- Azonnali mobilos kérdések órája
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ClayMore
aktív tag
Nem ertem a kerdest. Itt (Belgium) tokre siman felirhato siman BMI-re, ha van melle masodlagos egeszsegugyi ok. Nem fizeti a TB, de siman van es hasznaljak. Orvosi kontroll mellett nyilvan.
"Miért gyógyszerrel akarsz fogyni?" Megforditom, miert ne akarnek?
Amit tapasztalok: zero mellekhatas. Zero etvagytalansag es az erdekel, hogy a neten talalhato mellekhatashegyek tekinteteben csak mazlim van vagy ennyire eltulzottak a mellekhatasokrol a leirasok?
Illetve ok latom mennyi a fogyas az elso 5 hetben. Az erdekel kb mire szamithatok a masodik honapban. Van-e mar ott lassulas masoknal vagy sem?
Vagy total nem hasznaljak otthon fogyasra? -
Land
veterán
"Amúgy - szerintem - a lassú fogyás az eredményes,jó fogyás."
Ezzel egyetértek. Munkatársam ketó diétával fogyott 1 hónap alatt 14 kg-ot. Maga az eredmény vonz, de mikor utána olvastam milyen káros hatásai lehetnek, elengedtem a ketót.
Jó a lassú fogyás, csak a 3 hét/0 kg lassú fogyásnak sem felel meg. Ez stagnálás.
-
Land
veterán
Elvileg napi 1649 kcal-t kellene ma megennem, hogy július 26-ra meglegyen a 82 kg.
Persze ahogy csökken a súlyom, a napi bevihető kalória mennyisége is csökken.
Nekem az tűnik logikusnak, hogy ez a kalória mennyiség kell ahhoz, hogy elérjem a célt és nem ez alá kellene menjek -500 kcal-val. 1200 kcal/nap az nagyon kevésnek tűnik. A programban azt állítottam be, hogy nem mozgok. Tehát minden mozgásnak (fekvőtámasz, guggolás stb) elvileg csak gyorsítania kellene a folyamaton és nem feltétele a fogyásnak.A reggeli, tízórai és a vacsi az pontos. Ki vannak mérve, zacskón rajta a kalória. Sört átlag 45-50 Kcal/dl-rel számolom. Az ebédet mérem, de ma is annyira keveset hoztam, hogy arcpirítóan kevés kalória. Narancsra kb 80 kcalt szoktam írni.
-
adr0001
aktív tag
Nem kell fennakadni ezen. Az 1200-as megoldást egyszer csináltam végig. Többet soha.
A kilók visszajövetele egy fogyás után annak köszönhető minden esetben hogy célsúly elérése után megtörténik a visszatérés a nem tudatos táplálkozáshoz.Az aki arre nem figyel oda az ne csodálkozzon ha visszatérnek a kilók. A leírásom nem is egy erre való naív rácsodálkozás akart lenni.
Annyit közöltem, hogy ha cukrokkal (imádom btw) és szénhidrátokkal (szintúgy) nyaktól lefelé nem érintkezik a testünk, akkor fogyni fogunk, nem kicsit, hanem nagyon, és gyorsan. Aki nem akar súlyfelesleggel küzdeni v. stabil testsúlyt szeretne annak aláhúztam a két fő ellenséget, amikre elsődlegesen figyelni kell a termékcimkéken.
Lényegi mondanivalóm másképp:
Adott
egy 2500kcal-os étrend amiben van mondjuk 200g cukor
Vs
egy 2500kcal-os étrend amiben van 0g cukor
Az első esetben jövőre viszlát ugyanitt.Mindenkinek egyéni döntése hogy visszatér-e az élelmiszeripar remekeihez az út végén vagy sem.
-
Fred23
nagyúr
& I02S3F:
Ha tényleg 650 kcal körül van a mozgásból való deficit még hosszú távon is vállalható határa, és tudjuk azt is, hogy BMR fölött is kell lennünk 250-500 kcal-lal, hogy normálisan lehozhassunk egy napot, máris kirajzolódik egy elég vékony deficit-sáv, amin belül egy diéta sikeres lehet. És aki utána számol kicsit, meg fog lepődni, milyen kevés is, amit tartósan, hónapról hónapra le lehet dobni. És kábé az is nyilvánvalóvá válik a fentiekből, hogy akik nem akarnak mozogni, a diétájuk biztosan kudarcra van ítélve, vagy ha mégse, akkor évek kellenek nekik a sikerhez, még viszonylag kis túlsúly (mondjuk 20-25 kg) esetén is.Örülnék, ha lenne valaki, aki be tudna dobni ide egy mozgásból napi 700 kcal difis átlagot mutató havi statisztikát bármilyen mobilos alkalmazásból. Ettől vastagabbnak nézne ki kicsit máris az a kcal-beviteli sáv, amin belül egy értelmes diéta felépíthető.
-
Fred23
nagyúr
Kíváncsi vagyok az emberek határaira ezen a téren, illetve arra, hol van az enyém másokhoz képest.
Tippre az az átlagos napi 700 kcal deficit nem hozhatatlanul sok, nekem perpill ennek ellenére nincs belőle egy darab se a Huawei Health-ben. Ha sokaknak van ilyenje, akkor a magyarázat egyszerű: biztosan túl kényelmes / lusta vagyok. Ha másnak se nagyon van, akkor viszont az lehet az ok, hogy az már valóban jelentős megterhelés.
Például még régen volt olyanom, hogy heti 4x vagy 5x futottam 8 km-t. És az akkor nekem túl soknak bizonyult, fel is hagytam vele. A terhelés adagját nehéz jól megválasztani, de perpill azon az állásponton vagyok, hogy inkább égessünk tartósan, következetesen kevesebb kalóriát, és fogyjunk lassan, mintsem túlvállalni magunkat.
-
Andris837
senior tag
Sajnos igen, nagy ellenség, de valamit változtatni kell.
Több mozgást is szeretnék, egyelőre szerintem sétálni fogok, majd tempós gyaloglásra fogok váltani egy idő után. Anno amikor jobban odafigyeltem, akkor is azzal kezdtem, majd rövid idő után kocogtam/futottam is, viszont sokat fájt a térdem... - sajnos nagy súllyal kezdtem neki -. Most megpróbálok tudatosabb lenni és nem ész nélkül nekivágni az egésznek. -
ngabor2
nagyúr
neked is konditermet javaslok. először én is azt hittem, hogy odamegyek meglehetősen rossz elosztással sok kigyúrt állat közé... aztán kiderült, hogy nem. igaz, van valóban néhány olyan emberke, akin rendesen van izom, és sok-kilókat emelgetnek, de ők is normálisak az első perctől kezdve.
tehát nem érdemes tartani tőle.
a lényeg a fokozatosság. ne akarj gyorsan megerősödni, mert az nem tesz jót a szervezetednek.
olyan/annyi eszközt és gépet nem tudsz, és nem érdemes venni, mint ami egy közepesen felszerelt teremben van. és mindenképp olcsóbb a terem, hosszú távon is.
ha ügyes vagy, és teremben szerzel egy kis tapasztalatotm akkor 2 db egykezes súlyzóval (cserélhető súlyokkal) majdnem minden izomcsoportodat meg tudod mozgatni otthon is. csak megint ön az unalom. bát zenét akkor is be lehet tenni a lejátszóba, és ha elfáradtál, akkor tudsz pihenni.
ahogy LOTR is írta, lokális fogyás nincs, sőt, tapasztalatom szerint először onnan megy el a felesleg, ahol a legvékonyabb. én pl. az alkaromon láttam meg először a fogyást, kezdenek kirajzolódni az erek, úgyhogy jövő csütörtökön véradáson könnyű lesz eltalálni
Tel Elek: mennyire vidék? biztos van a közelben olyan város, ahol van terem. ha meg végképp nincs, akkor oda is a 2 db egykezes súlyzót (meg egy házi barkács dönthető padot) ajánlom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hisense LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite