- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bullseye #7755 üzenetére
[link] a kép utolsó mondata.. Ha nem edzel (azaz nincs olyan extra izomtömeged amit a mindennapi élet során ne használnál) akkor valószínűleg nem fenyeget az izomvesztés, kivéve persze ha éhenhalós diétát csinálsz de akkor se segít a bcaa.
A fehérje igénye meg egy nem edző embernek elég alacsonyan van, ha még azt se eszed meg akkor komoly bajok vannak a diétáddal és azt kellene rendbe rakni
-
válasz
TheProb #7719 üzenetére
? én is ezt használom, mondjuk én méricskélek (vagy méricskéltem) amit nem te főzől vagy amit nem tudsz pontosan adagolni ott nyilván nem tudod mennyi kalória van benne, lehet ez kiegyenlítődik napokon át és nem veszel észre különbséget.
A zsemle amit bevittek 54 gramm de ki tudja hogy amit te veszel a pékségben az pont annyi (le kell mérni) és pont ennyi kalória van benne. Azt soha nem fogod tudni. De a program annak adja meg amit beállítasz. Ha 54 gramm egy adag akkor annak de ha leméred és 100 gramm akkor annak.
Aki ilyen hozzáállással akar diétázni (semmi probléma) az valóban jobb ha valami olyasmivel próbálkozik, hogy nem eszik péksüteményt, nem iszik cukrot akármit vagy akár nem eszik köretet, lehet egyszerűbb dolgod lesz...
-
minden rosszindulat nélkül kérdezem, de ilyen kalória és fehérje bevitel mellett testedzés nélkül milyen testalkatod lesz amikor ledobod a kívánt súlyt? Nem tapasztalod hogy egyszerűen összeesel és csak kisebb de zsíros maradsz? Bár ha nem végzel/végeztél rendszeresen súlyzós edzést akkor talán az izomvesztés sem fenyeget annyira.
-
vannak olyan zsírégető tabletták amik a leírásuk alapján étvágycsökkentő hatással bírnak. Google kereséssel találsz, ajánlani nem tudok nem használtam mostanában.
Ha kv-zol az is csökkenti az étvágyat, vagy iszol egy teát.
A kajánál arra gondoltam, hogy jobb választással talán nem leszel éhes. Mondjuk ha jó reggelt keksz amit enni szoktál akkor valszeg hiába mondom hogy egyél inkább valami fehérje-zöldség kombinációt talán kisebb eséllyel leszel éhes.
Én pl. tojást bacont zöldségeket reggeliztem 7-kor most már azért tudnék enni, de ez engem soha nem befolyásolt, eszembe se jut venni valamit mert tudom hogy 1 óra múlva megeszem a kajám. Este se eszek soha mittomén 10-kor mert éhes vagyok, de látom hogy feleségem képes egy szendvicset enni mert éhes.
Ha le akarsz fogyni, vagy mondjuk nem akarsz elhízni, akkor annyi hogy nem hallgatsz minden ösztönödre, ahogy sok helyzetben az életben ugyanígy teszel (remélem
)
-
válasz
STC Speed #7679 üzenetére
ha nem eszel szénhidrátot, meg kalóriaszegény dolgokat eszel akkor könnyebben maradsz kalórián belül. ha ezt meg tudod tenni sok szénhidráttal is akkor simán
de a makrók (fehérje, szénhidrát, zsír, alkohol) az kalória. Magas szénhidrát alacsony kalória az mondjuk zsírszegény
-
vasárnap estére ki kell találni még valamit, mert
heti 2 kg csirkemell 1299Ft 2600/hét 10.400/hónap
tojás napi 3 heti 21 havi 84db 970 Ft/30 darab 2.910/hónap
bacon 2 csík 32 gramm 1 hét/csomag 499/csomag 2.000/hónap
kefír napi fél dobot 59Ft/doboz 15 /hó 885/hónap
uborka mondjuk 150Ft 3 napra 1.500/hónapzab 199Ft/fél kiló 50g/nap 1500gr/hó 3 csomag 600/hónap
meggy 319Ft /500 gramm 3 csomag/hó 957/hónaprizs 299Ft/kg (A rizs lidl) 75 gramm/nap 2.250Ft/hó 5 cs. 1.500/hónap
zöldbab 419Ft/1kg havi 2 csomag 840/hónap
brokkoli két csomag/hét 280Ft/csomag havi 8 csomag 2.240/hónap
répa passz talán 160Ft/kg heti 400 gramm havi 1,5kg 250/hónapkb. 24.100/hónap
+ fehérje, kókuszzsír ez nem egy hónap jobb esetben. Erre persze mehet még zöldség, paradicsom, paprika, só, fűszerek. Ja sütőzacskó. Nálunk van egy olcsóbb bolt ott vmi 200Ft 8 darab
Remélem nem számoltam el. Meg még 4 vasárnap vacsorára kell valami mert a fentiekből elvileg 7 reggeli, 7 zab uzsonna és 6 napra ebéd vacsora. (mármint hetente)
Szóval ha nem nagyon szállsz el szerintem 30k-ból ki lehet hozni egy hónapban simán
-
kisérletezgetek még mindig. 1-1.30-2 óra. De talán a másfél óra az ideál nekem
arra figyelek, hogy a kaják ne legyenek szükségtelenül távol. 8.ig reggeli, 11.30 körül ebéd 2.30-3 körül zab 4-4.30 edzés 7 körül vacsora, Szóval ha az edzés utáni fehérjét nem számítom akkor is 3ésfél 4 óra kaja között. Van hogy csúszik fél órát a rendszer de próbálom tartani.
ki kell próbálni. Nem feltétlenül érzem a legideálisabbnak, de olcsó és jó. Nem tudtam egyelőre ch alternatívát. Rizst nem akarok fehérjével, több húst se akarok, nagyon át se akarom variálni. Próbáltam azt hogy barnarizs volt az ebédhez és azt ettem edzés előtt, délelőtt meg egy turmix de magában nem jó érzés az se. Nem laktat nagyon hamar éhes leszek.
/lassan offba teszem
-
-
ház azért ez egy elég gáz étrend. Én sokáig böjtöltem azaz legalább a reggelit kihagytam, de most mindig eszek, nem mondom hogy annak kell a legnagyobb kajának lennie, pláne hogy most nem is eszek ch-t hozzá, de biztos hogy nem 7 gramm fehérje kéne legyen. Ha a tejet lecseréled fehérjére ahogy tetted is az már jobb .
Saját tapasztalat, hogy sokkal tovább vagyok jóllakott egy tojás-bacon-zöldség kajától és jobban is érzem magam.
Leírom hogy nekem mi volt az alap, sajnos a fegyelem most se volt erősségem, de azért 3 hónap alatt 10 kg lement úgy hogy nem haltam bele..
Reggeli 3 tojás, két csík bacon, fél doboz kefír, ha volt lenmag 10 gramm és uborka, előtte 100 gramm spenót. Kókuszzsíron sütve. Ez 550 kcal, 30 gramm fehérje, 12 ch és 42 zsír. A napi zsír kb ennyi is volt. A többi kaja zsírmentes, csak ami elhanyagolható mennyiség a kajákban előfordul.
Ebéd 166 gramm csmell, répa, brokkoli - 275 kcal 47 pro 3 zsír 11 ch.
Edzés előtt zabfehérje - legyen ch meg energia bár inkább elalszok tőle úgy érzem.
50 gramm zab, 1 adag fehérje, 50 gramm meggy... 330 kcal 32 pro 6 zsír 36 ch.
Edzés után egy adag fehérje (most izolátum mert olcsó volt)
Vacsora 166 csmell 75 gramm fehérrizs 83 gramm zöldbab. 48 pro 2 zsír 63 ch...
Összesen durván 1800 kcal, 178 pro, 123 ch 59 zsír.. Ugye ennél kevesebb mert marad zsír az edényben, meg rizsszemek a szűrőben stb. Ebbe még belefér egy-kétszáz kalória csalás is mert felnőtt edző férfiként azért 2000 kcal körül illik "fogyni".
A csirkét 1 kg-t sütőzacskóban készítem zsiradék nélkül 3 szál répát mellé rakok, de pl. krumpli is finom mellette ha több vagy más ch-ra vágytam. 3 napra megvan egy főzés azért a 333gramm..
A fagyasztott brokkolit meg zöldbabot szintén megfőzöm együtt, Tudom hogy párolni jobb lenne, meg nyers brokkolival szoktam is azt csinálni de ez egyszerűbb.. 450 gramm egy zacsi brokkoli, 1 kg a zöldbab abból 250 gramm így lesz 83 egy adagReggelit megcsinálni 5 perc.. Zabot szintén mondjuk én mikrózom és megvárom míg kihűl.
Szóval elég egyszerű a történet, és lehetne is simán csinálni mert pl. a csirke annyira finom hogy nem tudom megunni. (kb 1 napra sós vízben áztatom hűtőben tartva) De ha valakinek van affinitása akkor fűszerezgethet.
Félre értés ne essék nem azt mondom hogy ez a tuti, csak ha edzel is mellette és figyelsz a fehérjére, meg aránylag költséghatékony akarsz lenni akkor sztem elég jó. Ja és heti kétszer max másfél óra de inkább egy leszámítva a napi reggeli rutint és saját finom kaját eszel amiben tudod mi van (nagyjából
)
-
azt hittem ezt egy nők lapja fórumról ollóztad..
Azt ugye nem kell mondani, hogy fogyás szempontjából semmi értelme illetve nem lényeges az étkezések száma? Pláne ha olyan madár adagot eszel ami után soha nem laksz jól még ráadásul feleslegesen is kibaxol magaddal.. Igaz lehet akkor se laknál jól ha csak négyszer ennél, szóval ebből a szempontból is lehet mindegy.
Nem tudom ez a gyorsítsuk az anyagcserét dolog a sok kis étkezéssel meg átkapcsol a tested túlélő üzemmódba dolog mikor hal ki.
Ráadásul még az se biztos hogy a megfelelő mennyiségű fehérjét így étkezésenként beviszed. Mert azon is lehet vitatkozni mennyit tudsz egyszerre felhasználni, de arra viszont vannak kutatások, hogy mondjuk 20 (ez nem sok ez biztos megvan) de adott esetben 40 grammnyi fehérje is kell a maximális izomfehérje szintézishez. (ez persze itt nem szempont de te gyúrsz, legalábbis a gyúrós topicban is szoktál lenni)
Szóval beviszel 160 gramm fehérjét lehet jobb stratégia 4 kajára osztani..
-
mondjuk nagy jelentősége nincs, nekem csak egy bajom van ezzel, hogy hiába írod soha nem lesz pontos. Kivéve a nescafe meg a csirkesonka. Sült krumpli meg rántott karfiol? Leméred a panírt, meg az olajat amit magába szívott?
Nem kötözködés csak érdekel ez mennyire számít neked.
-
-
válasz
takacsbotond #7496 üzenetére
Sima fehérje port én nem ajánlom étkezés helyettesítésre. Nagyon magas inzulin kibocsátással jár semmi teltségérzetet nem okoz csak enni akarsz majd. Ahogy írták zabbal esetleg tejjel...
-
válasz
Woodslave #7384 üzenetére
[link] de it egy link hogy ne blogokat idézgessek be.
1. Increasing meal frequency does not appear to favorably change body composition in sedentary populations.
4. Increased meal frequency does not appear to significantly enhance diet induced thermogenesis, total energy expenditure or resting metabolic rate.
a többi pontban vannak pozitív hatásai az étkezési gyakoriságnak de itt most nem erről volt szó.
de abban természetesen igazad van hogy a cáfolatot is lehet cáfolni tudományos kutatással, ezért mondtam hogy mindenki csinálja ami bejön, ha valami nagyon nem működik és van módja ereje változtatni akkor tegye meg hátha. De ha valaki jól elvan napi 3 kajával, akkor ne egyen 6x mert valaki azt mondja/olvasta hogy akkor majd jól begyorsul az anyagcsere... (sztem) Na részemről ennyi
-
válasz
#20584850 #7383 üzenetére
dehogy. Nyilván nem érdekel téged a téma annyira mert ha beírod a google-ba a "metabolism eating frequency" szavakat 768.000 találat van és biztos jó része az én jó része valszeg azt támasztja alá amit te gondolsz. Szóval nem tudnám hogy mivel kéne meggyőzzelek.
De inkább irigyellek hogy valamit elhiszel nem akarlak meggyőzni semmiről nekem se jobb se rosszabb
-
ja mondjuk annyi különbség van a 2 meg mondjuk a 6 étkezés közt, hogy van 4 étkezésed ahol megvan az esélye a túlevésnek...
Persze ha kottára kiszámolt előre elkészített étrenden vagy és nem zavar hogy madáradagot eszel, akkor bizonyos embereknél lehet előnyös, de ha kottára kiszámolt kaján vagy és van önuralmad akkor tök mindegy, legalább eszel két normális kaját.
De egyébként az a lényeg hogy megtaláld ami működik, csak érdekelt mert a szokásos bodys meg nőimagazinos mantrán kívül már egyértelműen tudományosan igazolt hogy az étkezések száma és az anyagcsere sebessége, így a fogyás üteme között nincs összefüggés.
-
válasz
#20584850 #7137 üzenetére
Én azt nézném mennyi lenne a normális testsúlya és ezt inkább a magasság határozza meg. Hiába 150 kiló. Én elfogadom hogy az extra súly cipelése extra energia de akkor az legyen bonus. Persze semmiféle orvosi kondicióra nem voltam tekintettel de szerencsére nem kér senki tanácsot tőlem és mivel ezeket a kalkulátorokat nálam hozzáértőbb emberek csinálták ezert azt gondolom én tévedek.
De akkor se egyen senki 400 gramm cht ha nem maratonista... De szintén sztem -
-
válasz
devil-k #7092 üzenetére
ha elolvasol bámilyen külföldi "szakirodalmat" és vizsgákatokat idézőjelbe teszem a biztonság kedvéért mert nem feltétlenül professzorok (ami semmit nem jelent, csak azt hogy nagyrészt visszaböfögöd amit a 60-as években tanultál) írták, akkor látható hogy a fogyás kizárólag kalórián múlik. Lehet itt játszadozni hogy izom meg nem izom, ha nem végzel súlyzós edzést vagy olyat ami kihívás elé állítja az izmokat akkor tök mindegy mi a kaja összetétel.
Az ilyen ajánlások, hogy nem kenyér, rizs meg stb. a kalóriát nem követő (nem is tudja) átlagembernek szólnak, mert kizárnak az étrendből olyan összetevőket amikkel gyakorlatilag jóllakottság nélkül (vagy annak kései megjelenésével) lehet masszív kalóriát bevinni. Pl. kenyéérből fél kilót röhögve letol bárki a pörkölt mellé.
Azonos kalória mellett (csak ezt ezekkel nem tudja az átlag tartani) tök mindegy mit eszel ha az alap szükséglet fedezve van. Lásd twinkie diet...
a lényeg, hogy meg kell találni azt a kaja módszert amivel a megfelelő testsúly elérhető és tartható anélkül hogy túl sokat szenvednél mert annak sok értelme nincs élethosszig legalábbis
-
válasz
Alpachino #6906 üzenetére
ha már számolgatsz akkor 1 kiló zsír (amiben van mondjuk víz is szóval nem tuti a szám) de 9000 kcal.. Valahol láttam egy pontosabb kalkulációt, de most nem keresem. napi 300 kcal deficit egy héten 2700... Azt most hagyjuk hogy ezt mennyire tudja bárki belőni, de még 500-al is 3500. Az jó ha fél kiló zsír. És én maradok a zsírvesztésnél, nyilván egy alacsonyabb kalórián megy víz meg glikogén is amit nem biztos hogy maradéktalanul pótolsz.
Persze ahogy valaki a topicból nehezményezte, 30% ról 20%-os testzsírra lemenni nem igényel azért olyan drasztikus beavatkozást.
-
válasz
Alpachino #6868 üzenetére
én nem vagyok ilyen "vaskalapos" amikor diétáról van szó, igazad van meg van a helye annak is, ha valakinek komolyabb céljai vannak a fizikumával akkor nem lehet annyit xarozni.
Ha csak arról van szó, hogy le akar fogyni az ember akkor azért kicsit nagyobb mozgástere van. Mondjuk a magam részéről azt nem tudom megérteni, hogy rendszeresen miért eszik valaki kiflit, kenyeret, felvágottat meg virslit, ezek egy egészségesnek gondolt étkezésnek sem kéne hogy részei legyenek (bár az hogy mi egészséges az kérdés). Nem azt mondom hogy soha de rendszeresen...
Alap hogy kalóriát nem iszunk. Kv 200 kcal? Sima kóla szintén kuka. Nulla kalóriás néha de csak hogy bírja az ember az éhezést
Vannak hack-ek, meg trükkök azért.
hogy egy aránylag normális fizikumot megőrizzen az ember anélkül hogy csirkerizsen éljen
-
ja 3 gramm. persze, lehet egy komolyan edző testépítőnek szüksége van rá, de neked tuti nem. még ha a kettőt tartod az is túlzás ha nem végzel erősítést, mert hiába mondják nem a fehérje őrzi meg az izmot diétában, hanem a súlyzós edzés....
soha életemben nem szedtem még rosttablettát...
-
válasz
spammer #6305 üzenetére
gondolom edz, ha van rajta izom, de hát tudjuk az izmosság elég relatív
de valóban az izmot az tartja meg nem a 6 kajálás.
Monjduk én edzés után már nem ennék cukrot, se diétában se máskor
Vitargot se.. Persze most átlag emberekről beszélünk, nem élsportolókról, akinek a következő edzése aznap délután lesz, vagy másnap hajnalban...
-
ja, én meg már 3-szor leszoktam a dohányzásról, nagy tapasztalatom van....
(nem csak egyszer szoktam le és csak egyszer fogytam 20 kilót)
viccet félretéve, alapvetően egyetértek, hogy nem az étel a rossz, hanem a mennyiség, amivel nem értek egyet, és ami átlagembernek nem kivitelezhető és felesleges, az az ilyen kalóriafelhasználású mozgás.
Nem fogok leállni vitatkozni, mert nem tudok számolni, de amelyik kalkulátorba beütöttem max 1000 kcal-t dobott ki 1 óra kerékpározásra 90 kilós embernek, ha te 5000 kcalt égettél el, akkor legalább 4 órát tekertél (mondom nem tudok számolni) ezt meg nem engedheti meg magának mindenki. 1 óra mozgás meg max 500-600 kcalt éget el súlytól függően. Ehhez képest egyél cukrot meg kenyeret, amikkel nem az a baj, hogy fehérek, hanem túl sokat tudsz megenni belőle anélkül hogy észrevennéd...
-
-
-
jóvan, engem qrvára nem érdekelnek az ilyen "szabályok". Elég jól lefogytam úgy hogy alig szoktam reggelizni, pedig az a "legfontosabb" étkezés, estére meg eszek egy pizzát meg egy szelet dobostortát. (mondjuk nem volt valami jó
)
Ez a dán királyi faszság meg tényleg lol. A reggeli kávé meg 1 kockacukor
Komolyan mondom inkább ne reggelizzen az ember
A fogyáshoz az alap, hogy kevesebbet kell enni, mint amennyit felhasznál a szervezet. És ezt úgy kell megtenni, ami hosszú távon életvitelszerűen fenntartható. Nekem mint 33 éves családos embernek a napi 8 étkezés qrvára nem tartható fenn bárki bármit mond, ezért nem is próbálom magam stresszelni rajta, pláne hogy jópár oldalon le van írva, be van bizonyítva, hogy az étkezés gyakoriságának semmi köze az anyagcsere sebességéhez. A fogyás közben sajnos előfordul hogy éhes az ember
és ehhez a mai világban kell némi akaraterő, hogy nem egy szelet csokival fojtsuk el, hanem hagyjuk hogy a testünk esetleg némi zsírhoz hozzányúljon (mármint amit a testünk raktároz, ne ami a kenyérre van kenve) és mondjuk ne higgyük el, hogyha nem eszünk meg napi 1 kiló húst meg zöldséget, akkor leesik rólunk az izom (pláne aki soha nem volt konditeremben - ezért írom ide nem a gyúróstopicba
)
Ja ezt nem neked írom LOTR, csak neked ment mint válasz.
-
válasz
#94931849 #4226 üzenetére
nincs gyors és eredményes fogyás.
Fogyással zsírt akarunk leadni. 1 kiló zsír 9000 kcal. Mondjuk egy átlagember szintentartó kalóriaigénye legyen 2000. Napi 1000 kalóriadeficittel számolva is 9 nap lenne 1 kiló zsír leadása. És ez csak a sima számtan szintjén létezik.
Reggeli 1 kávé és 1 kockacukorMondjuk van hogy én is igy nyomom, csak 2 cukorral
Én is bármikor ledobnék 2 hét alatt 8 kilót. De nem lenne benne köszönet. Én azon a vélemeny vagyok, hgoy egy teljesen izomtalan embernek mindegy. Ami fennáll évek óta, azt a szervezet nem bontja le..
[Szerkesztve] -
most mivan? a cukor 100% ch. semmi gáz nem lehet vele.
Én is ettem ebédre húst, oszt nem éreztem benne a fehérjétBocs
Teszoszteronon van pont egy cikk a diétánál a makrotáőanyagok forrásának hatása a diétára. Nem olvastam teljesen el, mert nem érdekel, de ajánlom
[Szerkesztve] -
válasz
littlemole #3337 üzenetére
az kb 25 gramm tejcukor, meg kb 9gramm zsír. Én nem vagyok tejellenes, azzal iszod amivel akarod
Ezt a legyűrést nem értem. Tök jó ize van egy ilyen turmixnak, lehet túls sok vizzel csinálod. Vagy xar port vettél, az is lehet
[Szerkesztve] -
válasz
littlemole #3334 üzenetére
a tej nem vmi jó diétába. Azért leszel szomja, mert a szervezet energiát használ ahhoz, hogy a fehérjéket hasznosítani tudja. Vagy vmi ilyesmi
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest