- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
mr_ricsi #11759 üzenetére
Én korábban (az itt olvasott teszt után) egy Mini(1)-re ruháztam be, de nem láttam olyan fw-t hozzá ami bugmentes lett volna...ha pedig valami nem működik akkor nincs más lehetőség mint várni a csodát hogy egy másik majd jó lesz. Nem mondom hogy a HTPC teljesen probléma mentes dolog (bár kis szerencsével lehet az), de itt legalább az egyszerű usernek is esélye van megoldást keresni.
-
Celtis
veterán
válasz
mr_ricsi #11697 üzenetére
Van egy DVB-S/T/mediaplayer kütyüm, csak nem tud 24p-t és DLNA-n is épp lassú, hogy a fullHD filmeket streamelje. Félek, hogy az általad linkelt cucc sem erősebb.
Nézegettem NAS-t, de ami már gyors, abból kijön egy HTPC. Ja igen, és szeretném, ha nem lenne zárt az oprendszere, hanem tehetnék rá, amit kedvem tart. -
dabadab
titán
válasz
mr_ricsi #11702 üzenetére
Nekem az a konkrét személyes tapasztalatom, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy milyen a felület, mennyire jól kezelhető, milyen beállítási lehetőségek vannak, ilyenek. (Na meg egzotikusabb (vagy akár kevésbé egzotikusabb) formátumoknál azért bele lehet szaladni abba, hogy a médialejátszó nem játssza le.)
Volt nálam ilyen egybedoboz (Popcorn A-100), lecseréltem HTPC-re, mindenki örült a cserének. -
canniball
nagyúr
-
kovasz
senior tag
válasz
mr_ricsi #6123 üzenetére
akkó' mégeszgyer. senki se mondta hogy az rgb pal, hanem azt, hogy a pal szabvány felbontásat és időzitéseit tudja, ha tv-re kötöd. vagyis rgb-vel nem fog a hd felbontás menni vagy más frissités frekvencia működni. de ha ilyen okos vagy akkor kösd a tv-d a pc-hez rgb-vel 60hz-el, 1280x720-al, aztan hajrá.
a monitor meg nem "rgb" mivel az rgb kombinált szinkronjeleket használ a monitor meg nem. olvasgass utána egy kicsit...
-
Jostikacska
tag
-
Jostikacska
tag
válasz
mr_ricsi #6093 üzenetére
Köszi.
A kábel legelejére, ott ahol bejön a lakásba szereltünk egy galvanikus leválasztót, pont a földhurok miatt (azóta nem is vágja le a fi relét).
Gondolkodunk még vga - scart-on is, vélemény?Leginkább szeretnénk scart-ra vinnu mert a tv oldalán van az svideo csatlakozó és a legkissebb (1 éves) fiam kipécéczte magának
Így minden hátulra kerülne. Persze ha a kép nem lessz rosszabb vagy szebb lesz az nem gond -
Jostikacska
tag
válasz
mr_ricsi #6089 üzenetére
Szia!
Van egy elosztó ahol megy a nagyszobába és a kisszobába. És a nagyszobai végén a tv-nél tettünk még egy elosztót. A TV-nél sima bedugós az elosztó. A két szobai választósnál pedig csavaros (f dugós?).
Az az érdekes hogy a videókártya svideo kimenete rengeteg tűs (hülyén fogalmazok) ami a tv-be belemegy pedig csak maximum 6 tűs. Gondolom több info, jel menne ki a videokártyán de az svideo bemeneten csak 6 tűn megy be a kevesebb info, jel. Ugyanazt a filmet nézve dvd lejátszón és a htpc-n óriási a különbség. A dvd lejátszón teltek a színek, a fekete az fekete. Az svideon mintha egy szürke fátyol lenne a képernyőn és a fekete is max szürke.
A scart az 21 tűs ami dvd-ből a tv-be megy. Ha lehetne 21 tűs svideo - scart átalakítót venni akkkor gondolom szebb lenne a kép. Vagy nálam van valami gond, mert szerintem nem ilyen rossznak kellene lenni a képnek. -
asus27
tag
válasz
mr_ricsi #6063 üzenetére
Szia
Igen már rájöttem, hogy lehet a windows-on állítgatni a felbontást betűméret és hasonló dolgokat, a vga-t le szeretném feltétlenül cserélni, olyanra aminek van HDMI-je és passzív hűtés van rajta.
Az alkatrészek már meg vannak azok adottak voltak, egyedül az ANTEC MULTIMEDIA MEDIA LAB KIT rendeltem meg, 20k-ért. -
asus27
tag
válasz
mr_ricsi #6035 üzenetére
Szia, először is bocsika !!!
Na a lényeg és ezer köszönet, ha én vesszek egy 82CM-es Full HD LCD-tv akkor akár három méterről is jól fogom látni a képet ha filmet nézek, HTPC-n keresztül, de ha netezni vagy egyszerűen a Windows-ba szeretnék tallózgatni vagy ehez hasonló dolgot szeretnék csinálni, akkor három méterről ki fog folyni a szemem, mert olyan kicsi lesz, mivel 1920*1080 lesz a felbontás alapba. Ezért közelebb kell menni !!! 1-1.5 méter.
Na de ha vesszek egy 102,107,110,127CM LCD TV HD REDY, ami alapba Windows-on 1280*720-as felbontás lesz, akkor nyugodtan le ülhetek a 3 méterre lévő sarokülőre, egy vezeték nélküli billentyűzettel, és lám látni fogom hogy mit írtak ide a topikba a kérdésemre.Na most nem tudom hogy jól értelmeztem-e ezt az egészet, ha baromságot írtam akkor bocs, de ha nem akkor is várom véleményed, de nem csak a tiédet hanem másokét is.
-
Gabbana
aktív tag
válasz
mr_ricsi #6017 üzenetére
pár perce gondolkodom azon amit írsz, erről az 1,2 méterről.
Szerintem most egy házimozi, amire azt mondja az ember, hogy az egyetlen hobbija, fontos, és egy tizes skálán 6-7-es eredményt érne el, az egy fél vagyon.
Htpc kb 130.000
Hang: erősítő+normális falak 3-400.000
projektor: 300.000
vászon: 70.000
és akkor még egy szoba esetleg, amibe ülőgarnitúra ezaz...NIncs is ezzel gond, de miért nem keresek havi egy millát...
-
quby
őstag
válasz
mr_ricsi #5860 üzenetére
Háát most lemértem a kedvedért (olvasgatva itt a wattokért folytatott harcok leirásait)....
Egy asus M2A alaplapom van BE-2400 procc két winyó meg 1 8600gs 2x1gb kingmax.....
Idle mód 80-90 w között mozog. stand by:4,2-4,6W kikapcsolva 3,2. Egy 8 vagy 9 éves 300-as FSP tápot használok, már csereérett.Van itthon HTPC egy aztali gép meg egy laptop két LCD monitor egy 72-es CRT tv + minden ami egy normál háztartásban. (mosógép mikró KVfőző blabla....) Igy havi 7k a villanyszámla tényleges fogyasztás után az durván 84/év annak a 17%-a 14k Ez tényleg nem kevés, de ha az a másfél watt nem lenne akkor is lenne 13k.
. A HTPC-nél meg nagyon nem mindegy hogy gombnyomástól számitott 5 mp-re vagy 2percre tudom használni.
Tévedés ne essék én is elöször a fogyasaztását nézem 1 kütyünek amit megveszek, sőt a későbbi esetleges választásnál lehet döntő szempont is de szerintem ennyi áldozatot megér a használhatóság oltárán
-
dabadab
titán
válasz
mr_ricsi #5860 üzenetére
Es miert ragaszkodsz az XP-hez? Nalam az XBMC Live ugy negyvenpar masodperc korul bootol be ugy, hogy annak a felet a BIOS tenykedese veszi el (HW: Athlon 2600+, CF kartya IDE adapteren (de 5400-es laptop HDD-nel is kb hasonlo sebesseget produkalt)) es most, hogy Ubuntuek a 10 masodperces bootot celozzak (az XBMC Live egy lecsupaszitott Ubuntura epul) lesz ez meg jobb is.
-
dabadab
titán
válasz
mr_ricsi #5854 üzenetére
A hibernalas pont ugyanaz, mint a kikapcsolas, nem fogyaszt aramot, ki is huzhatod a konnektorbol, ugyanis a gep komplett allapotat HDD-re mentik es indulaskor onnan hozzak vissza.
Van meg a sima sleep, amikor van nemi fogyasztas, mert ilyenkor a RAM tovabbra is kap aramot, a laptopom ilyenkor 0,5 watt korul fogyaszt (egy 50 Ah-s autoakksit ez egy honap alatt szivna le).
-
törölt tag
válasz
mr_ricsi #5854 üzenetére
szerintem nézd át újra, hogy a mostani gépeknél mit jelent a hibernálás
(wiki)
Gyakorlatilag az s3, (s4?) állapotban a gép kimutathatatlanul fogyaszt csak többet mint ha csak simán nem húzod ki a falból. Amit gondolom nem teszel meg, akármennyire vagy zöld
Szerk:
Mondanám, ha értenék hozzászóval én nem félnék tőle.
-
Janaboy
veterán
válasz
mr_ricsi #5838 üzenetére
Bár nem tudom, hogy ezt próbáltad-e, de biztos tiltható pár folyamat itt is:
Sajátgép ikonon jobb egér gomb -> Kezelés -> a végén megkeresed a szolgáltatásokat..és ott kézileg leállíthatod és tilthatod a folyamatokat. Van leírás is, hogy minek mi a célja!
Remélem segített!?
Amugy milyen progival nézed meg, hogy milyen dll-ek stb-k vannak használatban? -
kisza25
félisten
válasz
mr_ricsi #5830 üzenetére
Pl. futtatásba beírod msconfig és ott az egyik fülre kattintva kitudod pipálni mi induljon és mi ne, vagy CCleaner prg-t telepíted elindítod és eszközök menüpont alatt szépen beállítgatod mi induljon és mi ne, amúgy jó kis takarító prg és a regisztrit is rendbe tudod vele tenni
-
duffbeer
őstag
-
duffbeer
őstag
válasz
mr_ricsi #5609 üzenetére
Nem mostanában szóltam hozzá, de nem érzitek úgy, hogy dúrván nyolcba hasítjátok a szőrszálakat?
Kicsit elvonatkoztatva a gagyi alkatrészektől, ugye ezt az Intel dolgot nem gondoltad annyira komolyan... Nincs bajom az Intellel, de nem érzem úgy, hogy ez így egyértelműen kijelentehtő lenne. Ez is olyan mint az ATi <-> Nvidia. Egyszer az egyik máskor a másik. Tény, hogy az AMD kisebb cég, de hát ez így ebben a formában szerintem nem igaz. Főleg nem az hogy mindig az Intel és soha az AMD...
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
mr_ricsi #5607 üzenetére
Nagyon készen vagy. Feladom. De leszűröm a tanulságot. Az eddigi kijelentések alapján megállapitom, hogy mivel mindegyik gyártó belefut a költségredukálás miatt ócska gyártótól vett alkatrészvásárlásba (tehát a valószinűsége egy rossz alkatrésznek ugyanaz), ezért egyértelműen lehet ilyen kijelentéseket tenni mint amik fent elhangzottak.
A témát nem kell tovább boncolgatni. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
mr_ricsi #5593 üzenetére
"Nézegettem a Faroudja doksiját, és az csak 576, 720 és 1080 között tud átméretezni. Eszerint ha a TV-met megküldöm 1080-nal a HDMI-n, akkor a Faroudja lekonvertálja 720-ra, majd a TV saját képméretezője felkonvertálja 768-ra. Dupla konverzió! Ennyit a szuper képminőségről..."
Na ez szép -
szabi__memo
nagyúr
válasz
mr_ricsi #5592 üzenetére
Oké-oké, telejsen világos is ez. De érted, az alapprobléma akkor is ott van! Mivel ha mindegyik ezt csinálja akkor hogyan lehet kijelenteni, hogy melyik a szarabb.
Annak, hogy pl valamelyik nem tud 140W-os procit fogadni még nem kell, hogy az legyen az oka, hogy ez azért van mert ócskább gyártóktól vett alkatrészekből épitkeznek... -
szabi__memo
nagyúr
válasz
mr_ricsi #5587 üzenetére
No ilyenekről még nem hallottam. Azt, hogy elcsesztek dolgokat azt igen, az természetes, de, hogy ócska gyártóktól vett alkatrészeket épitettek volna be ilyen neves gyárók, olyat még nem.
Persze ez nem jelenti azt, hogy ettől még nincs ilyen.. De fenntartom, hogy nem hiszem, hogy ez jellemző a fent emlitett gyártókra. -
dabadab
titán
válasz
mr_ricsi #5588 üzenetére
"Ugye, te sem gondolod, hogy az átméretező elektronikának minden bemenetről kötelező működnie?"
De. Ezek nem monitorok, hanem szorakoztatoelektronikai holmik, ennek megfelelo tervezesi filozofiaval. Itt nem kulonosebben elvaras a pixelpontos megjelenites (egy csomo 1366x768-as TV-t nem is lehetett HDMI-n nativ felbontasban hasznalni, olyanrol meg nem tudok, hogy barmelyik TV ki tudna rakni a nativnal kisebb bemeno jelet 1:1-ben) ellenben az igen, hogy mindent ki tudjon rakni fullscreenre (akar 4:3-as forrast is, mindenfele torzitoalgoritmussal megeroszakolva).
-
dabadab
titán
válasz
mr_ricsi #5582 üzenetére
Ugye, te sem gondolod azt, hogy barmelyik LCD TV-ben ne lenne atmeretezo elektronika?... Mindent fullscreenre raknak ki, az SD adas se egy pici kis teglalap a kepernyo kozepen vagyhogy az 1080-as videoanyagoknak csak a kozepe latszik?...
urbanjozsi: a nativ felbontas a TV TFT paneljenek a felbontasa, vagyis hogy fizikailag mennyi pixel van a megjeleniton.
-
tothl
addikt
válasz
mr_ricsi #5577 üzenetére
Jo a faroudja de egy kicsit olyan mint a mark and levinson. Minden otvarra rairjak a nevuket. Lattam olyan plazmatevet is amin rajta volt, hogy faroudja, megsem volt jobb mint az atom bovli deinterlacerek. A levinsonra ugyanez...egy atom lapos keszulek sosem fog jol szolni hagyomanyos hangszorokkal.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Vladi
nagyúr
válasz
mr_ricsi #3865 üzenetére
A gond az, hogy nagyon lassan követi le az ati az xorg fejlesztést. 1-2 verzióval le vannak maradva. Aztán ha kijön egy új disztró új xorggal, akkor nincs driver egy ideig. Plusz a kártyák támogatása is lassabban érkezik. Pl: hd sorozat már vagy fél éve volt, amikor lett linuxos driver is hozzá.
Ezen a problémán enyhít a nyílt forrású driver. Ami olyan x1000-ig 3d-t is tud, de persze nem tudja kihasználni az ati kártyák minden képességét. Meg kb egy éve az ati sok dokumentációt ad ki, hogy nyílt forrású hd drivert fejleszthessenek az xorghoz. Ez dicséretes és lehet, hogy hosszú távon előnyre tesz szert, de sajnos a fejlesztés csiga lassúsággal halad. 3d támogatás pl még nincs. -
defi73
csendes tag
válasz
mr_ricsi #3847 üzenetére
"Az RTL Klub és a TV2 60 napon belül dönthet arról, hogy megjelenik-e az új szolgáltatás kínálatában."
[link]Erre gondoltam. A tender eredményének kihirdetésétől számított 60 napon belül kell nyilatkozniuk. Nem olvastam még sehol, hogy a nyilatkozattétel megtörtént.
Egyébként Róbert Ákosnak igaza van abban, hogy tényleg jó kis vágta lesz 2012-ig.
-
defi73
csendes tag
válasz
mr_ricsi #3845 üzenetére
Lehetséges, hogy így lesz (az RTL és TV2 esetében), bár nem ismerjük a válaszukat.
Csak a budapesti eddig ismert MinDigTV-s 5 multiplex csatornáit néztem meg, azok között mondjuk valóban nem szerepel a mostani két kereskedelmi adás frekvenciája.Az MTV általad idézett dokumentumával pedig az a baj, hogy ők ugye eleve saját multiplexet szerettek volna, de első lécsőben úgy tűnik, hogy ebből nem lesz semmi. Az NHH-s szerződés pedig nem írja, hogy majd megvárnák a kereskedelmi tévéket, sőt az ORTT-nél is azt olvastam, hogy inkább siettetnék a transzfert.
De akárhogyis lesz - visszakanyarodva a topichoz -, földi vételhez akkor sem érdemes MPEG-2-es tunert vásárolni már.
-
defi73
csendes tag
válasz
mr_ricsi #3838 üzenetére
Nos, értem én a kételyeket, de a szerződés szerint a közszolgálati analóg adókat "a földfelszíni digitális adók bekapcsolását követő legalább 183, legfeljebb 548 napon belül, de legkésőbb 2011. december 31-ig ki kell kapcsolni".
Meg kell persze vizsgálniuk, hogy az ellátottság mennyire biztosított (ebbe beletartoznak a DVB-T vevőkészülékek, a kábeltévé és a műholdas szolgáltatók), bár nem tudom, hogy ez mondjuk százalékosan mit jelent.
Az RTL-Klub és a TV2 kérdése érdekes. Bár nem vagyok jogász, de úgyis értelmezhetem, hogy ők országos műsorszolgáltatási jogosultságot nyertek újabb 5 évre, vagyis az AH-nak addig kötelezően továbbítania kell őket, de nincs kikötve, hogy ez kizárólag az analóg csatornákon történhet. De ezt a kérdést bedobom valami szakértői fórumba. :-)
-
PeterPH
senior tag
válasz
mr_ricsi #3769 üzenetére
Engedd meg hogy jósoljak egy kicsit: 2011-ben az MPEG2, és HD STB-k ára között nem lesz jelentős eltérés. Sőt IMHO csak MPEG2-est nem is lehet már venni. Ráadásul az árak sem 50k körül, hanem 10k alatt lesznek.
Gondolj bele az első DVD lejátszók, és a ma kaphatóak árába. Sőt az első DivX-es DVD-k, és a maiak árába. Ma már gyakorlatilag elvétve találni olyat, amin nem DivX-es. Ugyanez lesz az STB-knél is.
Más: nem várható, hogy jelentős ingyenes (és értelmes) programkínálat legyen a DVB-T-n. Inkább lesz néhány ingyenes adás, közte a közszolgálati, és mellette fizetős csomagok. A fizetős csomagokhoz meg a szolgáltató adja az STB-t ugyanúgy mint a kábelesek, műholdasok. -
PeterPH
senior tag
válasz
mr_ricsi #3762 üzenetére
mr_ricsi
A jelenleg eladott DVB-T TV-k záma elenyésző, és azt sem az idősek vették.
Miért lenne jobb egy gyengébb (elavultabb) technológiát elterjeszteni? Hogy hamarabb kelljen lecserélni?
A lakosság többsége valamilyen kábeltv szolgáltatótól kapja az adást. Nekik gyakorlatilag nem lesz változás, amíg a szolgáltató át nem tér digitális technikára.
Amúgy a dekóder beszerzését valamilyen módon támogatni fogják. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
mr_ricsi #3753 üzenetére
Köszi a választ, azt meg tudja valaki mondani hogy egy E4400 proci tudja-e biztosítani a dekódoláshoz szükséges dolgokat ha nem hardveres a dekódolás?
Van arra mód, hogy a jelenlegi asztali gépemmel (9600GT kártya van benne) kikapcsoljam a hardveres dekódolást, hogy megnézzem bírja-e az E4400?
-
Palika71
őstag
válasz
mr_ricsi #3754 üzenetére
Meggyőződésem az, hogy Mo.-n 3-4 mulva jó, ha a CRT és az LCD (Plazma)TV-k arány 50-50% lesz. Bizonyára az USA-ban jóval előbb elérik az általad jósolt szintet, de ahhoz, hogy Mo.-n az RTL a Heroes-t HD-ben nyomja, legalább 5-6 évnek kell eltelnie. Gondolj csak bele, a németek már 5-6 éve 16:9-es adást néznek, nálunk meg még ez is csak gyerekcipőben jár. Vagy még abban sem.
-
spirit007
senior tag
válasz
mr_ricsi #3745 üzenetére
"Egy 65W-os Intel proci mellé már nem fér bele semmi..."
Jelenleg (~3 éve) a következő konfigot szolgálja ki a táp :
53W-os max. fogyasztású Northwood Cerka proci -ami szinte mindíg 100%-o megy+ full integrált alaplap + DVD-RW + 2DB HDD + 2db RAM
Konnektor felől üresjáratban 42W , full terhelésen 65W a fogyasztásaAmi viszont érdekesebb , hogy a jelenlegi konfigok inkább a 12V-os ágat terhelik , de hogy milyen arányban
Azt sem lehet tudni pontosan mely eszközök mely ágakat használják (jelenleg) , így akár reális is lehet a ~30W összfogyasztás a 3.3&5V ágakon (vagy lehet hogy nulla ).
Ha viszont mindenki a 12V-ról megy akkor csak 9A*12v = 108W áll rendelkezésre ...Egyébként full integrált AM2 platform + 1150LE lesz az új bélés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest