Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• c p

tag

válasz rii #6329 üzenetére

Hehe, ezen én is keresztülmentem - eklatáns példája a cukros-löttyökről való lejövetelnek...

Jó 4 éve még simán lecsúszott egy munkanap alatt 2 L cukros üdítő, ami lényegében vizezett üres kalória, a 2 L az kb. 1000 kcal, szóval röhej.

Aztán, amikor elkezdtem észlelni, visszatérni a sporthoz, életmódot váltani akkor találtam rá a teákra. Eleinte persze cukrozva, aztán ittam mézzel, utána jöttek a képbe a finom gyümölcsteák ( gárdonyi, london, stb. ), aztán azokba már cukor nem is kellett.

Vicces, ahogy az ember ízérzékelése elkezd visszaállni a normális szintre.

Most már a gárdonyi teaházas is alapból bőven túlízesítettnek tűnik, szóval egy jó ideje már a natúr-, esetleg nem túlizesített gyümölcsteák teljesen üresen a nyerők. Mégse víz, arról nem is beszélve, h. a kölönböző teáknak különféle jó élettani hatásuk lehet ( egyébként szerintem nem minden tea vízhajtó hatású, legalábbis ez nekem új ).

A koffein nálam halál ( egyáltalán nem vagyok hozzászokva és órákig pörget, ha v.hol olyan teával kínálnak ), de a legtöbb teamárkának van koffeinmentes terméke, rá is vezetik a dobozra ezt a tájékoztatást, szóval nem esélytelen találni - nopláne naturland.

Egyébként egy 2 L küblibe mindig csak egy filtert áztatok kb. 10 percig, semmi ízesítés és azzal elvagyok egész nap - pont elég ízt ad neki maga a tea.

( és a NO-cukor fíling az ember fogainak is jót tesz )

• c p

tag

válasz Lokids #6268 üzenetére

Én se főztem ngyon sokáig - és most se :] -, gyakorlatilag mindig házhoz rendeltem a kaját.
    ( mostanra eljutottam odáig, h. otthon grillezek )

De megnézem, h. mit viszek be a kajával! ( 33 évesen 105 kg-ról indultam, most 80 pluszminusz 1-2 kg, másfél éve stabilan )

Az életmódváltó szemlélet a lényeg: tavaly áprilisban kitörtem a bokámat, hetekig gipszben feküdtem, de még abból is sikerült úgy kijönni, h. mivel a gipsz miatt lemerevedett bokaszalagok nyújtására kellett ellipszis-trénert használni, azt is beépítettem az edzésembe és most már azt is napi szinten használom.

Oda akarok kilyukadni, h. ha az ember áttekeri az agyát és éltmódot vált, akkor előbb-utóbb már szinte magától jön, h. "bevonzza" az egészséges dolgokat.

Nagyon jó érzés megszabadulni a sok zsírtól, sokkal fittebb utána az ember. :]

Ja és vegyél egy grillezőt, azzal nem gyújtod fel a konyhát: nekem bejött...

• c p

tag

válasz LOTR #6143 üzenetére

akkor nálam pont mák, de jól lefáraszt... jókor - utána tusolás közben már félig alszom is :]

bár gondolom, h. v.mennyire ez is tanulható dolog a testnek, arra már nem emlékszem, h. amikor kezdtem, akkor nehezen aludtam-e el utána

• c p

tag

válasz szki #6136 üzenetére

Kb. 2 éve tolom így - még kb. 1 év kell, h. a saját cég önjáróvá váljon ( eltartson a napi8órás melóhely nélkül is )... ha már írtad a blogodban, h. állásajánlatokat vársz: banki rendszerek értékesítése menne?

Gyerekprojekt akkor jön... végülis most hajtok, h. egy anyagilag erős családba érkezhessen, meg hogy ne az legyen, h. apát sose látja, mert az mindig hajt

Egyébként meg ahogy cimboráimon látom, a mostani ön-kizsákmányoló életmódom után egy gyerek már sétagalopp lesz :]]]]]

Lefekvés előtt miért nem jó az edzés?

( az alvás viszont tényleg kevés, péntekre általában halott vagyok )

• c p

tag

válasz spotless #6104 üzenetére

azért a napi időbeosztással is lehet játszani, nekem ez jött be - egy tipikus nap...

8kor fel, 1/2 9-től 6-ig munkahely, 1/2 7-re otthon vagyok, vacsora, aztán fél9ig, lazább dolgok, amikhez nem kell agy, de aktívak ( otthoni dolgok, takarítás, ház körüli okosságok, séta, bármi - csak nem ledögleni egyből kaja után ), aztán 1-1,5 óra pihi, alvás a 2. műszak előtt

este 10kor/előtt nekiülök a saját melómnak ( maszek fejlesztőcéget viszek ) kb. fél1ig ütöm, aztán kb. 1-1,5 óra súlyzózás, ellipszistréner, evezés

utána fürdés, 2 körül alvás ( az embert ilyenkor nem kell altatni :] )

és így is benne van a napi 12 óra meló, amellett, h. megvolt a mozgás, napi tennivalók, stb. + 6 óra alvás

amin baromi sokat lehet fogni az szerintem az, h. nem veszi el az értékes időt az embertől a tv-előtt rohadás

• c p

tag

válasz szki #6069 üzenetére

Végül is, amikor feljött a 40kg egy év alatt, az is életmódváltás volt... :] csak a sz*rabbik irányba

miután teljesen kimaradt a sport és hetekig feküdtem a sérülések miatt, ráadásul ugyanannyit kajáltam, mint az aktiv focival... aztán meg többet, mert egyszerűen rászoktam - pizzán és kólán éltem

kemény mi? ez alatt egy év alatt:
    - a bokám megsüllyedt 2 centivel
    - a combomon, felkaromon, itt-ott "terhességi"-csíkok jelentek meg a hirtelen súlygyarapodás miatt (ez egy faszinak azért elég kellemetlen...)
    - jelentkeztek, majd állandósultak az alhasi fájdalmak, problémák
    - az amúgy pont előtte meccsen szétrúgott és műtött térdemben az ízület egész egyszerűen elkezdett "szétcsúszni"

Én voltam a rossz példa, akivel a kölyköket ijesztgetni lehetne. ( most, 3 év után, h. leadtam >20kg-ot, van ismét emberi formám, sőt... )

De hogy Te ezt a fogyás dolgot már többször is megcsináltad, hasonló tartományban! Max respekt!!

• c p

tag

válasz szki #6063 üzenetére

Az szép, grat!

Nekem a ~20 kg minusz cca. 1,5 év alatt sikerült ( 103-104-ról 81-82 körüli értékre állt be .. 176 centihez ).

De nekem nem volt ilyen tudatos, hanem hónapok alatt, ösztönszerűen kaptam rá a normálisabb életmódra.

Elelinte lemondtam az éjszakai nagy zabálásokról ( kb. másfél éve ), aztán elkezdtem súlyzózgatni ( kb. 12 hónapja ), heti 5-6 alkalommal 60-75 perc, majd a szemétmentes kajálás felé is elindultam ( idén év elején ).

Mostanra még elég sok szemetet beviszek, de sok gyümölcs (édesség helyett), könnyű grillezett csirke-hal, zöldségköret, rengeteg tea ( kizárólag gyümölcstea, üresen, cukor-citrom-méz nélkül ).

Ami még tartja magát az a kenyér, édes vizek ( de csak a 0-közeli kalóriás apenta, vöslauer ), néha köretként krumpli, de inkább rizs.

26-28 éves koromig stabilan voltam 60 kg ( foci egyesületi szinten ), aztán térdszakadás, bokatörés, foci viszlát, ülőmunka napi 12-14 órában, zabálás 1000rel, és 1 év alatt feljött majd 40 kiló.

31 évesen, másfél éve kapcsoltam, h. teljesen szétcsúsztam, azóta lassan, de biztosan rakom össze magam ismét... de nem könnyű :]

Most tavasszal visszamentem focizni, egyből szétúrgták a bokám. A 3 hét fekvőgipszben rohadt nagy feladat volt nem visszahízni, de mindössze 5 kg jött fel június elejére és azóta már le is adtam.

Viszont az egy hónap alatt kiesett súlyzózást balfasz módra hirtelen akartam behozni ( minden napi napi 2szer 1 óra súlyzózás ), mostanra egy hónap alatt faszául túlterhetlem az ízületeket ( csukló, könyök ).

Úgyh. nagy tanulság, h. mindent csak ésszel...

Új hozzászólás Aktív témák