- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
válasz
spiky03 #59015 üzenetére
Most komoly hogy ChatGPT kérdezed erről és utána itt a fórumon is. Ennyi erővel megkérdezheted, hogy a rántott húst szeretem-e jobban van esetleg mit szerethetek még jobban.
Szerintem, nem árt ha tapasztalatot gyűjtesz, kipróbálod az egyiket aztán a másikat. AI kb arra jó hogy az emberi gondolkodás elsorvadjon. -
Khaosz55
addikt
válasz
spiky03 #58879 üzenetére
Nem vagyok PC guru alkatrészek terén, összerakom, de amikor veszek valami van itt megfelelő fórum, hogy megkérdezzem jó-e.
Nekem a következő tűnik fel. A képen látok egy partiot és két kingston hyperX memóriát.
1. Vagy 2 vagy 4db memóriamodult kell berakni. 3 memória modul esetén nincs dual channel memória kihasználás! Alapban a memóriát Dual chanelben használjuk. A leírásban a 2 memória esetén A2 és B2 helyre kell rakni a modulokat. Az hogy jók-e ezek amemóriák AMD-hez majd megmondják az okosok megfelelő fórumban.2. Nagyon ajánlott ugyan olyan memória modult bele rakni. Hiába ugyan az a MHz ha másimilyen a memóriamodulok késleltetése az okozhat bőven kék halált.
Itt van az alaplap leírásból vágtam ki !
Tehát a 2. (A2) és 4. helyre (B2) kell rakni, vagy 4 ugyan olyat.
3. 120Gb-os modul mára már karcsú kicsit a windows-hoz. Erre film nem fog felférni. A windows egy külön állatfaj, amikor felrakod akkor csak 40-50 giga két év múlva meg a duplája. Minden esetre a SSD-m kell 10% szabad helyet hagyni, fullra nem lehet pakolni.
Én tuti minimum 256-os SSD-t raknék, de lehet inkább 1BT-t. Akkor még pár film is elfér rajta.4. Az előző géped tápegységét szerintem cseréld le. Lehet nem is jó ehhez, de ahogy ismerem a célgépeket a legócskábbat rakják bele.
-
Khaosz55
addikt
Nem tudom melyik topic való az FI témára.
A projektoromba nincs Frame interpoláció, a korábbiba volt. Nem zavar a hiánya teljesen artifact mentes a kép, de néha érezhető a remegés, ezen akartam javítani úgy, hogy nem viszek bele artifact-ot a képbe. A TV-be van FI amin simán észrevenni az artifactot. Korábbi projektoron is volt bőven artifact FI használata mellet.
Elővettem a SVP-t és nagyon jól beállítható az igényekhez. Nem a teljesen kivasalt képet keresem, hanem egy enyhe göcenése legyen és ne artifactoljon, mozis hatást.
Most ezt a beállítást használom, és kísérletezek vele.
Frame interpolation mode - Ha növeled akkor egyre jobban kisimul a kép és egyre több lesz az artifact
Artifacts maskig - növelésével jobban remeg a kép, de kevesebb hibát visz a képbe.
Persze rengeteg variáció an és ízlésnek megfelelő beállítást meg lehet találni. A gyári beállításokkal nem értem el jó eredményt.
Van még RIFE AI engine mode - Realtime rendereli a mozgást, amihez többféle modot le lehet tölteni, kipróbálni. Ez tudja a legjobb Frame interpolációt, de iszonyat gépigényes. Nekem az AMD 3800X3D proci és RTX4080 VGA nem viszi el a 60FPS 4K frame interpolációt. Kevés hozzá a gép. FHD menne, de majd esetleg a 5-ös RTX szériával lehet próbálkozni...Persze ha vannak másnak ötletei jöhetnek. Nekem ezzel megmarad a mozis hatás, minimál remegéssel.
-
Khaosz55
addikt
válasz
spiky03 #58833 üzenetére
Nem volt neked anno Arcam erősítőd diraccal? Vagy Anhtem-ed volt? Mi volt azzal a gond? Kellett volna venni hozzá venni egy 5 csatornás végfokot ha kevésnek tartod a power aztán csókolom, de szerintem hangsugárzóidhoz egy AVR is elég.
Persze csinálsz amit akarsz, te dolgod, de lassan több a gond mint az élvezet... -
Khaosz55
addikt
válasz
spiky03 #58824 üzenetére
Én megmondtam anno, normális táp ház és alaplap onnan lehet építkezni. Ez a csoda kb semmilyen szinten nem fejleszthető. Olcsó húsnak....
Kellet volna anno venni egy használt gamer PC-t jó áron ami akkori kornak normális perifériáiból van összepakolva.
Mindig így kezdődik, kell a tápcsere, meg laplap csere meg ház csere. -
Khaosz55
addikt
-
Khaosz55
addikt
Érdekes, hogy az Lexicon MC processzoron10 nem megy át 4K 24FPS 10bit full range kép ha nvidia 532.03-as drivernél frissebbet rakok fel. 532-nél újabb driver van fent akkor csak 4K 24FPS 8bit full range megy át. Ha kiszem a láncból a procit akkor átmegy minden, nem tudom mi lett változtatva, hogy nem tetszik a procinak az új driver. Persze most csak 24Hz-es képfrissítéseket néztem meg.
-
Khaosz55
addikt
válasz
mandju #57802 üzenetére
Igen ismerem és az utolsó pontban lévő dolog segített nekem 2-ön van.
Az újjabb nvidia driverral hdmi probléma van. Mármint új driverral nem megy ki a kép a projektorra ha 4K 10-12 bit full range-re van állítva csak 8bit esetén megy ki a 4k full range kép. Régebbi driverrel gond nélkül megy így az van felrakva. Teljesen érthetetlen. -
Khaosz55
addikt
válasz
python1 #57800 üzenetére
Madvr leírás szerint nem lehet megmondani melyik érték a jó. Vga cpu fuggő, ha nincs döcögés a képben random megakadás akkor nem kell vele foglalkozni. Nekem volt gyors mozgásoknál mintha kevés lenne a vga. Érdekes hogy monitoron nem jelentkezett csak projektoron ott meg procin és hdmi splitteren ment át a jel. Nem tudom ezért volt-e. Vga olyan 40-50%-on van terhelve szóval az előre hány képkockát csináljon beállításon játszottam. Ha felraktam 8-ra döcögős volt pedig a vga akkor is 40-50%-on ment.
-
Khaosz55
addikt
válasz
SunMount3r #57797 üzenetére
Hát én video renderelt konverziót próbáltam ki és annyira kevés a beállítási lehetőség emiatt beesett kép volt SDR-hez képest, hogy a mavr-el sokkal jobb eredményt értem el. A Madvr nagy előnye, hogy a csúcs nit-et be lehet állítani és szerintem ez egyik legfontosabb dolog. Lehet egy jó TV-nél teljesen mindegy de egy projektornál eléggé fontos a madvr konverzió. Én azért használom mert 4K a projektor és 4K anyaggal akarom etetni. A projektor tudja a HDR-t, de annyira gyenge lefőbb képen a sötét részletekben nem él a kép a részletek elvesznem minden beesett, hogy a konverzióval lényegesen jobb képet tudok csinálni.
Mondom ez a konverzió elég réteg user dolog én elégedett vagyok vele.
Pl nálam most így fut:Illetve én még egy dologgal szívtam a madvr esetében, időközünket olyan volt a kép mintha megdöccenne egy pillanatra. Hiába bika a gép 5800X3d+RTX 4080 ami nincs is kihatja mégis döccenés van. Valami oknál fogva a CPU queue size (16) és GPU queune size (8) illetve a Windowed és exlusive mode-ban a "how many video frames shall be ..." beállítással kellett visszább vennem 2-re. Teljesen érthetetlen számomra.
-
Khaosz55
addikt
válasz
spiky03 #57789 üzenetére
Ahogy írták azért volt fakó a kép mert kiküldte a HDR-t a projektor meg nem tudja. Ehhez kell a madvr konverzió. MPC video renderel is tudja a konverziót, de nincs annyi állátási lehetőség mint a madvr esetében. Amikor meg felraktad a madvrt akkor meg majd jön még 20 kérdés kb.
-
Khaosz55
addikt
válasz
python1 #57112 üzenetére
Nem is attól sokal be hogy 2.7K-t konvertálok fel 4K-ra hanem, hogy 60 FPS a videó. Majdnem 3X annyi képkockát kell nekeki 4K 60FPS-re számolni. Gyakorlatilag ott tudom kiakasztani, de mondom már minden videómat 4K 60 FPS-el rögzítek, abban van a legjobb minősége.
Majd megnézem mennyi zabál ha 4K-t konvertálok FHD-re. -
Khaosz55
addikt
válasz
python1 #57104 üzenetére
Nem a procit izzasztja meg hanem a VGA-t. Alapból a 2.7K gopro felvételeim amit 4K-ra konvertálok fel azokkat akasztja meg. Most már csak Natív 4K felvételeket csinálok, a jövőben nem lesz ilyen probléma.
Nekem most úgy van belőve, hogy 60-70%-on pörög a 2080Super madvr esetén. -
Khaosz55
addikt
Én felskálázást használok 4K-ra maximum, vagy korábban HDR-SDR konverziót.
Szóval szerintem itt kell állítani a leskálázást FHD-re.
Ha akad a kép akkor lejjebb kell venni. A CTRL+J-vel le lehet hívni mi van beállítva alsó sorban van a rendérélési idő. Most nem tudom pontosan mi a jó.
Ha nem bírja akkor vissza kell venni a 2D strength-ből.
Itt meg be kell állítani HDR-SDR konverziót.
Tone to map. Ha meleled a Nit-et sötétül a kép.
-
Khaosz55
addikt
válasz
devil-k #57090 üzenetére
Én úgy látom, hogy egy gyenge madvr és erős madvr beállítás között is minimális az eltérés. Ezért sem maxolom én sem ki a PC-t. 40-60% között terhelem a VGA-t, de tény ez sem olcsóság már. Én PC-s vagyok 20 éve, de ha nem lennék az akkor lehet vennék egy normális medialejátszót azt csókolom.
-
Khaosz55
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #57088 üzenetére
Nem mondtam semmi igénytelenséget... Csak lehetőséget.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Dorian #57080 üzenetére
Ok lehetséges, de ha már házimozira költünk nem keveset, akkor az én véleményem, hogy a PC is normális legyen. Madvr-el hamar meg lehet zabáltatni a teljesítményt. Tegnap FHD-4K upscalineggel pillanatok alatt megette a 5800x3D proci + 2080super VGA-t. Visszább kellett vennem. Sima FHD-nél is lehet olyan beállításokat tolni amivel elfogy minden is.
-
Khaosz55
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #57079 üzenetére
Lehet azért áll fel lassan a rendsze mert sok felesleges progi indul el indításkor. Édemes megnézni mi van bent az automatikus indításokba. Illetve ráküldeni egy kis cleanert amit kitakarítja a felsleges registry bejegyzéseket.
-
Khaosz55
addikt
válasz
devil-k #57075 üzenetére
Én is így gondolom. 50K-s HTPC, ami vigye el a FHD-t nem örömet hanem bosszúságot okoz. Pont arra jó, hogy belássa az ember miért nem vett egy normálisat. Kb olyan mint amikor a ismerősömnek raktam össze gépet és mondta, hogy nem kell komoly gép, csak a fiának Gamere kell.
Aztán mondtam, hogy kb mennyi, erre összekukázott valami ocskát, fél év aztán vehettett egy normálisat. -
Khaosz55
addikt
Nekem van egy hasonlóm [link] . Nem nagyon használom, néha előveszem az árát megéri, csodát nem kell várni tőle a tapi része néha idegesítő.
-
Khaosz55
addikt
válasz
spiky03 #57031 üzenetére
Amiket linkeltél az a múlt, és nem hiszem, hogy évekig jó lesz. A másik fontos, hogy nem tudom milyen táp van bennük, de gyanítom valami ócska tucat cucc. Egy normális táp 15k-tól indul. Persze nem muszáj, de ha táp elhal viheti magával a koplett gépet. Ezért is fontos a minőségi táp. Igza nálam már olyan is adta meg magát, de semmit nem vitt magával. Régi gép ócska táppal időzíttett bomba és még terhelés sem kell neki...
-
Khaosz55
addikt
Valami gondom van vélhetőleg a PC-vel.
Tegnap este akartam egy HDR filemt nézni, úgy hogy madvr-ben "let madVR decide" beállítással átengedem a HDR-t a projektornak. A projektor kiírta, hogy HDR10 viszont a kép eszméletlen brutális pocsék volt. Semmi szín nem volt. mintha szürke árnyalat lenne az egész képen. Akkor vettem észre, hogy a simán a windows asztalt is a projektor szerint HDR10 BT2020-ban jeleníti meg. Pedig tuti nem az volt.
Elsőnek az erősítőre és a kábelre gyanakodtam, és be kötöttem a PC-t a korábbi 5 méteres kábelommal ami átvitte gond nélkül. Azzal is ugyan az volt a probléma.
Gép elindul és egyből a projektor azt írja HDR10 BT2020.
MPC-H-ban elindítom a filmet és totálisan rossza HDR képe nincsenek színek.
Átállítottam a Nvidia-ban a projektort RGB teljes dinamika tartományról 4:4:4 ycbcr de nem változott. Sok óra után jöttem rá, hogy lehet "megoldani".
Elindítom a fimet madVr settingsben váltogatom a "let madVR decide" és "tone map HDR using pixel shaders" váltogattam. A "tone map HDR using pixel shaders" megjönnek a színek a "let madVR decide" esetén fakó minden. Közben meg a RGB-ről ycbcr váltok vagy RGB teljesről RGB korlátozottra. És egyszer csak elindul a HDR jel feldolgozása projektorban. Minden szín megjön minden rendben. Az egész egy nagy katasztrófa.
Valami gond van nem tudom mi. Vagy Nvidia vagy madvr vagy MPC-HC. gőzöm sincs. Nem tudok rec 709-et megjeleníteni a projektoron.
Régen nem volt ilyen gondom minden driver MPC madVR legújabb.Valakinek volt ilyen?
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
végre visszajött az erősítőm szervizből Egy RAP1580. Viszont lenne egy problémám. Nem az erősítővel, hanem a PC-vel.
2080-as VGA-m van amin 3 Displayport és 1 HDMI kimenet van.
Úgy szerettem volna össze kötni, hogy HDMI megy a projektorba a displayport-on keresztül meg küldöm a jelet az erősítőbe.Ehhez vettem egy Diplayport HDMi kábelt.
Sajnos nem sikerül Atmos nem megy át ezen a kábelen.
Úgy is próbáltam, hogy HDMI-n keresztül küldöm a jelet az erősítőnek, akkor megy az Atmos. Ebben az esetben a display port-HDMI kábellal kötöttem be a projektort, de sajnos amint rákötöm a projektort már nem megy át a HDMI-n az erősítőbe az Atmos max DTS.Szóval valami oknál fogva nem megy ha VGA-ba egyszerre a HDMI és Display portot egyszerre használom.
Probáltam HDMI elosztóval is azzal sem működik.
Szerintem csak úgy fog működni, ha az erősítőből viszem tovább a jelet a projektorba. Viszont ehhez kell egy 15 méteres kábel ami elviszi a 4K jelet.
-
Khaosz55
addikt
válasz
radi8tor #54971 üzenetére
Szia, nekem 7.5 méteres DP-HDMI kábel kellett így ezt vettem [link]
Kipróbáltam a projektornál. Működik viszi a 4K 24Hz jelet. Fel is ismeri a projektort a képminőség is jó.
Viszont egyet nem értek. Amikor bekapcsolom a projektort akkor a 640X480-as felbontású képet ad. A Win vezérlőpultba nem is tudom állítani és nem ismeri fel a projektort, viszont ha kihúzom a HDMI kábelt a projektorból és vissza dugom, akkor tökéletesen megy egyből felismeri a projektort és korábban beállított RGB 12 bites teljes színmélysége és 23 Hz-es képfrissítést tolja 4K felbontáson. -
Khaosz55
addikt
válasz
hash99 #54974 üzenetére
Két oka van.
1. A kábelék már be vannak rejtve húzva a prorektor felé.
2. A PC pont fél úton van a projektor és a erősítő között. Natív 4K (HDR) a projektor ezért max 5 méteres kábelen megy át a jel vagy üvegszálas HDMI-n kábelen ami horror, mert ebben az esetben kell egy 8 méteres a PC-től az erősítőig és egy 10-12 méteres az erősítőből a projektorba. Ahogy nézem az ilyen optikai HDMI kábelek árát ez nem lenne meg 100 000 Ft alatt. -
Khaosz55
addikt
válasz
MasterMark #54969 üzenetére
Tudsz ajánlani? A 3000ft-os sima átalakítóval nem ment. Projektort sem ismerte fel meg a hang sem ment ki az erősítőbe.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
a 2080 super VGA-m van. Egy HDMI kimenet van rajta mi a projektorba megy. Viszont az erősítőbe is el kell vinnem a jelet HDMI-n keresztül az Atmos miatt.
3 Lehetőséget látok.
1.
HDMI spiltter az 1 db HDM jelet megduplázom. Ezzel van valakinek tapasztalata ?2.
VGA HDMI-n megy ki a kép a projektorba és az alaplapi HDMI-t használom a hangnak. Nem tudom, hogy ez működik-e.3. A VGA-n van USB-C csatlakozó. Egy USB-C - HDMI átalakítóval küldeném a HDMI jelet az erősítőbe.
Van erről tapasztalat, a lényeg, hogy az erősítő megkapja HDMI-n keresztül a Atmos, és HD hangsávot.
Sajnos nem tudom még tesztelni az erősítő egy sikertelen frissítés miatt a szervizbe van hónapok óta, de szívesen olvasom ha van már tapasztalatotok ezen a téren.
A Display portot nem tudtam átalakítani a mezei átalakítókkal HDMI-re nem érzékelte a PC az erősítőt.
-
Khaosz55
addikt
Ok rendben, akkor az is működhet, hogy egyik porton a hang megy az erősítőbe a másikon meg a kép a projektorba? Mert akkor nem kell nyúlnom semmihez.
Hangkimenet egyik port a képet meg a projektorra rakom ki. Ez így működhet ?Mert ha nem, akkor kell 2X10 méter HDMI kábel ami elviszi a 4K HDR-t. Pc-től erősítőig kb 8 méter és erősítőtől projektorig kb 10méter. Elég költséges lenne.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
készülök erősítőt cserélni.
2080 Super VGA-am van amin 3 db display port és 1db HDMI van.
Az a kérdésem, hogy a PC-ne megoldható, hogy a Display porton keresztül egy Display Port-HDMI átalakítóval kiküldöm a képet a Projektorra és HDMI-n keresztül meg csak a hangot az erősítőbe.Ez azért lenne így jó, mert akkor nem kell még egy HDMI kábelt vennem az erősítő és a projektor közé.
A PC-ről 4K HDR 2020 jel megy a projektornak 5 méteres kábelen. Minden szuper. Viszont ha erősítőből kéne vinnem, akkor 10-méteres kábel kénbe és nem tudom hogy milyen 10 méteres visz el 4K HDR-t illetve gondolom nem olcsó meg bontani is kéne.
-
Khaosz55
addikt
Lehet nem voltam érthető. Tehát a mostani gépem egy I5 4950.Ezen van PCI slott és benne van az X-Fi extrem music kártya.
A héten érkezik az új gép mármint alkatrészek. Ez egy ryzen7 3700x. ASRock X570 Steel Legend-es alaplappal. Ezeken a lapokon már nincs PCI foglalat tehát a régi gépből nem tudom átrakni a extrem music kártyát amin idáig koax kimeneten használtam a házimozit.
ASRock X570 Steel Legend-en van alaplai optikai kimenet. Ezt fogom használni, ha nem lesz megfelelő minőségben, akkor vagy hangkártya vagy USB transport vagy házimozi processzor ami fogad HDMI-t, vagy erősítő csere lesz amin van HDMI. -
Khaosz55
addikt
A régi hangkártya pci csatolós x-fi extrem music szerintem vagy kb 12-15 éves lehet. Gép fejlesztés van és az új alaplapokba már nincs nagy pci csatoló. Tehát nem tudom bele rakni a hangkártyát.
Összerakom az új gépet amikor meglesz és kipróbálom mit hoz nekem a alaplapi optikai kimenet ha nem tetszik akkor jön a fejtörés.
Vagy veszek egy hangkártyát : ASUS Essence STX II elég drága a többi nem tudom milyen.
Vagy az említett USB Spdif transzporter
Vagy egy külső processzor + Hdmi kábel
Vagy eladom az erősítőm és veszek egy új AV erősítőt amin HDMI-vel tolom. -
Khaosz55
addikt
válasz
MasterMark #54114 üzenetére
Tehát ha nem vagyok megelégedve az alplapi optikai kimenettel akkor 2 megoldás van:
- usb spdif transzport
- Veszek külső procit és HDMI-vel kötöm össze a hangot.Nyilván ez lényegesen költségesebb, de más téren is lehet előre lépésem.Viszont van ötlet, hogy ilyen usb transzport-ot honnan lehet venni és melyiket érdemes ?
-
Khaosz55
addikt
válasz
SunMount3r #54109 üzenetére
Ok értem, akkor tudnátok valamit ajánlani, milyen eszközzel tudom a számítógépről az erősítőbe küldeni a jelet koax vagy optikai kábelen, ami jobb mint egy alaplapi optikai kimenet. Mert akkor nem veszek feleslegesen optikai kimenetes alaplapot, csak nem ismerem ezeket az eszközöket.
-
Khaosz55
addikt
válasz
MasterMark #54105 üzenetére
Nem értem ez hogy működik. USB-n rákötöm a gépre és koaxon megy ki a digitális jel az erősítőnek ?
-
Khaosz55
addikt
válasz
MasterMark #54102 üzenetére
Fent linkeltem, találtam egy másik linket is:
[CAV A8M]
Mondom ha nincs az alaplapi optikai és hnagkártyás coax között különbség akkor használom az alaplapit. -
Khaosz55
addikt
válasz
MasterMark #54100 üzenetére
Swans Diva 4.2 + 2 SVS sub és 1 Klipsch sub.
Melyik hangkártyán van különben cox kimenet? Mert akkor vehetek olyan lapot is amin nincs optikai kimenet és veszek egy hangkártyát hozzá amin van coax kimenet, de nem találok csak 80 ezerért. Viszont ha nincs minőségbeli különbség akkor marad az optikai.
Az x-fi-t én is úgy használom Mono jack rca átalakító csak az PCI nem költöztethető.
Később majd lehet veszek processzort amin van HDMI a cav meg végfok lesz, de egy proci is kb 500 Ezer. -
Khaosz55
addikt
válasz
MasterMark #54095 üzenetére
Optikait átalakítja Cox jellé ? Olyat hol lehet venne?
-
Khaosz55
addikt
-
Khaosz55
addikt
válasz
MasterMark #54093 üzenetére
Köszi,
idáig digitális koaxot használtam mert az X-FI extrem music kártyámon van digitális kox kimenet, de az új alaplapokba nem lehet bele rakni PCI kártyát sajnos. Nem tudom átköltöztetni. Olyan hangkártyát amin lenne koax digitális kimenet meg nem találok illetve egyet találtam egy asust ami 80 ezer FT. -
Khaosz55
addikt
Sziasztok, vásárolok új gépet, az erősítőm max DTS-t tud, cserélni nem akarom. Korábban kérdeztem, hogy az alaplapi optikai kimenet ugyan olyan minőségű mint ha külön hangkártyát vennék és annak használnám az optikai kimenetét ?
A dekódolást az erősítő végzi így gyakorlatilag felesleges szerintem ezért hangkártyát venni. -
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
PC fejlesztés előtt vagyok. Az a kérdésem, ha veszek egy új PC-t akkor érdemes olyan alaplapot venni amin van optikai kiment vagy külön dedikált hangkártya szükséges optikai kimenettel?MPC-H val játszok le és optikai kábelen menne ki a DD és DTS hangsáv. Az erősítőmön nincs HDMI bemenet.
Nem tudom, hogy egy 20-30-ezres hangkártya ad-e plusz minőséget ha a dekódolást úgy is az erősítőre bízom. -
Khaosz55
addikt
Megkaptam az infot. A kodi DS player lesz.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
MPC-ot használok MadVR-el. az kérdésem, hogy a madVR-t lehet használni másik lejátszóval is ami modernebbül néz mi ki mint a MPC. Pl letölti a borítókat stb. Ha igen ekkor melyik az a lejátszó ? -
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
jelenleg egy Soundblaster X-FI Extremmusic kártyát használok. Nem mai darab szerintem 10 év feletti. Akkor vettem amikor megjelent.
A kártyán a coax digitális kimenetet használom. Ezzel van összekötve a házi mozi. Az a kérdésem, hogy érdemes-e lecserélni a kártyát jobb hangminőség érdekében?
Ami fontos számomra hogy digitális coax kimenet legyen a kártyán. Ahogy nézem a mostani soundblaster kártyákat mindegyiken szinte optikai digitális kimenet van.A ASUS Xonar Essence STX vagy a D2X-et néztem még ki. Asus kártyám nem volt még.
Van értelme drágább kártyát vennem ha az erősítőre bízom rá a dekódolást ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest