- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vannak már képek a Pixel 9a hivatalos védőtokjairól is
- Karcsúak a Galaxy S25 Edge várható specifikációi
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Íme az új Android Auto!
- Jövő héten érkezik a OnePlus Watch 3
- Nagyot mentek a Xiaomi tabletek 2024-ben
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #4692 üzenetére
Nekem 7 van de ez is bitang nagy. 4a a jó méret.
Nézegetem a 2022 SE-t de akku gyenge és ára túl magas. Egyelőre Xperia 10VI az egyetlen befutó, de az is inkább azért mert matt műanyag háza miatt nem kell tok./人◕ ‿‿ ◕人\
-
danbenzin
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #4692 üzenetére
ezt mondom, ilyen akksi problémás átverésben az apple és a samsung után már ők is részt vesznek, valahol még friss a seb, de lassan fog csak gyógyulni...lehet még csak azért ilyen keserű a Google kávéja számomra, mert még mindig nem kaptam meg az 50 eurómat
-
RetepNyaraB
veterán
Jelenleg a pixel 8\8a a megfizethető kis méret.
Nejem a 8-ast nyúzza, szerintem tök jó telefon lett. Súlya van, fejnehéz is, de amúgy remek.Nálam viszont akkorát bukott a gugli, hogy a Holdról is látszik. Vagy az új Nothing (meglátjuk, ha megjelent, mit tud), vagy nagy levegő és OnePlus 12. 10 éve nem volt OP telefonom, ez a modell meglehetősen jól sikerült, lassacskàn becsúszik a számomra értelmezhető àrkategóriába.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Kube
senior tag
2 napja jött meg a 8A hozzám, aggódtam a méretek miatt én is, de egyáltalán nem kényelmetlen vagy nagy, nincs akkora különbség mint amire számítottam. Ráadásul írni és használni is kényelmesebb. Összeszerelésre és nyaghasználatra is minőségibb szerintem. A fém keret és a kialakítása ad egy prémium érzetet, pedig csak a budget model. Plusz a kezelése is javult és látok olyan apróbb változtatásokat az új android verzión amik kifejezetten hasznosak. Összességében nincs hiányérzetem, inkább adott mint elvett a váltás, egyedül súlyban nehezebb ami sportolásnál hátrány, de egyébként minden frankó. Egy fájó pont az ingyenes photos, ezt sajnos le kellett nyelni, maximum marad a másolgatás. (egyébként nálam is a Nothin vonal lett volna a másik alternatíva)
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
SirRasor
addikt
Xperia 10 IV-e volt feleségemnek. Elég nagy csalódás. Fapados adnroid, lassú, a teljesítményéhez képest elég drága és 1 év után a 7-8 napos üzemidő 3-4-re esett le.
Sony nagyon le van maradva...inkább Samsung. A35/55 elég korrekt lett. S széria meg mindig is jó.
Ja van A55 a családban és elég szép képeket készít.Make Love not war!
-
Cyborg
őstag
Nem tudom, segít-e rajtatok ez az info, de én 4a-ról váltottam Pixel 8-ra, és simán jó, nem érzem sokkal nagyobbnak, pedig 150mm, súlyát azt érzem a zsebemben futás közben, de még így is sokkal kisebb, mint a többi telefon.
A xiaomi 13-14 van még 150mm körül, de soha nem vennék xiaomit, sok a bloatware
Samsung s23-s24, nekem a rendszer nem a barátom, és drága
Iphone drága.Ha valaha váltok Pixel vonalról, akkor viszont Nothing/CMF vonal lesz, és beáldozom a méretet a szoftver érdekében.
A jó kis P4a-nál sajnos már minden nagyobb
-
SerSan
csendes újonc
válasz
danbenzin #4684 üzenetére
Köszi szépen a részletes választ! Átérzem teljesen, hiszen ugyanígy vagyok a 4a-val. Magam is épp utódot keresek neki és mi, akik ragaszkodunk a komakt mérethez, borzasztóan megvagyunk lőve, nagyon szákös a paletta. A jack-et én már el is engedtem... Számomra egyébként mindössze 2 dologban szenved hiányat a 4a: nagyobb akksi és egy telefotó lencse, ezekkel kiegészítve az álom telefon lenne számomra, amit sosem akarnék cserélni!
Na most ezen szempontok alapján számomra, amik alternatívát jelenthetnek: S24, S25, Pixel 9 Pro, esetleg Iphone 15 pro mert onnan lefelé meg sajnos még nincs USB-C. Telefotó szempontból ezek közül a 9 Pro a befutó az 5x-ös optikával, de sajnos méretben meg kicsit nagyobb, mint a másik két márka... Sajnos nincs tökéletes utód, mindeképp kompromisszumos lesz. Árban az S24 a nyerő, de az tetszik dizájnt tekintve a legkevésbé.
Az Iphone esetében az IOS-től is tartok, illetve méreg drága, viszont a dizájn, a méret és a képességei eléggé vonzók! A 9 Pro most még szintén elég drága és egy picit nagyobb is, viszont a képességei és a dizájn terén ő áll a legközelebb hozzám, ráadásul szintén Pixel, így a felületet sem kéne szoknom. Anno mikor a 4a-t vettem, ugyanezen a hosszas dilemmán mentem keresztül, mire megszületett a tökéletes döntés és már akkor tudtam, hogyha eljön a váltás ideje, még nehezebb helyzetben leszek az utódjával. Egyelőre nincs mit tenni, mint várni, hogy legalább egy kicsit lejjebb menjenek az árak, az már sokat segítene a döntésben. -
danbenzin
csendes tag
Alapjában véve úgy kell kezelni a véleményemet, hogy hős szerelmese vagyok a 4a-nak, de a Google ezzel a frissítéssel eléggé leírta magát nálam. Szóval az S24 viszonylag kompakt méretei ellenére is kényelmetlen tenyérben, egy kézben fogom és vágnak az élek. Új készülék, akksival úgy bírom, mint a 4a-val, mikor új volt. Lehet hangyányival korábban kéri a töltést, nem tudom. Kijelző szép, gyors és fényes, sajnos éjjel is. Kamerában a telefotó és a videó nagyon tetszik, de nem tudok vele olyan könnyen akármikor szép képet készíteni, mint a 4a-val. Itt kis visszalépést érzek. Nincs jack, meg azért a launchert is meg kell/lehet szokni. Térerő már az 5G miatt sokkal komolyabb, van VoLTE. A saját samsung appok és a google appjai meg vannak kettőzve, de még nem döntöttem, hogy mit tiltsak le, nem rosszak. Összességében így elsőre oké, bírjon ki sokat, nem lesz ez rossz.
-
Kube
senior tag
válasz
ArsenalF #4681 üzenetére
Sajnos sürgős, mert a kijelzőhöz tartozó szalagkábeltörés is megtörtén. Illetve azzal még számolok hogy erős áron fog kezdeni a 9a, tehát kell majd neki 1-2 hónap mire beáll, 8a még kicsit csökkenhet emiatt egy keveset, de az már nem oszt nem szoroz.
[ Szerkesztve ]
-
ArsenalF
aktív tag
-
Kube
senior tag
válasz
SirRasor #4679 üzenetére
Köszi. Szerintem most elengedem 4a-t. Féléve volt egy akksicsere, amiatt elengedett a kijelző a nyári kánikulában... az új ragasztás nem bírta úgy mint a gyári. Kellene egy megfelelő sorozatszámú akksi + kikopott a töltőportom (másnak nincs hasonló gondja?). Néztem a 8a-t, valószínűleg az lesz a befutó ez meg megy backupnak. Kár a telefonért, mert elvoltam vele, de erőltetni talán már nem érdemes
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
Gyárilag mintha 3-4 óra SOT lett volna és 5-6 nap készenlét
Most nem nyomkodom annyira; pénteken töltöttem 100%-ra, majd kedden 25% környékén csorgattam rá 83%-ig, most 60%.
Összesítve 1:43 SOT, amivel pont így nem lehet mit kezdeni. Utálom, hogy csak 90%-nál törli a statisztikát.Make Love not war!
-
Kube
senior tag
Féléve cseréltettem akksit, nem tudom melyik kerülhetett bele, de kíváncsiságképp megnéztem mit bír most. 2-2.5 nap 1.5 óra SOT, jól gondolom hogy ez eléggé elmarad a normáltól?
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
Én is beszálttam a partyvonatba. Nekem is jött már payment approve from Google Llc email. Most várok.
-
-
Ch4r0n
tag
Köszönöm mindenkinek az információkat!
Most megnyugodtam kicsit, hogy legalább elindult valami, mert én is megkaptam a
"Your request to get payments from Google LLC is approved!" - tárgyú emailt.Nekem nem baj, ha elhúzódik csak nem voltam benne biztos, hogy jól csináltam mindent, hogy jól indítottam-e meg a dolgot.
A Payoneer felülete olyan puritán fapados, hulladék valami, hogy nem informál semmiről a fiókon belül.
Tök jó, hogy van, de minek emailben kommunikál... Jobb helyeken email-t küld, hogy esemény van és jelentkezz be a ügyfélportálra megnézni mi történt.
Ott meg lehetne valami státusz, hogy kérvényeztem, elbírálásra vár, jóváhagyták, indították az utalás, megjött az összeg vagy valami.
Persze lehet, hogy később megjelenik valami a felületen is csak jó lett volna ezt az elejétől fogva a fiókban nyomon követni, mint mondjuk egy megrendelés vagy csomagküldés esetében. -
dudi6
senior tag
Van aki feltette a frissítést és sikeresen visszaállt a régire és azóta megfelelően működik?
-
raveinT
tag
Mert az még csak a folyamat eleje. Kapnod kell még majd idővel egy "You have Received a Payment from Google LLC" tárgyú enailt is, aztán pedig egy "Payment Transferred to Your Bank Account" tárgyút, és utána érkezik majd csak meg a pénz. Fentebb már írtuk, hogy nekünk is több hetes volt a folyamat, de a vállalt határidőt egyébként azt tartották.
-
RetepNyaraB
veterán
Én még azt várom, mondjanak egyáltalán valamit gugliék. Csak utána kell regisztrálni a hülye kifizetős felületre, nem?
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Cyborg
őstag
Én ezt kaptam 25én
Dear Laszlo Balazs,
We're happy to let you know that we have approved your request to get payments from Google LLC.
All payments received from Google LLC will be deposited directly into your bank account, in HUF.....Azóta semmi, se email, se guba. A payoneer fiókban nyoma sincs, a pendingek közt se látom a tranzakciót.
-
Ch4r0n
tag
Sziasztok!
A Payoneer egy ilyen email küldött:
We are reviewing your request to get payments from Google LLC. It'll take up to 3 business days. Once approved, we'll send you an email and you can start receiving payments to your bank account.Akkor rendben vagyok, elindult a folyamat?
A Payoneer fiókban semmi nem látszik egyenlőre a tranzakcióknál.Másik kérdésem a Payoneer fiókot ha megjött a pénz így tudom törölni:
Nevemre kattintva -> Settings -> Profile Settings -> Account opening date felírat mellett a Close account?
Jól gondolom, hogy majd itt kell kezdeményezni a törlést?Köszi!
-
SirRasor
addikt
válasz
raveinT #4664 üzenetére
Mondtam, hogy azt is tiltsd
Mindenesetre szerintem az más; azt eddig is kapott havonta-kéthavonta a telefon.
A g*ci frissítést nem azon a csatornán nyomják ki: ez már kiderült.ben11 "Ilyen szintű nyílt átverésre én nem emlékszem a tech világban" - Win7 -> win10 free upgrade
Vagy Win10 -> Win11
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
raveinT
tag
Nekem most azt jelzi a dns blokkolás ellenére, hogy van google play sevices update, indítsam újra a telefont a telepítéséhez.
A blokkolás előtt nem ez volt a szöveg, ott rendszerfissítésre hivatkozott meg hogy x napja elavult a készülék.
Lehetséges, hogy a blokkolás csak a káros system updatet blokkolja és attól még függetlenül tud frissülni maga a play services, ami nem befolyásolja az akksis témát?
Vagy ezen az úton is tud települni...
-
ben11
őstag
válasz
propanbutan #4662 üzenetére
Jaja, volt már linkelve. Ez a probléma, neten rendelve kizárt, hogy majd megmondják a típust, lutrira meg hülyeség lenne venni..
-
propanbutan
csendes tag
válasz
raveinT #4660 üzenetére
Nemrég kijött egy hír, hogy valaki visszafejtette a firmware-t és leírta, hogy hogyan függ az akksitól a dolog: magyarul, angolul + részletek.
...There are two main types of batteries in the Pixel 4a made by different manufacturers. One is presumably manufactured by ATL, while the other is believed to be made by LSN. The Pixel 4a’s update of death apparently only affects one of those — the LSN batteries, which are the ones causing problems.
“You can tell which battery you have physically by the number next to the QR code. 8230015901 is ATL (good), and 8230020501 is LSN (bad). If you’re replacing your battery, make sure it’s ATL,” the developer warns.
Kérdés melyik szervízben tudnak ilyen ATL-est belerakni. Illetve be tudják-e jelenteni, ha tényleg be kell.
-
raveinT
tag
Nekem az se világos hogy ha a jó típust kapod is és kerül bele, attól a fw észreveszi, hogy már megfelelő az akksi és leveszi magától a korlátozást?
Mert amiket olvastam az alapján elvileg a hivatalos szervizek a googlenek jeleznek vissza valami felületen, hogy az adott IMEI számos telefonhoz sikeresen végbement a csere, és az eredményezi a korlátozás feloldását.
Ha ez igaz, akkor még azzal se vagy előrébb, hogy jó akksit tettél bele, marad a korlát.
-
Ijk
nagyúr
Aki akkucsere mellett döntött tud ajánlani boltot ahonnan akkut érdemes rendelni?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
raveinT
tag
válasz
RetepNyaraB #4655 üzenetére
Ez hogy mennyire legit, nem tudom, de elég durva ha igaz:
[link] -
RetepNyaraB
veterán
-
raveinT
tag
Valami baj egyébként biztos lehet, mert eléggé ráfeszült a google. Pl xdadevs-en olvastam, hogy már a rollbacket is próbálják megakadályozni, eltávolították az egyébként eddig elérhető ehhez szükséges fájlokat is, hogy ne tudják az emberek visszarakni valamelyik korábbi imaget...
Szerintem a legnagyobb baj, hogy nem kommunikálják átláthatóan, hogy ez és ez a baj, hanem ködösítenek, hogy az akkumulátor nem működik megfelelően ha nem frissít az ember.
-
ben11
őstag
Amit elért ezzel a google az az, hogy ha nem sikerült visszatérni egy korábbi rendszerre és a csere mellett döntünk, az biztos nem pixel lesz.. Ilyen szintű nyílt átverésre én nem emlékszem a tech világban..
-
raveinT
tag
Elméletileg még a már az update által "elrontott" telefont is vissza lehet hackelni, csak viszonylag bonyolultabb a folyamat. Szerintem egy 5 éves készüléknél egyébként esedékes akksicsersével még simán jó lehet alapfelhasználói dolgokra ez a telefon a következő pár évben.
Venni viszont már a jelen helyzetben nem biztos, hogy vennék még egyet -
dudi6
senior tag
Én még mindig nem tudom mit vegyek helyette, 8, 8A-t sokallom. Hackeléssel használható még szerintetek 1-2 évig? Nagyon sajnálom, hogy kinyírták direkt a telefont, de nem találok semmit hasonló méretben normális áron, így lehet vennék megint egy 4A-t.
-
raveinT
tag
válasz
RetepNyaraB #4648 üzenetére
Igen, ha az IMEI számos felületen azt kaptad visszajelzésként, hogy jogosult vagy és ki is választottad az 50 USD kárpótlás, akkor pár napon belül kapni fogsz egy mailt a jóváhagyásról és abban lesz a leírás a payoneer regisztrációval kapcsolatban.
Szerintem nincs hivatalos szervíz, legalábbis olyan ami a pixel 4a-val foglalkozna, mert akkor lett volna az 50 USD helyett battery change is opció.
-
RetepNyaraB
veterán
Bocsesz srácok a sokadik bőrért a témában:
ha már tönkretették a telefont, legalább a pénzt nem akarom bennük hagyni; regisztráltam. Kapok majd újabb üzit, ha jóváhagyták az ötven dolcsit és abban küldenek payoneer linket, vagy mikor kell oda regisztrálnom?Kösz
ugyanitt érdekel, hogy akkor most már van itthon hivatalos gugli szervíz, vagy hogyan oldja meg az ember, ha mégis használná (akksi ÉS kijelző kuka)?
-
ben11
őstag
Sziasztok! Kicsit megkésve sikerült belefolyni ebbe a 4a mizériába, sajnos feleségem feltette már a frissítést. Eddig azt hittem simán megadta magát az akku..
Jól értem, lehet downgradelni? Ill a google fizet a károsultaknak? -
fokukac
nagyúr
nekem levelet sem küldtek, továbbra sem, nemhogy pénzt. A b. nejemnek sem...
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
SirRasor
addikt
Most jött meg az email, hogy payoneerre gugli pénzt küld. Beléptem, látszik 19988 huf az Upcoming tranzakcióknál, Pending státusszal. Gondolom kell pár nap átfutási idő.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
raveinT
tag
válasz
RetepNyaraB #4637 üzenetére
Hát pedig ezt se a korábbi modellekkel, se a pixel 4a-val kb egyidőben megjelenő pixel 5-el nem játszották el, tehát azért valami gebasz csak van a 4a akksikkal, amit amúgy PR szempontból fix katasztrófát eredményező húzással próbálnak orvosolni. Ha semmi gond nem lenne akkor szvsz nem foglalkoznának ilyennel egy közel 5 éves készülék esetén.
Egész eddig én is úgy voltam hogy tuti pixel lesz az utód, de már én se vagyok ezek után olyan biztos ebben. Egyelőre még azért kívárom, hátha a nagy felzúdulásra lépnek még valamit, hátha visszanyerik a bizalmat.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
raveinT #4636 üzenetére
Az egyszer volt a samuval; egyáltalán nem jellemző. Pláne nem ennél a modellnél. Ezt simán bekamuzták és kívánom nekik, törjön bele a foguk.
Én annyira berágtam most rájuk, hogy a következő telefonom biztos nem pixel lesz, pedig már elkönyveltem, hogy egy 8 Pro 256 jó lesz a következő 4 évre."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
raveinT
tag
-
Cyborg
őstag
Aki érintett már, annak nincs veszteni valója:
[howto_rollback_battery_update]Úgy olvastam, nagyon nagy a felháborodás világszerte emiatt az "akkuprojekt" miatt, mindenki panaszkodik, többen beleálltak ebbe a dologba, és perre is vitték a dolgot a Google ellen. Reméljük jön egy helyreállító frissítés hamarosan, és hagyják szegény 4a-kat békében megöregedni, nem hiszem, hogy akkora kárt okozna nekik, ha maradna minden a régiben.
Itt lehet csatlakozni a petícióhoz is:
[link][ Szerkesztve ]
-
danbenzin
csendes tag
Az 50 eurót igénylőktől kérdezném, hogy valakinek már megérkezett a számlájara?
-
RetepNyaraB
veterán
Ha meg szeretnék szabadulni a frissítéstől (már bébi kamerának se jó, úgy merül azóta), muszáj a legrégebbi rendszert feltenni? Nincs kedvem semmiféle mókoláshoz, kiöregedtem a folyamatos magisk&friends szarakodásból. Tehát lehetőleg olyan rom kell, amin ki tudom nyírni a frissítéseket legálisan.
-
SirRasor
addikt
válasz
raveinT #4627 üzenetére
Igen, teljes körű törlés, sőt, még a frissítéseit is eltávolítottam, tehát gyári verzióra állt vissza, amit utána még elkezdett frissítgetni, mert semmi se működött vele.
AdAway-t kipróbálom majd én is. Régen sokat használtam, de akkor még root kellett hozzá. Lehet most is?
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
tommyx
tag
Sziasztok,
a saját 4A-mat sikerült downgrade-elnem, sajnos a DNS66 nem vált be (mondjuk nem indítottam újra utána a telómat), újra felkúszott a gyilkos verzió; a fentebb linkelt reddites leírás alapján az AdAway-t raktam fel, ez a googlezip.net-es URL-ek hozzáadása után gombnyomásra újraépítette a kapcsolatot, és onnantól nem csorgott át rajta semmi
Remélhetőleg így is marad.
A feleségem 4A-jában pár hónapja volt akksicsere, a frissítés viszont neki is hozta a "halott akksi" effektust... Majd az ő mobilját is meggyógyítom egy adatmentés után.
Üdv,
Tamás -
raveinT
tag
válasz
SirRasor #4626 üzenetére
Elvileg a play services teljes törlése felejteti el vele a már letöltött frissítést. Teljes körű törlést nyomtál?
Én közben kíváncsiságból átálltam a piltom83 által javasolt blokkolásra, csak nem tudom a havi 300ezerig ingyenes szolgáltatást nem lépem-e vajon túl. Bár nem vész a havi 690 ft de ha nem muszáj nem fizetnék elő valamire csak amiatt, hogy ne frissítsen a telefon
-
SirRasor
addikt
válasz
raveinT #4623 üzenetére
Most néztem és még mindig azt írja a rendszerfrissítés, hogy naprakész. Fasza.
Ettől függetlenül megint feldobta az ablakot, hogy X napja elavult a rendszer és frissítsekVajon ez hol tárolódhat? Így pont ott vagyok, ameddig egyedül is eljutottam.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
ArsenalF
aktív tag
Sziasztok, sajnos barátnőm telefonja is gatya lett a frissítéstől. Még nem tudjuk hogy az 50 eurót vállaljuk-e be vagy ismerős aki megy Németországba eltudná vinni, ott van csere opció is. Mennyi időnk van eldönteni, erről nem találtam semmit. Azon is gondolkodtunk hogy becseréltetni Trade-in keretében a google boltban, de olyan híreket olvastam hogy nem adjak meg az ott lévő összeget ha már frissítettél és gatya az akksi, illetve a 100$ kuppon nem kombinálható a trade-in bónusszal. Erről van valakinek már tapasztalata?
-
SirRasor
addikt
válasz
raveinT #4623 üzenetére
Hát, az enyém biztosan ingyenes, de a DNS-frissítés kérdéses, mert gyárilag olyanokat használ(t??), amik már nem elérhetőek.
Manuálisan az ADGuard-ot (94.140.14.14) vettem fel, a többit nem használom.
piltom83 javaslata ilyen szempontból sokkal biztosabb.Make Love not war!
-
raveinT
tag
válasz
SirRasor #4622 üzenetére
Igen azt pont néztem is hogy én vagyok szerencsétlen, vagy nem működik az automata indítás, mert hiába volt beállítva, nekem se indult el újraindítás után magától.
Nekem nem kell gyakorlatilag soha újraindítás, csak ha play store update van.
Még azon vacillalok, hogy akkor ez az általad javasolt dns app a biztosabb megoldás, vagy amit piltom83 javasolt. Az mivel nem igényel külön appot, lehet még egy fokkal jobb?
-
SirRasor
addikt
válasz
raveinT #4620 üzenetére
Igen, állítsd korlátlanra az akkukezelését, DE még arra kell figyelni, hogy hiába nyomod be, hogy újraindítás után magától induljon el, nekem nem mindig indul. Mondjuk ritkán indítom újra.
Viszont legalább könnyű látni, hogy fut-e. Ott a kulcs az óra mellett? Igen, oké, akkor nincs gond.piltom83 nálunk még biztosan nincs végtelen ciklus, mert simán visszatér azzal, hogy nincs újabb. Náluk meg csak tekert és tekert.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
piltom83
csendes tag
válasz
raveinT #4616 üzenetére
Appot nem tettem fel, csak regisztráltam a nextDNS-re és a telefonon privát DNS-nek beállítottam az ott kapott egyedi DNS-t. Ez havi 300e lekérdezésig ingyenes, de gondolkodom a korlátlan verzión (6990 Ft/év), mert sokat tud, pl. a reklámok nagy részét is kiszűri anélkül, hogy bármit állítottam volna rajta.
A log alapján a telefon minden újraindítás vagy offline mód után egyszer próbálkozik a googlezip.net elérésével, de többször nem.
A rendszerfrissítés ellenőrzését direkt kerültem, mert a reddites bejegyzés alapján gyanús, hogy az okoz végtelen ciklust. -
SirRasor
addikt
válasz
raveinT #4618 üzenetére
Mondjuk most végigolvastam a post-ot és a csókának mégse működik, mert X idő után mégis képes megcsinálni az ellenőrzést.
Na mind1, egyelőre nekem is működik, de restart KELL hozzá, anélkül nem blokkolta, hiába vettem fel a googlezip.net-et és pucoltam ki a play servicest.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz
piltom83 #4615 üzenetére
gyorsan meg is csinálom, mert zavar a napi1x felugró ablak
+raveinT DNS-blokkolásra 1000 éve a DNS66 ajánlott (F-Droidból is elérhető).
Most nézem a Hosts fület és saját hostot is fel lehet venni tiltáshoz, azaz elméletileg elég csak oda felvenni a googlezip.net -et.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
piltom83
csendes tag
Sziasztok!
Itt van a megoldás: https://www.reddit.com/r/Pixel4a/comments/1i0zih0/the_only_working_solution_to_stop_the_forced/
Már csak az újraindítás volt hátra nekem, de ezzel tényleg sikerült megúszni. A 3. lépést nyugodtan ki lehet hagyni, én a DNS beállítása és a Play szolgáltatások összes adatának törlése után újraindítottam, majd ellenőriztem a build számot (...S1 - örül), a nextDNS oldalán pedig azt, hogy volt-e blokkolt kommunikáció a googlezip.net felé (volt). -
raveinT
tag
Ha sikerül, mindenképp írj róla ide is pls, mert akkor én is ráengedem a frissítést és viszem is egyből cserére. Kiidegel hogy minden nap ugrál ez a dupla emlékeztető a frissítésre, csak idő kérdése egyszer mikor nyomok rá véletlen az újraindításra
(korábbi OS verziókra nem akarok átállni, mert számomra fontos az appok minél további támogatása)
-
SirRasor
addikt
Ch4r0n fentebb is írtam, de nem árt, hogy megint ez lesz legelöl: régebbi romot kell ráflashelni, utána meg tiltani, hogy frissüljön. Szerencsére Pixeleknél (legalábbis ennél) nyiott a bootloader, ezek után meg van zsák leírás neten lépésről lépésre, hogy kell flashelni.
Cyborg egyszerűen hazudnak
Make Love not war!
-
raveinT
tag
Én is írtam nekik, a kérdésemre, hogy ha az update után cseréltek akksit, az megoldja e a korlátozást, csak kerülő választ adtak, hogy nem javasolják hogy nem hivatalos szervizben akksit cseréltessek. Mikor vissza írtam, hogy de a kérdésem annyi, hogy ha sikerül kicserélni az akksit, utána az már jó lesz-e, már nem válaszoltak.
Én csak egy hozzászólást láttam sw update utáni nem hivatalos cserét végigvitt embertől, neki maradt a kiszámíthatatlan akksi kijelzés...
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
Megjött nekem is az email, hogy hova regisztráljak, hogy megkapjam az 50 dollárt.Közben Írtam a supportnak, megkérdezem, mi van akkor, ha most cseréltem akksit
A következő választ kaptam ma:Hi László,
Thanks for writing to us.
We would like to inform you that the software upgrade will impact only a few devices. Since you mentioned that you've changed the battery recently we would like to inform you to use your device normally and monitor it. If it impacts your battery performance please let us know so that we can check and assist you further.
We appreciate your patience and understanding.
If you have any other questions, reply back to the same email.
Thanks!
Rasheed... Nekem a few devices helyett úgy tűnik kivétel nélkül mindet hazavágja
-
Ch4r0n
tag
A frissítés nekem is teljesen galyra vágta az akksimat. Azt olvastam a töltést 1A-ra korlátozza és valóban a frissítés óta a gyári töltővel nincs gyors töltés nálam sem.
Valaki írt erről egy komplett blogbejegyzést. Szerintem ez a legteljesebb, amiben minden infó benne van. Belinkelem hátha másnak is segítség:
https://www.lambdalatitudinarians.org/techblog/2025/01/09/the-day-google-killed-the-pixel-4a/Feltettem az AIDA-t a telefonomra ahogy a blogbejegyzés végén is az illető, nekem ugyan úgy Dead státuszban van.
Egyedül nekem az nem világos, hogy akksi cserével (amit nem hivatalos Google végez) egyáltalán megoldódna-e a helyzet? Ellentmondásos bejegyzéseket találtam eddig.
Illetve, hogy valóban érdemes-e az 50 dollárnak utána menni. Mármint IMEI szerint járna nekem, de nem szívesen regisztrálok felületekre, amik utána 30 dollárt le is vonhatnak...
Várom, hogy hová fut ki ez a dolog, de nagy szemétség volt a Google részéről. Akksi csere rizikós, kijelző és hátlap is repedhet (lehet nem is megoldás, mert a szoftver elkaszálná az újat is). Esetleg vissza szoftverezni, de az is sok macera, meg újra rátöltődne megint szerintem az update, ami okozta.
Új telefont meg nem gondoltam venni, mivel ezzel teljesen elégedett voltam és nincs is olcsón ilyen kis méretű alternatíva...
Meglőve érzem magam egyik napról a másikra, aminek semmi előjele nem volt. Ez most generált számomra egy óriási problémát...Köszi Google!
Biztos nem veszek Google telefont többet. Ezt elértét maguknak és nem csak én gondolom így. Hagytátok volna inkább, hogy már a play áruházból letöltött app-ok ne fussanak az elavult android miatt, azt elfogadtam volna... és vettem volna egy újabb Google telefont, de így pff soha.
-
danbenzin
csendes tag
küzdök még a firissítés elnapolásával, de valszeg Pixel 8a-ra fog kelleni váltanom, ha csak nem jön be valami mennyei Samsung S25 ajánlat. Működhet a 4a-n más Rom, van valakinek tapasztalata a LineageOS-szal?
-
Dawe86
csendes tag
Én benéztem, lefrissült.
Borzasztóan lassan tölt, cserébe k*rvagyorsan merül. Életvitelszerűen, ezt nehéz lesz használni.
Nyilván nem új telefon, de 10perc alatt messenger mellett 10%... köszi google, a legjobbkor. Tényleg Srácok, milyen méret alternatíva van a piacon, amihez nem kell egy külön táska?
-
dudi6
senior tag
Van valakinek tapasztalata a frissítéssel? Tényleg szörnyű lett az akku üzemideje?
-
RetepNyaraB
veterán
8A-nak kábé semmi értelme a rendes 8 mellett, mára kialakult árakon..
Mármint persze 50 rugóval kevesebb újonnan, ez igaz. Csak kompromisszumban is.
De nem kezdek flémat róla, csak úgy gondolom érdemes lehet megfontolni a difit. Sőt, szinte zéró ráfizetéssel van 8Pro is a 8 árában. Na ott már komolyabb különbség van, nem csak a méret.[ Szerkesztve ]
-
raveinT
tag
válasz
fokukac #4599 üzenetére
Itt azzal van a baj, amit fentebb írtam:
Elvileg a frissítés nem veszi figyelembe se azt, ha amúgy te az azt megelőző hónapokba magadtól kicserélted az akksit (ugyanúgy lefelezte az ilyen esetekben is a kapacitását), se azt, ha a frissítés felszólításának eleget téve elviszed kicseréltetni az akksit (az új akksi ellenére is marad a figyelmeztetés és nem tölt se gyorsan se nem a teljes kapacitást hagyja használni, mintha nem is történt volna csere).
Ha csak ennyi lenne, hogy észleli, hogy végét járja az akksid és ezért addig lekorlátoz, amíg nem cserélteted, akkor szerintem egy rossz szava nem lenne senkinek.
De úgy néz ki nem ez a helyzet, kivéve ha olyan országban vagy ahol a hivatalos szerviz akksi cserét is választhatod, mert feltételezem abban az esetben azért csak megoldják, hogy az új akksi ne legyen kapásból lefejezve.
-
dudi6
senior tag
Ha esetleg valakinek nem kell a telefon vagy van kijelzője, szívesen megvenném, hogy kicseréljem az én telefonomon.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Ésszerű és kifejezetten jó felszereltségű, kompakt modellként mutatkozott be a Pixel 4a, ami sokat fejlődött az elődmodellhez képest.
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honda topik
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Asszociációs játék. :)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile 2
- Milyen mosógépet vegyek?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- BMW topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok