- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Megkapók a Vivo S20 Pro specifikációi
- Mobil flották
- iPhone topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Yettel topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attas
aktív tag
válasz user137 #11178 üzenetére
Nem megbántani akartalak. akkor félreértettél. Én is küzdöttem hasonló gondokkal...Nekem is ezt javallották. Nos Én megfogadtam. Valóban megszűntek a problémáim. a tanács jó volt csak félreértetted. Persze lehet küzdeni. Majd biztos sikerül megoldani. És bocs mégegyszer..
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
canniball
nagyúr
válasz user137 #11180 üzenetére
"véletlen jövök rá, h mire jó a jobbkatt, a nyilak, stb"
Ha belőtted már úgysem lesz (szinte) semmi másra szükséged mint a fel-le-jobbra-balra-enter-vissza gombokra és a vezérlőkre (play, stop etc.)."nincs hangerővisszajelzés a UI-n"
Minek az? Optimális esetben úgyis erősítőre van kötve az majd visszajelez."nem megy a Zidőjárás se Weather+-al se a simával"
Valami gubanc van, mert nálam korábban ment de legutóbb amikor néztem itt sem működött. Bár nem gyakran figyelgetem de bízzunk benne hogy majd javítják."...így aztán nem lehet elindítani."
Ha máshogy nem fájl módban menni fog.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Attas
aktív tag
válasz user137 #11180 üzenetére
Ugye magyar nyelvre állítottad? Tölts le másik időjárás plugint. Tölst le a Port.hu plugint és akkor magyar film információid lesznek. Lehet tekerni a filmen 4 sebességgel előre hátra és van 10 perces ugrabugra is. Sőt beállított időre is ugrik (GOTO) A fagyással nem tudok mit kezdeni..Nekem még egyszersem volt ilyen. Megakadni néha szokott, ha a neten keresgél de az max 5 sec.
Milyen távkapcsod van? az XBMC/system/keymaps mappában lehet konfigurálni a távirányítót is. Persze ehhez kérj helpet. Jómagam mini wifis klaviaturát használok.
Kell pár nap míg rájössz minden funkcióra de megéri vesződni hidd el. Egyszer beállítod és jó lesz! Mégvalami. Szerintem tedd fel az új verziót. link Még nem stabil kiadás..év végén fog kijönni. Én ezt használom. Szerintem jobb mint a dharma. Gyorsabb és jobb a felülete is.. Én ezt javallom.[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
Attas
aktív tag
válasz user137 #11184 üzenetére
Én csak a Port.hu plugint használom. amúgy amelyikbe pontosabb egyezést talál. Az angol nyelvű infó nekem olyan mintha kínai lenne. A képeket is a Port-ról szedi le aszt hiszem. Nincs gondom vele. Nekem. Néha kell infót frissíteni, ha pl csak "Transformers" a cím, ugye abból 3 rész is van.. A sorozatokhoz nem tudok hozzászólni. Error log van..de csak ha hiba van azt teszi bele..Itt nem ír hibát ha jól gondolom. amúgy Rendszer/Rendszer/Hibakeresés de be kell kapcsolni a naplózást úgy emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
user137
őstag
válasz user137 #11184 üzenetére
na megvan mi a bajom az XBMC-vel, habár választ nem találtam rá.
A Videó mappában, tehát fájlnézetben minden jó, megvannak a filmek borítói, megvannak a backdrop képek is. Viszont a háttérképet csak akkor cseréli, ha rálépek a film file-jára, előtte nem.
A felismert "Filmek" résznél viszont gőze sincs ugyanazokról a filmekről, ami a fájlnézetben tökéletes... nincs borító, nincs backdrop és az infó sem jön be, viszont az IMDB adatokat odarakja... (=> inkonzisztens az adatbázis??). Ez így nagyjából használhatatlan. Lehet nem kellene 3 scraper forrást engedélyezni?
Ráadásul fogalmam sincs, h hol lehetne frissíteni a médiakönyvtárat és már 10 perce nézem....
-
Attas
aktív tag
válasz user137 #11186 üzenetére
amikor egy új forrást felveszel, ott kell beállítani egyből az OK-zás után, hogy honan szedje le az infot, és azt is hogy autómatikussan frissítsen és azt, hogy a magyar nyelvet részesítse előnybe. Tökéletessen használható. Nekem is megy ..neked is menni fog csak valami beállítást kihagysz.
-
Attas
aktív tag
válasz user137 #11189 üzenetére
Kézi frissítés: Rámész az adott filmre, nyomsz egy "I" betüt (info) alul van egy olyan hogy frissítés. Katt....Aztán már csak a találtak közül kell választanod.
Amúgy jómagam nem használom a médiatár mód-ot... az kikapcsolom, és bélygkép nézetben böngészek.
[ Szerkesztve ]
-
Attas
aktív tag
válasz user137 #11192 üzenetére
Hááát. nem tudom...Valami beállítással van gondod... Nekem alapból ilyen.
És hidd el tökéletesen használható.
Fálj és Médiatár módban is ilyen.[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz user137 #11192 üzenetére
"- nincs cover
- nincs fan-art"
Lehet a három scraper kavar be, próbáld ki úgy hogy csak a port van engedélyezve."nincs plusz infó, csak ez (plot hidden to prevent spoilers... WTF? )"
A tartalom elrejtése nem látott filmeknél (vagy ilyesmi) opciót kapcsold át. Ha jól emlékszem pont fordítva működik, tehát ha bekapcsolod a menüpontot akkor nem rejti el.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz user137 #11195 üzenetére
Nem tudom nálad mi lehet a gond, legutóbb telepítés után kb. 5 perc volt belőni hogy olyan legyen ahogy szeretném pedig nem vagyok egy guru.
Ha ez segít nálam így pöpecül megy:Attas!
"GOTO"
Kipróbáltam: nálam is működik, csak nem tudtam erről a funkcióról. Mondjuk számok nincsenek a távrángatómón..."Az megint csak az XBMC kiváltsága, hogy nem kell összerakni a tömörített filokat, úgy is lejátsza."
A VLC is tudja.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
user137
őstag
válasz user137 #11210 üzenetére
na uninstall minden, reinstall, újra és ugyanaz. holnap du folytköv.
amit nem értek: azonok a filmeken, amiken nem jön fel a borító, azon movie infót sem lehet kérni (rákatt és semmi se történik). ennek ellenére a plot, a film infó meg a szereplők-kategóriák lejönnek hozzá...
amiknek megvan a borítója, azok mind hibátlanok metadata terén és kijelzésileg is.
[ Szerkesztve ]
-
user137
őstag
válasz user137 #11214 üzenetére
egyébként benn megismételtem a céges géppel is ugyanezt, és ugyanaz az eredmény, nem hiszem el, h nektek hogyan jó... (lehet a 10.1 stable-ben van valami elszúrva??).
- XBMC letölt, install
- port.hu add-on engedélyez
- film mappa hozzáadva (SMB-n, \\storage\...)
- scraper végigmegy és ugyanez a szituMár nem tudok másra gondolni, lehet, h az SMB a bűnös... ?!
-
canniball
nagyúr
válasz user137 #11213 üzenetére
X-Akta...
"lehet a 10.1 stable-ben van valami elszúrva??"
Itt is az xbmc-10.1-win.exe telepítő mászott fel."...lehet, h az SMB a bűnös... ?!"
Egyszerűen kiderítheted: másolj fel 2-3 filmet a lokális tárra és azt add meg forrásnak. Amúgy nálam is a szerverről jönnek a bitek.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
StLui
veterán
válasz user137 #11221 üzenetére
Igen ugyanezt gondolom róluk én is, egy beírást láttam eddig a logitech-ről, (onnan tudok róla hogy létezik egyáltalán), és az pozitív volt.
ja még annyit, ha jól értem a problémád, nekem is sok filmet kellett kézzel behívni, automatán nem sikerült (port.hu) és az újakat is legalább 3-ból 2 kézzel van meg csak.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
-
tomy_cz
senior tag
válasz user137 #11230 üzenetére
...asztalra
Nekem speciel jobban bejön, mint pl. a korábban linkelt trust vagy logitech, már csak méretügyileg is... Dokkolóról nem tudok.Jó sokat szívsz ezzel a médiatárral, nekem is flottul megy általában minden, és linux alatt használom és a port.hu scrapert. A mappanevek megadásával kellett nekem bíbelődni, pl amelyik filmcímben szerepel kettőspont vagy kötöjel, (Batman - A sötét lovag) ebben az esetben a mappaneve A sötét lovag (2011) legyen, mert akkor találja meg jól.
Illetve lehetőleg ne legyen a fájl mellett nfo fájl, mert nekem az is bekavart. A kötőjeles problémát lehet, hogy már mostanra orvosolta a fejlesztő, de én minden esetben a fenti módszert használom, és megtalál minden filmet. (77db HD)
Ha midnent megcsináltál, akkor exportálod a mediinfókat egy fájlba és egy esetleges újratelepítést követően importálni tudod.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
-
StLui
veterán
válasz user137 #11232 üzenetére
billentyűzetet szeretnék
Többiben sajnos nincs ötletem neked, én jobb klikk a filmen filminformáció és ott a felugró ablakban át kell írnom a fájlnevet a film címére és általában megtalálja, borító, tartalom meg ilyenek, viszont pl fanart az nem tudom mi.Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
dabadab
titán
válasz user137 #11244 üzenetére
Mondanam, hogy az Amazonrol (ott olyan 10 EUR tajan vannak a 10m-es, ethernet csatornas HDMI 1.4 kabelek), csak mondjuk Mo-ra dragan es lassan szallitanak. Ennek hianyaban nezd meg a szamitogepboltokat, ott olyan 4-5000 forintert lehet kapni ekkora HDMI kabeleket.
A legdurvabb terheles, amit egy ilyen kabel kaphat, , az a sima windowsos desktop, mert az 1920x1080, 60 Hz-en - ezt nem mindegyik birja, van, amelyik csak a BR lejatszok altal hasznalt 1920x1080@24 Hz-et birja - az a baj, hogy ranezesre nem lehet megallapitani, hogy melyikrol van szo, mert bar ugyan van a jelolesre standard mod (ami neked kell, az a HDMI cat 2), de a gyartok ezt a legritkabb esetben tuntetik fel (ha olyan van rairva, hogy (legalabb) 5 Gb/s-et tud, az is jo).Aki meg olyan Monster kabelt vesz, az meg is erdemli
DRM is theft
-
user137
őstag
válasz user137 #11186 üzenetére
na visszatérve erre megkaptam a választ a fejlesztőktől.
"You don't need to type in anything manually. When you're adding a source and you click the Browse button select the 'Add network location' option and fill in the server and share name (and user details if necessary). When you click OK you'll find the new location appears in the Browse dialog as smb://server/share. Just select it and drill down to sub-directories as required."
szóval, ha
1. beírjátok, h \\gépnév\megosztás\mappa, akkor az általam leírt jelenség lesz.
2. ha meg felveszitek csatolt mappának, és egyszer nem található lesz a mappa a Windózban, akkor az nullázza a Médiatárat.a fenti az Igaz Megoldás. hátha még belefut ebbe valaki
keywords: xbmc, képernyőmentés, screenshot, nincs, hiányzik, borító, smb, samba
-
sanp
tag
válasz user137 #11258 üzenetére
Megpróbálok válaszolni amiről tudok:
Ez így nem fog menni, mindig az aktív ablakban van a fókusz, tehát ahol éppen dolgozol, ezért ha mondjuk netezel egyik kijelzőn a másikon menne full screenbe a film, akkor a távirányító sem fog megfelelően működni mert épp a böngészőablak aktív, oda megy az input.
Az egyetlen opció a "concurrent session" engedélyezése, azaz egyszerre több felhasználó jelentkezhet be egyazon gépre, ehhez nem server Windows op. rendszereken némi hackelés kell, de ekkor is csak távoli asztal eléréssel lehet hozzáférni az asztalhoz, miközben a másik session-ben zavartalanul megy a film és működik a táv. De gondolom nem ez lenne a cél. Az általad leírt felhasználás nem kivitelezhető, csak a tapasztalt kompromisszumokkal.PVR funkciós XBMC-t egyelőre külön ágon fejlesztik, talán a 2012 végén megjelenő Frodo-ba bekerül, jelenleg ilyet használok, már elég stabilnak mondható, de az ergonómia és használhatóség nem az erőssége és persze tunert nem kezel, egy tv servert kell bekonfigurálni mellé. Érdemesebb 7MC-t használni ilyen célra, esetleg shortcutként indítani belőle az XBMC-t filmekhez.
-
Allure
aktív tag
EventGhost-tal lehet, hogy megoldható a távírányítás része, de én még nem próbáltam a progit.
-
zeix
senior tag
Nálam is így van megoldva. Másodlagos monitoron fut az XBMC a minimalizálást úgy tudod kikerülni, hogy átváltasz maximalizált ablakra.
A fókusz elvesztését csak az Eventghost tudja visszadobni az XBMC-re, de ahhoz kell neked egy megfelelő plugin, hogy felismerje a távodat. Nekem Imon rendszerem van, ahol be van kapcsolva az exclusive mód, ami a távirányítót csak az XBMC-hez rendeli. -
canniball
nagyúr
válasz user137 #11309 üzenetére
Ha jan. közepén is ennyiért lesz akkor (relatíve) nem is jársz olyan rosszul, ahogy nézem ennek is szépen megy felfelé az ára.
De azt ugye tudod hogy a 300 nem tud activityket? Én is majdnem lukra futottam vele, még szerencse hogy itt felhomályosítottak.Vladi!
Van ugye a paneltáptól a gépház végéig az összeköttetés ami ott egy csatiban végződik, ide dugod be a külső adapter csatlakozóját. Ebben normál esetben két pöcök van ami beszorítja a nevezett csatlakozót, ebben viszont csak egy volt így kis mozdításra már meg is szűnt a betáp. Orvosolható (volt) a dolog egy kis műtéttel vagy ha nem mozgattad a házat nem okozott problémát. Mivel másnál is volt ilyen valami konstrukciós gebasz lehetett amit lehet azóta már kiküszöböltek, de anno ilyen volt.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
sanp
tag
válasz user137 #11550 üzenetére
Hát nem így
Az erősítőbe kellene kötni mind a PC, mind a PS3-at HDMI csatlakozással. Az erősítő HDMI out-ját kellene egyedül a tv-be kötni.
Nézzük az eszközeidet:
Ha PS3 Slim-ed van akkor tudja a HDMI-CEC-et, ha FAT akkor nincs szerencséd, ha jól emlékszem a menüben HDMI Control néven szerepel valahol, ott tudod engedélyezni.
PC:
mivel játék pc is gondolom fontos hogy a játékok hangjai is térben szólaljanak meg, ehhez legegyszerűbb ha VGA kártyád HDMI portján kötöd rá az erősítőre, a mai játékok már szépen kiküldik HDMI-n az 5.1 PCM jelfolyamot. Régebbi játékok esetén csak sztereót kapsz. Az optikai csatlakoztatás nem szerencsés játék szempontból mert olyan hangkártya kell ami vagy Dolby Digital Live vagy DTS Connectet tud ami a játékok hangjait szépen kódolja AC3 vagy DTS jelfolyammá és ezt ráküldi az optikai kimenetre mert ezen az erősítő csak ilyen tud fogadni.
HDMI-CEC PC-n már érdekes kérdés. Egy biztosan működő megoldást tudok, ez a Pulse-Eight megoldása, kell hozzá egy USB adapter ami ráülteti a HDMI-re a vezérlő jeleket. Ehhez a szoftveres részt az XBMC fogja szolgáltatni. A hamarosan megjelenő Eden verzió már natív támogatást nyújt ehhez elvileg de van addig is kipróbálható verzió, ha már megvan az adapter. -
slashing
senior tag
válasz user137 #11640 üzenetére
Skin függő a dolog nálam úgy van megoldva hogy Aeon skin van fent a Rádió kiegészítőben rámentem hogy magyar nyelvű adók azt kedvencek közé vettem és a főmenü testreszabásánál a kedvencekből már ki tudtam rakni a rádió gombot a menübe ami így egyből a magyar adókra ugrik, a youtube dettó ugyan így kedvencek közé és menü testreszabás.
[ Szerkesztve ]
-
user137
őstag
válasz user137 #11877 üzenetére
OK megvan a megoldás:
http://www.gwenael.org/forum/viewtopic.php?id=3 -
rbalint88
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok