Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• zsigus

őstag

válasz tigipuf #12341 üzenetére

"Blu-ray,,,most őszintén a megnézett filmek arányában mennyire jelentkezik egy átlag felhasználónál?"

Nálam és sztem sok más igényes embernél azért jelentkezik (akik nem 32"-os FHD TV-t vesznek házi-mozi célra, és nem is LCD-t, hanem egy méretben megfelelő filmezésre való plazmát, vagy netalántán projektort [minél nagyobb kijelző annál lobban előjönnek a hibák]).

A filmeknél nem csak a felbontás számít, hanem a bitráta is. Egy 1080p-s mkv rosszabb minőségű mint egy BD (nem is kérdés, természetesen), bár filmenként változik, hogy mennyi érzékelhető különbség van közöttük. Egy lapos romantikus filmhez bőven elég egy 1080p-s mkv, komolyabb filmekhez viszont nem. De minden filmnél látható a differencia, csak nem biztos, hogy megéri 10-15 helyett 22-23 gigát tárolni, vagy letölteni.

Én is megszoktam nézi nem HD-s minőségben amit várok, de később ami érdemes rá, azt szeretném a lehető legjobb minőségben (is) látni.

Új hozzászólás Aktív témák