- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ha3flt
tag
Nagy indokok voltak. : -) Próbáltam ilyen billentyűzeteket, és sok másfélét is, ami éppen újdonság vagy divat volt az évtizedek alatt. Közel negyven éve fejlesztek, igényes - és helyenként elég drága - technikai eszközökkel veszem körül magam, tíz ujjal gépelek és igen gyorsan szerkesztek. Ez nem a gondolkodásom sebessége, úgyhogy el lehet hinni. : -) Ja, és az egeret mindkét kezemmel egyformán ügyesen használom. Tényleg.
Sohasem éreztem szükségét az ilyen műmájer billentyűzeteknek, a billentyűzetek igen olcsón is végtelenül kényelmesek tudnak lenni úgy, hogy elfelejti az ember, hogy közte és a gép között vannak, sőt leginkább csak elrontani lehet a valamikor jól kitalált megoldásokat. Rendes navigációs felület nélkül, amit mások számbillentyűzetnek hívnak, amúgy is csököttek, de az egy másik vita, ezeknek a rövidítetteknek a konzumer felhasználását, vagy hogy is hívjam, teljesen megértem.
-
Egon
nagyúr
Ezek a klaviatúrák tipikus esetei a kinek a pap, kinek a paplan mondásnak.
1. A Marvel gombra ha csak ránéznék - tekintettel az utóbbi filmjeik "minőségére" - már sírnék, és nem örömömben...
2. Az alsó példány összenyomorított elrendezését már a 13 colos kijelzős céges laptopon is utáltam mint a sz*rt (tök jó, mikor sokat használnád a Home-End illetve a Page gombokat is, ezért kellene dedikáltban), nem büntetném vele magam még egy külső billencsen is... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az a Dasher elférne itt is.
Eh, egy ilyen bézs/szürke SP DCS jó lenne az BOX White v1/brass buildhez, még az ára sem olyan durva, csak kéne spacebar kit is, nem ANSI shiftekkel mókolni.
-
copass
veterán
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Teljesen más érzés nyomkodni. A haptikus és hangbeli visszajelzés nagyon más kategória, és ezek befolyással vannak/lehetnek a munkakedvre/termelékenységre is (nálam biztosan). Ha valamit kifejezetten kellemes használni, máris nem küzdés annyira, ha dolog van vele. Plusz a jobbféle motyók maximálisan egyéni igényekhez igazíthatók (leütés feel, hang, kupakok profilja stb.).
Erre már csak hab az abszolút programozhatóság. Vagy épp az ergonómia, amit meg az ízületek köszönnek meg hosszú távon.
Én is tudnék dolgozni 1500 forintos billentyűzeten, csak nincsenek mazochista hajlamaim. Mert már pontosan tudom, hogy milyen is lehetne, ha áldoznék rá pénzt.
A billentyűzet egy olyan eszköz, amin keresztül megvalósul az ember-gép kapcsolat, és alapjaiban határozza meg a felhasználói élményt. Ha napi rendszerességgel órákat püfölöm, akkor nagyon nem mindegy, hogy mit. Egy jó szakember sem temus szerszámokat nyúz, és kikapcsolódni sem bazári egypálcás eszközökkel élmény.
Ezt persze nehéz elképzelni, amíg ténylegesen nem nyomkodtál valami igényesebb cuccot picit tartósabban. Elég aktívan ténykedek évek óta a periféria topikokban (az egeres egy ideje pihen), és mondom neked, hogy nem igazán volt még olyan, hogy valaki ajánlást kért, vett valami jobb darabot, aztán panaszkodott volna. A "hú, most már értem" annál gyakoribb.
Tény, hogy a piac tele van túlárazott vackokkal, főleg a mindenki által ismert, mainstream márkák világában, de már viszonylag emberi összegekért hozzá lehet jutni egészen kellemes motyókhoz, ha tudja az ember, hogy merre célszerű nézelődni. Arányaiban manapság ez már sokkal olcsóbb, mint 5-10-20-30 évvel ezelőtt, főleg, ha belekalkulálod, hogy mennyit ér a pénzed a hétvégi SPAR-os bevásárláskor (kapros kutyasz@rt, cukrozva kb.).
Nyilván van sznobéria is a hobbiban, de azok a sok száz/sok ezer dolláros, ultrakorlátozott példányszámban gyártott, hiperigényes gyártású és anyagokat használó csodák (és ha megtehetném, én is vennék, mert fless), nem az 50-100 000 forint közötti – jól megválasztott – szegmens. -
csibe1
addikt
"de meg merném kockáztatni, hogy ezzel is csak úgy van mint egy drágább borral, hogy jobb a drágább, de annyival nem jobb, mint amennyivel többe kerül"
Az ár-érték arány az egy érdekes dolog...
Amíg van rá egy ***** vevő addig mindent is el lehet adni veszett drágán, függetlenül a valós használati értékétől, vagy a termék minőségétől. -
Én egy 1500 Ft-os billentyűzeten dolgoztam évekig, nem rugdostam le, az én felhasználásomra, hogy betűket meg számokat üssek le rajta, tökéletesen megfelelt, és tisztesen helyt is állt, kár lenne ezt véka alá rejteni, mert így volt, végül valami folyadék került bele és ebből sajnos már nem lábalt ki
, lecseréltem innen apróról egy keveset futott Logitech K120-ra.
Elhiszem, hogy neked/sokmindenkinek fontos a programozhatóság, illetve nem tudom, hogy még mik azok a dolgok ami miatt ennyire drágák ezek, de sokan szerintem inkább csak sznobériából veszik ezeket. Aláírom, hogy jók, de meg merném kockáztatni, hogy ezzel is csak úgy van mint egy drágább borral, hogy jobb a drágább, de annyival nem jobb, mint amennyivel többe kerül.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Persze nem magyar boltból, hanem valamilyen OEM-től (Epomaker, Ajazz, ilyenek)."
Esetleg az ember kifog egy egészséges leakciózást az Akkónál.
------------------------------------------------------------------
(#3) tatu9: Na igen, ha már mindenképp szimpla TKL, akkor ez konkrétan egy színben és anyagokban személyes ízléshez szabott Qwertykeys Neo80 + fullos kapcsolók (nem gyárilag reszelő és pengő Cherry MX-ek) + tényleg fullos kis Shenpo/XMI/Drop DCX/Drop MT3 extended kupakszett ára. Az meg nagyon nem MX 8.3 TKL.
El vannak ezek tévelyedve. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
A valamire való, QMK-s darabok jellemzően annyitól indulnak. Just sayin.
Ettől persze még az a valaki vehetett e-hulladékot is annyiért, mivel nem tudom, hogy pontosan milyen modellről van szó. A "magas" ár önmagában még nem garancia semmire, főleg mainstream vonalon nem. Inkább úgy mondom, hogy 50-55 körül már lehet olyat venni, amit egy jobb érzésű user sem feltétlen rúgdos le páros lábbal az asztaláról – persze, ha tudja az ember, hogy merre érdemes nézelődni.
Esetleg már 25-30 tájékán is, nagyon megválogatva, ha nem fontos a maximális programozhatóság és a support. Persze nem magyar boltból, hanem valamilyen OEM-től (Epomaker, Ajazz, ilyenek).
"Ja, és azt hiszem, vezetékes."
Ez is eléggé irreleváns, kb. 10-20 dollár diffit jelent a wireless NYÁK. Ha meg nem hordozod, és a kábelek eltüntetése az asztalodról sem a fixa ideád, csak hátrány.
-
paatrick
őstag
A hipszter billentyűzet az új RGB világítás.
-
tatu9
tag
Volt ott más is, nem csak abszint. Bemindenezve.
-
ha3flt
tag
Múltkor előttem vett valaki billentyűzetet 55 eFt-ért - nem győztem röhögni magamban. Pedig volt nyolcvanért is. Ja, és azt hiszem, vezetékes.
-
csibe1
addikt
Ez is olyan, mint a zsiráf...
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest