Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• _Smooth

senior tag

válasz Ispy #41235 üzenetére

Részben igazad van.
    De csak egy elemét nem tudja használni, és azt is pénzzé lehet tenni.
    A lap megmarad DC-snek.

Amúgy meg egy picoPSU-val se biztos, hogy olcsóbban jönne ki, ATX/SFX tápokat meg én is kerülöm, ha van rá mód.

------------------------------------------------------------------------------
    Egyébként a merevlemezek is csak felpörgetésükkor van/volt nagyobb felvételük (nem tudom, jelenleg hogy állnak ezen a téren főleg ezek a fogyasztásra kicsit jobban kihegyezett 5400as Green meg Red verziók - és más gyrátók ezekkel egyenértékű darabjai) - ha már használatban vannak, onnantól a 65-ös táp is elég.

Asustor AS 3102T (N3050+2GB RAM+2×2TB RED):
    "Fogyasztás

Az AS3102T a két darab 2 TB-os WD RED merevlemezzel felszerelve 13,8 wattot fogyasztott üresjáratban, a merevlemezek lekapcsolásakor pedig 7 watt környékére csökkent ez az érték. Fájlmásolás és/vagy multimédiás tartalmak fogyasztása közben 14-18 watt közötti értékeket mértünk, de maximális terhelés alkalmával sem láttunk 20 wattnál magasabb értéket a műszeren. Kikapcsolt állapotban 0,6 watt volt a fogyasztás."

Ha felpörgetéskor ennél még mindig jelentősen magasabb fogyasztással bírnak, akkor is kérdéses lehet még, mit bír csúcson a táp.
    -------------------------------------------------------------------------------

Persze, én se kockáztatnék, inkább csak eszmefutattás.
    De mindenesetre nem vetném el a DC-s lap ötletét csak azért, mert cserélni kell a tápot.

Szerk:
    Ezek a RED-ek amúgy se túl éhesek... de egyelőre nem találtam olyan adatot, hogy mennyivel indulnak.

Új hozzászólás Aktív témák