- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
-
varmi2
nagyúr
válasz
johnny111 #41758 üzenetére
Az amdhez kevés a 120W pico psu. Az a proci 65W tdp-vel rendelkezik, és ehez jön még a lap+ ram+hdd+venti. egy ilyen 120W pico psu 12V ágon 7-8A apert tud leadni, a többit a maradék többi ágon, ami lenyegtelen. Így a 120W pci 12V ága 87-96W. Nagyon necces. És mivel semmi hűtése nincs, könnyen túlmelegedhet.
-
varmi2
nagyúr
válasz
jézusom #41612 üzenetére
1 lépés. a hdmi kimenetére köss egy 4k-s megjelnítőt. utána az asztalra jobb gomb, és a febontásban be fogod tudni állítani. De csak ezek a frekik fognak menni, több nem.
3840 pixels wide by 2160 pixels high @ 24Hz | 25Hz | 30Hz
4096 pixels wide by 2160 pixels high @ 24Hz
A hdmi 1.4 korlátjai miatt. -
varmi2
nagyúr
válasz
hunaqua #41420 üzenetére
A 4k-val az a baj, hogy ezeken a lapokon csak hdmi1.4 van. Ami max 30Hz-et tud kipréselni magából 4k felbontáson. De az amd-ben erősebb az igp , ami jót fog tenni a lejátszásban, de lehet, hogy még a cpu is erősebb valamennyivel. De többet is fogyaszt, 8W a különbség, ami elhanyagolható. Nekem a QC5000itx/ph van a htpcben, és hibátlanul, hangtalanul teszi a dolgát.
-
varmi2
nagyúr
válasz
cinemazealot #41010 üzenetére
Az amd integrált lapoknál valóban nincs dual chanel a ramoknál, de igazából filmnézéshez nincs is rá szükség, illetve így is erősebb igp van bennük, mint a hasonló intelben, amik meg prociban lehetnek erősebbek. Így minden féle képpen a vevő feladata eldönteni, hogy kinek mi a fontosabb. Kivel szimpatizál.
-
varmi2
nagyúr
válasz
JohnnyCash74 #40451 üzenetére
Nekem ezzel indul a kodi, win betöltés után egyből.
-
varmi2
nagyúr
válasz
JohnnyCash74 #40366 üzenetére
Arra jó, ha azt használod analóg kimenetnek. Mert akkor csak a hangkártya tudása számít. De ha digitálisan viszed ki a hangot a gépből, akkor a kártyán érintetlenül átmegy. És a cél eszközben lévő dac áramkör végzi a konverziót.Így csak az az áramkör tudása befojásolja a végeredményt.
-
varmi2
nagyúr
válasz
JohnnyCash74 #40364 üzenetére
De az erősítő fogja átalakítani analóg jellé, így elég csak egy spdif hátlapi kimenetet szerezni.
-
varmi2
nagyúr
A media lejátszós rész kijön 30-50k-ból igénytől függően. Ugyan is az említett asrock QC5000 20-22k, és ez már tartalmazza a cput-gpuegíséget is, csak ram és hdd kell, keg táp és ház. Ez azemlitett alaplap windows+ kodi párossal, teljesen kielégíti a htpc témakört. Mindent visz, bd3d,4k-t is 24-30 fps-ig. Mivel 15W tdpvel rendelkezik, így hűvös, és csendes gép építhető belőlle. De játékra semmi képpen nem alklmas. Akkor inkább intel felé kellene körülnézni. Deez esetben szükség lesz dedikált vga-ra,ami a kompaktság csendesség kárára lesz.
-
varmi2
nagyúr
Jó alap még egy htpcre egy asrock QC5000itx vagy am1 platform is.
-
varmi2
nagyúr
válasz
cinemazealot #40212 üzenetére
Gondolom, pico psu+ac dc konverterre gondolt. Íme
Kell egy pico psu innen, és egy fekete tégla(ac-dc), de ha van laptop töltőd, akkor ez helyettesíthető, főleg, ha az 12V-os -
varmi2
nagyúr
Hogy tudom azt elérni a kodiban, hogy ha elindítok egy filmet, ne a kodi kezde el játszani, hanem az mpchc? Tudnátok linkelni egy leírást?
-
varmi2
nagyúr
Vettem htpc-nek egy asrock QC5000itx/ph lapot 4Gb ramja lesz. Mit javasoltok, legyen rajta win10+kodi, vagy openelec, esetleg kodibuntu? Egyenlőre 720p és 1080p videok nézése a cél.
-
-
varmi2
nagyúr
válasz
envagyok #38727 üzenetére
A téma összefoglaló első mondata: Minden ami htpc, de ez már nem az. Ez a topik nem általános célú, nem gémer gépekről szól.
De ha játszol is a gépel, akkor az már nem htpc, hanem egy gép, amin lehet filmezni, meg játszani is. De az már nem htpc. Ha egy szamarat lónak nevezek, attól az még nem ló. -
varmi2
nagyúr
-
varmi2
nagyúr
válasz
canniball #38641 üzenetére
Értem, akkor majd hétvégén, neki ugrok megint ennek az usb-s kapcsolás mókának az asrock lapon.
Nekem olyan infóim vannak, hogy az usb-s kapcsolást csak az asrock támogatja, így ha ilyen márkájú alaplap lenne a htpc lelke, akkor sokkal egyszerűbb dolgom lenne, ha életre tudnám kelteni ezt az opciót.
-
varmi2
nagyúr
válasz
canniball #38638 üzenetére
A biosban sajnos nincsmilyen lehetőség. Tudnál linkelni egy ilyen távvezérlőt?
Van egy asrock am3 lapom is, aminek a biosában van ilyen lehetőség, még sem indul usb-s rf távirányítóval, de se egérrel, se vezetékes billel. Szerintem én nem tusok valamit, ami kiatt nem megy. Ezért kértek itt segítséget. -
varmi2
nagyúr
Van-e mód htpc-t, usb távirányítóval bekapcsolni? Gigabyte am2+ os alaplap, win 8.1 oprendszer.
-
varmi2
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #38546 üzenetére
Nos erre akár az amd am1 athlon 5350 is bőségesen előg, vagy az asrock qc5000 valamelyik verziója.
-
varmi2
nagyúr
válasz
frankdelgado #38313 üzenetére
-
varmi2
nagyúr
Miért van az, hogy letöltök egy hd ready filmet. És ilyen ki pöttyös a kép? Nem szép tiszta. Win8.1+kodi van fent, hdmi kimeneten kapcsolódik a tv-re, hd3200(amd) alaplapi vga kártya, két magos athlon proci.
-
varmi2
nagyúr
Tudtok ajánlani valami egyszerű, de jól működő, usb-s de nem infrás távvezérlőt, amivel a kodit kellene irányítani, tehát nem légegér kellene.
-
-
varmi2
nagyúr
válasz
MasterMark #34875 üzenetére
Tudom
-
varmi2
nagyúr
válasz
hardtechno92 #34434 üzenetére
Az am1 platform megbírkózik bőven, a fullhd-val. Még a 4k-s filmel is. Gondolom az intel is.
-
varmi2
nagyúr
válasz
stickermajom #33709 üzenetére
Ha sok a cpu hőfok, lehet, ezt kipróbálhatnád. Nem drága, így nem vesztel vele semmit.
-
varmi2
nagyúr
válasz
stickermajom #33630 üzenetére
Ha összeraktad, akkor megmérnéd nekem, hogy az alaplap síkjától milyen magas cpu cooler fér bele?
-
varmi2
nagyúr
válasz
stickermajom #33628 üzenetére
Amihez van paneltáp, ahhoz adják az ac-dc kovertert is.
-
varmi2
nagyúr
válasz
stickermajom #33626 üzenetére
Esetleg ez a chiftec ház? Van táp nélküli, és panel tápos verziója is. Nekem valószínüleg ez lesz a htpc háza.
-
varmi2
nagyúr
válasz
takidj #33560 üzenetére
Íme egy kis alap a htpc-hez:
AMD AM1 alaplap: ASRock AM1B-M alaplap :8.2k
AMD AM1 processzor: AMD Athlon 5350 AM1 2,05GHz BOX: 13.3k
DDR3 memória: Adata 4GB DDR3 1333MHz AD3U1333W4G9-R memória: 11.4k
Tápegység minõségi: Antec 350W VP350P tápegység: 11.2k
Mini és Micro házak: Antec ISK 600M Mini 0-761345-15166-5 Számítógépház: 21.4k
Ez csak az alap 65k -
varmi2
nagyúr
válasz
generic #33362 üzenetére
Igen ez kb 60W-ból kijön. Én Minimum egy 75W tápot ajánlok. E érték fölött bármelyik jó.
És íme egy pico psu:
Mind kettőnek szüksége van egy ac-dc átalakítóra, a laptop töltője pont az.
Mod:
Bármelyik jó, de ezeknek a csatlakozója : külső átmérő:5.5mm, belső átmérő meg:2.5mm Tehát ilyenbe kell végződnie a töltőnek. Ha nem ilyen, akkor nem tudod rákötni, szerezni kell egy ilyen véget, és elvágni a töltőt, és rágányolni legrosszabb esetben. -
varmi2
nagyúr
-
varmi2
nagyúr
válasz
eastsider #33232 üzenetére
Ha intel oldalon keresgélsz, és forrasztott cpuval, akkor ez
Ha ugyan ez amd-ben, akkor mondjuk ez
Ezekbe csak ram kell, és készen is vagy, meg persze valamilyen háttértár.
Ha fejleszthetőt akarsz, akkor az AMD AM1-es platformon nézz körül.
Megfelelő hdd esetén windows mehet rá, vagy egy sd(4-8GB) kártya és kártya olvasó esetén openelek, esetleg kubuntu. -
varmi2
nagyúr
Üdv!
Szerintetek htpc-nek elég egy Sepronx4 3850(am1), vagy kell az Athlonx4 5150(am1) 2GB ram társaságában, csak 1080p filmre lenne használva, openelec-el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Tesla topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest