-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Ha ubuntu 15.10 Server-t teszek és a leírás alapján megyek (Linux - New Era: VAAPI with EGL interoperation), akkor már van frissebb kernel a 4.3-nál.
De melyikeket érdemes leszedni?fritsch féle vagy a normál kernelt?
Mindkettő 4.5-nál jár, N3150-em van, nem tudom melyik jobb a Kodihoz. Illetve az érdekelne melyik fájlokat kell telepíteni mert nem vagyok nagy Linux guru sajnos.
Segítséget köszönöm előre is.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Skillet
addikt
válasz canniball #42295 üzenetére
De, szükség lehet rá. A kodis kérdések itt nagyon el szoktak tűnni.
Itt inkább mélyvíz zajlik, madvr beállítások a végletekig, amiből én pl semmit sem értek, gondolom nem csak én vagyok így vele. Persze, ezzel nincsen baj, félreértés ne essék... csak hát emiatt -meg amúgy is, mert megérdemli- nem ártana egy KODI topik.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
woodworm
veterán
válasz cinemazealot #42297 üzenetére
Nem kell semmi más hozzá, maga a Windows Update megeszi.
-
CirrMee
addikt
válasz bajnokpityu #42292 üzenetére
Akkor lesz HTPC, ha erre a célra akarja a gazdi használni. Ha nem akarja, akkor nem lesz HTPC...
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
canniball
nagyúr
válasz tamasgal #42289 üzenetére
Itt a felhasználók 90 százaléka Kodit használ, a topik szinte csak ebből és a "milyen gépet rakjak össze hátépécézni?" jellegű kérdésekből áll...
Melyik a másik 9 topik ahonnan az infókat kell "kanalazni"?[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
bajnokpityu
félisten
ma kaptam egy olyan fülest, hogy a banana pi sokkal jobb hangú, mint a raspberry. valaki tudja cáfolni v megerősíteni? valakinek biztos jól jöhet az infó
-
zeix
senior tag
Sziasztok!
Itt kérdezem, mert Ti jobban itthon vagytok mini pc témában.
Fogalmam sincs, hogy hol kezdjem az összerakást.
Nekem kellene egy mini gép kiszolgálónak.-windows 7 (fontos)
-passzív hűtés lehetőleg
-ssd 16gb
-min.3db usb
-ram legalább 2gb
-nem kell 1080p-s lejátszás
-tudjon legalább annyit mint egy T2310 intel 1,46ghz core2
Ja, és olcsó legyenKöszi!
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
Üdv!
Van egy Kodi rendszerem, melyet yatse android appal irányítok.
A kodi könyvtárában minden okés, de sajnos a yatsen belül van, hogy egy film 4-5x jelenik meg. Tehát mintha 5x meg lenne a film egy helyen.
Ez miért lehet?
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
Olyat nem próbáltatok esetleg, hogy az xml fájlban a "fő" könyvtáron belüli alkönyvtárat adtok meg? Akkor működhet, hogy az adott htpc-n csak adott tartalom jelenjen meg a közös adatbázisból? Gondolok itt olyanra, hogy a gyerekek szobájában nem szeretném ha minden film megjelenne hanem csak mondjuk azok amik a filmek mappán belül a gyerek könyvtárban vannak.
-
bozsozso
őstag
válasz Patice #42283 üzenetére
Rendben köszönöm szépen nagyon sokat segítettél.
#42284 ttower: Köszönöm Neked is ezzel is sokat segítettél, akkor végül is működhet egymás mellet 2 külön verzió csak a kettő közt nincs átjárhatóság és csak akkor van "gond" ha új film kerül bele, mert akkor mind a 2 verziónál le kell futnia a scraper-nek és így sem lesznek azonos borítók ha egyiken másikon változtatok a látott nem látott, folytatás stb sem frissül. Ez sem rossz addig amíg új nem kerül bele, mert most pl egyiken openelec van amin még 16-os kodi nincs a wines gépen meg kodi 16
Tényleg köszönöm mind a kettőtöknek sokat segítettetek.
Egyelőre többet nem zaklatlak.
[ Szerkesztve ]
-
ttower
aktív tag
válasz bozsozso #42275 üzenetére
Én a hétvégén játszottam végig ugyanezt (shared db + kodi frissítés). Ha az advancedsettings.xml-ben beállítod az adatbázisokat, a következő indításkor létre fogja hozni a hiányzókat (első indításkor értelemszerűen az összeset) és adatbázisok neve után kerül egy szám ami az adatbázis verzióját jelzi (nálam ez 15.x alatt pl 'music_96' volt). Ha frissíted a verziót és az adatbázis változott, automatikusan létre fogja hozni az új adatbázist az új verziónak és átmásolja az adatokag a régiből (16-ra frissítés után lett egy 'music_99' a régi mellett). Így mindkét verzió futhat egyszerre viszont az adatok nem kerulnek szinkronizálásra az adatbázisok között. Ha az összes klienst frissítetted, nyugodtan törölheted a régi db-t.
[ Szerkesztve ]
It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
-
bozsozso
őstag
válasz Patice #42281 üzenetére
Tehát akkor új gép feltelepít majd 2 xml rámásol és ha nem akarom esetleg, hogy scraperel frissítsen akkor még annak beállítása sem kell max. az új tartalmat addig nem látja amíg a többi nem frissíti vagy a scraper mindenképpen szükséges? Esetleg a scraper beállításokat nem lehet átvinni valahogy egyik gépről a másikra?
Bocs az értetlenkedésért.
-
-
bozsozso
őstag
válasz Patice #42279 üzenetére
Tehát akkor a scrapper-t minden gépen be kell állítanom, de ha a nas adatbázisán már megtalálja az adott tartalmat akkor nem foglalkozik vele? Akkor nem elég az, ha bekerül a hálózatba egy új kodi-s gép szűz telepítéssel akkor a 2 .xml fájlt bemásolom? Vagy ez elegendő? Persze az egyedi beállításokról most nem beszélek csak a médiatárról.
-
Patice
Topikgazda
válasz bozsozso #42278 üzenetére
A közös adatbázis lényege pont az, hogy közös, azaz minden kliens a NAS-ra menti az adatbázist és onnan olvassa be. Mivel a források is egyeznek minden kliens gépen, ezért nem lesz különbség az adatbázisok között. Ezért elég egy adatbázis mindegyik gépnek, amit bármelyik frissíthet.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
bozsozso
őstag
válasz Patice #42277 üzenetére
Bocs a sok kérdésért csak próbálom megérteni a működését. Akkor elég sima médiatár frissítése? Vagy a frissítést hogyan kell érteni? Mert ha így akkor ez gyorsabbnak tűnik mint az export-import.
Azért nem értem teljesen, mert ha mindegy melyik kliensem indul el elsőként az új elem bekerülésekor és az frissíti akkor ez honnan frissít mikor a saját adatbázis van beállítva frissítési pontnak? Akkor minden kodit be kell állítani teljesen úgy mintha nem is lenne a közös adatbázis? Mivel az előzőekben az volt, hogy a mappákat sem kell beállítani ugyebár a sources.xml fájl átmásolásával, ezáltal a mappákat fogja tudni melyiket használja, de azt nem, hogy melyik scrappert használja.
Ha rosszul értelmeztem a leírtakat akkor elnézést.
-
Patice
Topikgazda
válasz bozsozso #42276 üzenetére
Kodi verziót persze tudsz váltani, csak frissíteni kell az adatbázist valamelyik kliens gépen, vagy ugyan úgy kiexportálod váltás előtt és utána megint importálod.
Ha új elem kerül a könyvtárba, de nincs kodi verzió váltás, akkor elég ha valamelyik kliensen frissítesz. Utána ezt fogja használni a többi is.
-
bozsozso
őstag
-
Patice
Topikgazda
válasz bozsozso #42271 üzenetére
No akkor sorjában:
1. MySQL-t felrakod aNAS-odnak megfelelő formában.
2. Kliens gépeken alverziókra is azonos Kodi felrakása.
3. Egyik kliens gépen megcsinálod az .xml-t.
4. Ugyan ezen a kliens gépen vagy megcsináltatod a Library-t vagy importálod a korábban elmentettet.
5. Többi kliens gépre szintén megcsinálod az .xml-t.kiegészítés:
Az .xml = advancedsettings.xml, amiben megadod a NAS fix IP-jét + felhasználónév-jelszó párost, amivel minden kliens gép csatlakozni fog ÉS kell egy sources.xml is ami a (jobb esetben szintén a NAS-on lévő) média könyvtárak elérési útját tartalmazza.
Ha ezek nincsenek meg, akkor katyvasz lesz az egész.
És még egyszer: ne a NAS- ra akard importálni a lementett adatbázist!
-
Froclee
őstag
válasz bozsozso #42269 üzenetére
At this point Kodi is using the MySQL server for the database, which means it has a new blank library. Now we can either import an old library (see below) or simply start a new library (see adding videos to the library). From this point on, Kodi behaves exactly like it would as if it had a local database, except that database is on the MySQL server and multiple installs can access that single database.
szóval: mysql-re való átállás előtt kiexportálod a library-t, majd utána beimportálod. vagy pedig szimplán újra csinálsz egy libraryt.
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
válasz envagyok #42267 üzenetére
Az rendben, de most egyelőre ezzel sem bírok. Amikor mysql-ben megjelenik egy Myvideos99 nevű adatbázis, tehát úgy néz ki létrehozza, akkor a kodi főmenüben csak időjárás, beállítások és kilépés van, tehát sem az eddigiekben használt filmek sem a sorozatok nem jelennek meg. Kitörlöm az advancedsettings.xml-t akkor visszaáll minden, de nem is a mysql adatbázist használja.
szerk.: egyelőre azt sem értem, hogyan kell történnie az adatbázis mentésnek.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
bozsozso
őstag
-
-
törölt tag
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Nem tudna valaki segíteni, közös adatbázis létrehozásban? dlink 320L nasra tettem fel a phpMyAdmin-t ami kezel mysql adatbázist. Felhasználót beállíottam és létrehoztam az adatbázist kodi néven. Viszont a kodi-ból exportált xml fájl importálása nem sikerül. Elvileg befejezi az importálást, de utánna sem látom az adatbázisban. Mit ronthatok el vagy mit kellene másképpen csinálni.
Az adatbázis létrehozásnál többféle utf8 formátumot is választottam(utf8_bin,utf8_general,utf8_hungarian_ci). Importálásnál a karakterkészlet utf8 és a fájlnak az exportált xml-t használom. A folyamat befejezése után(ami nekem gyanusan pár másodperc) az alábbi üzenettel fejeződik be.
Az importálás sikeresen befejeződött, 0 lekérdezés került végrehajtásra.
Mit ronthatok el?
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Ha valakinek lennének bővebb tapasztalatai OpenELEC alatt rTorrent beállításokkal keressen meg priviben pls
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
dota1
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában kóstolgatom a htpc-s világot. Gondolkodom , hogy összerakjak egyet. Viszont egyenlőre elkezdtem kísérletezgetni laptoppal. A célom a jelenlegi dune hd tv102 képminőségének ill. a vxp-s popcornok képének túlszárnyalása. Tegnap a párom laptopjára (asus ca551 pentium 2117u, intel hd3000, 4gb) raktam egy
win 10 pro-t a legújabb intel vga drivert felraktam és az új 16-os kodi-t. Mindent szépen beállítgattam, kandenciahelyesség stb..., és tesztelgettem a filmeket a két lejátszóval, csont azonos hdmi képi beállítások melett ugyanazon filmeket, kimerevített filmkockákat nézve. Azt tapasztaltam , hogy a legtöbb esetben picit részletesebb az árnyékos részeknél a pc képe. (sony kdl-55w755c-n néztem). Szóval meggyőző
A cpu terhelésem 20% körűl mozgott dxva2 gyorsítással, bd50 anyaggal.
A legfőbb kérdésem az lenne , hogy a képminőséget milyen módon tudom még fokozni? madvr?
Miket érdemes még beállítanom vagy kikapcsolnom az oprendszerben? Van erre valahol leírás win10+kodihoz?Bocsi ha hosszú lett és sok a kérdés, de asszem htpc-s leszek
ui.:
Még annyi, hogy egy asrock 3150itx lapkás htpc, képben túl tud szárnyalni egy popi a400,410, vten-t? vagy kevés:[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Természetesen teljes rendszer, de hülye módon ugrál a fogyimérőm HTPC alatt.
Kipróbáltuk ezt az új Windows Kodi BD3D iso teszt verziót Intel procival és megy neki, de fő rendszernek talán még nem teljesen OK. Gondolom későbbi stabil verzió része lehet. Biztos sokaknak jó hír most hogy vége a 3D tévék tömeggyártásának.
[ Szerkesztve ]
-
hati
addikt
Használ vki itt Q1900-at LAV filterrel?
-
Froclee
őstag
válasz megema #42247 üzenetére
képarány manuális állítása tudtommal torzítja a képet.
(#42249) Skillet: ha egy debug logot linkelsz a skin topikjába lehet hamarabb tudnak segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz megema #42248 üzenetére
A Kodiban minden felbontás-frissítés kombinációhoz egyedi képernyő kalibráció tartozik. Ez magyarázhatja, hogy miért más 24Hz-es és 60Hz es frissítésnél.
Én már futottam bele ilyenbe, de nem derült ki, hogy miért állítódott el az egyik.Amikor nem jó a kép lejátszás közben az OSD menüből kell kiválasztani a képbeállításokat és ezen belül a kalibrációt.
-
Skillet
addikt
Kodi, még mindig.
1. 2 kijelző van rákötve a htpc-re. Egyik egy monitor, a másik pedig egy tv.
Szituáció: Monitor és a tv is ki van kapcsolva, htpc fut (24/7).
Erősítő (erre van kötve hdmi-vel a htpc, innen megy tovább a tv-be) és tv bekapcs. Tv-n megjelenik a kiterjesztett asztal. Yatse-ban kodi indít... el is indul, látom a tálcán az ikont, yatse is jelzi, hogy csatlakozva van... épp csak a kikapcsolt monitoron jeleníti meg.
Mi lenne a megoldás? Csak mert kényelmesből felkelni, monitort bekapcsolni, egeret bekapcsolni és átállítani kodiban a megjelenítést a tv-re... nem igazán kellemes megoldás
A legjobb az lenne, ha nem csinalná ezt az ökörséget, de ha yatse-val lehetne váltani a kettes kijelzőre, az sem volna rossz.2. Véletlen film fanart van beállítva háttérképnek a "filmek" főmenü elemhez.
A 16-os kodi (friss telepítés) óta gyakran fekete képet ad be. Amennyire észrevettem, 10mp-enként vált képet. A fekete kép is 10mp (vagy annak többszöröse) után tűnik el (vált képre).
Ötlet?
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
megema
őstag
válasz megema #42247 üzenetére
Megvan a ludas. Ha a képfrissítés a filmhez igazodik, akkor összenyomja a képet, alul és felül fekete sávot hagyva. Fix 60 Hz-en nem csinálja. Mindegy, úgyis egy stabil változatot akarok felrakni, mert a leírás alapján a 17 alpha ment fel, ami "kicsit" bugos még. Pl. reboot után vagy elfelejt, vagy csak nem alkalmaz egyes beállításokat.
-
megema
őstag
válasz kungzi #42246 üzenetére
Mondom, hogy 16:9-es az anyag. Direkt odaírtam...
0.95-ös képpont arányt beállítva pont jó. Azt hiszem legutóbb is ilyen gondom volt a wsnipex-es Kodi-val, ezen felül a menü is szaggat léptetésnél, ha olyanja van. Nem tudom miért erőltetik ezt... 1-2 éve is hasonló okokból menekültem ettől a megoldástól, az alap Kodi meg teljesen jó volt.
[ Szerkesztve ]
-
kungzi
veterán
válasz megema #42245 üzenetére
Azért, mert a legtöbb mozifilmet szélesvászonra 21:9 képaránnyal rögzítenek 2:35:1, 2:39:1, 2:40:1 aránnyal és nem 16:9-ben 1:78:1 arányban.
21:9-nél lesz alul-felül fekete sáv, 1:78:1-nél nem lesz.
Ha 21:9-s tv-d lenne, akkor pedig az 1:78:1-nél lenne bal és jobb oldalt fekete sáv.
Sorozatokat mindig 16:9-ben rögzítenek, mert az jelenleg a hivatalos TV műsor szabvány.
[ Szerkesztve ]
-
megema
őstag
Olyan létezik, hogy kizárólag filmeknél rossz a képarány? 16:9-es anyagoknál alul-felül fekete sáv van.
-
Patice
Topikgazda
válasz megema #42238 üzenetére
Jaaa, hát keverni a NAS funkciókat és a HTPC-t az nem fog ilyen egyszerűen menni.
Otthoni headless szervernek amúgy szvsz. az Ubuntu Server jobb is lenne, annak a telepítője nem tartalmaz semmilyen desktop felületet, írtam, hogy én csak egy SSH-t raktam fel telepítés közben, a többi leírás szerint.
Viszont erre már nem nagy cucc fölrakni egy NFS/SMB szervert + jogosultságok, meg egy Transmissiont és akkor kész is az otthoni gép, persze admin felület nélkül, parancssorból konfigurálva. A biztonság miatt én még pár extra csomagot felraknék, itt találsz jó leírásokat angolul.
(#42240) szuszinho:
Régebbi OE szerintem nem olyan szép, mint a legutóbbi test build-ek, szóval érdemes lenne ezekkel is próbálkoznod, ha nem lenne képben a netezés igénye.
Így viszont fájdalom mentesebb a Win10 felrakása, bár erőforrás igényesebb is lesz. Erre mehet a Kodi, meg Launch4Kodi, ha azt akarod, hogy automatikusan induljon. Ha meg nem, akkor még ez sem kell csak megfelelő perifériák (bill + egér), hogy távolról vezérelhesd.
Ha viszont Win10, akkor kell majd még kiegészítő program, hogy az Ext4-es vinyót tudd majd Win alatt írni/olvasni (pl. Ext2FS, vagy Paragon).
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Egy ideje nem követtem a dolgokat, ezért a tanácsotokra van szükségem.
Van egy Q1900 lapom, amiben pendrive-on fut egy régebbi OE. Kipróbálásképp feltettem a win10-et, és jobban tetszik a minősége. A HTPC egy erősítőbe van kötve. Két HDD(ntfs amin a filmek stb vannak,ext4 amin a torrent fut) van a gépben.
Időközben igény nyílt arra is, hogy netezni lehessen rajta. (+Tervben van egy SSD is még)Milyen szoftver környezet a legajánlottabb jelenleg erre a konfigurációra?
-
megema
őstag
válasz Patice #42236 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy a korábbi alaplappal és procival miért ment simán? Ha ilyenek vannak az Intellel, mi lett volna AMD-vel?
A leírást párszor végigcsináltam a korábbi konfiggal, nincs vele probléma. Csak az a gond, hogy az OpenMediaVault csak Debian alatt megy, szóval pillanatnyilag meg vagyok fürödve.
(#42237) bajnokpityu: Debian topikba írtam már, de az előző hozzászólás egy hetes. Semmilyen felületet se akarok a Kodin kívül. A Debiant netinst telepíővel raktam fel pont azért, hogy ne is legyen felület.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz megema #42235 üzenetére
ubuntu, v debian telepítők általában konkrét asztalhoz készülnek. Minden asztalkezelőhöz külön ISO készült. Nem véletlen, nehézkes az átjárás. Ki kell választani, melyik grafikus felületet akarod majd használni, és az ahhoz tartozó ISOból telepíteni.
Lunix disztróknak meg külön topicok vannak, ahol jobb, részletesebb tanácsokat tudnak adni.
-
Patice
Topikgazda
válasz megema #42233 üzenetére
Igen, mindent az előttem linkelt leírás alapján csináltam és szépen működik azóta is.
A lényeg ott van az első lépésben: szükséges hardver Intel SNB = Sandy Bridge, IVB = Ivy Bridge, HSW = Haswell, BSW = Braswell, BDW = Broadwell + Ubuntu Server 15.10.
Debian alatt más folyamat tölti be az asztal vezérlésének a szerepét, szerintem ezért nem hajlandó elindulni nálad az X server.
Tehát ne Debian-ból indulj ki, hanem Ubuntu Server-ből. Én a telepítés folyamán csak egy SSH szervert rakattam fel a telepítővel, utána a többi lépést másik gépről PUTTy-al csináltam meg. A parancsok nagy részét tényleg csak át kell másolni parancssorba, vagy pl. a létrehozandó fájlokat nano-val (sudo nano + leírásból a parancs) és a felugró ablakba szintén bemásolom a leírásból a fájl tartalmát, majd Ctrl + O (fájl kiírása/mentése), Ctrl + X (kilépés).
A megfelelő képhez kellenek a megfelelő csomagforrások (ppa-k), hogy azt a repo-t használja a gép frissítéskor, amit a fejlesztők készítettek.
-
megema
őstag
-
Froclee
őstag
Kodi új default skin-je a 17-es verziótól.
Sokkal királyabb, mint a confluence szerintem. Ami már amúgy is uncsi. De továbbra is elérhető lesz egyébként az is.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Strezi #42229 üzenetére
Azért nem annyira rossz a helyzet.
Itt annyira komoly hibák nincsenek. Vagy ha komoly - mint amit írtam - van még 20 másik driver, ami jó.
Intelnél meg kijön a támogatási ciklus alatt 4-5db driver max és csókolom.
És persze ez egy 5 éves cucc, nem 1-1.5 év alatt jutott el idáig. -
bajnokpityu
félisten
-
Patice
Topikgazda
válasz stigma #42223 üzenetére
Onnan tudod, hogy jól sikerült, hogy egyből bejön a Kodi felülete és ha beállítottad a Kodi-t a leírás alapján + egyebekben saját igény szerint, akkor OK.
Igen, a 4K-s videóval ezt kell csinálnia.
Memória kérdésre nem tudok válaszolni, próbáld ki így, aztán ha akadást, lassú működést tapasztalsz, akkor érdemes ezen gondolkozni.
-
Strezi
őstag
Aha! Valmi kriminális az Intel grafikus drivere... Hónapokat kell várni egyértelmű hibajavításokra, ha meg két évnél régebbi a cuccod, akkor el vagy felejtve
Nekem is volt olyan hogy defaultokkal nincs kép MPC-HC-ben. Eléggé gázAzt hiszem megy vissza az integrált Radeonos gép, az inteles cucc meg a Hardverapróra
PuMba: Windows 10, nem preview/developer - es aktuális frissítésekkel. A TV egy LG55EG910 1080p-s OLED.
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
sb
veterán
Hádde' ez ment. És most is 14.4 van fent, tehát nem új driver.
Írtam korábban, hogy a 15.7-tel pl úgy ahogy van megszűnt a videólejátszás pl. Se Kodi, de még egy MPC-HC se adott képet. Gondolom az egész DXVA-t kinyírta valahogy. Szóval azt látom, hogy a régiek supportja elszállt. -
stigma
addikt
Sziasztok!
Jelenlegi Win10-es rendszerem, ami a HTPC-n fut le fogom cserélni Ubuntu Server 15.10-re. Kérdésem az lenne hogy ha végigmegyek a VAAPi és EGL-es leírás alapján, amit már jónéhányszor linkeltetek, honan tudom hogy jól sikerült?
Csak parancsokat kell egymás alá másolgatom tudom, viszont ha indítanék egy 4k-s videot és visszaskálázza 1080p-re amit tud a Sony TV-m akkor elvielg sikerült jól telepítenem ugye?
Sony 42W815-ös TV-m van Asrock N3150-es lapom, ugye win10 miatt nincsenek Hd hangok, és ezért tervenék Linuxra áttérni, igaz 3D-m nem lesz de úgysem mozgat.
Ezt a metódust 2-3 héten belül tervezem addig ygakorolgatok a Virtualboxon
Segítséget köszönöm.
Illetve egyik kérdésem az lenne még hogy jelen esetben egy single channel 4GB-os 1600Hzm-s memóriával vagyok, sokat gyorsítana ha beszereznék +4GB-os modult?
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
PuMbA
titán
válasz Strezi #42221 üzenetére
Windows 10? N-es Windows verzió? Legújabb Intel driver van fent? MPC-HC a legújabb 1.7.10 x64-es? Majdnem az összes TV egyébként nem tud 23 vagy 24Hz-en 4:4:4 chromát, szóval ez kis gond. Egyébként film szüneteltetésekor az MPC-HC-nak vissza kell raknia a képet 60Hz-re, ahol pedig van 4:4:4 Milyen TV-d van? madVR-t érdemes hanyagolni míg a hiba meg van, az MPC-HC beállításait pedig ezen topik összefoglalójában találod meg
sb: Nem GCN-es Radeonokkal manapság sok gond van, látszik a támogatás hiánya, másik topikban a YT videók estek szét hardveres gyorsítással
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
Üdvözletem!
Volt egy (lassan múló) gondolatom, hogy Intel Haswell alapra teszem a HTPC-met, de erősen ráfutottam a szopórollerre vele
MPC-HC-t használok, kis kitérővel madVr felé. Három konkrét probléma van, amit drivert driver után installálva sem sikerül megoldanom sőt még rosszabb lett ....
1. Egy ideig volt 23 Hz, most legújabb driverrel csak 24Hz van
2. Amint 23 vagy 24Hz 1080p-re váltok mozizáshoz, 4:2:2 kromára kapcsol a 1080p-s 4:4:4 helyett (a könyvtárban listázott filmcímek elszineződnek) az Intel driver.
3. HDMI-n nincs hang, de cserében belassul a videó is ha használni próbálom (device látszik)Mindez remekül működött előtte a kis integrált Radeon-nal, de gondoltam adok egy kis kraftot alá. Nem kellett volna???
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
sb
veterán
Nekem is lenne frissítős kérdésem.
Találkozott valaki azzal, hogy 25p/50Hz akad?
- Kb. 20 percig vajsima a lejátszás.
- Utána jön 10-20mp, amikor másodpercenként ugrik egyet a kép. Kb. képregény szintű. Frame drop szám nem növekszik.Nincs terhelési probléma, nem azért akad. Nem forrás gond, többféle 25p anyag is ezt csinálja. 23.976-nál nincs ilyen gond egyáltalán. Tehát a nehezebb művelet az megy neki.
A frissítés filmhez igazítása be van kapcsolva ofc.
Ha belövöm a film igazítását a frissítéshez, akkor megszűnik a 25p akadás is, tehát vmit korrigál. Csak kérdés, hogy mi a francot, mikor az 50Hz kb. 6000 éve problémamentes, lévén szép kerek szám.Llano-ról van szó, Catalysttel. Kodi 15.2.
[ Szerkesztve ]
-
Cool Face
aktív tag
válasz Patice #42218 üzenetére
Köszi a tanácsot!
PC-hez külön van egy másik hangrendszer, a sztereó rendszerhez és a tévéhez nincs köze. Mókolni nem igazán akarok HTPC-vel arra venném a raspberryt ha valamit kitalálok akkor megtudom később is csinálni vele. Ahogy néztem, ha nem pc-ben gondolkodom akkor gyári médialejátszóból már lehet alapozni 4k-ra.
Szerintem ez a felállás lesz:
Médialejátszó, netflix stb várok valami dedikált gyári médialejátszóra ami tudja a 10bit 4K 60 fps-t.Dune-HD SOLO-ra már van pre order
Zenére Marantz NA8005 a sztereóra kötve. PC megvan a saját rendszerével oldva.
NAS, torrentre pedig amit ajánlottál Zyxel NSA325V2Médialejátszót nem lehet NAS-ra fogni? csak hogy megspóroljam legalább az egyik árát.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz Cool Face #42212 üzenetére
A külön céleszközökkel szerintem jobb eredményt tudsz majd elérni.
Pl. én a fájltárolást, torrentet egy gyári NAS-ra bíznám, pl. Zyxel NSA325V2 nem drága és ezekre az alap funkciókra elég. Amikor kezd számítani a szerver OP rendszere, minősége, hálózati kábelek, az csak még magasabb minőségi szinten kezd el számítani.
DAC esetében inkább csak DAC-ot nézz és kész, annak minőségi nagyon sokat számít.
A forrás készülék intézze a Spotify-t, zenét, filmet.
És igen, a forrás készülék a legproblémásabb témakör, mert jelenleg olyan átmeneti időszakban vagyunk, amikor még nem érdemes a jövőre való tekintettel építkezni, de már itt van a nyakunkon, de igazából még nem teljesen megoldott a támogatás PC-s szempontból. Ez az elkövetkező 1-2 évben fog várhatóan megtörténni.
A kinézett Marantz hálózati lejátszó nem is olyan rossz ötlet zenére, sok mindent megoldanál vele egyben, bár lehet ez a hátránya is, hogy minden benne van.
Gyári média lejátszót csak akkor ajánlanék, ha nem akarsz mókolni a HTPC-vel. Ha magad akarod intézni a lejátszód frissítését, akkor HTPC, inkább csak Full HD-ra kihegyezve.
Raspi meg lehetne zenelejátszó egy megfelelő kiegészítő kártyával, hogy ne USB-n vezesd ki a hangot, ha hálózati lejátszónak akarod használni. De akár beválhat filmezésre is, viszont a 3-as még nagyon új, így nem sok rendszert portoltak át rá.
A saját fejemmel gondolkodva én NAS-t és sztereó DAC-ot vennék, a zenét és a filmet meg megoldanám egy PC-vel, kettős OP rendszerrel. De ez csak az én hülyeségem.
Ha gyári eszközöket szeretnél inkább, akkor a HTPC irányt nem biztos, hogy neked találták ki.
-
tamasgal
senior tag
válasz MasterMark #42215 üzenetére
Nem találok ilyen opciót. Lehet nem jót töltöttem le?
-
tamasgal
senior tag
válasz MasterMark #42211 üzenetére
Szerintem még rosszabb minha 24Hz-en menne. Olyan minha nem bírná a gép. Átnéztem a beállításokat de nem találtam semmit ami kapcsolatos lehet vele. Lehet, hogy valami win-el kapcsolatos probléma?
[ Szerkesztve ]
-
Cool Face
aktív tag
A segítségeteket kérném az alábbiban:
Sokat dilemmázok raja, hogy egy felső kategóriás médialejátszót vegyek esetleg építsek egy HTPC-t vagy minden funkcióhoz külön eszközt vegyek. Elsősorban sztereóban és filmben utazom. Film nézéshez jelenleg a sztereó erősítőmre van kötve egy médialejátszó és arra van rádugva egy külső HDD. Spotify-t is szoktam streamelni amit egy apt-x-es bluetoothos DAC-al oldottam meg. Ezek minőségibb kiváltására és pár újabb funkcióra keresek megfelelő eszközt.A jelenlegi rendszerem:
Panasonic 55' 3D plasma
Marantz PM15-S2
Focal Electra 1038A szempontok fontossági sorrendben:
-Média lejátszó 4k, netflix stream; nem mintha annyi 4k-s tartalmat néznék, de nem 1-2 évre tervezek a rendszerrel, igy jó lenne ha támogatná.
-A sztereó rendszer komolyságából adódóan megfelelő DAC (analóg kimenettel) - spotify streamhez.
-NAS - Torrent kliens 24/7 ezért lehetőleg ne 100W-os fogyasztás legyen
-(nyomtató szerver bár megvagyok nélküle is)Jelenleg én úgy képzelem el, hogy 3 eszközt veszek:
Médialejátszónak HiMedia, Dune, PCH, vagy Mede8r
Spotify streamre - Marantz NA8005
NAS és barátaira Raspberry Pi3 az alacsony fogyasztás miattKíváncsian várom a tanácsotokat
-
tamasgal
senior tag
Skacok, feldobtam a Win 10-et a htpc-m re kiváncsiságból minden jó, egyedül a Kodi menüje akad de iszonyatosan. Volt valakinél ilyen probléma? Köszönöm
-
Alfalaca
csendes tag
üdv
Nemrég csöppentem bele a htpc világába és még ismerkedem vele. Win10 alatt kodit futtatok és belefutottam egy általam idegesítő problémába. Van olyan sorozat ami alatt a film közben beadnak reklámot, így közben a magyar felirat olvashatatlan. Kodiban megoltható, hogy a felirat mögé fekete hátteret varázsoljak? Erre nem találok beállítási lehetőséget. Vagy olvastam olyanról hogy behívható valahogyan külső lejátszóként a media player classic home cinema de ezt nem tudom hogyan kell.
-
sb
veterán
válasz bajnokpityu #42207 üzenetére
Nálam köztes órajelen hal le, leginkább min órajel környékén.
Az OC-t ugyanúgy bírja, 3.8GHz @1.150V prime stabil. Viszont amikor visszavesz 1.6-2GHz-re és 0.850V körülre akkor adja be a kulcsot. Mert most fentebb toltam a feszt és így úgy tűnik nem fagy. Persze win8-cal nem volt gond.Szóval olyan mintha az EIST fesz/órajel állítása menne máshogy a háttérben. Bár erről azt gondoltam, hogy tisztán hw-s, bios függő. De az is lehet, hogy a bios-on keresztül b*ssza el. A biosban az LLC épp a fesz görbén módosít, amit többször láttam, hogy nem a beállított/mentett értéken figyelt.
Bios def volt, lévén, hogy 1-2 leállás után cseszett a gép elindulni és kénytelen voltam jumperrel kisütni.
Tutira veszem, hogy az UEFI mód csesz be valamit a beállításokba.@woodworm
Vga-ból más okok miatt volt bent kétféle is, 7770, 7850, mindkettővel ez volt.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
PC tuningos srácok mesélték, h az oprendszer is meghatárossa a maximális frekit. HA jól emlékszem w7-et használnak, és az újabbak egyre kisebb frekit engednek.
gondolom az oprendszer-szintű késleltetés is csökkent mostanában. w10 latencyje sokkal alacsonyabb,mint a többi windowsé.
ha nem valami öregebb vas, akkor sztem load bios defaults, és újrapróbálni.
btomi9: nem erre gondoltam, de ettől még lehet, h jó ez is. én egy teljesen manuális parancssoros verziót használok. 4 naposon egyébként én is úrahúzom a w10es nast, jó lenne elérni, hogy kevés processel se kelljen 2 hetente újraindítani.
-
sb
veterán
válasz devil-k #42199 üzenetére
Ezek szerint nem olvastad el végig, mert én magam írtam, hogy ez, mármint a hw, vagy inkább hw-sw(driver) probléma adja magát. Teljesen ilyen jellegűek a történések.
Önmagában hw hiba nem lehet, mert a hw nem változott. Persze el is romolhatott ami eddig hibátlan volt, de erre kevés az esély, hogy épp átállásnál jött hw hiba is.
Ami ennél egyértelműbb az az, hogy a régi Win 8.1-em megvan még, visszaváltva rá teljesen stabil volt. Két win10 próbálkozás között 1-2 hétre visszatértem rá. Így a "romlott" hw is kb. kizárható.
Ill. a win10-nek is volt "stabil" időszaka. Értsd: ment kb. 1 hetet gond nélkül. Vegyes terhelésen. Aztán pl egy restart és nem indult újra, csak bios reset után.Szóval adja magát, hogy inkább a hw+sw, driver kezelés nincs összehangban. Úgy láttam a bios-ban hiába állítok át ezt-azt, néha visszaáll. Emellett azóta már rájöttem, hogy szinte 100% a light load feszökkentéssel van baja. Egyszerűen érzékenyebb mint a win8.1 valami driver/sw mássága miatt.
Azért nem fagy terhelve, mert elég neki a terhelt fesz, de a kis terhelésen és órajelen kapott fesz már nem elég neki, ami win7/win8.1 alatt elég volt. Valószínűleg ez a fix ok.
A többi, nemdeterminisztikus hiba - amikor pl. alapfeszen/órajelen is gond volt. pedig nem lehetett volna ha a fenti feszültségprobléma a fő ok - az pedig onnan jöhetett, hogy a bios beállítások néha elcsúsznak. Pl. a szintén feszhez tartozó LLC beállítást többször kipróbáltam, 100%-ra állítottam, bios save, visszamentem és 50%-on állt. 1-2 Mentés után is. Végül auto-ra rakva, majd újra 100%-ra már úgy maradt.Magyarul a megmagyarázhatatlan hibák user errorok voltak gyanúsan (rosszul mentettem, mert rosszul ment a bios ), a többi meg a win8.1-win10 között vmi sw különbség lehet. Az utóbbi napok tanulsága legalábbis ez pár hét szívás után. Egyelőre most megy.
@Pumba:
Nincs friss bios, azt néztem meg legelőször. Asrock Z77 Pro4-M amúgy.
Még egy ötletem van: legacy módú win10 a mostani UEFI helyett. Ott hátha megszűnik a bios piszkája és kicsit több dolog fog stabilan működni a beállításokból.@bajnokpityu.
Értem. Azért írtam én is, hogy ez nem lehet win10 only probléma. Valószínűleg inkább a fent írt driver vagy vmi egyéb hw-függő része lehet. Az meg ahány konfig annyi módon jöhet elő vagy nem. Tuti, hogy egyedi eset. Meg ezért írtam, hogy win8-al pl. semmi ilyenem nem volt ugyanezzel a konfiggal, szóval valami tapasztalatom nekem is van. Nem szoktam megijedni új cucctól és menni szokott a rendszer finomhangolás is. Itt is túl vagyok már fél tucat spec beállításon amire nem nagyon jött válasz a win10 topicban. (A virtualboxot még nem tudom miért tetű lassú, de gyanúsan ott vmi kompatibilitási gond lehet, mert ugyanaz a verzió+vm win8.1-en hasít.)[ Szerkesztve ]
-
greggorius
tag
válasz patroly61 #42192 üzenetére
Igen, köszi, pontosítok:
ISO fájlról van szó, amit felismer a PowerDVD és el is kezdi lejátszani a menüt, de amikor kiválasztom, hogy magát a filmet játssza, akkor elmegy a hang és a kép de az alsó kijelzősávon látszik, hogy számolja/mutatja a film másodperceit. Mi lehet a gond??
Amúgy a elsősorban a BD filmek extrái miatt szeretném használni a PowerDvd-t. -
atika88
senior tag
Sziasztok!
Egy HTPC terv a kötvetkező egy 55" FULL HD TV és egy 5.1 Házimozi közé médialejátszónak:
ASUS VivoPC VC62B-B003M + WD Green 4TB 5400rpm 64MB SATA3 WD40EZRX
Életképes megolás ez? Külön NAS-t nem szeretnék, feleslegesnek érzem jelenleg...bőven megférnék 4TBon
Talán a kisebb VivoPC-k is bőven kiszolgálnák az igényemet Celeron procikkal?
Tudja vki, hogy a venti mennyire hangos fajta az VivoPC-ben?
(Win nagy valószínűséggel SSDn lenne)[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Ha a Win8 tökéletes és a Win10 nem, akkor ez 100%, hogy driver gond Vagy az alaplap BIOS-t máshogy kezeli a Win10, tehát érdemes egy BIOS frissítést csinálni, de csak óvatosan Ha pedig olyan régi az alaplap, akkor alaplap váltás nélkül nem fog megoldódni.
btomi9: A Fidelizer program kiherél neked automatikusan sok mindent, de csak futási szinten és újraindítás után pedig az egész rendszer módosítatlanul jön vissza, tehát nagyon okos megoldás annak kikerülésére, hogy ha a kiherélés után már visszaállíthatatlan hibáid lesznek
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest