- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
dabadab #12742 üzenetére
Továbbra sem vagyok biztos abban, hogy csak ennyi a gond a dvi-hdmi átalakitással.
Ez már hdmi 1.4a-t támogat, 3D-t, stb... A spec-ben a dvi-hoz 1920x1200@60 van irva.
Szerintem az kapásból nem megy akkor át, de még ott van jópár dolog: Dolby TrueHD, DTS-HD, cec...
Nagy barmok hogy nem a hdmi-t tették rá -
szabi__memo
nagyúr
válasz
dabadab #12740 üzenetére
Errol a DVIon kijon a hangrol kuldenel nekem infot? Regebben olvastam hogy van ilyen, de nem erintett nem tudok semmit rola.
Kell hozza valamit csinalni, vagy csak atalakito kell hozza? Esetleg az se mindegy milyen?
Ilyenek erdekelnenek. Ha tudsz valamit orulnek ha megosztanad.
Koszi -
zsigus
őstag
válasz
dabadab #12630 üzenetére
Egy Scythe Shuriken-el valóban, de itt gyári vagy hozzá hasonló hűtőről volt szó.
Enszuke: Egy darabig Win 7 volt a HTPC-n (még mielőtt HTPC lett volna belőle), én az E-350-el nem tapasztaltam semmilyen csigalassúságot. Maximum 3-4 weboldal volt megnyitva egyszerre böngészésnél, és ha lassabb is volt mint az Athlon II X4, nem sokkal, mert nem nagyon vettem észre.
Persze a másik gép korábbi telepítés volt, a "HTPC-n" pedig egy szűz Win volt. Egy PS3-ból kiszedett 40 GB-s OEM Seagate HDD-ről futott (a rendszerbetöltés kegyetlenül lassú volt, de ha már felállt akkor nagyjából jó volt a sebesség).
Pista0001: Az MCE távról konkrét tapasztalatom sajnos még nincs. Már régóta tervezem a vásárlását, de még nem jutottam el odáig.
Az, hogy milyen funkciókra jó azt pedig elsősorban a távirányítótól függ. Ha ilyet veszel természetesen nagyobb a szabadságod funkciók terén (mert a billentyűkhöz saját magad is hozzárendelheted a parancsokat, bizonyos keretek között), de ha ilyet akkor kevesebb a lehetőséged.
Egyébként az egyetlen dolog amiben sz*r a távirányító az a szövegbevitel. Ha sokszor írsz (pl. filminfók lekérdezéséhez) akkor nem biztos, hogy jól jársz (ha Win van a gépen, nem pedig XBMC Live/OpenELEC akkor pedig biztosan nem). Vannak viszont mini billentyűzetek, amik nem sokkal nagyobbak mint egy táv, csak sajnos ennél jóval drágábbak.
Vannak toucpad-es távirányítók is, amivel már úgy ahogy megy a Win kezelése is(ne gondolj egér+bill. gyorsaságára és kényelmességére), de azok is baromi drágák.
-
bambano
titán
válasz
dabadab #12630 üzenetére
azon gondolkodom, hogy vagy ssd-t, vagy noti vinyót raknék rendszerdiszknek, meg átmeneti munkadiszknek, és wd green vinyókat adatnak, amit lekapcsolgatna, ha éppen nem használja senki. Meg találtam már olyan hibrid tápot, ami képes kikapcsolni a ventilátorát, ha egy határ alatt van a terhelés.
ehhez tennék olyan asztali procit, amiben könnyen le lehet venni az órajelet, szintén önleálló ventilátorral. az egészet beleraknám valami rendes nagy házba.
igazság szerint kiforratlan még az ötlet, de agyalok rajta. ebből eddig asus 1155-ös ws alaplap meg bazi nagy ház van kallódóban raktáron, meg egy induló mennyiségű diszk.
de nagyon hálás lennék ilyen irányú ötletekért.
Szerk: még annyit, hogy vagy csak fájlszerver és időnként számolós szerver lenne, ha nem tudom annyira lecsöndesíteni, hogy aludni tudjak mellette, vagy htpc is, ha csendessé lehet tenni.
-
-
drdr
senior tag
válasz
dabadab #12459 üzenetére
A mintavételezés 44.1 kHz mivel cd rip, félreértettelek.... Nem ezzel van gondom, hanem, hogy a hang kari 7.1 multich. 192Hz van beállítva és az xbmc elkapcsol erről 2 ch. 44.1kHz átvitelre...(winamp nem!)
De vmi baja lett filmek hd audiojával is, fentebb írtam, hogy hangsávot kell váltani hogy jó legyen. Vmi az xbmc-ben változhatott esetleg az amd driverekben ??? -
drdr
senior tag
válasz
dabadab #12459 üzenetére
Nem cd, file.. Winamp a multich-án tolja át a 2 csatorna sztereót 192kHz-en, ahogy a "hang kari" (ATI hdmi) be van állítva (persze csak a 2 első hangfal szól). Az xbmc menü hangjai is így mennek (multi ch.), de amikor elindítom a lejátszást, akkor átkapcsol 44.1kHz sztereóba, 2 csatornára a 7.1 helyett és hallhatóan rosszabb a minőség. Mint írtam, korábban nem történt ez és nem tudom mi változott és főképp hogy csinálhatnám vissza.
-
drdr
senior tag
válasz
dabadab #12160 üzenetére
Ha jol ertettem, menet kozben konvertalja a side-by-side 3D-t frame packed 3D-re, ami egyreszt tenyleg lehet szamitasigenyes, masreszt viszont nem latom az ertelmet.
Hát egy half SBS-s nem is kell (feltétlen), de egy FHD3D SBS-t hogyan játszol le? (hacsak nem kétszínű 3d-t használsz)
Erre van a HDMI 1.4 szabvány hogy ez is átmenjen, ha nem tévedem. -
canniball
nagyúr
válasz
dabadab #12010 üzenetére
Elnézést, a 3D engem nem érint így nem is vagyok képben a formátumokkal és az emlékezetem is kihagy. Csak gondoltam közérdekű lehet az infó.
P@ly!
Azt leírtad milyen ház nem kell, de azt nem: milyen szeretnél?Nova96!
"CPU integrált vagy benéztem valamit?"
Nem integrált, külön beszerzős."Lenovo q180 szerű házat nem tudtok linkelni? És milyen tápot vegyek hozzá? És a HDD-k nasba legyenek valahol máshol..."
Vannak hasonló kinézetű mITX házak de ennyire vékonyat én még nem láttam; persze ettől még lehet, bár olyan vastagságban mint maga a lap... Ezekhez általában tápot is adnak, viszont:
- nem mindegyikbe fér 3,5" HDD, van amelyikbe csak 2,5" passzol
- több darab vinyó (szinte) 100% hogy felejtős, ha erre van igény akkor kell külön NAS/szerver
- magassága/vastagsága révén igencsak alacsony CPU hőtőt kell nézned a laphoz. -
Mercutio_
félisten
válasz
dabadab #11908 üzenetére
Beizzítottam a cuccot (XBMC Live) egy 8GB-s pendrive-on, rádugva az Asus AT3ION-I Deluxe lapra, a távirányítóját is kezeli rendesen
Kérdések:
1. A lap integrált wi-fi-jén keresztül hogyan tudom elérni az itthoni routert (hálózat menüben csak egy proxy server részt láttam user/pass adatokkal)
2. A lap HDMI kimenete van a TV-re rákötve (LG 37LG2000 DTS-t/AC3-at nem tud) mit kellene beállítanom, hogy az XBMC lekeverje sima stereó-ra a BD-ripek hanganyagát? (Jelenleg csak a kép megy, hang nincs2.0 hangrendszer van belőve, de gondolom valami mást is kellene állítani
)
3. Videóknál - de akár zenénél is - van valami olyan nézet ami nem filekezelő szerűen mutatja a dolgokat, hanem valami jukebox-szerűen?
+1. Jól gondolom a beállításokat el fogja menteni pendrive-ra, nem kell mindent elölről kezdeni? -
Mercutio_
félisten
válasz
dabadab #11814 üzenetére
A tök könnyen az mit jelent, a letöltésnél ION Builds-ből látok 32 és 64 bitest is, jól értem, ez Penről futó 32 és 64 bites linux rendszer HTPC felülettel kiegészítve? (Mert valami olyasmit keresek)
Kösz a választ
Megyek töltikézni, aztán jövök majd a hülye kérdésekkel, ha elakadtam -
-
Peak
addikt
válasz
dabadab #11840 üzenetére
De amúgy meg most jut eszembe, hogy nekem nincs arra szükségem, hogy a lejátszó dekódoljon, akár ingyenes, akár fizetős licenszű algoritmussal.
Nekem csak annyi kell, hogy egyszerűen minden féle hozzápiszkálás nélkül csak továbbítsa az audio streamet a HDMI-n keresztül. -
Peak
addikt
válasz
dabadab #11840 üzenetére
Egy Acer Revo 70-et teszteltem ( itt a PH!-n pheke kollega csinált cikket és videot erről ), Hudson chipsetes AMD E-450 processzorral 4GB RAM társaságában, Windows 7 Home Premium x64 OS alatt.
Igen, igazad lehet, noha mikor DTS HD MA esetén azt kértem, hogy a gép kódoljon, akkor is csak sztereo PCM jel jött ki, de lehet hogy én voltam figyelmetlen a beállításokkal.
Este tovább próbálgatom, tesztelgetem.
Btw egy A.C.Ryan PlayON!HD2 mediaplayerem van még, ami ofc minden formátumot nativan kezel és ki is tol HDMI-n is, de "handshaking" problémája van az erősítővel, néha elmegy a hang, stb. Ezért keresek valami alternativát.
-
cashback
őstag
válasz
dabadab #11814 üzenetére
Pénz függő.
Én spec nem engedhetek meg (már) 2gépet magamnak. Sztem ezzel fél Mo. így van.Linux-ot csak azért nem csipázom, mert érteni kell hozzá... "el kell vinni vacsorázni akció előtt".
Lényegesen egyszerűbb a dolog Win-vel... feltelepítem 1óra alatt. Plusz programok 20perc... és ennyi.Linuxnál szőrözni kell mindennel. Partíció, programok, driverek... pl hogy driver-t szüljek éppen egy wi-fi adapterhez... és ezzel meg is akad a dolog, mert hiába lehetne jobb... még frissíteni sem képes egy teljesen hétköznapi kütyüt net nélkül.
A win sem... de legalább ismeri amit beledugok. -
hoffman_
nagyúr
válasz
dabadab #11755 üzenetére
Én elhiszem Nektek
Közben a Llano-val szemezek, lap+cpu kombó 32 ezerből kijön, ez szimpatikus. Erről a társulatról mi a vélemény: lap - proc? Kapna egy 4gigás DDR3 modult és köszöntem. Más kérdés, hogy nincs még se tápeccség, se ház, se egér, se HDD, de ahogy nézem ez ennyi, ha megszakadok is.
Attas:
Közben utánanéztem, azért annyival nem több 40-nél, mint vártam, teljesen rendben van. Fogyasztásról tudsz esetleg adatot mondani, vagy nem nézted?
-
Attas
aktív tag
-
mr_ricsi
veterán
válasz
dabadab #11698 üzenetére
"amennyit én ezeket az egybecuccokat láttam, az alapján szoftveresen még mindig fényévekre vannak mondjuk az XBMC-től."
Árban olcsóbb, fogyasztásban 8W plusz a HDD, és összedugom, bekapcsolom, nézem.A doboz célja, hogy a HDD-mről a filmek a TV-m képernyőjére kerüljenek. Ha ez sikerül, akkor a szoftveres háttér annyira lényegtelen, mint hogy a kocsim motorját hány bites proci vezérli.
-
user137
őstag
válasz
dabadab #9602 üzenetére
Ez a HDMI-CEC és ez egy nagyon szomorú história: az iparági bénázásnak az lett a vége, hogy a gyártóknak lett saját, nem túl sokat tudó, egymással kevéssé kompatibilis implementációja, PC-s támogatás meg gyakorlatilag nem létezik.
ez azóta is így van? a buta Samu B650-es tévém nem kapcsol le, ha megszűnik a HDMI jel, hanem bánatosan csak a "nincs jel" felirat megy rajta.
-
Attas
aktív tag
válasz
dabadab #11360 üzenetére
Nem néztem utána, csak példálóztam arra utalva, hogy az informatikában szinte bármit megvehetünk, 1, max 2év és lejárt lemez lesz. De ha ép most kell és az amire kell az jó, akkor meg kell venni, és nem szabad bánkódni, ha fél év múlva 20 ezerrel olcsóbb lett, mert fél év múlva úgysem azt vettük volna meg hanem a jobbat..valszeg.
-
tomy_cz
senior tag
válasz
dabadab #11174 üzenetére
a mínusz 20w-ot már elfogadhatónak tartom, szeretném minimalizálni amennyire csak lehet.
kénytelen voltam beszerezni egy gf210 videókártyát az integrált helyére, linux végett, így sajna kissé megugrott a fogyasztás
70-75 között mozgolódik + hozzájön az lcd tv 50% megvilágítással + 50w, tehát cirka 120w komlpettenközben még a processzor feszültségével serénykedek, de eddigiek alapján nem igazán hatékony
-
törölt tag
válasz
dabadab #11136 üzenetére
Zodo, dabadab: Köszi a tanácsokat, egyelőre keresem a megfelelő házat. Így csupaszon a proci 52-55 C fokos, a lap 42-43, az utóbbi zavar egy kissé, szóval 98%, hogy lesz venti.
morfondőr Nekem LD750-es van, először szintén szaggatott a lejátszás (Win7, ION), tapasztalatom szerint a vidkari 60 Hz-es beállítása nem jó, tedd pl. 50-re, aztán van valami olyan beállítás alapban az XBMC-ben, hogy a frissítés igazítása a videóhoz, nos ez sem jó.
Érdekes módon, nekem az is javulást hozott, amikor beállítottam Magyarországot a nyelvi és területi résznél. Egyébként nekem jobban működik az XBMC, mint a MP Classic. -
pity-putty
tag
válasz
dabadab #11045 üzenetére
Már szinte mindent kipróbáltam win 7 alatt.
Itt írok bővebben róla.Sajnos azóta sem sikerült megoldanom.
MPC-HC alatt vízszintesen is szétesik a kép, és még időnként szaggat is.
TMT-vel nincs vízszintes szétesésé, és a szaggatás is mérséklődik, de sajnos valamilyen szinten megmarad. -
Attas
aktív tag
válasz
dabadab #11035 üzenetére
Köszönöm! Van egy kitűnő videó eme linken ahol összeraknak egy ilyen házat HTPC-nek. Ugyan INTEL-es a cucc, de a méreteket le lehet venni. Ott egy SlimX3-as CPU hűtőt használnak ami ha igaz 36mm magas csak és olyan nagy hely már nincs is fölötte és a táp felett. Létezik hasonlóan alacson CPU hűtő AMD F1-es tokozáshoz is? Ha valaki tud, linkelne?Mert ha nem van akkor befürdök a házzal.
-
Attas
aktív tag
válasz
dabadab #10989 üzenetére
Köszönöm válaszaid a Shurikennel kapcsolatban. Nagy hasznomra voltak. Olvastam jó pár cikked. Mint hozzáértőt kérdezek nincs valami tapasztalatod ezzel az ASUS lappal? Leginkább a távkapcsoló (vagy inkább billentyűzet?) érdekelne ill. annak használhatósága. Ha kiváltaná a HTPC XBMC vezérlésére használt rádiós billentyűzetet, ami amúgy is 10.000 ft környéke, akkor nem sajnálnám megvenni ezt a lapot.
-
tomy_cz
senior tag
válasz
dabadab #10983 üzenetére
Erre a Shuriken-re kíváncsi lennék zaj szempontjából...
...csak azért, mert jelenleg nekem tákolmány módon van egy hűtőborda a cpu-n, és arra rá van "akasztva" egy Coolink Swif2.Na ez ultrahalk...
Jó lenne összehasonlítani, mert már hozzászoktam a csendhez., viszont valami normális hűtő pedig kellene a procira.
-
Csicsóka
őstag
válasz
dabadab #10822 üzenetére
Kisebb, gyorsabban bootol, mint egy alap NAS is megállja a helyét.
Alig eszi a procit, és a ramot. Nem egy meglévő Linux disztróra épül, hanem a build alatt az összetevők forrását tölti le, és fordítja le. Maga az init rendszere is egyedi szkriptekből áll, sem a System V-hoz sem az ubuntu upstart-hoz sincs semmi köze, csak a cél feladatra orientál, és ezért is olyan gyors. Az /sbin/init sem egy bináris, hanem egy szkript. Pld. az Xorg-ban nem fordul be az összes video, input driver, csak az adott projektnek megfelelő (ION, Intel, Fusion), ezért lett ilyen kicsi a mérete.
Nekem sokkal jobban tetszik mint az xbmc-live. -
canniball
nagyúr
válasz
dabadab #10811 üzenetére
"Bemesz a video v audio menupontba, "Add source", Windows network ... Hol akadtal el?"
Ott hogy nincs "Windows network". Kézzel meg hiába adom hozzá azt mondja Kapcsolódás sikertelen anélkül hogy a jelszavas részig eljutnék.
Először azt hittem nincs háló, de nem ez a gond mert a net-elérés megvan.
Bázz, nem láttam a fától az erdőt, csak lejjebb kellett volna görgetni."A nemismeres miben nyilvanul meg?"
Semmiféle hang nincs (csak néha egy kis "fehér zaj", de az lehet nem onnan jön), illetve amikor bármit indítanék akkor azt mondja Failed to initialize audio device."Ha bessh-zol, az "aplay -L" mit mond?"
Ez nekem semmit sem mond... -
laca500
aktív tag
válasz
dabadab #10805 üzenetére
Egy MSI 560Ti a másikban Sapphire HD 6850.
Kipróbáltam megint.
Cd be, gép újra indít, A feljövő menük:
- XBMCLive
- XBMCLive safe mod
- XBMCLive Install
- boot a fentlévő eredeti oprendszerről
- mem tesztItt kiválasztottam az elsőt (XBMCLive) és enter. Ekkor bejön egy fekete képernyő az XBMC alatta a Media center felirattal. Itt dolgozik egy kicsit, majd ugyan ezzel a felirattal egy újabb képernyő csak itt a felirat alatt kis futó pontok jelzik a töltés.
Ha ezzel kész akkor eltűnik ez a képernyő és felülre a következőt írja ki:Ubuntu 10.04.2 LTS XBMCLive tty1
XBMCLive Login:Itt beírom: XBMC
majd ez jön:Password:
Ide is beírom: XBMC
Ekkor tovább fut és a következőt írja ki:
Linux XBMCLive 2.6.32-29- generic #58-Ubuntu SMP Fri Feb 11 19:00:09 UTC 2011 i686 GNU/Linux Ubuntu 10.04.2 LTS - XBMCLive Dhrama
Welcom to Ubuntu!
* Documentation: https://help.ubuntu.com/The programs included with the Ubuntu system are free software; the exact distribution terms for each program are described in the individual files in /usr/share/doc/*/copyright.
Ubuntu comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY to the extent permitted by applicable law.
xbmc@XBMCLive:~§
És ennyi, itt már csak a kurzor villog. Hozzáteszem, hogy ha az XBMCLive Safe mod-ot választom, akkor pont ugyan ide jut a gép!
A pendrive-ra való telepítés nem is volna fontos, csak kiszeretném próbálni, hogy live alatt is szaggat a hálózaton keresztüli filmnézes. -
laca500
aktív tag
válasz
dabadab #10803 üzenetére
Hát így is próbáltam már, de pont ugyan addig jut a gép mint pendrive-ről.
Cd-ről bootoltam, kérte a jelszót ami ugye XBMC/XBMC, majd lefut egy-két sor és marad a villogó kurzor, ahová ha beírom a fentebb említett help-et akkor feljön egy tájékoztató rész a utasításkészletről.
Na de mindjárt megpróbálom mégegyszer. -
laca500
aktív tag
válasz
dabadab #10800 üzenetére
Cd-re kiírtam, a cd-ről bootolva indítottam a gépet, majd az ott feljövő menüből kiválasztottam a XBMC Live install-t. Elindúlt az install amiben megkérdezi a telepítő nyelvet meg, hogy hová szeretném telepíteni, itt kiválasztottam az USB pendrive-t. Végig futott minden, de indításkor a már fent említett problémába futok állandóan.
jkutya
Vártam már többször 3 percet is.
A jelszó megadása után amikor egy-két sort kiír és villog egy kurzor várnom kellene még?
De pl. ha beírom, hogy help akkor feljön az utasítás készletről egy tájékoztató. Gondolom akkor nem bootol már tovább. Vagy igen? -
DaeMonS
tag
válasz
dabadab #10586 üzenetére
configokat megtartja?
ugyertem beallitom a billt, halozatot, stbstb,
1 ha pl ubuntu folott fut az xbmc, akkor illik elotte remove, majs install ?
2 ha ubuntu folott fut, csak ranyomtok h apt-get install xbmc ?
3 ha xbmc live van telepitve a hddre--ilyenkor mivan?ezt elmagyarazna vki reszletesen h mit csinal ilyenkor a rendszer? (csak h ne keljen kiprobalnom
)
-
StLui
veterán
válasz
dabadab #10551 üzenetére
Nekem is az indulás utáni szöszmötölés tűnik soknak, és mivel venék bele valamennyi tárhelyet, lehet, hogy egy SSD-ben gondolkoznék inkább (kingston 96-os)
sb:
én lekapcsolgatom minden nap, mert nem szeretem a kis sivító ventilátorát az Asrock-nak, ez a legfőbb bajom vele, xbmc már nekem is szinte egyből indul, ha már a win összeszedte magát -
priti
addikt
válasz
dabadab #10410 üzenetére
Ja hogy az Llano is a CCC-ben van és semmi külön driver mi? Ó hát akkor felesleges tényleg, azt hittem valami alaplaphoz kiadott driverrel megy. Ó ez így fincsi. Pláne ha még valami venti is lenne a külsőn, mi a fenének zúgjon ott még az is, ha meg nem zúg akkor meg még fűt is. Á biztos nem. Ha alaplapot cserélnék tuti én is ilyet vennék, így már tényleg semmi értelme a külsőnek ha csak filmre kell. Mondjuk elég drágák ezek a kis ITX-es belépő szutyik, meg mér' PCI-E van rajtuk, mér' nem PCI a hangkarinak? Minek bele a külső VGA akkor? CFX-ben a belsővel? Búúú, de minek? Van aki ITX lapos mini géppel Llano-val játszik? pff, nemtom én ezt követni.
-
priti
addikt
válasz
dabadab #10408 üzenetére
Azoknak jobb már a grafikus beállításoknál a színkezelése mint a régi integráltaknak?
Én annó egy régi Foxconn lappal próbáltam inteles integrált VGA-ról mozizni, de nagyon gyenge volt. Én is úgy voltam vele, hogy minek külső, úgyis a proci számol jó lesz az, de aztán meg mégsem. A film nem akadt meg, más volt a gond.
Az a gondom, hogy egy picit emelnem kell a VGA alapértelmezett fényerején, mert a projektor gyengesége miatt alapértelmezett fényerővel a film sötétben játszódó jeleneteinél a fele képet nem látni. A projektoron meg hiába emelek fényerőt a menüben csak rosszabb lesz szóval szoftveresen kell. Viszont az integrált VGA grafikus beállításainál ha bármit elmozdítottam alapértelmezett értékről rögtön az egész kép élvezhetetlen lett, vagy borzasztó fakó, vagy a kontraszt volt olyan, hogy ha besütött a nap az ablakon a filmben nem is lehetett látni a kinnti udvarból semmit, szóval kb. használhatatlan volt már egy ősrégi külső VGA-hoz képest is. Így jutottam arra, hogy tökmindegy csak legyen valami forceware vagy ccc, mert azokban simán ki lehet javítani a projektor hibáját és minden ok a vetített képpel... -
python1
veterán
válasz
dabadab #10396 üzenetére
Igen, Hdmi a mai felállásban RCA-s minőséget nem éri el.
Msi-ről olvastam,persze én nem próbáltam tehát véleményt nem formálhatok róla 100%-ban,közel hasonló minőségű rendszerbe illesztették be mint az enyém vagy még jobba.
De jó,hogy ide irkálok,mert kezd kialakulni a kép bennem már,hogy mi is kell nekem.
Mindenképpen HTPC-nél döntök mint médialejátszónál,testreszabhatóság,design miatt is nem hinném,hogy nem lehet elérni azt a minőséget mint médialejátszóval.
-
python1
veterán
válasz
dabadab #10373 üzenetére
Az már igaz,már mint a brazos nem igényel nagy tápot.
Így is lehet fogalmazni,hogy az alulméretezett ront a stabilitáson ezért 100%-os biztonságban érzem magam ha túlméretezem a tápjaimat.Itt inkább az alkatrészek minőségére gondoltam,kondik,különböző védelmek,gondolom már te is hallottál táp-ból(rossz minőségű) különféle hangokat.
Nagyon érzékeny hangtechnikám van,amin mindenféle interferenciás zavar kihallik,erre gondoltam mikor a minőségre gondoltam,a tulméretezés lényegét is innen vettem,kisebb kapacitás kevesebb hő, kisebb kondenzátor kapacitás.
De ezt még nem teszteltem,de fogom,hogy van-e valamilyen hatása a tápok tulméretezése és a minőség között,inkább a hangminőségre gondolok.Lehet,hogy hülyeség de a végére járok mert már így is foglalkoztat a dolog nagyon.
-
Salvador20
őstag
válasz
dabadab #10373 üzenetére
én pedig a hangtalansága miatt vettem ezt a 350-es be quiet!-et, alig van hangja, meg van rajta pci-e csati is későbbre. A 220W-os TTre pedig rá volt írva, hogy nagy terhelésnél rendesen bebőg a ventije. Na most, ha nem volt leterhelve a táp és ez az alapjárata, akkor nem akarom tudni, hogy milyen hangja van, ha még melegszik is
-
Salvador20
őstag
válasz
dabadab #10358 üzenetére
ez érdekes, hát most már így utólag lehet paneltápos házat kellett volna venni, csak abban kevés volt számomra a hely, meg ritkás az optikai meghajtós verzió,de szem előtt tartottam azt is, hogy "futureproof" legyen (mármint a ház, meg a táp). Ebben benne van később valami erősebb procis gép (gondolom fog még fejlődni a számítógép ipar) Nem érzem úgy, hogy rosszul döntöttem volna a be quiet! sfx-el, a gyári TT tápot le kellett cserélni, mert botrányosan hangos volt a ventije.
-
priti
addikt
válasz
dabadab #10329 üzenetére
mATX lap van most az egyik gépemben ami a projira van dugva kvázi HTPC-nek csak készülök ágyat cserélni és ez az öreg P4-es ami most az ágy mögött lapul meg kényelmesen és észrevétlen így előkerülne az ágycsere miatt és valójában ez az amit nem szeretnék. Úgy amúgy annyira nem kavar fel a HTPC dolog teljes, távirányítós .kialakítása amiről gondolom ez a topic valójában szól. Kézenfekvő megoldásként merült fel, hogy csak házat cserélek és beteszem a TV alá az üvegajtós részbe ezt a P4-et, így kerültem ebbe a topic-ba, hiszen a korlátozott szellőzés annyira nem nagy gond, mert a projit csak a filmre használom tényleg, így minimális üzemidőről van szó.
Az ATX meg úgy került bele, hogy "mi lenne ha meg is szűntetném a régi gépet a fenébe és a napi használatban lévőt tenném be egy drága, de szép házba ha már lúd legyen kövér jeligére" de ez igazából minden sebből vérzik, mert egy moddolt CM Stacker 830-ban lakó vízhűtéses i7 konfigról van szó, szóval az egy álom, hogy én azt belepréselem egy HTPC házba ebbe a 40x40x40cm-es lyukba és még túl sem melegszik. Ennyi energiát szerintem nem ölök a projektbe. Egy harmadik gépet venni...hát akkor már inkább marad a hosszú átjátszási távolság valami kábelcsatornás megoldással és megy a proji is az i7-ről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest