyhogy napi 1 kg-ot kellene megenni O.oaz anyagilag se egy elhanyagolandó tényező )-.
rost tablettát is mondott Bunny. Abból melyiket érdemes?
a diétára sikereségére van hatással, ha elb*szom a napi fehérjebvitelt, és csak napi 2 g/tskg menne?
-
rii
nagyúr
azt megkérdezhetm, hogy a diétára milyen hatással van, ha a napi szinten betartandó fehérje adagot 50-70%-ban tudom teljesíteni?
sikerült a teáról leállnom
egyelőre napi szinten víz
van hogy 3 l is leszaladt
feltettem egy prog-ot, 20 percente kiírja, hogy : Gödény!!!, .... és ilyenkor megúzom a felest ... -
rii
nagyúr
az a "baj", hogy a tea "itatja" magát.
tehát abból erőltetés nélkül lemegy napi 3 liter ... de akkor megpróbálom light-osítani ....a koffein meg -sajnos- kell ... eddig kávéztam, de most a tea ugye kiváltotta, ha nem teáznék, akkor muszáj lenne a kávé ... pörögni kell munkahelyen )))-.
asszem 3 literbe tettem 4 filtert.
de akkor csökkentem 3 literbe 3 fileter-re az adagot -
rii
nagyúr
hello
mondják, h sok folyadék kell, minimum 3 liter, de inkább több, mivel gyorsítja az anyagcserét
vízből van amikor este veszem észre, hogy 2 decit ittam csak, pedig az 1 literes ibrik ott van mellettemezért tea ... most attól eltekintve, hogy van benne cukor -bár csak minimális , és moat azt is felezni fogom- megfelel a tea foyladéknak, annak ellenére, hogy vízhajtó hatású?
-
rii
nagyúr
válasz
spammer #6292 üzenetére
durva ez a könyv, és persze nagyon jó
kiadkad, hogy meg merik kérdezni az emberek, hogy a húst nyersen vagy készen gondolta-e a gramm-ot, ... de mi van ha valaki csak készen tud 1x-2x húshoz jutni, grilezve, .... akkor 300 g nyers csirkemellfilének mennyi grillezett csirkemellfilé felel meg? :-/
-
rii
nagyúr
tudtok salátába tejfölt-joghurtot-kefírt kiváltó akármit? valami szószizééé?
csak h ne a nítúr saláta legyen olivaolajjal, mert az ehetetlen )))-:
-
rii
nagyúr
nagyon köszi!!!
LOTR, belinkelnéd lécci a puritánról, hogy miket tartasz érdemesnek, vagy miket rendszel te onnan, csak 1-2 linket lécci' ... kva nagy oldal, és nem látom át ... ha melóhelyen mást is bele tudnék rángatni, akkor lehet rendelnénk onnan
-
rii
nagyúr
hello
tudnátok lécci konkrét vitamint mondani, hogy mit a legjobb szedni?
LOTR írt egy weboldalt, de az külföldi :-/meg néztem volna vaterán kézi súlyzót, de nem volt
hol lehetne tanáni'óccsóéé? -
rii
nagyúr
válasz
Borify Péter #5746 üzenetére
//laikus
a testépítőknek van valami 'tabellájuk (régebben tudtam a nevét) ami mozgástól függetlenül, a beviteltől számított 1 óra múlva megérteti az aggyal, hogy kezdje el termelni azt az anyagot, ami normál mozgás esetében csak a 30ik perctől kezd termelődni, és ennek hatására a zsírégetés beindulni
persze más kérdés, hogy a máj ennek mennyire örül//laikus
-
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
az aerob séta szerinted kb hány km/h-ra tehető?
4-5?
vagy 6-7?
mert a 6-7 nagyon sok fizikailagamikor gyalog jártam be melóehlyre akkor sztem aerob séta volt, (bár pulzus 100 alatt) (de legközelebb megnézem, h be tudom izzítani a ketyerét) mert akkor szaladgáltak le rólam a kilók ...
-
rii
nagyúr
válasz
acehawk #5135 üzenetére
nem állt még be a kajálásom.
esténként néha, plána ha túlórázás van 8-9ig, akkor egy-egy csomaja amgy 170 vagyok
a melóhelyen most már napközben csak tejmenetes vega kaját eszek, ami FITT menü név alatt fut ...
de mondjuk mr megírták itt, hogy mit is kellene enni..
mennyi ch, meg mennyi zsír meg fehérje ...
de ezt csak titkárnői pepecselős állás mellett lehet megincsálni ...
amikor ben tvan az ember reggel 9től este 9ig , akkor felejtős -
rii
nagyúr
válasz
acehawk #5117 üzenetére
én már lassan egy éve ugyanazzal a 8-10 kilommal küldök ;-(
akkor ovltam kb 75-76 ... aztán nyárra lementem 70.
aztán összre 66-68
kaárcsony: 76
január: felvillant a 68
aztán most megint 70-72 ;-(
de ***** ********** ********* *** * ******* neház lefogyni, ha reggel 1-túl bent vagyok este 10ig 11ig e hét szerdán pölö hajnal 3ig, tegnap megnt 10 ma kb este 8ig. ;-(
és amikor felrobban az agyam az idióta *******októl, akkor ne tolja be egy adag kaját ... ;-(
meg így nemtok elmenni tekenri se ...
na fürdôskurva-féle-picsogág vége :-/ -
rii
nagyúr
aerpb, anaerob
http://somkuti.hu/futas/segitmaxpuls.html
akjinek kellett pulzusmérés: pulzusmérrsről PH!én meg azt kérdezném, hogy a kókuszdiórezelék az szinte csak zsír? ;-(
akkor felejtsem el, ha le akarok (még mindig) adni 5-8 kilót?karácsonykor én is felmentem 76-ra. mostanra már visszaálltam 68-69-re.
melóhelyre gyalogotlam
be egy óra
vissza egy óra
azt mondták az okosok, hogy a gyaloglás a legjobb zsíégető módszer,nem számít. hogy csak 90-95-ös a pulzus
most a keóra akarok visszaállni
napi 1-óra reggel, és 1 óra este
első lépésként csak 1 óra este hazafele. -
rii
nagyúr
jogos ... abból én is .. annó csokiból én mindig két táblát vettem ... az első az alapozó ... és csak a 2.ik tábla szolgált élvezetként
de itt arra akartam, és arra kérdeztem rá pontatlanul
, hogy meg lehet-e nagy mennyigéet büntetlenül enni a kg-ok szempontjából.... vagyis hizlal-e?
illetve mi lett a body.builder.hu oldallal?
-
rii
nagyúr
hi!
krumlpi+fehérrépa+sárgarépa
olivaolajban sütfe, tejföllelabból lehet nagy mennyiséget enni?
-
rii
nagyúr
2 naponta súlyzózzak? szivem szerint fekvőtámaszoznék.
3x10 majd így növelve napról napra az adagokat
meg a napi 2 óra séta -
rii
nagyúr
válasz
L|zsidoboz #4727 üzenetére
köszi szépen
mondjuk folyamatosan megvonom a számtól a jót.
múlt héten a lentebb írt LowCarb (LC) kaja, meg tejeskávék. meg napi 5-6 vajas kifili
ezen a héten L.C kaja, meg tejeskávék
jövő héttől jö lenne már csak L.C. kaja.
már az is nagy csoda, hogy nem kajolok este O.o
de baromnira nehéz, ezen a héten minden nap este 10 ig bent vagyok, pénteken meg haza sem megyek sztem. -
rii
nagyúr
válasz
L|zsidoboz #4697 üzenetére
nincs ráírva sajna semmi ...... ):
instant sovány tejpor.... -
rii
nagyúr
válasz
Ariadne #4719 üzenetére
az arra való, hogy szedése után 30-50 perccel elindul a kretaimin vagy mi a túró termelése, amit az agy amúőgy csak 20-30 perc aktív mozgás után kezdene el termletetni.
szal ha ezt a mozgás előtt 30-50 perccel előtt beveszed, akkor már a mozgás legelső perce zsítrégetéssel fog telni, és nem kell 20-30 percig feleslegesen mozogni ...
asszem.
nem akartam hülyeséget mondani. -
rii
nagyúr
// okoskodás
a rágó azért nem jó, mert a tudat alatt a szervezet összeköti két dolgot, hogy rágsz, azzal ami nem is történik meg, hogy kap kaját a gyomor, és emiatt elkezdi termelni a gyomorsavat
ami aztán a gyomorfalat kedzi marni
//okoskodás
én nem akarok ilyen löttyöket venni, akkor mit ihatok? kőkekényen csak csapvizet? -
rii
nagyúr
mit szoktatok/szabad inni?
-
rii
nagyúr
'' ......... a sok zsír miatt felejtősek, emiatt sok bennük a kalória. ........... ''
és ha több kalóriát nem vinnék már be?
vagy zsírt?
mondjuk csak zöldséget, meg gyümölcsöt ennék már ezen kívül?
545 kcal-t írnak, hogy van benne... az sok? :-/
meg a 37g zsír is sok?
bocsánat, hogy ilyen ''hozzáértó'' vagyok ....
megyek haza, hétfőn jövök....
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
válasz
L|zsidoboz #4694 üzenetére
előtte megkérdezném még, hogy a sovány tejporral mi a helyzet ?
azt ''szabad'' tolni? -
rii
nagyúr
ja
hogy legalább hangulata legyen, veszek a hétvégén valami koptatott fatányért, meg fa evőpálcikát, meg ilyen süveget a fejemre
monitorba destopnak rizsföld, srácoknak meg megmondom, hogy a Secret Agnet SN SomaFM iTunes rádió helyett Yuan-Yeing-et fogunk hallgatni .....
kávé helyett tea cukor meg minden lóf@sz nélkül ....
ha egy hónapignem írok, akkor 'valszeg drappszínű kénszerzubbont kaptam -
rii
nagyúr
hát .. ez számomra már majdhogynem felér egy halálos itélettel ....
én még a konyhát is száműztem az életemből, annyira nen nekem való. Reluxa takarja el a hozzá vezető ajtót ...szeretek mosogatni, csak képtelen vagyok elkezdeni .... :-/
de akkor jövő héttől elkezdek gondolkodni valami home-made-food dolgon ... :-/ amihez nem kell sok alkatrész, meg fortély, meg időőőőő ....
pld. veszek rizst, megfőzöm, és eszek hozzá például ...... rizst .... főtt rizst -
rii
nagyúr
próbálom megérteni amiket írál, csak nezen megy
bocsesz., hogy összevissza reagálok, de kissé elhavaztattam.
most speciel bent vagyok még, a munkatársaim után dolgozom.
meg odahazára is adtak anyni melót, hogy végodolgoztam aug 18-19-20-t, és persze napközben is darabokra szedettetem
no .. ennyit arról, ohgy miért írok itt öszze-vissza
de ..
''numero-van'' számú kérdés:
ha ilyen kajákat rendelek, akkor amellé már jóformén semmit sem ehetek. de ezekben alig van szénhidrát,
napi megengedettként 100 g-ot írsz, ezekben meg 18-40 g van
citryfood. Low-Carb:
Hétfő: gyümölcsös rakott csirkemell
545 kcal
35 g fehérje
37 g zsír
26 g szénhidrát
kedd: olasz csirkecomb, párolt kelbimbó
506 kcal
39 g fehérje
26 g zsír
28,2 g szénhidrát
szerda: pulyakmell Marco Polo módra (sonka vrokolim sajt, bébirépa
495 kcal
46,7 g fehérje
24,1 g zsír
21,4 g szénhidrát
(nem a LOW CATRB kaja, hanem a FITNESS-F1)
csütörtök Csőben sült zöldségek
400-700 kcal
péntek: mustáros csirkemell, pirítot zöldség
313 kcal
34 g fehérje
12 g zsír
18 g szénhidrát
kettes számú kérdés:
a ch a szénhidrát?
hármas számú kérdés:
a kifli az leginkább szénhidrát, meg az tészta? -
rii
nagyúr
a testünk a méreganyagokat a súlyfeleslegünkben tárolja ha jól tudom.
szóval a fogyát gátolhatja a méregtelenítés hiánya nem?
vagyis lehet hogy könnyebben fogy az, aki elvégez egy méregtelenítő 2-3 hetes kúrát? -
rii
nagyúr
ühüm ... mondjuk egész nap ülő munkát végzek, de napi 1-1 órát gyalogolok be, majd este haza. Ez számít valamit? Mondjuk ilyenkor elég alacsony a pulzusom 'asszem.
Tudom, hogy már írtátok, de had' kérdezzem meg megint, most így csak a rizsre összpontosítva érdeklődésemet, hogy napi mennyi lenne egy nem is kevés., és nem is sok, szóval egy elfogadható mennyiség, illetve milyen fajta rizst tudnék venni, ami mikróban elkészíthető? -
rii
nagyúr
bocsánat a kérdésért, de a rizs kevésbé hízlal, mint mondjuk a tészta?
-
rii
nagyúr
szintén egy gyors reagálás. (:
mozgás: kb 1 hónapig minden nap gyalog jártam be melóhelytre, meg vissza, ami 1-1 óra volt.
pulzusomat nézve 90-100 között votl ''csak'', bár azt mondják, hogy attól még hogy nem 110-130 között van attól még jó zsírégetésre.
mozogni mindenképp fogok ezektuőn is sokat, szerintem nem bringával fogok járni, hanem begyalogolok inkább.
Megpróbálok akkor ''súlyzós'' edzéseket is beveztni, (fekvőtámaszozás)
sajna a műzlit én nem grammra, hanem dobozra eszem/nap, ezért is nem szoktam venni.
Kajakontroll nálam nulla.
jövő héttől munkahelyem olyan kajákat rendelek, amik ilyen fitness név alatt futnak, és 800-1000 kcal tartlamaznak. Meg estére a kajámhoz inkább satlátt csinálok.
remélem hatni fog.
még áttanulméányozom amit írtál, eddig munka mellett semmi iundőm nem volt még (:
köszi az infókat!!!!!!!!!!!!!!! -
rii
nagyúr
most még csak arra szeretnék reagálni, illetve rákérdezni, hogy ha a mostani súllyommal mondjuk napi 3000 kcal bevitel mellett nem emelkedik semmit sem a súllyom, és mondjuk ha lekmennék 63 kg-ra, akkor meg 2500 kcal bevitelével nem emelkedne semmit sem a súllyom, akkor nem az lenne a cél, hogy olyan étrendet kitalálnom, amivel 63 kgnál már stagnálna a súllyom, de most meg még a 70 kg-ommal fogynék?
csak azért kérdezem, mert az addig oké, hogy egy ilyen kemény leírt fogyokúrával le lehet fogyni, de egy olyan életmód szükségeltetik, amit be kell majd tartanom akkor is, ha már a kívánt súllyon vagyon, és azt meg bírjam tarani.
Amit leírtál az a fogyást garantálja, de ha eléri vaalki a kivánt súlyt., akkor milyen étrendre kell átállni? Ugyanezt kell folytatni, szóval egy életmód amit leírtál, vagy utána már nem kell ezt követni? -
rii
nagyúr
hello
170 cm
és 69-70-71 kg vagyok (két adag kínai, meg 1 liter kóla útán 72,38)
el szeretném érni a 65-öt,
felelsg ''csak'' a hasamon meg az oldalamon van (egy kis tévénézőizom, meg uszógumi)
hasazással le lehet adni, vagy nipi 1 óra kerózással?
illetve ha 18h útán nem eszek.
előre is köszi -
rii
nagyúr
mennyi kalória van 100g cukorban?
-
rii
nagyúr
válasz
L|zsidoboz #3568 üzenetére
170/75 vagyok.
eddig jól ment a futás, csak ki kellett hagynom 4 hetet túlóra , bmegfázás, majd nyakrándulás miatt ....
fLeSs: térdédő bigyót venniakarok én is egy héten belül ....
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
válasz
DigitXT #3564 üzenetére
''............ Akkor szvsz keress egy jóval nyugisabb helyet .............'' Az a baj, hogy nem nagyon van Pesten olyan hely, ahol eg huzamban lehetne megállás nélkül hosszabb távokat tekerni .... csak pld a Váci út, Üllői út. Talán légszűrőt kellene vennem .... :-/
Maradok inkább a futásnál ... csak mostanában a 10-20 perc után kihagyás miatt fáj a térdem .... ;-( -
rii
nagyúr
válasz
L|zsidoboz #3562 üzenetére
én inkább a légellenállásra, és a tapadásra gondoltam, de azt hiszem ez mind benne van a szobakerékpár által kifejtett ''ellenállásban'' ....
-
rii
nagyúr
válasz
L|zsidoboz #3560 üzenetére
tom, hogy magas de mit tudok vele kezdeni? ;-(... mennyi lenne az ideális ilyen tempónál? :-/
Neked mennyi a szobakerónk 32 környékén?
DigitXT: nem munkábajáráshoz kell a keró .... (-: szal csak úgy magamtól mentem arra ... olyan helyet kerestem, ahol nem kell 100m-nként megálllni ... :-/
rövidebre vettem, (-. kaptam MODtól PÜ-t .... -
rii
nagyúr
válasz
DigitXT #3557 üzenetére
az a baj, ezt nagyon nehéz elérnem ... ha futok, minimum 150-155-ön van, pedig igyekszem magam visszafogni ... ha kerózok, és mondjuk a vácin megyek, akkor magával ragad a forgalom, és 30-35-38-al megyek, 170-175-ös pulzuson ... :-/
130-on az aerob gépek tudják tartni az ember pulzusát, amikor is ''gyalogolni'' kell egy emelkedőn .... -
rii
nagyúr
ha valaki egy óránál többet mozog, akkor már az izomból kezd el energiát nyerni, égetni a szervezet, nem? És ha vaklaki reggel teker 1 órát, és este 1-et?
-
rii
nagyúr
válasz
T. Almeida #3479 üzenetére
jól be kell melegíteni, csak attól lesz folyadék az izületekben ... amúgy engem is pont a reggeli futás kérdése foglalkoztat.
a PH-n is avn fútó topik:
[link] - Futás, futópályák Budapesten -
rii
nagyúr
úgy látszik azt kell a diéta alatt bevállani, amit utána méáskor is tartani tud az ember, úgyis visszajönnek a kilók, ha valaki diléta utén visszaáll a diltát megelőző étrendre, életmódra ...
én ezért nem diétázok, hanem megyek ma este is egy órát kocogni
szeretnék minden nap 1 órát, idővel.... -
rii
nagyúr
ÖNIGAZOLÁS
az még akkro volt, amikro 2 év kihagyás után lekzdtem ujra kerózni, és 26-28-nál 176-180-as pulzusom volt.
a múltkor letekertem 80km-t 23.1-es átlaggal, szóval annyira szar kondiban nem vagyok.
most meg lekocogtam 130-140-150-es pulzussal 7500 m 1 óra alatt .... tudom, hogy nem nagy táv, de most kezdtem el futni ....
ÖNIGAZOLÁS -
rii
nagyúr
nem akartam értetlenkedni. Én eddig ezt néztem: [link] itt csak a pulzuson van a hangsúly ....
szerk.:
amúgy meg mindenki mást mond, az a baj.
ezen oldal alapján kiszámoltam a MHR-emet (193), majd azt mondja, hogy a fogyasztási zóna a MHR 60-70%-a.
tehán nálam 115,8-135,1.,
de a lentebb található számoló
már 141-154-et mutat, és vannak akik szintén a 150 köröli értéket mondták, ahol legjobban lehet fogyni, erre most meg új elmélet: hogy nem a pulzusszám határozza meg a szükséges intezitást.
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
ide, a topikjába is beírhatnád, mit nem gondolsz helyesnek: [link]
viszonylag sokakat érdekelheta téma ...
lesaux: ha elkezdesz mozogni, akkor 30 perc után kezd el az az anyag termelődni a szervezetedben, ami a zsírégetést beindítja. Erre megoldás a Mega Carni-X, ami a beszedéstől számított 45-60 perc múlva már beindítja ennek az anyagnak a termelését, és így már a legelső mozgással töltött perc is zsírégetéssel indul ... de ez csak mozgásra érvényes.
Szerintem a többi szer felejtős. Fogyni vagy ditától, vagy mozgástól lehet, vagy a kettő együtt.
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
[1.] azért a testépítők nem azokhoz a mozgásokhoz vannak szokva (ahogy Te is írtad) .. talán azért hatásos Nála ...
[2.]
''..............de az 100%,hogy egy adott pulzus fölött kalóriákat égetsz csak amit nem a korábban megevett kajákból és nem is a zsírszövetből nyer hanem abból ami a legközelebb van..az izomból.............''
Az izomból nem tud kalóriát égetni, nem? (SZERK: vagyis amit az izmoból eléget a túl magad pulzusszám miatt (160-170-180 fölött, azt nem kalórának hívják, nem?)
''..............de az 100%,hogy egy adott pulzus fölött NEM kalóriákat égetsz csak amit nem a korábban megevett kajákból és nem is a zsírszövetből nyer hanem abból ami a legközelebb van..az izomból.............''
nem így a helyes?
[3.]
''...............nem csak a pulzust kell nézni...egy adott mozgáshoz hozzá tud szokni a szervezeted és meg tudja később csinálni alacsonyabb pulzussal is............''
és ha meg tudja csinálni alacsonyabb pulzussal is, monduk 120 helyett 100-on, akkor máris nem esik bele a mozgás az ideális 110-130-ss intervallumba, ahol a legjobban tud kalóriát égetni, nem?
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
válasz
pacorro #3400 üzenetére
én sem úgy akarok lefogyni, hogy megvonok magamtól minden kaját (sőt semmit nem akarok megvonni ... (
)), mert ha valakiről le is mennek a plusz kilók ezzel a módszerrel, kicsit enyhébben bár, de ugyanúgy folytatnia kell a könyörtelen étkezést, hogy vissza ne menjenek a kilók
amit én változtattam, és most már tartani is fogom, és tartani is akarom, mert az egészsges életmódhoz szükséges:
- este 18h után nem eszem,
- reggel is eszem, (most még itt van a főétkezséesm), de a főtékezést le kell vinnem 13-14h-ra., reggel pedig csak gyümölcsöt szabadna enni ...
- kerózom napi egy órát. (többet nem) (meg majd szeretnék kocogni is .... )
- nem eszem csokit ()
de a pulzus tartományok szerintem nem hülyeség .... azokra szerintem kell figyelni. -
rii
nagyúr
válasz
pacorro #3398 üzenetére
''.........De: többet mozogsz (lehet séta is, csak legyen)..........''
a séta azt hiszem fogyás szempontjából nem használ semmit, ugyanis nem lehet sétával a megfelelő pulzustartoményba kerülni .. ma én poénból néztem a pulzusom gyors séta közben, és akárhogy mentem, 98fölé nem tudtam feltornászni ...
sztem keró vagy kocogás kell, ha a mozgás is szerepet kell, hogy játszon a fogyásban -
rii
nagyúr
válasz
attilam #3380 üzenetére
[1.] reggel 1 óra
meg este 1 óra tekerés nél a kortizolszint nem fog megelekdni nem? tehát az esti 1 óra tekerés is csak kalóriát emészt majd fel, nem?
[2.] másik kérdés: ha reggel megyek el tekerni, hiába, hogy aznap nem vittem be még kalóriát, de akkor is kcal-t fog égetni a szervezet, nem,
[3.] ha valaki mondjuk fut, furása közben felmegy a pulzusa 150-re, majd megáll, és a pulzusa kb 10 perc alatt csökken csak le pld 115-re, akkor a szervezet ez idő alatt is éget kcalt-t?
tehát a kcal égetés az attól függ, hogy a szivünket milyen pulzudartományban tartjuk, vagy pedig kell hozzá az izommunka is, tehát ha valaki leáll a futással 150 pulzus környékén, akkor onnantól még égeti a szervezet a kcal-t, vagy nem? Vagy csak kisebb intenzitással? -
rii
nagyúr
a mozgásról egy link: [link]
-
rii
nagyúr
válasz
attilam #3376 üzenetére
az izomégetéstől én is tartok, de azt mondják, hogy ilyen jellegű mozgás esetében még a 3 óra sem éget az izomból, hiába, hogy már túl vagyok az 1 órán.
A pulzustartományt megpróbálom tartani akkor ...
de különben rólam 10 kg leszaladt már, és végig 170 környékén votlam az összes kerózásom alkalmával ... most kezd a pulzusom talán lejjebb menni, mondjuk 26km/h-nál nem 170, hanem 155-160. :-/
-------------- -------------- --------------
nekem akkor 110-115 a pulzusom, ha kerózás után tolom a cangát ...izé ....
-
rii
nagyúr
válasz
littlemole #3374 üzenetére
[link]
én már nem tudom mit higyjek, mert itt azt írják, hogy a MAX HEARTH RATE 60-70%-nál van a fogyási zóna (nálam a MHR=193) ennek a 60-70%-a 115-135.
de a letni automatikusan értéket számoló résznél meg azt mondja
151-162, 90-es nyugalmi mellett ...,
80-as nyugalmi mellett meg 147-159 -
rii
nagyúr
mikor jobb 20 km-t tekerni (1 óra) ha én azért csinálom ezt, hogy kalóriát égessek? Este, vagy reggel?
-
rii
nagyúr
válasz
littlemole #3365 üzenetére
''.........Amúgy 1órát szoktam ha épp mozogni kell valamit.+ valami torna...........''
szerintem mozgástól csak akkor fogysz, ha a mondjuk 140-150-160 pulzustartoményzban vagy.
sima séta az még a 110-et sem éri el, sőt aha gyorsabban mész, még az sem ... úgy vettem észre, ha fogyni akar valaki mozgástól, akkor vagy kardio gép, vagy kerékpár, mert ezekkel lehet mundjuk 1 órán keresztül ugyanabban a pulzustartoméányban maradni ... és amúgy is 30 perc mozgás után kezdődik el a zsírégetés ... szóval 1 óra mozgás 150 környékén javasolt, ha mozgástól akar fogyni valaki. -
rii
nagyúr
''.............Többnyire a hasról megy le utoljára a zsír, ebbe bele lehet törődni. ..........''
pont ezt tapasztalom én is ... 10 kilo lement rólam, de a combomról, meg a seggemről () ment le, ami volt ... mondjuk én ezt inkább a kerépározásnak tudom be ... vagyis eddig annak tudtam be ...
amúgy zabálok irgalmatlan, de
- este 18h után nem eszek, átszoktam a reggeli kajolásra
- kerózok, heti 3x-4x esténként 1 órát, 20 km, 165-178 pulzustartományban. 26-28 kmp/h meg hétvégenként 4-5 óra össz-vissz.
- nem eszek csokit, de kakaó napi 1 liter néha beszalad.
Szal csak mozgással is lehet ''fogyni'' -
rii
nagyúr
én arra a tejsavókészítményre gonoltam akalória tekintetélben ...
bocs a láma kérdésekért
és a kerékpártúrák ezzel a tejsavóval milyen ereményt adnak rám nézve? mivel nem gyúrok.
amőgy fogyás szempontjábüól a kerékprozás jobb a futásnál azt hiszem, tartósabban tudok mozogni, akár 1-2 netán 3 órán keresztül is ... de napi 1 óra miminum .. futásból kb 15 percet élek túl, többet nem. -
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
Coca Cola light-ot lehet inni? (valami édes kell)
0,2 kcal in 100 ml.
Attól eltekintve, hogy rákkeltő anyagok vannak benne a fogyókúrának nem árt, nem? -
rii
nagyúr
a kilométerótám azt mondja (spec nagyon nem értek egyet ezzel a funciójával) , mont egy órás tekerészés után, hogy 324 kalóriát égettem, viszont a body.builder.hu kalóriaszámlálója meg [link] 1100-at .... azt tudom, hogy mind a kettő téved, meg egyiks sem lehet pontos, de mégis hogy lehet ekkora különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyomtató topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Formula-1
- Milyen széket vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest