- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hanee
senior tag
válasz
#41635072 #5755 üzenetére
Szia!
Igen, hát a tészta nem éppen fogyós..
Ha diétázol egyáltalán nem kéne enni, vagy ha már mindenáron, akkor Update 1-eset vegyél vagy legalább teljes kiőrlésűt és ebédre edd, ne vacsorára..
(más kifogásom nincs)
Sok szerencsét a főzőcskéhez!
OFF: Amúgy nem téged láttalak az iPhone-os topicban?
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
#41635072 #5753 üzenetére
Szia!
Szerintem ezeket akár recept nélkül is érdemes kikísérletezgetni. Például egy ilyen rakott étel nagyon egyszerű: kell valamilyen minimális zsiradék a tepsibe (akkor is ha teflon), de olivaolaj például megteszi. És akkor szépen fogod, és beleteszed egymásra a dolgokat.. pl. egy sor zöldség (cukkini, paprika, mit mivel szeretsz), egy sor hús, egy sor zöldség, stb.. A húsra pedig tetszés szerint lehet fűszereket tenni. Rengeteg féle fűszerkeverék is létezik a boltokban, ezeket is nyugodtan használhatod szerintem. A tetejére lehet önteni tejfölt, reszelni sajtot. Ezt sokféleképpen el lehet készíteni.
Én szoktam olyat is csinálni, hogy sok sok sok hagymán sütöm meg a húst tepsiben, karajt, vagy csirkemellet szoktam, befűszerezve, és a végén a tetejére még egy kis sajtot is szórok, és megpirítom. Ugyanezt lehet krumplival is (hagyma, krumpli, hús), csak a krumpli nem fogyókúrás igazán
Azt páromnak szoktam adni
Másik variáció: nagyon kevés oliva olajon serpenyőben sütök natúr csirkemell szeletet, pl. görög fűszerkeveréket szoktam rátenni, azt nagyon szeretem, mellé lehet csinálni görög salit (saláta, paradicsom, feta / mozzarella ki mit szeret, uborka, én még paprikát is szoktam bele tenni mert párom szereti). Ezt is lehet variálni, hogy pl. a húsra a végén teszel egy szelet sajtot, amikor már mindkét olvala átsült, és hagyod, hogy a serpenyőben ráolvadjon.
Ugyanezt szoktam úgy is, hogy felszeletelem apróra a husit, befűszerezem, kisütöm, a végén egy kis szezámmagot is szórok hozzá, és belekeverem a salátába. Így kicsit olyan, mint egy cézársaláta, csak ugye a kenyeret kihagyom.
Még egy: Veszel virslit, gépsonkát, a gépsonkát megkened mustárral, és beletekered a virslit. Ezeket egymás mellé helyezed egy jénai tálban, majd leöntöd kefírrel, amibe előtte belekevertél egy egész tojást. Ennek a tetejére sajtot reszelsz és megsütöd a sütőben. Ez is nagyon egyszerű.
Szerintem nyugodtan kísérletezz, meglátod nem nehéz így sütni-főzni! Egyre vigyázz: néhány fűszer nagyon tömény (pl. curry, szerecsendió), ezért érdemes elolvasni mi van ráírva a zacsira, mert elronthatod vele az ételt könnyen ha túl sokat teszel rá.
hanee
-
hanee
senior tag
Szia!
Az a képlet, ami szerint számolunk, gyakorlatilag nem használható jól. Pontosabban nem mindenkire
És az is igaz, hogy minél gyakorlottabb sportoló valaki, annál tovább bír alacsonyabb pulzussal futni, tehát alacsonyabban van a zsírégető zóna. Szerintem ezt úgy tudod megállapítani a legjobban, hogy ahol még tudsz úgy futni hogy nem lihegsz, az úgy kb. ott van. Ezt úgy is fölösleges ennyire pontosan bemérni: ha elegendőt mozogsz és megfelelően diétázol, akkor is fogyni fogsz ha nem "zsírégető zónában" futsz.
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
DeadMeat #5666 üzenetére
Meg azt is, hogy vissza hízza az egészet, mert a szervezete átáll tartalékoló üzemmódra. Szóval kedves Tibi, ha nem akarsz rövid időn belül 100 kiló fölé kerülni, akkor ezt a totálisan káros és értelmetlen "diétát" sürgősen hagyd abba.
A szervezetednek szüksége van egy napi minimum anyagcsere-szükségletre, tehát egy bizonyos minimális energiára, ami nélkül nem tud megfelelően működni a szervezeted (légzés, szervek fenntartása, agyműködés), ezért ez alatt a szervezet nagy tartalékolásba kezd és mindent begyűjt.
Fogyni fogsz egy darabig, miközben kiéhezteted a szervezetedet, ráadásul tápanyag-hiányod is lehet tőle (pl. vitaminhiány), de aztán megáll a fogyás és végül hízni fogsz, ha egy picit is többet eszel.
Ráadásul látszik az ételeken, hogy a tudatosság totális hiányával csinálod.
A kalács fehér lisztből készült és cukor van benne, a sonka zsíros. A cézár salátában kenyérkocka van és cukros löttyel öntik le. Kenyérkocka és lötty nélkül oké.
Egyél naponta 5x., reggelire legyen gabonaféle, de ne kalács, hanem pl. műzli, vagy teljes kiőrlésű kenyér, tízórai 1 gyümölcs pl. alma, ebédre ehetsz főzeléket vagy sovány húst (csirke, pulyka, karaj) salátával (de ne legyen öntet és kenyérkocka), uzsonnára ehetsz újból gyümölcsöt és vacsorára valamilyen fehérjedúsabb dolgot, pl. tojás, hamlet felvágottal, sovány túró, stb.. ezt csak példának írom és gyorsan, de kiindulásnak szerintem jó.
A szénhidrát bevitelt sem szabad nullára csökkenteni, mert a szervezetednek továbbra is szüksége van rá, mégpedig magas százalékban! Csak meg kell válogatni, hogy miből viszed be (gyümölcsből, és pl. reggelire műzliből).hanee
-
hanee
senior tag
válasz
OrangeBud #5656 üzenetére
Ez tök pontatlan így. A zsírégetés folyamatos. De pontosabb a kifejezés ha azt mondjuk hogy ENERGIAÉGETÉS. Ez sem teljesen így működik, hogy a futás 20-30 perce után hirtelen zsírt bont a szervezet, nagyon is nem. Ha így lenne, akkor a maratonistáknak sem kellene 10-12 km után már energia utánpótlás. A szervezet ahhoz nyúl, amit könnyebben elér és ez nem a zsír, sajnos
Az energiafelhasználás általában futás után gyorsul be igazán (amikor a szervezet feltölti a kiürült glükogén raktárakat az izmokban) és ha megfelelő mennyiségű mozgást végzel rendszeresen, folyamatosan fenntartható a gyorsabb energiaégetés. (nem zsírégetés, hanem energiaégetés!).hanee
-
hanee
senior tag
válasz
Mr.Grincs #5633 üzenetére
Szia!
Az ideális testsúly az elég relatív. Ha az átlagos táblázatot nézném, akkor a te magasság-súly arányod ideális. Ugyanakkor nyilván oka van annak, hogy fogyózni akarsz, de szerintem ezzel a súllyal inkább izmot építs. Az van ugyanis, hogy ha most nekiállsz fogyózni megfelelő izomépítés nélkül, akkor a leadott kilóknak kb. a 40%-a izom lesz és nem zsír. Viszont ha izmot építesz (nem csak súlyzós gyakorlatok, de bármilyen izom erősítő gyakorlat), és amellett odafigyelsz az étkezéseidre, akkor le fogsz fogyni, mivel az izom több energiát használ el, mint a zsír. Viszont a szervezetednek nagyon jó indok kell rá, hogy az izmot megtartsa és építse, különben leépíti, és az az első dolog, amit leépít. L-carnitin ide vagy oda. Úgyhogy izomra is dolgozz!
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
spotless #5599 üzenetére
Szia!
Nem számoltam még ki soha a kockarukor kalóriaértékét, ez mondjuk igaz
De nem is fogyasztom.. néha kínomban barnacukrot teszek a kávémba az irodában, ha épp nincs édesítőszer (ha én nem veszek nincs, csak unom hogy mindig én veszek).
A juharszirup egyébként nagyon jó magában is, tehát süteményekhez szuper, pl. palacsintához, meg olyan tésztákhoz, amiket amúgy cukorral szórnál meg
hanee
-
hanee
senior tag
Szia!
Ha retard C-vitamint szedsz, az a legjobb, és a legdrágább is
Viszont jobban megéri, ha azt nézed meg, hogy mennyi hasznosul belőle ténylegesen (nem mindegy, hogy 10%, vagy 60%).
Ez az X db színtelen minta csak azért nem jó, mert ez rengeteg dologtól függ. Még akár attól is, hogy milyen folyadékot ittál, ittál-e kávét / teát (aminek vízhajtó hatása van), menstruálsz-e (amennyiben nő vagy, mert ilyenkor a szervezet vizet tart meg), mennyit eszel, mennyit mozogsz, hányszor eszel egy nap, és egyébként is alkatilag milyen a hólyagod és veséd. Én pl. naponta akár 10x is megyek pisilni, és elég színtelenek
Szóval ez az 5 egyáltalán nem mérvadó, hidd el. Vagyis kb. annyira, mint a BMI index. Kiindulásnak jó, csak nem lehet vele eljutni sehova
"egy bármilyen multihoz képest nehezen veszik fel a versenyt a hétköznapi tápanyagokban található vitaminok (megint csak ne azt nézzük, hogy pl a japánok akik halon meg zöldségen élnek vitaminok nélkül is megérik a 100éves kort)"
Egyik sem igaz
Felveszik a táplálékok a versenyt. Ha megfelelően állítod össze az étrendedet és elegendő mennyiségben tartalmaz zöldséget és gyümölcsöt, valamint gabonaféléket, és húst is! Üzleti fogás, hogy iszonyú mennyiségű vitamint tartalmazó készítményeket dobnak a piacra, de ettől nem leszel egészségesebb.. ezekkel valóban nem veszi fel MENNYISÉGBEN a versenyt a rendes táplálék, de nem is kell, mert minőségben veri
Kiegészítésnek is bőven elég egy alacsonyabb vitamin tartalmú multi-készítmény, ha már szedsz valamit.
A japánok pedig nagyon sok zöldséget és tenger gyümölcseit esznek, ami kimondottan egészséges táplálkozási módszer, mert a zöldségekből megfelelő vitaminokat, ásványi anyagokat visznek be, a halakból és más tengeri kütyükből pedig omega3 zsírsavakat és hasznos fehérjéket (ráadásul ami a tengerből jön nincs is úgy agyonszennyezve, és gyógyszerezve). De tudtommal esznek vörös húst is
Csak nem viszik annyira túlzásba mint az európaiak.
hanee
-
hanee
senior tag
Ez egy hatalmas tévedés, hogy mindegy. Bár elvileg a kémiai összetétele a citromban lévő C-vitaminnak és a tablettában lévő mesterségesen előállított aszkorbinsavnak ugyanaz, de a szervezetre gyakorolt hatása mégsem. Ugyanez hatványozottan igaz a zsírban oldódó vitaminoknál. Hogy miért van, nem tudom neked pontosan elmagyarázni, mert nem vagyok biokémikus, de így van. Ettől függetlenül természetesen az nem baj, ha valaki szedi, én is szedek pluszban tablettát, főleg télen.
Természetesen azt sem mondta senki, hogy meg kell enni napi 2 kg citromot, ez nagyon szép hatáskeltés csak részedről. És megjegyezném, hogy egészséges táplálkozás mellett nem kizárólag citromból viszel be C-vitamint, hanem zöldségekből, gyümölcsökből, más élelmiszerekből is. Ami ebből a szempontból nagyon fontos, az megint csak a bevitel folyamatossága. Ugyanis enni többször szoktál, így jó esetben ha pl. ötször eszel egy nap, akkor 5x viszel be kisebb dózisban vitamint, és pl. a C-vitamin, ami szuperül kiürül pár órán belül a fölösleg, így folyamatosan jut a szervezetedbe. Összességében ha nem retard kapszulát szedsz (ami horribilisan drága), a kajával jobban jársz, minthogy bekapsz reggel egy 1000 mg-os C-vitamin tablettát, mert az 1000 mg-ból mondjuk úgy 900 mg ki is ürül délre. Ha viszont nem is eszel mellette rendesen (esetleg semmilyen gyümölcsöt nem fogyasztasz, és azt gondolod ez elég hogy bevettél egy tablettát), még simán lehet vitaminhiányod, mert jól becsapod magadat és összességében a szervezeted lehet hogy egész nap csak 100-150 mg-ot használt fel
Ezért nem győzöm hangsúlyozni, hogy a vitamin (akármilyen is legyen az) csak táplálék kiegészítésre szolgál, feltételezi, hogy egészségesen táplálkozol.A folyadékbevitelt illetően igazad van, de itt is valami üres frázisba futottunk, mert abban semmilyen hasznos információhoz nem jut a kedves olvasó, hogy 5x produkál egy sportoló színtelen vizeletet. Ebből nem tudta meg senki, hogy mennyi is az annyi, ráadásul én simán produkálok neked 15x is színtelen vizeletet egy nap, ha elég ügyesen osztom el a folyadékbevitelt.. hát még ha fel is vagyok fázva
Az ajánlott irány egyébként átlag testsúly esetén 2,5-3 liter, de az sem baj ha valaki többet iszik, illetve nyáron 1 literrel mindenképpen több kell. A 1,5 liter az ahhoz elég, hogy elvegetáljon a szervezet (és mondjuk beteg nem leszel ennyivel, de nem is túl jó). Sokaknak ez biztos brutálisan hangzik, de higgyétek el, hogy a 1,5-2 liter az csak egy nagyon durva minimum, ami nem segíti elő a veséd egészségét és a szervezet méregtelenedését eléggé.
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
Cy-clone #5589 üzenetére
Szia!
A lúgosítás titka nem az, hogy gyümölcsöket tiltó listára teszel, hanem hogy kiiktatod az étrendedből a cukrot és finomlisztet, valamint kerülöd a tartósítószeres, ízfokozós élelmiszereket. Természetesen attól nem leszel kevésbé "lúgos", hogy megeszed a narancsot, citromot, ananászt. Viszont természetes eredetű C-vitamin van benne jó sok, ami sokkal jobb, mintha tablettát tömnél magadba marékszámra.
Másrészt nagyon sok olyan élelmiszer szerepel a lúgosítós étrendeknél tiltó listán, ami egyébként fontos a szervezetednek, és igenis fogyasztani kell.
Szerintem kerülni kell a szélsőséges dolgokat, mert az sem jó, hiánybetegséged lesz, ha nem eszel elég változatosan (mert azért lássuk be a lúgosítós étrendeknél elég sok dolog a tiltó listára kerül, ami pedig egyébként nem egészségtelen, vagy egyenesen egészséges).
A legjobb az, ha mesterséges dolgot csak módjával viszünk az étrendbe (tehát vitamint esetleg szedünk kúraszerűen, télen, de amikor elég gyümölcs és zöldség áll relatíve olcsón rendelkezésre jobb, ha inkább azt esszük vitaminkészítmények helyett).hanee
-
hanee
senior tag
válasz
spotless #5581 üzenetére
Szia!
Egy kockacukor az inkább 80, mint 8, de nem a kalóriatartalma a legnagyobb gond, hanem hogy MILYEN tápértéke van: SEMMILYEN.
Viszont hirtelen emeli meg a vércukor szintedet, inzulin termelésre késztet, és csak éhesebb leszel tőle, teljesen fölöslegesen! Ha édesíteni akarsz, használj édesítőszert, vagy ha mindenképpen valami természetesre vágysz (bár az édesítőszertől sem kapsz rákot a hiedelemmel ellentétben), akkor vegyél stevia-t, vagy juharszirupot. A cukor amúgy sem természetes, a legkevésbé sem, hiszen iparilag finomítják (a barnára is igaz ugyanez).Szerintem egy diéta alatt a finomított cukor az a tiltólista első helyén szerepel piros nagybetűkkel kb..
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
Cy-clone #5545 üzenetére
Szia!
Alapvetően az életmódodon is változtatni kellene szerintem. A sok stressz, kevés alvás, az étkezések elfelejtése, ezek mind mind NAGYON NAGYON károsak a szervezetre, külön is, hát még együtt. Te nem is érzed, mert megszoktad, de iszonyatosan rombolod vele a testedet. Az, hogy mire szoktatod magadat, csakis rajtad múlik. De időnként egy picit muszáj lassítani, és odafigyelni ilyenekre.
Nem olyan sok a napi 5x étkezés sem, hidd el, a szervezeted hamar megszokja, ha megpróbálsz átállni! Először szokj rá a reggelire, mert ez lenne a legfontosabb étkezés.Kezdetnek megpróbálhatnád, hogy reggelire eszel egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret valamilyen felvágottal, zöldséggel (pár nap után energikusabb leszel ettől a ténytől és nagyon hamar megszokod), tízóraira, illetve uzsonnára elég egy alma, egy narancs, vagy egy szelet müzli. Ebédre ha meg tudod oldani a főtt ételt az jó. Vacsorára pedig maradhat az 1 db kefir, és valami gyümölcs, ha neked ez így jól esik. Ha tornázol/kondizol is, akkor torna/kondi után ihatsz egy fehérjeitalt, ezeket lehet kapni a legtöbb body builder üzletben, van belőle tiszta whey protein (100% whey pro néven). Ez elősegíti egyrészt, hogy az izmok regenerálódjanak, feltöltődjenek, másrészt nem engedi, hogy a szervezeted az izmokat élje fel a háj helyett. Mert ugyanis a koplalásnak ez az egyik következménye, az izmokat ugyanis könnyebb lebontani mint a hájat) A csoki-málnásat nem javaslom, de a legtöbb nagyon finom.
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
Cy-clone #5534 üzenetére
Szia!
Azért stagnálsz, mert
1. iszonyatosan keveset eszel, ez 100%, hogy 1000 kcal sincs meg, sőt.. talán a fele. Ez káros is és ahhoz is vezet, hogy a szervezeted iszonyúan raktározni kezd. Az, hogy reggelire csak kávét iszol.. ez egyszerűen elszomorítóA szervezetnek energiára van szüksége reggel, pl. gabonafélékre. Akkor is ha valaki fogyózik, oda kell figyelni a megfelelő energiabevitelre. Fogyókúra NEM egyenlő koplalás!
2. Naponta 2-3 étkezés iszonyú kevés, növeld az étkezések számát 5-re. Minél kevesebbszer étkezel, az anyagcseréd annál lassabb, így ezzel is csak azt éred el, hogy tovább raktároz, spórol a szervezeted.
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
zsomlegomboc #5527 üzenetére
Szia!
Alexandra programja jó, ha betartod.. nekem kicsit nehézkesek a kódjai, ezért Norbi módszerét (kódrendszerét) célravezetőbbnek tartom. De ha neked Alexandra módszere szimpatikusabb, a lényeg csak az, hogy szigorúan betartsd. Viszont arra figyelj, hogy ne akard túlteljesíteni. Tehát egyél eleget.
Helyi fogyás nincs. Akármennyi hasgyakorlatot csinálhatsz, az izmaid erősödni fognak, de a háj az akkor megy le onnan, amikor le akar.. tehát szerencsétlen esetben utoljára, szerencsés esetben egyenletesen mindenhonnan. Ezt nem tudod tornagyakorlatokkal befolyásolni, sem egyébbel. A szervezeted dönti el. Ugyanakkor a hasgyakorlat nem rossz dolog, mert erősíti a hasfalat, az izmokat, esélyesebb vagy utána egy kockás hasra ha folyamatosan csinálod
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
acehawk #5525 üzenetére
Szia!
Az elengedtem magamat azt jelenti, hogy össze-vissza ettem, amikor ami volt itthon (vizsgára készültem és volt hogy nem volt időm bevásárolni sem, néha kaját rendeltem, vagy épp azt ettem amit anyukám hozott.. és főleg tanulás közben rágcsáltam).. aztán jött a karácsony is, amikor elutaztunk anyósomékhoz.. lángos, süti hegyek, zsírban sütött húsfinomságok, stb stb.. gondolom sejted
Szóval egy időre az elveimet suttba dobtam és mindenfélét ettem.. meg nassoltam is
Igazából az én hibám, hogy felszedtem pár kilót, szóval a szervezetem tökéletesen jól működik..hanee
-
hanee
senior tag
válasz
DeadMeat #5519 üzenetére
Miért? Mit kellene ennem? Egész nap csak fehérjét? Ez egy hatalmas tévedés, az emberi étrendet 60-70%-ban a szénhidrát teszi ki normál esetben. Én nem vagyok testépítő, és a magas százalékban MEGFELELŐ szénhidrátot tartalmazó étrendemtől is fogyok.
Pont elég fehérjét ettem aznap(tojás, hús, növényi fehérjék). Ha nem eszek húst, amúgy is szoktam inni egy fehérjeitalt.
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
acehawk #5520 üzenetére
Szia!
Eredetileg 88-ról indultam... 58-ra fogytam le. Sajnos egy kicsit elengedtem magamat az utóbbi időben, úgyhogy most 62-ről indultam, és már 2 kg lement (gyakorlatilag idén).
Az UD = Update, igen
160 cm magas vagyok és 27 éves.. (és kb. 55 kiló szeretnék lenni).
Én továbbra is diétázokhanee
-
hanee
senior tag
Sziasztok!
Leírom a mai menümet, hátha valaki kedvet kap, hogy beszálljon a fogyózásba
Reggeli: 1 banán + 1 UD2-es müzli (egyébként UD1 kenyeret szoktam de most nem volt sem otthon, sem a boltban, sem teljes kiőrlésű nem volt).
Tízórai: két kicsi répa és egy narancs
Ebéd: kb. 150 gramm spenót (rántás nélküli természetesen, 1 tojást szoktam beletenni hogy összerántsa kicsit, ez az egész adagnak a fele) + 2 tükörtojás, ha éhes maradok még egy müzli..
Uzsonna: UD1-es puding
Vacsora: szerintem csinálok székelykáposztát csirkemellbőlhanee
-
hanee
senior tag
válasz
littlemole #5516 üzenetére
Szia!
Szerintem az nem baj, ha edzés nélkül is iszod. Hasznos, ami benne van!
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
kicsitomi88 #5514 üzenetére
Szia!
100% Whey pro (Scitec N.)..
Most épp málna-csokis van, de tévedésből és már herótom van tőle(ez amúgy sem izlik).
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
littlemole #5509 üzenetére
Tej: Én is tejjel keverem a fehérjeitalt és még nem tapasztaltam, hogy lassítaná a fogyást.. (természetesen 1,5%-os tejet használok, vagy ha nagy ritkán kapok, akkor 0%-osat).
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
littlemole #5509 üzenetére
Szia!
Én speciel inkább azt veszem ki a szavaidból, hogy rohadt keveset eszel és azt is össze-vissza, illetve csak kevésszer egy nap. Amit ide leírtál - ha nem értem félre - nincs egy nap 1000 kcal.. ha ez igaz, nem csoda hogy stagnálsz. Valahogy nem lehetne rendszerezni kicsit az étkezéseidet és elosztani több felé? Edzés után meg legalább egy fehérjeitalt ihatnál, azt lehet este is..
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
Bubee82 #5508 üzenetére
Szia!
Én egy átlag testalkatú emberből indulok ki. Ti testépítők vagytok, és ebből is indultok ki. Én átlag ember vagyok átlag testalkattal, és magamból.. és a legtöbb ember, aki fogyni akar, szintén nem testépítő szerintem (főleg ha tanácsért jön ide).. de persze lehetnek kivételek
A BMI index átlag emberekre mérvadó, természetesen..
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
Bubee82 #5500 üzenetére
Szia!
Ne legyen félreértés, a hozzászólásom nem volt támadó jellegű. Inkább csak kicsit védő jellegű. Mivel jómagam is elég sokat diétáztam már, és korábban (amikor nem tudtam hogy mi hogy megy) én is beleestem a "szokásos" fogyózós hibákba. Ezért tudom, hogy még a kalória számolgatás is okoz problémákat. Nem arról van szó, hogy az emberek hülyék, hanem arról, hogy egy átlag ember számára ez fárasztó és idegesítő, hogy folyton azt számolgatják amit esznek. Én személy szerint még arra sem vagyok alkalmas, hogy felirjam mit ettem egy nap. Egyszerűen elfelejtem, vagy lusta vagyok rá.. ezért teljesen más módszert követek. Egy információt számolni is problémás lehet (főleg annak aki egész nap rohan), hát még hármat. Ne magadból indulj ki, mert te fanatikus vagy (jó értelemben értem!
). Az átlag emberek azt sem tudják mi a különbség a glükoz és fruktóz között, vagy a gyors és lassú felszívódású fehérjék között, sőt nem tudják hogy mi az a szénhidrát és mi az a fehérje (a zsírt azért általában tudják, de azt nem, hogy mi a különbség a telített és telítetlen zsírsavak között, vagy hogy a koleszterinszinthez melyiknek mi köze van).
Egyébként egyetértek veled abban, hogy itt kellene mindenkinek kezdeni, hogy elolvassa az összetevőket, tisztába jön azzal, hogy mi az a szénhidrát és fehérje, és miből mennyi kellene.. de tudjuk mind, idáig kb. az emberek 2%-a jut el.. sajnos!Én azt hiszem, nem írt korábban, legalább is az utóbbi napokban nem, de majd várjuk meg az ő válaszát is, ne a feje felett beszéljük meg
A magassága nagyon is fontos lehet, mert nem mindegy, hogy 160 centivel 80 kg, vagy 190 cm-vel. Az életkor sem utolsó, mert az életkorral változik a BMI index is valamennyire (ilyen értelemben nem mindegy, hogy 18, vagy 38 és ez nem derül ki). Számít az is, hogy mióta diétázik pontosan és mit eszik egy nap, mert kiderülhet az is, hogy amit eszik alapvetően rendben van, és csak korrigálnia kell rajta egy-két dolgot, de akár az is, hogy teljesen rosszul eszik (pl. nem 5x hanem csak naponta 2x).
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
kicsitomi88 #5498 üzenetére
Örömmel olvasom, hogy nem mindenki olyan gyámoltalan diéta kérdésben
-
hanee
senior tag
válasz
Bubee82 #5496 üzenetére
Szia!
Véleményem szerint nem hiba ha tisztában van vele, mennyi kalóriát eszik. Számolgatni a zsírt, szénhidrátot és fehérjét mégnehezebb egy átlag ember számára..
Már csak azért sem hülyeség, mert a fogyókúrázok sokasága követi el azt a hibát, hogy túl keveset eszik.Szerintem inkább az a kérdés, hogy hány éves, milyen magas és mióta diétázik? Mit eszik egy nap (étrend mennyiségekkel) és főleg hányszor? Kiderülhet bármi is
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
Calogero #5480 üzenetére
Sziasztok!
Még talán ettől - ha rövid ideig csinálja - nem lesz feltétlenül egészségügyi károsodása, azonban hosszú távon holtbiztos.
Ha mást nem, azt érdemes lehet megfontolni, hogy az ilyen és ehhez hasonló önsanyargatással ugyan a fölösleges kilóktól megszabadul az ember, de csak egy időre. Nyilvánvaló, hogy egész életedben nem élhetsz ilyen étrendeken, és előbb vagy utóbb visszaállsz a jól megszokott életmódodra. Ebből kifolyólag ennyi, vagy még több súly gyorsan vissza is megy majd, az anyagcseréd pedig cserébe jóóóóóól belassul (ráadásul ahogy egyre idősebb leszel amúgy is egyre lassabb lesz).
Én abszolút nem látom értelmét a különböző fogyókúráknak, hiper-szuper tablettáknak és ehhez hasonló aszkéta étrendeknek, mivel a végeredmény ugyanaz: az életmód nem változott semmit.
Ugyanolyan cukros és fehérlisztes dolgokat, chipseket, cukros üdítőket, süteményeket, és zsíros ételeket fogsz ezután is enni, amikor már nem bírod tovább ezt az étrendet (tegyük hozzá hogy ez teljesen érthető is, mert nem embernek való az efféle önsanyargatás).Én feltétlenül mindig azt javaslom mindenkinek, hogy inkább ésszel álljon hozzá és váltson életmódot! A 10-15 év alatt felszedett kilók nem mennek le egyik napról a másikra.
hanee
-
hanee
senior tag
Szia!
Havi -1-2 kg az optimálisabb.
Az aerob zónával kapcsolatban pedig sajnos én is tévedésben éltem eddig. Az a bizonyos formula, hogy 220-életkor X 60%-70%, ez nem jó. Majd megkeresem alkalomadtán a linket hozzá, van egy másik formula, amivel reálisabb eredményt lehet kapni. Ezt most csak azértm ondom, mert 120-as pulzustól nem fog sem fogyni sem mozogni, egy laza sietéstől feljebb megy. Nekem 46 a nyugalmi pulzusom és mégsem tudok 150 alatti pulzussal kocogni.. és a másik formula szerinti számolás szerint inkább 140-160 között van a zsirégető zóna, de ez életkortól is nagyban függ!hanee
-
hanee
senior tag
válasz
deniro2 #5348 üzenetére
Szia!
Ez szép és jó csak ha ezt előadod egy olyan embernek, aki azt sem tudja mi a különbség a répacukor és a gyümölcscukor között, akkor amikor elolvassa ezt a hozzászólást elmenekül és be sem néz ide többet. Nem mindenkinek magától értetődő az "inzulinos móka", amúgy ezt én sem nagyon értem, mit értessz alatta?
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
pantanamera #5356 üzenetére
Van, akinek több hét, mire beindul a fogyás. Ne add fel! Sokan azért rontják el a dolgot, mert ha egy normálisan beállított étrenddel hetekig nem fogynak, akkor azt gondolják náluk nem működik a módszer.. pedig csak több idő kell hozzá
-
hanee
senior tag
válasz
pantanamera #5343 üzenetére
Jó neked, nekem sajnos ezen a szinten (értds, 60 kiló alatt) annyira ragaszkodnak a kilók a testemhez, hogy küzdök minden 10 dkg-ért
Mondjuk ma nem küzdöttem, moziztunk és ettem nachost meg popcornt, bár azt hiszem ez még a "belefér" kategória, legalább is jobb, mint a csokitorta -
hanee
senior tag
válasz
pantanamera #5340 üzenetére
Szia!
Azért nagy szerepe van a kajának is. Nekem is volt egy időszak, amikor azt gondoltam, hogy kipróbálom, hogy igazán csak a mozgásra fordítok hangsúlyt.. mit mondjak, heti 30 km-t simán lefutkároztam, versenyeken is indultam, de semmi eredménye nem volt.. na jó ez nem igaz, nyilván volt, valamit formálódtam, de a súlyom meg sem mozdult lefelé, mert ugyanúgy ettem, mint előtte, sőt nagyobb futások után betésztáztam
Szóval csak ésszerű keretek között megy ez a dolog -
hanee
senior tag
válasz
pantanamera #5338 üzenetére
Az ilyen fogyásokkal csak az a baj, hogy végül jo-jo effektust okoz, mert belassul tőle az anyagcsere és tartalékol a szervezet. Pár héten át lehet tőle fogyni, de aztán.. aztán leáll a fogyás, és akármit csinál az illető, nem fogy. Majd ezután szokott jönni a keserves felismerés, hogy ezt jól el..........
-
hanee
senior tag
válasz
deniro2 #5330 üzenetére
Szia!
Hát ez a kalkulátor csak körülbelüli értéket ad. Most hogy mondod, ebben igazad van, hogy a fehérjét nem elvenni kéne. Egyébként a bodybuilder.hu-n van egy jó kalkulátor, ami a szénhidrát-zsír-fehérje arányt szerintem jól adja meg. Ez a kalkulátor arra jó, hogy az alapanyagcsere szükségletet kiszámoljuk.
-
hanee
senior tag
válasz
deniro2 #5327 üzenetére
Szia!
Nekem pl. 71 grammot ír szinten tartáshoz. Ha te mondjuk magasabb vagy nálam 1 fejjel és nehezebb úgy 40 kilóval, akkor könnyen lehet, hogy 110 gramm a napi szükségleted ahhoz, hogy a súlyodat megtartsd (amit nyilván nem szeretnél ha itt vagy
).
El sem hinnéd milyen könnyen hozzá lehet ehhez jutni, csak kezdj el számolgatni! Ha iszol minden nap tejet, eszel felvágottat, kensz reggel a kenyeredre egy kis vajat vagy margarint.. repkednek a grammok! Ebben benne van minden fajta zsíradék: növényi és állati.hanee
-
hanee
senior tag
válasz
pantanamera #5311 üzenetére
Hány kiló vagy, hány éves és hány centi magas? Megmondom neked
-
hanee
senior tag
válasz
pantanamera #5309 üzenetére
Szia!
Azt hiszem, hogy a bodybuilder.hu oldalon van ilyen kalkulátor, ami ezt is megmondja. De ha rákeresel a google-ban, hogy "kalória szükséglet kalkulátor" vagy hasonl, akkor kidob különbözőket és néhányban van ilyen funkció is.
hanee
-
hanee
senior tag
Szia!
Én ezt nem nagyon értem.. most azt írod többet eszik nálad, ami elvileg nem lenne épp fogyókúrás, viszont előzőleg meg olyan keveset írtál le ennivalónak, hogy az még a napi alapanyagcsere szükségletet sem éri el.
Kérlek kérd meg, hogy írja le egy héten át, hogy mit eszik pontosan! És akkor jobban tudunk szerintem segíteni.Hanee
-
hanee
senior tag
Szia!
Akkor ez picit nehezebb ügy lesz.
Először is, a kérdéseidre a válsz:A gluténmentes nem feltétlenül teljes kiőrlésű, de lehet az is. Glutént tartalmaz pl. a búza, rozs. A gluténmentes kenyér olyan lisztből készül (azaz olyan növényből), ami nem tartalmaz glutént (pl. rízsliszt). A teljes kiőrlésű lényege, hogy amikor lisztet készítenek a növényből, nem szabadítják meg teljesen a magokat a külső részektől, hanem beledarálják (durván fogalmazva) a külső részt is, a korpát, héjat. Ez egyrészt rostanyagot tartalmaz, másrészt vitaminokat, amik a fehérlisztből (finomított) hiányoznak teljesen. A teljes kiőrlésű azért jobb, mert lassabb a szénhidrát felszívódása és a rostoknak köszönhetően a szénhidráttartalma vs. fehérje és rosttartalma is kedvezőbb a szervezet számára. A graham az nagyjából a kettő között van, az a lényegi különbség, hogy ott a teljesen finomított liszthez utólag adják hozzá a korpa részt (ha jól tudom).
Kínai kaja: Amit itthon a kínai éttermekben és egyebekben kapsz kínai kaja címén, az csak megközelítőleg kínai. Egészségtelen abból a szempontból, hogy a tészta az sima tészta (kivéve az üvegtészta, ami rízslisztből készül), és a húsokat elég zsírosan és cukrosan készítik el (lásd. savanyú édes: tömve van cukorral).
Az igazi kínai kaja egészséges, főleg zöldségekből, halból és sovány húsokból áll. A kínaiak eredendően a rízst nem eszik az étel mellé, hanem utána. Kis adagokat esznek és sokfélét egyszerre, de a lényeg, hogy rengeteg sült és párolt zöldséget. Az igazi kínai konyha kicsit távol áll a magyar kínai konyhátólTermészetesen a kínai fűszerektől, illetve pl. a szójaszósztól semmi bajod nem lesz, sőt a szójaszósz egészséges is korlátozott mértékben fogyasztva.
Én még mindig nem vagyok róla meggyőződve, hogy eleget eszik, mert amit leírtál napi ételt, az bőven kevesebb volt. Igaz, hogy a puffasztott búzában fele annyi a kalória, de negyedannyit eszel meg belőle egyszerre. Amit leírtál étrendet két napra neki az kb. 800-900 kcal volt. Ha mégis, akkor más is lehet a háttérben.
Leírnád nekem pontosan egy teljes heti étkezését mondjuk az elmúlt egy hétben? A mennyiségekkel együtt.. (jöhet privátba is hogy ne szórjuk tele a topicot).Aztán ha kiderül, hogy tényleg eszik eleget, akkor..
Pl:
Volt már esetleg a barátnőd kivizsgáláson? Néha hormonális probléma is állhat amögött, ha valaki megfelelően diétázik de nem fogy. Általában pajzsmirigy --> sima vérvétellel vizsgálható.Vagy:
Candida.. de ennek vannak tünetei (szénhidrátéhség, gyakori fáradtság, levertség, szédelgés, bőrproblémák esetlegesen, puffadtság és egyéb bélproblémák - hasmenés pl, fejfájás meg még egy csomó minden).Más most nem jut eszembe
De reméljük inkább csak az étkezéssel lesz a gond, mert azon könnyű javítani!
hanee
-
hanee
senior tag
Szia!
Abból amit leírtál, véleményem szerint a következő lehet a probléma:
TÚL KEVESET ESZIK! Ha egy átlag napja így néz ki ahogy leírtad, akkor a napi kalóriabevitele nem éri el az 1000 kcal-t sem. Ez pedig azt okozza, hogy az anyagcsere belassul, a zsírégetés szinte megáll, és a szervezet minden falatot tartalékol.
Tehát szerintem a probléma itt lesz. Koplal gyakorlatilag..
Úgy kellene emelni a bevitelt, hogy amit most eszik az jó, de még két étkezést bevezetni, hogy napi 5 étkezés legyen. Pl. reggelire ehet nyugodtan 1 szelet teljes kiőrlésű kenyeret (van gluténmentes bioboltban), tízóraira valamilyen gyümölcs, ebédre főtt étel / leves + gyümölcs, uzsonnára pl. mehet 2 szelet hamlet sonkával, paradicsommal, vacsorára pedig valami igazán fehérjedús, pl. tojás, hús + saláta, túró, joghurt (natúr).
És oda kellene figyelni rá, hogy a kalóriabevitele elérje legalább az 1400-at egy nap. Számolgatni kell pár napig, utána már érezni fogja, hogy mennyi az annyi.hanee
-
hanee
senior tag
Szia!
Köszi
Mondjuk ártani biztos nem árt, mert erősíti az izmokat (főleg ha nincs futó multja az illetőnek), csak erre sokkal célszerűbb, talajon végezhető gyakorlatok is vannak, amik közben nem cseszik szét a térdizületeket sem..Én annak, aki erősíteni szeretne azt tanácsolom (nem röhög egyik sem!) vegye meg Rubint Réka edzéskártyáit. Azt hiszem valami 2800 Ft az Alexandrában. Két fajta van: otthoni és edzőtermi, természetesen az otthonira gondoltam.
Azon profin összeállított gyakorlatok vannak, leírással, fotóval, jótanácsokkal (hogy mire figyelj annak érdekében, hogy pontosan végezd a gyakorlatot). Férfiak is csinálhatják, és mivel kártya és nem DVD, magadnak lehet összeállítani az edzést, az ismétlésszámot attól függően, hogy mennyit bírsz (természetesen javaslat van rá, hogy kezdők mennyit csináljanak és haladók mennyit de ettől szabadon el lehet térni). Így egyből sikerélményt is ad. Van hozzá egyébként kész edzésterv is, ha valakinek az segít. Nehezíteni pedig mindig lehet a gyakorlatokat.
Ráadásul attól függően, hogy kinek milyen búgja van (térd, hát, stb. fájás), kivehetők belőle egyes gyakorlatok, amik nem tesznek jót, szabadon.. valamint a sorrend is szabadon választható, ki mit preferál jobban. Én pl. a vádlit utoljára hagyom mindig, mert számomra unalmas..
Természetesen ez nem zsírégetésre való, izomerősítésre, izomfejlesztésre!
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
littlemole #5283 üzenetére
Szia!
Ez már így nagyon szuperül hangzik
De azért szerintem a lépcsőzgetés önmagában kevés, vagyis inkább nagyon egyoldalú
-
hanee
senior tag
válasz
#41635072 #5281 üzenetére
Lépcsőzéstől.. ha megfelelő pulzuson és megfelelő ideig csinálod. Szerintem jobban jársz ha elmész kocogni
A lépcsőzés az egy elég egyirányú edzés, ami főleg a lábizmokat fejleszti..
Nesquik gabonapehely kb. semennyire sem fogyókúrás, a tiltólista végén van, tiszta cukor az egész.
-
hanee
senior tag
De ráérünk végül is.. bár én dolgozom elvileg
Amikor kezdtem ezt az egészet én már túl voltam hidegen melegem. Tulajdonképpen én 6-7 éves koromtól kezdve kövér voltam. Azért pont akkortól, mert akkortól kezdve nem nagyon mozogtam, viszont édesanyucikám napi 6 szendvicset pakolt az iskolába meggyőződve arról, hogy a gyereknek enni KELL! Én meg persze megettem, jókislány! (vállveregetés).. az egész probléma ott kezdődött, hogy nem tanítottak nekem mértékletességet. Anyu egyedül nevelt, ebből kifolyólag egy kicsit azért el is kényeztetett, tulajdonképpen csak én voltam neki, meg is vett nekem mindent, amire csak tellett.. meg is ettem együltő helyemben egy kiló banánt, ha épp olyan kedvem volt, mert anyu sosem szólt rám, hogy sok lesz.. (egyébként ezt most is látom rajta, hogy őt totál nem zavarja, hogy a kislányom bezabál fél tábla csokit és azt mondja: "hát annyira szeretné, látod hogy sir érte?"
).. szóval szépen híztam, dagadtam.. persze amikor elkezdtem nőiesedni, már zavart is. Úgy 12-13 éves koromban. Az ezt követő 10 évben nagyjából mindenféle fogyókúrát kipróbáltam, még a koplalást is! Teát, bogyót, csodaszert, fogyasztóshake-t, étrendeket, de mindig visszahíztam, és kínkeserves volt megtartani is a súlyomat. Volt, hogy lefogytam annyira hogy a 38-as méret jó volt rám, de vissza is hízam, néha 42-esig. Szerencsére a józan eszemnek köszönhetően azért a 100 kg-s súlyt sosem ütöttem meg.. Aztán amikor terhes lettem 23 évesen, akkor 67 kiló voltam. Ez még önmagában nem volt annyira vészes, de a terhesség alatt mindenki mindent odatolt elém, na persze nem az ő hibájuk, nem ellenkeztem!
Megettem mindent, ami jött.. tudod, ez a hülye elv, hogy "háromszorannyit egyél terhesen".. háromszorakkora is lettem.. Aztán amikor kijöttem a korházból és 85 kiló voltam, meglehetősen elszörnyülködtem, a tükörbe sem mertem nézni kb., elértem eleddigi rekord súlyomat felfelé..
Aztán egy barátnőmmel találkoztam, aki igencsak megcsappant kilókat illetően az utolsó találka óta és persze faggattam, hogy csinálta. Elmesélte, hogy van a Schorbert Norbinak egy módszere, könyvet is írt, és működik és próbáljam ki.. meg is vettem a könyvet.. vagyis könyveket (kettőt, mert akkor jelent meg a második) és bele is vetettem magamat az olvasásba. El is kezdtem az update-et és le is fogytam vele 20 kilót először. Szinte leolvadtak a kilók, és mindez úgy, hogy közben ettem rendesen, nem éheztem egy pillanatig sem + felfedeztem néhány olyan ennivalót, amit előtte soha nem is ismertem, rá sem néztem a boltban.. Viszont nagyon szigorúan betartottam az időkorlátokat, és három után már egy falatot sem ettem olyat, ami 2-es a könyve szerint.
Azóta persze sokat fejlődött az is, van már egy csomó sütijeDe azok nélkül is működött.. De viszont a sütik megkönnyítik. Most sem eszem őket rendszeresen, de néha ha pl. a Duna Plazában járunk délután akkor veszek egy UD1-es somlóit
Az egész azért volt jó, mert életmódváltásra ösztönzött, nagyon jó az olyan átlag embereknek, akik nem tudják honnan induljanak, nem szakemberek, nincs pénzük szakemberre, vagy nem is jutnak el szakemberhez soha (pl. korházakban iszonyat várólista van az ilyen diabet osztályokon). Alternatívát kínál, hogy mit mivel helyettesíts és hogyan oszd be az evést úgy, hogy közben mindent ehetsz gyakorlatilag. Persze mostanában sokan felhozzák ellene, hogy drágák a cuccai (ami tény), viszont a cuccai nélkül is működik, mert nem csak az update 1-es tej 1-es, hanem bármelyik 1,5%-os az (példának írom), ami olcsóbb, az is. Viszont azért elég jó, hogy hazamegyek a 40 fokban, és van a mélyhütőben UD1-es jégkrém, és naná, hogy nem eszem két pofára, de nyugodt szívvel megeszek belőle egy picit, mert édesítőszerrel készült és sovány tejből és tudom, hogy nem növeli a hájat, ártalmatlan
Szóval az innen felszedett tudást csiszolgattam, elkezdett komolyabban érdekelni a dolog, hogyan is működik mindez, és fórumokra is beregisztráltam, ahol hozzáértőbbek voltak, illetve a neten is elég sok anyag hozzáférhető, ami a táplálkozástudománnyal kapcsolatos.. meg persze ma is érdekel, mindig tanul az ember valami újat
Nagyjából ennyi a rövid történetem, azóta most kb. 59 kiló vagyok, bár ez a hülye mérleg eléggé szeret mostanában megviccelni
Mindig amikor picit vékonyabbnak nézek ki, akkor többet mutat egy kilóval
-
hanee
senior tag
Ezzel tökéletesen egyet is értek! Bár lefogyni lehet mozgás nélkül is, én az első 20 kg-t úgy fogytam le, hogy nem sportoltam semmit. Igaz volt egy pár hónapos kisbabám, aki mellett nem is pihentem igazán. De azért sport nem volt. Úgy igazán akkor kezdtem el ráfeküdni erre, amikor olyan 65 kiló voltam, és valahogy, valamilyen rejtélyes okból elmentem, vettem magamnak egy futócipőt és elkezdtem futni járni
Azóta is csinálom. Volt télen egy kihagyás, mert sokat voltam beteg, de ezt leszámítva több mint egy éve rendszeresen mozgok.
Súlyzós edzéseket nem szokásom túlzásba vinni, az én szintemen (1,4 kg-os súlyok) nincs iszonyatosan kitartó izommunka
Egyébként szénhidrátbevitelnek elég előtte egy müzli, vagy gyümölcs. Legalább is nekem. Sőt, néha csak egyszerűen ebédelek és két órával később edzek, ennyi.
-
hanee
senior tag
Szia!
"Ha viszont sportol, akkor szüksége van szénhidrátra nem is kis mennyiségben."
Itt azért szerintem érdemes lenne nem ennyire lazán dobálózni a "nem kis mennyiség"-gel. Mert ez nagyban függ attól is, hogy valaki mit sportol, és milyen intenzitással.
Amikor valaki például 80-100-120 kilóról szeretne lefogyni, eleve nem is tud olyan intenzitással sportolni, mint az, aki 50 kiló és 4 éve rendszeresen sportol. Mivel a topic "Fogyjunk le!", feltételezem itt nem sokan vannak, akik 50 kg-sok és 4 éve rendszeresen sportolnak
Tehát marad a hájtömeg, amit cipelni kell, és a delikvens nem fog vele lefutni 10 kilómétert. Jó esetben tesz egy lendületes sétát, vagy kocog 15-20 percet (és akkor már nagyon jól nyomja) a többnyire tunya életmód után. Szóval nem érzem, hogy egy ilyen után valakinek miért kellene "nem kis mennyiségű" szénhidrát.. Egy fehérjeital gyümölccsel, vagy egy gyümölcsturmix éppen megteszi. Szerintem egy átlag ember nem fog speciális szénhidrátokat venni (és nem is kell), le lehet fogyni a normál élelmiszerekkel is, és életmódot is lehet váltani, csak ésszel kell csinálni
Én három évvel ezelőtt kezdtem az egészet, amikor még valahogy nem is lehetett kapni például update 1-es somlóit és nem is tudtam a fehérjeporok létezéséről sem.. csak abból fogyasztottam, ami elérhető volt számomra a boltban, és ami ésszerűnek tűnt. Le tudtam fogyni és szép lassan csiszoltam az étkezéseimet, hogy mi az, ami egészségesebb és mi az, ami nem. Az idő igazolt, mert lefogytam eleddig vagy 25 kilót és ezt nem is híztam vissza (sőt most még diétázok hogy még fogyjak).
Ezek a dolgok megkönnyítik az ember életét (fehérjpor és ud1-es somlói), de ezek nélkül is meg lehet csinálni.. sőt, aki ezek nélkül nem tudja megcsinálni, az ezekkel együtt semEgyébként a maltodextrint milyen formában viszed be? Ez is valami por?
Olvastam valamelyik nap egy érdekes statisztikát: Az emberek 90%-a próbál meg valamilyen formában fogyózni (tehát az is aki nem túlsúlyos), és mindössze a tulsúlyos emberek 6%-a tud lefogyni és megtartani a súlyát.. elég szomorú szerintem
-
hanee
senior tag
válasz
BÁ Nutrition #5269 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy amit egy nap megeszel kalóriamennyiséget, annak a 60%-a olyan élelmiszerből származzon, ami szénhidrát alapú. Tehát nem azt jelenti, hogy szénhidrát alapú legyen 60%-a a többihez képest (fehérje pl) súlyban
, hanem kalóriában az össz kalória 60%-át szénhidrát tegye ki. Elméletileg normál étrend mellett ez inkább 70%..
-
hanee
senior tag
Szia
Szerintem ilyen nincs, hogy jó minőségű és rossz minőségű szénhidrát. Van gyors és lassú felszívódású szénhidrát, ami különböző rostokkal és egyéb anyagokkal párosul. A glükoz, szőlőcukor gyors felszívódású szénhidrátok, amikre fogyókúra alatt csak kismértékben lehet szükség (ez a kis mérték éppen elég reggel, amikor felkel az ember egy banán formájában, ami annak ellenére hogy gyümölcs, glükozt tartalmaz főleg, illetve a szőlő is ilyen = szőlőcukor --> gyakorlatilag ugyanaz, mint a glükoz, 1 szénatommal eltér a kémiai összetétele, de a szervezetben ugyanaz a hatása).
Szénhidrát természetesen kell, attól hogy fogyózunk még a napi szükséglet 60%-a szénhidrát alapú élelmiszer kell, hogy legyen. De ezt ki lehet elégíteni a különböző zabpelyhekkel, amaránt pehellyel, zabkorpával, teljes kiőrlésű lisztből készült dolgokkal, más gabonafélékkel (pl. amiket müzliben talál). Ezek sokkal hatékonyabbak, mert lassan szívódnak fel, ráadásul a rost anyag még annak is lassítja a felszívódását..
A maltodextrin tudtommal élelmiszeriparban használt sürítő anyag, úgyhogy ezt nem nagyon értem
-
hanee
senior tag
Szia!
Ha reggelire a müzlit szereted, akkor pl. Alnatura. DM-ben lehet kapni 1 kg-s kiszerelés ~900 Ft. Ez azért elég vagy két hétre. Én a müzlit reggelire tejjel szoktam. Ez jó, mert ebben vannak aszalt gyümölscök, mazsola (ha szereted).
De lehet kapni a PLUS-ban is cukormenteset, Morning Sun a neve, és két fajta van. A lila az inkább mogyorót és ehhez hasonlókat tartalmaz, ha pl. az aszalt gyümölcs nem jön be annyira.
Ha pelyhet akarsz mindenképpen, akkor szintén a DM-ben találsz natúr kukoricapelyhet. Ez is jó reggelire, de ez nincs ízesítve. De te is ízesítheted, pl. a fehérjeporral.
De én egyébként nem is eszek mindig müzlit, én 1 szelet teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyeret szoktam enni és iszok mellé egy fehérjeturmixot. Aztán tízóraira szoktam natúr joghurtot / kefirt, vagy update 1-es gyümölcsjoghurtot (azért ezt, mert ebben nincs cukor de finom). De jó a müzliszelet is, feltéve hogy nem sima glükozzal készült. Szóval sajnos ezek a Fitness meg akármilyen cerbona müzliszeletek nem jók. Én ebből is a Norbisat veszem, mert az gyümölcscukorral készült. De jó egy alma is.. végül is tízóraira jó egy banán is, de délután már semmiképpen nem. A bogyós gyümölcsök jók, kivéve a cseresznyét, de ha még mozgás előtt eszed elmegy az is kisebb mennyiségben. A málna is okés.Azt figyeld minden élelmiszeren, hogy ne legyen benne: cukor, glükoz, glükoz szirup. Sajnos keresgélni kell
A legtöbb márkás kaja (Nestlé, Cerbona, stb) tömve van cukorral. És ugye ez az egyik legnagyobb ellenségünk.
Szerintem amúgy nagyjából jól étkezel, csak kicsit alakítani kell rajta, kiváltani néhány dolgot másra ;)
hanee
-
hanee
senior tag
Szia!
Bocsi, de ez nem igazán diétás étrend
A Nestlé fitness tele van cukorral. Inkább próbálj meg valami cukormentes müzlit beszerezni. A banán délután nem igazán nyerő, mert szintén tele van cukorral. Estefelé már nem gyümölcsöket kéne enni, hanem inkább fehérjedúsat. Túrót, tojást, húst zöldségekkel főleg. Persze lehet enni gyümölcsöt is, de meg kell nézni, milyet. Pl. a dinnye, cseresznye az nem valami jó délután, mert több bennük a cukor. Inkább egyél almát, meggyet, ribizlit, ezek jók.
Természetesen nyilván az számít első sorban, hogy kevesebbet viszel be, mint amennyit elhasználsz, de a saját dolgodat könnyítenéd meg vele, ha bizonyos élelmiszereket kiváltanál mással, illetve bizonyosakat elhagynál az étrendedből (pl. banán, cukros müzli). -
hanee
senior tag
Nem lehetetlen, csak ilyenkor már nagyon lassan megy. Ráadásul sokszor az is számít, hogy a kitartó munkád mellett mennyit eszel. Sokszor van, ha túl keveset eszik valaki, akkor tud csak tovább fogyni, ha emeli a napi bevitelt. Ez elég szürreálisan hangzik, de a gyakorlat bizonyítja.
A havi 1-1,5 kg az nagyon jó, elvileg ez az egészséges fogyás.
Egyébként most én is küzdök, mert én 61-ről szeretnék lefogyni 54-55-re (160 centi vagyok). Most tartok 59-nél. Kitartó munkával! Remélem sikerül elérni a célomat
Én csináltam magamnak edzéstervet is, amit igyekszek szigorúan betartani. Elképzelhető, hogy ma mondjuk nem fogom betartani, mert tegnap futottam 5,6 km-t és eléggé lefárasztottam vele magamat, ráadásul ma fáj a fejem is rettentően (ilyen mindenféle női bajok kerülgetnek).. szóval lehet felcserléem a hétfői pihenőnapot a mai edzéssel és inkbáb hétfőn edzek
Te szoktad írni, hogy miket eszel?
Hogy néz ki egy átlagos napod kajálás terén? -
hanee
senior tag
Én általában reggel és este szoktam mérni magamat. Este mindig nehezebb vagyok 1 kg-val. Igazából akkor tudom, hogy fogytam egy kilót, ha napokig kevesebbet mutat reggel is és este is a mérleg, mert néha mozog le-fel pontosan ettől függően, hogy előtte mennyit ittál, ettél, kakiltál-e, stb..
-
hanee
senior tag
Szia!
Én azt vettem észre, hogy ez egyénenként eltérő.
Illetve azon is múlik, hogy ki miből szeretne lefogyni és mennyit mozog, valamint hogy előtte mit és mennyit evett! Én például nem tudok fogyni ha eszek rízst, krumplit, tésztát.. más tud. Pedig én mozgok is. De nyilván, ha valaki például 110 kilóról indul és előtte egész nap zabált és megevett 8000 kcal-t ha hirtelen lecsökken az ételmennyiség 2500 kcal-ra, egy ideig jól fog fogyni rízzsel és tésztával isA tej elméletileg nem is hízlal. Viszont egyes embereknél belassítja az anyagcserét és ezáltal nehezíti a fogyást..
-
hanee
senior tag
válasz
#41635072 #5254 üzenetére
Szia!
Lefaragni kimondottan a fenékből és a combból szikével lehet. Helyi fogyás nem létezik. A szervezeted dönti el teljesen önkényesen, hogy legelőször honnan ad le.. valakinek hasból megy, van akinek derékből, fenékből.. a nők általában olyan szerencsétlenek, hogy mellből megy le elsőnek
Én mondjuk szerencsés vagyok, nekem egyszerre mindenhonnan szokott egységesen és a mellem sem megy össze..A tej, ha 1,5%-os akkor nem hízlal túlzottan, persze mértékkel kell inni! Én sokszor eszek olyat még este is, ami tejjel készül, illetve a fehérjeitalomat is tejjel készítem (amit többnyire este iszok meg, mivel este van időm edzeni).
Viszont vannak emberek, akiknek meg is állítja a fogyást a tej.. szerintem a laktóz tartalma miatt, de nincs rá tudományos bizonyítékom -
hanee
senior tag
Biztos, hogy fogyaszt. Bár tényleg attól függ milyen pulzust érsz el vele, de szerintem ezzel a sebességgel akár még többet is mint kellene.. bár a bringázásban nem vagyok otthon nagyon. De ha pl. közben nem is "zsírégető zónában" vagy, utána is éget zsírt a szervezet (fokozottabban úgy értem), még 24 órán át. A rendszeres mozgás ezért is fontos, akármi is az ha elég hatékony és intenzív, mert gyorsítja a fogyást (nem csak azért mert xyz kalóriát eléget, hanem mert az anyagcserét is gyorsítja).
-
hanee
senior tag
válasz
#41635072 #5248 üzenetére
Szia!
Kb. 3000 kcal a napi szükségleted, ha fogyni szeretnéd kb. 2000-et egyél, de minimum 1500-at! 1500 alá soha ne menj!
Szerintem iktass be mégegy étkezést, amikor pl. gyümölcsöt eszel: Tízórainak.
Este már ne egyél kenyeret, teljes kiőrlésűt sem! Inkább estére hagyd a pufi búzát. Az Abonett hízlal. A salátát hússal eheted este is. Ebédre ehetsz mást is, nem csak salátát, süthetsz zöldségeket, csinálhatsz főzelékeket, de hideget is lehet enni éppenséggel
Bár van, aki képest hónapokig salátákat és húsokat enni (én pl. nem).
Szerintem a reggelid jobb lenne ha pl. ennél mellé 1 paprikát, vagy 1-2 paradicsomot is.
Az úszástól nem fogsz fogyni. Tök jól karbantart, de nem fogyaszt igazán, mert nem tudod vele elérni azt az erőkifejtést, mint pl. kocogásnál.
A legjobb zsírégető a kocogás. Próbáld ki azt szerintem -
hanee
senior tag
"Nekem haver mondta, hogy a biciklizés szart se ér, de már 88kgnál vagyok "
Ez attól függ, milyen puzulson csinálja és mennyi ideig.. butaság, hogy szart sem ér, ezt így nem lehet kijelenteni: Ha csak lötyögsz, az valóban nem ér túl sokat fogyókúra szempontjából
"Egyél naponta többször (5-6) 200-250 kcal-t / étkezés"
Naponta 5-6x200 kcal étkezés neki - feltéve hogy férfi - nagyon kevés lesz. Az alapanyagcsere egy férfinál több, mint 1400 kcal. Ki kell számolni az alapanyagcserét és azt elfogyasztani legalább egy nap! (én 60 kg vagyok, 160 centi és nő, és nekem 1400 körül van!! Ha ő férfi, és ennél súlyosabb, akkor csak több). A napi 1000 kcal és alatti fogyókúra KÁROS és jo-jo effektust okoz, ha valaki hosszútávon csinálja.
Ráadásul ezt nem lehet így leegyszerűsíteni, hogy 6x250, vagy 5x250. Reggel például több energiára van szükség, és inkább szénhidrát alapú tápanyagra, míg estefelé és edzések után jobb a fehérjedús táplálék. Vacsorára pedig a kimondottan szénhidrátszegény. Ezért az elosztás egyáltalán nem ilyen, hanem inkább kb. 25%-20%-25%-20%-10%. Ez reálisabban fedezi a napi szükségletet. Természetesen az sem mindegy, a kalória miből származik! Fehérje, zsír, vagy szénhidrát. Ha nagyon bele akar mélyedni, akkor érdemes utánaolvasnia a témának. De szerintem neki elsőre az is elég lesz, ha életmódot vált és megtanulja mikkel váltsa ki az eddig megszokott élelmiszereket egészségesebbekre.hanee
-
hanee
senior tag
válasz
#41635072 #5245 üzenetére
Szia!
Kenyér helyett puffasztott búza, WASA kétszersült, teljes kiőrlésű kenyér (pl. lehet kapni csomagolva 250 grammos kiszerelésben teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyért. De reggelire ebből max. 2 szelet az adag!). Sok zöldség (minél több!), egyél salátákat, natúr hússal például. Főzeléket csak ha te csinálod rántás nélkül. Semmit amiben cukor van, vagy fehérliszt. Egyél naponta 4-5x és mindig keveset. A joghurtok, müzlik tele vannak cukorral, mindig olvasd el, hogy mik az összetevők! Kevés az olyan termék, amikben nincs cukor, de azért rá lehet bukkanni.
Javaslom, hogy vezetsd be az étrendedbe a zabpelyhet és a zabkorpát. Sovány túrót, natúr joghurtot, halat (sütve-főve-párolva). A húst mindig bőr nélkül edd, és mindig legyen sovány (pl. disznóból karaj, csirkemell, pulykamell). Ne egyél krumplit, rízst (ha mégis, krumpliból csak tepsiben sütve, rízsből pedig barnát, de próbálj minél kevesebbszer). Tésztát felejtsd el egy időre..
De fontos, hogy egyél! Koplalni nem szabad. A sima olajat cseréld oliva olajra, és semmit ne egyél, ami olajban sül (persze azért ehetsz pl. rántottát, és az alá is kell egy pici olaj, de minimális elég és ha ez oliva, akkor az jobb).
Ha meleg van, próbálj meg levest enni pl. ebédre, és mellé valami egyebet (pl. gyümölcsöt, vagy salátát).
Legyen a kistányér a tányérod és azt tedd tele, a nagytányérnyi kaját felejtsd el.Hirtelen ennyi
Ja, és a legfontosabb: nem fogsz lefogyni két hét alatt akkor sem, ha keresztbefekszel! Kitartónak kell lenni, és hónapokig diétázni (nem éhezni!).
-
hanee
senior tag
válasz
L|zsidoboz #5056 üzenetére
Szia!
Nincs semmi gond a futással sem, csak sokan eszetlenül állnak neki, és feladják még mielőtt le tudnának futni 1 km-t. Régen én sem szerettem, aztán egyszer elhatároztam, hogy márpedig én akkor is megtanulok futni, és megtanultam.. aztán voltam 5 meg 7 km-es versenyen is nyáron. És imádok futni. Most végső soron kényszerpihenőn vagyok, mert szeptember első hete óta van valami bajom (megfáztam, elkaptam rá valami bacit a lányomtól - bölcsis lett -, aztán ételmérgezés, majd ezután 4x ráfertőződtem valamivel).. persze ha rendbe jövök, akkor megyek és folytatom
Az átlagos embereknek pont azért jó alternatíva szerintem az Update, mert széles körben ismert, hirdetett, marketingelt, reklámozott, látható magazinokban, tévében, és ez legalább tényleg egy életmódváltás, még akkor is, ha vannak hibái. Mégis, széles körben megfelelő sok embernek. Én sok emberrel beszéltem már, akik updateznek és nem sok Norbis terméket vesznek. Szóval anélkül is megy
Ki mondta, hogy aerobikoznod kell?
Különben is, ha a DVD-jére csinálod otthon, azt senki sem tudja meg! Valld be nyugodtan, hogy szoktál
Az izommegtartás jó dolog, csak ha valaki sok fehérjét eszik és szénhidrátot nem eleget (pl. kalóriában 1400 alatt), akkor ugyanúgy bontani fogja a szervezet az izmokat, megfelelő szénhidrátmennyiség nélkül a fehérje nem épül be, hanem inkább még ami megvan is leépül, csak ez az egyik veszélye az egész fehérje-diétának (pl. Atkins) az én meglátásom szerint. És azt is észrevettem, hogy az emberek könnyen átesnek a ló tulsó felére, amikor annyira betartják pl. az update-et, hogy nem éri el a napi bevitel még az 1200 kcal-t sem.. az ilyenekből inkább gond szokott lenni, mert az anyagcsere a túl alacsony bevitel során lelassul, és végső soron hosszú távon pont az ellenkező hatást éri el az ember vele. Nagyon sok embernek adtam már tanácsot, hogyan állítsák vissza a bevitelt normálisra, hogy újra fogyni tudjanak, és szinte az összes egyből fogyni kezdett, amikor megemelte a szénhidrát- kalória bevitelt egy bizonyos szint fölé. Ez általában nőknél az a bizonyos 1300-1400 kcal bűvös határán szokott lenni.
Ezt most nem tudom már miért írtam le, de mostmár ott vanhanee
-
hanee
senior tag
Szia!
Bocsi amit te írtál linket azt nem néztem meg. Szerintem ez jó lesz neked, főképp ahhoz képest, mintha nem ennél semmit! Azért ebben van szénhidrát is elég jó mennyiségben ha jól látom. Egy ismerősöm használta ezeket a termékeket és azt mondta nagyon jó minőségű.
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
L|zsidoboz #5045 üzenetére
Szia!
Az életkor nem kifogásként, inkább szempontként merül fel diéták esetében. Egy fejlődő szervezetű 18 éves nem csinálhat olyan radikális fogyókúrát, mint egy harmincéves, bár utóbbi számára sem egészséges, de legalább az egészséges fejlődésben nem veti vissza a dolog. Hogy 120 kg-ról lefogytál, azért őszintén, minden elismerésem! Nem mindenki ilyen kitartó, sajnos.
Ahány ember, annyi féle gondolkodásmód és annyi féle dolog jön be nekik. Én gyerekkoromban kövér voltam, és leegyszerűsítve a dolgot azért, mert soha nem alakult ki bennem a mennyiségi gát. Azaz nekem hagyták otthon, hogy megegyek egy kiló banánt egyszerre, meg ilyesmi. Nagyon sok múlik ezen, hogy kisgyerekkorban mit "kap" az ember ilyen téren. Ennek köszönhetően a mai napig is odafigyelést igényel, hogy mennyit eszek. Más ember számára ez triviális, pl. te azt mondod, hogy elhatározás kérdése. De hidd el, nem csak azon múlik, nagyon sok múlik azokon a dolgokon, amik berögzülnek gyerekkortól.
Persze kipróbáltam sokfajta fogyókúrás módszert, végül elkezdtem foglalkozni a témával kicsit mélyebben, közben jött a Norbi módszer, én még akkor kezdtem, amikor a második könyvét adta csak ki (nem volt még norbi termékskála, csak egy két dolog). És ez végre működött, szenvedés nélkül. Ez felért egy csodával nekem.Na de ez csak egy dolog, csak azért írom le, hogy látsd, nagyon mások vagyunk mindannyian. És sok olyan ember van, aki nem tud, vagy nem akar szigorú diétát betartani, mert már mondjuk kipróbált 6 félét, fogyott vele, visszahízta, mert visszatért a régi étrendjére. Valahol amit te csinálsz, az is egyfajta életmód, nem csak simán diéta, ezt ne felejtsd el sosem. Szóval a végső megoldás mindig valamilyen életmód váltás kell legyen, de egy átlag embernek nem megfelelő egy testépítős étrend mondjuk, tehát véleményem szerint csínján kell vele bánni.
Bőr: ez teljesen egyéni, hogy kinek milyen a bőre. Van, akin nem lászik meg 3 szülés, de van olyan is mint én: 1 szülés és egy fogyókúra után olyan a bőröm, hogy kb. csak a szike segítene rajta..
De tudom, ha óvatosabb vagyok - pl. nem hízok annyit terhesen - és nem fogyok utána olyan gyorsan, akkor nem lenne ilyen a bőröm
Én nem írtam, hogy a búza azért terjedt el, mert sok benne a vitamin! Csak azt írtam, hogy van benne az is. Azért terjedt el, mert viszonylag igénytelen de tápláló gabonaféle, ami szélsőséges éghajlati viszonyok között is megél (sivatagi és mediterrán éghajlaton is).
A gyúrós étrendben az a nem egészséges, hogy extrém mennyiségű fehérjét visztek be. Az odáig ok, hogy ti ezt megfelelő metódussal és edzéssel csináljátok - gondolom váltogatva a súlynövelős és izomépítős szakaszokat -, de egy átlag ember ha nekikezd egy ilyen diétának és elég sokáig csinálja (elég pár hónap is), károsodhat a szervezete tőle. Ráadásul egy átlag ember nem tud az egészről semmit, hogy mi hány gramm meg mit egyen, nem úgy vannak vele mint te, hogy tudod, hogy pontosan 30 gramm zsíradékot eszel és xxx gramm fehérjét egy nap yy edzés mellé. Én sem tudom hány gramm zsíradékot eszek egy nap.. érted..
Szóval az étrend nem megfelelő használata az egészségtelen.hanee
-
hanee
senior tag
válasz
L|zsidoboz #5044 üzenetére
Szia!
Szerintem az a jó, ha valaki minél változatosabban próbál étkezni, hiszen mindenevők vagyunk és a különböző táplálékokból (nem értve ezalatt természetesen a "tiltott" élelmiszereket), különböző mértékben különböző fajtájú fehérjéhez, szénhidráthoz és zsírsavakhoz jutunk. A tojássárgája épp olyan fontos, mint akár az, hogy olajosmagvakat együnk, legyen az mandula, vagy dióbél. Ráadásul a tojást nem is javasolják minden napra, csak hetente 2-3 db-ot (persze ennél még én is többet eszek, mert imádom a tojást).
Azt viszont örömmel olvasom, hogy halat gyakran eszel, mert az nagyon jó!hanee
-
hanee
senior tag
Futás után csoki téma: Látszik, hogy még nem futottál le egyben 10-15 km-t, mert ha ezt gyakran megtennéd, rájönnél, hogy a csoki tud hasznos lenni. Nem írtam, hogy két pofára kell zabálni, de egy 10-15 km-es futás során nagyságrendileg eléget a szervezet 4-600 kcal-t, attól függően, hogy milyen tempót futsz és mennyire van kint meleg vagy hideg. A szervezet tartalékai ilyenkor teljesen kiürülnek, ekkora távnál már útközben sem árt egy kis pótlás (izotóniás ital formájában), bár végül is ki lehet bírni anélkül is.. de én láttam már futóversenyen útszélén összeeső futót, nem szép látvány: az egy 7 km-es verseny volt, 3 km után is meg tud borulni a szervezet, ha nincs megfelelő táplálékkal ellátva. Szóval ilyen energiafelhasználás után a csoki segít abban, hogy a szervezeted gyorsan sok energiához jusson, amit azonnal felhasználhat. Jó a szőlőcukor is, és mindkettő ugyanúgy, ugyanolyan tempóban szívódik fel.
Nem nézlek hülyének, csak rossz nézni, amikor baromságot írsz. Lehet, hogy ezzel foglalkozol egy ideje, de néhány dologban tudom, hogy tévedsz, vagy legalább is a nézőpontod félreérthető.
És olyan nincs, hogy a cukor szar. Max. olyan van, hogy szennyezett, az tényleg szar, de attól hogy az glükoz, még nem szar, csak ha valaki nem sportol nem indokolt, hogy fogyassza.. az pedig a rossz étkezési szokásainknak köszönhető, hogy mégis fogyasztjuk.
A rízzsel az a baj, ami a fehér kenyérrel is. Gyorsan felszívódó szénhidrát van benne, ami fogyókúra alatt semmiképp sem jó. A barnarízs jobb, én ezt javasoltam már először is, hogy fogyassza.
Neked biztos jó a fehér rízs, nem tudom pontosan milyen diétája van egy testépítőnek, de ha te mondod, hogy neked rízs kell, akkor neked az kell, de egy fogyókúrázónak ne javasold szerintem, mert csak úgy jár, hogy eszik belőle mondjuk 5 dekát, és egy óra múlva éhes lesz és megeszik mégvalamit, vagy esetleg feladja az egészet. Neked a fehérjeturmix vagy fél kiló hús mellé tökéletes, mert ugye a fehérje felszívódásához kell a szénhidrát is és így hatékonyabban épül be a fehérje, de a te diétád egészen más, mint azé, aki fogyni szeretne. Egyébként pedig a testépítők fehérje-diétája egyáltalán nem egészséges szerintem, senkinek.
hanee
-
hanee
senior tag
Észrevettem, hogy ti radikálisabb diétát csináltok, de azt nem értitek meg, hogy egy átlagos akárhányéves ember nem tud radikális diétába kezdeni és azt hosszasan betartani. Én sem tenném, mert bizonyított, hogy szükségtelen kínozni magamat, mert már lefogytam úgy cirka 20 kilót, hogy nem kellett hozzá szenvednem, és a súlyomat tartom több, mint egy éve, szenvedés nélkül (most épp nem járok futni sem, mert kb. szeptember óta beteg vagyok). Nem kell nekem hinni, de az idő engem fog igazolni, mert ha a srác a ti eszkéta-csupafehérje-semmifinom diétátokat követi, előbb utóbb feladja. Kitartásától függ mikor, de feladja, az 99%. Egy átlag ember (aki nem követ elvakultan elveket és nem csinálja szívvel lélekkel a testépítést) képtelen éveken át diétázni. Ezért az életmódváltást szorgalmazni sokkal helyénvalóbb. Mert ha életmódot vált és kiváltja az eddigi élelmiszereket másra, valamint bizonyos élelmiszerekből kevesebbet eszik, akkor fogyni fog, a súlya beáll egy normális, egészséges mértékre, és sokkal jobban fogja érezni magát (ami az esztétikusságnál sokkal fontosabb!). Amúgy sem egészséges heti 1-2 kilót fogyni. A súly sem úgy megy fel, hogy heti 1-2 kilót hízunk. Az anyagcserének idő kell, hogy alkalmazkodjon a megváltozott helyzetekhez és minél gyorsabb a fogyás, a bőr is annál jobban tönkremegy, mert nem tud annyira rugalmasan összemenni. Persze ez nektek nyilván nem tűnik fel, mivel testépítetek és kitölti az izom azt a helyet de nekem személyes tapasztalatom van ebben is, volt időszak amikor gyorsan fogytam és bizony meg is látszik a bőrömön, soha többet nem csinálnám.
A teljes kiőrlésű liszt 1 kg kb. 300 Ft, tehát nagyjából egy árban van a zaboddal.
A főzelék nagyon egyszerű: kb. két tányérnyi főzelékben van 1 evőkanál liszt. Ezt lehet helyettesíteni teljes kiőrlésűvel is, vagy liszt helyett étkezési keményítőt használni. De még ha sima liszttel készül is a főzelék, egy tányérra jut fél evőkanálnyi liszt. Ez annyira elenyésző mennyiség (fél dkg talán vagy annyi sem), hogy belefér, főleg mivel magában a zöldségben (spenót, zöldbab) nincs sok kalória, tehát maga a főzelék elég diétása kaja ebédre. A zöldborsó főzelék kicsit már combosabb, de ebédre az is belefér. Cukor helyett pedig édesítőszer használható abba is.
Mi szükség lisztre egy diéta során? Nos, alapvetően az emberi szervezet számára a gabonafélék jelentik az egyik fő táplálékforrást akár tetszik ez, akár nem. És a búza a legismertebb legelterjedtebb gabonafélénk, mert tápláló, vitaminok vannak benne. Más kérdés, hogy a fehérliszt már valami finomított vacak, ezért is érdemes váltani a teljes kiőrlésű lisztre - az lehet búza, vagy tönkölybúza, mindegy. Használható zabpehelyliszt is, de az mégsem ugyanaz teljesen, érdemes a búza/tönkölybúza lisztet is fogyasztani. Mindenhol beszerezhető, ahol van egy Tesco vagy Auchan, vagy hasonló nagy áruház.
Édesítőszer: nem értem meg, miért kellene kihagyni egy diétából? Mi a fenének sanyargassa magát valaki, ha lefogyhat anélkül is csak valamivel lassabban de egészségesebben? Erre válaszoljatok!
hanee
-
hanee
senior tag
CH szénhidrát, ami vanp a zsemlében, rizs, néhány zöldség, stb, de fontos különbség, hogy van jó minőségű (rizs, puficuccok, krumpli, zabpehely, stb), meg gagyi (sima liszt és péksütik, cukrok, stb).
Ha ezt egy dietetikus olvasná, sikítófrászt kapna.
Nincs olyan, hogy gagyi szénhidrát meg jó minőségű szénhidrátVan lassan felszívódó szénhidrát és gyorsan felszívódó szénhidrát.
A kettő között a különbség annyi, hogy a szervezetnek különböző időpontokban és különböző mennyiségben van rá szüksége.
Gyorsan felszívódó szénhidrátok akkor jönnek inkább képbe egészséges táplálkozás mellett, ha valaki pl. lefut 5-10 km-t.. utána nem árt egy kis csoki vagy tészta (főleg ha többet fut az ember, mondjuk 10-15 km-t). Ezekből lehet a leggyorsabban regenerálni a szervezetet.Fehérlisztből, fehér tésztákból, rízsből, süteményekből, cukros ételekből gyorsan felszívódó szénhidráthoz jutunk.
Teljes kiőrlésű lisztből, pufi búzából, zabpehelyből, zabkorpából, zöldgésekből, gyümölcsökből jórészt lassan felszívódó szénhidráthoz jutunk.
A krumpli a kettő között van valahol, inkább lassabb, mint gyorsabb.De fogyókúrás diéta alatt sem a krumpli, sem a fehér rízs nem javasolt. Könyörgöm szálljatok már le a rízsről, totál nem kéne ilyet javasolni neki. Egyen zöldségeket a hús mellé, salátákat, meg főzeléket, ne rízst.
hanee
-
hanee
senior tag
Én teljes kiőrlésű liszttel szoktam palacsintatésztát csinálni, kb. úgy, hogy 2 egész tojás, pár csepp édesítőszer, fél deci tej, fél deci víz, és ebbe 2-3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt. Ez két evésre elég kb.
Tölteléknek ez is jó: almát kockákra vágsz, villával feltöröd picit, teszel rá édesítőszert, fahéjat és beletöltöd.. én nagyon szeretem.
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
L|zsidoboz #5017 üzenetére
Azért itt álljunk meg egy szóra, mert senki sem állította, hogy két pofára lehet enni az update 1-es ételeket! Sokan sajnos azt elfelejtik, hogy az update 1-es kód nem jelenti azt, hogy korlátlanul, inkább csak azt, hogy ha készítessz magadnak egy normál adag ebédet, abból bármennyi lehet 1-es, kb. a fele lehet kettes, és csak nagyon kevés (vagy semennyi inkább) hármas. Mármint arányaiban. És természetesen az időkorlátokat betartva (tehát hármas kódúakat csak délig - pl. banán, fehérkenyér, stb). És ha megnézed a kódtáblázatot, viszonylag okosan és logikusan van mostmár összeállítva (régebben több kétes dolog volt benne), bár a sajtok körül még mindig látok némi confusiont.. Például pufi rízs kettes, pufi búza 1-es, nem véletlenül. Norbi könyvében az is benne van, hogy azért a korlátlanság sem jelent korlátlanságot, mert a határ az ésszerűség, tehát hogy normalizáljuk az ételadagot: mondjuk a kistányér legyen tele ebédre, és ne a nagytányér. A teljes kiőrlésűből reggelire 2 szelet, és a puffasztott búzát sem lehet csomag számra enni, 2 db egy normál adag (felvágottal, akármivel) Azok, akik a mennyiséget is be tudják tartani, tudnak és tudtak mindig is úgy fogyni SOKAT, hogy nem kellett szenvedni, lemondani, éppen azért, mert fel vannak kínálva ilyen alternatívák, mint a somlói meg a csokipuding. Ezek ugyanis tökéletesek mondjuk uzsonnára. És mekkora királyság pl. uzsonnára enni egy csokipudingot + inni hozzá egy jó kis forró tejeskávét, esetleg hideg tejet, és közben arra gondolni, hogy ez nem akadályoz a fogyásban. Ráadásul pl. a csokipuding teljesen középáras, nekem ez a favorit, ezt veszem a leggyakrabban. De kóstoltam pl. a sajtostallért, az sem rossz. Nyilván az nem helyettesít egy uzsonnát (elég szürreális lenne), de pl. milyen jó, ha vendégség jön és olyat tálalsz, és te abból eszel! Nem kell szenvedned és nem kell bűnöznöd sem, mert van felkínálva alternatíva. Ezt szerintem inkább így kell nézni, és természetesen az update-re is érvényesek az alapvető szabályok, amik általában a diétákban vannak: nincs korlátlanság.
Azt amúgy nem értem, miért rettegsz ennyire a zsiradékoktól, a szervezetnek arra is szüksége van (nyilván nem a napi 10 deka szalonnára meg zsíros kenyérre fogyókúra alatt), legyen az tejből vagy húsból, oliva- vagy lenmagolajból. De kell, olyan zsírsavak vannak benne, amikre szüksége van a szervezetnek.
Azt vettem észre, hogy a legtöbb testépítő elmegy valami egészségtelen irányba, szóval könnyen átesnek a ló túlsó felére, és ez sem jó szerintem
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
L|zsidoboz #4999 üzenetére
Te láttál már Norbis somlóit? Ugye nem, csak messziről?
Dióbél: Lássuk csak.. mennyi is van benne? 1 deka reszelve a tetejére szórva?
Tejszín: az a tejszín ami ebben van meglehetősen zsírszegény. Ugye láttál már te is speciális, zsírszegény élelmiszereket? Tudod, 0%-os tej, 10% alatti tejszín.. létezik.
Cukor: Nincs benne cukor, mert édesítőszer van benne!
Tojássárgája: Hát most erre mit mondjak, egy kis tojássárgájába még senki nem halt bele, csak az elvakult testépítők szoktak úgy félni tőle, mint a tűztől, valójában elég egészséges, bár az Update 1-es somlói receptjében meglehetősen kevés lehet a tojássárgája, már amennyi tészta egy adagra jut.. max fél db-nyi..
Rum: Rumaromáról hallottál már? Sehol nem használnak igazi rumot, legfeljebb a neves cukrászdákban. A rumaromában nem sok kalória van.
Liszt: Update 1-es liszttel készül.Az egész somlóiból egy adag maximum 150 kcal lehet, súlyra sem túl nagy, 5-6 deka.
Miről is beszélünk? Amit te írsz, az egy normál cukrászdai somlói.. nem értem egyáltalán az egész hozzászólást.. cukor... az egész update arról szól, hogy NO CUKOR, NO FEHÉRLISZT, szélsőségesen kerüli!
A Norbis liszt 900 Ft (ha olcsón veszed 850), fél kg. Van belőle több féle, és mindegyiknek az a lényege, hogy proteinliszt, speciális cucc (ha gondolod nyomozd le), egy angol cég gyártja (nem a Norbi!), Norbi csak forgalmazza itthon. Magas fehérjetartalmú, alacsony szénhidráttartalmú és hasonló állaga van, mint a rendes lisztnek, tehát elméletileg ugyanúgy lehet vele sütni-főzni. Nekem nincs vele jó tapasztalatom, amit csináltam piskótát és palacsintát nem lett jó belőle, de másokat ismerek, akik sikerrel használják. El lehet olvasni azt is, mik az összetevők, mert rajta van, ez nem liszt-liszt, nem úgy készül, mint a rendes búzaliszt, szóval amit anyukád 300 Ft-ért vett, az maximum valami lisztkeverék lehetett, de hogy nem Norbis az tuti.
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
L|zsidoboz #4996 üzenetére
Nehogy azt hidd, hogy én az információimat Norbitól szedem.. Norbi amúgy nem nagyon nyilatkozik asszem a puffasztott dolgokról, csak azt, hogy 1-es és 2-es.
A somlói galuska miért is parasztvakítás?
A liszt pedig nem ugyanaz, mint a bolti liszt, elhiheted.. csak sajnos nem 30 Ft-al drágább, hanem 700-al kb..hanee
-
hanee
senior tag
válasz
L|zsidoboz #4993 üzenetére
És hol van az a bárhol?
Nem véletlenül írtam a puffasztott búzát, a pufi rízs jobban hízlal, ha úgy tetszik, éppen azért, mert a benne lévő szénhidrát gyorsabban felszívódik. Egy fogyókúrázónak jobb a pufi búza. Szerintem.Jelentősebb mennyiségű vitamin a teljes kiőrlésű lisztben van, elnézést, ez talán félreérthető volt..
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
philoxenia #4991 üzenetére
Igen így van!
Végül is szerintem nagyjából azonos a véleményünk -
hanee
senior tag
válasz
philoxenia #4989 üzenetére
Oké, bocsánat azt nem tudtam, hogy a zöldség fogalmát különböző képpen értelmezzük, bár abban igazad van, hogy a kukorica gabonaféle
-
hanee
senior tag
válasz
philoxenia #4987 üzenetére
Meg a hüvelyesek (bab, lencse), kukorica, sütőtök.
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
philoxenia #4985 üzenetére
De jogos a kérdésem hidd el, mert úgy veszem észre, hogy sokan CH fogyasztás és pl. kenyér evés közé egyenlőségjelet tesznek, pedig a zöldség is CH alapú élelmiszer..
mod.: szóval én szerencsésebbnek tartanám nem dobálózni a CH-fogyasztás kifejezéssel, mert ez összességében azt jelenti - szerintem -, hogy bármilyen CH tartalmú étel fogyasztása - ami eléggé leszűkíti a lehetőségeket
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
philoxenia #4977 üzenetére
Egyetértek!
-
hanee
senior tag
válasz
L|zsidoboz #4973 üzenetére
Miért rossz reggel a fehérje?
Nem rossz, sőt kell is, csak sokkal kisebb mennyiségben, mint később, estefelé. Reggel sokkal szénhidrátdúsabb táplálékra van szükség, mivel este lemerülnek a test készletei és azokat pótolnia kell + kezdődik a nap, rohanás, iskola, intenzív az ember reggel általában, és biztosítani kell az energiát hozzá.
Ráadásul - bár ez már nem tudományos annyira - ha reggel rendesen eszel, akkor később napközben nem érzed úgy, hogy felzabálnád a hűtőt, tehát egy diéta/fogyókúra alatt is célszerűbb a reggelire-tízóraira hangsúlyt fektetni.Miért jó a pufi búza? Másabb búzából készül, mint a kenyér?
Igen is, meg nem is. A sima fehér kenyér teljesen tisztított, finomított búzából készül, amiben gyorsan felszívódó szénhidrát van.
A pufibúza pedig teljes szemekből készül, ami nincs megpucolva mindentől, rajta van a külső része, a rost, vitaminok nagy része benne tud maradni, ráadásul a puffasztás miatt egy szelet viszonylag kevés szem búzát tartalmaz, ergo egy szeletnek (ami helyettesíthet egy szelet kenyeret) sokkal kisebb a szénhidrát tartalma. Persze grammra nem, de sokkal laktatóbb a teljes kiőrlésű és a puffasztott, a rosttartalma miatt. Két kis szelet teljes kiőrlésű kenyér például pont annyira laktató mint súlyra 2x annyi fehérkenyér.hanee
-
hanee
senior tag
De este akkor sem indokolja semmi, hogy mindenképp fogyasszunk. Vagy mi olyan megterhelőt végzünk, hogy energiaszükségleteinek fedezéséhez szénhidrátot kell bevinnünk?
Hát például lélgezünk, kiválasztunk, agyi tevékenységet végzünk, működik a májunk, vesénk, tüdőnk, meg úgy amblokk az egész szervezet. És ennek folyamatos szénhirdátellátásra van szüksége. Persze itt lehet, kicsit erős túlzásnak hangzik a dolog, mivel a szénhidrátellátás mennyisége már nem mindegy. Ezért nyilván este nem eszünk kenyeret, de valamennyi szénhidrát igenis kell, ha másért nem hát azért, mert éjszaka is működik a szervezet (akármilyen hihetetlen), és akkor is szüksége van némi gyorsan-közepesen felhasználható szénhidrátra, amit - tévedés ne essék - nem fog a fölösleges zsírból lebontani, mert a létfontosságú szervek fenntartásához olyan energiaforráshoz nyúl, ami gyorsan lebomlik.
Ha valaki megterhelőbb sportot végez, ahhoz kell a szénhidrát, egy sima aerob tevékenység a zsírt használja, fehérje meg az izomzat fenntartása miatt (ami jelen esetben nem játszik fontos szerepet, de baj sem igazán lehet belőle).
Ez egy tévedés. Aerob sporttevékenyéség esetén a test elsősorban az izmok glükogén raktáraiból bontja le az elraktározott szénhidrátot, majd a tevékenység befejezte után pótolja azt a szervezet tartalékaiból, akár zsírból is, ami egy lassabb, sokkal lassabb lebontási folyamat. A tevékenység során ugyanis a szervek felgyorsult működését és megnövekedett energia- és oxigén igényét gyorsan kell lekövetnie a szervezetnek, és mire lebontaná hozzá a zsírt, már el is ájulnál kb. Éppen emiatt egyébként fontos a fruktóz is, és nem szabad mellőzni, csak ésszel kell "élni vele", mert a fruktóz a máj glükogén raktáraiban raktározódik és onnan adagolódk folyamatosan a vérbe, nem okozva ezáltal hirtelen vércukorszint emelkedést. Viszont a fölösleg egyből zsírrá alakul. De csak a fölösleg, ami nem fér el a raktárakban!
Nem mondtam, hogy ne egyen vörös húst, de mivel abban több a zsír (ami ugyebár diéta alatt nem a legszerencsésebb) ezért nem ajánlottam.
Valóban nem jelentetted ki, de azt sugalltad, hogy csakis csirkemell, ami zsírmentes. Ennyi állati zsíradék kell, főleg ha felhagy a többivel és a növényi zsiradékok közül is áttér olivaolajra például.
Egy átlag étrendben valóban jobb lehet az átalag termékeknél, tekintve, hogy kevesebb zsírt/cukrot mittomén mit tartalmaz. De most diétáról van szó, és onnantól, hogy eleve van benne, a célra nem megfelelőEbből látszik, hogy mennyire nem vagy tisztában azzal, hogy melyik Update termék mit tartalmaz pontosan, vagy amit tartalmaz, az micsoda. Én sem állítom mondjuk, hogy mindegyik jó, például az Update 1-es linzert a gyerekemnek nem adnám oda jó szívvel, mert az E-betűk egy része nem éppen egészségse benne, de ugyanakkor van olyan termék, ami a normálnál egészségesebb, tehát használható akár egy diétában is. Például ott van a műzliszelet, ami kapásból tutira jobb, mert nem glükozsziruppal készül, hanem fruktózzal, vagy a felvágottak egy része, ami bár drága, de nem tartalmaz pár káros dolgot és nem utolsó sorban például cukrot. Természetesen például a felvágottak kiválthatók más, jó minőségű felvágottal is, hasonló árszinten (tehát mindegy, melyiket veszed végső soron a jobb fajtákból, mert mind drága).
Hidd el nekem, hogy az emberek nagy része (főleg akik meghíztak) nem olyan kitartóak és "elvakultak" mint egy testépítő. Én is ismerek testépítőt és tudom miket eszik, de erre egy normál átlag ember képtelen. Te be tudod tartani a diétádat, a kitűzött célért, de erre az emberek többsége nem képes ilyen szinten és ennyire egyoldalúan. Az emberek többsége nem képes arra, hogy lemondjon hosszú hónapokra egy kis édességről, ami nekik boldogságot okoz. Vagy még ha képes is lenne, nem igazán akar, mert ha már egyszer van rá lehetősége, minek mondjon le róla teljesen? Ez önsanyargatás. A diéta nem feltétlenül azt jelenti, hogy meg kell mindent vonni magunktól. Ráadásul a diéta fogalma elég tág, sokminden beletartozhat. Lehet így is, és úgy is diétázni, de én garantálom neked, ha megeszik minden nap egy norbis csokipudingot uzsonnára, attól még le fog fogyni, csak mondjuk boldogabb lesz, mert nem kellett lemondania erről sem teljesen és ezért sokkal kitartóbb is lesz, amíg csinálja a diétát, mert látni fogja az eredményt amellett, hogy jut neki egy kis finomság is. A dolog nyitja hosszútávon ebben van, mivel az emberek 90%-a nem motiválható hosszú távon minden jótól mentes diétákkal. Ezért (is, meg még más miatt is) van az a rengeteg yoyozó ember, akik mindig lefogynak és visszahíznak.
hanee
-
hanee
senior tag
Reggelire ehetsz tojásfehérje rántottát, túrót, pufi rizst ,vagy zabpelyhet, Plus-ban van Morning Sun, 500g kerül 150ft-ba, nem drága, ebből reggelire mehet, hát esetedben nem tudnám megtippelni, legyen 100g,
Reggelire ennyire fehérjedús táplálék nem megfelelő, még fogyókúrázónak sem. Úgy hiszem a műzli jó, de a tojás, túró helyett inkább felváltva a műzlit teljes kiőrlésű kenyérrel enném. Szintén a plus-ban kapható 1 kg-os kiszerelésben gyümölcsös műzli. Az tejjel jó reggelire, én gyakran eszem (és ettem akkor is amikor fogyóztam). Szénhirdátra is megfelelő mennyiségben szüksége van a szervezetnek, ráadásul ő iskolába is jár, ahol teljesítenie kell. 17 éves, ezt is vedd figyelembe.
mivel ezekben van szénhidrát, amire este már nincs szükséged, marad a hús, soványtúró, zöldségek, esetleg kevés gyümölcs
Itt van egy kis fogalmi zavar. Szénhidrátra a szervezetnek mindig szüksége van, ráadásul összességében cirka 60%-ban a többi tápanyaghoz képest, arányos leosztásban (25%-20%-25%-15%-15% öt étkezésre bontva). A szénhidrátoknak van több fajtája, pl. a gyümölcs és a zöldség is szénhidrát alapú élelmiszer, csak más fajta szénhidrátok találhatóak benne különböző arányokban a rosokkal és más dolgokkal. A gyümölcs és gyümölcs között ne tegyünk egyenlőség jelet, mert pl. egy narancsot én nem javasolnék estére, mivel a gyümölcscukor tartalma viszonylag magas, ellenben a rosttartalma nem, de egy zöld, savanykás almát akár bármikor.
A zabkorpával és zabpehellyel, puffasztott búzával kis mennyiségben úgy hiszem nincs semmi gond, mivel olyan mennyiségű rostot tartalmaz mindegyik, hogy a szénhidrátnak csak egy része - és lassan tud felszívódni. Szénhidrátra mindig, este is szüksége van a szervezetnek, csak nem olyan nagy mennyiségben, mint mondjuk reggelire, hiszen nem vagyunk aktívak. Ráadásul pl. a zabkása zabkorpából tejjel készítve nagyon laktató is, 3-4 dkg-val jól lehet lakni + egy kevés zöldalma mondjuk.
És azt se felejtsük el, hogy annak, aki nem body buildingezik és nem izmot akar építeni, nem kell annyi állati fehérje. Csak halkan jegyzem meg, hogy ha már negatívumokat akarunk felhozni az update ellen, annak is az az egyik legnagyobb hibája, hogy túl sok fehérjét etet az emberrel (és az nem számít véleményem szerint az update ellen szóló indoknak, hogy sok fölösleges süteményt gyártat a Norbi, mert ez csak egy "kifogás", hogy legyen miért utálni). Természetesen ehet nyugodtan vacsorára húst, de mondjuk akkor ebédre ne azt egyen szerintem, mert ennyi fehérjét fel sem tud használni a szervezete. A főzelék például jobb választás szerintem ebédre.
Az pedig merő hülyeség, hogy ne egyen vörös húst. Nyilván a diéta idején csökkenteni kell az ilyen étkezések számát, de köztudottan a vörös húsokban van olyan fehérje is, ami csak abban található és a szervezet számára hasznosak. Vörös húsból is választhat pl. disznó karajt, vagy marha combot, mindkettő meglehetősen sovány húsnak számít és egy hónapban egyszer-kétszer még egészséges is csirke és pulyka helyett ilyet fogyasztani.A zsíradéktól sem kell félve rettegni, ugyanis arra is szüksége van a szervezetnek. Nyilvánvaló, hogy kerülni kell a zsírban tocsogó ételeket, és az olajban sült dolgokat, de pl. a vöröshúsok zsírtartalmától még nyugodtan le fog fogyni, sőt annyi még kell is.
Én pedig diéta alatt főtt rízsből maximum barna rízst ennék (és egyszerre keveset, max. 3-4 evőkanállal / étkezés), és a krumplival egyetemben csak ritkán, mert ezeknek magas a szénhidrát tartalmuk, ráadásul a fehér rízsben lévő szénhidrát viszonylag gyorsan felszívódik.. a keményítő egy fokkal jobb, de az se sokkal.
A body.builder weboldala nagyon hasznos, én régebben sokat olvasgattam, de egy kezdő könnyen elveszhet a cikkekben és tanácsokban, ráadásul ez elsősorban testépítőknek készült, szóval szerintem óvatosan ajánlott egy olyannak, aki nem tud a témáról semmit.
hanee
-
hanee
senior tag
De működik, ezt nem vitathatod el! Reklám ide vagy oda.
Meg mondjuk nem mindegy, hogy azt mondod-e, hogya) "diéta alatt soha nem szoktam ilyeneket enni" = többször diétázol, bizonyos időközönként, mert nyilván nem tudod megtartani a súlyodat, vagy pedig azt mondod, hogy
b) "lefogytam, ettem közben ilyen fölösleges termékeket is, és most is nyugodtan eszem őket, de azóta is tartom a súlyomat"..
Nem tudom érted-e amit mondani akarok ezzel
Ráadásul hogyan állíthatod azt biztosan, hogy a tiéd jobb, ha ki sem próbáltad a másikat?
hanee
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest