- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
spiky03 #58808 üzenetére
Most elgondolkodtam, de erőssen, hogy egy ilyet beszerzek és egy külső hangkártyát hozzá, így helyet és zajt spórolk, mondjuk veszítem a madvr lehetőségét így, vagy csak nagyon alapon tudom használni, az sem lenne rossz mondjuk.
Elgondolkodtam egy all in one gépen, amibe az összes végfokot is belehajigálom, így rengeteg helyet spórolnék meg. -
-
python1
veterán
válasz
SunMount3r #58561 üzenetére
Lehet trükközés, de működik, pont mint a MADVR-nél a HDR, tehát tökéletes.
Igaz, én csak kizárólag vetített képet nézek. -
python1
veterán
válasz
SunMount3r #58559 üzenetére
Ha nem a MPCVR-rel játszottam le, akkor lila volt a kép, bekapcsolva volt színhelyes, tehát nekem működött.
-
python1
veterán
válasz
Gombinyó #58556 üzenetére
Ehone.
Aszongya, hogy:
"Az MPCVR most már benne van. A MadVR-t külön kell telepíteni. Az MPCVR a Dolby Visiont is támogatja. A MadVR nem.
Az optimális teljesítmény érdekében módosítsa a hardveres dekódert D3D11-re a LAV Video Decoder beállításaiban, ha MPCVR-t használ Windows 10/11 rendszeren, mivel ez a megjelenítő DirectX11-et használ."
Műkszik, mer nálam működött. -
python1
veterán
válasz
SunMount3r #58553 üzenetére
Hogyne menne.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #58286 üzenetére
+1
Én is, ha műkszik, jöhet hozzám is egy ilyen. -
python1
veterán
Szia!
Járható persze, a proci fogyasztását néhány kattintással tudod a biosba változtatni, én a 90w-os ami gyárilag 65w-ra van megadva (rysen) processzorom felvételét feleztem, tulajdonképpen passzívan tudnám így hajtani.
A videókártyát meg ahhoz kell méretezni, hogy mit szeretnél megjeleníteni, milyen algókat használnál. -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #58038 üzenetére
Ja, az megegyezik a kalibrálási metodikával, csak akkor A REW-be is a 90fokos file-t kell betölteni a beállításoknál.
-
-
python1
veterán
válasz
Necronom #57848 üzenetére
Jártam már sok otthoni moziban, HTPC rendre jobb kèpet produkált, nálam is.
De ahogyan itt elhangzott már, ki mennyire igènyes a kapott vègeredmènyre.
Ez HTPC totyik, lehet a mèdialejátszósban hamarabb kapnál a kèrdèsedre választ, ott van mindenfèle kütyü.
Èn már sok AVR-t , processzort adtam tovább a PC- s hang miatt, ès van referencia amiből tudok meríteni. -
python1
veterán
válasz
SunMount3r #57797 üzenetére
Én a youtube videókat is MPC-HC madvr kombóval nézegetem, egyszerűen nem lehet vele betelni.
Filmeknél sem láttam még jobb lejátszót. -
python1
veterán
válasz
spiky03 #57789 üzenetére
Madvr-t töltsd le és telepítsd, vagy MPCVR (Itt a leírás) és a legújabb MPCHC 2.1.2-es vrzió is.
-
python1
veterán
válasz
Necronom #57778 üzenetére
Lehet félreérthető voltam, én kimondottan a HDR-SDR konverzió minőségbéli különbségeire világítottam volna rá, ha mondjuk ezt egy processzorba integrált tudja, annak csak örülni tudnék én is.
Egyébként nálam a teljes mozi PC-ről megy, hang is, tehát hangkártya onnan végfokok, ráadásul még a hangsugárzók(DIY) is aktív váltással, VoidXs által kreált CAVERN automatikus kalibrácóval. -
python1
veterán
válasz
Necronom #57749 üzenetére
Nálam biztosan megéri a vetített kép nagysága miatt projektoron, de ha mondjuk nem lenne kártya a gépben csak integrált, akkor sem dőlnék bele a kardomba.
De különben, lehet egy AMD rysen 4600G-s vagy lehet gyengébb processzor már hozná ezt a szintet is, úgyhogy nem biztos, hogy kell a kártya.
Itt inkább arra derült fény számomra, hogy nincs semmi új a nap alatt. -
-
python1
veterán
válasz
SunMount3r #57700 üzenetére
"Igen, sokkal jobb képet kapsz, mert a színinformáció BD szabvány szerint (és dekóder chipek képessége miatt is) valójában negyede. A fényerő tényleg 1080p egy FHD anyagnál, viszont a szín csak 540p. A valódi 1080p színinfó csak a 4K-ban van benne. Egy eredeti mozifilm (moziban nincs ilyen hülyeség) 4K-ban olyan részletes, mint otthon a 8K lenne, és ez 4K megjelenítőn is kijön. A nagyobb színtér és HDR csak rátesz erre."
By: VoidXs -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #57683 üzenetére
Nekem az már tulajdonképpen elég is lenne, jelenlegi AMD kártyám nem fér bele a HTPC házamba RX 5600xt, bár itt közepesnél magasabb algókat használok, de lehet nem is kapok jobb képet, kicsit gyengébb algóktól.
Simán régi berögződés az erős GPU szükségessége, na meg a külföldi fórumokban extrém erős kártyákat használnak. -
python1
veterán
válasz
python1 #57670 üzenetére
Lehet mazsolázgatni, játékra is alkalmas, kis kompromisszummal.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #57254 üzenetére
5db vègfok ( 10csatorna), mert az LCR-t aktívban váltom egyelőre.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #57252 üzenetére
Èn csak a 7 db sugárzót hajtom velük (LCR, surround), szubn hajtásához kell a venti, az biztos.
Tamoo az cserèlte bennük a ventit, de nem kell bele, főleg csak normál hangerővel hallgatva . -
python1
veterán
válasz
Borisz76 #57214 üzenetére
Igen, teljesen korrekt írás, viszont spiky processzor/végfok megoldáson gondolkodik, és mondjuk a HD vagy éppen 5.1.2 (atmost) hangot így tudja kivarázsolni PC-ről, vagyis hangkártyával.
Van neki eléggé minőségi AVR megolgása is, de próbáljuk kicsit terelgetni a lehető legtökéletesebb megoldás irányába terelgetni. -
python1
veterán
válasz
spiky03 #57211 üzenetére
Szívesen!
Ha csak 3db kimeneted van, akkor az 5.1, mindegyik jack kimenet sztereó (2 csatorna) a center/szub is egy jacet használ, ilyen csatlakozókat készen kapni, nem kell vele foglalkozni.
De létezik 8RCA kivezetéses hangkártya is, mint az Asus Hdav deluxe, tulajdonképpen 2 kártya, páran használunk ilyet.
Külső hangkártyát eddig még ilyen célra nem használtam, de lehet bepróbálok majd valamikor 1 olyat is.
A HTPC- m segge.
-
python1
veterán
válasz
Angelotti #57123 üzenetére
Szia!
Alulfeszelés felejtős, arra jó, hogy monitorzgasd magadnnak a rendszer hőmérsékletét de másra alkalmatlan.
Másik variáció, hogy egy ryzen 5 2400G-s procit veszel egy MATX-es lappal, az 1030GT felett teljesít és 45/65w átlagot hozza, de passzívban felejtős.
Tulajdonképpen hangtalan ventikhez nem nehéz mostanában hozzájutni.
Vagy kipróbálod a második lehetőséget, és beindul a szopóág hullám végeléthatatlan sorozata.
A 4.gen i5 4570s- processzoromat sikerült passzív üzemre levinni, de az meg igpu szinten gyenge, szerintem érdemes lenne teljes platformot váltanod a ryzen lenne neked mindenben megfelelő választás. -
python1
veterán
válasz
Gombinyó #57117 üzenetére
Nagyjából én is tisztában voltam vele, de 2-ből 2-vel így jártam, a szervizessel akivel beszéltem, azt mondta, hogy kb 90%-ban nála végzik ezek a kártyák.
Az lenne a fair, ha már valaki eladja a sz@rát, hogy előtte egy tesztet lenyom rajta (ram húzással) újrapasztázva, és úgy adja tovább úgy kb 10% kerülne csak ki a piacra.paler
Azok eléggé "új" kártyák még, ha bányásztak is vele, talán csak néhány hónapot, nem hinném, hogy sok probléma lenne vele., azért egy újrapasztázás, padozás nem árt majd neki.
Én minden használt, de még új kártyát, alaplapot is azonnal átpasztázok, padokat cserélem a gagyik helyett.
Nem feleslegesen állítod össze nyugi a HTPC-t, minden szinten hoz, még a natív 4K- nál sem lesz felesleges. -
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #57111 üzenetére
Ja értem.
Én 2db kártyát főztem meg a madvr-rel, sajnos bányásztak a kártyákkal így esélyes volt, hogy kinyiffannak extrém terhelésnél, 40-60%-os kihasználás mellett mentek volna tovább is.
Mindegy, következőkben már nem lesz bányász kártyám, és mindenkit óva intek ezektől az olcsó sz@roktól. -
python1
veterán
válasz
viperabácsi #57107 üzenetére
Egy házimozinál mi nem az
a játékszerek maradtak, csak közben idősebbek lettünk.
-
python1
veterán
válasz
viperabácsi #57105 üzenetére
De ésszerűbb lenne, viszont ha kipróbálsz egy ilyen konverziót, akkor mindjárt látható a különbség, ez inkább tényleg csak a rendszer kimaxolásáról szól, lehet nélküle élni.
-
-
python1
veterán
válasz
viperabácsi #57101 üzenetére
Tulajdonképpen nem, madvr 4kHDR-1080p sdr konverzió a cél.
-
python1
veterán
Természetesen mindenen lehet javítani a megfelelő algókkal, élesség, színtér, árnyékolások stb.
FullHd anyagokkal is simán megakaszthatsz egy mai komoly GPU-t is, szóval lehet majd játszadozni a színekkel, hangtól nem tartanék ha csak nem a fejed mellett lesz közvetlenűl.
Nálam kb 1,5 mre van oldalt, fejünk felett a vetítő, még a vetítőt sem hallani nemhogy a HTPC-t, azért majd a hőfokokat érdemes lesz monitorozni különböző terheltségi szinteken, mert könnyen megfőzheted a kártyád. -
python1
veterán
válasz
devil-k #57044 üzenetére
Ezt úgy kèpzeld mint egy dedikált processzort, minden egyes verzió tökèletesen működik.
Nekem az egyik HTPC-n mèg az èvekkel ezelőtti (5- èv) MPC- HC van fent, 5- èves beállításokkal, ès kitűnően működik, az akkori friss windowsal egyetemben.
Frissítèsek használaton kívüli időszakra halasztva, èszre sem vettem eddig, csak mikor frissítès után akár pár nappal indítottam, láttam, hogy alkalmazta is őket kb 5- percet, a leghosszabb időre volt használhatatlan. -
python1
veterán
válasz
devil-k #57039 üzenetére
Már a mostani verziót sem kellene pofozgatni, de a korábbiak is teljesen kiforrottak.
Na meg az APO- a lènyeg tulajdonkèppen, REW - ben bármilyen görbèt be tudsz állítani, ès automatikusan bekalibrálja neked a szoftver fázishelyesen stb, tehát itt az APO , megismerèse a fő cèl.
Tegnap nèzegettem Lars Mitte videóit, ès pontosan így dolgoznak a legfejlettebb processzorok is, mindent PC- vel kalibrálnak a nagyok is. Most az, hogy mi a vègpont ( cèlhardver)teljesen mindegy, hívhatjuk bárminek is.
A Behringer rew párossal is pontosan azt a vègeredmènyt kapom mint a cavern- nel, vagy èppen a trinnov, vagy bármelyik komolyabb processzorral.
Az egyedüli problèma, mèg mindig az atmos, de tulajdonkèppen, akkor is PC- vel kalibrálnèk, bármilyen processzorom lenne, akár hány csatornával. -
python1
veterán
válasz
spiky03 #57031 üzenetére
Kuka igen, azokat nézegesd amiket küldtem, azok 2 generációval fiatalabb gépek, a többit leírtam, lényeg, hogy i5 6 vagy 8-cal kezdődjön a processzor száma.
Meg innen csemegézges.
Most pedig megyek az LCR-eket buzerálni. -
python1
veterán
válasz
spiky03 #57028 üzenetére
Komolyan mondom, pont olyan vagy mint a kisebbik fiam, már szenved a processzor vásárlásával 1-hónapja, úgy, hogy szereztem neki egy jó ajánlatot, azt majd ő megoldja, most nem lesz neki karácsonyra Gamer gépe.
Ezeket akár el is felejtheted, amiket linkelgettem, azok mind 2-3 gen magasabb szint, mind integrált IGP mindpedig processzor erőben, ram gyorsaságban, ami a videó feldolgozásban számít. Hogy nincsen rajta HDMI, sokat nem számít, igazából semmit.
-
python1
veterán
-
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #57020 üzenetére
Az ssd a legutolsó szempont egy konfignál, az platformtól független, itt egy 2 generációval magasabb gépről beszélünk a 6.gen ellen, egy ssd-sem opcio egy M2 ssd ellen, amit az általam linkelt konfig kezel akár 2db-ot, ha már a 21.-századi konfigokról beszélünk, főleg a fentebb említett 2 gen különbség miatt is.
Én biztosan nem invesztálnék egy jóval gyengébb és elavultabb konfigurációba, az ssd hiánya miatt (4e forintos tétel).
devil-k
Nekem nincxs semmi problémám a winfos ellen, mindent beállítok moiután telepítem, mindent tiltok amit csak lehet, fixálom az értékeket, biost optimalizálom, azt évekig nincs semmi problémám. -
python1
veterán
-
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #57014 üzenetére
Én a 6db T. ampot már 3-éve használom ventik nélkül, remek végfokok, nagyon jó hangminőséggel, van neki 4 csatornás változata is.
Azért a 3db végfok majd 30 kiló, toroid meg tisztességesen megépített erősítők, arról nem is beszélve, hogy automatikusan kapcsolnak mikor jelet kapnak, az tény,hogy nem egy sz@rrá hipeolt "műanyag" 8kilós fosch, de egy szekrényben elférnek, az idők végezetéig kiszolgálva.
Nálam Emotivákat váltottak, pedig teszteltem sokáig őket, hogy ne szeressem jobban őket. -
python1
veterán
válasz
kicsi83 #57008 üzenetére
Ez sem elvetendő, de mindenképp próba útján lehet megállapítani, hogy valóban elég-e arra a felhesználási területre ami neked kell.
Ebben a miniPC-s vonalban nem vagyok otthon, de gondolom ahonnan vennéd tudnak segíteni, viszont azt érdemes előre letisztázni, ha nem hozza amit a speckóban leírnak, vissza fogod küldeni.
Egyébként amit linkeltél, speckója szerint vinné azt ami neked kellene. -
python1
veterán
válasz
spiky03 #57000 üzenetére
Nálam 6db van a nappaliban, éppen, hogy elég, de én ugye nem vagyok 100%-os.
Korábban már linkeltem paler kollégának néhányat, meg is érkezett hozzá már az egyik, az nappalibarát, és eléggé tágas is és mehet bele minden, és igen, végfokolj nyugodtan, időtállóbb és tulajdonképpen végleges megoldásként is mehet, a dobozaid szeretni fogják, na meg te is.
Készítesz neki egy kis rack szekrényt, amibe mindent elrejthesz, és azt is elfelejted, hogy egyátalán létezik a rendszer, csak letisztult hang és semmi buzerálgatás, ha egyszer beállítod. (ez csak vicc)
Jelenlegi házad alkalmatlan HTPC-re, vagyis a legalapabb FHD beállításokra képes lejátszásra képes konfigot tud fogadni, cserébe hangos is lesz. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Tesla topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest