- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
woodworm
veterán
válasz
bnorci71 #48152 üzenetére
A resume fájlt nem lehet közvetlenül átvinni másik gépre, szerkeszteni kell benne az útvonalakat az új gépen alkalmazottakra. Mellette a .torrent fájlokat be kell másolni a torrents mappába, a seedeli kívánt állománynak pedig a megadott letöltési könyvtárban kell lennie. Ha így viszel át mentést, akkor az eredeti letöltés kliens oldali statisztikái megmaradnak, de ennek semmi köze a watch dir használatához.
A watch dirbe helyezett .torrent fájlokat a rendszer automatikusan el kezdi letölteni, ha már ott van a leöltési könyvtárban, akkor leellenőrzi és seedbe áll vele, de új letöltésnek számít. -
woodworm
veterán
válasz
Egy-két #48132 üzenetére
Mivel megszólítva érzem magam a transmission ügyben, kapsz választ.
Nálam egy j1900-as lap működik hasonló feladatkörben, sd és hd lejátszásban nincs vele problémám, de alapbeállításokkal megy. A háttérben folyamatosan megy a torrent kliens, samba megosztás és nem veszem észre, hogy akadályozná a lejátszást.
Eddig azért tartottam ezt a minimális információt magamban, mert nincs személyes tapasztalatom az általad kérdezett lapról és nem tudom hogyan viszonyul a kettő egymáshoz, csak mások véleménye alapján, amit itt le is írtak és bárki elolvashatja egy keresés után. -
woodworm
veterán
válasz
bnorci71 #48124 üzenetére
Ez a verzió cygwin gyökerekkel rendelkezik, a szolgáltatás home könyvtára a Transmission könyvtár eredetileg. Ügyelni kell a kis- és nagybetűkkel és a végére nem kell a slash. Ha nem változtattad meg az eredeti könyvtárat akkor:
"watch-dir": "C:\Transmission\torrentstart",
Elégnek kellene lennie a szolgáltatás gyökeréből indítani az útvonalat:"watch-dir": "/torrentstart",
Ha a torrentstart könyvtár neve nagybetűvel kezdődik, akkor értelemszerűen azt is módosítani kell.
-
woodworm
veterán
válasz
bnorci71 #48122 üzenetére
De nem is kell a daemont indítani! Ha a leírásom alapján csináltad, akkor a windows szolgáltatáskezelőjével lehet leállítani és elindítani a transmission szolgáltatást. A settings.json szerkesztése előtt le kell állítani, szerkesztés után pedig elindítani. A szolgáltatás úgy jön létre, hogy a rendszerrel automatikusan indul.
Ha ez nem így működik, akkor valamit nem jól csináltál. Nem rendszergazdai jogosultsággal indítottad a két telepítő scriptet vagy a transmission gyári telepítése nem jól lett leszedve és ott maradt annak a szolgáltatása hasonló néven.
-
woodworm
veterán
válasz
bnorci71 #48107 üzenetére
Elég gyilkos telepítési metódusod van, mire beáll minden, rakhatod újra a windowst.
Én csak kipróbáltam a gyári telepítőt, de nem tetszett, hogy összevissza pakolt mindent. Ugyanis a daemon nem a qt fájljait használja, hanem betelepül a windows rendszerfájlok közzé és alapesetben oda is tölt le, a hozzá való settings.json-t is ott kellene keresni. -
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
válasz
bnorci71 #48072 üzenetére
Ott kell lenni az user appdata könyvtárában, ugyanis a qt is használja, mivel gui-n nem mindent lehet beállítani.
Igazából egy htpc-n felesleges futni a gui-nak, szerintem a daemon+remote sokkal jobb megoldás. Nálam a cygwin verzió fut évek óta. -
woodworm
veterán
válasz
chesterboy #43749 üzenetére
A rugalmasság miatt én pc-re eddig mindig teljes rendszert raktam. A különbségeket nem ismerem, most fogom próbálgatni.
-
woodworm
veterán
válasz
chesterboy #43747 üzenetére
Mondjuk Rpi3-ra. Pont most próbálkozok vele, sikerült jutányos áron hozzájutnom egyhez.
-
woodworm
veterán
válasz
cinemazealot #42297 üzenetére
Nem kell semmi más hozzá, maga a Windows Update megeszi.
-
woodworm
veterán
válasz
Plasticbomb #42065 üzenetére
Ok, benéztem, azt hittem, hogy a bristol már az új architektúra, de csak ráncfelvarrás.
-
woodworm
veterán
válasz
Plasticbomb #42061 üzenetére
Csak messziről ugatom a hardveres dolgokat, de az új buszrendszer kapcsán nem arról volt szó, hogy a magok szintjére kerülhet a gyorsító is?
-
woodworm
veterán
válasz
Oszilaci #41642 üzenetére
De éppen az a lényeg, hogy nem kötelező, ha van feltöltésed is, és a teljes letöltéssel éppen ennek adod meg a nagyobb esélyt. Biztos van olyan elszállt hely is ahol akár a 100%-os feltöltés esetén is kötelező a 48 óra, erre mondtam, hogy nem normális.
A hozzászólás szerkesztése nem a teljes cserére szól, nem stílszerű.
Bocs az off miatt. -
woodworm
veterán
válasz
envagyok #41640 üzenetére
Nem erről van szó.
A kliensek lekérik egymástól a statisztikát és elsősorban azoktól töltenek le, ahol megvan a torrent 100%-a és jó sebességgel tudják kínálni. Ha nem töltöm le a teljes torrentet, attól még teljesen meg tudok felelni a seed szabálynak, de szinte semmit nem adtam vissza.
Azt lehet mondani, hogy "kisnetes" vagyok, bár már egész jól megemelték. Az 5Mbites visszirányommal kb. felment 1TB, míg azon sír mindenki, hogy alig van adatmozgás.Abbahagyom mert ez kezd itt elég off lenni.
-
woodworm
veterán
válasz
Oszilaci #41638 üzenetére
Szerintem meg az a nem normális, amikor független a kötelező seed idő a feltöltött mennyiségtől. Nevezz régivágásúnak, szeretem visszaadni, amit leszedtem, de ha visszament az 1-es arány, nehogy kötelező legyen már ugyanúgy a teljes seedidő is. Még ha hetekig seedben tartom is.
-
woodworm
veterán
Közben itt a 3150 utód, listaára ugyanonnan indul, lehet a boltokba is hasonló áron kerülnek majd a termékek.
-
woodworm
veterán
válasz
#48613632 #41628 üzenetére
Én a lényeget (film/sorozatrész) átmásolom a figyelt mappába a kodi által elvárt címformátumban. Az eredeti helyre pedig létrehozok egy symlinket. Másolgatás ugyan van, de duplázás nincs.
(#41630) envagyok
A részleges letöltéssel egy túlseedelt trackeren teljesen elvágtad magad a feltöltéstől. -
woodworm
veterán
(#39818) stigma
(#39816) canniball
Köszönöm a válaszotokat, ha az ok nem is derült ki, megoldás azért van. Átmenetileg kipróbálom, de amint lesz rá időm migrálni, szerintem linux lesz belőle, meguntam a windowst babrálgatni. -
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
Sziasztok!
Érdekes dolgot művel a kodi(14.2) és win7 páros. Filmnézés közben kb. 15 percenként tálcára teszi valami a progit, de érdekes módon csak lejátszáskor. Ha le van állítva, vagy éppen csak beléptem és a otthagytam valamelyik menüponton, akkor nem.
Windowson nincs képernyővédő, a kodiban be van állítva, de 3 percre és annak éppen fordított lenne a szerepe.
Van valakinek elképzelése, hogy mi okozhatja? -
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
válasz
Oszilaci #36187 üzenetére
Nem teljes értékű a Kodi benne? Mert ez a beépített dlna szerver egyik szolgáltatása.
(#36186) schferenc77
Egy másik fórumon hasonló kérdés merült fel.
Most linux vagy épp openelec alatt nem tudom kipróbálni, de win7+yatse párosával működik. Amikor a yatse-ban rámész a lejátszandó filmre, a kijelölő gomb hosszú lenyomásával előhívod a context menüt és ott lesz az Egyéb lejátszóval. Ha kiválasztod, akkor megjelennek a hálózaton lévő kompatibilis eszközök. -
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
válasz
#72042496 #34280 üzenetére
Nem tudom jelenleg mi a helyzet, de nekem a tv kártya távirányítója simán ébresztette a régi filmnézős gépemet. A kártya pci sines volt és xp alatt futott, egyszerűen a biosban csak a "PCIE power on"-t kellett engedélyezni. A csere után a csatlakozó hiánya miatt nem jött tovább az új gépbe.
-
woodworm
veterán
válasz
Oszilaci #33603 üzenetére
Nem fair. Szövegkörnyezetből kiragadott pár szó. Ott van előtte, hogy építés szempontjából.
(#33605) tom_tol
Nem, konkrétan linkelve volt ez a gép. Ezután kért összehasonlító válasz a q5000 szemben a topiktárs. Akkor jöttek fel példaként a gyártó csúcsgépei is. Tehát már azok sem azonos kategóriában indultak.
-
woodworm
veterán
válasz
rappit4 #33164 üzenetére
Nekem amúgy is aggályaim vannak az utorrent/bittorrent remote alkalmazásával, a webui nem teregeti ki annyira a szennyest. Mindenesetre mindkettőt engedélyezni kell a kliensben.
Az utorrent/bittorrent remote a Remote opciót (3.0 után), a transdroid pedig a Web UI-t használja.(#33152) rappit4
Nem, én ha kell, ezt manuálisan oldom meg.(#33153) lehella
Nem lehet minden tökéletes. Mindenesetre meg lehet oldani telefonról az átkapcsolást vagy meghatározni sávosan, hogy pl. 14h-24h lassan töltsön, 24h-14h pedig mehet teljes sávszélességgel. Mindenki a saját szokásaihoz állíthatja.(#33154) gery2123
Velem kapcsolatban merült fel az átnevezés, válaszolok én. Az eredeti release-ekkel nincs is semmi gondom (sorozat esetén), de pl. amikor a kölcsönzőmben éved végén elkészül a pakk, a feltöltőre van bízva az összerakás. Van amikor összerakja egy mappába, van amikor részenként mappába, az évadmappának rövidíti a nevét, hol az angol, hol a magyar címe alapján. Film esetén a magyar releasereknek is furcsa a nevezéktanuk, ezt is kezelni kell.(#33155) rappit4
Ha a remote felület alól állítod a transmission beállításait, nem lesz érvényes csak addig, amíg fut a kliens, ha bármilyen okból leáll vagy újraindul, akkor az eredeti beállításokkal indul. -
woodworm
veterán
válasz
rappit4 #32781 üzenetére
Gyakorlatilag a link elhanyagolható méretű. Egyszerűen két helyen látom a filmet.
Mint írtam nincs grafikus felület a klienshez. Böngészőből, ill. remote alkalmazással kezelem és nem fut állandóan, pl. a letöltés indításakor nem is látom.
Mondj egy egyszerű eljárást, hogyan kölcsönzök helyes névvel. Az kölcsönzői fájl átnevezése csak a könyvtár vagy szóló állomány esetében segít. -
woodworm
veterán
válasz
rappit4 #32778 üzenetére
Igen.
Win7 alatt fut egy gui nélküli transmission-daemon szolgáltatásként, a letöltési könyvtárban a teljes kölcsönzött cucc mintával, mindennel együtt. A készítő, feltöltő (minden tiszteletem az övék) esetleges rigolyás elnevezésével együtt. A film, sorozat átmozgatva, nevezve teljes címével a saját mappájába és visszalinkelve a letöltési mappába a régi nevére. -
woodworm
veterán
Sziasztok!
Épp most üzemelem be a gépet. Nálam minden gond nélkül működik a "kölcsönzés". Ráadásul a sorozatok egy része már symlinkelve van. Féltem ugyan windows alatt a linktől, eddig gond nélkül működik. Van valakinek hosszabb távú ismerete nagyobb mennyiség linkelésével?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged