- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz
python1 #58810 üzenetére
Én is ilyesmiben gondolkodtam, pl vmi használt kis üzleti Dell, csak nekem kell a BD olvasó is, az meg nem fér bele
Így lett MT ház, mert a PCvel terveztem kiváltani a Firesticket, média lejátszót és a BD lejátszót. A 3 eszköz most 1ben van.
Igaz a streaming minőséget azt buktom így mert kb az összes streaming csak sztereó hangot ad a böngészőben való lejátszásaal(kivéve Netflix és Max).
Én külső hangkártyát használok most egy ADA 7.1est.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
python1 #58560 üzenetére
Ok, konkrétan erről az opcióról még nem hallottam, de más ilyesféle szoftveres "trükközésről" már igen. Szerintem itt is csak valami "Tone mapping-ról", vagy HDR-re konvertálásról van szó. Ezért is is kérdeztem, hogy a a TV kiírja e rendesen ilyenekor, hogy "DV"-ben megy e a lejátszás, de szerintem biztos, hogy nem.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
python1 #58555 üzenetére
Csak nagyon kivételes "licencelt" X86-os eszközökön megy, pl. egy pár felsőbb kategóriás Laptop-on, de akkor is csak a saját "kijelzőjével", tehát onnan sem lehet pl. TV-re kikötni.
Próbálkozások már vannak bizonyos lejátszókkal az "on-the-fly konvertálására" és, hogy úgy esetleg valamivel többet is nyújtana, mint a sima HDR, de ezek egyelőre még csak varázstrükkök. "Igazi" DV nincs és szerintem még jó sokáig nem is lesz PC-re. Ehhez licenc kell, amit a GPU/IGP gyártóknak esze ágában sincs kifizetni (mert ugye a Dolby is egy nagy lehúzós hóbelebanc amúgy is).
-
Callisto
őstag
válasz
python1 #58020 üzenetére
Én talán keményvonalas vagyok (amíg a takaróm ér) abból a szempontból, hogy valóban sokat számítanak a jobb hangfalak és hangeszközök és a minőség többe kerül, de azért elvakultnak nem gondolom magamat. Igyekszem saját magam kitapasztalni amit lehet, de reálisan gondolkodni és a földön maradni.
Pl. attiss66 hozzáállása és gondolkodása szimpatikus és egy egészséges egyensúly szerintem: [link] -
Callisto
őstag
válasz
python1 #58016 üzenetére
Persze, pl. ha sarkítani akarok berakok egy drága rendszert egy üres beton kockaszobába rosszabbul fog szólni, mint egy töredékébe kerülő egy berendezett jó akusztikájú szobában és van egy csomó más tényező. Ugyancsak ha rosszul vannak elhelyezve a hangszórók az nem lesz a legjobb stb.
Természetesen van példa arra is, hogy egy erősítő tud úgy szólni, mint a 3x annyiba kerülő.Ettől függetlenül annak amiről szó volt és amire reagáltál semmi köze "a jól szól egy rendszer" témához... Amire reflektáltál az az, hogy EQ APO-ról egy jó minőségű konvolverre váltás minőségjavulása mennyire lesz hallható.
Egy jobb DAC-kal és erősítővel, jobb hangfalakkal jobban hallható lesz, mint pl. egy alap soundbar-os hangszórórendszeren (sarkítás ismét). Utóbbin nem lesz égbekiáltó a különbség. Minél részletezőbb és zajmentesebb egy egy rendszer, annál inkább lesz hallható.A legfontosabb az akusztika és, hogy a frekvenciagörbe a rendszer árától függetlenül a lehető legegyenletesebb legyen.
(Nem emlékszem, hogy árat írtam volna, ezt Te hozod fel. Azt írtam, hogy kezdő lánc. A minőségről van szó, nem az áráról. Használtan is töredékébe kerül egy DAC ami tudja azt, mint egy másik újonnan, de ez nem fair összevetés ár szempontjából. Az elektronika a lényeg, nem az hogy mennyibe kerül bár többnyire azért van párhuzam a minőség és az ár között.)
-
Callisto
őstag
válasz
python1 #58014 üzenetére
Micsoda? Te lennél a második aki elolvassa, ahol egyértelmű mivel kapcsolatos a hsz és miről szól, majd ennek ellenére másra vonatkoztatja.
Ha mégsem...
A rendszerszintű jó minőségű convolver elég macerás tud lenni.
Mondjuk van még egy EQ APO-nál jobb minőségű egyszerű megoldás, a JRivert használni hangkártyának., de ennek is megvan a hátránya. Sok lehetőség van, de kitapasztalni ezeket sok idő és egy kezdő láncban nem biztos, hogy ad annyi minőség pluszt, de ki kell próbálni ha valaki nem sajnálra rá az idejét. -
Khaosz55
addikt
válasz
python1 #57800 üzenetére
Madvr leírás szerint nem lehet megmondani melyik érték a jó. Vga cpu fuggő, ha nincs döcögés a képben random megakadás akkor nem kell vele foglalkozni. Nekem volt gyors mozgásoknál mintha kevés lenne a vga. Érdekes hogy monitoron nem jelentkezett csak projektoron ott meg procin és hdmi splitteren ment át a jel. Nem tudom ezért volt-e. Vga olyan 40-50%-on van terhelve szóval az előre hány képkockát csináljon beállításon játszottam. Ha felraktam 8-ra döcögős volt pedig a vga akkor is 40-50%-on ment.
-
Necronom
senior tag
válasz
python1 #57779 üzenetére
Nem voltal felreertheto, az nekem lejott
En erre irtam azt, hogyha csak ennyi a kulonbseg az IGP es az dVGA kozott, akkor en meg tudok baratkozni az IGP-vel is ez ugyben is, meg a Kodival is
Akinek pedig megeri vasarolni, vagy ha eleve van, akkor egyertelmu hogy hasznalja a dVGA
De koszi a kiegesziteses amugy en is tanultam ujat
-
Necronom
senior tag
válasz
python1 #57751 üzenetére
En csak probalom nagyon halkan sugni, hogy meg egy piciket tergergetsz azon a kodin
(es meg csendesebben mondom, hogy nem tudjuk melyik az IGAZI kep, csak azt tudjuk hogy mi melyiket latjuk jobbnak), valaki itt mar rebesgette amugy, hogy az AMD-nek van valami belso javitokaja es en is mar az ehhez kapcsolodo elso postomban jeleztem, h mindig is ATI pari voltam, mert egyszeruen szebb a kepe, de lehet csak a szemunknek szebb es annak koze se nincs a valosaghoz, csupan egy kirakatos neon reklam es jol mutat
De vegul is vagy igy vagy ugy de szebb...
Egyszer majd kiveszed a kartyat kivancsisagbol es megnezed csak IGP-vel es Kodival, akkor majd arra is ra lehet jonni, hogy a Kodi nemcsak azert jobb, mint az MPC, hanem hogy azoknak keszult, akik szeretnek filmezni, mert minden olyan faetureval bir, amit mi, filmszereto emberek is kedvelunk
De persze ha mar van az a kartya, akkor tegye a dolgat nalad, hajra!es ugy igaz, csodak nincsenek
-
Necronom
senior tag
válasz
python1 #57748 üzenetére
tokeletes, en koszonom szepen a faradozasod
most, hogy igy a fenyero es a kontraszt jol all, meg mindig latszik a kulonbseg a madvr javara, na itt van az, hogy a kodi fakobb, picit talan szintelenebb
de a kerdesem az kerdes marad, akinek nincs dVGA? megeri a kulonbseg az arban? -
Necronom
senior tag
válasz
python1 #57721 üzenetére
Nos errol irtam pontosan, akinek ez szubjektive jobb, akkor azt kell hasznalni, itt meg kerdes lehet az oprendszer es maga a Kodi verzio es a fork is persze, ahhoz hogy teljes kepet lehessen errol alkotni. De ez itt senkinek sem celja - ugye, hiszen nincs miertje
ps: es fokent a kijelzo amin nezed z sem mindegySmiley
110%-ben egytertek veled, lasd win es linux esete
szerintem a az utobbi sokkal jobb, de minden ugy van, ahogy irtad -
python1
veterán
válasz
python1 #57670 üzenetére
Lehet mazsolázgatni, játékra is alkalmas, kis kompromisszummal.
-
-
spiky03
veterán
válasz
python1 #57246 üzenetére
Azaz. Aztán meg elvágtatok a naplementébe.
Írnál pár mondatot a t.amp végfokaidról? Jöhet PMben is, hogy ne itt spameljünk!
Nézegettem őket elég baráti áron vannak. Meg ugye azokban nincs semmi állítási lehetőség a hangerőn kívül, de ugye ha a PC végzi ezeket akkor nem is kell.
Mert most van pl egy 1400as eladó, az akár elbírná a két szubot is.
Gondolom Jamokhoz elég lenne egy 400as, mint neked van. -
spiky03
veterán
válasz
python1 #57233 üzenetére
Csak vicceltem
Köszi
Szetintem első körben megyek a HDMI és Anthem felé (ha megjavitják
). Aztán, ha úgy érzem akkor egy külső hangkártya plusz hozzá egy 5 csatornás végfok.
Esetleg van valaki akihez el lehet látogatni egy demóra (Halásztelek és környéke), hogy milyen is ez a végfok+HTPC combo?
-
spiky03
veterán
válasz
python1 #57221 üzenetére
Rendben, köszi
Épített is érdekel engem is ha jó
Nekem elég 5 csatornás is mert nincs hely a 7 hangfalnak, max esetleg atmosnak de ott is csak 2 hangfalnak. De nem hiszem, hogy az is lenne. Meg úgy tudom a VodiXs progi nem kezeli.Külső hangkártyát használ ha jól emlékszem VodiXs is.
Jah azt az előbb elfelejtett írni, hogy jól néz ki a HTPCd segge.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
python1 #57215 üzenetére
Nem olvastam teljes vissza .....de így már érthető.
Ha külön proci + végfok , akkor valami minőségibb hangkártya kelleni is fog....és a kábelből sem az általam berakott képen látható modellt kell keresnieAnnó a PC-hez volt kötve....4 db jack-RAC-val a következő rendszer :
[Régen ezt nyüstöltem : Creative GigaWorks S750 ]
[Logout cikk, teszt.] -
Angelotti
tag
válasz
python1 #57124 üzenetére
Szia!
Először is köszönöm a választ!
Volt 2400g-m,szerintem nem hozza egy 1030 teljesítményét.
Meg nincs asszem benne valami "kodek" média lejátszásához, megjelenítéshez, ami az nvidia kártyában (950,960 10-es széria) benne van.
Valahol a gpu ajánlós topikban olvastam.Cerka, pentium vonalon mi lenne az ami a legizmosabb, de még gyárilag passzív? és 10-15 wattot zabál
Vagy i3, i5-ből létezik ilyen megoldás?Amúgy igazad van a legracionalisabb lépés a 2400/3400g lenne.
Köszönöm!
-
Khaosz55
addikt
válasz
python1 #57112 üzenetére
Nem is attól sokal be hogy 2.7K-t konvertálok fel 4K-ra hanem, hogy 60 FPS a videó. Majdnem 3X annyi képkockát kell nekeki 4K 60FPS-re számolni. Gyakorlatilag ott tudom kiakasztani, de mondom már minden videómat 4K 60 FPS-el rögzítek, abban van a legjobb minősége.
Majd megnézem mennyi zabál ha 4K-t konvertálok FHD-re. -
Khaosz55
addikt
válasz
python1 #57104 üzenetére
Nem a procit izzasztja meg hanem a VGA-t. Alapból a 2.7K gopro felvételeim amit 4K-ra konvertálok fel azokkat akasztja meg. Most már csak Natív 4K felvételeket csinálok, a jövőben nem lesz ilyen probléma.
Nekem most úgy van belőve, hogy 60-70%-on pörög a 2080Super madvr esetén. -
spiky03
veterán
válasz
python1 #57048 üzenetére
Kezdetben ugye én HDMIn küldöm majd a képet és a hangot az Anthembe és onnan megy tovább a kép a projektorra (tvre) a hang meg a hangfalakra.
Az a baj ha teljes végfokokra váltanék akkor le kellene mondanom az Xbox képéről és hangjáról mert azt nem tudnám, hogy kiküldeni.
Úgyhogy vsz marad az AVR.
-
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
python1 #57029 üzenetére
jól van nah.
Nem akarok majd évente fejlesztgetni, most szeretnék egy olyan vasat, ami kiszolgálja a korábban említett igényeimet.
Meg most inkább afféle kacsingatok, hogy így egybe gépet vennék és nem a meglévő házban cserélném a dolgokat.Akkor amiket linkeltem az mind kuka?
-
spiky03
veterán
válasz
python1 #57017 üzenetére
Sajnos már nincs meg ha jól látom.
Ezek közül ajánlott esetleg valamelyik?
Mondjuk, ha jól láttam nincs mindegyiken HDMI csatlakozó csak DVI.
Van esetleg jelentősége, ha egy átalakítóval küldöm tovább a képet?
DVI to HDMI?Vagy esetleg innen valami jó vétel?
PcBrokerValamint van bevált vezeték nélküli billentyűzet,amin van egér/touchpad is?
Köszönöm
-
python1
veterán
-
paler
aktív tag
válasz
python1 #56986 üzenetére
Látom komoly mérnök ellenőrzi az összeèpitès minőségèt
Gyönyörűek ezek az ikertornyok (World Trade Center jutt eszembe róluk). Én is gondolkodtam Xenon konfigba, de végül elvetettem az ötletet, nálam a fogyasztás is szempont, nem csak a zaj. De bevallom impozáns látványt nyújt ez a belső.
Egyébként ma megérkezett a házikó is, most a belsősègre alkudozok.
-
paler
aktív tag
válasz
python1 #56980 üzenetére
Szerintem ez a kari, kicsit olyan mintha ágyúval verèbre puffogtatnák....
no meg ez kell a gamer PC-be, mert fő állásba iR-ek is
Tehát azt állítod, hogy nem lesz problémám a MadVR/Vega kombóval, minden klappolni fog, akkor felveszem őket a Wanted listámra a 1660-as mellé. -
paler
aktív tag
válasz
python1 #56966 üzenetére
Azért néztem a 1660-as VGA-t, mert több külföldi fórumon is azt olvastam hogy a MadVR jobban támogatja az NVIDIA kártyákat. Neked van ezzel bármilyen tapasztalatod? Mint írtam nem szeretnék vele folyamatosan szívni. Szeretném ha olyan stabil és gondozás mentes lenne az új rendszerem, mint a mostani. Egyébként fogyasztás és hűtési zaj tekintetében hogy viszonyulnak ezek a Amd karik a NV-hez képest?
Lassan készítettnem kell egy powered by python1 matricát a HTPC-re, annyit segítesz most nekem.
-
paler
aktív tag
válasz
python1 #56964 üzenetére
De a házat már csomagolják nekem, ha nem jön össze a fèlkonfig, akkor újratervezés lesz. Ja és egy jó árusított 1660S-t is le kell majd vadásznom.
Ha összeáll a vas, utána pedig igénybe vennèm tőletek a MadVR beállítással kapcsolatos segítségsèget is.
Remélem nem fogok sokat szívni vele, mert a mostani konfig igaz nem a legpengèbb, de cserébe atomstabil. -
paler
aktív tag
válasz
python1 #56959 üzenetére
Igen, ezen is gondolkoztam (Cavern+Apo) de még maradok az Anthem MRX 710-nèl.
Ház 13000
Fèlkonfig 40000
VGA ~50000
Ez eddig pont 53000Ft-al több mint a kiindulási gondolat.
Remélem a BeQuiet tápegységem jó lesz, mert akkor még az is plussz X ezer Ft lesz.
De alszom még rá egyet.. -
paler
aktív tag
válasz
python1 #56956 üzenetére
Szerinted jelentős előnyt jelentene ez a konfig a fèlkonfiggal szembe?
Köszönöm hogy segíteszKözbe látom hogy válaszoltál
A ház úgy néz ki enyém lesz, a fèlkonfiggal valaki beelőzött, de még van arra is esélyem.
Csak filmek, zene, képek és YouTube videók nèzèsère lenne használva. -
paler
aktív tag
válasz
python1 #56954 üzenetére
Én most a te ajánlásod alapján tervezek.
Tehát az ajánlott platform akkor Amd vagy Intel?
Köszi a házakhoz a linkeket, szerintem [erre] rárepülők, ebbe belefér a dedikált VGA is. Jövő év elején kalibráltatnám a projektort, így addigra jó lenne ha teljesen be lenne konfigurálva a HTPC-m.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Goddess of Victory:Nikke
- Xbox Series X|S
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- További aktív témák...
- Egyedi ékszerdobozka
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest