Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• gazette

csendes tag

válasz gazette #5833 üzenetére

Közben találtam egy ilyet amit fless írt:

"tskg = testsúlykilónként. tehát ha 80 kg vagy, akkor 160 gr fehérjét egyél egy nap.
    ch-ból? ezt ki kell tapasztalnod. anyagcseresebesség, inzulinérzékenység függvénye. súlyzós edzés nélkül nem lesz túl sokra szükséged a fogyás mellé. sztem 200 gr( ha jol olvastam ez így 2gr/tskg)-mal indíts, aztán ha nem fogysz, akkor csökkentsd 50 gr-okkal."

raadasul ez is igaz ram. Mostaban csak 300gr feherjet + 48gr proteint iszom es fingok kemenyen tole, meg puffadok es eg a gyomrom.
    Akkor eleg lesz csak 240gr csirke ?

"sok fehérje gyomorégés: épp erről beszélek, nem végzel olyan súlyzós edzést, mint pl. én, ezért a szervezeted nem használja fel, megrohad benned, ettől van a gyomorégésed. talán még fingasz is egy csomót tőle. én ezt onnan tudom, hogy észrevettem amikor abbahagyom a súlyzós edzéseket pl. diéta után (mint most) 1-2 hétre, sokkal kevesebb fehérjére van szükségem, mint amikor edzek (ez az utolsó edzésnap után kb. 3-4 nappal már jelentkezik). különben gyomorégésem, sok fingás, puffadásom, diszkomfortérzésem lesz."

Most igy a vegen visszaolvasva, ha nem vegzek sulyzos edzest akkor kb csak rizst meg zoldseget es max egy kis hust kene ennem :DDD Na valaki vilagositson fel.

• gazette

csendes tag

válasz LOTR #5831 üzenetére

Koszi a valaszokat, de bevallom a lenyegesebb kerdesekre nem kaptam valaszt. :)

Egy kis helyre igazitas a pulzussal kapcsolatban. Ma is megmertem, alapbol(ulok es csond van) 70-74-76, de ha elkezdek gepelni vagy zenet hallgatni akkor alapbol felmegy 86-99re :)

Tisztaban vagyok azzal hogy mit kene ennem, de azzal nem hogy mennyit. Szoval olvastam egy ilyet hogy ehhez a magassaghoz es sulyhoz 2500kcal kell az alapanyagcserehez. Na most ezt az erteket mennyire vihetem le ? Mondjuk 2000kcal-ig ? Sok edesseggel es cukros uditokkel, kenyerrel hamar megvan a 2000-3000 kcal, de rizssel es csirkemellel nem annyira.

Szoval mibol mennyit kene ennem ? Van valami testsulykilogramm szabaly erre ?
    Pl olvastam olyat, amit talan anno fless irt hogy ha nem vegzek sulyzos edzest, akkor feherjet bevitelt nem kell tulzasba vinnem.
    BB talaltam ilyen kalkulatort, de az alapbol azt feltetelezi hogy gyurok is, ugy szamitja a dolgokat.

Ugy gondolom hogy regebben azert nem sikerult a dietam, mert tul alacsonyra vettem a bevitelt(1000-1300kcal) es emiatt visszajara sult el a dolog.

Szoval akkor hogy kajaljak ? Pl ez mennyire jo

7:00 - 50gr pehely(3dl zsírszegeny tej)(zab vagy tönköly vagy cornflakes, alacsony zsírtartalommal) + 1 adag feherje + 1 gyümi(alma, banan, mondjuk szamomra a banan jobb mert attol tudok menni wczni :) )
    8:00 - aerob -> utana 1 feherje
    10:00 - 100gr rizs + 100gr csirke
    13:00 - 100gr rizs + 100gr csirke
    17:00 - 50gr rizs + 200gr csirke
    19:00 - 1 adag feherje

Termeszetesen a kajakhoz zoldseget is eszek, de azoknak olyan alacsony a chjuk, hogy sokat nem szamitanak.
    Ez igy 1931kcal es 188gr feherje es 269ch, 15gr zsír.

Illetve azt talaltam ki hogy a vasarnap az un. csalonapom lesz amikor mertekkel de mondjuk ehetek egy kis pörköltet, galuskaval es egy szelet sütivel, reggelire peksutit stb.. Szoval mindent csak mertekkel es hat utan csak feherje :)

Akkor ez igy mennyire jo ?

(100kg ala kene nyaron lemenni, mert utana mar birja a terdem es csinalhatnek intervallum edezeseket es visszamehetnek verekedni is, ami szinten nagyon "jot tesz.")

Vitaminok:

Jovo honaptol elkezdek szedni kalciumot, omega3 es lkarnitint az aerobhoz.Meg keresnem kellene egy jo multivimtamint, alacsony B komplexxel.Erre van otleted ?
    Bioteches vitamint neztem, csak azt a ceget mindenki szidja :)

Ja es sorry hogy nincs ekezet.

Az aerob tartomany a max pulzusom(199) 60%-70% ?

• gazette

csendes tag

sziasztok,

segitsegeteket szeretnem kerni. 22 eves, 184cm es 122kg vagyok, sajnos..
    Tobbszor probaltam "dietazni", de mindig csak rosszabb lett. 4 napja probaltam el, ujra.
    1500kcal dieta, mozgas nelkuli, pehely, feherje, csirkemell es rizs, napi 3 etkezes + 1 lefekves elotti feherje. Szoval nem az alapanyagokkal volt gaz, hanem hogy kurva ehes voltam egesz nap, fajt is a fejem meg qrva almos is voltam.Gondolom ezalatt egy csomo izmot is veszitettem.5 etkezest egyelore jegeltem.

Szoval a legnagyobb problemam, hogy nem tudom pontosan mibol mennyit kene bevinnem egy nap.
    Sajnos egesz nap nagyon elfoglalt vagyok, fozni nem tudok napkozben, csak kajat melegiteni ill. tarolni.(munkahely)
    Az elmult napokban vettem egy pulzusmero orat. Minden nap szeretnek 60-90p gyalogolni.
    Ezzel is van egy kis problemam. Mekkora az a pulzus szam, amitol mar fogyok? Nyugalmi puluzusom 90-100 kozott van, valahol 158-178 írnak, valahol 120-158 kozott...
    Igazabol mar komoly tempos gyaloglasnal is van egy kis izomlaz a vadlimban. Futast meg sem merek kockaztatni, nem akarom szetcseszni a terdeimet.

Jelenleg bevasaroltam par cuccot, foleg vitaminokat, amik mar most kifejtettek hatasukat, jobban erzem magam toluk, mar amennyire a korulmenyek miatt lehet.Raadasul a multivitaminokkal is vigyaznom kell, a Scitec Daily Vita-minjatol qrva ehes lettem, utolag kiderult az eros B komplex miatt.

Kb. 13 éve vannak problémáim a súlyommal. Ált.isk végén olyan 10-12 kiló tulsúlyom volt, gimi elsőben ezt leredukáltam 5kg és hihetetlen fitt voltam. Aztan beindult egy ujabb leepulesi folyamat, de ujra elkezdtem edzeni(thaibox) es 2007ben 96kg voltam. Akkor megint abbahagytam es most 2010ben 122kg vagyok...

Új hozzászólás Aktív témák