- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Honor kínálhatja a legnagyobb telepkapacitást
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- 
			  Mobilarena Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés! 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

LLKobe veterán válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreNem gáz, LibreElec alatt gyárilag van egy backup opció, megcsinálod, új rendszert feldobod, restore, és kész is vagy. Csak kíváncsi voltam. 
- 

stigma addikt válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreHali, igen köszi, socket-et eltévesztettem. 
 Általában ha egy hozzászólást írok vagy 1 szót gépelek el vagy egy apróbb hibát vétek..ez ismét megvolt. 
- 

vegyszer addikt válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreKöszönöm a tippet! De a fenti alaplap egyébként mennyire állna helyt egy olyan fronton, ahol a régi QC5000-ITX már bizonyított. 
 Azt volt, ahol kinzozlassúnak éreztem. De ugye ez egy ilyen világ.
 Ebbe a BIOSTAR-A10N8800E-ba meg vélhetőleg egy 250 GB körüli alaplapra dugható SSD is játszana. Valószínűleg a felhasználói élmény nagyot ugrana...De keresem még az ideális jelöltet, minden tippet köszönök! 
- 

válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreMar az ertekelest is megkapta az elado, igy gondolom, ha egy darabot arult, akkor az ma elkelt. 
- 

python1 veterán válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreItt lőttem a hardveraprón mindkettő konfigot. 
 1 AMD opteron 4365 x2 proci,MSI MS91F7 alaplap,32 giga DDR 3 ECC-s ram (4x8giga) ez az egyik.
 2. Intel xeon L5640 x2 processzor,asus Z8na alaplap,DDR3 ECC-s ram 16 goga.A xeon processzort külön vettem 3e forint/db a többi darab ára,az 1-es konfig 40e forint mindennel az inteles 30+ 6e forint a két proci bele.Egyébként rengeteg szerver konfigot árulnak itt a hardveraprón,érdemes körülnézni.
- 

python1 veterán válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreNem ironizáltam,fgyasztásban 40w/proci ,40e pénz volt/ darab mindennel együtt,alaplap,procik,ram 32 giga,természetesen az ssd,táp,ház,gpu az +. 
- 

bajnokpityu félisten válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetérenincs rá szükség, csak eszembe jutott anno az ötletem, hogy majd jól megoldjuk a szobaakusztikát szoftverből. és akkor nem kéne drága diracos proci. PCnek CPUból nem megy visszhangot számolni sok csatornán, ahogy képet se lehet CPUból.hiába lenne brutál jó a képminőség. 
- 

tomic addikt válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreIgen. Pl. [link]. 2 HDMI és egy Dp kimenet is van rajta. Sanci38 Azon mindegy van-e hiszen nem az alaplapból fogod kinyerni a képet hanem a vga-ból. Az egy Intel lap.  
- 

#09634560 törölt tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetérede igen.. kinézett alaplap x370-es...ránézek van-e 2.0.. 
- 

Karel666 tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreElfelejtettem leírni, hogy csak filmnézésre(full hd + rew + EQ APO) a szoba korrekció miatt váltaná a mediaplayer-t. 
 Meg max youtube néha, torrentre maradna a takarékosabb laptop.
 Első körben maximum ventit cserélnék, mert nem szeretnék már rá sokat költeni. A ház mérete is korlátozó tényező lehet a nagyobb bordák miatt.
- 

MasterMark titán válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreÍgy értettem, hogy azokkal lehúzva a meleget, elmegy így csak bordával a CPU? Amúgy azoknak a Zalman hűtőknek nagyon beteg ventijük volt, én is levettem róluk, és saját ventit raktam rá. 
- 

adakiller senior tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreelírtam, Volt, nem pedig Watt  igen 19-ről 20 V-ot kap most. Köszi  
- 

SunMount3r nagyúr válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreGondolom így meg azért nem hülye, mert így kivárja vele, hogy nem e sz@bott el valamit az MS a frissítéssel, amire már tényleg volt példa, de ez 30 napon belül bőven kiderül. 
- 

chros őstag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetére Most olvastam par orat utana ennek a Win10 xarnak: egyszeruen dobbenet, nem jutok szohoz sem  
 Valszeg ez lesz az utolso MadVR konfigom (remelem Win8.1-et ra tudok eroltetni), ha nem lesz futtathato Linux-on.Tenyleg, tudtok MadVR Linux howto-t linkelni, van ilyen? @(#51954) PuMbA : a driver nem problema, "kezzel" megoldhato. 
- 

robi-k őstag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreVan HDMI over Cat5e extender, pl. ez: [link] De a HDMI jel nagy távolságra való továbbításra inkább a HDMI/optikai kábelt javaslom, ez biztosabb adatátvitelt tesz lehetővé (akár 100 méteres távolságra is). 
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetéreNekem egy ilyennel  volt összekötve a gép a TV-vel 720p/FHD játékra. És működött. volt összekötve a gép a TV-vel 720p/FHD játékra. És működött.
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetéreA DD Live / DTS Connect-el annyira nem probálkoznék, mert még ha működik is, játéktól függ hogy hajlandó-e ráadni az 5.1-et. Alapból nem sikerült összehoznom, csak olyan játéknál, ahol kifejezetten ki lehet választani az 5.1-et. (Team Fortress 2 pl.) 
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetéreEz előfordulhat, de nem 100%-osan törvényszerű, hogy észlelhető lesz az elcsúszás. Amúgy MPCHC-ban nem lehet valahogy időben eltolni a digitális passthrough-t? Ha analógban tolja ki, azt tudom akkor lehet. 
- 

rolio1 tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreKözben annyi változott, hogy feltettem egy előző LE-t, azon már szép a kép. Viszont ha a 4K tv-re van dugva, egy reboot után nincs kép. Átdugom a régi plazmára, ott van. 
 Így viszont nem lehet használni.
 Kábel jó, más forrás (xbox, műholdvevő) megy vele. A tv-n a források beállításaiban nem sok mindent lehet, 4k on-off és ennyi.
 A felbontások között nem kellene megjelenni 2150-nek?
 A HDMI bemeneteket is végig próbáltam, ha kikapcsolom, nem ad tovább képet
- 

bnorci71 addikt válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetérenézz szét a neten lehet találni DTS-HD Master Audio BD lemezeket 
 van ahol a hangot nem is hallja hanem érzi az ember na nekem akkor jött le hogy van minőségi különbség a Mp3 a CD és a HD hang között, na meg rájöttem többet tud az az olcsó rendszer mint amit gondoltam
 Egyébként a Linkin Park feat. Jay-Z - Numb/Encore számot érdemes megkeresni, amikor a 15-20mp-nél leszáll a repülő na ott nem kel megijedni a gyomor remegés nem belülről jön 
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetéreNálam a Conjuring 1-2 (de főleg a 2) a referencia. Analóg sztereó kimeneteken egy (igaz jobbfajta) PC-s hangfalpárról olyan hangokat produkál, amit így még filmen nem halottam. Ott éreztem azt, hogy "hát ennél job nem is kell", mert ha rendesen hangmérnökködtek a filmen, akkor az egy ilyen olcsó megoldással is tud jól szólni. Csak elképzelni tudom hogyan szólhat akár SD 5.1-ben, nemhogy HD 7.1-ben egy jobbfajta cuccon. 
 De zenénénél is van ilyen, hogy ha korrektül van keverve, akkor nem csak egy többszázezres/millás cuccon szólal meg jól.
- 

válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreA füled csak a kapu, az agyad hall... Én is csak kb. 16 kHz-ig hallok csak már, oszt mégis tudom élvezni a jó minőségű hangokat. 
- 

válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreÉs az optikának mi köze ahhoz, hogy meddig hallasz?  
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetéreén csak műkedvelő vagyok, egy ideig az alábbi felállásba hallgattam a HD zenét 
 Samu TV optikán a Creativ DDTS 100 a hang dekódolni és onnan analógon a Genius HT5.1-be
- 

fonok87 aktív tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreSzerintem idefér offként  
 Nálam Sound Blaster Z van. Sajnos még nincs olyan zajkeltőm amivel tesztelni is tudom, de elvileg tudja amiről szó volt. Ez alapján gondolom a Zx és a ZxR ugyanúgy.
- 

Baliga Tamás senior tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetére...nàlam win10-nèl a ver.-hez illő Media Support Pack (Microsoft) telepítése ès a hangkàrtya drive újrarakàsa utàn (SB ZxR) helyreàllt a DDLive hiànya..! 
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetérePontosan ezt írtam én is: HD hangokhoz már HDMI fog kelleni, de a DD és a DTS viszont még mehet optikain is passthrough-n És még egy kis kiegészítés: de a DD és a DTS viszont még mehet coax és optikai SPDIF kimeneten is passthrough-n. 
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetéreA DD-t és a DTS-t simán tudnia kell az MPCHC-nak (vagy ahogy írod, bármelyik "normális lejátszónak") dekódolnia is és analógon kiküldenie. Szerintem a HD hangokat nem tudja, csak passthrough-n érintetlenül továbbküldeni, amihez viszont egy megfelelő erősítő is kellene. A hangkártya analóg kimenetéből viszont a DD és DTS -ahogy én tudom- simán kinyerhető kell, hogy legyen, akár 5.1-ben is (amennyiben van rajta ennek megfelelő és számú kimenet), de sztereóban még egy laptop-nak is tudnia kell. És mivel minden "gyári" filmes HD hangsáv tartalmazza az "alap" DD vagy a DTS "mag" vagy "csatlós" SD 5.1-es hangsávot is (mivel ez a kötelező sztenderd), ezért ez sem lehet probléma. És ahogy írod, HD hangokhoz már HDMI fog kelleni, de a DD és a DTS viszont még mehet optikain is passthrough-n, vagy ahogy írtam, a lejátszó app által dekódolva az analógokon. 
- 

Skillet addikt válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreJaja, azt kihagytam, de gyanítom mindenki látja, hogy ezek 8cm-es ventilátor rácsok  
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetéreEz milyen ház? 
- 

vzozo senior tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreKöszi mindenkinek a válaszokat, utánaolvasok ezeknek, és lehet még jelentkezem!  
- 

vzozo senior tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreNem teljesen tiszta, hogyan tudnék RasPI-re / KODI-ra böngészőt varázsolni, mert amiket olvastam a fórumokon, kb. mindenki ezt kérdezi, mert nem létezik. De lehet én értettem félre, tudtok adni ehhez forrást? Felhasználás: streaming. Digi Online és HBO GO. Végre lehet legálisan is magyar kontentet nézni, külföldről.  Asszony meg annyira nem elégedett azzal, hogy a mobilján nézheti, szeretné rendes méretű TV-n élvezni. Asszony meg annyira nem elégedett azzal, hogy a mobilján nézheti, szeretné rendes méretű TV-n élvezni.
- 

PistiSan addikt válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreÉn ennél sokkal jobb megoldásnak látom egy halk, alacsony fordulatszámú ventilátorral felszerelt htpc -t, szép, de szerintem nagyon nem praktikus. 
- 

radi8tor MODERÁTOR válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreVagy a PSU hőmérsékletéről, amit jól bedobozolt. Szép szép, de nem kíméli az alkatrészeket ez a zárt ház. 
- 

Yocee aktív tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetére- A qnap nasra felraktam egy php szervert (vagy szolgáltatást?) (phpeasyprojects). 
 - Abba beledrótoztam egy magic packetet küldő feületet: ( [link] )És ezt nyomkodom kívülről, ha olyanom van.  
- 

Yocee aktív tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreNekem a nason van egy weboldal wol szkriptel. A nast elérem kintről is, és bekapcsolgatom vele a gépeket. 
- 

#48613632 törölt tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreAz az alapelképzelés, hogy telóval tudjam ébreszteni. Semmi extra, csak kényelmi okokból. Jelenleg 7/24 megy. 
 Ez megoldható valahogy?
 Scriptet utoljára Corelhoz írtam, annak is jópár éve. Patice  szek: 
 Találtam is valamit ....
- 

szasanyi félisten válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreNálam ált. PC-s feladatokra is kell ezért jobb egy ITX alapú PC. To all: erről tapasztalat, infó, tesz esetleg? 
- 

Baritone tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreköszönöm a választ. Azt hiszem, hogy annyi mindent kellene változtatni, hogy lehetséges, hogy nem éri meg átalakítani. Csak hasznosítás miatt gondoltam, hogy felhasználom a gépet, de lehet, hogy marad sima pc-nek. Média lejátszónak is használom a ps4-et, valamint a sony android tv-je is használható szerintem. 
 Köszönöm még egyszer a részletes választ.
 B.
- 

hislah aktív tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreKöszönöm a megtisztelő választ. Akkor nem erőltetem a váltást. Jó ez így. Az Intel mellett mondjuk max a frissebb kodek támogatás szól. De úgy is max. full HD tartalmat nézek, azzal bőven elbánik! Ebben mi volt az OFF-os szöveg??? 
- 

hislah aktív tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreGyakorlatilag egy komolyabb média lejátszót használok filmezésre. A PC mindennapi pötyogésre van. SSD van már benne. A netes tartalmak megjelenítését szeretném gyorsítani rajta. Azt éreztem kicsit visszafogottabbnak. Mindenképp maradnék a minimál vonalon. Az alaplap a monitor hátulján kapaszkodik.  
- 

Celtis veterán válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreJó az a sorrand (HTPC->AVR->TV) csak a HDMI-ARC kell, hogy a TV is szóljon az erősítőn. 
- 

cinemazealot addikt válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreHuppsz! (#49475) szasanyi hozzászólása ráébresztett, hogy mi van, ha Te a TV-t is szeretnéd az erősítővel kihangosítani?  Természetesen ekkor az én megoldásom nem megoldás, csak ha az Általad felvázoltak szerint a TV után van az erősítő. Ez esetben a Toslink kábel (a TV-ből az erősítőbe) valóban megoldás lehet (nálam is így működött egy darabig), viszont kérdés, hogy a TV átengedi-e a teljes hangfolyamot, vagy csak azt a sztereót (legyen a forrás akár 5.1-es is), amit ő maga is meg tud szólaltatni. Természetesen ekkor az én megoldásom nem megoldás, csak ha az Általad felvázoltak szerint a TV után van az erősítő. Ez esetben a Toslink kábel (a TV-ből az erősítőbe) valóban megoldás lehet (nálam is így működött egy darabig), viszont kérdés, hogy a TV átengedi-e a teljes hangfolyamot, vagy csak azt a sztereót (legyen a forrás akár 5.1-es is), amit ő maga is meg tud szólaltatni.
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetéreNálam az összes gombjával ez lett kb. Végül már hiába nyomtam ki a szemét... semmi. Vicces, hogy a sacc 25 éves videoton tv-nk távirányítója a mai napig hibátlan, ez meg 2-3 év alatt meghalt  
 Még a gari időn belül vissza kellett volna vinni, csak nem foglalkoztam vele. Egy új táv 8-10e ft hozzá tudtommal. tudtommal.
 És az is majd 1-2 évet bírna. Nevetséges.
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetéreMiért nincsen centered? Amúgy nekem is egy 520-as pio van, nagyon szeretem. A távirányítója egy forintot sem ér, ma már csak a gyerek játszik vele, univerzális van helyette, de ezt leszámítva, ennyi pénzért jó vétel volt. 
- 

tipcsi72 csendes tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreÉrtem, de mint írtam nem akarok hangfalakat kiépíteni körbe és vezetékelni. Legyen szolíd és kompakt. 
 Viszont azért szóljon is jól. Gondolom 510 watt 20m2-en tud valamit. Már nem a hangerőre gondolok hanem a telt hangzásra.
- 

tipcsi72 csendes tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreMint már írtam nem szeretnék kiépíteni egy ilyen kis nappaliban komoly rendszert. 
 Nekem nincs szükségem raklapnyi be/ki menetre, csak egyből szóljon. 
 Már vagy két éve gondolkodtam házimozin, csak általában az volt a baj, hogy mindig ajánlottak jobbat, drágábbat. Nomeg, hogy vegyél használtan és építs ki egy baszott nagy rendszert és a végén már minimum félmilliónál jártam, de akkor is mondták, hogy hamá akkor még egy kicsivel több és akkor mégjobb.
 Basszus bele lehet szaladni milliókba is, de én erre nem szánok milliókat. 
 Mint már írtam csak néha filmezésre és általában TV nézésre használnánk. Ha majd pár év múlva megunom akkor odaadom a lányomnak. 
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetére
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetéreNem. Nincs meg a halo, az fstab meg elobb lefut igy nem csatol fel semmit. SSH-n mount -a azonnal be kell hozza. 
- 

válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreEzt még nem próbáltam. Végiggondolva adott eszközön beállított fix IP lehet gyorsabban vezetne eredményre, a routerben MAC alapján fenntartott IP szerintem ugyan olyan "lassan" osztódik ki, mint ha simán DHPC-n lenne. 
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetéreNe már. Win95-nél volt utoljára ilyen problémám, ha jól emlékszem. De ettől persze még lehetséges. 
- 

pepke csendes tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreSziasztok, nagyon köszönöm az eddigi válaszokat! Látszik, hogy az árakkal sem vagyok tisztában  Nagyobb büdzsé esetén mit ajánlanátok? (Legfeljebb csúszik a megvalósítás, de valami olyat szeretnék, ami megközelítőleg tudja ezeket az igényeket) Másrészt a használt is szóba jöhet. Esetleg egy régebbi PC? Csak ott meg a magas fogyasztás a baj, ha sokat megy. A 4K-ról már lemondtam. Köszönöm! Nagyobb büdzsé esetén mit ajánlanátok? (Legfeljebb csúszik a megvalósítás, de valami olyat szeretnék, ami megközelítőleg tudja ezeket az igényeket) Másrészt a használt is szóba jöhet. Esetleg egy régebbi PC? Csak ott meg a magas fogyasztás a baj, ha sokat megy. A 4K-ról már lemondtam. Köszönöm!
- 

jancsi20 csendes tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreHát nem tudom, hogy ki hogy van vele, De jelenleg egy XYXEL NSA 310 S típusú NAS-t használok minden célra(MINIDLNA, FTP SZERVER, Megosztások, torrent, webkiszolgáló! STB.), de kinőttem. Keveset fogyaszt, max 20W. Én amúgysem közvetlenül néznék rajta filmeket összedugós módszerrel, hanem Streamelném a TV-re, WIFI-n keresztül, Eddig ment jól. A másik, hogy Akár Plex szervert is telepíthetnék. A másik lényeg, hogy akár win 7 is lehessen rajta. Szerintem ez kivitelezhető nem? Most van ez a KODI, lejátszó, mindenki ajánlja, de nem csak ez van. Miért olyan jó? Ha ez a kis egymagos gép kb 800 Mhz, 256 Mb rammal ezeket el tudja végezni. Szerintem egy gép működhet HTPC és NASként is, Az én véleményem. 
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetéreTehát nem láttad. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetérea HTPC-n el tudom indítani szóval fut 
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetére
- 

hétalvó addikt válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetére
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetére0 hang. folyadékcsapágyas mind. nem a pwm-es hanem a dc-s és nem a silent, kedvenc ventik. 
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetérele lehetne állítani őket. alaplap,táp tudja, de a videókártya fel óránkét úgyis bekapcsol, hogy visszahűljön. így inkább ezt választom. 
 hangja semmi így se. 4-500-on a 8-9-12cm-eseknek semmi.
 9 prime primea g04 ninja minivel, i5 4440-el közel se tudta ezeket az értékeket. volt ott 80fok is. 
- 

bobojszan tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreArra valami ötlet? 
- 

envagyok veterán válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetérehttp://www.userbenchmark.com/UserRun/3521436 
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetéreez klasz lenne mert DC-in -es viszont amit én találtam az sima Q1900M 
 ahogy elnézem van egy jó pár variáns a lapbólkérdés Az 5.1 kimeneten a HD-DTS hangot ezek a lapok ki tudják adni? 
 Mitől függ milyen formátumokkal tudnak elbánni?
- 

rbalint88 addikt válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreEs On nyert! Koszonom szepen a segitseget! 
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetéreventit nem akarok  
 tudom van halk meg stb. de akkor se
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetéreés vannak az egyéni megoldások (mint pl. fiókba épített konfigok hm ez meg se fordult a fejembe és nem is rossz ötlet, bár a szellőzés nem egyzserű 
 én egy dvd-videó kombó házat akarok majd átalakítaniIspy megnéztem ezt a távot... hát ezt nem nekem gyártják  
- 

mr.dvid csendes újonc válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreHát akkor limitben én ilyen 100k környékén gondolkodok ezután fiókos téma annyira nem érdekel. ✌️ Inkább valami kis szolidabb nappaliba egész jól mutató házban gondolkodnék.  
- 

#03969024 törölt tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetére"Néma gép" 
 Ez mindig mosolyt csal az arcomra, hiszen a legtöbb nagyobb teljesítményű HM-erősítő tápja hangosabb egy jól megválasztott ventillátornál.
- 

Ermac tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreMi az a CEC ? Kodi, VLC mikor melyiket, van h éjszakára úgyhagyom a masinát tv-t kioffolom, Sony bravia a tv most még nem mondom melyik fajta, nem hiszem h a távirányítóval működne pl a Kodi. 
- 

djnice veterán válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreMost már biztos hogy nálam van valami baj, csak nem tudom hogy mi. MPC-HC-val is ugyanez a helyzet, szóval nem a Kodi rontja el. 
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetérepróbálj ki egy ilyet és érdemes a zenei palettáról mindent kipróbálni klasszikustól-Rockig, én meglepődtem, hogy milyen hangok vannak a Genius HT5.1-be 
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetéreAzt nem láttam, köszi.  Viszont ha így se hallotta hogy nem oké, az érdekes. Bár ProLogic II nagyon jól működik, szóval ha olyan mátrixolt sztereó anyag volt youtube-on, akkor azt szépen vissza lehet keverni 5.1-re. 
- 

Ispy nagyúr válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreIgen, most teszteltem, tényleg feljön az ablak. 
- 

PuMbA titán válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreÓbudán igen, de máshol nem  Vidéken is csak pár helyen. Vidéken is csak pár helyen.
- 

canniball nagyúr válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreEzekkel a "néhány ezresért" kapható mérőkkel azért óvatosan, mert PC mérésére nem biztos hogy alkalmasak! 
- 

devil-k nagyúr válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreIgen, azt tudom, csak az a bajom, hogy nincs desktop verzióból olyan, ami nagyon nagyon csupasz.  (#46831) Patice 
 És mi a helyzet a hang-képminőséggel a Win10-hez képest? Azért a Win10 elég muzikális! 
- 

sugarforce addikt válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreigazatok van, elírtam, összkevertem hirtelen a számokat. 4 sata van az enyémen(qc5000itx/wifi), 6 usb  A lényeg, hogy a kettő elég kevéske, persze ha kell több akkor bővít az ember kártyával, de na.. A lényeg, hogy a kettő elég kevéske, persze ha kell több akkor bővít az ember kártyával, de na..
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetéreÉlek a gyanúperrel hogy a kolléga rosszul emlékszik/elírta. Jó ideje úgy jönnek ezek a lapok hogy legtöbbjén csak 2 sata csati van és van egy-két jobban felszerelt példány (jellemzően az Asrock kínálatában) melyeken található még kettő, külön vezérlőn. 
- 

dhcodoki senior tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreIgen, tudom.. már azt az áldozatot is meghoztam, hogy esetlegesen eladom a memóriát és veszek másikat. Közben nyomoztam kicsit. A 3455 és a 4205 beszállítója egy és ugyanaz. A következő lehetséges beérkezés február 16-a. Viszont ebay-en elérhető  
- 

dhcodoki senior tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreWin 7, vagy win 10. De most, hogy mondod.. Mi van, ha a HDD és SSD menne a gyári Sata-ra, és a már szintén meglévő belső ODD-t bütykölném rá valahogy.. Pl. ilyesmikkel 
- 

válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreKifelé fújnak. A ház két oldalán van perforálva a lemez. Szerzek 600GB szabad helyet, vagy felmásolok mindent felhőbe, aztán legyalulom a linux, híre hamva se maradjon...  Elég volt ennyi belőle. Biztos sok user error is van benne, de ez így csak elcseszett idő. Netbookomon van még Linux, arra tényleg jó, nem is kellett ennyit kínlódni vele. Elég volt ennyi belőle. Biztos sok user error is van benne, de ez így csak elcseszett idő. Netbookomon van még Linux, arra tényleg jó, nem is kellett ennyit kínlódni vele.
- 

Yodafon őstag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetére
- 

Celtis veterán válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreA "global"-t cseréld le "fullscreenvideo"-ra és máris csak videó lejátszás közben lesznek érvényesek ezek a mappelések. 
- 

robi222 senior tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreNagyon jó!!! Működik! 
 Köszönöm! 😂
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetéreMert ha igen, akkor ki kell ábrándítsalak, az ilyen egérgombokat a Kodi nem kezeli (legalábbis a doksiban nem találtam róla infót). Viszont kitaláltam valami mást helyette, ami nálam már működik: <keymap>
 <global>
 <mouse>
 <leftclick>PlayPause</leftclick>
 <wheelup>VolumeUp</wheelup>
 <wheeldown>VolumeDown</wheeldown>
 <middleclick>StepBack</middleclick>
 <rightclick>StepForward</rightclick>
 </mouse>
 </global>
 </keymap>- bal klikk: play/pause 
 - görgő fel/le: hangerő fel/le
 - görgő (avagy középső gomb) klikk: vissza 10 másodpercet
 - jobb klikk: tovább 10 másodpercetHa 10 másodpercnél nagyobb ugrást szeretnél, akkor StepBackésStepForwardhelyettBigStepBackésBigStepForward.Mindennek persze megvan az árnyoldala is: ezzel most a menüben nem működik a bal klikk (legalábbis nálam Ubuntu alatt). Szóval vagy lemondasz a bal klikk programozásáról, vagy a menüben valami mással (pl. billentyűzettel) navigálsz. 
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetéreHát ha sikerülne az nagyon király lenne.Megérne egy pár sört  
 Egér :bal klikk állj-indít,görgetés a hang fel-le,bal oldali gombok elöre 20-30másodperc és vissza is.
 Csak ennyi kell a kényelmes használhatósághoz.
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetéreEz egy kicsit bonyolult. 
- 

válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreok, köszönöm! Chromium böngészővel kínlódtam, de az se ment, végül eldobta a zenelejátszó a hálózati merevlemezzel a kapcsolatot. Ez így kínlódás, nézek valami más rendszert. Amúgy tényleg logikus lenne, meg szép, egyszerű. 
 Valami olyan kéne nekem, amin van normál böngésző, video/zenelejátszó, de könnyű beállítani, és elmegy a 4 vagy 16GB-os pendrive-ról. Windows egyelőre nem opció, mert ext3-as a merevlemez amit használnék, és nincs hova lementeni róla a cuccokat. Vagy nem is tudom... van még egy 32GB-os pendriveom amit tudnék nélkülözni... No egyelőre ennyi,majd lesz valami.
- 

vatomi aktív tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreA telepítés a videó alapján valóban nem nagy ördöngösség. Jelenleg a Kodi v17.0 “Krypton” verziót használom, ennek a felülete sokkal inkább tetszik a Jarvis-nál, viszont a videóban ez utóbbi telepítették a LibreELEC-cel. Van lehetőségem a Krypton felületet használni? 
- 

vatomi aktív tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreKöszönöm a tanácsod. Nem ismerem a rendszert és nem szeretnék szívni vele. Itt tudom, hogy hdmi-n átmegy a dts passthrough, tudom, melyik kodi verzió jön be illetve a rendszert könnyebben szabom át. 
- 

Nerazim őstag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreRendben, köszönöm a segítségedet  
- 

Nerazim őstag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreKöszi a segítséget. Még egy kérdés és amihez mindig hülye voltam, ha az optikait választom akkor olyan lejátszót kell keresni amin optikai bemenet van? 
- 

zsolt501 nagyúr válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreAzt használja amit a házhoz adtak eredetileg, nekem az a gyanúm, hogy valamelyik kondi lehet gyenge. 
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetéreNem mértem ,de 10 fölött van. 
- 

gilfoyle őstag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetére...és (#46294) Patice Köszi mindkettőtöknek. 
 Megnézem a beállításokat, de újrarakás lesz ebből, ha már megtette azt a szívességet, h betegeskedik. Csak az idő ugye... Legkésőbb akkor kiderül, h van-e bármi hw hiba a dologban, vagy csak beállítás volt. 
- 

_Smooth senior tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreIgazad lesz, ez valamitől még függhet, mert valóban ott van. 
 Tegnap este csak notin meg az RPi-n ellenőriztem (és mondom, angol leírások mellett szereplő képeken se volt ez az opció, pedig alatta szövegesen részletezte), a projektort ezért nem akartam bekapcsolni.
 De ma ránéztem TeamViewerrel és valóban ott van ez az opció, de be is volt kapcsolva és HDMI-n keresztül az erősítő volt megadva a továbbítási eszköznek. (amúgy ott - ha jól emlékszem - 16-os Kodi van, notin és RPi-n meg 15, ráadásul nem is a gyári skin... de azt le fogom cserélni, vannak vele azért gondjaim).
 Szóval rosszul emlékeztem, ellenben be volt kapcsolva, úgyhogy nem ez lesz a gond :/
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetéreNo, az ALSA fent volt, de ott semmit nem tudtam érdemben állítani. Végül egy pavucontrol nevű beállító felületen kellett belőni azt, hogy a HDMI kimenetre engedje ki az AC3 és DTS hangsávokat is, illetve hogy ugyanez a kimeneten engedélyezve legyen a passthrough (forrás). Innentől kezdve a Kodiban is megjelent a passthrough menüpont, az erősítő pedig annak rendje s módja szerint dekódolta az AC3/DTS hangokat. (#46127) _Smooth 
 Valószínű, hogy szoftveres (driver) beállítás kérdése Windows alatt is, hogy a Kodiban megjelenhessen és kiválaszthatóvá váljon a passthrough.
- 

gjanner tag válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreKöszi a segítséget mindenkinek! Ezzel az Opensub unofficiallal működik, Supersub pedig közben kiderült csak bizonyos filmeknék dob errort. Egy másik kérdés... azok a releasek ahol van BD menü, az esetek nagy részében lejátszhatatlanok (LE 7.0.2 - Kodi 16.1). Értem ez alatt, hogy pl. a film elindul, de durván beszaggat, nézhetetlenül. Történt ez HT demo lemezeknél és pl. Suicide Squad-nál is. Ez valami szándékos dolog a Kodiban, vagy mi lehet az oka? 
 Ha jól emlékszem korábban kérdeztem és más is visszaigazolta, mondjuk akkor még OE volt a gépemen.
- 

üzenetére cinemazealot

üzenetéreNálam az alvó gépet windowsos és androidos eszköz is ébreszti. 
- 

CirrMee addikt válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreIgazából a 3D annyira nem érdekel, csak ha már ott van/lesz/ilyesmi...  Elsősorban 1080p 2D az, amire kellene, állítólag erre a rá szánt pénzért bőven jó lenne. A régi tévé mint említettem eléggé elmaradott gépezet, fullHD csak elég otvaros módon megy rajta (elvégre a panel 1366 -os), 4k meg (egyenlőre) nem téma még nálam. 
- 

CirrMee addikt válasz  cinemazealot

üzenetére cinemazealot

üzenetéreEgy Lg 42lm640s géphez tudnék hozzájutni használtan (valami oldal, ahol az általad említett dolgok szerepelnek?). Eredetileg sima 1080p témára lett kinézve, de elkezdte piszkálni a fantáziámat a 3D része is. Ha a J1800 elboldogulna a dologgal, akkor alapvetően nem cserélném, mert idáig elég volt mindenre. Későbbiekben természetesen lesz az is cserélve, csak most más élvez prioritást anyagi értelemben.  
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Apple Mac mini 14.3 M2 8GB RAM 256GB SSD 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3843,100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3495, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

volt összekötve a gép a TV-vel 720p/FHD játékra. És működött.
 volt összekötve a gép a TV-vel 720p/FHD játékra. És működött. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 

Elég volt ennyi belőle. Biztos sok user error is van benne, de ez így csak elcseszett idő. Netbookomon van még Linux, arra tényleg jó, nem is kellett ennyit kínlódni vele.
 Elég volt ennyi belőle. Biztos sok user error is van benne, de ez így csak elcseszett idő. Netbookomon van még Linux, arra tényleg jó, nem is kellett ennyit kínlódni vele.