- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janaboy
veterán
válasz
MaxxDamage #52075 üzenetére
Miért nem írsz a külföldi LG-nek? Mármint az "anya" cégnek.
-
Janaboy
veterán
válasz
SunMount3r #51888 üzenetére
Nekem ez a NUC jobban tetszik : NUC8I3CYSM
Hdmi 2.0b vajon hdrt is tud? -
Janaboy
veterán
Patice van mod h bekeruljenek a hdmi 2.0at nativan tamogato lapok?
Mert ez sűrűn eljon es most nalam is ismét aktuális, keresővel nehéz jó találatot kapni.4k+hdr lehetséges mar vga nélkül?
-
Janaboy
veterán
Ha egy regebbi gépbe rakunk egy 4k kepes vidkarit az jo lenne?
Egy regi asus p5q-em lapba.Alaplapi cucc persze jobb lenne, de tudtommal meg nincs nativ 2.0 hdmis lap.
-
Janaboy
veterán
Esetleg véletlenül vkinek nincs meg az Agymanok eredeti dvdben?
-
Janaboy
veterán
Matx lapokbol is van mar olyan ami 4k kompatibilis?
Integralt lap eleg lenne.
-
Janaboy
veterán
Kis gep sorsa mi lett vegul?
-
Janaboy
veterán
válasz
ttower #44591 üzenetére
olcsóbb
Más a hanggal kapcsolatban egy fórumról:
"Are you/would you be using a passive or active adapter?
A passive adapter merely causes a D++ port to output an HDMI signal. In that case, yes, you should be able to get regular HDMI audio output formats from the card.
An active adapter converts a DP signal to an HDMI signal. DP is not capable of formats like TrueHD and DTS-HD, it can only do multi-PCM audio. In that case you have to have an adapter that is capable of converting a multi-channel DP audio signal into multi-channel HDMI (LPCM) audio signal. Not all active adapters are capable of this--some only allow 2ch audio, for example."
-
Janaboy
veterán
válasz
#48613632 #44565 üzenetére
Jogos, elfelejtettem h te is leveszel 2t
8500 boven jo ar.
Ha kell utalni ilyesmi, akkor szolsz.
A helyszin meg olyan legyen, ami mindenkinek egyforman jo.
Pl ha tobben Bpn veszik, akkor logikusan oda kell.
En nyiregyhazi vagyok, ha tobben kozel laknak, akkor akar ide is johet -
Janaboy
veterán
Kerestem választ de nem találtam..
KodiUbuntu 16.1 Kodi, fekete képpel indul a lejátszás, amig bele nem tekerek..
Van erre vmi megoldás?Köszi!
-
Janaboy
veterán
Szerintetek mennyi esellyel lesz normalis dxva tamogatas hd4330as atihoz KodiUbuntun? Msi minipc..
-
Janaboy
veterán
válasz
MasterMark #43575 üzenetére
Az biztos az van, a kerdes h miert a cpu dekodol? Dxva2 bekapcsolva..amugy olvastam vmit h masoknak is gondjuk van a 16.1el, majd kiprobalom a 15.2t.
-
Janaboy
veterán
válasz
MasterMark #43573 üzenetére
Es kellene?
-
Janaboy
veterán
johnywalker, Patice: köszi a tippet, este majd rákötöm a tv-re és futok még egy kört..
-
Janaboy
veterán
Hali!
Van egy asrock ion330-ht gep, win7 kodi 16.1.
Dvxa bekapcsolva, megis halozatrol egy 13gbos fullhd mkvt 1440x900 felbontason akadozva jatsza.
Tudom h nem mai hw, de nem kellene elvinnie?
Otlet h mi lehet a baj?
Amugy az info szerint a 4 mag (2mag plusz HT), 70-99% kozott ugral.Koszi!
Udv -
Janaboy
veterán
Bajnokpityu a te konfigodrol hol lehet olvasni?
-
Janaboy
veterán
válasz
cinemazealot #42745 üzenetére
Arrol, jelenleg nem, meg lejatszokent nem funkcional, netezesre se hasznalom perpill...na jo akkor igy marad, ha kesobb meg ugy latom szukseget, akkor kap egy ssdt.
-
Janaboy
veterán
Qc5000itx-ph 2 tb wd green, win10..torrent plusz kesobb kodi lenne, szerintetek lenne ertelme a rendszert ssdrol futattni? Ejjel-nappal megy a torrent miatt.
Lci1350es haz-tap cucc. -
Janaboy
veterán
válasz
#48613632 #42532 üzenetére
Az igazsag az, h egy ideje mar osszevolt rakva de normalisan tesztelni nem volt idom, aztan szereztem joaron egy 2tbs vinyot es klonoztam, aztan derultek ki a gondok, amikor vegre hadba akartam allitani, mivel volt addig autoupdate meg rakott is fel frissiteseket, gondoltam a driverek is frissulnek, de mint kiderult nem.
Meg a sebesseg utalhatott is driver hibara, de h ez miert lassitotta be durvan a gepet azt nemtom.
Mondjuk az teny, h a driverek verziojara jobban is figyelhettem volna. -
Janaboy
veterán
No megoldódott a rejtély, a hálókártya driverből felraktam a legfrissebbet és mind a sebességi mind az akadozási probléma megszűnt, olyannyira, hogy teljesen megtáltosodott a gép.
Úgyhogy, aki hasonló esetben van, mindenképp tegye fel a legfrissebb drivert
-
Janaboy
veterán
Köszi az infókat, akkor kap egy tiszta telepítést, aztán meglátjuk!
-
Janaboy
veterán
Tudom, hogy a problémám nem kimondottan eme topik témája, de gőzöm sincs, hogy ezen a topikon kívül hol ismerik még jobban az itx lapokat.
Szóval adott egy QC5000ITX-PH lap, 4gb ram, 2 gb wd green becsomizva egy lc1350miházba (most próbaképpen a rendszert áttettem egy 120-as kingston v300-as sddre, de megoldást nem adott) és Windows 10 telepítés (hivatalos).
Semmi extrémet nem tettem a winre, alap telepítés, volt rajta avg de már azt is leszedtem, windows update kikapcsolva, bár a telepítés után rakott már fel pár updatet. Itt annyi érdekesség van, hogy az első telepítés egy 1tb-os vinyón volt, onnan lett klónozva a 2esre majd arról klónozva a rendszer egy ssdre.
És a probléma: lassú a hálózati másolás mint a dög és beöli az egész gépet. Szóval próbáltam több irányú tesztet, másolást egyebet és lassú annak ellenére, hogy az egész gigabites rendszerben van.
Tehát adott egy asztali gép és egy synology usb station 2 is, amik egy tp-link wdr4300-ba van kötve, illetve van még egy gigabites tplink switch, amik össze vannak kötve (ide kötve a htpc).
Ennek ellenére az usb stationról ~11mbyte/sec-el másol (az asztali ~21mbyte/sec-el), az asztali gépről pedig olyan ~14-15mbyte/secel.Aztán van egy másik (ami lehet kapcsolódik), hogy ha torrenttel töltök le (mindegy, hogy utorrent vagy transmission) elkezdek egy letöltést és úgy behal az egész gép (pedig a feladatkezelő szerint a cpu 50% körül terhelődik), hogy az egész is dadog, elindítani bármit is már csak álom ilyenkor.
Most vagy a klónozás okozott gondot (de nehezen hiszem el) vagy a windows 10 beállítási gond (ez már valószínűbb) esetleg az egyik frissítés kaszálta (ez is valőszínű) vagy pedig a win10 ilyen erőforrás igényes és nem tetszik, hogy közben folyamatosan fullhd képet ad ki.
Remélem minden körülményt leírtam, szerintetek mi lehet a baj és mi a megoldás?
Értem, hogy nem egy acélos konfig ez, de ennyire?(bocs a hosszú szövegért és az esetleges hibákért)
Köszi előre is!
üdv -
Janaboy
veterán
Furcsa azt olvasni, h madvr igy madvr ugy, kozben meg mindig azt mondjatok, h annal jobb minel kevesbe nyulunk a kepbe. Akkor most mi a jo?
-
Janaboy
veterán
Caniball: nem is mondtad, hogy az 1150 Ft-os infrás usb-s távirányítós szettben ilyen frankó a távirányító!
Még az egeret is tudja irányítani!
-
Janaboy
veterán
Ez draga?
[link] -
Janaboy
veterán
válasz
cinemazealot #40907 üzenetére
Igyekszem olvasgatni a Házimozi topikot is..és ott azt írták, hogy bizonyos szint alatt nem vehető észre a "sima" és a HD hangok közötti különbség..de ez erősen rendszerfüggő (is)..
-
Janaboy
veterán
válasz
cinemazealot #40816 üzenetére
Es mihez kell a dual channel?
-
Janaboy
veterán
válasz
cinemazealot #40811 üzenetére
Asrock qc5000es lapjai? Amd vonalon..
-
Janaboy
veterán
válasz
Celtis #39437 üzenetére
Jó, de most mennyi a minimál ram amekkorát megveszel? 2gb? Annyival éppen a win10 is eldöcög..valami háttértár azért az openelechez sem árt, persze biztos elfut egy pendriveról is, de azért annak stabilitása azért nem egy ssd..nagyobb méret esetén meg már kb ott van hogy vesz egy 60 gb-os ssd-t..
-
Janaboy
veterán
válasz
canniball #39365 üzenetére
Úgy tűnik, hogy ez valami asrock betegség lehet..nekem a qc5000-itxph lappal se megy tökéletesen!
Egy Microsoft usb-s infrás szett, a távirányítóval szépen lerakja készenlétébe, fel is hozza, onnan, de ha már teljesen kikapcsolom, akkor nem hozza fel.. olyan mintha az alap feszültség kevés lenne a vevő résznek..
Mondjuk érdekes, hogy a vezeték nélküli USB bill-re se kell fel mindig (Rapoo). -
Janaboy
veterán
válasz
_Smooth #38992 üzenetére
Nekem az AMD-s QC5000-ITX/PH úgy alakult:
Lap: 23eFt.
Memória (4Gb Kingston Fury): 7500 Ft.
Ház: külső tápos ~18eFt (mivel a lap is passzív, így venti nincs sehol)
Tárhely: Tetszőleges nekem 1 TB HDD van rajta ezek ára terjed mondjuk 12eFt-tól..
meg én vettem egy vezeték nélküli billentyűzetet ..ezek ára kb 7eFt-tól.A műszer szerint ennek a fogyasztása így ~20W.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Apple MacBook
- Óvodások homokozója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Metal topik
- OLED TV topic
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- További aktív témák...
- GRADO GW100x bluetooth-os és vezetékes fejhallgató eladó.
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Sony ECM-W2BT
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged