Hirdetés
- Hivatalos a One UI 8 frissítés közzététele
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Törik-e a Pixel Pro, mint a tavalyi Fold?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
tupacamaru #42599 üzenetére
A képfrissítést jól állítottad be?
-
Celtis
veterán
válasz
envagyok #42593 üzenetére
Igen. A Kodi fórumon azt olvastam, hogy 16-os Kodi (Jarvis) már átállítja a kimenetet 4k-ra, ha olyan a forrás.
Pont amit szeretnél.Then "Adjust Refreshrate to match video on start / stop" with a recent Jarvis Nightly Build. Then it will automatically switch up the resolution to 2160p whenever you watch something > 1080p.
-
válasz
envagyok #42593 üzenetére
Hát, azt csak úgy tudom elképzelni, hogy 4K előtt átállítod a felbontást, már ha támogatja a megjelenítőd, mert csak akkor jön elő (próbáltam). Amúgy SD, 720, 1080-as tartalom mellett is hagyhatod 3840x2160-on, mert ilyen felbontásra is simán felskálázza neked.
sd-re írható .img fileok ~ itt most az Openelec verziókra gondolsz? Azok itt elérhetők.
-
válasz
envagyok #42589 üzenetére
Azért, mert jelenleg csak a fejlesztés alatt levő 17 alpha változat ("EGL-es Kodi") képes az egyedi Intel driverével a Braswell (pl. N3150, N3050, N3000) IGP képességeinek kiaknázására, ami főleg vegyes felbontású tartalom esetén jöhet jól, és akár már bele lehet vele kóstolni a 4K-ba is.
Pl. SD(!) tartalom esetén képes a Lanzos3 skálázásra, míg az előd Bay Trail (pl. J1900) IGP csak Bilinear-ra.
Tapasztalatom szerint tényleg elég jól végzi a dolgát.Még nem tökéletes működés szempontjából, de egészen használható részemről.
És nem mellékesen egész jó kis zenelejátszós szoftvert is rakhat rá az ember, így egész korrekt hangminőséget is el lehet vele érni (link).
-
envagyok
veterán
Jó ez a leírás, nekem annyi a gondom, hogy kodival használnám.
Alapvetően a dvi monitort használom, olyan megoldás kellene, ami a kodi indításakor átkapcsol a hdmi kimenetre, kilépéskor vissza. Ez megoldható valahogyan. Esetleg olyan kiterjesztett mód, ami kodi indításkor arra a képernyőre rakja?
Mivel különböző helységben van a két monitor, így elég nehéz mindent csinálni. -
canniball
nagyúr
A Keymap editorral bármelyik tetszőleges (ofc még szabad) gombra ráprogramozhatod.
-
válasz
envagyok #42584 üzenetére
Filmes szempontból nincs különbség az N3000, 3050, 3150 között, mivel mindegyikben ugyan az az IGP van, a proci rész más csak.
N3150-nel van tapasztalatom csak, annak alig megy a 4 magja Kodi-val. Az IGP dolgozik nagyrészt.
N3000-es a 4W TDP-vel passzívan elvan, ezért mertem ajánlani, akár audio célú felhasználásra is.
A BeeBox meg egy nagyon kompakt kis cucc, gyári médialejátszók helyett a nemsokára megjelenő 17-es Kodival patent lesz.
Nekem is fáj egy ilyen gépre a fogam, bár az anyagi helyzetem miatt inkább megvárom az ~ 1-1,5 éven belül megjelenő utódját, amiben már nagy valószínűséggel lesz 10 bit támogatás is
De fullHD-ra, 4K-ra 8bit-ig és HEVC-re már most is jó a kis Braswell.
-
válasz
envagyok #42567 üzenetére
Ugyanez volt nálam is, ha ugyanarról a VGA-ról ment ki két helyre a jel, akkor csak az egyik kijelzőt volt képes tearing effect mentesen kezelni a másikat lehetetlen volt normális működésre bírnom. A VGA egy R9 270, egyik HDMI másik DVI, természetesen az akkori legfrissebb hivatalos driver-el. Most mivel HTPCként üzemel, így csak a HDMI kimenete van használva az is az AVR-re és majd az osztja szét a projektor-TV-re auto üzemmódban.
-
envagyok
veterán
-
ptya
tag
@canniball:
azt esetleg tudod, hogy hogy lehetne a fránya context menüt elővarázsolni a távirányítóval? az az érzésem ,hogy nem volt sok értelme az IR vevőn spórolni, ha utána nem lehet rendesen használni egy ilyen távirányítót :\
Billentyűzetet nem igazán szeretnék kötni a géphez. -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Van 2 htpc-m kodival, közös adatbázissal nas-on. Több mappában vannak a filmek. Meg lehet oldani ezt, hogy egyik htpc az összes filmet megjelenítse, lejátsza a másik htpc meg csak adott mappát, mappákat? Próbáltam, hogy a sources.xml-be egyel mélyebbre mentem az adott mappában, de így is megjelenítette a teljes tartalmat ami a közös adatbázisban van. Valakinek van ötlete? Alapból az lenne a felállás, hogy a nappaliban kellene a teljes filmek mappa a gyerek szobában meg csak a rájuk vonatkozó mappa. Ezeket természetesen így rakom fel a nas-ra külön mappákba.
-
Sziasztok!
Elkezdtem magam átrágni az összefoglalón, de olyan méretű (linkelt anyagokkal együtt), hogy kell egy kis idő neki... Jelenleg MED600 és egy RPi2 van otthon. A MED bár teljesen okés, de a RPi-n futó Kodi funkciógazdagsága megfogott - az RPi-nek meg megvannak a korlátai. Tehát elkezdtem érdeklődni a HTPC iránt. Mivel nem vagyok alkatrész guru, így a "félkész" megoldások körül kezdtem el nézelődni. Igények: kizárólag HD és FHD tartalom (MKV, BD-ISO, esetleg BD3D) és hogy csendes (lehetőleg néma) legyen. Egy ilyennel szemezek: [link] Fontos, hogy elférjen a MED helyén, ez meg kb. akkora, mint a MED. Jó választás lehet? Win7 vagy 8 vagy 10 menne rá + Kodi.
Előre is köszi!
-
törölt tag
Amikor bedugod a PC-be a vevőt, hangot kell adnia a windowsnak (mondjuk, nem mondtad, milyen OS)
Ugyanígy, amikor kihúzod. Driver nem kell.
Ha ez megvan, akkor jöhet a táv.
Vedd fel mobiltelefonnal, vagy webkamerával, az IR jeladót. Szabad szemmel nem látszik, de kamerán keresztül igen, hogy villog.
Ha ez is okés, akkor lődd közvetlen közelről szembe a vevőt. Mondjuk, azt meg ha lógatod, simán nem vesz semmit, mert olyankor lefelé néz
Szóval, innováció és design. Hajrá -
ptya
tag
Sziasztok! Végre összeraktam a htpc-met és ismerkedek a dologgal..
Egy apróbb problémán viszont nem tudtam túljutni ma este, és szeretném a segítséget kérni.vettem egy ilyen IR vevőt: [link]
és van egy Harmony 650 távkapcs.Nos kb sehogy sem fogad jelet a kis gagyi (még itt kaptam ajánlásként, h ilyen cuccal is simán megy). Ami legfőképp a gondom, hogy A) nem tudom harmony-ban miként kéne hozzáadni (már próbáltam media center pc-vel és media center extenderrel is) B) nem tudom hogyan tudnám egyszerűen letesztelni, hogy egyáltalán képes e jelet fogadni
Tud ebben segíteni valaki? Köszönöm
-
envagyok
veterán
Ideiglenesen egy asztali PC-t is befogtam Htpc -nek.
Core quad 4*3GHz, 4GB ddr2, P35 lap, Nvidia Gtx960
Openelec 6.95 fut rajta.
Annyi a gondom, hogy videóknál vízszintes mozgásnál látszik hogy a kép "megtörik" több helyen is.
Olyan mintha játékoknál kikapcsolnám a vertikális szinkronizációt.
Minden video beállítás alap, kivéve fps váltás indításnál /leállításnál-ra téve.Mi lehet a gond?
-
hbalut
csendes tag
Valami ilyesmire gondoltam, bár ha jól tudom az intel irány jobban preferált többek közt az energia felhasználása miatt.
-
hbalut
csendes tag
Üdv,
HTPC építését tervezem, célom elsősorban filmezés, zene lejátszás, torrent, home server, minimális játék. Erre a házra gondoltam, és ehhez keresnék olyan alaplapot, ami rendelkezik integrált hdmi-s videokártyával, egyenlőre nem feltétlenül költenék agp-re , de később ezt is fejleszteném. Úgy gondolom, hogy nem szeretnék integrált CPU-t, az upgrade lehetőség miatt, bár ez nem tudom htpc szempontjából optimális e.. Két slotos memória foglalatra gondoltam a dual channel miatt. Nagyon régen foglalkoztam hardveres dolgokkal ugyhogy elég vakon vagyok, ezért kérnék tippeket illetve útmutatást! Köszi!
Ja, majd elfelejtettem a lényeget, az anyagi szempontokat:
Minél olcsóbban -
bajnokpityu
félisten
válasz
asanotadanob #42563 üzenetére
áááá, ez modern készülék
LG telómon volna, de nagyon nehézkes mindent egyesével feltanítani rá. -
asanotadanob
tag
válasz
bajnokpityu #42556 üzenetére
IPaden nincs infra? Vagy nincs rá app? anyRemote vagy ilyesmi?
-
törölt tag
Letséges optikán HD hangokat megszólaltani?
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #42558 üzenetére
Meg azt is tudod idoziteni, h ket keszulek milyen kesessel kapcsoljon be. Ha nincs tavja, akkor szivas.
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #42556 üzenetére
Screenline vaszon, de ez athidalhato. Azt stabilan tudja, amire Neked kell. Ha egyszer vegre feljossz megnezed
Activity pedig a vilag legjobb talalmanya. Nem kell egyenkent 4-5 eszkozt bekapcsolgatni, helyes bementere rakni.
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #42546 üzenetére
Nekem tokeletesen mukodik, alap taviranyitoval.Egyszer nem fagyott le, tudsz activitiket is letrehozni, kinaival nem. Egyedul RF et nem tud.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Kiskopika #42551 üzenetére
Ne tévesszen meg a 2.0
DIRECT Sound-on van...ami annyit tesz , hogy direkt küldi ki a hangot az erősítőnek és az dekódolja.
Nálam simán megy 5.1 DTS-ben minden film, aminek olyan hangsávja van.
Aminek pedig DTS-HD a hangja ott az erősítő "csak" a DTS magot tudja hasznosítani belőle.
A Sony STR-DN 1030-s erősítőm nem HD képes. -
Kiskopika
senior tag
válasz
Gombinyó #42545 üzenetére
Sajnos anyosnal vagyunk husvetolni, en meg ezen elmelkedem. Hanglejatszas eszkozenek az erosito van beallitva, de elo se jon hogy bepipalhatnam a hd hangokat csak dts es acc ajanl fel.
De holnap ha haza megyunk es nem megy akkor teszek fel kepet, mert nagyon bosszant. Vegre minden osszeallt tokeletesre, csak ez hianyzik -
Kiskopika
senior tag
Kodiban nem elerheto a dts-hd hangbeallitas. Hangkimenetnek az erosito van beallitva es csak dts-t tudok bepipalni. Probalkoztam es dtsnel jobb hangot nem kap az erosito. Minden mas appal kimegy a hd hang. Kell valami extra kiegesztito, vagy beallitas?
-
válasz
bajnokpityu #42540 üzenetére
Cecil Logitech Harmony Hub-ot használ.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #42540 üzenetére
Ja, de összesen, 7-en értékelték
szerk: Persze kérdés, ki az a hét?
szer2: Igen, én sem szoktam véleményezni, most hogy mondod.
-
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #42538 üzenetére
Appot eléggé lehúzzák pontozásban. Én feltettem, de eszköz nélkül nem sokat látni.
EZ az alternatíva, nem gyári, és nincs is sok visszajelzés róla. Ez sem működik, konfig/eszköz nélkül.
De ránézésre, egyik sem túl kifinomult.szerk: iOS-ra nem találtam meg.
szerk2 : ITT egy review angolul, ITT pedig egy orosz nyelvű.
-
törölt tag
válasz
Janaboy #42536 üzenetére
Én is elszoktam lébecolni a drivereket, főleg, mert eszembe sem jut.
Az a helyzet, hogy az újabb OS-ek, eléggé használható állapotban adják át a gépet, telepítés után, jó esetben, eszünkbe sem jut, hogy kellene ez még, vagy az.
Mert régen ugye mi volt?
Win feltesz, se hálózat, se hang, a kép is 640x480x8
Viszont voltak jó kis lelőhelyek, ahol ABC sorrendben fent voltak a driverek, eszközönként csoportosítva.
Ma meg, minden bejön, kép alapból fullHD, hang, hálózat hasít, azt jön a "jóvanazúgy"
-
Janaboy
veterán
válasz
#48613632 #42532 üzenetére
Az igazsag az, h egy ideje mar osszevolt rakva de normalisan tesztelni nem volt idom, aztan szereztem joaron egy 2tbs vinyot es klonoztam, aztan derultek ki a gondok, amikor vegre hadba akartam allitani, mivel volt addig autoupdate meg rakott is fel frissiteseket, gondoltam a driverek is frissulnek, de mint kiderult nem.
Meg a sebesseg utalhatott is driver hibara, de h ez miert lassitotta be durvan a gepet azt nemtom.
Mondjuk az teny, h a driverek verziojara jobban is figyelhettem volna. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #42533 üzenetére
Ahogy nézem, valami wi-fi kompatibilis infra jeladó? Van hozzá mobil app, és onnan vezérled a kütyüidet?
Ráadásul, felhőben megosztható az adatbázis
RENDELHETŐ Hong-Kongból, Kínából, de az UK-ból is, ára kb 20 font, azaz, 8E HUF -
törölt tag
Krypton alatt Nektek van Youtube?
Nálam nem megy.
Jarvis RC alatt viszont OK. -
bajnokpityu
félisten
valaki ismeri ezt a kütyüt?
-
Janaboy
veterán
No megoldódott a rejtély, a hálókártya driverből felraktam a legfrissebbet és mind a sebességi mind az akadozási probléma megszűnt, olyannyira, hogy teljesen megtáltosodott a gép.
Úgyhogy, aki hasonló esetben van, mindenképp tegye fel a legfrissebb drivert
-
canniball
nagyúr
-
Janaboy
veterán
Köszi az infókat, akkor kap egy tiszta telepítést, aztán meglátjuk!
-
törölt tag
válasz
Janaboy #42520 üzenetére
Szia, nálam friss win10pro retailok, a HTPC-n, és az asztalin. NAS egy ZyxelNSA310, gigabites LAN, és semmi gondom nincs, a másolási sebességgel.
Igaz, a két gép között még nem próbáltam, ha gondolod, szivesen megnézem, csak, hogy kizárhassuk, a windows 10-et.
2x klónozni egy OS-t, nekem kicsit barkácsnak tűnik, de logikailag, végülis, nincs benne hiba.
Én is próbálnék, egy rendes telepítést, és ha úgy is lassú, akkor tényleg valami gáz van.
De szerintem meg, pont nem a w10 ... -
Janaboy
veterán
Tudom, hogy a problémám nem kimondottan eme topik témája, de gőzöm sincs, hogy ezen a topikon kívül hol ismerik még jobban az itx lapokat.
Szóval adott egy QC5000ITX-PH lap, 4gb ram, 2 gb wd green becsomizva egy lc1350miházba (most próbaképpen a rendszert áttettem egy 120-as kingston v300-as sddre, de megoldást nem adott) és Windows 10 telepítés (hivatalos).
Semmi extrémet nem tettem a winre, alap telepítés, volt rajta avg de már azt is leszedtem, windows update kikapcsolva, bár a telepítés után rakott már fel pár updatet. Itt annyi érdekesség van, hogy az első telepítés egy 1tb-os vinyón volt, onnan lett klónozva a 2esre majd arról klónozva a rendszer egy ssdre.
És a probléma: lassú a hálózati másolás mint a dög és beöli az egész gépet. Szóval próbáltam több irányú tesztet, másolást egyebet és lassú annak ellenére, hogy az egész gigabites rendszerben van.
Tehát adott egy asztali gép és egy synology usb station 2 is, amik egy tp-link wdr4300-ba van kötve, illetve van még egy gigabites tplink switch, amik össze vannak kötve (ide kötve a htpc).
Ennek ellenére az usb stationról ~11mbyte/sec-el másol (az asztali ~21mbyte/sec-el), az asztali gépről pedig olyan ~14-15mbyte/secel.Aztán van egy másik (ami lehet kapcsolódik), hogy ha torrenttel töltök le (mindegy, hogy utorrent vagy transmission) elkezdek egy letöltést és úgy behal az egész gép (pedig a feladatkezelő szerint a cpu 50% körül terhelődik), hogy az egész is dadog, elindítani bármit is már csak álom ilyenkor.
Most vagy a klónozás okozott gondot (de nehezen hiszem el) vagy a windows 10 beállítási gond (ez már valószínűbb) esetleg az egyik frissítés kaszálta (ez is valőszínű) vagy pedig a win10 ilyen erőforrás igényes és nem tetszik, hogy közben folyamatosan fullhd képet ad ki.
Remélem minden körülményt leírtam, szerintetek mi lehet a baj és mi a megoldás?
Értem, hogy nem egy acélos konfig ez, de ennyire?(bocs a hosszú szövegért és az esetleges hibákért)
Köszi előre is!
üdv -
törölt tag
-
canniball
nagyúr
válasz
#48613632 #42513 üzenetére
Pedig én is csak ezt találtam ami ebből a szempontból számíthat...
Nálam w7 van (úgy emlékszem nálad w10), mondanám hogy tedd fel te is ezt és próbáld ki hátha ez az eltérő működés oka, de nem biztos hogy örülnél neki.Valaki akad még a topiklakók közül aki w10-t használ Launcher4Kodi-val?
-
canniball
nagyúr
válasz
#48613632 #42508 üzenetére
"Ha indítópultba teszed a Kodit, attól még a windows shell betöltődik."
Tudom, épp ezért írtam hogy ha csak ennyit akarnék, akkor indítópultba tettem volna. De nem csak ennyit akartam, ezért tettem fel a Launcher4Kodit."Az XBMC Launcherben van az, hogy shellként a Kodi töltődik be, nem a win felülete, ekkor nincs asztal."
Pontosan így van nálam, egész addig nincs asztal míg ki nem lépek a Kodiból; ha kilépek akkor pedig betöltődik. Korábban pedig az XBMC-vel és az XBMClauncher-rel pont így működött a dolog. -
törölt tag
válasz
canniball #42507 üzenetére
Ha indítópultba teszed a Kodit, attól még a windows shell betöltődik. Az XBMC Launcherben van az, hogy shellként a Kodi töltődik be, nem a win felülete, ekkor nincs asztal.
Nekem, kilépés után sincs.Feladatkezelőből, egy futó alkalmazásra, ha jobbal kattintok, feljön, hogy program tartózkodási helye. Ebből az ablakból tudok futtatni.
Garázsmódszer, de működik.
-
-
törölt tag
Valaki be tudná linkelni, a Krypton beállításokat, és szükséges hozzávalókat, 3D BD iso lejátszáshoz?
Köszi
-
megema
őstag
válasz
megema #42461 üzenetére
Arra jutottunk a Kodi fórumon, hogy driver hiba van az N3150-nel. 4.5-ös kernellel már semmi hibaüzenetet sem kapok. Viszont újraindítás után kb. 30 másodperccel elkezdi a szaggatást a Kodi, leesik az FPS. v16-nál 50-re, v17-nél 30-ra alaphelyzetben. Menüben mászkálásnál 25-50, illetve 20-55. v17-nél a movie library-ben 18 FPS is előfordul.
TearFree és TrippleBuffer xorg.conf-ban történő engedélyezésére javul a helyzet, láthatóan folyékonyabb a felület, de ezt erősen nem ajánlják...
Valaki meg tudná nézni, hogy tapasztalja-e a jelenséget Ubuntu alatt? Patice? Naplózás engedélyezése után egyértelmű a helyzet.
-
törölt tag
Üdv Urak,
Kicsit belekeveredtem itt, a dolgokba.
KODI XBMC Launcherrel indul, windows shell nem töltődik be. Most szükségem lenne rá. Hogyan tudom betölteni?
Kodi-ból való kilépéskor, csak fekete képernyő van. Alt+Ctrl+Del működik, más nem.szerk: Köszi a segítőkész hozzászólásokat, a korábbi témák kapcsán. Sajna elég korlátozott az időm, a munkám miatt, csak mobilról tudom gyorsan átfutni a történéseket, ezért nem volt lehetőségem személyre szabottan válaszolni, és mindenkinek megköszönni, azt a hathatós segítséget, amitől a HTPC-m kezd vállalható formát önteni
Legalábbis, az én izlésemnek megfelelőt. -
Kiskopika
senior tag
Mit es hol kell beallitani a Kodiba, hogy DTS-HD hangot kapjak? Kodi 16.0 van fent + plexmbc bar nem hiszem hogy ennek van jelentosege. Mas lejatszoknal kiadja a dta-hd az erositore, de kodiba csak dts.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hivatalos a One UI 8 frissítés közzététele
- TCL LCD és LED TV-k
- Gyúrósok ide!
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Proxmox VE
- Windows 10
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest