- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokr
tag
válasz
chesterboy #41284 üzenetére
Köszönöm!
De az opensubtitles csak angol feliratokat dob ki nekem.Hol lehet átállítani,hogy magyarokat adjon? -
gjanner
tag
válasz
Celtis #41290 üzenetére
Igen, így van, a szomszéd routerével működik.
- Gyári fw van rajta. Érdemes lenne ezek szerint lecserélni és tesztelni, hogy megoldja-e a problémát?
- A fix IP-t (HTPC-ről beadva) még nem tudtam kipróbálni, mert Kodiban nem is engedi módosítani ezt, míg egyszer fel nem csatlakozik rá. De gondolom ezt SSH-ból valahol a connman-nal meg lehet oldani. Jól gondolom?
- Az egyetlen belepiszkálás a működés/nem működés között az a hálózat kihúzása lehetett stream közben. De ez nem hiszem, hogy gondot okozhat egy "érinthetetlen" rendszernek.
- Kodi logokat ellenőrizni fogom, de akkor először routerrel kezdjek, ugye?
Hogy érted azt, hogy ellenőrizzem a WiFi kártyát a PC-ben? Fizikailag, szoftveresen?Köszi előre is!
(Rejtély számomra ez az egész, de különösebben nem fog izgatni a miért, ha megoldódik valahogy.) -
hunaqua
addikt
Amennyiben csak Kodi van a gépen ,és kerül bele egy Blu Ray lejátszó azt tudja kezelni? És le tudja játszani a gyári lemezeket?
-
Patice
Topikgazda
válasz
devil-k #41286 üzenetére
Ahogy a Kodi honlapján is olvashatod, elég sok mindent fejlesztettek a 16-osra is már. Pl. én kiemelném a DirectX11-es kompatibilitást Win alatt, vagy az Audio DSP-t. Lassan annyi funkciója lesz a Kodinak, amit megirigyelhetnek a gyári lejátszók is. Nem is csoda, hogy sok olcsó Androidos box pont Kodi-t használ. Ja igen, Android is szépen jön felfelé fejlettségi szintben.
16-os Kodiban sok mindent átírtak a kódokban, kívülről nem igazán lesz látható, de megágyaznak a 17-esnek (és sok jövőbeli fejlesztésnek is) vele.
17-esben fog (idén) debütálni az új lejátszó motor (DVDplayer helyett VideoPlayer-nek fogják hívni
), ami az új IGP-khez (no meg persze a 4K-hoz) lesz igazítva (és ide sorolhatom az EGL-es fejlesztésüket is, amit én is használok tavaly augusztus óta).
Szóval nagyon belecsaptak most a lecsóba Kodi-éknál, csak győzzük kivárni. Szvsz. a 17-es lesz nagy durranás.
-
sagit
veterán
Sziasztok
Adott egy brand gép amiben van tv tunner, win7 alatt működött de win 10 frissítés után nem megy. A manual Avermedia H753-D -t ír azonban a win Hang-,videó-, játékvezérlőknél Avermedia A756-ot, az aida a fizikai eszközöknél pedig Philips SAA7160-at.
Hogy tudnám életre kelteni, és végképp hogy tudnám eldönteni melyik van benne? Infra vevője is van távirányítóval de az meg se mukkan.
-
Celtis
veterán
Hát, azt nem tudom, ki kell deríteni. Az "O" gomb megnyomásával látsz élő adatokat. Segítség az értelmezéshez.
Ezen kívül be lehet kapcsolni a részletes logolást (a megfelelő komponenseket is bekapcsolva a rendszer/hibakeresés menüben) és megnézni a logokat. Ha van valami gyanús bejegyzés, akkor a neten keresgélni.
Sajnos ez a módja... -
Celtis
veterán
válasz
gjanner #41282 üzenetére
Mivel a szomszéd routerével megy, én inkább a routerre gyanakodnék. Főleg, hogy mér láttam hasonlót.
- Gyári fw van a routeren vagy Openwrt?. Ha gyári, akkor itt a lehetőség a cserére, ha Openwrt, akkor tessék megnézni a logokat. Ha tele lesz "disassociated by request" vagy hasonló logokkal, akkor vakarhatod a fejed.
Nekem is csinál ilyet egy notebookkal, de fogalmam sincs miért.- Láttam olyat is, hogy a DHPC nem ment wifin és a fix IP megoldás volt. Mondjuk az egy telekomos kínai homeGW esetén volt megoldás.
- Az Openelec nem Windows, nem tud belassulni, teleszemetelődni. Maga a rendszer egy szigorúan csak olvasható fájlrendszer. Gyakorlatilag érinthetetlen. Az addonok és beállításaik, médiatár, logok, meg az a párkonfig fájl, amit turkálsz ami változik. Ha nem nyúltál bele, akkor nem is ment tönkre.
- A KODI logokat samba megoosztáson keresztül a Log folderben éred el. Egy zip fájlban van benne az összes log. Ha a rendszer menüben bekapcsolod a hibakeresést, sokkal részletesebb logokat kapsz, habár ebben az esetben ez a probléma alacsonyabb szintű, tehát a standard Linuxos hibakeresést kell bevetni. De még egyszer, szerintem a router oldalon van a gond, esetleg ellenőrizd a wifi kártyát a PC-ben.
-
Oszilaci
senior tag
válasz
kalker #41280 üzenetére
egy androidos olcsó valami... ami szerintem baromi jó papírnehezék igaz annak meg drága
szerintem ezerszer jobban jártál volna egy használt popcorn a210-el igaz az 20 fölött szokott lenni viszont képben,hangban biztos hogy agyonveri pedig nem mai darab.
ha már megvetted akkor persze használd egészséggel és ha meguntad akkor legközelebb kipróbálsz valami mást.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Kis segítség kellene, hogy mit javasoltok. Jelenleg brazos-t használok teljes megelégedéssel, de szeretnék váltani kicsit erősebbre. Jelenleg openelecet használok. Igaz még nem jellemző a tartalom, de jó lenne ha 4k-val megbirkózna. Milyen lapot procit vagy integráltat tudnátok ajánlani? persze itx méretben.
-
kokr
tag
Sziasztok!
KODI-ban milyen magyar felirat letöltőt érdemes használni?
-
gjanner
tag
válasz
Spuri2000 #41274 üzenetére
Hard reseteltem a routert, új WiFi definiálás a HTPC-n (új SSID), jelszó megad, ugyanaz a jelenség mint korábban. Associating, majd Failure, aztán Idle. Sima DHCP, címet kellett volna kapjon.
Úgy tűnik a HTPC-ben ragadt bent valami. Van mód Kodi vagy OE factory resetelésre? Jobb ötletem nincs egyelőre. Csak gondolom azzal bukom a beállításokat, Add-onokat is?
Vagy valamilyen direkt link és logok ellenőrzése OE szinten? BIOS Onboard LAN tiltás, ilyesmi segíthet? Nem annyira bízom benne, de már erősen tanácstan vagyok... -
devil-k
nagyúr
Miért ilyen lassan akar megszületni a Kodi legújabb verziója? Vagy most mi a felállás?
-
kalker
csendes tag
Helló fiúk 1 hete megrendeltem az alábbi szerkentyűt és most kezdtem utána olvasni, hogy mi is az a Kodi, azóta felraktam a win PC-re és ismerkedem vele
A kütyü 7-23 nap között jön meg, remélem hogy elég lesz mert olvasom, hogy 2GB/16GB jobb lenne ????http://www.banggood.com/MXVI-Android-5_1-RK3368-Octa-Core-64bit-1GG8GG-4K-Bluetooth-KODI-NETFLIX-TV-Box-Android-Mini-PC-p-997132.html
Kérlek véleményezzétek
Köszi
-
gjanner
tag
Sziasztok! Egy újabb WiFi csatlakozási problémám lenne, a story röviden: (nem akarom bő lére ereszteni, de jobb ha körülírom...)
Működött a WiFi kapcsolatom egy DHCP foglalt címmel TP-LINK routerről, ami kb. 4m-re volt a HTPC-től. (Eredetileg, ideiglenesen kábeles net volt rákötve, ezért volt közel) Segítségetekkel sikerült összehozni az N3150DC lap OE és Intel WiFi Link 5100 kártyát. Minden tuti, mire a routert visszavittem az eredeti helyére egy emelettel feljebb. Lehet itt kapott egy "törést" a rendszer, mert épp zenét streamelt, miközben kihúztam a routert, áthelyeztem, majd restart router. (Gondoltam ez kb. olyan mintha a routert újraindítom, így simán át kellett volna vészelnie a PC-nek különösebb gond nélkül.) Azonban restart után nem nagyon akarta újra megtalálni a WiFi-t. A hálózatot látta a Kodiból az OE setting Connections alatt, azonban vagy Idle vagy Failed felirattal adott Statust. Ha kézzel rányomtam a Connect-re, volt hogy a foglalt címet megkapta, de használhatatlan volt, lecsatlakozott, stb. Kipróbáltam a szomszéd WiFi-jére csatlakoztatva és működött gond nélkül DHCP-től címet kapva. Gondoltam túl rossz a vétel a saját routeremről (pedig a jelerősség jelzés (hálózat alatt kék sáv) kb. 70%-on állt), de teszt gyanánt felvittem a HTPC-t a router közelébe. Itt sincs cím, nincs kapcsolat. Kábellel visszakötve minden pattent.
A Routeren kikapcsoltam átmenetileg az IP cím foglalást, hátha egy kiosztott címnek "jobban örül", de semmi. Szóval nekem úgy tűnik, hogy valamiért beakadt a HTPC - router WiFi vonal (más eszközök gond nélkül kapcsolódnak). Keresztbe-kasul kerestem már mindenhol a témában, de nem lettem okosabb. A dmesg és lspci, ifconfig parancsok szerint minden oké (ha jól értelmeztem őket), kivéve, hogy a wlan0-on nem kap címet.
Ha valakinek van egy okos ötlete ilyenkor merre tovább, szívesen veszem, Köszi!Szerk.: kézzel OE/Kodi alatt beállított címmel még nem próbáltam, de kevés esélyt látok rá, hogy ott van a gond...
-
jézusom
addikt
Valaki ajánlotta a Splash progit. Nagyon tetszik a felület, meg az egyszerű beállítás, de eléggé szaggat a film
Másnál is?
-
paler
aktív tag
Szerintetek lehet negatív hatása annak, ha a rendszerem (Openelec+Kodi) USB2-es pendrive-ra van telepítve ?
Egyszerűen kifogytam az ötletekből, hogy filmnézés közben miért van többször is rendszertelenül kb.0,5mp-es hanghibák(akadások).
Ha a Kodin keresztül online rádiót, mp3-at, flac-et, vagy akár DTS 5.1 hangsávú zenét hallgatok, akkor nem hallok egyetlen akadást sem a hangba. Ha csak simán a TV-n keresztül nézek egy filmet, akkor ugyancsak nuku hiba, de amint bekapcsolom az AVR-t akkor előbb-utóbb jelentkezik az akadás. Ma a laptopon MPC-HC-al játszottam le teszt jelleggel 2 filmet is (természetesen a hang lejátszása az AVR-en keresztül történt), amit az utóbbi időben a Kodin keresztül néztünk meg, de a laptopon lejátszva nem tapasztaltam ezeket a hanghibákat. Tehát valami a Kodi és az AVR között nem klappol, de akkor ha csak filmet nézzek.
Kodi+Openelec kb. 1 hónapja lett feltelepítve, mivel előtte az XBMC-nél is elkezdet jelentkezni ez a hanghiba+képhibával. A képhiba meg is oldódott, de a hanghiba továbbra is fent áll. -
Aprósólyom
addikt
Segítségét kérném a tapasztaltaknak: X86 alapú htpc-t építenék szüleimnek.
Prioritás az egyszerű kezelés.
A TV tuner nem lesz (egyelőre) része a rendszernek.
Android x86 és Kodi-ban gondolkodtam egyelőre. Valakinek van-e jobb javaslata?
Használva lenne: youtube, böngészés, e-mail, skype, filmnézés és képek böngészése.
Vezeték nélküli billentyűzetet csatlakoztatnék: Logitech K400 (működne Android x86-on?) -
cinemazealot
addikt
válasz
pszihopata85 #41258 üzenetére
Múltkor meséltem, hogy végül egy HP Proliant Microserver lett a házi szerverem, amiben most az alábbi eszközök vannak:
- 1 db 32 GB-os USB pendrive
- 3 db 1 TB-os Toshiba HDD
- ASUS Xonar DGX hangkártya
- Sapphire Radeon HD 4550 videokártyaA gép 2010-es (tehát nem mai darab), a procija pedig egy 12 W TDP-vel rendelkező kétmagos AMD Athlon II Neo N36L (sem integrált videó, sem integrált hang nincs benne), de egyébként szervernek szánt lap dolgozik benne, bekapcsoláskor 100 wattot vesz fel (nem tudom, a bővítőkártyák jelenléte mennyire releváns az induláskori teljesítményfelvételnél), pedig a Toshibának ezen típusai kifejezetten az alacsonyabb fogyasztású HDD-k közé tartoznak. Üresjáratban kb. 50 wattot eszik a gép, és annak ellenére, hogy lekapcsoláskor egyértelműen hallani, ahogy egymás után (kb. 0,5 másodpercenként) állítja le a vinyókat, bekapcsoláskor szerintem nem figyel erre, vagy ha mégis, akkor a vinyók pörögnek fel nagyon lassan, viszonylag nagy átfedéssel.
Szóval ha 4 HDD-t szánsz a gépedbe, akkor mindenképpen érdemes a nagyobb tápot választanod.
Hozzáteszem, hogy a fogyasztást egy konnektorba dugható digitális háztartási fogyimérővel mértem, ami ki tudja, mennyire pontos, nem kizárt, hogy voltak 100 wattnál nagyobb csúcsok is. Ja, és én most csak 3 HDD-t üzemeltetek, nem 4-et (igaz, bővítőkártyákkal és egy microserver-nek szát táppal, ami bekapcsoláskor fúj egy nagyot).
-
_Smooth
senior tag
válasz
canniball #41263 üzenetére
Sajnos én se találtam több, relevánsabb infót. Nekem is fura volt, elsősroban én is a lapnak tulajdonítanám ezt a funkciót.
De a lapon keresztül éppenséggel a merevlemezek is kommunikálhatnak egymással (most így nehezen tudnám ezt elképzelni), illetve kaphat infót a BIOStól is, hogy hanyas számú SATA csatlakozóra van kötve.Ennek ellenére inkább azt tudnám elképzelni, hogy a wikin is elírták, és bizonyos (szerver) lapok esetére gondoltak, nem szerver merevlemezekre.
(#41260) sb
Ebben az esetben a 90W-os is szűkös lehet (vagy éppen elég, ha a csúcsot is vesszük), ha a RED-eken mért 1.6A-t nézzük. -
canniball
nagyúr
válasz
Mert szerinted a DC-s lapon hány ág van...? Nem vagyok egy táp-guru (sőt!), de szerintem a lapra integrált cucc kb. ugyanaz mint egy pico. A kérdés innentől már csak annyi, hogy amit veszel (akár a lappal, akár külön) az mekkora terhelést bír.
_Smooth!
Nem biztos, de így emlékszem.Az a "sata wiki" elég nagy blődségnek hangzik, mégis honnan tudná egy HDD hogy hány másik van a lapon és hogy éppen mennyi indult már el/mikor és hanyadikként szabad neki indulni?
-
sb
veterán
válasz
A spec szerint a 90W-os 12V-on 5A a max és 7A a peak. 120W-osnál 7 ill. 10A.
Max load-ra aktív légcserét is ajánl.Nekem LR1106 van, ami nem pico méret. Kicsit nagyobb. Ez 120W-ot tud 12V-on.
@_Smooth:
Egy HDD nem nagyon tudja mikor indul el a másik. -
_Smooth
senior tag
válasz
canniball #41246 üzenetére
Biztos, hogy ez alaplap függő? Nekem a nagy gépben WD RE (Raid Edition, nem RED) merevlemezek vannak, és ott pl. biztosan egymás után indulnak - a lapon nem rémlik, hogy lett volna ilyen opció, vagy akkor azalpból be volt kapcsolva.
SATA wiki:
"Néhány, elsősorban szerverekbe szánt merevlemez támogatja a késleltetett indítást, azaz, hogy a rendszer indításakor ne egyszerre, hanem egymás után induljanak el a merevlemezek. Sok egyszerre induló meghajtó ugyanis nagyon leterheli a tápegységet, mivel a merevlemezek elinduláskor a tányérok felpörgetéséhez nagy áramot vesznek fel."
Ha jól tudom, a RED kimondottan szerverekbe/NAS-okba szánt széria.De ha tényleg nem lehetséges ilyen formán, akkor mea culpa.
(#41258) pszihopata85
Én egyelőre nem találtam infót, hogy hány ampert ad le azon a 12V ágon a pico. -
canniball
nagyúr
válasz
pszihopata85 #41255 üzenetére
Hogy bírja vagy sem az nem az elosztóktól fog függeni. Én továbbra is a pico mellett teszem le a voksom.
-
pszihopata85
tag
Közben egy kicsit eltértünk a tárgytól.
N3150-ben gondolkodom ennek az alábbi két verziója lehet érdekes:
N3150-ITX vagy N3150DC-ITXQ1900DC csak az egyik hozzászólásban került elő.
~13000 forint a két érdekes alaplap között a difi.Ebből gondolom kijönne egy 90W-os PICO tápos megoldás is, de ott a tápkábelre kell tennem egy csomó elosztót, hogy minden SATA-ra jusson. Ha a PICO táp ezt bírja, akkor szerintem is az a jobb választás. Az eredeti kérdésem ebben az irányban indult el.
-
sb
veterán
válasz
pszihopata85 #41245 üzenetére
Látom a fentebb linkelt ábrát. Ezek szerint ez 4db-ot támogat.
De nem azt írtam, hogy nem tudja, csak hogy érdemes utánanézni, mert ez limitáló tényező is lehet akár. A SATA csatik száma sem jelent sokat mivel SSD is lehet rajtuk.Pl. Asrock AM1 DC lapján is 4db SATA volt mégis max 2db-ról ír a manual.
Ha már itt tartunk, nálam 3x3.5" Green megy +1db SSD egy 86W-os kockáról de jóval éhesebb konfigban.
Alapból 65W-os A6-3620 van alulfeszelve és downclockolva. Prime95/3DMark alatt olyan 60W körül eszik a teljes konfig. Idle 38-40W. HDD nélkül -3x5W, tehát idle 23W, load kb 45W.Szóval nem nagyon marad 3x15-20W a 3db HDD felpörgetésére. Fogyasztásmérővel boot alatt sem láttam 60W-nál nagyobb értéket de ez persze nem pontos és nem is életbiztosítás.
Csak a példa miatt írtam le az én esetem. -
Reneolus
tag
Sziasztok!
Most készülök venni egy AMD Athlon 5350 + Asrock AM1H-ITX konfigot. Elég neki 4 GB RAM, vagy 8 GB-ban gondolkozzak? A RAM időzítése mennyire fontos? Milyet érdemes vennem, ami optimális ehhez a konfighoz? CL...?
Köszi!
-
Ribi
nagyúr
válasz
tupacamaru #41249 üzenetére
No igen, 2 nagy winyó 20+20W körül, kicsi kb 5W, rendszer könnyen lehet 15-20W és máris ha egyszerre indul minden akkor simán kevés lehet az a 60W.
-
AGE-T
őstag
Fogyasztás téma engem is foglalkoztat.
Ezeknek a vasaknak:
Streacom OB2 Blu-Ray Drive (2w)
Streacom FLIRC-SE – Adaptive IR Receiver
ASUS H170M-Plus
Kingston DDR-4 8GB /2133 HyperX Fury Black KIT
Intel Core i3-6100
Kingston 240GB SSD M.2
WD 4.0TB SATA-III Caviar Green (WD40EZRX)
Asus Xonar STXElég lehet ez a táp?
Streacom Nano150 Fanless PSU -
pszihopata85
tag
-
sb
veterán
válasz
_Smooth #41239 üzenetére
Valószínűleg elég, de neccesen. Illetve HDD-je válogatja...
Azt is meg kéne nézni mennyi kraftot bír áttolni a lap a saját csatiján, mivel gondolom a DC táp megy a lapba és a lapból kapják a HDD-k, nem közvetlen a tápról.A DC-s lap erre, mármint 4HDD-re valóban nem nagyon alkalmas. Nem biztos, hogy olcsóbb egy külön paneltáp, ill. az sem, hogy nem bírja a DC-s lap a 4 HDD-t nagyobb kockával, de biztosabb egy külön paneltáppal...akkor meg már olcsóbb a sima, DC mentes lap mellé.
-
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #41237 üzenetére
Na megtaláltam.
WD RED induló áramfelvétele: 0,8A az 5V ágon és 1.6A a 12V ágon. (ez kb 23W)
Hirtelen soknak hangzik, de ha jól tudom, akkor a gép egymás után indítja a merevlemezeket, nem egyszerre.
Szóval a 65W még elég is kell legyen a korábban írt kritériumoknak. (kis túlzással még a fele is)De javítsatok ki, ha tévednék!
-
hunaqua
addikt
Szeretnék egy ilyet: (vagy nem ilyet?
)
-Csak filmnézésre használnám.. (van egy Nas,a tartalmakat egyelőre onnan szedné)
-ház: Cooltek G3 (gyakorlatilag ua. méret mint az erősítő,így illik a "rendszerbe")
-lap: Asrock QC5000-ITX/PH (fontos,hogy legyen oprika rajta,mert régi az erősítő.)Ez most elég "jövőbiztosnak" tűnik.
-táp: ajánljatok valami jó és olcsót!
-szeretnék bele egy BLU RAY lejátszót is.Az "ész" Openelec lenne (ez akár pendrive-ről),de nem tudom,hogy az kezeli rendesen a Blu Ray-t?Elvileg az sem tiszta,hogy ez a ház tartalmaz LCD kijelzőt,vagy nem.,Ill. kommunikál az LCD az Openelec-el?
Szerintetek....?
-
_Smooth
senior tag
Részben igazad van.
De csak egy elemét nem tudja használni, és azt is pénzzé lehet tenni.
A lap megmarad DC-snek.Amúgy meg egy picoPSU-val se biztos, hogy olcsóbban jönne ki, ATX/SFX tápokat meg én is kerülöm, ha van rá mód.
------------------------------------------------------------------------------
Egyébként a merevlemezek is csak felpörgetésükkor van/volt nagyobb felvételük (nem tudom, jelenleg hogy állnak ezen a téren főleg ezek a fogyasztásra kicsit jobban kihegyezett 5400as Green meg Red verziók - és más gyrátók ezekkel egyenértékű darabjai) - ha már használatban vannak, onnantól a 65-ös táp is elég.Asustor AS 3102T (N3050+2GB RAM+2×2TB RED):
"FogyasztásAz AS3102T a két darab 2 TB-os WD RED merevlemezzel felszerelve 13,8 wattot fogyasztott üresjáratban, a merevlemezek lekapcsolásakor pedig 7 watt környékére csökkent ez az érték. Fájlmásolás és/vagy multimédiás tartalmak fogyasztása közben 14-18 watt közötti értékeket mértünk, de maximális terhelés alkalmával sem láttunk 20 wattnál magasabb értéket a műszeren. Kikapcsolt állapotban 0,6 watt volt a fogyasztás."
Ha felpörgetéskor ennél még mindig jelentősen magasabb fogyasztással bírnak, akkor is kérdéses lehet még, mit bír csúcson a táp.
-------------------------------------------------------------------------------Persze, én se kockáztatnék, inkább csak eszmefutattás.
De mindenesetre nem vetném el a DC-s lap ötletét csak azért, mert cserélni kell a tápot.Szerk:
Ezek a RED-ek amúgy se túl éhesek... de egyelőre nem találtam olyan adatot, hogy mennyivel indulnak. -
hati
addikt
válasz
pszihopata85 #41232 üzenetére
Nálam a Q1900DC-ITX-re 3 WD Green + egy SSD van kötve, mint NAS és MediaPortal TV Server. 65W-os kocka hajtja.
-
_Smooth
senior tag
NAS-nak se hátrány, ha halk... feltéve, hogy olyan helyen kapott helyet, ahol ez szempont lehet. Továbbá a 6W TDP se mellékes.
Asustornak van hasonló (3050-es SoC) NAS/MP kombója kb 90k környékén, és az csak 2 lemezes.Én is a jelenlegi Q1900DC-ITX-emből tervezek majd a későbbiekben NAS-t építeni (kiváltandó a jelenlegi gyengécske kis kétlemezes célhardvert), helyére pedig majd valamit újítok HTPC számára.
Nekem szerencsémre eleve 90W-os kocka van mögötte. -
Ispy
nagyúr
válasz
pszihopata85 #41232 üzenetére
65W kevés a 4 HDD mellé. Le kell cserélnem egy legalább 90W-osra.
Én nem szenvednék vele, inkább egy dedikált táp, így nincsen értelme kifizetni a felárat, hogy a bricket nem is használod. Ez a lap inkább egy csendes médialejátszó alá való, nem egy nashoz. Szvsz.
-
pszihopata85
tag
Sziasztok!
Talán még emlékeztek erre.
Lassan a HDD-ket beszerzem, de az alaplap és a táp még mindig kérdéses.
Szóba került, hogy paneltáp-ot hanyagoljam a gyenge 12V ág miatt, így vagy rendes ATX táp vagy PICO tápot használjak.PICO táp esetében egy MOLEX és egy SATA csati van a kábelen. Az életszerű hogy ezen elosztókkal szórakozok és rákötök 4 SATA eszközt? Bírni fogja?
Találtam egy DC-s alaplapot is. Asrock N3150DC-ITX:
Pro:
- kikerül a tápegység a gépházból
- alaplapra dugható 2 SATA tápkábelre felfűzhető a 4 SATA HDD
- adnak hozzá 65W-os tápegységetContra:
- kb 13000 HUF-fal drágább mint a normál tápos testvérei
- 65W kevés a 4 HDD mellé. Le kell cserélnem egy legalább 90W-osra.
- Elvesztem a digitális hangkimenetet, de van az alaplapon "SPDIF Out Connector", ehhez lehet szerezni kivezetést?Ezzel a táp kikerülne a "gépház"-ból és az alaplapra dugható 2 SATA tápkábelre 4 SATA eszközt fel lehet fűzni. Adnak hozzá egy 65W-os tápot is.
Maga az alaplap ~13e vel drágább mint ugyanez a tudás normál táppal.Mi a véleményetek?
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #41229 üzenetére
Zöld. Ezért javasoltam a tabletet, a Yatse csilli-villi borítós felületén könnyedén ki tudnák választani amit akarnak. Csak ugye az nem kapcsolja be és teszi a megfelelő bemenetre a TV-t...de szerintem ezt is pikk-pakk megtanulnák.
-
sb
veterán
válasz
bajnokpityu #41224 üzenetére
A vicc az, hogy az 525-öt 1-2 évesen, használtan vettem, használtam aktívan vagy 5-6 évet és semmi ilyen frissítési vagy más gondja nem volt. Sajnálom, hogy kikoptak a régi szériák.
Én is néztem ilyen wifi2ir cuccokat, nomeg egy rakás újabb eszközt már direktben wifi-n is lehet kezelni. Plussz van egy ár telefonban ir adó is. Ezért sem értem, hogy droidra miért nem hoznak össze vmi jó kis kombinált sw-t. Ir+wifi-vel. És nyilván programozhatóságban is nagyságrendekkel jobb egy ilyen eszköz mint egy évtizedes hw. Vagy nem tudom mi lapul egy Harmony-ban, de gyanítom nem a legfrissebb cucc. Megjelenítésben, felületben nyilván megint rengeteg a lehetőség egy sima távhoz képest.
Bónusz, hogy integrálni lehet a telefon egyéb app-jaival is. Nem rossz pl, hogy Yatse-nél megjelenik a hangouts üzenet a Kodiban.
De amit eddig kipróbáltam droidos progit mind félig működött/instabil volt. Szóval itt sem az adó részén vérezne el a dolog sajnos.
A Harmony kiforrottsága kéne. És az sem rossz megoldás amit a HUB-bal csinálnak, hogy tudod wifin, okostelóról irányítani, de van mellé egy fizikai gombos, dedikált táv is.
szerk: Nem néztem szét kickstarteren, de biztos, hogy a wifi-ir blasterek mellett, amik léteznek, tennék még egy érintős+fizikai gombos hw-t - ez 5Ft - és mellé egy jó sw-t - ez nehezebb, de nyilván csak programozás és kódbázis kérdése.
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #41222 üzenetére
Sajnálom hogy így jártál vele. (Nekem is 600-asom van, 2-3 éve vettem és ez bírja a bevetést.)
A lányoknak vegyél valami olcsó androidos tabletet amiért adott esetben nem kár, én is biztosra veszem hogy egy-két szóból megtanulják kezelni. -
Tybee000
aktív tag
válasz
bajnokpityu #41224 üzenetére
Ne hidd, hogy nem tanulják meg egy nap alatt.
-
bajnokpityu
félisten
Ez olyan, h frissités végén leáll 99%nál. Az nagyon gyakorori hiba. Ne frissits, ha nem létszükséglet.
Ilyenkor lefagyogat, újraindul.El se tudott kopni, hamarabb használhatatan lett.
Találtam olyan megoldást, amivel egy wifit infra jeladót ipadról (v androidról) lehet távirányítóként használni. Lehet ez lesz belőle. Nem annyira kényelmes, mint dedikált gombokat használni. Az lett volna a cél, hogy a 2-4éves lányaim nélkülem is tudjanak mesét indítani. ipad esetén kioldás,program indítás, eszköz kiválasztás, majd gombnyomás lenne, ez nem nekik való.
-
sb
veterán
válasz
bajnokpityu #41222 üzenetére
Én épp a régi 525-ömbe próbálok életet lehelni, 1-2 gombról lekopott a vezetőréteg.
Persze már viseltes, plussz a szétszedést sem lehet normálisan megoldani de nekem sem akaródzik újat venni. 600-ast vettem szülőknek, még bírja, 2 éves, de nekem is bóvlinak tűnik.Ráadásul már csak 650 kapható 25-30k között ami egy vagyon. A kisebb kijelző nélküli (és úgy is több mint, persze részben a HUF-nak köszönhetően mint a 600-as).
Más gyártótól viszont nem sok értelmes megoldást láttam. És ami dühítő, hogy pl. droidra sem láttam még normálisat pedig ott kb gyerekjáték kéne, hogy legyen. (Persze amúgy is dedikált, fizikai gombos cucc kéne, de lehetne nyugodtan "droid" alapú, 5Ft-os cucc.)
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #41217 üzenetére
Vegyél Harmonyt arra tudsz csinálni ilyen "feliratú" gombot, nekem is így van megoldva.
-
windlord
őstag
Tényleg!
Mi most ár/érték arányban az ajánlott táv?
Kodihoz, egyszerű és nagyszerű érdekelne! -
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #41213 üzenetére
Egyébként egy Popcorn távirányítót nem lehet rávenni valahogy, hogy működjön HTPC-vel?
-
Janaboy
veterán
Caniball: nem is mondtad, hogy az 1150 Ft-os infrás usb-s távirányítós szettben ilyen frankó a távirányító!
Még az egeret is tudja irányítani!
-
jézusom
addikt
Üdv!
Jelenleg a PC-met kötöttem a TVre. Lesz később rendes HTPC-m, de most asztali konfiggal próbálom a TVt.
TV: LG 43UF680v 3840X2160
PC: intel G3420, AMD R7260X
A problémám, hogy rendesen be van állítva a felbontás, és az asztal mégis pár pixellel nagyobb, mint a TV. Mondjuk most nézem, ha a TVn levágás nélkült választok így jó. De a 16:9, meg az eredeti méret, az hibásan jelenik meg.
Miért lehet?
-
Ratman
tag
válasz
MasterMark #41192 üzenetére
Ok, azt értem,hogy szerinted fos, de tudod is a választ a kérdésre, hogy ezeket a programokat használva, megkapom a HDMI kimeneten a HD felbontású DTS vagy Dolby bitfolyamot? Mert ha nem tudják ezek a programok sem, akkor ebből a szempontból a számomra egy fikarcnyival sem jobbak a VLC-nél. Akkor miben mutatkozik meg hogy jobbak?
-
tamasgal
senior tag
válasz
asanotadanob #41205 üzenetére
Persze Harmonyval lepd meg magad, szeretni fogod. Nekem egy egyszerű kijelző nélküli van és a tv-t+processzort irányítom vele de a kodi a fentebb emlitet kis kinaival írányítom, nekem ahhoz az a kényelmes
-
asanotadanob
tag
válasz
canniball #41201 üzenetére
...és tamasgal
Köszönöm. Középtávon egy harmony a cél, csak mert bekapcsol és beállít mindent, de még nem tudtam rábeszélni magam, hogy kiadjak rá ennyi pénzt. A Yatse-t, illetve inkább a tablet keresgélést a lakásban meguntam, kéne egy dedikált eszköz. Lehet ez lesz, meg egy CEC adapter.
-
tamasgal
senior tag
válasz
asanotadanob #41200 üzenetére
Nekem olcsó Harmonym van azon csak infra van ezért nem. Ha Harmony az irány akkor a Windows Media Center kompatibilis vevőre van szükséged. Ebay tele van velük. Da ha KODI-hoz akarod használni akkor telitalálat a kis kütyü, kényelmesebb mint a harmony. Arra figyelj, hogy két fajta van, az olcsóbb jobb mert abba nincs airmouse (volt és én nem szerettem) csak fizikai gobok.
-
canniball
nagyúr
válasz
asanotadanob #41200 üzenetére
Azéval nem tudom, de ezével működik (csak ráböktem az elsőre, azt nem tudom mennyire jó ajánlat, nézd meg a többit is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest