- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Yettel topik
- Mobil flották
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
tomy_cz #51056 üzenetére
"Lejátszás szink. a megjelenítőhöz: Ki"
Ha ez ki van kapcsolva, hogy váltana az LE 50Hz-re a TV adás 50fps-e miatt?
Ha a TV nem hozza elő az infósávot a bemeneti jel felbontásával és frissítési frekvenciájával és nem megy el egy pillanatra a kép, akkor nem vált semmit. Azt sem értem, hogy minek 23.98Hz-re rakni az LE-t? Mehet 60Hz-en, azaz 60fps-sel az a nyavalyás felület.
-
Celtis
veterán
válasz
tomy_cz #43605 üzenetére
Igen, lehet.
Ez pl a saját CEC átdefiniálásom TV módban:<!-- My mappings for HDMI-CEC -->
<keymap>
<FullscreenLiveTV>
<remote>
<left>ChannelDown</left>
<right>ChannelUp</right>
<up>ActivateWindow(pvrosdchannels)</up>
<down>ActivateWindow(pvrosdchannels)</down>
</remote>
</FullscreenLiveTV>
<PVROSDChannels>
<remote>
<left>PageUp</left>
<right>PageDown</right>
<pageplus>PreviousChannelGroup</pageplus>
<pageminus>NextChannelGroup</pageminus>
</remote>
</PVROSDChannels>
</keymap>Általában a színes gombokra számíthatsz, amikre speciális funkciókat tudsz/érdemes majd tenni.
-
-
Honkydoo
őstag
válasz
tomy_cz #11271 üzenetére
Szerintem akkor egy XBMC és egy Lubuntu páros lesz a befutó.
Ez a +20W miben nyilvánult meg? Készenléti állapotban, vagy filmnézés alatt?Ahogy néztem ezt a típust aktív hűtővel is adják, csak akkor oda a csend, meg az is benne van a pakliban hogy a ventilátor idővel hangosodik..
-
user137
őstag
válasz
tomy_cz #11233 üzenetére
mondom nem az a baj, h nem találja meg, hanem a cover infó elveszik. megvan minden film pontosan.
próbáld ki egy szűz gépen a telepítést, én már 2 gépen túl vagyok, ugyanazt produkálják, szóval biztos, h az engine a sz@r valahol. csak egyelőre nem látom, h miért és hol.
-
canniball
nagyúr
válasz
tomy_cz #11226 üzenetére
"...ezzel is be lehetne akár kapcsolni a gépet, ha biosban beállítom, hogy billentyűzet gombnyomásra kapcsoljon a gép. Nemde?"
Úgy emlékszem ez csak kanócos billentyűzettel működik, vezeték-nélkülivel nem.StLui!
Képek alapján ez kb. akkora mint egy nagyobb távrángató, gondolom ez a méret nem lenne zavaró. De a használhatóságáról sajna semmit sem tudok. -
canniball
nagyúr
válasz
tomy_cz #11126 üzenetére
Köszönöm a linket!
A DVD lemezes problémámra valaki?
-
canniball
nagyúr
válasz
tomy_cz #11118 üzenetére
A gyári skin esetén is ott a menüpont, de nem lehet kiválasztani a yt-t, csak valami RSS-t, illetve lehet újakat beszerezni. Ha az utóbbit választom akkor ki tudom keresni a yt-t amire azt írja telepítve van (ami igaz is), de hozzáadni nem tudom, vagy legalábbis nem tudok rájönni hogyan...
És egy sokkal idegesítőbb probléma. Asus E35M1-M Pro lap + 2GB RAM + Pio215 ODD. Ha lemezről néznék filmet random 5-30 percenként kimerevedik a kép, a lejátszó szoftver nem válaszol, a lemez nem pörög. 4-5 percig így marad, majd elindul, 5-30 percig jó aztán megint fagyás. Két lemezzel is próbáltam, XBMC-vel és VLC-vel is ilyen, hálózatról semmi gond. Baromi idegesítő, mi lehet a gond és hogy lehetne kiküszöbölni?
-
Csicsóka
őstag
válasz
tomy_cz #11113 üzenetére
Valszeg nem hagyományos módon (lirc0) kezeli az eszközöd, hanem /dev/input-ként.
Nézd meg h van e a /dev/input könytárban a by-id, vagy a by-path alkönyvtárban egy event-ir symlink.Vmi ilyesmi kell:
root@lubuntu:/dev/input/by-path# ls
pci-0000:00:1b.0-event-sndjack
pci-0000:00:1d.0-usb-0:1.5:1.0-event-kbd
pci-0000:00:1d.0-usb-0:1.5:1.1-event
pci-0000:00:1d.0-usb-0:1.6:1.0-event-mouse
pci-0000:00:1d.0-usb-0:1.6:1.0-mouse
pci-0000:03:01.0-event-irHa van akkor sínen vagy.
dpkg-reconfigure lirc
Itt a linux input layer-t kell választani, majd az event-ir-t megadni.
Ha igaz akkor már látnia kell az irw-nek.Ha irrecord-al "veszed" fel a gombokat, a parancs kiadása is eltér a szokásostól.
Pld. így: irrecord -H dev/input -f -d /dev/input/by-path/pci-0000:03:00.0-event-ir lircd.conf -
Csicsóka
őstag
válasz
tomy_cz #10892 üzenetére
Akkor vmit rosszul csinálsz. apt-get update volt utána?
Volt fent nekem is oneiric és átírva a az /etc/apt/sources.list.d/lars-opdenkamp-xbmc-pvr-oneiric.list fájlban natty-ra,
deb http://ppa.launchpad.net/lars-opdenkamp/xbmc-pvr/ubuntu natty main
Vagy simán hozzáírod /etc/apt/sources.list végéhez.
Simán lehúzta, és telepítette is hiba nélkül. És persze működött is szépen. Egyébként pont ezért nem használok oneiric-et, unom a sok buherálást ami van még vele. -
Csicsóka
őstag
válasz
tomy_cz #10879 üzenetére
Asus My Cinema-P7131H kártyát használok, de csak a digitális részét.
Ez sem megy a tvheadend-el, bár látja a Philips TDA10046H-t, ezért váltottam VDR-re. A korábbi bóvli USB-s DVB tuneremet kiválóan kezelte a tvheadend.
A VDR, a yaVDR-től származik, a fejlesztői ágból, mert csak itt van VNSI plugin. Ez streameli a csatornákat a hálózatba, és Lars Op den Kamp XBMC-je szépen kezeli is.Telepítés:
sudo add-apt-repository ppa:yavdr/testing-vdr
sudo add-apt-repository ppa:lars-opdenkamp/xbmc-pvr
sudo aptitude update
sudo aptitude install vdr vdr-plugin-vnsiserver
sudo aptitude install xbmcNézd meg a dmesg kimenetét, mert sok tunernek firmware kell. Ha hiányolja, tedd fel linux-firmware-nonfree csomagot, abban rengeteg eszköz benne van.
-
válasz
tomy_cz #10870 üzenetére
Elmondom, hogy mit gondolok: a mythtv frontendet ne hasznald.
A backend tok jo cucc, debianon gyakorlatilag magatol telepul, gondolom ubuntun is ez van, van hozza webes felulet, az XBMC legjobb emlekeim szerint kozvetlenul is tudja kezelni, szoval az jo cucc.
Viszont a frontend az valami rettenet. -
Joshi
titán
válasz
tomy_cz #10872 üzenetére
Én anno az Ubuntu+XBMC kombót kezdtem el erőltetni aztán belefulladtam a mindenféle iMON VFD driver és egyéb nyalánkságok miatt. Most ott tartok hogy W7+XBMC van fent úgy hogy szinte semmit nem kellet külön telepítenem, annyi hogy több erőforrást igényel a rendszer ill. kicsit lassabban bootol be.
-
Mercutio_
félisten
válasz
tomy_cz #6734 üzenetére
Szerintem csak a kijelző helyét takaró színezett plexi van az iMon nélküli verzión, nem az imon, merthogy az a lényeg
, a távirányítója csak egy plusz dolog, nem tartom kizártnak, hogy harmony 555 és társai univerzális távirányítókkal is lehetne magát az iMont vezérelni
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- HP 440 G6 Intel i5-8265U laptop (Bekapcsoló gomb hibás)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest