-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ttower
aktív tag
Sziasztok
Lenne pár kérdésem htpc-vel kapcsolatban. Adott jelenleg az alábbi konfig: Intel c2q 8400, 4gb ram, gforce 440 gt, asus P5P41TD lap, hangkártya, 450w corsair táp (ez utóbbi nem 100) ami csak ubuntut+kodit futtat. Ha esetleg fejleszteni szeretném a rendszert merre érdemes elindulni (VGA, proci+lap csere, táp, etc)? Vagy jobban megerné az egészet eladni és építeni valamit nulláról?
Szoftveres oldalrol hasonló kérdés hogy a jelenlegi Ubuntu desktopot megérheti e valamire cserélni és ha igen milyen előnyökkel járna? Látom hogy sokan a szerver verziót használják. Mi az előnye a sima asztali verzióhoz képest?
It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
Ribi
nagyúr
válasz gurabli #42794 üzenetére
Ha 2 tüske van, akkor GND a másik.
Kikapcsolt állapotban multiméterrel meg tudod állapítani más földhöz képest melyik a föld.
Nem tudom az spdif-re rámérve milyen feszt mutatna. Esetleg egy kondit rákötve multiméterrel is mutatna valamit, de lehet, hogy a multi annyira lassú, hogy az spdif jelét is DC-nek nézi.
Szkóppal egyszerű voltHa venni kell úgyis optikai hátlapot azon lesz mind2.
[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
válasz PeterPH #42788 üzenetére
És azt tudod, hogy melyik két tüske? Az egyik biztos az SPDIF, a másik vagy a GND vagy az 5V.
(#42787) Ribi
Nem hinném, hogy ezeken bármit is szűrnének, aztán ki tudja. De az lesz, ha kell az 5V, akkor azt nem lesz olyan nagy ügy megoldani.(#42789) canniball
Mondjuk igaz, még akár jobb is lehet a coax, mint az optikai, így ilyen szempontból nem is annyira lényeges. Igazából sokat olvastam erről, ezen a szinten teljesen mindegy, hogy optikai vagy coax, minőség vagy bármi más szempontjából. Optikaira van egy profi kábelem, ezért van csak előnyben"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Balerik
aktív tag
Egy Abit AB9, Intel Pentium 4 630, 1GB ram, Nvidia 8400GS alkalmas lehet-e, OpenElec/Kodi kiszolgalasara FHD rippek lejatszasara, egy 26" Lg tv-hez?
Elmúlik.
-
-
Ribi
nagyúr
válasz gurabli #42786 üzenetére
5V megoldható bármilyen 5V-ról, nem kell annak a hangkártyáról jönnie.
Bár lehet, hogy a hangkártyán lévő kicsit még meg van szűrve pár tekerccsel és stabilabb.
Mondjuk lehet az alaplapi tüske is elég erős lenne meghajtani egy ledet. Persze ez nem annyira szép megoldás[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
válasz canniball #42779 üzenetére
Azért, mert ezen a lapon két tüske van, nincs +5V, így gyanítom,hogy optikai nincs, csak coax, mert ugye az optikaihoz kell az 5V.
Közben találtam egy hasonló kérdést egy másik fórumon, ott is ez volt a gond, és pont azt írták, amire én is gondoltam: az 5V megoldható az alaplapon lévő belső hangszóró tüskéről.
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
devil-k
nagyúr
válasz #75912448 #42776 üzenetére
Azóta nem próbáltam, de a Linux Mint lenne a legjobb. Nagyon örülnék neki, ha nem kellene mindenféle mókolást végezni, hogy HDMI-n keresztül kitolja az 5.1-t. Akkor imádnám.
Szerintem a Windows 10 csak akkor lenne való igazán HTPC OS-nek, hogyha ki lehetne totálisan herélni vagy lenne valami nagyon minimal verzió belőle. Engem nagyon idegesít ez a sok sallang és baromság.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
használ valaki ASRock N3150DC-ITX lapot és azon spdif kimenetet? Mert a lapon van spdif tüske, de nem találok rá sehol sem utalást, hogy működik-e rendesen (mondjuk miért ne működne).
UEFI-ben külön lehet állítani az spdif-et?
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
törölt tag
válasz devil-k #42773 üzenetére
Találtál végül kompromisszummentes Linux verzót?
(#42765) bajnokpityu
Nyomni kell szerencsétlen nvidián egy madvr infót, meglesni disp infót, majd a cont panelen megpróbálni az időzítésekkel megközelíteni a a helyes kadenciát.
Néha sikerül.Egyébként pár perc meló, enélkül legtöbb esetben iszonyat tré gyári sebességre képes, akár néhány percenkénti drop sem szokatlan.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Sokáig gondolkoztam eleinte egy Darbee processzoron a vetítőhöz külön, de szerencsére nem vettem meg. Most már örülök neki.
- mozi bolondéria -
-
Celtis
veterán
válasz cinemazealot #42768 üzenetére
A config.txt nem az operációs rendszer része, még ha az OE image-ben benne is van. Ez inkább olyasmi, mint normál PC-nél a BIOS beállítások.
Másrészt Openelec esetén a Programok/"Openelec settings" alkalmazás backup és restore funkcióját érdemes használni, és nem a Kodi backup-ot. Mondjuk a config.txt-t az sem menti. Viszont a config.txt nem is változik, ha frissíted az Openelec-et, max akkor ha törlöd az SD-t és egy teljesen új image-et írsz ki. -
canniball
nagyúr
válasz dugesz77 #42767 üzenetére
Hogy várható-e driver jó kérdés; az előd BayTrail-re kijött, erre eddig nem pedig "nem mai csirke". De Linux alatt úgy tudom nincs vele gond.
Rpi-hez nem értek de fura amit tapasztalsz, úgy tudom mások is használják itt és ilyen panaszra nem emlékszem.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
cinemazealot
addikt
válasz hunaqua #42738 üzenetére
Ma lecseréltem a 6.0.0-ás OpenELEC-et 6.0.3-ra. Egy film után ígéretesnek tűnik, remélem, így is marad. Köszi szépen.
Viszont érdekes tanulság számomra, hogy a Kodi-féle backup és visszamentés nem foglalkozik a config.txt tartalmával, azt újra be kell állítani. Talán azért, mert az verziófüggő, nem feltétlenül lehet egy-az-egyben másolni OE verziók között.
-
dugesz77
őstag
válasz canniball #42766 üzenetére
Openelec/Kodibuntu -ra gondoltam elsősorban. Illetve lehet tennék egy próbát az itt leírt Ubuntu Server-el. Win-re várható a hd hang valamikor? Gondolom az intelnek kéne írnia codec/drivert hozzá win alá.
A bd 25-ös új sw filmmel húzott fel RPI2 ,mert 3 percenként meg-meg szakadt a lejátszás 5-10 másodpercre,nézhetettlen volt. Most este meg feldobva a legfrissebb OSMC-t gyönyörűen ment még a léptetés is. A franc érti már ezt az egészet. Lehet megijedt ,hogy cserén gondolkodom és összeszedte magát[ Szerkesztve ]
-
cecil
aktív tag
válasz bajnokpityu #42762 üzenetére
Nvidia -> adott árért jobb teljesítmény (r7 250, r7 260), low profile-ból ez nagyon halk (és tényleg)
Intel -> nvidia mellé intelt preferáltam mindig is...
mivel van mellette dedikált vga mint proci jobbnak ítéltem az i3 6100-atén most evvel is nagyon meg vagyok elégedve majd ha hajt a bogár kipróbálom a másik vonalat is
Majd ha kész a külön szoba majd lesz 1 amd-s is és meglátjuk melyik megy oda melyik a nappaliba
-
zsola32
senior tag
nos, berendeltem a Pi3-at, egy házikóval, és egy tápegységgel.
kíváncsi leszek a konfigra.
ha működik rendesen - miért is ne - akkor megy át szüleimhez, médiás mindenesnek. -
tomic
addikt
Komolyan kölcsön kellene kérnem valakitől egy pc-t, és itt egymás után újra kipróbálnom.Bár egy kicsit szkeptikus vagyok.
A Popcorn 400 után mikor OPPO-ra váltottam, akkor nem csak én, de még a párom is,akit marhára nem érdekel az egész hóbortom egyből azt mondta,hogy sokkal szebb a képe az OPPO-nak. Mikor én a pc-met kipróbáltam a Kodit semmi ilyet nem tapasztaltam. De lehet user error is persze.
Ami még érdekelne az a hang. Nem kimondottan sztereóra gondolok, hanem a filmek,koncertek hangjaira.Ebben is jobb?Jobb forrást biztosít az AVR-nek?Az opponál igencsak bele kellett piszkálni hogy megközelítse ezt a képet. Ezt hogy érted? OPPO-nál miben tudsz bele nyúlni?
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
A legnagyobb meglepetés 720p sorozatoknál volt mintha 1080p-t néztem volna a Popi/Oppo pároson...
Ebben az az érdekes, hogy a Qdeo és a VXP is híres a jó felskálázásáról, nem egy kategória a Kodi Lanczos3 vagy Spline36 algoritmusával és mivel nem írtad hogy használsz DSPlayer-t vagy külső lejátszót madVR-el, elméletben nem lehet jobb a PC képe.
-
cecil
aktív tag
Panasonic TX-P65VT60 (kalibrált) és Sharp XV-Z30000
Tűéles kép és részletek, dinamika mindenféle mesterkélt hatás nélkül. Nagyjából így tudnám leírni...
Az opponál igencsak bele kellett piszkálni hogy megközelítse ezt a képet.A legnagyobb meglepetés 720p sorozatoknál volt mintha 1080p-t néztem volna a Popi/Oppo pároson...
Persze igazad van lehet kicsit túlzásba estem minél jobb a forrás annál jobban csökken a difi de azért végig megmarad az előny főleg popi előtt, de képminőség terén ennyi idő után (4 nap) teljes mértékben elégedett vagyok és sajnálom hogy nem mertem előbb lépni a kényelem miatt... és akkor ugye ott van hogy mennyi az Oppo új ára mivel azt érdemes hasonlítani.Játékot nem tudom (99% nem lesz gond erőben, legfeljebb egy 950-es kártya legyen benne ami ~10-15e-rel több, nekem azért nem olyan mert abból még nincs low-profile), nekem játékra marad a PS4
ui: nálam mondjuk az is nagyban befolyásolta a váltást, hogy a projiban zárt a CMS állítás (kalibráció) menü nem lehet belenyúlni még szervíz programmal sem így marad a MadVr alá betöltött 3DLut kalibrációs fájl majd ennek orvosolására
-
Janaboy
veterán
válasz cinemazealot #42745 üzenetére
Arrol, jelenleg nem, meg lejatszokent nem funkcional, netezesre se hasznalom perpill...na jo akkor igy marad, ha kesobb meg ugy latom szukseget, akkor kap egy ssdt.
Janaboy
-
Prosectura2
tag
Sziasztok!
Összeállt hardveresen a HTPC, jön a nehezebb része.
Asrock Q1900-ITX-on fut egy Ubuntu Server 14.04. Egyelőre mivel még csak alakulgat, a DSUB kimenetre van rádugva egy monitor. Pár perc (kb 5-10) inaktivitás után a monitor nem kap jelet, és feléleszteni sem tudom a gépet, billentyűzetre nem reagál. Ha megnyomom a bekapcsológombot, a gép kikapcsol, helyesebben normál módon leáll, mert nem azonnal kapcsol ki.
Szerintetek az Ubunu szerverben kellene valamit állítani, vagy BIOS-ban? Ott nem igazán találtam olyat, ami ezt orvosolhatná.
Köszi
-
tomic
addikt
Hát első percek után látszott hogy képileg sehol nincs hozzá egyik lejátszó sem ami nálam járt (popi A400/410/vten, oppo 103EU/105D)
Szabad kérdeznem milyen megjelenítőt használsz? Illetve miben nyilvánul meg az,hogy sehol nincs hozzá képest pl egy OPPO?
Próbáltam a Kodit mikor még megvolt a pc-m, de én nem láttam plazma tv-n ekkora segre ülős különbséget.
Csak azért kérdezem mert elgondolkodtam én is egy olyan gép összerakásán mint amit te is összeraktál.Igaz én néha használnám egy minimális játékra is,de gondolom ez nem gond vele.[ Szerkesztve ]
-
dualcore
őstag
Uraim, mi a legstabilabb Kodi most Win 10 Pro alá?
-
cecil
aktív tag
válasz Patice #42722 üzenetére
pontosítva úgy értettem, hogy az általam meghatározott kereten belül a minél jobb képminőség volt az irányadó! Tehát nem kell valami brutál gépre gondolni azért, úgy értettem semmi extra lineáris táp meg usb kártya meg ezüst kábelezés meg hifi sata kábel meg dupla PC meg amiket olvasgatok mostanában
ház volt lényegében a kiinduló pont (legyen hifi készülék szélességű, de lehetőleg alacsony és viszonylag letisztult) találtam jó áron használtan egy fekete [Chieftec hm-03] házat beépített imon cuccal meg távirányítóval.
a bele került HW:
I3 6100 proci + SCYTHE Shuriken hűtő
MSI b150m Mortar lap
120GB Kingston HyperX Fury SSD
2x4Gb 2133Mhz DDR4 kingston HyperX Fury black ram
Gigabyte GTX 750 Ti Low profile videokártya
(a ház miatt csak low profilr jöhetett szóba, de akartam dedikált vga-t)
Seasonic M12 II EVO 520 W táp
Arctic Cooling F8 80mm extra halk házhűtőkb ennyi és mindez újonnan boltból (kivétel ház) megvolt 1 oppo 103 használt árából...
k.... gyors és extra halk, eddig stabil, szoftveresen még ismerkedünk...
Viszont rögtön lenne 1 kérdés... van amikor (random) elkezd csúszni a hang a képhez képest hol éppen csak hol elég látványosan. Valami ötlet?
Mint írtam korábban Win10 + Kodi 15.2 -> hdmi -> AVR (denon x4000) -
Anubis_9
őstag
Értem, köszi! Van is egy cikk az általam találtról.
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Anubis_9
őstag
Találtam egyet: GV-N950D5-2GD. Ezen nincs plusz tápcsatlakozó. Ilyenre gondolsz pl.? Köszi!
-
Anubis_9
őstag
Értem, köszi. Szóval pl. ez: GV-N950OC-2GD. A 60Hz fontos a jövőre nézve. Onkyo 636-os erősítőm van, ami tudja a 60Hz-es 4K-t és a HDMI 2.0-t.
Ha lenne egy ilyen a gépben, akkor a CPU helyett a VGA kari számolna és simán vinné a 4K videókat?[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz Janaboy #42741 üzenetére
Most az említett 2 TB-os WD-ről fut a Windows? Érzed szükségét annak, hogy gyorsabbak legyenek az alkalmazások betöltései? Mert ha nem, akkor talán fölösleges, ráadásul ha a fogyasztási is számít, akkor az SSD plusz egy eszköz, ami viszi a wattokat. Ha viszont elszeparálni is szeretnéd az OS-t az adattartalomtól, akkor lehet értelme. Esetleg érdemes lehet kipróbálni egy 32/64 GB-os USB3.0-ás pendrive-ot, ami talán olcsóbb egy SSD-nél és sokkal mobilabb is (igaz, egyik-másik eléggé melegedhet, ha sok rajta a fájlművelet).
-
Anubis_9
őstag
-
addikt
Hello
Kodi 15.1 isengardnál, elvileg ennyit kell beállítani, hogy mobilról vezérelhető legyen nem?
Mégse tud csatlakozni se a Kodi Assist se a kodi remote free. A gép ip címét, nevet, jelszót megadom és nem sikerül nekik. 80 portot elvileg semmi nem blokkol. Mi lehet a hiba?Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Janaboy
veterán
Qc5000itx-ph 2 tb wd green, win10..torrent plusz kesobb kodi lenne, szerintetek lenne ertelme a rendszert ssdrol futattni? Ejjel-nappal megy a torrent miatt.
Lci1350es haz-tap cucc.[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
cinemazealot
addikt
válasz zsola32 #42739 üzenetére
Igen, OpenELEC 6.0.0 + Kodi 15.2 fut rajta, és tényleg gyerekjáték feltelepíteni. A Windows-os géppel felírod az OpenELEC image-et a Pi-be szánt microSD kártyára, amit aztán beteszel a Pi-be és már meg is vagy. Finomhangolások beállítására meg ott van a már működő OpenELEC saját felülete.
A meglévő gépeden ha csinálsz Windows-os könyvtár megosztást (Linux környezetben "samba" megosztást), akkor nem lesz gond. Az én Pi-met két Ubuntu Linux gép látja el tartalommal, mindkettő samba megosztással, tökéletesen zökkenőmentesen.
(#42738) hunaqua
Köszi a tippet, kipróbálom. -
zsola32
senior tag
válasz cinemazealot #42736 üzenetére
köszi a gyors választ
openelec van a kodi alatt?igazából ez lenne az első nem "wines" gépem, remélem be tudom állítani, azt a néhány paramétert, hogy lássa a két meglévő gépemet.
-
hunaqua
addikt
válasz cinemazealot #42736 üzenetére
"lejátszás közben tök véletlenszerűen (félóránként/óránként?) néha megbicsaklik a hang"
Volt ilyen gondom,de az OE 6.0.3-ota megszűnt.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
hunaqua
addikt
Egy régebbi erősítőm van,ami optikai kimenetet tartalmaz.Az rpi2-höz rendeltem egy HiFiBerry Digi+ kártyát,és pont tegnap néztem az új "csillagokháborúját" rajta.Szerintem ebben az árban a legjobb.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
cinemazealot
addikt
válasz zsola32 #42735 üzenetére
Én egy RPi2B-t használok január óta szinte kizárólag 720P és 1080P filmek és netrádió hallgatására. Imádom. Egyetlen zavaró dolgot vettem észre rajta eddig, hogy AAC kódolású hang esetén, lejátszás közben tök véletlenszerűen (félóránként/óránként?) néha megbicsaklik a hang, de ez lehet, hogy csak szoftveres gond. Egyelőre nem jelzett vissza senki, hogy tapasztalt volna hasonlót.
-
envagyok
veterán
válasz envagyok #42732 üzenetére
Nálam két pi2 volt, most az egyiket eladtam, és kicseréltem asrock beebox-ra.
Általában 25-40GB BD-ket nézek. Mindegyik lejátszó WDMyCloud nasról játszik, és tökéletesen teszi a dolgát.
A HD hangok is mennek, annyi a különbség, hogy a pi2 kicsomagolja multichannel pcm-re. Csináltam pár tesztet a bitstreames passtrough és az onboard decoding to pcm között. Nem hallottam semmi különbséget. Csak annak nem jó a pi, aki a film helyett inkább az erősítő kijelzőjét nézegeti.
Képminőség terén mindkét cucc nagyon jó, a pi2 ott sem vérzik el.
A hdmi cec is jó dolog, igaz beeboxxal is megoldottam, mert az avr távja tanítható, a beebox-ban meg van infra vevő.
Nálam döntetlen. -
LLKobe
veterán
válasz radi8tor #42726 üzenetére
Én most tesztelek egy Pi3-at, nagyon frankó cucc, le a kalappal, de az E350M1-es HTPC-m galaxisokkal gyorsabb. Persze nem is annyit fogyaszt, de én nem cserélném le.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
dugesz77
őstag
válasz radi8tor #42726 üzenetére
BD 25 rippek megakasztják, HD hang hiánya. Nasról etetve nem az igazi 100 as ethernetnek köszönhetően. Sok mindent kipróbáltam már( buffer beállítás + 4 féle rendszer,sokféle beállítást) de sajnos előfordul ,hogy egy flac fájlt is akadozva játszik le holott ugyanazon a kábelen egy notebookal 60 MB/s elérem a Nast.. Nem értem miért van ez de meguntam. Megy át a másik szobába oda jó lesz tv mögé rakva movesharkozni. Usbről semmi gond viszont én azért vettem nast,hogy ne keljen másolgatni.
Meggyőzhető vagyok egyébként mindenről azért kérnék tanácsokat. -
dugesz77
őstag
Üdv mindenkinek. Szeretnék túllépni az Rpi2 korlátoltságán. Egy htpc építését illetve komplett minipc megvásárlásán gondolkodom. Ahogy itt visszaolvastam intel megoldásit favorizálja mindenki. 4k nem lényeg inkább a HD hang és 100% házimozira lenne használva.. Érdemes-e például egy Asrock beebox n3150 indítani vagy jobban járnék ha magamnak raknám össze Asrock n3150dc-itx alapokon. Érdekelne komplett összeállítás is házzal ,ssd-vel ramokkal ki mit épített/választott. Árban 80-ig tudnék most elmenni. Előre is köszönöm a válaszokat.
-
cecil
aktív tag
válasz Patice #42719 üzenetére
köszi!
100% mozira lett összerakva tehát képminőség mindenek felett...
Hát első percek után látszott hogy képileg sehol nincs hozzá egyik lejátszó sem ami nálam járt (popi A400/410/vten, oppo 103EU/105D)
De tény hogy azért kell hozzá birkatürelem lekopogom 5 napja nyúzom és eddig 1x sem fagyott ki.
~5mp ki-bekapcs idő. Semmi extra passzív ház meg hűtés, de így is szinte néma a gép. -
cinemazealot
addikt
válasz Aquiles #42711 üzenetére
Az a recsegés hogy hangzik? Úgy, mintha a normál hangerejű hang zajos lenne, vagy úgy, mintha a hangkimenet túl lenne vezérelve? Előbbire nincs tippem, de utóbbi esetben érdemes lehet még a hangerő csúszkákkal is játszani egyet, hátha pl. a front és a surround hangok valahogy összeadódnak és ezért megy ki túlvezérelt jel a fronton, míg a surround süket. Próbáld ki, hogy lehúzod a fő (illetve ha ez hatástalan, akkor a csatornánkénti) hangerő szabályzót 50%-ra, és ha megszűnik a recsegés, akkor valószínűleg ez a helyzet... a probléma forrása persze lehet, hogy továbbra is a PuMbA által pedzegetett "Win10 vs. régi vas" szituban keresendő.
A hangfalt egyébként tesztelted már, rendben működik minden kimenete? Tehát pl. a telefonod sztereó hangkimenetét rádugtad már külön-külön csak a front (FL/FR), csak a surround (SL/SR) és csak a center/sub (C/SW) jack-ekre és ezek minden esetben jó minőségű hangot játszottak le a megfelelő csatornákon? Mert ha ez is recseg, vagy teszem azt, csak a front pár szól, akkor a hangfal a ludas.
[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
sziasztok
pár szezon kimaradt a htpc korszakomból.
a harder része megvan (amd am1/5350), a szoftveres környezet érdekelne inkább.
win10 van a gépen, és feltelepült mellé egy Kodi.
BD (iso) tartalmak lejátszására elegendő az említett páros, vagy inkább szerezzek be egy másik lejátszó progit? (pl. PowerDvd)
házimozira (denon x4000) van kötve a masina, valamennyire azért adott a minőségi megjelenítés.köszi a tanácsokat
-
Celtis
veterán
válasz Celtis #42623 üzenetére
Felraktam az OE7 béta verziót. Ez már Kodi 16.1-et tartalmaz. Kipróbáltam 4K-s filmmel és pontosan azt csinálja, amit szeretnék. 1080p-re van állítva a video kimenet. Erre skálázza az 1080 alatti felbontást, viszont 4K-s forrás esetén 4K-ra vált a kimenet.
Azért fontos ez, mert az 1.4-es HDMI miatt 4K-s felbontáson nem tud 50HZ-et kiadni a HTPC, így TV (focimeccs) nézhetetlen volt fix 4K-s felskálázással.Valamivel jobb is lett a 4K lejátszás a QC5000-es lapon. Most már van olyan 4K-s tartalom, amit már majdnem akadásmentesen le tud játszani. Nem tudom mi az oka ennek. Talán optimalizálható a szoftveres dekódolás? Elképzelhető még lényeges javulás?
-
asanotadanob
tag
Vannak hozzá addonok, de amit legutóbb néztem, nem működött. Ez az utódja, ez talán már jó.
-
cecil
aktív tag
Sziasztok!
Na bele csaptam én is a lecsóba és most épp HTPC ismerkedés zajlik...
Az lenne a kérdésem lehetséges Kodi alá valahogy varázsolni Netflix klienst/lejátszást? (igen én használom
Ha igen hogyan?Nem vagyok még túl nagy zseni Kodi témában...
Win10 + Kodi 15.2
-
PuMbA
titán
válasz Aquiles #42709 üzenetére
Az az igazság, hogy Windows 10 alá nincsenek driverek ilyen régi alaplaphoz (9 éves!), egy Windows 7-tel megpróbálkoznék, az az utolsó operációs rendszer, amihez még elérhetőek az alaplap honlapján hivatalos illesztőprogramok
Egy BIOS frissítés még megérné, a Windows 10 gyalulása előtt, illetve egy tápcsere vagy kölcsön kérés egy márkás FSP darabra, de ezek után valószínű, hogy hibásan kezeli a portokat a Win10, mert 9 év alatt kétszer megfordul a világ a számítástechnikában
[ Szerkesztve ]
-
Aquiles
csendes tag
Igen, pont onnan szedtem le a legfrissebb drivert. Telepítésnél rákérdezett, hogy 5.1-be szeretném-e állítani, szóval az van beállítva.
Külön lejátszóprogramban nem állítottam be az 5.1-et, mivel abban biztam, hogy a windowson belül minden hangot lehet majd hallani minden hangfalon keresztül.Nem az volt a célom, hogy egy valódi 5.1-es szétválogatott hangzást kapjak, csak hogy simán minden hangszóróban szóljon ugyanaz, de még rendszerhangokat se játszik le egyszerre az összes...
olyan, mintha 2.1 hangfalszettem lenne. -
PuMbA
titán
válasz Aquiles #42705 üzenetére
Akkor minden ok, próbálj kihúzni USB eszközöket, hátha valamelyik okozza. Tápegységed milyen? Hangkártya programjában beállítottad az 5.1-et? Lejátszó programban? A hangkártyához jó sorrendben kötötted be a 3 jack kábelt? Innen tetted fel a Sound Blaster 5.1 VX Software Pack for Windows 10 illesztőprogramot?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz LLKobe #42689 üzenetére
"amúgy mit akarsz kitenni a főképernyőre?"
Bocs, nem vettem észre a kérdésed. A FILMEK menüpontot szeretném, úgy mond, kiterjeszteni, DOKUMENTUMFILMEK (vagy ISMERETTERJESZTŐ) és 3D FILMEK mappával.
szaya
Támogatom lélekben! Megcsinálod? Léccilécci!
Nem vagyok egészen biztos benne, hogy meg tudnám csinálni, fogalmam sincs, milyen ismeretek szükségesek ehhez, de az talán megoldható, hogy valamelyik, okosabb skin-t, visszavarázsolni Confluence-vé, a grafikai elemek felhasználásával.
Strezi
Ez az Exodus plug-in, sejthetően, főleg, eredeti nyelvű stuffokat talál.
Mi, magyarok, el vagyunk kényeztetve, a világszinvonalú dubbingunkkal, ami, természetesen, sosem lesz olyan, mint az eredeti.Aquiles
emellett pedig furán recseg hang
Nem tudom, nekem volt egy USB egerem, ami alkalmanként, halk recsegést okozott, a hangrendszerben. Főleg, ha húzogattam.
Kuka. Plusz, bármely, külső, főleg USB eszköz, okozhat ilyet.
Persze, csak kósza ötlet, hátha Neked is valami ilyesmi okozza a galibát. -
PuMbA
titán
válasz Aquiles #42702 üzenetére
Milyen operációs rendszer? Milyen videókártyád van? N-es verzió az oprendszered? A Rendszermegszakítások folyamat, mennyi processzort használ? Valami driver probléma lesz akkor. Mindenből a legfrissebb van fent? Alaplap, VGA, hálókártya, hangkártya. Le van tiltva az alaplapi hangkártyád?
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz Janaboy #42699 üzenetére
Minőség rendben van. Vannak HD és SD streamek, ma megnéztem a BB S5 12-16 -ot egy röccenés nem volt ...
Vannak feliratos streamek, sikerült pl. törököt találni Amúgy nem tudok nyilatkozni, eredeti hanggal nézek mindentHasznált 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield V
- Eredeti játékok OFF topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asszociációs játék. :)
- Nintendo Wii U
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest