- Mindenki Z Fold7-et akar
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
Elképzelhető hogy de igen. Ha a konnektorból 180 W, akkor a gép felé maximum 150, de inkább kevesebb (a táp hatásfoka miatt). Ez a paneltáp csak a 12 V-os ágon tud 120 W-ot, a többi ágon még hozzájön az összteljesítményhez. Az össz terhelhetősége 200 W körül van, rövid ideig (max egy perc) 250 W-ot is tud. Mikből áll a konfig? HTPC-nek kicsit soknak tűnik ez a 180 watt. Nekem az i5-760 + HD 5770 fogyasztott ennyit játék közben (mondjuk nem nagy hardverigényű játék volt).
-
-
-
Pista0001
addikt
Köszi mindenkinek. A kábelre gyanakszok kicsit én is, ismeretlen eredetű és minőségű darab.
Firmware-t még nem keresgéltem, este lesz egy kis időm, utánanézek. Szoftverfrissítésről van valakinek tapasztalata? Elszállhat a készülék miatta? Már nem garanciális, és nem örülnék ha használhatatlanná válna / ha több száz euró lenne a javítás.
A mélyebb beállításokon túl vagyok, pont a pixel formátummal is volt gond, de azóta is csinálja.
A 12.4-et ha jól emlékszek többen is szidták, keresek valahol korábbit este.
-
Eleg viccesen nez ki azon a lapon a Big Shuriken
Csinos gep, nagyjabol ket dolgon toprengenek el a helyedben: egy picoPSU-n (de ez mondjuk az en maniam, meg gondolom az a tap "ingyen" volt, a picoPSU meg plusz penz) illetve a ventinyilasokat inkabb fekete papirral takarnam le.
-
Peak
addikt
-
hide5
csendes tag
"nagyjából belőtem a rendszert végre.
Asrock A75M ITX alapon,
A8 3870K 1600MHz, 1.1V, 100MHz busz
DDR3 800MHz 6-6-6-15, 1,5V
NorthBr 1,1V 238MHz
GPU Core 600MHz
24 fokos szobában 29 fok a CPU Prime95 futtatása mellett (100% CPU) és 1 db BluRay ISO zökkenőmentes lejátszása XBMC-vel.
fogyasztás csak lejátszással 46Wegy 32GB samsung SSDn van a rendszer... jó lassú fos, de a HDDnél gyorsabb."
Hasonló configon gondolkodom, és ezért kérdezem: kell ilyen erős proci, ha ennyire alulfeszeled és lebutítod? Vagy a 3870K-t a négy mag és a tuningolhatóság miatt választottad? Mert a 100MHz buszt meghagytad, csak a szorzót meg a feszt vetted kisebbre. (remélem nem beszélek marhaságokat)
Nem érdemesebb egy kisebb procit választani, esetleg, ha végre kapható lesz, egy 65W TDP-st és hagyni, hogy az ASRock tuning program szabályozza? Igaz, ehhez erősebb táp kell, nem elég egy 60W-os paneltáp.Az az igazság, hogy PC-nek szintén AsRock lappal egy A3850 megy nálam, bekapcsolt AsrockEXtemeTU-val, és az átlagfogyasztás 45-és 60 Watt között van. Bootoláskor 120-140W. (SSD+2vinyó+DVD író.)
A proci (gyári hűtővel) 2 óra után 27 fokos, alaplap 25 fok. -
drdr
senior tag
Asrock A75M ITX alapon,
A8 3870K 1600MHz, 1.1V, 100MHz busz
DDR3 800MHz 6-6-6-15, 1,5V
NorthBr 1,1V 238MHz
GPU Core 600MHz
24 fokos szobában 29 fok a CPU Prime95 futtatása mellett (100% CPU) és 1 db BluRay ISO zökkenőmentes lejátszása XBMC-vel.
fogyasztás csak lejátszással 46WHello, érdkelne mennyi a fogyasztása simán csak webezéssel v. tétlenül. Ill.érdekelne FullHD3D lejátszási képessége mondjuk PowerDVD-vel (ha van lehetőséged 3d-re.... )
Köszi.
-
Stirbi
addikt
Még azért a többi kolléga véleményére is várj. Paneltápos témában nem vagyok jártas
.
SSD-t ajánlanák rendszer alá. Meghát tárolásra(vagy rendszernek is ha nincs keret ssd-re) 2,5ös hdd használatát, halk(keveset eszik, nem fűt, csendes).
-
zsigus
őstag
Olvastam régebben egy olyan windows-os programról az XBMC wiki oldalán (valahol) ami képes kijelezni az Infrán bejövő parancsokat, és így elviekben be lehet állítani a megfelelő funkciókat a különböző gombokra.
Le is töltöttem, de annyira nem értek a programozáshoz (és nincs is infrám), hogy ezt meg tudnám csinálni (azt sem tudom hol keressem a módosítandó fájlt), de már nem tudom sajnos, hogy hol van...
-
Mezga Aladár
veterán
-
Mezga Aladár
veterán
Próbáld meg cd 16/44.1 felkonvertálni 96/24-be és azt próbáld meghallgatni.
Olvasd el légyszíves még egyszer, felkonvertálásról volt szó.
Én a felkonvertálást kipróbáltam, hallhatóan keményebb lett a hang.
Az SACD-ből hogy készítettél analóg hangot? Tudomásom szerint semmilyen megoldás nem létezik az sacd digitális másolására. Analóg másolás, nem igazán mérvadó.
Én annak idején 150 e ft fizettem egy pár xlr interkonektért. -
drdr
senior tag
Nekem nincs csak középkategóriás erősítőm.... De nem is azt mondtam, hogy több magas hangot hallok, hanem azt, hogy így jobb a minősége. Nevezetesen, torzításszerű és mosott hangot hallottam.....
Korábban volt egy belépőszintű erősítőm, ott is ugyanezt tapasztaltam. A 96/24-re állítottam az optikai kimenetet. Ha szimplán 44.1-en volt ugyanilyen torzulást tapasztaltam...
Lehet hogy a tömörítés miatt van, nem emlékszem mi a helyzet cd-vel.
Szóval nem a magas tartomány lett szélesebb (de mitől is lenne hiszen információ sem volt)....
Mondjuk az sem véletlen, hogy egyes erősítőnek és hangfal szetteknek magasan meghaladja a 22KHz-et sávszélessége (pedig azt már nem halljuk)... -
Mezga Aladár
veterán
Te most viccelsz? Eleve nem vasapi feluleten megy a hang, hanem a mixeren keresztül, újramintavételezi, de az eredeti hangnál ha pl. 16/44.1 csak 22 k-ig van jel. Szerinted ha 192 lesz, honnan lesz hanganyag 22-96k között?
"jó eséllyel soha nem fogod hallani"
Ez csak rendszer és hanganyag kérdése, pc-s hangsugárzókészleten valóban nem.
-
tigipuf
senior tag
Én is így gondoltam,de sajnos nem kapsz meg sata3,usb3-as alaplapot brazosból 23-ért,
viszont H61 chipsetes asrock deszka, meg egy szerény G530 cerka elég olcsón kijön,és tényleg alig fogyaszt a rendszer.
Nálam sajnos kizárólag pci-s foglalatú alaplapok jöhetnek szóba,a hangkártyám és a wifi kártyám miatt.
Nálam eddig ez a nyerő,mindent lejátszott a cerka,persze 80%-ban avi-k mkv-k az általam nézett filmek.
De ha mégis kevés lenne,teszek mellé akár egy 6450-t és szerintem akkor is elfogadható lesz a fogyasztása a gépnek.
Blu-ray,,,most őszintén a megnézett filmek arányában mennyire jelentkezik egy átlag felhasználónál?
Mondjuk lehet én vagyok türelmetlen,de ha érdekel egy film akkor azt általában megnézem akkor amikor megjelenik elfogadható angol verzióban magyar felirattal. -
slashing
senior tag
persze nem olcsó de mikor vettem akkor hirtelen szart be az asztalim ami már vagy 7 éves volt és éppen tervezgettem egy htpc-t, aztán ha már így alakult akkor kellett egy köztes megoldás ami asztalinak is jó meg htpc-nek is alacsony fogyasztással. Összességében drágábbak voltak az alkatrészek de mivel az előző gépem is 7 évet élt meg így hosszú távra gondolva nem bukok rajta, előbb utóbb visszahozza az áramfogyasztás terén(főleg hogy sokkalt többet megy így mintha csak htpc lenne). De ez most ilyen kényszermegoldás volt hogy minden téren kiszolgáljon, aztán ha lesz keret akkor a z68-ba pakolhatok K-s procit is aztán lehet egy brutál erőművem is itx alapon a 2100T-t akár el is adhatom mikor jön a Trinity(én most már tuti megvárom) és nem kell majd vga-val vacakolni a képfrissítés terén. Elég sok mindent számításba kellett vennem, asztali ill htpc, fogyasztás de upgradelhető is legyen, összességében egyáltalán nem csalódtam.
-
Tomix24
addikt
Én is gondolkodtam a 3870K -s cserén a A6-3500-ról, de visszatartott hogy akkor házat, tápot is kell cserélni, és akkor már olyan házat vennék amibe belefér egy egyszlotos VGA is, mert ugye egy 6670-el már szépen összedolgozik a Crossfirex keretein belül. Dee, nem.
A Max Payne 3 még elfut közepesen majd, meg a Sniper Elite v2. A Far Cry 3 idején meg már lehet lesz olcsón 65w-os Trinity. Azt már kivárom, és maradhatok ebben a házban.[link]
Még az E350 volt a házikóban, és csak poénból raktam bele a Llano-t. Azt hittem el sem indúl, de meglepetésemre csak a ház melegebb kicsit, és a táp sem rosszalkodott még.
-
Tomix24
addikt
4 magos 65W-os Llano szinte beszerezhetetlen, vagy teljesen. A legkissebb 3 magos A6-3500-es változat is lazán viszi a Hi10b -t. 30% körüli max proci terheléssel. Néztem, mértem..
Az Intel a legjobb proci erőben a piacon, de kis HTPC-hez, ahol nem akar az ember + 1 videókarit(nálam alig nagyobb a pc ház mint egy Popcorn A200) és szeretne 24p-ben filmet nézni, ráadásként nem akar sírni hogy nem viszi a HD kamera felvételeit az embernek, akkor ilyet hogy Intel, csak valami félkegyelmű választ csak a HTPC gépébe....
Alúlfeszelve, 1.6Ghz-en járatom a magokat, turbo core kikapcs, és minden más, ami csak az 1-2w-kat fogyasztja fölöslegesen, így 27w idle alá lehet menni még,és film alatt 30w körül eszik. a Llano.Ezmellett lazán 30Fps körül pörgettem ki a Battlefialed-Skyrim-SaintsRow3-Mw3 négyest. Dúrva? Hát ja... 1U magas halk venti+ssd, és tényleg jó fül kell hogy valaki meghalja a gépet(a háznak nincs ventije(37c idle-48c maxon a hő) A gép kijött 85K körül kb.
-
slashing
senior tag
-
MedHeppy
csendes tag
Az a helyzet, hogy most van kb. 100 000 ft. ilyen célra szánt pénzem, és ebből szeretném kihozni a maximumot. Nincs nekem semmi bajom a médialejátszókkal (már ha működnek), de ennyiért szerintem a HTPC jobban megéri. Azt azért mégis több mindenre lehet használni, mint egy médialejátszót. Szóval igazából az érdekelne, hogy milyen problémák, nehézségek léphetnek fel ezzel a BlueChip géppel, ami az önfeledt szórakozásomnak gátat szabhat!
Egyébként pl. ilyen AMD Brazos E450-es géphez hogyan lehet hozzájutni? Hangsúlyozom, saját magam építeni gépet nem akarok!
-
MedHeppy
csendes tag
HDMI kábellel kötném a TV-re (Samsung LE46B850), és hangot optikai kábellel küldeném a hangrendszerre (Samsung HT-TZ222). Remélem ez meg is oldható ilyen egyszerűen, és nem lesznek a hanggal problémák!
Első körben én is 20e forintos lejátszóban gondolkodtam, de aztán el kezdődtek a gondok a WDTV-vel (valamiért már csak AVI-t és DVD-t, valamint a régebbi mkv-ket játsza le), ezért úgy döntöttem, hogy a kis felesleges pénzemből egy komplett PC veszek, amit torrentezésre is tudok használni, és a lejátszással sem lesznek gondok. -
GTX 460 desktopban, de nekem nem jött össze, igaz openelec-et használok pendive-ról.
A másik Xtreamer ultra 1, de az nem tudja hardverból...Ahogy nézem a 2-es tudja,
legalább is ezt írja a gyártója.
Nem volt időm megkeresni a másik fórumban, jó volna tudni melyik xbmc verzióval jött össze neki. -
http://prohardver.hu/tema/asztali_medialejatszok_audio_video/hsz_8607-8607.html
http://prohardver.hu/tema/asztali_medialejatszok_audio_video/hsz_8624-8624.html
Nálam sem megy át egyik HTPC-ről se az erősítőbe csak a core, nem összetévesztendő a bitstreammel...Mégha a hardver tudná is, pedig már megörültem...
-
drdr
senior tag
Nem tudom lejátszani sem a dts sem a wav kiterjestésű fájlokat úgy hogy átváltson DTS-be, mindig Multi channel marad. Daemon tools-szal mountolt lemezt sem tudja megnyitni, mindig az a válasz, hogy "helyezzen be egy lemezt", pedig ott van a fájl listában a meghajtó betűjel mellette (audio cd).
Kipróbáltam a moddoltal és sima "gyári" RC2-vel, nincs különbség.
A lemezeket most a MPC sem tudja lejátszani, csak sistereg, próbáltam ffdshow-val és ac3 filterrel is.
Power DVD is Multi channelen hagyja az erősítőt...
-
drdr
senior tag
Megnéznéd kérlek, hogy DTS 5.1 zenefájlokkal nálad mit csinál? Tudod, DVD Audio.
Nekem konkrétan kiakad tőle ez a módosított lejátszó, viszont a "gyári" Multi-channel PCM jelfolyamként ( kinyitja ) elküldi az erősítőnek.Van 2-3 ilyenem, nem sikerül eddig "szóra bírom" őket. Image-ben vannak, daemontools-sal nyitom meg, de az xbmc nem játsza le. MPC-vel használtam korábban, amíg át nem tértem W7-re, de ott a passthrough nem megy (legalábbis úgyahogy korábban XP-n, Windows Media player nem engedte át). Most, hogy van HDCP és HDMI, elvileg működnie kellene annak is. Kifogom próbálni MPC-vel... XBMC-n esély van rá? Ha igen, mit tegyek?
(előbb-utóbb kénytelen leszek alaposan utána nézni ennek is, de ha vki tudja, ne tartsa magában)
Este igyekszem megnézni, te mivel próbáltad lejátszani? Image-ből v. lemezről?
-
drdr
senior tag
Realtek HDMI Output
- HDCP támogatott
- 16, 24 bit
- 32-192kHz
- DTS Audio, DD+, DTS-HD, D TrueHD, DDEzeket támogatja. még vmi THX TrueStudio softvert is adtak az alaplaphoz. Azt is fel telepítettem.
Ezek alapján szerintem nem kellene hogy gondja legyen ezzel, esetleg az xbmc nem engedi ki???
Majd este kipróbálom más lejátszóval is.
-
drdr
senior tag
Szia!
Veszteségmentes Dolby TrueHD 7.1 és DTS HD 7.1 Master Audio hangsávokat probléma nélkül keresztül tolja a HDMI-n egy külső AV erősítőnek?Dolby 6.1 EX átment, azt kiírta az erősítő, bár az mkv-ben DD5.1 volt írva. Az erősítő "straight decode"-ra van állítva. Tud mindent, true-hd, dts hd-ma, csak épp olyan videót nem találtam még ami biztosan ezt tartalmazza. Mivel lehetne egy mkv-n v. bd iso-n megnézni hogy valóban mit tartalmaz?
Van olyanom, amiben DTS HD-MA 5.1 van írva MPC és xbmc szerint is (1509kbps), de az erősítőn DTS 5.1 48kHz az input és output is.
Szóval nem tudom hogy hol a hiba, nyersanyagban, vagy az átvitelben...
Esetleg javaslatokat várnék ami biztos hogy HD hangot tartalmaz; kipróbálnám....
-
-
törölt tag
Még egyelőre sehol, első elgondolás az volt, hogy a borda felett kivágom a tetőt, s arra szerelem a ventit, s valahol hátul kivezetem, hogy a HDD-nek is jusson valami, de így kissé macerás a szerelhetősége, amúgy is mindent cipőkanállal kell beszerelni, de kell az ODD, a slimet pedig nem szeretem.
-
Megneztem, a Brazos ki tudja rakni ezeket bitstreambe, az XBMC is tamogatja ezt, szoval elvileg mennie kellene
Nezd meg, hogy a beallitasoknal (azt hiszem, system/audio) be van-e ikszelve, hogy az erosito ismeri ezeket a formatumokat.
(#11843) slashing: SPDIF-en abszolut semmilyen HD hangformatum nem megy ki, csak sztereo PCM vagy veszteseges DD vagy DTS.
-
slashing
senior tag
abszolút nem értek hozzá de a SPDIF nem játszik? én jobbnak érzem mint a hdmi-t hangátvitelre, főleg ha erősítő is van...
vagy ez nem oszt nem szoroz és mindenképpen kell valamilyen szoftveres támogatás? Nem az lenne ezeknek a lényege hogy alakítgatás nélkül kiküldik a jelet aztán az erősítő elintézi a többit?
-
Nem tudom, hogy pontosan milyen HW-d van, de az letezo problema (volt), hogy HDMI-n csak az LPCM ment ki megbizhatoan, a DTS HD-t es a TrueHD-t nem feltetlenul kezeltek a kartyak - valoszinuleg neked is ez lehetett a problemad az 1. esetben. Erre megoldas lehet az, ha a gep dekodol (3. eset) viszont momentan csak TrueHD-hez van open source sw decoder, DTS MA-hoz nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- 512 GB-os PCIe 4.0-as M2 SSD-k garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest