- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
beencee #10773 üzenetére
Valamelyik Gigabyte MIB
-
gmodos
csendes tag
válasz
beencee #5201 üzenetére
meg fogom nézni azokat a csúszkákat, de nem valószínű hogy ez lesz a gond.
a TVn ugyanis nem fekete kép van, hanem kék, ez a "no signal" színe
de az ötlet elgondolkodtató. nagyon köszönöm.kábelből kettőt is próbáltam: HDMI-HDMI és DVI-HDMI (ez utóbbit használtam a normál PC-TV összeköttetéshez)
valahogy úgy sejtem, a VGA-nak a TV-től meg kellene kapnia a működési paramétereit, ami itt nem történik meg. ezért gondoltam a nem megfelelő kábelre.
-
gmodos
csendes tag
válasz
beencee #5195 üzenetére
Bocsi. Feldúlt állapotomban írtam a bejegyzést. Kiadtam huszonezer forintot egy alaplapra, amin nem működik pöccre az a funkció amiért megvettem.
1: D-SUB-ról megy csak, nem használja ki az egész képernyőt, de nem is pöcsöltem vele sokat, csak megállapítottam hogy ez "azért" működik.
2: na itt egybefontam a normál PC és HTPC dolgot. A normál PC-vel a TV teljesen jól működik. Rádugtam és azonnal, kifogástalanul látszott a kép. Ellenben a HTPC-vel ahol egyáltalán nem. BIOS és driver frissítés és beállítás varázslatok sem segítettek. -
tcsoka
csendes tag
válasz
beencee #5099 üzenetére
Na mar kezdek boldogulni, na jo ez azert tulzas.
Kerdeznem toletek, hogy lattam itt is korabban linkelve egy uj theme-t a meediohoz, chrome neven futott es a meedio oldalan is megtalaltam. Namarmost a linkelt kepeken rohadt jol nezett ki, hatterkeppel, kijelzett idovel idojarassal, franko menugombokkal, stb.
Na en feltelepitettem, de a franko themebol nekem semmi nem latszik. Mit rontottam el? -
balkoger
tag
válasz
beencee #4917 üzenetére
így van Sony-val is kipróbáltam, csak az időm volt kevés amikor leteszteltem a cuccot és megmondom őszintén amikor bekapcsolt a szerkezet bios-nál kiírta a tv sarkában, hogy 800x 600-as felbontás, a win xp logósnál pedig 1024x768-at, a bejelentkezéskor meg olyan gyorsan váltott nagyobb felbontásra, hogy nem tudom az értékét és nem ellenőriztem le, hogy most mekkora is valójában. Indítottam 2 féle (720-as és 1080-as) filmet, megnéztem mennyire terheli a procit illetve az MPC státusz sávját, majd kapcsoltam le a gépet, mert Anyukámnak kezdődött a sorozata
.
De a másik topikban is megígértem meglesz a Sony-s teszt is képekkel alátámasztva, úgy ahogy a Samsung-gal is megcsináltam. -
dqdb
nagyúr
válasz
beencee #4690 üzenetére
Köszi a kiegészítést, így már érthető számomra a MeediOS oldaláról letölthető programváltozatok nagy száma. Amikor 1 hónapja úgy döntöttem, hogy az MCE és a MediaPortal után ezt is kipróbálom, akkor egy ideig néztem, hogy mit is kellene letölteni ...
Most mindenesetre letöltöm a legutolsó MeediOS SVN buildet (fordítani lusta vagyok snapshotból), hogy megnézzem ezt is. Eddig a MediaPortal a nyerő nálam a hamarosan induló HTPC projektre.
Jelenleg saját xml formátumban tárolok a médiafájlok mellett metainfókat (imdb/tvrage.com/tv.com/epguides.com linkek, szereplők, formátum/bitrate/felbontás/hangsáv, forrás/release, borító ...). Erre van valami szabványos/kvázi szabványos formátum? Egyszerűbb lenne egy konvertert írni, mint a döntésemtől függően MediaPortal/Meedio/MeediOS plugint.
-
-
band1103
őstag
válasz
beencee #4663 üzenetére
Bocsi, azt hittem hogy valami barkács dolog volt ez a kijelző+érintőfelület=D-sub+usb dolog. Nem tudtam hogy egyenesen boltból is lehet ilyet kapni garival meg minden.
Magnat: A cikkel igazad lehet, de a cikk nem volt linkelve, nem tudhattam. A másik dologban lehet hogy félreértettél. Tehát a 780G alaplapon lévő 3 kimenet: D-dub;DVI,HDMI
Ebből a 3-ból 1 analóg 2 digitális. A 2 digitális nem tud egyszerre működni. Tehát vagy d-sub+dvi vagy csak d-sub+hdmi. A hdmi+dvi nem fog működni. -
wassermann
addikt
válasz
beencee #4663 üzenetére
Igen, tényleg elgépeltem, helyesen DLNA.
Új dolog, igazán még csak most jönnek ki azok a készülékek, amik támogatják. Itt a PROHARDVER-en eddig még csak Bigdigit-nek van olyan DLNA-s Philips LCD TV-je ami MP3, JPG és MPEG2 támogatással bír. Ő már próbálgatta, hogy a TV-t a hálózatra kötötte és a hálózatról le tudott játszani, ha volt rajta médiaszerver.
-
band1103
őstag
válasz
beencee #4657 üzenetére
Csak míg a hangkártyák közti különbség inkább szubjektív (és valakinek bőven hifi az int.is) addig a RAID-nél azért másabb és fontosabb.
:kojak007: Inkább az a kérdés hogy neked kell-.e a Raid. Raid nélkül is lehet építkezni de nagyon nem biztonságos. Raid-al biztonságos de ha már biztonság akkor soha ne bízzunk annyira az alaplapi megoldásokban. Már egy jó középkategóriás Raid kari is sokkal többet ér az alaplapinál. Egy Raid 5 példáúl nagyon leterhelheti a rendszert ha az alaplapi vezérlőre bízzuk. Bízzuk ezt a munkát inkább egy saját procis Raid kártyára.
VGA: Ha nem lesz szerencséd és nem találsz olyan touchscreen kijelzőt amit a D-Sub-ra köthetsz és akkor kelleni fog a HD3470-es. Vagy rosszul írták vagy félreértetted (szvsz rosszul írták) de a Hybrid CF csak és kizárólag a HD24xx és HD34xx karikkal megy. Ebbe beletartozik a 3470-es is. -
kojak007
csendes tag
válasz
beencee #4624 üzenetére
huhhh ez a MEEDIO nagyon komolyan néz ki. Pont ilyenre gondoltam... ha ebben keresni is lehet akkor ez tuti jó lenne... de a PLEX is kísértetiesen hasonlít hozzá, sőt látom rengeteg plugin van a meedio hoz, akár ilyen Apple IPOD style is...WOW...
Segítsetek hol lehet esetleg egy körképet kapni a jelenleg létező front end softverek terén...van ezekről egy egységes lista? mit pl. frontend.lap.hu
, vagy egy összehasonlító teszt?
de lehet h ezt nem ide kell írni??? akkor bocsesz... -
kojak007
csendes tag
válasz
beencee #4624 üzenetére
jujj Szia Beencee,
a Te előző írásodat most olvastam el..nem tom hogyan de átugrottam azt...
nos ez egy valós szitu... nem csak elméleti. Sok filmem van és sajna az idő múlásával egyre több lemezem szaggat a lejtászóban meg megáll...sőt már fel sem ismeri a lemezt... ezért fogalmazódott meg bennem a kérdés, h már van e más a nap alatt...és így rátaláltam erre a fórumra. Gyakran előveszem a régi filmeket is és a nem annyira régi filmeket is és az újakat is. Bár még nem igazán csináltam olyan statisztikát, h az összesből mennyi amit többször is előveszek... lehet h egyszer majd megcsinálom...mert akkor tuti lehetne faragni 1-200 filmet...
Nekem ezzel a rendszerrel az lenne a célom, h egy hatalmas adatbázisból bármikor ki tudjam választani a kívánt filmet... nemtom nekem nem annyira fontos a DVD lemez behelyezős feeling, bár megértem, h sok mindennek megvan a maga kis szeánsza...
Viszont annál inkább fontosabb az hogy a közeljövőben készülő nappali hifi bútor alsó 9 fiókja esetleg ne a kb 1000 DVD ből álljon, és a jövőben ne a DVD-k foglalják el a kégli nagy részét, hanem esetleg egy lényegesen kisebb helyen...Ez is egy fontos szempont volt, hogy ugyan az kisebb helyet foglalna el...bár ezt lehet h kihagytam az elején...A 4. pontban azt akartam kommunikálni, bár ez nem nagyon jött össze... tuti már késő volt..hogy a házat hagyjuk mert azt kiválasztom meg a rendszer HDD-t is...de biztos van olyan konkrét a jelenlegi kornak megfelelő konfig az én feladatom ellátására, h egy távoli géppel kommunikálva onnan HD, DVD filmeket lejátszva szaggatás mentesen, halkan.
Gondolom ez nem érzelmi és szubjektív dolog mint a BMW vs. AUDI kérdés...
tuti van erre valami ötletetek, hogy mittom én a prociban az ATOM XY bőven megteszi még 3 év múlva is ha az feladat konstans ..vagy az nem elég tegyél bele egy 60 magos procit mert az kell... itt a lényeges és számomra fekete juk kérdés a CPU+ALAPLAP+VGA kártya a kérdés. Nem akarok fölöslegesen erőset/drágát sem, de túl alul mértezni sem...Én laikusként a szerver gépre nem egy olyan komoly szerverre gondoltam, hanem egy mezei alapgépre, amit kinevezünk szervernek és telepakoljuk HDD-kel...ami utp-n adja az árut a HTPC-nek...
AXEL: értem, és látom is hogy jó megoldás ez a DROBO, de az nagyon drága, mert még megtölteni azt HDD-kel...még 100 k min... Nem lehet ezt összehozni egy mezei pc házban egy egyszerű konfiggal? (talán nem kell 60k-s alaplap, QUAD CPU, és SLI-be kötött 100k-s VGA)
Pl. a jelenlegi gépemet ki lehetne nevezni szervernek?
Ház: thermaltake SHARK (5.25" Drive Bay 5db+Ext. 3.5" Drive Bay 2db, Int. 3.5" Drive Bay 5db =akkor ebbe talán be lehet pakolni 10db HDD-t, és akkor benne marad egy blu-ray író, meg mondjuk a régi DVD íróm.
ALAPLAP: ASUS A8N SLI Deluxe,
VGA: ASUS 7800 GTX
CPU: asszem AMD 3500+ még egymagos aszzemesetleg, de csak ha érdemes, vagy ha szükséges az alaplapot meg a procit lecserélném egy kis fogyasztású ATOM rendszerre? de a ház, VGA, az felhasználható lehetne?
és akkor csinálnék egy pici designos HTPC-t, ami csatlakozna a másik géphez, amibe még belepakolnék pár HDD-t és így talán kijönnék 200-250k körül???
hm? mi a vélemény? vagy ez így nem működőképes? -
karika26
csendes tag
válasz
beencee #4159 üzenetére
részben igazad van,de mivel csak tetszett a dolog,de még konkrétan nem érdekelt,addig nem is nézetem utána,és mivel itt az emberek szoktak tapasztalatokat cserélni,tanácsot adni az adott dologban vagy témában,gondoltam megkérdezem,de megnézetem és a nevét azt már általad is tudom,és megnéztem de azt még nem találtam meg hogy akkor a magyar nyelvet tudja e a szoftver.
az imon az tudom hogy tudja,de ezt nem,és ugye 3 féle progit szoktak htpc gépek használni:
media lab,imedian és az imon
de ettöl függetlenül kösz a progi nevét a többit majd megtudom magam,vagy máshonnan. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
beencee #4104 üzenetére
Igazából jó a sima XP-s is, nem ragaszkodom a Vistához. Az marad ezen a gépen, a másig gépre meg szerzek egy MCE-t, az se gond. Ott tényleg első a használhatóság, és szerintem több kompatibilis Xp-vel, mint Vitával. Szóval, ha leírt kártya ill. a ház távirányítója jó ahhoz, akkor nekem ez is tök jó lesz.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
beencee #4100 üzenetére
Igen, valahogy úgy. Amit képeket láttam, ez illetve a Vistás Media Center, ami nekem is van, vagyis ez tökéletesnek tűnik, ha ezeket valahogy be lehetne állítani, hogy tudjam távirányítóval kezelni. Én spec arra gondoltam, hogy vistába bállítom a Media Center-t autómatikus indítsba, és kész. Illetve a Windows Media Center Edition-t is kipróbálnám, de annak foggalmam nincs a működéséről...
-
Yoshida
aktív tag
válasz
beencee #4004 üzenetére
Letöltésre kevesebbet fogyaszt az amd rendszere (33W) az atomosnál (36-40W), és filmnézéskor is kevesebbet fogyaszt (60-100W) mint a mostani meglévő gépem (160-180W), ezért az atomos gép rosszabb választás mint ez az amd, de hátha van jobb, ezért kérdezek.
De mivel először az atomos gépet néztem, megemlítettem, viszont látszik hogy nincs igazán értelme számomra.Mivel nem volt még terás winyóm, ezért nem figyeltem erre hogy kell írni.
Ezentúl majd figyelek, köszi.
-
Steve-0
őstag
válasz
beencee #3884 üzenetére
nem akarok vitatkozni biztos igazad van mert idősebb vagy... istenem
úgy is neked lesz az utolsó szavad szóval tökmindegy ezt folytatni. Inkább élvezd ki a hétvégét, mint hogy velem vitázgatsz bár lehet neked ez a szórakozásod nem tudhatom nem ismerlek te se engem szóval nem kéne feszegetni a semmit... eddig azon lovagoltál, hogy alszom most mi következik?!látom építettél már pár gépet, akkor raknék fel pár kérdést:
szerinted a régi PII-esem tápját fel lehetne használni? (200W) átalakító kábellel rá lehetne dugni egy Intel D945GCLF-re, ha létezik ilyen átalakító vagy már túl régi darab?olcsó miniITX-es házat tudsz ajánlani (kocka alakút, tehát nem a lapos példányokat)?
-
Steve-0
őstag
válasz
beencee #3882 üzenetére
neked nincs jobb dolgod? foglalkozz mással szánalmas vagy
miért kell tele-offolni a topicot azt nem értem, ha nem tudsz segíteni akkor miért írsz ilyeneket hogy nem alszol stb. abba kéne hagyni gyerekes vagy...
nos az adott linken 200W-os tápokat árulnak, szerintem 100W-os is bőven elég lenne...
akkor körbe kérdezek az atom klubbanköszi
-
Steve-0
őstag
válasz
beencee #3879 üzenetére
köszi az építő jellegű választ, a vége nagyon tetszik...
kész hallod...
nos erre jutottam: elpróbálom adni a rendelkezésre álló alkatrészeket, és venni egy atomos mini itx-es alaplapot, melyet beépítenék a PII-esem házába (esetleg kicsinyítenék a házon mondjuk neki ugrok flexel
) a gép raknék még egy nagy winyót, esetleg egy DVD-írót.
Egy kis táp kelleneHol és mekkorát vegyek?
-
defi73
csendes tag
válasz
beencee #3840 üzenetére
Én viszont azt gondolom, hogy jelen esetben az állam kiárúsította a hazai frekvenciakészletet (bérbe adta), amiért az AH zrt. koncessziós díjat fizet. No persze az is igaz, hogy a közszolgálati tévékért viszont az állam fizet, a HD verziókért vagy háromszor annyit
. Ezért jó üzlet a digitális átállás az államnak meg leginkább az AH zrt-nek. :-)
-
Black&White
addikt
válasz
beencee #3831 üzenetére
Gondolom Vistaból a MCE-t kellene választanom, de én asszem maradok a Home Premium mellett és így használnám az iMON szoftverét.
Vagy full hülyeséget beszélek?
Egy két magyar tesztben olvastam, hogy bizonyos tuner típusokkal nem működik együtt az iMON nyomesza.Nem lehet az összes funkciót vezérelni, ilyenek...
Erre gondoltam."Ha csak low-profile kártya fér be a kiválasztott házba, akkor feltételenül..."
A házban keringő levegőt se zavarja annyira egy laposabb kártya, nem?
Mindegy, először jó lenne tudni milyen típusokkal vannak kedvező tapasztalatok.Aztán onnan már könnyebb?Winyóra, hűtésre nincs tuti tipped?
-
ssolitude
őstag
-
csaszi007
csendes tag
válasz
beencee #3055 üzenetére
Valószínű, hogy eltávolították, ugyanis sikerült telefonszámot találnom, de a ficó azt válaszolta, hogy januárban leűéétak a webárúházzal, mert nem rendelt tőlük senki. Amit én találtam, az csak egy maradvány, de azt is el fogja távolítani. Beszéltem a Cédrus kft-vel a Thermaltake forgalmazójával, és azt mondta, hogy csak akkor hozzák a a házat, ha megrendelést kapnak valamelyik bolttól. A várakozási idő kb. másfél, két hónap. Taiwantól hosszú ideig tart a hajóút. A Pixmania-nál van Media kittes Mozart, szállítással együtt negyvenért...Ez egész jó...
-
duffbeer
őstag
válasz
beencee #3045 üzenetére
Annyira nem néztem utána. Inkább a kártya a fontos nem a szoftver. Azt megoldom. De általában a Hauppauge kártyák elég populárisak az MC szoftverek közt. A SkyStar 2-t pedig utána sem kell néznem, mert biztos hogy nem ismeri egyik sem. Azt külső programmal kellene mindenképpen használnom.
-
-
Declare
őstag
válasz
beencee #2952 üzenetére
- Jam, "átlagosan hány Wattot fogyaszt egy htpc? mi az a legkisebb proci teljesítményű (és fogyasztású), amivel még az 1080p gond nélkul megy?" Ez egy über paraszt kérdés volt egy "Építsünk htpc t" topic ban igaz!
- Igen megoldást kerestem egy problémára, hogy tv tunerrel lehet e dekódoló kártyát "megetetni", boccs én is ilyen paraszt vagyok, érvelni meg mindig kérdőjelekkel szoktam.
Na mind1, lényeg hogy Te ekkora király vagy itt, csak akkor minek fórumozol? Meg minek alapból a fórum, hisz a neten a világon mindent meg lehet találni a htpc ről....
-
Dorel
csendes tag
válasz
beencee #2905 üzenetére
most látom csak ezt az édes kis választ. Nem igazán értem, hogy mi a probléma a kérdéssel, amire ilyen stílusú választ kell írni..? Most, mikor egyre drágább az energia, nagyon nem mindegy, hogy egy adott berendezés mennyit fogyaszt, pláne abban az esetben ha naponta órákon át megy.
Még egy megjegyzés, ha nem tudsz érdemben válaszolni a kérdésre akkor inkább ne tedd! köszönöm, részemről lezárva.
-
Declare
őstag
válasz
beencee #2925 üzenetére
1. én nem találtam google le semmit, meg ahogy látom (vagy csak jól titkolod
) Te sem
3. Én indulatosan érvelek ??? Van egy problémám a htpc vel kapcsolatban amit meg szeretnék oldani, de nem tudok, azért kérdeztem itt az ezzel foglalatoskodók topicjában, hogy ezen Neked mi az indulatos nem tudom. Egyszerűen csak szöget ütött a fejembe, hogy akkr tulajdonképpen minek is a htpc ? ha veszek ~ugyan ennyiért egy hdds bluray lejátszót amivel ugyen azt meg tudom csinálni mint htpc vel, és nem kell foglalkoznom alaplapokkal proceszorokkal videókártyával tunerkártyával memóriáva winyóval zajcsökkentéssel hűtéssel oprendszerrel.... és mellé meg ott a digitális műsoradás a set top boxal, hisz azt így se úgy se tudom (legalábbis eddig) belebűvölni a htpc be. Ma pedig már ugyan annyiba kerül a digitális szebb, nagyobb felbontású tv adás mint a hagyományos, akkor inkább a jobbat választanám.
Remélem most nem voltam indulatos
-
Declare
őstag
válasz
beencee #2920 üzenetére
Hát erre várnám a megoldást
Csak akkor nem értem mitől digitális kártya az a pár darab amit linkeltem is. Tudtommal a UPC től kezdve a T-kábelig a digitális adást mindenhol set-top-box + kártya variációval oldják meg. Egyenlőre nekem is analóg van, de most szeretnék váltani mert egyes adásoknál iszonyúan látszik a gyenge felbontás. Azonkívül ilyen tv kről is hallottam amikben van valami hasonló egység ambe azt a kártyát be lehet tenni, csak állítólag azok közül is kevés működik jól. Azért gondolom hogy csak van valami megoldás htpc ben is. Vagy csak a ramaty analóg adást lehet htpc meg hdmi meg minden franc segítségével rávarázsolni a tvre ? Ha meg jobb minőségre vágyom a tv nézéskor akkor marad a hagyományos antenna csati? Mert ez esetben a htpc egy nagyon drága dvd lejátszóvá minősül, hisz ilyen 120 körül vagy talán már olcsóbban is lehet venni bluray asztali lejátszót, ami ugyanúgy lejátsza a hd filmet a dvd t a zenét, képeket nézegethetek vele vagy zenéthallgathatok nem ?
-
CyS
csendes tag
válasz
beencee #2525 üzenetére
Szia Beencee!
Tetszik a igények-->front-end-->op.rendszer-->konfig hozzáállásod.
Én most kezdtem gondolkodni egy HTPC-n összerakásán, és szívesen végigmennék ezen a gondolatmeneten. Segítenél?
Tegyük fel, hogy igen, akkor az a láma kérdésem van, hogy először is milyen igény-listáról közül kellene kiválasztani a nekem fontosakat. Sorolom, ami eszembe jut:
- Zenehallgatás (mp3, CD)
- iPod sync
- DVD-k nézése (multi regiósak)
- Fotóim tárolása és nézése és egyszerűbb szerkesztése (Photoshop Elementsben)
- Videók nézése (DivX, stb)
- Web, email, letöltés
- Játékok (Civ,AOE, FSX)
- későbbiekben TV nézés és rögzítésMilyen kérdést hagytam ki?
Üdv és kösz, CyS
-
DonDragonka
őstag
válasz
beencee #2891 üzenetére
Futok még egy két kört a Meedio-val (bíz azzal akadtak problémáim, nem kevertem az OS-el), mert tetszeni tetszik csak… már leírtam, nem ismétlem magam.
1.tudod az a baj, hogy mire mindezt összehoznám én is szenior lennék és nem csak fórum időtávlatban, hanem a való életben is. Jelzem egy hete még azt sem tudtam mi az a HTPC valójában, most meg itt „vitázok” a legnagyobb szakértőkkel. Fúúúj szégyellem is magam, de most komolyan.
Nagy levegőt veszek, nekifutok még egyszer és ha akkor sem megy akkor marad a „sajátgép” + mplayerc mint LowLevelFrontEnd
2.Amit leírtál velős tömör és tökéletesen egyet értek vele. Ugyan van némi kételyem a hazai viszonyok miatt abban, hogy ezt a víziót már mi is meg fogjuk élni, de ez már végképp nem ide tartozik.Egyébként köszönöm a segítséget.
-
DonDragonka
őstag
válasz
beencee #2885 üzenetére
"Más: nem az a fontos, hogy maga a szoftver nyílt forráskódú, vagy sem. Szerintem ne is legyen, ne mocskoljon bele mindenféle önjelölt zseni. Viszont legyen jól kitalált és jól dokumentált a külső rétege, kommunikációs felülete, mechanizmusa, hogy könnyen és sokféle nyelven, technológiával lehessen plugineket fejleszteni hozzá. Lásd pl. a Meedio több, mint 460 pluginje."
A mondani valódat értem és tisztelem ism
, de azért ven egy kis ellentmondás benne tekintve hogy a Meedio egy idézem "MeediOS - the new open-source HTPC front-end" alkalmazás.
-
tomcs
őstag
oo ize... elolapi gombokra rakothetsz vmi regi szetment billzetet, en is azt csinaltam. egyszeruen szetvagtam a donor keszulek (
) aramkori lapjan a bekoteseket, es forrasztottam ra drotgubancot, aminek a masik veget meg az os-billzetbol szedett vezerlore.
persze halali 1 szenvedes volt vegigkovetni hogy melyik labat melyik masikkal kell oszekotni hogy az a gomb legyen amit megalmodtam, meg nagyobb remalom letesztelni hogy mi a halalert nem megy, de vegul csak osszejott, a cd-lejatszom minden gombja megfelel vminek a billzetrol. frontendeket meg be lehet idomitani billzet gombokra is, ha jol tudom, bar en meg odaig nem jutottam el, most estem neki a mediaportalnak, tuner beallitassal szenvedek egyebkent.
a legszebb az egeszben, hogy a beepitett vezerlo ps2, es 1 usb wireless billentyuzet siman megy masodik, tenyleges billentyuzetnek.
btw spdif topikban meg segitsen aki tud
[link] -
Bermi
aktív tag
válasz
beencee #2521 üzenetére
ja azért ne kapj sikítófrászt, pihi idő van
kinek mire és miért kell, kicsi a lakás és mindenképp szerettem v9olna felvenni műsort a gépemmel, ekkor jött az ötlet, hogy szüntessem meg a dobozt a földön és fektessek egy szép házat az lcd tv alá. ugyanakkor sokat játszom ezért jó gépemet nem akartam elkótyavetyélni, hanem kompromisszumot keresni és az előző hszben leírtakkal bővítve még (passzív vga és proci), csak vész esetre rászerelt és bekapcsolt ventikkel teljesen egyenértékű igazi "kis" htpc-kel is fel fogja venni a versenyt hangban, azért vettem óriás tápot direkt, mert ennek meg se kottyan a gépem teljesítménye és még egyszer se kellett felemelnie a sebességét, így viszont olyan halk, hogy tényleg nem hallani (alacsony) fordulaton a 14cm ventit. crysis alatt se kapcsolt fel.
sztem sokan lesznek idővel akik szintén csak kisebb kompromisszumokkal akarnak htpc-t. és remélem egyike leszek azoknak akiknek sikerül megmutatni, hogy egy jó htpc házban is lehet passzív (majdnem), halk de fullos géppet belerakni.
nyilván majd eldöl mikor beszereztem a felsorolt további kellékeket.szóval, mint látod egyszerű az oka, hogy 26magos és 1900wattos tápot raktam bele
-
micro
addikt
válasz
beencee #2501 üzenetére
(1) Pipa!
(2) Total commanderes mérésnél nagy fájlokat mozgattam.
(3) Jelen pillanatban a HDD-röl 1 max 2 helyről mozgatnék adatot.Szóval első körben ez igy megfelel mert csendes és nem fogyaszt sokat.
Másik kérdés: Mekkora proci kellhet a HTPC-be, hogy gond nélkül tudjon lejátszani bármilyen formátumú filmet. E2140 elég?
Lassan összeáll a rendszer...
Köszi a segítséget.
-
marcias
őstag
válasz
beencee #2159 üzenetére
Na tőled meg kérdeznék vmit
Felvettem a kapcsolatot itt PH-n egy sráccal és tőle vennék egy Hauppauge PVR-150-et. Ahova a htpc kell, ott upc direkt és földi antenna van párhuzamosan. A upc-hez van egy philips upc vevőegység (pontosan nemtom, milyen taltakozók vannak rajta, de azt tudom hogy van 2 scart, meg rca is asszem). Hogyan lenne célszerű összekábelezni? És mit várhatok tőle, hogy fog működni?
-
-
ave
tag
válasz
beencee #2057 üzenetére
Köszönöm szépen a felajánlott díjad és tőleg jól is esne mivel láttam milyen szép kis munkákat vittél véghez
azonban magát a postot kicsit sértőnek találom.
Talán nem kellene hülyének nézni.
1. A linkelt megoldást nem az ujjamból szoptam ki hanem benne volt a topikban, gondolom nem vakra került bele. A méretek adottak hiszen az említett linkből csak az usb hosszabítást használnám, a többi részt nem.
2. Én végig TV OUT ra gondoltam lehet hogy az elején nem egyértelműen írtam ezt le, de a szövegköryezetből adódik a dolog nem kéne ezen lovagolni.
3. Szerintem a téma amit felhoztam pontosan hogy a HTPC topikhoz kapcsolódik mivel azt szeretnék csak igazándiból se pénzem se időm jelenleg egy külön célgép kialakítására ha már a meglévő erőforrást tudnám használni (azt hiszem nem is lenne értelme másik géppel kínlódni mivel a végeredmény még gyakorlott barkácsolóknak és htpc tulajonak sem tökéletes)
... -
dane
senior tag
válasz
beencee #2057 üzenetére
Én már értem
Persze kezdetben nehéz volt nekem is
Szóval adott egy PC benne egy TV-OUT-os VGA!!
Ez a PC 20 méterre van a TV-től.
A cél ez hogy a PC össze legyen kötve a TV-vel.
Mégpedig úgy hogy a hang egy digit koax kábellel eljusson a házimoziba valamint a kép KOMPOZIT!!!!!! (nem dsub,vga, vga out,dviout stb...) kábellel a TV-be!
Na már most ezt megoldani gyerekjáték mivel ennek kivitelezése csak minőségi kábel kérdése.
Viszont szeretné a távirányítója vevőjét is meghosszabbítani és elhelyezni szintén a TV környékén.
A kérdés hogy ezt hogy csinálja? -
marcias
őstag
válasz
beencee #1982 üzenetére
Viszont nagy megkönnyebbülésemre a 2000-es ott van a listán!
És ezek a Hauppauge tunerek mit tudnak, milyen árban vannak? Itt inkább a személyes tapasztalat, mintsem a hivatalos honlap sallang szövege érdekel
Ill: Jobbak-e mint a Leadtek?
A HDD üggyel még mindig vacilálok... A merevlemezek egyébként merőlegesen állnak a Fusionban, szóval egy ilyen gumi nemtom hogyan tartaná meg (igaz még sosem láttam ilyet, bevallom). A 3,5-ös merevlemezek sem mind ugyanolyan hangosak, nem ajánlasz / ajánlatok azok közül vmi halkabbat?
Aztán, ha tényleg sokkal zajosabbak még ebben a zajcsillapító keretben is akkor megadom magam.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
marcias
őstag
válasz
beencee #1965 üzenetére
Hm.. most elgondolkodtam
Hogy tisztázzuk a dolgot, a HTPC a nagyszüleimnek lesz (modern idősek, nemtom ismerős-e vkinek)
A felhasználási terület főként a ''netezés a nappaliban'', illetve filmletöltés/lejátszás lenne, meg persze filmnézés (akár HD is), és a tv-ről való rögzítés. A hangkártya valóban fölösleges, már kezdem belátni, még azt sem tudom, milyen hangfalakra lesz kötve, külön erősítő egyelőre nincs betervezve (de gondolom a digitális hangkimenettel a későbbi csatlakoztatás megoldható). Viszont, van egy régebbi 5.1-es házimozi, sztem egyelőre az lenne az erősítő, abban elég jó van. Szted erre jó a meedio? Én letöltöttem, és telepítettem pár plug-in-t, netezni elég jól lehet is vele, de az e-mail írásnál pl nemtom lehet-e csatolni meg ilyesmi.. Te, mint tapasztalt Meedio-használó, biztosan meg tudod mondani, hogy milyen tv-tunerekkel lehet jól használni, vagy esetleg egy listát, amiben bogarászhatok?Rémálmaimban jöjjön csak elő, hogy megveszem a 60ezres házat direkt azért, mert van benne alapból infra vevő és nem kell vacakolni külön adapterekkel, és ne ismerje fel
Remélem nem lesz evvel gond. Felvettem a kapcsolatot a Senerit nevű Antec forgalmazóval, és ott közöltek vele egy jó és egy rossz hírt. A jó, hogy van már Fusion 2, amiben távirányító is alapból van, és ha jól sejtem, egy nagyon profi Imon darab! A rossz, hogy beláthatatlan ideig nem szállítanak Fusionokat egyáltalán hazánkba (azért még máshol is utána nézek).
Igen, a HDD-n lesznek a tartalmak. Ha nem lesz hangkártya, akkor a fennmaradó összeget lehet, hogy egy halkabb HDD-re cserélném.. notisra nem gondolnék, mert állítólag jól meg van oldva a rezonancia-védelem a házban. A plusz videokártya sztem hasznos lehet HD filmeknél, illetve, ha esetleg vmi videokártya igényesebb alkalmazás befutna.. az új radeonok támogatják a HD filmeket.
A témák között azért voltak jók -
marcias
őstag
válasz
beencee #1936 üzenetére
Nos, böngésztem a konyhai számítógépet, letöltöttem a programot, nagyon ígéretesnek tűnik. Egy komoly gondom van, hogy nem tudom jól konfigurálni. Hiába telepítem a full-time pluginokat, nem tudom elérni őket, pedig szeretném a menübe tenni az indítókat. Hogyan csináljam meg? Köszi
-
freddirty
senior tag
válasz
beencee #1795 üzenetére
Nekem az 1U magas rack-be szerelhető szervertápokkal más a tapasztalatom. Mivel kicsi az egész szerver ezért iszonyú milyen hangzavart képesek kelteni. Némelyik egy csendes szobában tesztelve kb. porszívó szinten van... Gépteremben már nem tűnik fel mivel ott zúg rendesen a többi gép.
Egyébként a tápventi nem volt hangos ámde valami olyan idegesítő frekin szólt, hogy az halkan is az őrületbe kergetne bárkit
HTPC építgetésre visszatérve: úgy néz ki nem férek be a műholdvevőm dobozábaAz alaplap+táp elférne pont egymás mellett, de a ház olyan rövid hogy nem marad a táp mögött semmilyen vinyónak hely. Sajnálom mert a műholdvevő nagyon dizájnos és a készülékház teteje szépen ki van rácsozva, tehát a hőelvezetés venti nélkül meg van oldva.
Most próbálok nagyon olcsó (kb. 350-430szélesx300mélyx100magas) CD deck-et beszerezni. Ebbe beférnék mindenestől. -
freddirty
senior tag
válasz
beencee #1793 üzenetére
A táppal meg is vagyok elégedve meg nem is. Működni működik laposnak lapos.
Ámde:
- az ATX csatlakozói baromi rövidek. Szerencse hogy előre gondolkoztam és vettem egy 20->24 pin átalakítót az megtoldja egy kicsit.
- használhatatatlanul rövid a P4 csatija is, de volt olyan kábelem ami tápcsatiból leválaszt +1 ilyet. Ezen kívül összesen 1 db. sata és 1 db. sima tápcsatija van. Szóval Y tápkábel kell vagy kettő. (Ez nem volt otthon sajna)
- a táp ventije valami nagyon idegesítő hangot ad ki. Táp szétszedése és egy venti leszabályozó poti beépítése után OK.
Szóval kellett vele berhelni de végülis most már használható. -
Gzolo
senior tag
válasz
beencee #1788 üzenetére
Hát nekem normál méretű tápom van , a magasság miatt nem férne be?
Csak mert a Mozart Sx is 90 mm-es magasságú , és arra azt írja, fit standart ATX II PSU
Azt hiszem az lesz, hogy előveszek egy vonalzót, és részletesen lemérek mindent a gépben, és utána megpróbálom összevetni a videóval.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Synology NAS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cyberpunk 2077
- Anime filmek és sorozatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fotók, videók mobillal
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest