- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
kokosmith #40498 üzenetére
Nem tudok ilyen OS-ről. Van kifejezetten NAS-OS, kifejezetten "HTPC-OS", de ami ezeket összegyúrná...
Ha ennyire fontosak a NAS által nyújtott lehetőségek én a helyedben azt meghagynám és csak a másik két funkciót egyesíteném.Én nem háromdézek, erre majd a többiek megadják a választ.
-
kokosmith
tag
válasz
canniball #40497 üzenetére
Tehát ha NAS-ként és PC-ként is akarom használni (98%-ban NAS üzemmódban menne egyébként), akkor nincs olyan oprendszer, ami mondjuk nagyon hasonló egy NAS szoftveréhez, de tudok mondjuk netezni is vele? (NAS szerűként gondolok pl. XPEnology)
Illetve milyen extra követelményeknek kell megfelelni, hogy a BD50 3D filmet is letudja játszani ez a HTPC médialejátszó nélkül? Kell a gépbe feltétlen dedikált VGA, vagy az integrált is tudni fogja?
-
canniball
nagyúr
válasz
kokosmith #40496 üzenetére
Ha találsz olyan szoftvereket amelyek ezt tudják PC-n akkor működik a dolog. A megosztás ugye nem gond, a letöltéshez úgy tudom van Kodi-kieg. (gondolom torrentről van szó), a felhő szolgáltatások nem tudom jelenleg hogy működnek nálad de Dropbox kliens van PC-re biztos GDrive-hoz is akad.
A video és audio station nem tudom mit takar.Rosszul sejted, csak egy sima szoftverről van szó. Nézz rá a Kodira!
-
-
canniball
nagyúr
-
kokosmith
tag
Sziasztok!
Gondolkozom azon, hogy a jelenlegi Synology DS214-em és a Mede8er 600X3D-met, és a laptopom ami fixen a TV-re van kötve netezés céljából egyesíteném egy épített NAS+HTPC kombinációban.
A kérdésem az lenne, hogy ha az alábbi igényeknek szeretnék megfelelni, akkor az nagyjából milyen árkategóriában mozog várhatóan? Érdekelne használt és új alkatrészek esetén is.
Igények:
- 24/7 üzem
- legalább 2 db 3,5"-os lemez tárolásra és 1 db 2,5" SSD rendszerwinyónak
- mint említettem szeretném NAS-ként és PC-ként is használni
- médialejátszó hiányában szeretnék BD50 3D filmeket lejátszani TV-re ennek használatával
- fontos lenne hogy csendes legyen
- és persze egy elfogadható villanyszámlát okozzon ennek non-stop üzemeléseJelenleg egyetlen alkatrészem sincs hozzá, így nulláról kezdeném. Elkezdtem olvasgatni a topikban és az ajánlott fórumokon is, de egyelőre még nem jött át, hogy hogyan is lehet egy ilyen HTPC-t PC-ként és NAS-ként is használni.
Nagyon szépen köszönöm!
-
Celtis
veterán
válasz
_Smooth #40491 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy a boot menüben az USB kulcsra szokott lenni kétféle választási lehetőség sima USB vagy UEFI USB. Előlapon nincs USB aljzat?
Nyilván ne túrd le az SSD-t, csak azt hittem arra akarsz telepíteni, és akkor egy alternatíva lett volna egy USB kulcs, mint cél.
Van egyébként a cél pendrive-on valami a félbeszakadt telepítés után? -
_Smooth
senior tag
válasz
Celtis #40490 üzenetére
Ha ezeknek lehet értelme, akkor megpróbálkozom még velük.
Pendriveot cseréltem. (egyikről telepítettem volna a másikra - majd ezeket felcseréltem... telepítő minden esetben elindul, csak a telepítés nem fut le)
SSD-re egyelőre nem akarom, ott örülök, hogy van egy működő rendszeremBoot sorrendet is megadtam (amire telepíteném, azt elsőnek, majd utána azt, amiről telepítenék).
Másik portot nem próbáltam még - és ahogy nézem most, ráadásul mind a kettő USB3-as volt (nem vettem ki a gépet a helyéről, csak tapogatózva dugdostam be a pendriveokat hátra).
Gondoltam arra is, hogy talán az USB3 zavarhatja meg, de aztán elhesegettem, mert a telepítő meg bootolt.
De akkor kerítek még pár usb kulcsot.
Köszi a tippeket így első körben. -
sb
veterán
Úgy láttam egy mobil 15W Carrizo noti tesztben, hogy a 60p-t is vitte HEVC-vel. Persze ha jól emlékszem csak 8 bites volt.
Viszont az AM4 topicban a Bristolról, ill. az új UVD-ről írták, hogy main10 HEVC támogatással jön. Gondolom ez fixfunkciós blokkot jelent. Bár én a main10-el kapcsolatban bizakodó vagyok. Sztem ha előbb jön a tartalomdömping akkor megoldják valahogy a hibrid dekódolást, ami most is megy 1-2 esetben. A 4k60p HEVC nehezebb ügy, de arra meg szvsz sok ideig nem lesz szükség. 24p-t hw-sen meg bírnak a kisebb gépek is.
A legnagyobb gáz viszont, hogy kb. nincs HDMI 2.0 kimenetű lap. Intel oldalon se, hiába van előrébb a fentiekben a Skylake. (Persze ez is csak 60p-hez kell, szóval nem létszükség még egy ideig.) -
_Smooth
senior tag
Nincs valakinek ötlete, miért állhat meg (és pont 87%-nál) az OE telepítése? (6.0.0 és 5.0.8 is)
Utóbbi esetén live működött, de hangot nem adott ki.
Próbáltam rákeresni, találtam is olyat, ahol szintén pont 87%-nál áltt meg. De nem jutottam vele előrébb. (egyik esetben csak annyit ír, hogy akárhanyadik próbálkozás után egyszer ugyanúgy megállt, megnyomta az Esc-et, majd bekapcsolta a gépet és egyszerűen csak működött - nyilván kipróbáltam párszor én is mind a két verzióval, de természetesen nálam nem történt csoda)
-
sb
veterán
válasz
MasterMark #40439 üzenetére
Ez most kötekedés vagy mi? HDMI szabvány száma?
@cannibal:
(I)Megnézném, de se szoftverem se TV-m nincs hozzá.(/I)
Akkor asszem itt feladtam a Braswell vonalat.
Amúgy sem annyira szimpi, meg végül is kibírom érdemi előrelépésig, HEVC+4k-ig (+HDMI 2.0 lapokig). Jönnek majd remélhetőleg az AM4 alacsony fogyasztású Carrizok meg talán lesz majd egyszer megfelelő Intel lap is meg bele ócsósított, mindenttudó Skylake. -
hm15
senior tag
válasz
_Smooth #40483 üzenetére
Frissebb, de technológiailag szerintem lényegtelen. Ha ebből a Bristol Ridge-Carrizo hardverből készülne integrált lap, ez is lehetőség. Találgatok, de HEVC ezzel már nem lehetne kérdéses. Persze nekem az AM1 és UHD is erősen talány, mit tud majd és mit nem.
-
hm15
senior tag
(#40480) _Smooth +1, ezen felül AM1 alaplap plusz Athlon 5350. Ez van nekem is, de szóba jöhet ennek Kabini integrált változata, valamelyik QC5000. Alapesetben nem szabadna a kisebb hardveres erőnek kihatni a filmlejátszásra, látatlanban úgy gondolom tudhatja ugyanazt mint a nagy testvér.
-
hunaqua
addikt
Adott egy ilyen: Tronsmart Ara BJ19
Segítségeteket kérem,hogy merre induljak.Jelenleg Win8 van rajta,de nem kell,csak "célhardverként" használnám OE-vel.A benne lévő HDD-n lenne a torrent,mondjuk egy pendrive-n lenne az OE,és a transmission torrent végezné a "dolgát".Nagyon jó lenne valami részletes leírás "analfabéták" részére lépésről,lépésre.Hogyan,honnan...
-
_Smooth
senior tag
válasz
Adamo_sx #40474 üzenetére
nem! elég szépen átsiklottam felette.
Köszi, most már kiválóan működikDe most meg OE pc-s telepítéssel nem jutok előrébb [zokogófej]...
87%-nál megáll a 6.0.0 64bites verziója.
Most megpróbálkozom az 5.0.8-cal is, hátha felmegy, aztán max frissítem.
OK, ez is pont 87%-nál áll meg. -
_Smooth
senior tag
-
_Smooth
senior tag
válasz
Celtis #40468 üzenetére
Ezt értem, csak azért írtam, mert nem hibásan jelzi az időt, hanem egyáltalán nem (mert a hibás időre találtam megoldásokat). Ha meg lejönnek az addonok és a többi nethez kötött dolog, akkor nem annyira okozhatja nethiány a problémát. Nem? Ráadásul előtte korábbi verzióval, majd egy neten keresztül frissített azonos verzió is ment rendesen percekell a reinstallt megelőzve.
Ismerősömnél is szépen lehúzott minden filminfót (nálam is, de ott már SQL-ből), tehát ott is kellett legyen net... de óra mégse volt. -
_Smooth
senior tag
Noted.
Akkor ez így valóban elég kínos.Anyway, OE-ből melyik az a spec verzió, ami inteleseknek különösen ajánlott? (vegy nincs semmi különleges kiadás, csak a legújabb esetén már jobban gyúrtak a kékekre?)
Amúgy PC-s OE 6-nál is elveszíti a rendszer az időérzékét? Ismerősnek felraktam RPi2-re a 6.0.0-t és 1970-re, 0:00-ra állt be minden bekapcsoláskor.
Nekem eredetileg 5.x.x volt fent, azzal nem volt gond. Sőt, frissítettem 6-ra, azzal se volt gond. Majd most a napokban újra kellett telepítenem, frissen szedett 6-os img, és ez is ugyanúgy eldobta az időt.
Vagy ez megint user error... :S -
canniball
nagyúr
válasz
Probert75 #40461 üzenetére
Ha volt ilyen az nagyon régen lehetett, az XBMC 11 óta használom a szoftvert és nem emlékszem ilyenre.
_Smooth!
Nem jól sejted. Nálam is passthtrough van beállítva s mint írtam úgy tűnik max. DTS megy ki a Win-ból, pedig az erősítő HD képes (de legalább lekeverve megszólalnak a HD hangok). A BayTrail-nél is volt korábban ilyen probléma de ott már megoldotta egy driver frissítés, Braswell-hez a jelenlegi állás szerint ez még nem érkezett meg. -
_Smooth
senior tag
De nem jól sejtem, hogy ez a probléma csak azokat érinti, akik a Kodival dekódoltatják az audiót?
Ha HDMI passthrough-t állít be, akkor majd az erősítő feldolgozza. (amennyiben a HD hangokat is képes kezelni)
Mert nekem pl nem akad meg. Igaz, BayTrail-em van, nem Braswell. -
chesterboy
tag
Aki esetleg még nem találkozott vele: Kodi Magyar Kiegészítők A fiúk elég jól haladnak vele, egyre több mindent pakolnak bele.
Köszönet érte nekik -
johnny111
csendes tag
válasz
canniball #40448 üzenetére
Bár nem Koodit használok, és nem Intel IGP, gyanús ha csak DTS-t ír. Nekem HD hangos Emotiva UMC-1 procinál a HD hangsávoknál kiírja a HD hangsáv típusát. Bizonyos HD hangsávokban benne van a klasszikus (DTS, Dolby Digital) "core" hangsáv is, így ezzel kompatibilis a régi renszerekkel. Az erősítő ismerete nélkül szerintem csak a lekevert hangsávokat játsza le.
-
g0dl
addikt
A karácsonyi szabi alatt sikerült összeraknom egy NAS-HTPC szerkezetet linux alapon.
Most csiszolgatom még, és egy dologban elakadtam. Kodi megy, és a rácsatlakoztatott 20*4 LCD is működik.
Azt hogyan lehetne elérni, hogy a navigálás során a listákból ne csak az aktuális elem pl. film látszódjon, hanem alatta a következők is.
Film1
helyett
Film1 -- ez az aktuális
Film2
Film3valami ilyenre gondoltam
<navigation>
<line>$INFO[System.CurrentWindow]</line>
<line>$INFO[System.CurrentControl]</line>
<line>$INFO[System.CurrentControl--következő-elem]</line>
<line>$INFO[System.CurrentControl--következő-utáni-elem]</line>
</navigation> -
hm15
senior tag
Az a baj, hogy nincs.
OE alatt pedig néha kihagy a hang lejátszáskor. Úgy néz ki Windowson most elérhető driverrel legfeljebb DTS vagy Dolby Digital. Minden másra jónak tűnik, de 3D-t nem próbáltam. Azt sem tudom a Braswell támogatja-e a frame packed 3D-t. Windowsos mindentudó alternatíva az összes AMD vagy Intel i3-tól felfelé.
-
varmi2
nagyúr
válasz
JohnnyCash74 #40451 üzenetére
Nekem ezzel indul a kodi, win betöltés után egyből.
-
JohnnyCash74
csendes tag
Azt milyen paranccsal lehet beállítani, hogy W7 indulásánál előtérben induljon a Kodi?
Nekem feljön a taskbar amikor indul... -
generic
senior tag
Sziasztok, jelenleg ezek vannak :
cm110 htpc case
wd 3tb red hdd
kingston 4gb ddr3
60gb ssd kingstonmilyen dc-s lapot ajánlatok ezekhez?
-
canniball
nagyúr
Tudja. Ha nem tudná gondolom ezen hangsávok alatt néma maradna.
Én nem tudom, hogy a DTS mellé és TrueHD esetén ki kéne-e írnia bármit.
Viszont közben csekkoltam Win-ban a hang tulajdonságokat és az erősítő mellett a DTS a "legnagyobb" ami fel van tüntetve, szóval lehet hogy a HD hangokat az OS/driver keveri le. -
Froclee
őstag
persze a videó/audió minősége esélyes, hogy nem vetekszik egy egy jó kis BD REMUX-al, de azért biztos el lehet vele lenni
itt vannak a technikai adatok. nem a legerősebb. -
sb
veterán
válasz
MasterMark #40412 üzenetére
És más kábelnél ha ráírják akkor az semmit nem jelent?
Ami rá van írva (nem mesében, verziószámban) azt tudnia kell a kábelnek. A többi meg humbug.Én akármilyen kábelt vettem eddig ami szembe jött, nem volt vele gond. A 10m-es kábellel sem.
-
canniball
nagyúr
-
Palika71
őstag
-
devil-k
nagyúr
válasz
JohnnyCash74 #40413 üzenetére
Akit komolyabban érdekel a zene, az nem Kodin keresztül hallgatja.
-
canniball
nagyúr
válasz
JohnnyCash74 #40424 üzenetére
-
hm15
senior tag
3D-t nem tudom 3150-en, viszont a HD hang néhányszor kihagyott OE rendszeren, Windowson nem is volt. AM1 3D Blu-ray és HD hang hibátlan. Ha elég a Dolby Digital és DTS, szerintem választás kérdése, OE-hez Linux támogatás miatt jobb lesz az Intel. 4k-ról nem tudok nyilatkozni.
-
JohnnyCash74
csendes tag
Na rájöttem, hogy a port.hu-s screaper nem működik API keyyel sem.
A TheMovies- megy faszán, most azt használom. Egész jól alakul a kodim. Menüpontot is tudtam már kikapcsolni.De nem értem, hogy KODI+PowerDVD?
Hogy lehet másik lejátszót integrálni bele?Visualisationt lehet benne változtatni zene lejátszás alatt?
-
chesterboy
tag
Én most ilyen kábelt rendeltem [link]
-
kokr
tag
Sziasztok!
Most akkor az Intel-es ASRock N3150DC-ITX-el szaggat a 3D?
Az AMD-s ASRock QC5000-ITX/PH-val nem?
A kettő között gondolkozom ezért lenne jó egy biztos válasz azoktól akik használnak ilyeneket?
Jelenleg nem lenne rajta 3D,de nem tudom mit hoz a jövő.
Papírforma szerint a 4K megy mindkettőn.Erről vélemény?Valóban így van? -
róland
veterán
válasz
Oszilaci #40418 üzenetére
Már az 1.1-ben is ott volt: Q. What is CEC?
-
Oszilaci
senior tag
válasz
Celtis #40417 üzenetére
a CEC már benne volt a 1.2a szabványban is
"HDMI 1.2a was released on December 14, 2005 and fully specifies Consumer Electronic Control (CEC) features, command sets and CEC compliance tests"
de az ARC csak az 1.4-től
"HDMI connected devices so they can share an Internet connection;[54] and introduces an audio return channel (ARC),"
szerintem a HIGH SPEED WITH ETHERNET csak 1.4 szabványnak megfelelő kábelre írhatják rá.
-
Celtis
veterán
válasz
Oszilaci #40415 üzenetére
Hát...
Azt látom, hogy van valami HDMI Licensing organizáció, aki 5 kategóriába sorolja a HDMI kábeleket. Gondolom ez valami egyszerűsítés a felhasználók részére, de egy büdös szóval nem említi, hogy ezek melyike tartalmazza pl. a CEC bekötést.
Fizikailag az ARC és az Ethernet ugyanazt az érpárat használja, tehát ami ethernetes az ARC-ot is tud, de a CEC-re csak tippelni lehet. Nyilván a legmagasabb kategóriában benne van.Lehet, hogy a felhasználók 99%-ának ez a besorolás segít, nekem nem.
-
róland
veterán
Megérkezett a kölcsön mSATA SSD.
Napokban próba.
-
Celtis
veterán
válasz
MasterMark #40412 üzenetére
Hmmm. Tényleg így van.
-
Celtis
veterán
válasz
MasterMark #40409 üzenetére
Hogy mi a normális termék, az pl. abban is megnyilvánul, hogy mennyire részletes a specifikációja.
Anno bajban voltam, mert az épp meglévő HDMI kábelemen nem ment át a CEC vezérlés. Biztosra akartam menni, és olyat venni amelyik tutira tud CEC-et és ARC-ot. Hiába volt ezer féle kábel, alig találtam olyat, ahol ez le is volt írva. Super high speed meg gold plated meg minden marketing duma rajta volt csak az nem, hogy be van-e kötve a CEC szál vagy sem. Ekkor találtam rá a Mall-os kábelre.Csak az összehasonlítás kedvéért a két termékleírás:
***KCE-HH5 - 1.4
The KáCsa® cables Expert Line HDMI digitális összekötő kábel, OFC réz vezetővel, aranyozott HDMI csatlakozóval - 5 méter hosszú kivitelben. HIGH SPEED HDMI® CABLE with ETHERNET.***PremiumCord HDMI High Speed kábel, 5 m
A PremiumCord HDMI High Speed + Ethernet kábel műszaki adatai:Felbontás: Max. 4096 × 2160 képpont, támogatott formátum 1080p HD/1080i/720p/720i
Támogatja: HDMI 1.4 és alacsonyabb
Támogatja: 4K, Deep Color, 3D-s, xvYCC (xvColor), Auto Lip-sync, ARC, CEC, HDCP, Dolby TrueHD, HEC
Színmélység: 24-bit (16,7 millió szín)
3D-s video a HDMI csatlakozáson keresztül
Audio kábel visszirányú csatornáján a TV tuner visszaküld egy jelet a házimozi / surround rendszernek
Átviteli hálózati (Ethernet) a HDMI-kábelen keresztül
Aranyozott csatlakozók
HDMI 1.4-es verziója
Szín: Fekete
Kábelhossz: 5 m
Kábel végek:HDMI A típusú (19pins) / M
HDMI A típusú (19pins) / MMég ha gépi is a fordítás és nem is teljesen szakszerű, nekem bizalomgerjesztőbb egy részletes specifikáció, mint a NÉV.
Ha már biztosra akarunk menni...
-
válasz
MasterMark #40409 üzenetére
+1, mi is inkább biztosra mennénk.
-
justice84
aktív tag
Feliratokhoz miért nem használjátok a Super Subtitles-t? Super Subtitles feliratok.info-ról szedi a feliratokat. OpenSubtitle nálam is fent van másodiknak de sokszor a hajam téptem a fordításoktól amit szórakozásból google segítségével töltenek fel pl:A nevem Oliver királynő!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- World of Tanks - MMO
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Futás, futópályák
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3302
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3163, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3242
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest