- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #59016 üzenetére
Köszi szépen az infókat
Ezeket még nem tapasztaltam, mert jelenleg magyar sorozatot nézünk a BEvel.Amug szerintem én is az MPC-HCt fogom használni, ha lesz MadVr.
ISOkat BD lejátszó progival játszok le, így az nem szempont a MPCben.@Khaosz55
Igen, mert érdekel a Ti véleményetek is, akik már hosszabb ideje használják és kíváncsi vagyok, hogy a válaszai mennyire állják meg a helyüket.
De elnézést ha neked ez gondot okoz.@BIGi75
Köszi szépen neked is
Igen nagyon komoly szövege van már a ChatGPTnek.mintha egyik haver válaszolna. Nah meg ugyan abban a chatben emlékszik a korábban feltett kérdésekre, megjelölt igényekre.
-
spiky03
veterán
Megkérdeztem a Geminit is, hogy ő milyen beállításokat ajánl a mostani gépemhez meg a tervezetthez.
Hasonló beállításokat mondott mint a ChatGPT.
Valamint megkérdeztem őket, hogy melyiket ajánlják az MPC-HC és az MPC-BE közül és mik az érdemi különbségek.Ezeket írták:
ChatGPT
MPC-HC (Media Player Classic - Home Cinema)+ Előnyök:
Könnyű, stabil, jól dokumentált
MadVR támogatás tökéletes (ez volt sokáig a "standard" párosítás)
Konzervatívabb frissítések (stabilabb lehet bizonyos rendszereken)– Hátrányok:
Ritkább frissítések, kisebb fejlesztői csapat
Kevesebb modern extra (pl. nincs beépített YouTube támogatás, modernebb skin)MPC-BE (Black Edition)
+ Előnyök:
Aktívabb fejlesztés, modern felület
Több beépített funkció (pl. médialejátszóként modernebb élmény, médialista, beépített kereső stb.)
Vizuálisan szebb, letisztultabb kezelőfelület
Jobb integráció MPC Video Renderer-rel
Alapból több formátumot ismer fel– Hátrányok:
Néha kevésbé stabil nagyon régi gépeken
MadVR-rel együtt néha több kézi finomhangolást igényelHa MadVR-t használsz
Mindkettő jól együttműködik vele, de MPC-HC-t sokan még mindig preferálják, mert MadVR fejlesztéskor azon tesztelték évekig.Ha MPC Video Renderert használsz (mint most):
Az MPC-BE a jobb választás, mert ez jobban integrálódik vele, és aktívan fejlesztik együtt a renderert is.Gemini
Az MPC-HC (Media Player Classic - Home Cinema) és az MPC-BE (Media Player Classic - Black Edition) is a népszerű Media Player Classic (MPC) médialejátszó továbbfejlesztett változata, de vannak köztük különbségek. Nézzük meg, melyek ezek, és melyik lehet a jobb választás a számodra!
Főbb különbségek:
* Fejlesztés és frissítések:
* Az MPC-BE aktívabban fejlesztett, és gyakrabban kap frissítéseket, ami általában jobb kompatibilitást és újabb funkciókat jelent.
* Az MPC-HC fejlesztése kevésbé aktív.
* Funkciók és jellemzők:
* Az MPC-BE általában több modern funkciót tartalmaz, például jobb lejátszási listakezelést, 3D videó támogatást és néhány további vizuális fejlesztést.
* MPC-BE modernebb kinézetet biztosít.
* MPC-BE modernebb kodek támogatásal rendelkezik.
* MPC-HC youtube-dl támogatása jobb.
* Teljesítmény és kompatibilitás:
* Mindkét lejátszó könnyű és gyors, de a frissebb MPC-BE néha jobb teljesítményt nyújthat a modern hardvereken és újabb videóformátumoknál.
* MPC-HC alapértelmezetten LAV filtereket használ, míg MPC-BE FFmpeg-et. Ebből adódóan előfordulhat, hogy MPC-HC hatékonyabb a dekódolásban.
Melyik a jobb?
* Ha a legújabb funkciókat és a legaktívabban fejlesztett lejátszót keresed, az MPC-BE valószínűleg a jobb választás.
* Ha egy stabil és egyszerű lejátszót szeretnél, az MPC-HC is jó választás lehet, bár a fejlesztése kevésbé aktív.
MadVR-rel való használat:
* Mindkét lejátszó jól működik a MadVR-rel. A választás inkább a személyes preferenciáktól függ.
* MadVR használatánál a lejátszó kevésbé fontos, mivel MadVR végzi a videó renderelésének nagy részét.
Összefoglalva:
* Az MPC-BE általában a modernebb és funkciókban gazdagabb választás.
* MPC-HC stabilabb lehet.
* MadVR használata esetén mindkettő megfelelő választás.Ti, hogy látjátok ezeket? Ki melyiket preferáltja inkább?
-
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
BIGi75 #58989 üzenetére
Tegnap megkérdeztem a ChatGPT-t, hogy milyen beállításokat ajánl a jelenlegi gépemhez a MadVRben meg a jelenleg használt MPC Video Renderer-ben.
Valamint megkérdeztem a tervezett gépemről mi a véleménye.Ezeket dobta:
A jelenlegi hardvered korlátozott teljesítményű MadVR szempontjából, főleg az Intel HD grafika miatt. A legjobb Full HD beállításokhoz érdemes az alábbiakat próbálni:
Alapbeállítások (Full HD megjelenítéshez)
1. Scaling algorithms (nagyítás/kicsinyítés):
- Luma upscaling: Lanczos (3 taps) vagy Jinc (Ha szaggat, akkor próbáld Bicubic 75-öt)
- Chroma upscaling: Bicubic 75 vagy SoftCubic 70
- Downscaling: Lanczos (3 taps) vagy Bicubic 75
2. Artifact Reduction:
- Debanding: Közepes értékekkel (Low-Medium), ha a forrásanyag zajos vagy banding problémás.
3. Smooth Motion:
- Ha a film 24p, de a kijelződ 60 Hz-en működik, érdemes enable smooth motion only if display refresh rate is not multiple of movie frame rate opciót bekapcsolni.
4. Dithering:
- Ordered dithering vagy Error Diffusion 1, de ha a teljesítmény nem elég, akkor válaszd a legegyszerűbbet (Random Dithering).
HDR to SDR konverzió (ha kipróbálnád)
Ha a későbbi projektorod SDR-es és HDR tartalmakat akarsz nézni, próbálhatod a következő beállításokat:
- Passthrough HDR content to display (Ha a TV/projektor HDR-t kezel)
- Ha SDR kijelződ van, akkor:
- tone map HDR using pixel shaders
- target peak nits: 150-200 nits (plazmánál) vagy projektornál 100-120 nits
- color tweaks: Játék az „HDR saturation” értékekkel, hogy ne fakuljanak ki a színek.
Mivel az Intel HD Graphics nem túl erős MadVR-hoz, a komplexebb beállítások, mint NGU scaling vagy komolyabb HDR tone mapping, valószínűleg szaggatni fognak. Ha a HDR to SDR konverzió nem fut simán, akkor érdemes egy erősebb GPU (pl. Nvidia GTX 1660 Super vagy annál jobb) beszerzésén gondolkodni.Ezt pedig a tervezett gépre írta:
Igen, ezen a konfiguráción már sokkal jobban fog működni a MadVR! A GTX 1660 Super elég erős ahhoz, hogy akár NGU élesítést is használhass HD -> 1080p felskálázásra, és a HDR to SDR konverzió is gördülékenyen fog menni.
Javasolt MadVR beállítások ezen a gépen
1. Scaling (nagyítás/kicsinyítés):
- Luma upscaling: NGU Sharp (High) vagy Very High, ha bírja a GPU
- Chroma upscaling: NGU Standard vagy Bicubic 75
- Downscaling: Lanczos 3 vagy SSIM 1D 100%
2. HDR to SDR konverzió:
- tone map HDR using pixel shaders
- target peak nits: 150-200 nits (TV-hez), projektor esetén 100-120 nits
- Highlight Recovery: közepes vagy magas
3. Artifact Reduction:
- Debanding: High, ha szükséges
- Dithering: Error Diffusion 1 vagy 2
4. Smooth Motion:
- Engedélyezd, ha a kijelződ nem tud natív 24 Hz-etEz meg az MPC-re a jelenlegi gépre:
1. Direct3D 11 ✅ (már be van kapcsolva, ez jó)
2. Texture format: Auto 8/10-bit Integer (jó így)
3. Chroma upsampling:
- Jelenleg: Catmull-Rom → Hagyhatod így, vagy válthatod Bicubic-ra, ha akadozna.
4. Upscaling:
- Jelenleg: Catmull-Rom → Bicubic vagy Lanczos 3 taps, ha a GPU bírja.
5. Downscaling:
- Jelenleg: Hamming → Jó így, de Bicubic 75 vagy Lanczos 3 taps kicsit élesebb lehet.
6. Use dithering ✅ (jó így, ne kapcsold ki)
7. Blend deinterlacing for YUV 4:2:0 ✅ (jó, ha interlaced videókat nézel)
HDR beállítások (ha HDR anyagot nézel SDR kijelzőn)
1. Passthrough to display ❌ (Ne legyen bekapcsolva, ha a kijelződ nem HDR)
2. Convert to SDR ✅ (Kapcsold be, ha HDR filmet nézel SDR kijelzőn)
3. SDR display nits: 125 (Jó plazma TV-hez, de 150-200 is lehet, ha fényesebb képet akarsz)Hagytam a nit értéket 125-ön.
Jól mondta?
-
spiky03
veterán
válasz
BIGi75 #58989 üzenetére
Köszönöm szépen neked is az infókat.
Rendben majd megkérdezem a ChatGPT is, más témában is kérdeztem már és segített, meg amúgyis egyáltalán nem vagyok otthon a MadVrben.Valamint állíthatom a beállításokat.
Gondolom azért várjam meg vele a projektort (LS3/LE5), mert ugye az lesz a fő megjelenítő.
-
spiky03
veterán
válasz
BIGi75 #58985 üzenetére
Rendben, köszi este megcsinálom ezeket a beállításokat.
Nincs HDR képes megjelenítőm.
A plazma még jó pár éve be lett kalibrálva, sajnos nincs meg, hogy mennyi volt akkor a nit értéke.A többi érték az maradhat azon, amin most van?
Mert nálad upscaling és downscaling is más. -
spiky03
veterán
válasz
BIGi75 #58978 üzenetére
Köszönöm ezt is.
Jelenleg csak sima SDRe használom plazma tvn. Még nincs projektor, ha minden jól alakul akkor 1-2 hét múlva lesz.Gondolom ezt a nit értéket kalibrálással tudom meg csak? Vagy honnan lehet kideríteni?
Valamint ha van tvn is használva majd nem csak projekton akkor van értelme állítani? -
spiky03
veterán
válasz
BIGi75 #58967 üzenetére
Köszönöm az infót.
Leszedtem és feltettem a renderelt, beállításokkal nem kellett "szenvedni" mert kb minden úgy volt ahogy az összefoglalóban.
Így most már rendben van a kép, már nem fakó
A HDR to SDRt nem próbáltam még.Valamint a gép újra rakás után nem raktam vissza a külső hangkártyahoz tartozó progit és úgy néz ki visszatért a hangerő is
Tesztelni még nem tudtam rendesen, holnap tudom majd ha minden jól megy, amikor nincs a család itthon.Igaz újra kell mérni majd a Cavernel, mert a korábban mért adatok a szoftverrel történt, amikor fent volt az ADAhoz.
Közben a korábban jelezett kép elszíneződési probléma is megvan. Az hozza helyre csak ha 2x ki-be kapcsolom a HDMI splittert. Vsz akkor ez az a HDMI handshake probléma lesz...vagy az alaplapi videó kártya nem nagyon szereti ezt a splittert. Mert a szintén a splitterbe dugott firesticknek jó a képe akkor is amikor a PCn "elszíneződik".
-
-
spiky03
veterán
Sikerült újra rakni a gépet.
Közben ezt a steupot raktuk össze kollégával, az ő nem használt ezsközeivel együtt:
proci - AMD Ryzen 5 3600
táp - Cooler Master G Gold 650 V2
alaplap - b550 asrock phantom gaming 4
gpu - asus nvidia 1660s 6gb
memória 16 giga
+ m2ssd a rednszernek és a programoknak.Ehhez még jön egy ATX-es ház.
Ez szerintetek vállalható gép lesz?
Nem kell sem játékra sem HDR, DV-re csak film meg streaming lejátszásra, plusz ugye a Cavenre.Esetleg a MadVR-re ami HDR SDR-re konvertálással lenne csak használva.
-
spiky03
veterán
válasz
Turbo73 #58959 üzenetére
Hát a rossz lenne akkor a stick meg az Xbox sem kéne, hogy menjen rajta.... Azok mennek rendesen.
@devil-k
Hát most igen mert elszállt a gép.
Eddig nem volt semmi baja amióta megvan.
De ha most összerakok egy számomra elegendő low budget gépet ott vsz majd kérek támogatást a pl a mpc rendes beállítására és akkor nem lesz azzal sem gond.
Kodi az vitte rendesen a filmeket. Meg igaz, hogy főképp streaminget néztem a gépen is Netflix, Max.
De hát ez van a kell a Cavern. -
spiky03
veterán
válasz
Borisz76 #58957 üzenetére
Köszönöm szépen a tippet de sajnos nem kivitelezhető.
Alaplapi a videokártya, másik meg nem megy bele, mert nincs lehetőség a tápra kötni...Jelenleg marad az újratelepítés... Remélem sikerül és utána ha újra jó lesz és fent lesz minden progi akkor csinálok rögtön egy visszaállítási pontont mert az most nem volt.
Remelem a Cavernes exportokat kimentetettem a NASra és azok nem szálltak el....
Folyamatban van amúgy egy másik gép osszerakása a korábban szerintem itt is általam belinkelt összetevőkből, amit kollégától veszek át akciós áron.
Csak ház, táp meg procit kell vennem. -
spiky03
veterán
válasz
devil-k #58955 üzenetére
Gépet szoktam először bekapcsolni utána minden mást.
De mindegy is már mert reggel meló előtt gyorsan megnéztem direktbe kötve, hogy a PC közvetlenül a tvbe ment HDMIn és úgy nem jött elő a hiba.
Aztán délután meló után újra visszaraktam a splitterbe és azóta nem tudok éltet lehelni a gépbe mert folyamatos kék halál van.Úgy ezen vsz már csak egy újra telepítés segít....
-
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #58951 üzenetére
Egyiksem, sima normál 1080p mkv.
Pl a Kodiben az Amazon primeról indítottam el egy filmet és utána kezdte ezt a csoda képet produkálni.
Majd kipróbáltam MPC-n egy kikölcsönzött filmet meg egy DTS demo videót elindítani és mind a kettő után az a kép fogadott.
Érdekes a jelenség mert elindítás előtt rendben van a kép és pl a DTS demo is rendben ment, de amikor killptem a teljes képernyős módból utána már olyan lett a kép.Remélem nem valami vírust kaptam be a Skyshowtimeos addonnal.
-
spiky03
veterán
Szerintetek ez a jelenség miről lehet?
Ez akkor lesz, amikor elindítok egy filmet a kodiban vagy az MPCben és megállítom.
Eddig nem volt ilyen.Volt, hogy helyre jött amikor ki és be kapcsoltam a HDMI splittert.
De az a fura, hogy az Amazon Firestickmek meg rendes a képe.Annyi történt, hogy a kodiba tettem fel egy Skyshowtime addont, az MPCbol pedig feltettem a legújabb verziót.
Köszönöm az infókat
-
spiky03
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #58888 üzenetére
Régebben nálam sem, amikor a natív approl átálltak böngészőre.
De pár hete elinditottam valamit és a beszéd nem a frontokbol szólt hanem a centerből. Talán az új Deadpoolba néztem bele.
Utána beírtam a Disney fórumra, hogy tesztelje olyan is akinek az AVR kiirja, és más is ezt tapasztalta.
Nálam sajnos a végfok nem írja ki. -
spiky03
veterán
válasz
greatdoki #58884 üzenetére
A Netflixhez Edge alá kell egy külön bővítmény, valamint a Chrome alá is ha esetleg abban néznéd. Azokkal lesz 5.1es hangod csak. Sajnos ez van amióta át álltak a natív app helyett a böngésző alapú lejátszásra.
A MAX és a Disney+ az tudja kiegészítők nélkül is az 5.1et.
-
spiky03
veterán
válasz
Khaosz55 #58882 üzenetére
Köszi szépen az infókat
Az SSD szerintem a mostani gépemből vinném át, az 256os.
Szerencsére csak a Winnek kell a hely meg pár proginak (KODI, MPC-HC, Cavern).
Filmeket nem tartom rajta, kimondottan csak lejátszásra van.Sajnos a jelenlegi gépből a tápot nem tudom kicserélni mert ilyen gyári beépített van benne. Ezért is kellene a másik ház, amibe szabadabban lehet "építkezni"
-
spiky03
veterán
Ez az alaplap használható?
linkEbbe menne egy AMD 5600os proci mondjuk meg a korábban linket VGA.
Van ebben fantázia? Csupán videó lejátszásra lenne. MPC-HC + MadVr HDR konverzió SDRe, full HD megjelenítőre.
Kollégától tudnám igazán baráti árán megvenni az alaplapot meg a VGAt is.
Ezt a pakkot tudnám átvenniSajnos a jelenlegi gépből nem sok mindent tudok át menteni max a RAM meg SSD meg a BD olvasót.
Így kellene új ház meg táp is.
Ezekre tudtuk adni ajánlást esetleg? -
spiky03
veterán
válasz
Khaosz55 #58842 üzenetére
Igen egy Anthem MRX710 volt.
Hajtott a kíváncsiság a Cavern irányába meg így egy kis pénzt is tudtam kivenni a rendszerből.
Szerintem elég lesz ez a setup, amim van, a streamingre meg arra a pár kölcsönzött remuxra 1080pben, amit esetleg havonta megnézek.
Most valahogy nem érzem a "kedvet", hogy 100 ezret ellocsoljak az új gépre.
Inkább azt akkor a szoba sötétítésére fordítom vagy projektor cserébe.Köszönöm szépen amúgy mindenkinek a tanácsokat, infókat
-
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
spiky03 #58757 üzenetére
Hát sajnos nem nyertünk
A VGAt nem lehet belerakni a meglévő alaplapba mert nincs hova bekötni a tápot neki. Meg a táp is ilyen gyári a házban nem is lehet cserélni.
Szóval kellene új ház meg alaplap, ha szeretném használni a kártyát.
Kolléga tudna adni alaplapot meg ramot. De abba az alaplapba meg vsz nem jó a meglévő procim.Szóval lehet elengedem ezt a MadVres a mókát. Nem tudom ér e annyit az egész, főleg, hogy többségben a streaminget nézem....
-
spiky03
veterán
válasz
python1 #58810 üzenetére
Én is ilyesmiben gondolkodtam, pl vmi használt kis üzleti Dell, csak nekem kell a BD olvasó is, az meg nem fér bele
Így lett MT ház, mert a PCvel terveztem kiváltani a Firesticket, média lejátszót és a BD lejátszót. A 3 eszköz most 1ben van.
Igaz a streaming minőséget azt buktom így mert kb az összes streaming csak sztereó hangot ad a böngészőben való lejátszásaal(kivéve Netflix és Max).
Én külső hangkártyát használok most egy ADA 7.1est.
-
spiky03
veterán
Ismét jönnék a VGA kérdéssel
Kollégának van egy ilyen kártyája, amit még bányászáshoz használt (több ilyen kártya társaságában)
ASUS Phoenix GTX 1660 SUPER OC
Jó áron megtudnám tőle venni.Kérdésem az lenne, hogy ez elég lenne a MadVR futtatásához?
FullHD megjelenítőm van így a 4K (vagy HDR DoVi) tartalmakat kellene "lebutítani 1080p-re.
PCm egy Dell MT7030 i5 procival.Valamint extra kérdés/kérés, hogy lenne e valaki olyan vállalkozó szellem, hogy majd rendesen be állítja a MPC-HT, hogy rendben működjön?
Akár Teamwieveren keresztül.
Vagy ha van valami teljes leírás, videó róla azt is megköszönöm!YouTube-on néztem párat de voltak köztük eltérések.
Köszönöm
-
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #58750 üzenetére
Sajnos már nem az, amióta mindegyik streaming átállt a webes megjelenítésre a natív app helyet, már nincs 5.1es hang.
Egyedül a MAX tudja.
A Netflixhez kell egy külön bővítmény Edge/Chrome alá és ott úgy lesz 5.1es hang.
A többinél még ez sincs... szégyen, hogy ennyire nem érdekli őket a PCs lejátszás. -
spiky03
veterán
válasz
Turbo73 #58734 üzenetére
Kb az összes
A Netflixhez van kiegészítő a Chromeba és az Edgebe is, hogy 5.1 legyen a hang, ez jól is működik.
A MAX alapból adja a több csatornán, még ha gyengébb minőségben is.
De a Disney+, Skyshowtime és Amazon primeon csak sztereó hang van.
Az Apple Tvt azt még nem próbáltam. Lehet ott sincs 5.1 -
spiky03
veterán
válasz
MasterMark #58716 üzenetére
Nem, hagytam amin volt.
Huzzam fel maxra?Az Xboxal nem próbáltam, a stickel próbáltam először.
Igen azt próbáltam, de akkor meg olyan történt, hogy a Pass-rol át kapcsoltam az 5.1-re akkor megváltozott a felbontás mindenhol.a PCn is és a Sticken is akkora lett, hogy nem fért ki a tvre
Amúgy amikor csináltam a winben a teszteket ott meg volt hang. A digitális kimeneten rendesen a hangfalakbol szólt.
@SunMpunt3r
Igen ott csak az 6 streaminget használom. -
spiky03
veterán
válasz
MasterMark #58707 üzenetére
Elvileg megcsináltam, de sajnos semmi hang sincs.
Amikor átkapcsolom a splittert a Stickre, ott elindítok egy filmet és semmi hang.Mit csinálok rosszul? Mit kellen még beállítani?
A splitteren a hang kapcsoló a "Pass" állásban van. -
spiky03
veterán
válasz
MasterMark #58709 üzenetére
Igen a splitteren át szeretném kinyerni a hangot, mert ugye sajnos a se a Sticket, se az Xboxot nem tudom közvetlenül a PC-be dugni.
És AVR hiányában, hogy áttértem PC+végfok párosra, így mentem a splitter felé.Ezt hol tudom beállítani?
Legegyszerűbb bemenni a windows hangbeállításokba, ott a bemenetnél benyomod a figyelést, ott kiválasztod melyik kimeneten menjen kiMert nem találtam ilyet.
Közben megtaláltam.
Köszi majd kipróbálom. -
spiky03
veterán
válasz
MasterMark #58707 üzenetére
Akkor így nem lesz a játékok hangja 5.1, ha PCM szteróra állítom?
De tudom, vagyis gondolom, hogy nem a hangszóróra kell, mint amin van, amikor a PC-n nézem a filmeket, mert ugye akkor annak a PC hangja szól.
Nekem meg a digitális bemenet hangja kellene.
Elvileg tovább kellene adnia a hangot a splitternek. Van rajta kapcsoló is, amin 3 állás van Pass/2.0/5.1
Most a Pass-on van, ez ugye elvielg átengedi a hangot.A leírásból szedtem:
És könnyedén kivonhatja az audiojelet a kedvenc hangjába rendszerek az R / L portokon vagy a 3,5 mm-es kiegészítő aljzaton keresztül, valamint digitálisan az S / PDIF-en keresztül.
Támogatja a 4 HDMI audiokimenetet, 3,5 mm-es fülhallgató-csatlakozót és optikai kimenetet, koaxiális x 1, R / L audio kimenetet
Támogatja az audio formátumot: LPCM / DTS / Dolby-AC3Itt találtam egy részletesebb leírást:
[link] -
spiky03
veterán
válasz
MasterMark #58705 üzenetére
A külső hangkártyára kötött végfokon szeretném hallgatni. Így szeretném a streamingeket 5.1-ben hallgatni, amik sajnos PC-n csak szterók.
A hangkártyán van optikai/koax bement, elvileg rá lehet kötni külső eszközöket.Akkor a Sticken át kellene a hangot álíltanom Best Audio-ról PCM-re?
Az Xboxon nincs ilyne opció, ha jól emlékszem.
Meg a PC-n ilyenkor a külső hangkártya digitális bemenetet kellene kiválasztani? -
spiky03
veterán
Használ itt valaki HDMI splittert, amiból optikain vagy koaxon kivezeti a hangot egy külső USB-s hangkártyába és van neki hangja?
Én eddig sehogy sem tudtam kicsikarni belőle hangot.
Ez a splitterem van és ez a hangkártya Axagon ADA-71 USB 7.1 SoundBox.
Elvileg tudnia kellene kezelnie.
A splitterbe a PC, Xbox és egy Amazon Firestick van dugva. Innen a Stick és az Xbox hangját szeretném kinyerni. A Slippten Pass-ra van álíltva a hang.
OUT1 a projektor, OUT2 a TV van kötve.Köszönöm!
-
spiky03
veterán
válasz
MasterMark #58605 üzenetére
Felcseréltem a két kimenetet, az 1be dugtam a projekt és a 2be a tvt. Igy már a pc ki is írta a beállításoknál, hogy 1080p DLP és a színek is rendbe lettek.
Ellenben a tv nem jól jelent meg a stick képe720pben.
Úgyhogy lehet tényleg az fixen a tvbe teszem, a pcre is rátudok csatlakozni BT fulessel az esti filmezésnél.
-
spiky03
veterán
válasz
MasterMark #58603 üzenetére
Azzal sajnos nem megyek sokra, ha 2 HDMI van a PC-n mert abba nem tudom beledugni az Amazon Firesticket, vagyis beletudom csak nem működne.
Hát sajnos nálam akkor marad ez a rossz megoldás, mert kell a 2 kijelzős megoldás.
(Gyerekek tv-n néznek mesét, arra nem kapcsolom be a projektort nekik.Azt max a közös mese nézésnél ritkán.)
-
spiky03
veterán
válasz
MasterMark #58600 üzenetére
Köszi, akkor mit használják, ha két kijelzőn akarom megjeniteni a PC/Firestick képet kábel dugdosás nélkül?
Most az 1es kimeneten van a tv és a 2en a projektor.
Lehet majd este kipróbálom, hogy felcserélem őket.
-
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
Kérnék egy kis segítséget!
Mit kellene beállítanom, hogy pl a Disney+ képe ne legyen olyan fakó?
Ha jól emlékszem amikor még nem volt PC csak az Amazon firestick még a Marantz erősítő. Akkor ott mindig át kellett állítani a videót Ybcr-re vagy mire és utána lett jó a kép.
Az Athemnel ilyet már nem kellett ott rendben volt.Most nézem az első filmet igy PCről a Disney+ "app"bol és most tűnt fel. Ha Kodi alatt néztem filmet ott rendben volt a kép, nem volt fakó.
Van erre valakinek valami ötlete?
-
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #58577 üzenetére
Nem a sticken nem kodit használok, hanem a gyari appokat.
Kodiban nem jön pl fullHDban pl az Amazon prime sem se a Max. Legalábbis régebben nem jött.Igen az lenne az elképzelés.
Igen tudnia kellene ezért is furcsálltam.
A sticken a legjobb minőség van kiválasztva. Lehet azt kellen át állítani PCMre? -
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #58575 üzenetére
Valóban nem néztem meg mert nem voltam még úgy gépközelben, elnézést.
Azért próbáltam a stickel mert ott ugye rendes minőségen jönnek a streamingek, nem úgy mint pl a kodiban, vagy a böngészőben.
Ilyen HDMI spitterem link
Már teljesen kikerült az AVR a rendszerből, és van egy olyan hangkártyám, amin van optikai bemenet és így szeretném kicsikarni valahogy a spitterből a több csatornás hangot, úgyhogy a pc szóljon, a hangkártyára kötött végfokokon.
De gondolom erre nem sok esély lesz, mert már korábban is kérdeztem aztán nem volt rá javaslat.
-
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #58573 üzenetére
Köszönöm, megnézem majd.
De ha jól gondolom ez is csak azt irja ki, amit vele játszok le?
Én valami olyat szeretnék, ami kiír mindent, ami "kimegy" hang a gépből.Egy példa.
Van egy HDMI elosztóm, amibe bele volt dugva egy Amazon firestick, a HDMI elosztón volt optikai kimenet, amit rákötöttem az erősítőre. Elinditottam egy filmet a Primeon (ott ugye 5.1 vol) viszont az erősítő azt írta ki, hogy PCM 2.0. Ott már nem "jött ki" az eredeti hang.Van valami ilyen megoldás? Vagy túl sokat akarok?
-
spiky03
veterán
Lehet hülye kérdés lesz ezért előre is elnézést kérek
Van esetleg valami olyan progi ami kiírja, hogy épp milyen hangsáv van a filmen kiválasztva?
Úgy mint ol az AVR kijelzőjén látni lehet, hogy Dolby D+, vagy épp PCM 2.0.
Ilyenre gondolok. Mert kikerült a rendszerből az AVR, átálltam végfok+PC-re és nincs ami már kijelezze.Köszönöm
-
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #58304 üzenetére
A hangkártya a végfokok miatt kell, mert az AVR kikerül a rendszerből.
Így a PCbol a hang a külső hangkártyából jack-RCAn a végfokba mennek.Az Xbox hangját szeretném a külső hangkártyába optikain belevinni, hogy azt is megtudjam szólaltatni a végfokon.
Az optikai meg a switchbol gondoltam kivezetni mert pl ha egyszer a One S-t lecserélem SXre azon már nincs optikai kimenet...
-
spiky03
veterán
válasz
MasterMark #58301 üzenetére
-
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #58255 üzenetére
Vettem egy ilyen HDMI switchet: [link]
Itt mint kiderült, csak akkor van pl hang a TV-n ha az Xbox/Frirestick van rádugva, ha az OUT1-en van a TV.
Viszont a küldő hangkártyával [link] , így sem tudtam kicsikarni hangot az Optikai kimentetn a switchből a külső hangkártya optikai out részére.Sikerült feltennem végre a progit a hangkártyához. Ott beállítom az 5.1 hangfalt, de a teszt hang csak a frontokon szól.
[link]Ha a WIN-nél nézem a hangbeállításokat és megadtam neki az 5.1-et, akkor ott a teszt hang végig megy mindegyik hangfalon.
Van esetleg valakinek valami ötlete?
-
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #58255 üzenetére
Ha jól emlékszem próbáltam DDre állítva is de úgy is néma volt
De kipróbálom majd újra meg lehet megnézem mi van a hozzá adott CDn.Mert már csak ez az egy dolog "tart vissza" a teljes végfokra váltásban PC vezérléssel.
-
-
spiky03
veterán
Kérnék egy kis segítséget, remélem lesz valakinek valami ötlete a témában!
Van egy külső hangkártyám, amin van optikai be és ki menet is. Ő: [link]
A terv az volt, hogy a jack-RCA kábel megy majd a végfokba, az optikai bemenetre meg megy az XBox oprikai kábellek.
Ma próbáltam tesztelni, de sajnos sehogy sem tudtam kicsikarni a hangot az Xbox-ból az optikai kábelen keresztül.A beállításaiban kikapcsoltam a HDMI hngot és az optikain pedig bekapcsoltam (DTS-re állítottam).
A WIN-ben a kimenetnél a külsőhangkártya volt beállítva - volt is hang amikor pl a PC-ról játszottam le pl a teszt hangot. Bemenetnél kiválasztottam szintén a külsőhangkártyát (SPDIF), de sajnos semmi hang nem jött ki a végfokra, amikor átváltottam az Xboxra.Van valakinek valami ötlete, hogy mit hogy kellene beállítani?
A külsőhangkártyához kapott CD-t nem telepítetem fel, csak simán rádugtam a gépre.
A képet azt rendben megoldottam egy 3in 1out HDMI switchel. (ezt tervezem majd lecserélni egy 2out 4 in verzióval, amin pl van oprikai kimenet is, hogy az Xbox XS-t rátudjam kötni a külső hangkártyára optikain mert azon már nincs ilyen kimenet, ha egyszer lecserélem az OneS-t, de ez még odébb van
) Valami hasonlóra, csak olcsóbban az Aliról.
[link]
Köszönöm elóre is!
-
spiky03
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #58172 üzenetére
Nem tudom, Aliról vettem.
Azért mert ezen van optikai bemenet, mert az Xbox-ot is tervezem rákötni, mert ugye kifog kerülni az AVR a rendszerből, ha teljesen végfokra váltok. Erre meg elvileg rátom kötni, még tesztet nem csináltam, hogy hogy is fog működni. De a napokban tesztelem majd.
A kép meg egy HDMI switchbe megy majd a PC és az Xbox képe, kifelé meg egyik fele a TV-re másik meg a projektrra.Ez a terv.
-
spiky03
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #58168 üzenetére
Nálam is hangtalan ház, mondjuk nekem alpalapi VGA van benne és nincs benne semmi extra.
Akkor van csak hangja, amikor kikapcsolom és felpörgeti a ventit. -
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
VoidXs #58108 üzenetére
Köszi ezt megnézem majd én is.
Mert jelenleg csak a PChez kell felállnom a kanapéról a bekapcsoláshoz, amikor filmezek.A többi eszköz egy gombnyomás.
A Wake On Lant valahogy nem sikerült beállítani a Kodi távvezérlős appban.
Meg ugyan egy távirányítós konnektor elbír egy pl mezei 5-ös elosztót, amibe be van dugva 4 végfok plusz a pc?
-
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #57862 üzenetére
Köszönöm
-
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #57860 üzenetére
Anthem MRX710 az erősítőm van...
A videónal akkor vegyem le 0%-ra gondolom?
-
spiky03
veterán
PowerDVD 19-et használ itt valaki?
Mik lennének a helyes kép és hang beállítások?Ezek így alapon jók?
Köszönöm! -
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #57822 üzenetére
Szerintem ott alapon van minden.
Igen csak egy sima FHD volt. Mert ha HDR lett volna azt az MPC játszotta volna fákon.
A HDRt az jól játsza a KODI, vagyis ott rendben voltak a színek, amit néztem korábban két "kölcsönzős" samplet.Hang meg úgy van beállítva, ahogy VoidXs írta mert tervben van az EQ használata majd, a legjobb hang elérés miatt.
-
spiky03
veterán
Van arra valami leírás, hogy KODIn mik a helyes kép és hang beállítások?
Mert tegnap KODI alatt megnéztem egy "kölcsönzött" full HD sorozat részt és olyan volt a kép mintha kicsit fakó volna.
Utána ugyanezt a részt elindítottam a MPC-HCben és ott már jobban nézett ki a kép vmit a hang is "erőteljesebb" volt.
A KODInal a hangnál Multichanelt írt ki, a MPCnel pedig Dolby D+.
Köszönöm
-
spiky03
veterán
Tegnap "kölcsönztem" 3 db 4Ks filmnek a semple-et.
Megnéztem mit mutat a MPC-HC és a KODI.Volt közte sima 4K meg olyan is ami DV/HDR.
Nem állítottam egyiken sem semmit sem (MadVR-em nincs) és így a KODI játszotta le rendesen a színeket. Az MPC alatt fakó volt az egész. Gondolom ott kellett volna vmit állítani.
Amúgy tényleg jobban néz ki full HD projektoron is a kép, amikor jól jeleníti meg.
Jah és ugye nincs nálam külön VGA, csak ami az alaplapon van.
Esetleg van valami leírás, hogy mit kellene beállítani az MPC-n is, hogy ott is rendben menjen?
Volt egy érdekesség, hogy az egyiket a KODI nem játszotta le, amikor elindítottam teljesen kilépett a progi. Ezt a MPC simán lejátszotta igaz fakón.
-
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #57696 üzenetére
Arra nincs szükségem mert csak egy full HD (F22) projektorom van.
Csak a "lekovertálás" érdekelne, ha az jobb képet ad, mint a sima SDR verzió. -
spiky03
veterán
Akkor most kell nekem a plusz videókártya a gépbe, vagy nem?
-
-
spiky03
veterán
Egy kérdés
Tudnék egy ilyen kártyát venni Asus GTX 1660s 6GB
Ez jó lehet akár már a MadVr-hez, ha esetleges én is át térnék a 4k 1080p-re alakítására?
Vagy nem jó ez a kártya.
40 ezerért kapnám meg.
-
spiky03
veterán
válasz
bajnokpityu #57590 üzenetére
Vagyis?
A WIN 60Hz-en megy, mert amikor ott átállítottam 24Hz-re akkor a Streamineg (Diseny+, Amazon Prime gyári appok) meg-meg "röccentek".@#57591SunMount3r
Hupsz tényleg, észre sem vettem.
Véletlen lehetett, amikor állítottam a felbontásokat. -
spiky03
veterán
Sajnos nekem eddig sehogy sem sikerült 24p-s lejátszást kicsikarni a MPC-HC-bol.
Elvileg minden úgy van beállítva, ahogy kell és csak 60hzen játszik le mindent a projektor.
Így mindig a KODIt használtam ilyenkor.
Tudná esetleg valaki segíteni, hogy mik lennének a helyes beállítások?
-
spiky03
veterán
MPC-HC-nél, hogy kell beállítani, hogy kadencia helyesen játsza le a filmeket/sorozatokat?
Mert nálam valamiért nem akak működni.
Elvileg be van állítva az a teljes kijelző mód, amit az UHD-s fórumon írtam, meg a Hz-eket is beállítottam, de mégis 60Hz-en játsz a 24p-s filemekt.Valamint van esetleg valakinek szintén infója, hogy mik a helyes Vieo/Audio beállítások a CyberLink PowerDVD Ultránál a filmek lejátszására?
Mert a BD-t azt lejátsz 24p-ben (mondjuk itt is volt egy anomália, hogy egy ISO-nál a DTS-HD-t sima DTS-nek jelezte ki az AVR).
Ha mkv-t játszottam le vele, akkor meg 60 hz-en vitte.
Viszont ha rendes BD lemezt játszottam le, ott rendben volt a HD hangok kijelzése is és a 24p-s lejátszás is.Köszönöm!
-
spiky03
veterán
Eredeti BD lemezeket mivel játszatok le? Ha játszotok.
Én kipróbáltam a KODI-val, ami az összefoglalóban van, de sajnos nem teljes a siker.
Le már lejátszotta a lemezt, viszont az eredeti hang (DTS-HD, True-HD) "hullámzik" meg csúszik, meg fura "effektes". A magyar DD (640-es) semmi baj nem volt, azt játszotta rendesen.Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged