-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pszihopata85
tag
Közben egy kicsit eltértünk a tárgytól.
N3150-ben gondolkodom ennek az alábbi két verziója lehet érdekes:
N3150-ITX vagy N3150DC-ITXQ1900DC csak az egyik hozzászólásban került elő.
~13000 forint a két érdekes alaplap között a difi.Ebből gondolom kijönne egy 90W-os PICO tápos megoldás is, de ott a tápkábelre kell tennem egy csomó elosztót, hogy minden SATA-ra jusson. Ha a PICO táp ezt bírja, akkor szerintem is az a jobb választás. Az eredeti kérdésem ebben az irányban indult el.
-
pszihopata85
tag
-
pszihopata85
tag
Sziasztok!
Talán még emlékeztek erre.
Lassan a HDD-ket beszerzem, de az alaplap és a táp még mindig kérdéses.
Szóba került, hogy paneltáp-ot hanyagoljam a gyenge 12V ág miatt, így vagy rendes ATX táp vagy PICO tápot használjak.PICO táp esetében egy MOLEX és egy SATA csati van a kábelen. Az életszerű hogy ezen elosztókkal szórakozok és rákötök 4 SATA eszközt? Bírni fogja?
Találtam egy DC-s alaplapot is. Asrock N3150DC-ITX:
Pro:
- kikerül a tápegység a gépházból
- alaplapra dugható 2 SATA tápkábelre felfűzhető a 4 SATA HDD
- adnak hozzá 65W-os tápegységetContra:
- kb 13000 HUF-fal drágább mint a normál tápos testvérei
- 65W kevés a 4 HDD mellé. Le kell cserélnem egy legalább 90W-osra.
- Elvesztem a digitális hangkimenetet, de van az alaplapon "SPDIF Out Connector", ehhez lehet szerezni kivezetést?Ezzel a táp kikerülne a "gépház"-ból és az alaplapra dugható 2 SATA tápkábelre 4 SATA eszközt fel lehet fűzni. Adnak hozzá egy 65W-os tápot is.
Maga az alaplap ~13e vel drágább mint ugyanez a tudás normál táppal.Mi a véleményetek?
-
pszihopata85
tag
válasz
cinemazealot #41076 üzenetére
A pedrive-os OS-n én is gondolkodtam. Főleg hogy USB3 is van a lapon.
-
pszihopata85
tag
válasz
_Smooth #41071 üzenetére
Raid0 nem a sebesség miatt lenne érdekes, hanem azért hogy egyben lássak 6 terrát.
SSD nyilván jobb lenne, de úgy gondolom, hogy amire nekem kell az elmegy SSD nélkül is. Annyit nem ér az SSD hogy USB-n dugjam rá miatta valamelyik HDD-t.HDMI-n csak az egyik tévére menne a cumó, a másik etherneten kapná. Talán később majd kerül oda is egy Pi2. Erre kérdeztem, hogy KODI médiamegosztása nem jó-e a célra.
z906 a tévé mellett van. A tévé rá is van kötve, ha tévé műsort nézek néha lenémítom a tévét és a z906-on váltok a tévéről jövő jelre. Ugyanezt a módszert követem a HDMI-n küldött hang esetén. A hangfalra csak akkor kapcsolok, ha van miért
Most is így működik. Egy bajom van a jelenlegivel, hogy a KODI-ban eléggé nehézkes átállítani a hangkimenetet. Sokat hallgatok rajta online rádiót, amit nyilván nem a tévére küldök, de ha meg nekiállunk valami filmet nézni, akkor meg állíthatom vissza a hangkimenetet a tévére.BD3D nem vonz. 10-18 GB mkv-kat szoktam nézni.
-
pszihopata85
tag
válasz
Patice #41069 üzenetére
OK. Legyen OFF.
Tápegységet nem bontanék szét. Vagy egy kisebbet választanék (SFX/TFX) vagy akkor legyen PICO-PSU.
Csak bírják ezek a 4-5 sata-t?
SATA bővítőkártya nem szimpatikus, mert nem nagyon férne el. Kábelt külön nem akarok ehhez venni.
KODI médiamegosztása nem jó a tévékhez?
KODI-t már most is KORE-val vezérlem.
Hálózat többi gépéhez miért kell Samba? Windowos megosztás miért nem jó? Csak Wines gépek vannak otthon.
Miért jobb a Raid1 a rendszerhez, mint a Raid0? -
pszihopata85
tag
Sziasztok!
Én egy Médialejátszó és NAS szerelemgyereket szeretnék építeni.
Első körben ezzel a konfiggal:
Alaplap + CPU: Asrock N3150-ITX vagy Asrock qc5000-itx/ph
RAM: 4 GB az alaplaphoz illő típus
HDD: 2*3TB WD Green Raid0 és 2*1TB(ami otthon van) Raid1
SSD: Van otthon egy 80 gigás intelem, de az alaplapokon csak 4 SATA van.
TÁP: Ez még kérdéses. Elég lehet ehhez egy paneltáp?
HÁZ: Számítógépes asztalt építek, eléggé speciális sarokba. Úgy áll a dolog, hogy lesz benne egy 70cm magas, 35 cm széles és 10 cm mély rekesz. Megtámogatnám pár ventilátorral ami alulról fölfele átkergetné a levegőt.A HDD-ket állítva tenném be valami gumírozott bakra, hogy a rezgést elnyelje.
A RAID0-ra mennének a médiatartalmak, torrent és jobb híján a rendszer.
A RAID1-re a fontos dolgok pl fényképekVan egy USB-s tunerem, amivel szükség esetén TV adást is felvennék a RAID0-ra. E tunerhez csak Windows-os driver létezik, így a gépre mindenképpen az kerülne.
Egy Samsung UE48H6415 tv és egy Logitech z906-os hangrendszer lesz rákötve. Videóanyag esetén a hangot a tévének(HDMI) zenehallgatás esetén pedig közvetlenül a z906-nak(Digitális kimenet) küldeném.
A készülendő asztalon lesz monitor is, aminek a másodlagos bemenetére ezt a gépet is rákötném, így ha csak netezni akarok, nem kell majd bekapcsolnom a nagy gépet.KODI-t használnék a videó anyagokhoz, de a zenét(MP3, online rádió) valami másról hajtanám meg, hogy az audiobemenetet ne kelljen mindig állítgatnom. Olyan audió progi kellene, amit androidról lehet távvezérelni. Van tippetek?
A HDD-khez a hálózat többi gépe is hozzáférne, leginkább backup célból. A media tartalmat megosztaná a másik tévé fele is.
Mi a véleményetek? Nagyon elkaszált ötlet?
Tápegységet mit ajánlotok hozzá? Paneltápban nagyon tetszene, hogy a tápegység lényegében a "ház"-on kívül lehetne, így a hőt sem ott adná le. Más alaplap-proci páros is érdekes lehet. Minimális fogyasztás és gyakorlatilag néma és alacsony hűtés mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged