- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
kicsit messzebbről keveredtem ide, nem is tudom, hogy miért nem itt kezdtem. egy laptopból akartam barkáccsal htpc-t varázsolni, de már letettem az ötletről. tudnátok segíteni, és ötletet adni? vázolom a helyzetet és az igényeket.
van egy gigabyte t5140 házam, amihez ingyen jutottam, és ennek okán elhatároztam, hogy ez be fog kerülni a nappaliba a tévé alá. a ház adott eddig csak és egy 2.5" 40gb sata2 vinyó. fel kéne töltenem, a lehető legköltséghatékonyabban. mini itx deszka kell bele. a ram-ot még kitalálom, hogy 2 vagy 4 giga, irgalmatlan árakon mennek... amit nem tudok, hogy milyen deszkát nézzek, mert két opció van. vagy kap egy 1155-ös foglalatot és abba valami alap celeron/pentium procit, ez kb 15+10 ezer. vagy pedig egy integrált megoldást nézek. ez utóbbi szimpatikusabb talán, árban és hőtermelésben. bővíthetőség teljesítmény szempontjából nem fontos, max 2 hdd lesz rajta, talán már odd sem. konkrét javaslat deszkára integrált téren? nagyon megköszönném. semmi nem kell rá, ami ne lenne a legolcsóbb kategóriában is, hdmi fog kelleni. 1080p filmeket bírjon el a gép, meg néha egy kis netezést, túl sok multi-tasking nem lesz rajta.
ennyi van meg a tápból, ha jól informálódtam az elmúlt fél órában, akkor ez annyira nem rossz(már ha működik), csak egy külső trafó kell hozzá és már megy is. ide vonatkozó kérdésem: bármilyen laptophoz szánt táp jó lehet a teljesítményt figyelembe véve?
köszönöm előre is!
ui.:
os valószínűleg w7 lesz.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
dabadab #11755 üzenetére
Én elhiszem Nektek
Közben a Llano-val szemezek, lap+cpu kombó 32 ezerből kijön, ez szimpatikus. Erről a társulatról mi a vélemény: lap - proc? Kapna egy 4gigás DDR3 modult és köszöntem. Más kérdés, hogy nincs még se tápeccség, se ház, se egér, se HDD, de ahogy nézem ez ennyi, ha megszakadok is.
Attas:
Közben utánanéztem, azért annyival nem több 40-nél, mint vártam, teljesen rendben van. Fogyasztásról tudsz esetleg adatot mondani, vagy nem nézted?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
cashback #11748 üzenetére
Áh, nem kell semmit, köszönöm
Egy kis google erre már választ tudni adni, de én magamnak amúgy sem tervezek most gépújítást, úgyhogy feleslegesen ne pazaroljuk az erőforrást
canniball:
Meglesz, köszönöm. Egyedül attól félek, hogy a platform kevés lesz a mozizáson kívüli tevékenységekhez. De az a 40W fogyasztás csábító...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
canniball #11744 üzenetére
Igazából az én hiányosságom, a Brazos-ról csak azt tudom, hogy van, nem követem a hardver piacot már vagy 2-3 éve komolyabban. A gép alapvetően filmezésre van, de munka is ezen lenne, aminél viszont nem tudom, hogy milyen erőforrás-igényű programok lehetnek. Amit Brazosról eddig olvastam, hogy gyengus, ez párosul a jelenlegi tudásommal ami nem igazán up-to-date, ezért meg se fordult a fejemben.
De köszönöm a tippet azért, utána nézek. A gyenge CPU mit takar? Azért 10-15 darab böngészőablak fullHD felbontáson, esetleg flash videókkal megtűzdelve csak nem fekteti ki.
cashback:
Kíváncsi lennék, hogy vajon az én öregecske cpu-m ezzel pariban van-e.
slashing:
Sokan akartak már megtéríteni, elvagyunk mi ketten, nem kell aggódni(mpc + én)
Mindenesetre köszi a plusz infót, ez is csak azt bizonyítja, hogy öregszik a vasam, a killa sample körberöhögte a procimat anno.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
cashback #11738 üzenetére
KMPlayer is opció, valóban
Ha van a lapon iGP, akkor megköszönném még azzal is megnéznéd, illetve az eddigieket is köszönöm, örömmel hallom őket
slashing:
Az sajna az i3 miatt nem mérvadó, esetemben a CPU fixnek tekinthető - hiába csábító a 35W TDP, az i3 +20 ezer. De még rágom a fülét. Kodekekkel nem szeretek ügyeskedni, ezért szeretem az MPCHC-t, illetve akinek lesz szintén ezt használja.
dabadab:
Igen az 5 éves E6320-am is 65W TDP-vel jött ki, de ha a keret bő 40k, akkor mit tudok tenni, az általad említett CPU-k szerintem nem a 10k-t súrolják.
OpenELEC pendrive-on
Ezzel meg az a gond, hogy nem ismerem, de szüksége lesz Win-es alkalmazásokra, amiket ez nem tudom, hogy tud-e kezelni - nem csak filmnézésre készül a gép.
Passzív témakört elfogadom, köszi az ezirányú választ is.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
cashback #11733 üzenetére
Ha meg tudnál nézni nekem pár videót, azt nagyon megköszönném
Van egy PH-s tesztcsomag, ezekből ha az 1080p anyagokkal boldogul, az már jó. Van egy killasample nevű videó is, ha azt megeszi, akkor már semmi baj nem lehet.
Viszont a méricskélés máshogy nem megy, csak ha olyan lejátszód van, ami használja a GPU gyorsítást(én a media player classic home cinema-t preferálom), anélkül nincs értelme
Ha esetleg nem használod, akkor sztornó, emiatt ne tegyél fel semmit
-
hoffman_
nagyúr
válasz
cashback #11730 üzenetére
Köszi a konkrétumot. Akkor jól gondoltam, egy alap 1155-ös lap és ez a CPU jó választás lehet. Vga teljesítmény játék szempontjából közel lényegtelen, csak a film lejátszásnál kellene besegíteni a procinak. Te milyen arányban nézel 1080p filmeket, illetve azok milyen tömörítésűek? Mert nem mindegy, hogy 8 giga, vagy 23 egy film DTS hangsáv nélkül persze - mindkettővel maradéktalanul boldogulnia kéne.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Enszuke #11726 üzenetére
De most ne a vinyók hangján lovagoljunk már pls. A HDD az utolsó, amivel foglalkozni fogok, egy illő, olcsó alaplapot szeretnék ez alá a CPU alá, és tanácsot mellé, hogy jó választás-e egyáltalán ez a proci, illetve milyen ajánlott vga van a felsorolt szempontokhoz. Például egy passzív 5450 elég-e, ésatöbbi.
Gyári hsz - annyi a változás, hogy az ár(~45k) függvényében a BR elnapolható
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Enszuke #11722 üzenetére
Nekem itt van az asztalon a gép, tőlem 60 centire, és nem hangosabb. Illetve jelen pillanatban az, mivel rezonáltatja kicsit a házat, és ezt a problémát nem tudtam még kiküszöbölni. De működését tekintve, a fejek mozgása, seek ésatöbbi nem hangosabb
Törekszem hangtalan gépre, ez két okból nem megy: itt van tőlem fél méterre a gép, de a nagyobbik gond, hogy nem passzív a rendszerem
Szóval a HDD-től annyira nem félek. Ráadásul, hogyha BD-ről lesz olvasva a film, akkor a sajnos tartok tőle, hogy a HDD meg a ventik eltörpülnek majd az ODD mellett - de ez filmnézés közben nem feltétlen zavaró, a halk működés irodai munka mellé kell, ahol nem dolgozik az ODD.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Enszuke #11715 üzenetére
A srác hangbuzi, a legyet is belövi neked mm pontosan a konyhában... Amíg nem volt összeg, addig gondoltam, hogy egy nagy borda a CPU-ra, meg egy SSD, és helyben vagyunk, így sajna már nem. Illetve lenne rá nagyobb keret is, de másra költi.
CPU-nak ezt néztem ki, ha nem is lesz minden új, ez szerintem mindenképp jó megoldás. Egy lájtos dedikált passzív vga emellé elég mindenre gondolom. A BD olvasó ha nagyon megszaladnak a költségek, akkor későbbre tehető, de a halk(passzív) üzem sajna fix.
Az anim nem probléma. Én nonstop nézem őket, és még nekem se okozott fennakadás a 10 bites témakor, szóval ez nyugodtan felejthető.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Enszuke #11713 üzenetére
Anime-t? Hát, nem tudom, előfordulhat, de nem mindegy, hogy milyen 1080p múvi megy rá?
A ház mérete nem elsődleges. Sőt, most pattant ki az agyából, hogy az épülő szekrénybe csinál neki helyet, és nem is kell ház. (Meg az oda kerülő akváriummal hűti a CPU-t... mondtam, hogy előbb számoljon utána, nehogy halászlé legyen
)
A hang szempontjából a passzív vga egyszerű, de a CPU-t passzívan hűteni sajnos drága, főleg ha ilyen 65W vagy magasabb TDP-t adnak a procira - ami még nem tudom milyen legyen. Most kaptam egy számot, olyan 45k a plafon. Nehéz lesz...
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Egy barátom kért meg rá, hogy segítsek neki HTPC ügyben, viszont a PC ezen területén annyira nem mozgok otthonosan. Tudnátok segíteni? Először leírom a fix kritériumokat:
- nagyon halk legyen, konkrétan 0dB, tehát passzív felépítés kéne(cserébe nem kell bika teljesítmény)
- BD olvasó mindenképp kell bele
- 2 megjelenítő egyidejű kezelése(egy projektor, egy LCD monitor)
- fullHD tartalom tökéletes kezelése
- egy kis HDD csak, amin elfut a rendszer, mert van külső vinyóEhhez kéne először egy alaplapot találni, de azt se tudom, hol kezdjem, utána pedig egy processzor. Szerintem egy 60gigás sata2-es HDD untig elég lesz, ha találok. Játék nem kell, ahogy mondtam a zökkenőmentes 1080p a cél (ha ez megvan, akkor egy Colin McRae 2.0 elfut). RAM-ból szerintem 2GB DDR3 elég, de még ha 4GB kell is, befér 6k-ba. Lehetőleg minél költséghatékonyabb legyen a dolog, jó volna, hogy a többi alkatrész együtt nem nagyon haladná meg egy új BD író árát - az alkatrészek lehetnek használtak is.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
hoffman_
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
Nem végeztem, de haladok, és kristályosodik, hogy ha lenne, mi lenne. Mondjuk fullHD - low cost - 7.1 - internet
De megnéztem a popcornokat is, és meglepődtem, pozitív sokkhatás. Még utána kell járnom, hogy 1 vs. 1-ben melyik verzió nyerne, de a kukorica tetszetős, és anyagilag sem annyira megvágós.
-
hoffman_
nagyúr
Így elsőre elég átfogónak tűnik, most kezdem el olvasgatni, köszönöm
Az igényeim tiszták, azt hiszem. Film kell, minden téren, fontos, hogy a HD se okozzon gondot. Zenét is jól kell ismernie, és hébe-hóba rádióznék is, bár ez elenyésző, ha macerás kivitelezni, akkor nem fog hiányozni. TV adást nézni és felvenni is szeretnék, azonban a játék az teljes mértékben kiesik a képből.
Egy fullHD LCD tévét kellene meghajtania, és azt hiszem, hogy végső soron valami komolyabb 5.1 kellene a 2.0 helyett, amihez nem integrált hangkeltőt szeretnék, de nem is kell Asus csoda 100 ezerért.
Fontos, hogy PC alapú legyen, és szívesen látnék rajta XP/Vista/win7 OS-t, de akár elmehetünk megbízhatóbb irányba is, lehet felőlem Linux is, ami a csövön kifér - csak ne legyen kompatibilitási gond(bár ez, azt hiszem, az utolsó körök egyike lesz majd).
No de ezekre nem kell még semmi válasz, mert igen bőséges anyagot kaptam, lesz miben turkálnom. Köszi még egyszer
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #5788 üzenetére
Az kimaradt, hogy örülök én az angol nyelvű írásoknak is, de egyenlőre nem tudok velük sokat kezdeni, az a szint még nem elérhető...
És, érdekelne, hogy Ti merre konvergáltok(hiába, matekfatk, na) inkább? Buta kérdés... 2.0 vagy 5.1 vagy esetleg egyéb? Nagyon szeretem a 2.0 cuccokat, lehet nagyon igényest kapni/csináltatni, de azért érzem én, hogy 5.1-re hajlok inkább.... Nem vagyok egy audiofil, de adok a hangzásra, és azért nincs botfülem. Ez megint csak visszakanyarodik a hangkártya-kérdéskörhöz, egyikből indul a másik
-
hoffman_
nagyúr
Hínnye, már majdnem nyitottam az előbb egy HTPC topicot, mert nem adott ki semmit a kereső, aztán 3-ikra mégis
Lehet, hogy ez annyira lerágott csont itt, mint a milyen drivert? a 4850/4870 topicban.... De azért remélem tudtok segíteni.
Az a helyzet, hogy bele vagyok esve a PC-be, de piszkosul, amióta 2 éve belezúgtam az iparba, azóta szívemhez nőtt minden csili-vili nyák és drága tranzisztoros cucc. Azonban, egyre kevésbé fognak meg a játékok, és tény, hogy mindig felkelti valami az érdeklődésemet, de nem akarok én évről évre súlyos pénzeket PC-re költeni, játék céljából. Azonban, ha már van otthon egy komolyabb TV, akkor én sokkal inkább tolnék be mellé egy HTPC-t, mint egy ide-oda-fel-le másoló-hddvd-blueray DVD lejátszót.
Nagyon tetszene, ha igen komoly minőségben tudnám nézni a filmjeimet, és tudnák zenét hallgatni, egy ilyen mini gép segítségével. Szívesen neteznék fotelből, és rádobálnék több tera zene és filmanyagot is akár. Viszont teljesen kezdő vagyok a témában. Azt se tudom, hogyan működik egy hangkártya, vagy tv-kártya, utóbbi kell-e HTPC-be, és hasonló kérdések százai kavarognak bennem. Nem leszek rest, olvasok én, csak kérlek adjatok morzsát, ahol elindulhatok.
Miként néz ki egy HTPC építése, mi kell bele, miért? Hogyan működik egy hangkártya, milyen foglalat kell a TV-n és a HTPC-n egyaránt a jó minőséghez? És egyebek.
Olvastam már egy ilyet, stevve-től, de a kérdéseim minimális részét fedi csak le, és én teljesen rookie vagyok, tehát a mozaik szavakkal sem tudok mit kezdeni...
Valaki érti mit akarok?
És tudnátok segíteni?
(Az, hogy a gép hogy nézzen ki, teljesen halk legyen - víz nélkül, és honnan, mit vegyek bele, és mi legyen az árral, ezek a kérdések még jó előre nem élnek! )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged