Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szki
őstag
Valahogy így működött régebben még a '80-as években. Akkor is rengeteg fehér kenyeret, és cukros cuccot ettünk. Mégis alig akadt elhízott fiatal, mert megvolt a rendszeres mozgás. Kevés volt a tévézés, és a számítógépezés.
(#6390) spammer: Ha az izom nem végez munkát, már akkor is csak magában égeti a kalóriát. Még alvás közben is.
-
szki
őstag
Lehet fogyni cukor, és liszt mellett is! Kamu duma, hogy egészségtelen lenne a kristálycukor, finomított liszt, és az asztali só!
Ami fehérje adag számok itt elhangzanak az meg rengeteg. Egy növekedő szervezetnek, vagy egy testépítőnek lehet kell annyi, de egy diétázónak nem.
Elhangzott már, hogy csak a kalória deficit számít a fogyásnál. Az egészséget meg testmozgással lehet megerőzni, fejleszteni. A testmozgás legyen aerob (bicaj, futás), és kell egy kis saját testsúly megmozgatás. Nem kell annyit számítógépen játszani, és nem kell tévézni. Máris jut majd idő az egészségre, és a családra!
(#6383) Peethy : több bicaj kellene. Persze ha tudsz heti 3-4x 10 km-t futni 60 perc alatt, akkor az se rossz.
(#6388) Jim-Y: elég sok cukrot eszek 39 éves koromban. Nincs is rajtam egy deka súlyfelesleg. A csirke-rizs kombót próbáltam 2 hétig, de semmi energiát nem adott, és muszáj volt napi elhagynom.
-
szki
őstag
Azért 18 évesen nehogy már túlsúllyal kelljen küzdeni!
Milyen futó vagy? Csak azért mert nem egyszerű jól, és sérülésmentesen futni. Javasolom inkább a bicajozást, mely egyben közlekedésnek is jó. Táplálkozáson semmit se kell változtatni! De igyál sok vizet!
Pár fekvőtámasz meg nem árthat. Ahhoz aztán nem kell semmi eszköz. Bár lehet azt is cifrázni. -
szki
őstag
Vannak olyan módszerek fekvőtámaszra, húzódzkodásra, hogy nem a teljes testsúlyát mozgatja meg az illető. Illetve én feleslegesnek tartom kezdetben a konditermi edzést. Ráér még azzal később. Amíg elmegy egy edzőterembe, addig hasznos időt veszít az utazás alatt.
A bringázás meg nem szobába való
A biciklizés előnyeire találtam egy kis szösszenetet: [link]
Tudom mindig ezzel jövök, de tényleg sokat köszönhetek a bringázásnak, és a sportnakMég egy jó tanács életmódváltóknak: ne nézzenek tévét! Egyáltalán ne!! Sok szabadidő felszabadul, amit lehet az új életmódra, és a gyerekekre, családra, haverokra, hobbyra fordítani! Persze a sok órás számítógépes játékokat is hanyagolni kell. Az elegendő alvás is fontos...
-
szki
őstag
Még mindig sok tejet iszol? Ha igen, akkor nem csodálkozok rajta... [link]
Ekkora túlsúllyal tényleg őrültség lenne futni! Javaslom a bringázást + kondizást. Nem ilyen bohóckodós városi szar bringázás, hanem sík terep, akár kisebb dombokkal megspékelve. Kondira elég a fekvőtámasz, húzódzkodás, esetleg még tolódzkodás. A többi mind kamu, elég ennyi kezdetben. Ha már lesz emberi formád 6 hónap múlva, akkor ráérsz alakformálni!
Persze ha leadsz 23 kg-ot, akkor abból rengeteg lesz az izom. De majd visszaépíted, illetve ezért kell a "kondi", hogy ne sok izom menjen le... -
szki
őstag
+1
Annyi, hogy akár (kristály)cukrot bizony lehet fogyasztani, és nem árt bizonyos esetekben (pl. extrém hosszú állóképességi terhelés). Saját tapasztalat. Persze fogyózóknak nem ajánlottÉn 2011. november végére elértem a kockahas formát 182 cm 82 kilósan és 39 évesen (sokadszor). Ehhez 3 műszakban jártam dolgozni. Bicajjal tekerve melóba napi 2x35 km-t
Aztán nyilván ez nem tartható fenn sokáig, mert nem normális jelenség a kockahas. Szóval most 85 kilósan érzem jól magam. És ez marad a versenysúlyom a szokásos ultramaratoni bicajozásokhoz, és a félmaratoni-maratoni futásokhoz is. 5 nap múlva 25 km-t fogok futni Pécs-Harkány versenyen, és várhatóan menni fog kerek 2 órán belül, ami becsületes teljesítmény amatőr szinten.
Szóval túlsúlyosoknak bicajjal célszerű kezdeni az aerob mozgást. Heti 3x 30 v. 60 perc már nagyon sokat fog számítani! A futást csak a túlsúly nélkülieknek javasolnám, és aki nagyon formálni akarja már az alakját.
Ha kevés idő van a sportra, akkor célszerű a bicajozást egyben közlekedési eszköznek is használni. Én kezdetben heti 3-4 nap 2x10 km-re tekertem közlekedés céljából bicajjal. És 3 hónap alatt 15 kg ment le. Persze izmot is vesztettem, de azóta mind visszaépítettem -
szki
őstag
válasz
spotless #6207 üzenetére
Nincs gond a számolással. De csak kezdőknek van értelme pulzust mérni, mert jellemzően túl erős tempót diktálnak futásnál, bicajozásnál, stb. Magas pulzusszám esetén több zsírt éget el a szervezet, viszont többet használ szénhidrátból is. A lényeg a légzés figyelésében van. Illetve én úgy szoktam sportolni, ha vége egy bicajozásnak, vagy futásnak, akkor ne legyen gond újra lenyomni azt a távot ugyanolyan tempóval. Szóval nem kell minden mozgásnál kipurcantani magunkat! Persze a verseny megint más.
Azért 20 mp pihi nem oszt nem szoroz. Ugyanúgy egy 20 mp-es sprint se lényeges egy aerob mozgás közben.
Ha zsírt akarsz égetni, akkor javasolom a dombos terepen való bicajozást. A túlsúly bicajon nem megterhelő a térdeknek, mint a futásnál. Lehet kezdeni heti 3x30 perccel. Aztán fokozatosan növelni a tempót, és a távot. Nem szabad túlhajtani/túlterhelni magad egy ilyen mozgásnál. Olyankor akkor a szervezet napokig túl sok tápanyagot fog követelni utána, és többet akar beépíteni, mint amennyit elégetett. Ráadásul azt edzettség sem fejlődik a túlterheléstől.
Nekem sikerült elérni a kockahas formát december elejére. Pedig nincs pulzusmérőm, és ettem mindent amit csak megkívántam. Persze közben minden munkanap bicajoztam 2x35 km-ét munkába
-
szki
őstag
Csúcsformában: 46 kilót fogyott a zalaegerszegi asszony
Tehát tévénézést mellőzni, tornázni (jógázni), és bicajozni! Fázósaknak télen spinning. És a kalóriákat számolni... -
szki
őstag
Látod más is kibírja napi 2-3 étkezéssel. De talán a nők eleve kevesebbszer étkeznek, mint a férfiak.
Kipróbáltam a csirke-rizs kombót 1 hétig, de nem adott nekem elég energiát. És mindig éhesnek éreztem magam, azaz sűrűn kellett volna ennem
Visszatértem a jól bevált táplálkozásomhoz inkább. Rengeteg benne a friss gyümölcs (szőlő, és alma a menő most).
-
szki
őstag
válasz
Ariadne #6175 üzenetére
A fiatalság forrása, Öt Tibeti jóga gyakorlatsorral.
Reggel érdemes csinálni. Nem kell hozzá sok idő kezdetben. Aztán persze hétről-hétre egyre több, ahogy emelkedik a sorozatok száma. Én 3. hete csinálom az 5 gyakorlatot. Majd november végén kiderül mire jutottam vele. -
szki
őstag
Akkor további kitartást kívánok!
Nem lesz mindig ennyire gyors, és látványos a fogyás. Lehet lesz majd, hogy mindent jól csinálsz, de mégsem történik változás hetekig, hónapokig. De nem szabad feladni, azaz türelemmel kell lenni. Hisz amit felszedtél sok kilo felesleget, az se pár hónap alatt épült be.
A testsúly mellett javaslom a derékbőség méricskélését is. Többet elárul magadnak is, mint a testsúlyod.Ez a paleolit táplálkozás nem hagy nyugodni...
-
szki
őstag
Én se értem, hogy bírtam, de megvan még a kinyomtatott edzéstervem, amit magam raktam össze akkoriban. És tényleg hatásos volt
De túlzás.
Szerintem kérdezz rá a gyúrós topicban a lapos has titkára, mert oda többen járnak. De szerintem diéta, sok aerob, és kis hasazást fognak javasolni. És persze türelmet, mert időigényes.
-
szki
őstag
Majd lehet a gyúrósok kijavítanak, de szerintem felüléstől nem lesz laposabb a hasad. Csak izmosabb lesz, amit továbbra is el fog fedni a zsír
Hasazással minimális zsírt égetsz el, hisz egy kicsi hasizom dolgozik, ami kevés fölösleges zsírt éget el. Állítólag az izommunkánál (akár hasizom munkánál) nem arról a testrészről megy le a zsír, amelyet dolgozol, hanem az egész testről. Azaz a testzsír arány számít. Persze ezzel lehet vitatkozni, mert lehetnek egyéni eltérések.
Másik elmélet szerint kell 30-40 perc aerob munka (bicaj, futás), és utána egyből hasazás, mert akkor onnan fog aztán égni a zsír. '93-ban tényleg így csináltam, és eredményes volt. 10 éve viszont konditermi (anaerob) edzés végén nyomtam rengeteg hasazást heti 4x(!). Elég hülye voltam, de nagyon fitt:
- Hasazás (felülés) ferde padon, kis súly tarkó alá 10x25. Fele törzsforgatással.
- Utána háton fekve még 4x20.
- És még 4x20 lábemelés, lábnyújtás.
Ez össz 410x mozgatja a hasat, és benne van a felső, oldalsó, és alsó hasizomzat is.
Persze volt még 4x50 törzsforgatás (kézben 2 db 5 kg-os súlyzó), és néha csináltam törzsdöntést oldalra is 4x15-öt 18 kg-os egykezes súlyzóval. -
szki
őstag
Gratulálok! Az egészség a legnagyobb kincs!
Nálam a vérnyomást a bicajozás rakta rendbe. Másnak elég a táplálkozás/életmód váltás.Egyik régi barátom is csinálja fél éve a paleotilot, és nagyon jól érzi magát. Bár előtte se volt semmi gondja a súlyával, mert rendszeresen futott. Kockás hasa is van, amit irigylek tőle. Meg a futósebességét
38 évesen 38 percen(!) belül futotta múlt hétvégén a 10 km-t kavicsos síkú versenyen. Van aki egy Margitszigetkört teljesít ennyi idő alatt (5,3 km).
(#6159) LOTR: igaz
-
szki
őstag
válasz
Ariadne #6154 üzenetére
Csak így tovább!
Kell egy kis pihenő a következő lépcsőfok előtt!
Ezt a jógás videót nézd meg! (az öt tibeti rítus)(#6155) kpal: terembe járás? Mit kell ott csinálni, hogy kockahas legyen?
Mennyi ideig tart eljutni a terembe? Mennyibe kerül a terembérlet?
A futás, és főleg a hosszútávú futás erős vázizomzatot követel. Muszáj gimnasztikázni, hasizmozni, hogy megmaradjon az egészséges testtartás. A bicaj meg a hasizmokat is fejleszti. Meg nem mindenki él városban. A falusi kertimunka elég egészséges. 2 hétig napi 2-3 óra krumpliásás megfelelő gimnasztika, és vádli nyújtás volt nekem mostanában
Szóval kockahas akkor lehetséges szerintem, ha a testzsírarány alacsony, és azért a hasizmok is meg vannak edződve akár közvetetten.De majd jönnek a gyúrósok ide, és elmondják ők hogyan csinálják.
Szerk: látom jött is magyarázat. Annyival kiegészíteném, hogy van azért olyan ember, hogy szinte nulla a hasizma.
-
szki
őstag
Kalória bevitelt nem lehetett ellenőrizni, csak a leadást. A gps által rögzített bringás kilométerek és a testsúly ismeretében kalkuláltak egy kalória égetést. Átlagsebességet, szintemelkedést, bicaj súlyát nem vették figyelembe. Pedig a tempó/iram a fő meghatározó...
Óriási mennyiségű kalóriát vittem be egész nyáron, és jól esettÍgy nem fogytam (el). Meg azért izom is épült fel.
Kockás has érdekében egyre többet futok a bicaj ellenében, és eléggé meglepődtem, hogy 4 hét alatt lement 2,5 kg. Havonta mérlegelek kb, és csak derékbőségemet szoktam hetente mérni, mert az nekem többet mond. Az első, azaz 20 éves öltönyöm rám jön6 hónapja még 106-110 cm között volt a derekam. Most 86 cm...
Szóval aerob mozgás, és a bevitt/elégetett kalória számolása. Én ebben hiszek!
Túlsúlyosak inkább bicajjal, vagy gyaloglással kezdjenek, és ne futással, mert az elég megterhelő amúgyis az izületeknek. -
szki
őstag
Futni csak szabadban
Nem Bp. utcáin.
Kinek, milyen mozgás jön be ugye. Ki kell próbálni többet, és amit jó kedvvel tud csinálni az illető, akkor az a nyerő. Nekem a bicaj jött be, és abban tudtam a legtöbb kalóriát elégetni óránként. Jó, nem tud mindenki 3100 km-t tekerni egy hónapban, de én megtettem, és égett a kalória24 ezer pályázóból első lettem 92 kg-osan kalóriás kihívásban júliusban. És ekkor csak 2 kg-ot fogytam, mert már korábban elégettem a felesleget
Azóta kevesebb a bicaj, és többet futok, hogy kockás has legyen... -
szki
őstag
Ha az egészség a fontos, akkor csakis aerob mozgás lehet a megoldás, és a táplálkozás felülvizsgálata. Ez nem feltétlen jelent sanyargatós diétát.
Persze jó elhagyni a tévézést is.
Semmilyen csodaszer, csodaöv nem fog javítani az egészségeden. Sok linket betettem már ide. A jógát is javasoltam, stb. -
szki
őstag
Nem rossz!
Innen már minek tömegnövelni?!
Bárcsak újra 21 éves, és főiskolás lehetnék! Nők, pia, bulik, és persze ment a testedzés anno.Bicaj, és futás mellett nekiálltam az alap jóga gyakorlatokat is naponta művelni. 3 hónap, és meglátjuk mi lesz belőle.
Felsőtestre meg elég nekem elég pár húzódzkodás, fekvőtámasz. -
szki
őstag
Nem tudom meddig lehet ilyen napi időbeosztást egészségesen művelni?!
Nem hinném, hogy közvetlenül lefekvés előtt jó edzeni. Mondjuk az éjszakai szellemi munka nekem is bejön
Kihagytad a családdal, és gyerekekkel való foglalkozást...A tévénézés nullára redukálása nálam is természetes 1,5 éve. Nem is gondoltam, hogy mások még néznek tévét. Tényleg sok szabadidőt ad a tévézés elhagyása. Én bicajozni szoktam helyette. Viszont rendszeres bicajozás mellett a napi 8 óra alvás nem elég, hanem inkább napi 9+ órát alszok
-
szki
őstag
Hát akkora izomtömeget már etetni kell! Neked aztán tényleg kell a napi 5x étkezés!
Érdekes. Talán a köztünk lévő korkülönbségből fakadóan mások a céljaink. Én a jelenlegi formámat szeretném megtartani, és még az állóképességemet, kitartásomat csiszolni. Te meg arra törekedsz, hogy minél fejlettebb, de még harmonikus izomzatod legyen.
-
szki
őstag
Bizony jelentősen csökken az életkor előrehaladtával a napi kalória szükséglet. Ám sokan ezt nem veszik figyelembe, és esznek ugyanannyit, mint korábban.
Napi 3 étkezés volt nekem a rendszer, de kipróbáltam már a napi 2 étkezést is pár hónapig (reggeli+ebéd). Este nem voltam éhes, de reggel nagyon.Erről a 130 kilós zsírgombóc korábbi állapotról nem tudtam. Elég durván hangzik ilyen fiatalon. A mai világban a szülők felelőssége különösen fontos, hogy a gyerekek/fiatalok egészségesen táplálkozzanak. Szerencsére az én gyerekeimnek nincs esélye, hogy ilyen állapotig eljussak.
"A fiatalság forrása" egy 60 éves könyv. Én csak a táplálkozási dolgokat lestem ki belőle pár éve. De a nővérem jógázott is, és 40 évesen csak a jógával lefogyott szépen, és 10 évet letagadhatott a korából.
-
szki
őstag
Öööö. Nem Tibetben élünk, de sokat tanulhatunk tőlük!
Ha jól sejtem, akkor még a fiatal korosztály táborát erősíted. Fiatalon nyilván többször kell táplálkozni, mint egy 40 évesnek. Másképp működik a két különböző korú szervezet!
Fiatalon még nem lehet tapasztalati úton megítélni mi a helyes táplálkozás, hogyan kell lefogyni egy középkorúnak, stb.Javasolt olvasmány a "Fiatalság forrása". Nem csak az 5 tibeti jógagyakorlat van benne, hanem sok hasznos táplálkozási tanács is.
Én meg követem a gyúrós topikot
-
szki
őstag
Napi 3x étkezést írtam fogyókúrázóknak. Egészségeseknek 2x is elég lenne, de megszoktuk a hármat. Olvass utána Tibetben a lámák táplálkozásának!
Komoly súlyrángatás magamhoz képest értendő, nem testépítőkhöz mérten. Persze a minta, és példakép Le Haney volt 1997-ben
Ma nekem elég, hogy a szívem, tüdőm, izomzatom olyan fejlett, hogy 30-cal tekerek fel bicajjal olyan dombokon, melyeken az átlagember tolja a biciklit. És nem vagyok élsportoló. -
szki
őstag
Anyagcserét fokozni testmozgással lehet, és nem táplálkozással. De normál esetben nem is kellene gyors anyagcsere, mert nem jó a gyertyát túl gyorsan égetni. A napi kétszeri étkezés már az egészséges, és nem túlsúlyos szervezetnek ideális.
Mindig a testmozgáshoz lyukadok ki, hisz az izmok tudnak sok kalóriát elégetni, és gyorsabb működésre bírni az anyagcserét. Energia kinyerhető szénhidrátból (májban raktározott glikogént is ide veszem), zsírból, vagy akár az izmok (fehérjék) lebontásával. Nyilván a legnagyobb izomzat megmozgatása esetén lehet legjobban zsírt égetni aerob "üzemmódban".
Ha egy túlsúlyos csak konditermes edzéseket csinál, akkor az nem lesz igazán eredményes a fogyásban. Mert bizony hiába purcan ki hamar a súlyok emlegetésétől (hisz gyenge a szíve), attól még alig mozogtak az izmai, és kevés zsírt égetett el. Ha égetett egyáltalán, hisz a súlyzós edzésnél könnyű anaerob módba kerülni, ami még nem szükséges ha csak fogyni akar valaki.
Szóval 30-40 perc kocogás, bicajozás után közvetlenül kell egy kis súlyzózás felső testre, és a végén mindig hasazni, mert akkor tuti a hasról ég már a zsír.
Természetesen saját tapasztalat sok info összeszedése után, mert a gyerekeim születése előtt komolyan rángattam a súlyokat heti 4x. -
szki
őstag
Cáfolni? Miben? Szerintem a tejes ügyben várjuk meg a sokat tejet ivó topiklakó(k) visszajelzését 30 nap múlva, hogy a tejfogyasztás elhagyása mit eredményezett!
Más: nagyon apró dolgok a legegyszerűbbek. Például minden étkezés előtt 3 deci sima víz szépen eltelít, és utána kevésbé fogjuk telezabálni magunkat. Másik, hogy egyszerre max kétféle ételt együnk: például rizs majd utána hús ebédre. Illetve étkezésnél tartsuk be a helyes sorrendet, azaz először a hígabbat fogyasszuk mindig (ha sok fogásos az étkezés muszájból), és a könnyebben emészthetőt. Pl. sorrend: víz, desszert (szénhidrátos étel), köret, hús/tojás. És bizony ehhez nem kell a mennyiséghez nyúlni, hanem csak a helyes sorrendet betartani. Nem kell napi 5 étkezés. Igazából kettő elég, de megszoktuk a hármat, így legyen három.
Kipróbáltam, és működik. Bár a kollégák elég hülyének néztek egy darabig a céges étkezdében, milyen sorrendben eszem az ételeket. De csak egy darabigEgy ajánlott irodalom: Peter Kelder, A fiatalság forrásai. A könyveben nem csak a tibeti jógakorlatok szerepelnek, hanem a táplálkozásról is sok szó esik!
-
szki
őstag
Nem politizálok, de felháborító azzal az indokkal felverni az árát a sónak, cukornak, és lisztnek, hogy egészségtelen lenne?!
Mint mindennek, így a fentiekből is a mértékletesség a kulcs (de ezt már írtam...).
Például én semmit se sózok, mert van épp elég só mindenben. Ha sokat sportolok kánikulában, és izzadok, akkor nyilván muszáj pótolnom a sót pl. ropival. Életmentő a só ilyenkor, és nem egészségkárosító!
De ropit, sós mogyorót, chipset nem javaslok én se fogyasztani! És valóban sóból kevés esetben állhat fenn, hogy elégtelen lenne a napi bevitel. -
szki
őstag
válasz
Woodslave #6117 üzenetére
A dohányzásról leszokás, és a testsúly csökkentés azért teljesen más téma, és nem lehet egy lapon említeni.
Igen, a fehér kenyeret jobb hanyagolni lefogyni vágyónak. De egészséges embernek napi 1-2 szelet aztán tényleg belefér reggelire!
Az elégetett kalória nagyban függ a testmozgás intenzitásától. Nem mindegy, hogy a bicajt 30, vagy 20 km/h órával tekered (vagy teli van emelkedővel az út). Nem mindegy, hogy kocogsz 6 perc/km tempóban, vagy futsz 4 perc/tempóban. Nyilván egy edzetlen ember csakis lassan kezdheti mindkettőt, és hamar kipurcan. De azért tud égetni felesleges kalóriát!#6116) brownus : kristálycukor kis mennyiségben nem árthat (kockacukor a kávéban). Persze jobb a cukrot gyümölcsökből felvenni. Bicajnál a babán nagyon jó, mert gyorsan szívódik fel, és magas kálium tartalma. Bár fogyni vágyóknak lehet a banán túl sok kalóriát ad. Ezért van egy rakás más gyümölcs. Főleg így nyáron!
-
szki
őstag
5000 kCal-ra leírtam az adatokat. Számolhatsz így is, de találsz online számoló táblázatokat is. Aerob módon síkon tekertem. Anaerob mód 10%+ emelkedő mászásánál lép fel, hisz ekkor erősen lihegek, és nem tudnék könnyedén beszélgetni valakivel tekerés közben, mint aerob esetben. (Pontosan 109 km volt ma 1100m szinttel bő 4 óra alatt)
Azért merek, és tudok tanácsot adni fogyni vágyóknak, mert már én is 3x fogytam le 15-20 kg-mot 3-4-5-6 hónap alatt. 38 éves vagyok, 182 cm, és 89 kg. A 6 éves, azaz kisebbik lányom születése óta tejfehérje, mogyoró, tartósítószer, stb ételallergiás (diétázik, de neki nem furcsa). Nálam többször innen senki nem volt élelmezéssel kapcsolatos problémával orvosoknál, szakértőknél, kuruzslóknál! Sokat foglalkoztam a táplálkozással magam, és a gyerekeim miatt. Szóval nem egy élsportoló vagyok, hanem egy egészséges, sportos családapa. Lányaim fejlettebbek az átlagnál, és fiukat megszégyenítő izomzattal rendelkeznek a testmozgás révén (úszás, kosárlabda).
Idén március elején kezdtem fokozatosan egyre többet bicajozni, és ez segített mentálisan, és testileg is helyrerakni a dolgokat. Kb az első 3 hónapban átlag napi 50-60 percet bicajoztam (20-25 km-t), akkor 3 hónap alatt leadtam 15 kg-ot a tömegemből, és 15 cm-t a hasamról. Azóta sokkal többet tekerek, de az már tényleg nem átlagos kategória.
Látom hova lehet eljutni, ha aktívan mozgunk, és teszünk az egészségünkért!És Benned kit tisztelhetünk?
-
szki
őstag
válasz
Woodslave #6110 üzenetére
Volt már 14000 kCal égetésem is egyetlen nap. Nem muszáj elhinni, de számolhatsz:
89 kg vagyok, és a bicaj 15 kg. Bicajozok 4 órát minimális pihenővel. Átlagsebesség 30-32 km/h síkon (vagy 26-27 km/h extrém emelkedőkkel tűzdelt terep esetében). Na mennyi jön ki elégetett kalóriában?
A combizomzat a testünk legnagyobb izomzata, ha az erőteljesen mozog, akkor aztán ég a kalória!
Endomondon első lettem 07. hóban kalóriaégetés kihívásból 24334 indulóból (a világ minden tájáról pályáztak). Akkor össz 137948 kCal-t égettem el 31 nap alatt. Aki nem hiszi, járjon utána! -
szki
őstag
Pedig így van! Csak a mértéket felejtik el megemlíteni. Azaz bármi lehet káros, ha túlzásba visszük, vagy nem tartjuk a személyre szabott mértéket!
Holnap kitalálják, hogy a legtisztább forrásvíz is egészségkárosító, és ezután arra is különadót vetnek ki...
Nekem ma is pizza az ebédem, bár délelőtt elégettem 5000 kcalt aerob és anaerob módon. Ha nem ennék sót, és nem tolnám befelé a szénhidrátot, akkor már nem élnék!
szóval lehet mindent enni, de csak mértékletesen, és nem egyszerre, meg össze-vissza. -
szki
őstag
válasz
spotless #6106 üzenetére
Mint minden testmozgást, úgy a bicajozást, és a futást is lehet olyan intenzitással végezni, hogy komoly hatással legyen rád. Nálam jelenleg 1/2 óra futás 5 perc/km átlaggal annyira fáraszt el, mintha 1 órát bicajozok 30 km/h feletti átlaggal. Nem kérdés, hogy a futás az aerob sportok királya, de nem mindenki képes futni. Sőt túlsúlyosan kifejezetten káros lehet!
A bp.-i kerékpározás azért nem mindenkinek agyhalál. És a lakosság többsége nem bp.-i, így tud(na) megfelelő utakat találni bicajozni...Ha egy izomcsoportot, szívet, vagy tüdőt megedzettél, akkor azt a szintet meg is kell tartani. Ha nincs használva az izomzat, akkor a szervezet előbb-utóbb leépíti a felesleges izomszöveteket. És volt, nincs!
-
szki
őstag
válasz
spotless #6104 üzenetére
Nem kell mindent elhagyni, de azért napi 1-2 L tej elég sok. Tényleg nem vagyunk (szarvas)marhák! Szerintem érdemes kipróbálnod mondjuk 1 hónapig minimalizálni a tejterméket. Főleg este már ne igyál tejet, mert nagyon nehéz emészteni.
A só, cukor, finomított liszt meg nem egészségkárosító, hanem alapélelmiszer! Csak azért kiáltották most ki államilag egészségtelennek, hogy arra is adót lehessen kivetni, mint a cigire, stb.
Az egészségtelen, rendszertelen táplálkozás, és túlzott kalória bevitel komoly probléma hazánkban is. De több gondot okoz a mozgásszegény életmód.
Írtad, hogy "...ráadásul a kerékpározás rám már nincs hatással (-: letekertem vagy 25-30.000 km életem során". Öööö és azóta gondolom eltelt pár év, és már semmi nyoma a korábbi sok bicajozásnak. Nem az számít mit tettél korábban, hanem most mit teszel az egészségedért!
Aki túlsúlyos annak bizony aktívan mozogni kell, és lehetőleg konditerem helyett aerob mozgásformákat: úszás, bicajozás, futás, stb. -
szki
őstag
#6085-ben linkeltem egy oldalt. Olvasd el! A tejtermékek fogyasztása gátolja a fogyást! Főleg Te nagyon sok tejet iszol!
Én évek óta minimális tejterméket fogyasztok. A lányaim meg abszolút nem is kapnak tejterméket. A kisebbik allergiás a tejfehérjére, ami mutatja, hogy a tehéntej a szarvasmarha borjaknak való, és nem az embernek! Bizony mondom, hogy a (tehén)tej egészségtelen az ember számára!
Kérdezd meg a barátaidat, akik 2x annyit esznek mint Te, hogy ők mennyi tejet, tejterméket fogyasztanak általában?
Többivel nincs baj, ha rendszeresen sportolsz. Talán a csokit lehet elhagyni...
Én most nyomtam be egy rakás cukros üdítőt, és egy egész pizzát ebédre. Bár délelőtt letekertem 130 km-t bicajon erősen dombos terepen... Persze ma még egy rakás friss gyümölcsöt is megeszek azért.(#6090) spotless : kávé és kockacukortól nem fogsz elhízni. Itt a reggeli és az ebéd hiánya a probléma. Reggelire bármit, és bármennyit ehetsz. Ebédre egy éttermi menü jó lehet. Vacsorára meg inkább zöldség-hús. Tejtermékre nincs szükség...
-
szki
őstag
válasz
spotless #6081 üzenetére
Erre ez a válaszom:
Az elhízás problémaköre és a sikeres súlycsökkentés titkai (ez egy blog, és az eredeti Tóth Gábor írása, melynek a linkje épp nem elérhető).Én 38 évesen fogytam le 106 kg-ról 89 kg-ra kis életmód változtatással, és egyre több sporttal. Ezekben a porokban, mindenféle csodaszerekben nem hiszek. A kalória számolás, és az aerob mozgásforma általi zsírégetés viszont biztos beválik. Persze ilyenkor tenni is kell az egészségért, és súlycsökkentésért, de az eredmény például bicajozásnál:
Kívülről a lábizomzat fejlődése látszik, és hogy egyre kisebb a has, fenék. De a felszín alatt az ízületek, szív, tüdő, vér oxigén felvétele, keringés, testtartás, egyensúlyérzék, és immunrendszer mind fejlődik!
A fentiekből mit tesz rendbe egy ilyen csodapor? Talán a testsúly csökken, de a többi nem változik, vagy még káros mellékhatás jelentkezik.Szóval aki fogyni akar, annak bizony aktívan is tenni kell a sikerét!
Tudom mindig a bicajozással jövök, de az tényleg nagyon jó, mert nagy túlsúllyal is lehet csinálni, míg a futást nem. Az emberi test legnagyobb izomzata a combizom. Ha az szépen dolgozik, akkor aztán tényleg lehet égetni a kalóriát! Persze nem csak a combfeszítő izom dolgozik, hanem a combhajlító, vádli, fenék, csípőizom, és még akár a hasizom is. -
szki
őstag
No várj!!!
Nem én vettem fel +40 kg-ot 1 év alatt, hanem akinek válaszoltam... Így szerintem nem nekem kell szóljon a tanács súlytartásraKönnyedén tartom a súlyomat most, mert extrém sportolok
Nem is írom le, mit és mennyit eszek most. De teli van szénhidráttal. Ha érdekel az oka, akkor a blogomban megtalálod...
#6072) TooN: én nagyon boldogan bicajozok, és élvezem minden percét!
(#6073) aphra2: ez egy összetett kérdéskör. Nem mindegy mit, mikor, mennyit, milyen sorrendben, és hogyan eszel/iszol. Már az is életmód váltás, ha az esti nasit elhagyjuk.
De most csak a bicajos kérdésre válaszolva: igen! A bicajozást lehet csinálni úgy, hogy optimális aerob tartományban legyen a pulzus, és égjen a zsír. Ez a pulzus tartomány személyre szabott. Ki kell számolni, és kontrollálni kell testmozgás közben.
De rendszeres testmozgás nem csak a fogyást segíti, hanem sok minden mást is rendbe rak (korábban felsoroltam).(#6075) Jojo5
-
szki
őstag
Már 3-4x lefogytam 105-110 kg-ról 90 kg-ra 3-4-5 hónap alatt (38 éves vagyok, és 182 cm). Tudom pontosan, hogy lehet tartani a súlyt, de néha elkapott a gépszíj, és zabáltam éjjel is. Akkor meg hamar feljött plusz 10 kiló.
Azért kemény a +40 kg 1 év alatt
(#6066) TooN : Köszi! Életmódváltás megvan. Jelenleg tömöm a szénhidrátot pár hétig, mert extrém bicajos terhelésen vagyok. De majd visszaállok normálisabb étrendre pár hét múlva, amikor visszacsökkentem a bicajozási adagomat napi 1 órára.
-
szki
őstag
Sziasztok!
Nem fogyni akarok jelenleg, hanem csak tanácsot adnék, hogy az önsanyargató táplálkozás, és drága szerek helyett jobb a testmozgással elégetni a fölös kalóriákat, és a zsírt.
Nem kell hozzá más, mint mellőzni a fölösleges időtöltéseket (TV, XBOX, Internet), és napi 1 órát bicajozni. Futni is jó, de az nagyon megterhelő az ízületeknek, ha nem jó a cipő, és a talaj. A lényeg, hogy aerob mozgásforma legyen. Ehhez persze nem árt meghatározni az egyénre szabott aerob pulzust, és azt kontrollálni valamilyen eszközzel a testmozgás alatt.Saját eredményem márciustól június elejéig (3 hónap alatt) 15 kg mínusz, és 15 cm mínusz a hasamról. A vérnyomásom beállt 120/80-ra a korábbi 160/100-ról. Nyugalmi pulzusom 50-60 közötti. Ami nagy, és hosszú erőkifejtés esetén se szalad az égbe, mert sokkal erősebb a szívem, és jobb a vérem oxigénfelvétele. Tüdő, immunrendszer, egyensúlyérzék, keringés, anyagcsere, stb jelentősen javul még.
Ma már többet bicajozok, és könnyedén tartom a (verseny)súlyomat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen széket vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sorozatok
- Lexus, Toyota topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Automobilista 2
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest