-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-KP-
addikt
hdmi kábelt milyen hosszig lehet biztonságosan alkalmazni? 6-7 méter még ok ?
-
dussy
őstag
Sziasztok!
Androidos tv box kérdéseim merültek fel. A topikban mennyire foglalkoztok hasonló kérdésekkel?
Vagy melyik topikban pörög a téma?
Köszi[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/apple_iphone_13_spigen_tough_armor_kek_tok/friss.html
-
LLKobe
veterán
válasz LLKobe #43090 üzenetére
Közben olvasgattem, és látom hogy samba internetre publikálása nem a legbiztonságosabb, és nem feltétlen jó ötlet.
Tehát a kérdésem a következő lenne: mi a legegyszerűbb biztonságos módja a pi fájljainak elérésére neten keresztül? (Openelec a rendszer)
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
PistiSan
addikt
válasz megema #43092 üzenetére
Nekem az újraindításoknál, be/ki kapcsolásoknál nincs gond, youtube-nál fordult elő már vagy 2x, hogy kilépek a videóból és fekete képernyőt kapok, nem jön vissza a kép, bár ilyenkor a ki/be kapcsolás megy ugyan úgy távirányítóról.
splash képernyő alatt mit értesz?Nekem Ubuntu 16.04 és 17-es alpha kodi van fent, tudom hogy itt még lehet sok hiba a kodinál.
Ami viszont nekem feltűnt win10 után, hogy sokkal halkabb lett minden, most az erősítőt dupla akkor hangra kell vennem mint win alatt kellett ugyan ahhoz a hangerőhöz ugyan annál a sorozatnál.
-
megema
őstag
Másnak nem csinál olyat az Ubuntu N3150-nel, hogy lefagy újraindulás közben? 14.04 és 16.04 alatt is ezt csinálja. Örültem, hogy ettől is megszabadított a 16.04, de ezek szerint csak az alatt a pár nap alatt nem tapasztaltam, amíg még nem volt fent a Kodi. syslog-ban semmi hibára utaló jel sincs. Annyi látszik, hogy legvégül bezáródik az rsyslogd. Viszont splash képernyővel megfagyva marad gép.
-
PistiSan
addikt
2 nap használat után bátran ki merem jelenteni, hogy a kodi 17 felülete átgondolt, logikus felépítésű, könnyen használható.
Eleinte furcsa volt, de nagyon megszerettem rövid idő alatt. -
LLKobe
veterán
válasz envagyok #43089 üzenetére
Üdv!
Pi-n OpenElec alatt lenne egy problémám, de már nincs ötletem, segítsetek légyszi.
Samba megosztást szeretnék kívülről elérni. Pi-n samba engedélyezve, routeren átengedve a 139-es és 445-ös port, és kívülről szeretném eléni a samba megosztást:
\\külső ip
windows explorerbe beírva. így be kéne jönnie a pi-n lévő samba share-nek.
Az én htpc-men ez gond nélkül megy, a rokonom pi-jén nem
Pi-n is a fent említett két portot kell kiengedni a sambának?Előre is köszi
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
envagyok
veterán
Asrock beebox n3000-essel lehet a displayportra hdmi 2.0 átalakítót tenni?
-
róland
veterán
Kb. 14.500,- (szállítással együtt) a Puls-Eight-től: [link]
djnice: Kösz! Ilyenre gondoltam.
Canniball: Jó az ötlet. Megnézem, mennyire lóg be így a processzor hűtőbordája fölé.
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
canniball
nagyúr
válasz róland #43080 üzenetére
Nekem ugyan nem ilyen adapterem van hanem 2,5" SSD-m, de azt simán be tudtam applikálni az említett lemez nélkül: annak egyik csavarját a ház végében betekertem a helyére és amikor jött ki a túloldalon alá toltam az SSD-t (a menete pont passzol). Igaz így csak egy csavar rögzíti, de arra pont elég hogy ne mozduljon el, mozgatva meg amúgy sincs a ház. Sőt, ha nem cipeled szerintem akár lecsavarozás nélkül is betolhatod valahova ahol nincs útban és ahol valamennyire megfogják a kábelek.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
an0ny
tag
nincs valakinek eladó pulse eight hdmi cec adaptere?
-
-
róland
veterán
Van egy ilyen DeLock átalakítóm.
Tud valaki a fentinél kisebb, nem 2,5"-os merevlemez helyre beépíthető, SATA-mSATA half size átalakítót? Szeretném a Chieftec IX-03B házból kivenni a felső merevlemez tálcát, hogy jobb legyen a szellőzése, viszont a fenti DeLock terméket csak arra tudnám rögzíteni.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
törölt tag
-
Patice
Topikgazda
válasz megema #43067 üzenetére
Királyság!
Számítottam rá, hogy pár nap és rendben lesz minden 16.04-en is.
Nálam a legutóbbi 15.10-es felrakással sokkal jobb, folyamatosabb volt az új menü, főleg a beúszó elemek mozgása, korábban elég erős tearing effect volt. (A menü felülete tudtommal nem hardveresen gyorsított, így proci igényesebb feladat egy animált menü, stb.)
Nekem sosem volt ilyen lassú a rendszer, vagy nem kellett sosem várnom a ki-be lépésekre. SSD-re telepítetted? Csak ilyesmire tudok tippelni, mert pl. ha lassabb pendrive-ra, vagy HDD-re kerül a rendszer, akkor pl. a médiatár olvasása lassíthatja a folyamatot, attól függően, hogy hol van a médiatár (NAS-on, szerveren, vagy helyi gépen ugye).
Hamarosan én is belevágok, kipróbálom a szerver gépemen.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
cinemazealot
addikt
válasz bozsozso #43071 üzenetére
Windows fut az asztali gépen? Ha igen, indítsd el a Task Managert, és amikor bekapcsolod a Kodit, gyorsan válts át rá ALT-TAB-bal és figyeld, hogy van-e olyan erőforrás, ami erőlködik. Kilépéskor ugyanez.
Kipróbálhatod azt is, hogy ha leakasztod a hálókábelt, akkor is csinálja-e ezt. Nekem pl. Windows Intézőből vagy Ubuntu mappanézetből kínszenvedés megnyitni egy-egy Samba megosztást (lassú), viszont a Kodi hipp-hopp be tud lépni.
(#43075) bozsozso
Püff neki! Never mind.[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz #75912448 #43035 üzenetére
A Silverstone ML 03/04 szériás házakkal kapcsolatban: pont most váltok egy ilyenre. És pont beszívtam egy picikét. Azt írja 70mm magas hűtő fér el... igen, ha a ház tetejétől mérjük, de ott fut el a proci fölött keresztbe az a merevítés ami levesz majdnem 1 centit abból a 7-ből.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Segítségre lenne szükségem. Nem bírok rájönni mi lehet a gond. Az asztali pc-men(i3-530 8Gb RAM 64Gb SSD és ati 5450 videókártya) már elég régen fent van a kodi 16 amivel eddig nem is volt semmi gond. Most amikor elindítom már a kezdőképenyő is több 10 másodpercig látható és utána jelenik csak meg a menü, de még a médiatár frissítése el sem indul. Filmekbe belépve percek amíg megjelenik a tartalom a film elindítása is több percet vesz igénybe, de a filmet rendben lejátsza. A gépen minden egyéb a szokásos sebességgel működik. Procit néztem nincs leterhelve. A filmeket nason tárolom. Nem volt semmilyen hardveres változás a gépben. Több napja ezt csinálja. Kodiban nem változott semmi.
Mit kellene megnéznem mi lehet a gond?
-
Pgabor79
aktív tag
Tudtok ajánlani olyan univerzális távirányítót ami tudja ezt:
- TV nézéskor egyszerre kapcsolja be a TV-t és az STB-t.
- Mozizáskor gombnyomásra átvált másik HDMI forrásra, majd bekapcsolja az AVR-t, és a média lejátszót.
(Talán makrózás ennek a becsületes neve?) -
megema
őstag
válasz Patice #42960 üzenetére
Helyre rakták az EGL-es Kodit, már telepíthető. A menü sokkal folyamatosabb 16.04-en, érzésre nem esik le az FPS idle-ben. A hang sem megy el. Nagyjából teljesen elégedett vagyok.
Most már csak két bug zavar a Kodi v17-ben:
- Nem görgeti a filmek leírását lista nézetben, csak a konkrét film információ között.
- Ebben az új fájlkezelő menüben az egyes videofájlokra lépéskor több másodpercet kell várni, hogy oda is lépjen a mappán belül. (Ezt most nem ellenőriztem, de egy hete még így volt.) -
zenwalk
senior tag
Sziasztok
50k körül össze lehet rakni mini-itx méretben egy lejátszásra, mappák megosztására és torrentezésre szánt gépet? Lejátszás hálózaton keresztül menne, előfordul, hogy egyszerre 2 TV-n, max felbontás FullHD. 3D, BD, 4k nem kell. Szeretnék még megosztott mappákat is, amit az otthoni hálózatról és külső hálózatról is el szeretnék érni, + torrent 24/7. Ennyi pénzből össze lehet rakni? -
PistiSan
addikt
Aki ubuntu szerver használ beeboxon, hogy sikerült a gyári beépített infra vevőt működésre bírni?
Órák óta ezzel szenvedek. -
törölt tag
válasz #75912448 #43036 üzenetére
...vagy inkább ez: STREACOM ST-NANO150 HTPC NANO PSU, ha már szóba került táp kérdés és nincs keret HDplex+adapter+(lineáris) tápra, vagy igény sem merül fel rá, de PC-s kizáródik. Továbbá ha bohóckodás nélkül szükség van +12V-ra (is), illetve több 3,5" HDD-t biztonságban tudni bootoláskor (is).
[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Szeretném felrakni a beebox-ra (N3150) az EGL-es kodi verzót, Intel VAAPI howto with Krypton v17 based on Ubuntu 16.04 server leírást követném, de már a letöltésnél Not Found-ot kapok az első lépésben amikor le akarom tölteni a "xenial-server-amd64.iso" verziót.
Valami más elérhetősége van ennek az image-nek?
Jól gondolom, hogy a kodi oldalárból letölthető kodibuntu 14.0 nem tartalmazza a fenti EGL-es dolgokat? -
dualcore
őstag
válasz bajnokpityu #43048 üzenetére
-
-
-KP-
addikt
üdv,
sorry a láma kérdésért, de htpc-ről hogy szokás kilőni a képet egy hd tv-re manapság? clone/extended desktop és áthúzom a filmet a tévére, vagy ennél jobb/fejlettebb megoldások is léteznek már?
-
dualcore
őstag
válasz bajnokpityu #43045 üzenetére
Ez mind szép, de hol lehet pipát tenni?
Windows-ban ennyit látok, VLC-Kodi- MPC-HC stb. pedig elvileg kiadja a sok.1-et, csak nem jelenik meg az erősítőn. -
Balerik
aktív tag
válasz bajnokpityu #43045 üzenetére
de nagy vonalakban: vegyél jó tápot, jó nagy vidkarit, majd hűtsd le, állítgasd hónapokig, h a láncodhoz szabva a lehető legjobb képe, hangja legyen, aztán hagyd abba a moddolást, és nézz minél több filmet.
[ Szerkesztve ]
Elmúlik.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Janaboy #43038 üzenetére
nem engedélyeztem még az 1 éve készülő cikket a logouton. maaajd, ha sok időm lesz. szó volt benne, hogy meddig jutottam a zenés PCvel, ami projekt aztán a eladásra került, a filmes rész ről is elkezdtem irkálni.
de nagy vonalakban: vegyél jó tápot, jó nagy vidkarit, majd hűtsd le, állítgasd hónapokig, h a láncodhoz szabva a lehető legjobb képe, hangja legyen, aztán hagyd abba a moddolást, és nézz minél több filmet. a több kisebb-nagyobb fölös körről meg itt-ott irogattam.
dualcore: bitstream-et pipálgasd be, ahol csak tudod
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz cinemazealot #43042 üzenetére
Abba a házba egyébként Micro-ATX lap is rakható, de nem volt megadva konkrét elképzelés. Azon az MSI-n található HDMI, DVI és M.2, én erre építkeznék szívesebben. Biztos van hasonló felépítéssel mATX is lap is, de ha változna a ház ITX irányában, akkor a rendszer fő elemeit nem kell bolygatni.
Igen, MSI-nek nekem bevált a HDMI kijárata, nem ciripelgettek, jó minőségűek. Nyilván sorozatról sorozatra változnak, hol egyik lap jó/jobb, hol másik.
(#43041) Bornie127
Táp és házzal igen nagy a mozgástér, ház pedig mindig a legnehezebb választás.
-
cinemazealot
addikt
válasz cinemazealot #43037 üzenetére
Ehh... közben rájöttem, hogy az az MSI Mini-ITX, az ASRock meg Micro-ATX, ami elég komoly szempont.
-
Bornie127
senior tag
Köszönöm szépen, egy ilyen ajánlásra voltam kíváncsi!
Nem az 5xx lesz, 280, vagy a 290-es széria. Ez is nagy előrelépés lesz a Magnat Monitor 1002 5.0 szetthez képest, bár szerettem. -
Janaboy
veterán
Bajnokpityu a te konfigodrol hol lehet olvasni?
Janaboy
-
cinemazealot
addikt
Az Intel Pentium G4500T-t a viszonylag alacsony TDP miatt javasoltad? Mert pl. a G4400 már 17e Ft körül elvihető, igaz, annak nagyobb a TDP-je.
Illetve alaplapból én most az ASRock H110M-HDS-sel szemezek, de elsősorban az alacsony ára miatt. Az MSI a hangja és az M.2 foglalat miatt lenne jobb választás?
Mondjuk, én most nem HTPC miatt kutakodom, hanem amolyan mindenes teszt szervert gondoltam összerakni, de érdekelnének az érveid, mert akár még HTPC szerepet is kaphatna a jövőben.
-
törölt tag
válasz Bornie127 #42993 üzenetére
Érdekes kihívás, megpróbáltam mindent szem előtt tartani, amit kívánsz, ha a HDD ára nincs benne a kb 120-as keretben.
Alaplap: ITX MSI H110I PRO (HDMI, DVI, DDR4-2133, M.2 20Gb/s) HDMI és DVI kimenettel esetlegesen 2 megjelenítőhöz. 22k
CPU: Intel® Pentium® Processor G4500T 35 W TDP (3M Cache, 3.00 GHz). Intel honlapja szerint multimédiában megfelel a népszerű i3-6100T-nek, Windows alatt nincs HD hang és 3D limitáció, magyarul full support. Némi erő is lakozik benne, ha a gyári Kodi képskálázó algoritmusoknál jobbat futtatnál, pl madvr, torrent és egyebek mellett sem lesz gond egyéb feladatokkal, s nem utolsó sorban lehet általa mozogni Linux és Windows világában, támogatás nem akadály. 24k
Mem: (2x4GB) DDR4 2133MHZ. 11-14k
SSD: PLEXTOR 128GB M6e M.2 PCIe 2280 PX-G128M6e. Ha már az alaplap támogatja, használjuk ki az M.2 foglalatot. 23k
Ház: 3.5" HDD x 2 figyelembevételével Silverstone SST-ML03B Milo. A ház alkalmas a HDD-k szellőztetésére is, OK nem a legszebb, legmodernebb, de nem is bazi ronda, elfér benne 2 db 3,5" HDD és árkeretből sem futunk ki. 25k
Táp: 12V 102 Watt DC tápegység (12V DC / 8.5A) + PicoPSU-120 12V DC-DC ATX tápegység. Úgy gondolom el kell vinnie a rendszert 2 HDD-vel is, kis rádobással választhatsz nagyobb adaptert, nagyobb tápot, mint az ugyanitt található 150/160W kiszerelés. 23e
Ha úgy gondolod PC-s táppal jobban érzed magad, választhatsz ennyiből korrekt minőségűt, de én magam HTPC-ben nem szeretem (ház szabvány Power Supply 1 x standard PS2(ATX), depth limit = 140mm). Nem mindegy melyik JBL Studio szetted érkezik, az 5xx sorozat már elég jó, hangminőség szempontjából szerepet játszhat a táp minősége, bizonyos szint alá semmiképp ne add.
Ha nagyobb lenne a keret, vagy picit még tudnál mozogni felfelé, i3-6100T-t ajánlanék procinak, HDPlex 250w hifi tápot Dell adapterrel.
[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban hogy egy Pentium G3260 -as proci elboldogul-e youtube-on az 1080p -s videók akadásmentes lejátszásával.
Vagy árában olyan procit aminek az IGP -je bírja?
Előre is köszönöm.
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
Htpc ről való filmlejátszással van gondom és kérdésem.
Mpchc használok+ madvr van hozzá még kiegészítésnek. A neten találtam egy cikket "microzé filmek optimális lejátszása" címmel.
Mindent beállítottam annak megfelelően,de a lejátszás néhány filmnél nem folytonos,olyan mintha ugrálna kép kissé.
Valakinek hasonló problémája volt már,és tudna segíteni?
Full hd mkv fájlokat szoktam tölteni, x264 kódolásút,és a lehető legnagyobb bitrátájút.
Minden segítséget szivesen fogadok.
Üdv. -
Prosectura2
tag
válasz Patice #43020 üzenetére
Így telepítettem fel: [link]
Ez fagyott, ekkor próbálkoztam a stabil verzióval: [1.1.4 Downgrading to a stable version from a development version]
Azóta kiderült, hogy nem a HDMI kimenetre állított hang miatt van, visszaállítottam az alapértelmezettre, és így is fagy, bármilyen helyzetben, mindegy, hogy éppen használom-e a kodit, akkor is fagy, ha ki van kapcsolva a tv.
Az az érzésem, hogy a telepítésnél javasolt /etc/init/kodi.conf fájl lesz a ludas, ez elvileg egyrészt automatikusan elindítja a kodit, másrészt automatikusan újra el is indítja, ha pl. én kill paranccsal lelőném.
Most leszedtem teljesen a kodit, a hétvégén nem leszek itthon, remélhetőleg így nem fog fagyni (amíg nem tettem fel, addig nem volt ilyen), aztán megpróbálom a kodi.conf nélkül feltenni, hátha úgy jó lesz.
-
PuMbA
titán
Apollo Lake-ben ugyanaz a GPU lesz, mint a Skylake-ben az pedig nem teljesen támogatja a 4K-t, ha megnézed Patice hozzászólásában a cikket Kaby Lake-ben lesz teljes 4K támogatás HDMI 2.0-ával és keveset is fog fogyasztani a legkisebb asztali változat, mint eddig mindig 20-40W volt terheléstől függően, hiába 54W-os TDP osztályban van. Windows 10 szerintem
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
Ha a fogyasztás is fontos, akkor neked is az Inteles integrált procis lapok lesznek jók.
A pontosítás kedvéért:
Skylake --> Kaby Lake deszktop vonalCherry Trail (Braswell) --> Apollo Lake (Broxton) alacsony fogyasztású procik
AMD-t nem követem annyira, de nekik is van hasonló termékük:
A Kabini vonal, azaz az AM1 foglalatos alaplapok + AMD Athlon Sempron procik --> 25W TDP
Vagy az alaplapra integrál A4-5000-es APU --> 15 W TDP
Ezek utódjai, ill még alacsonyabb fogyasztású változatai laptopokba, beágyazott rendszerekbe kerülnek, az AMD ezekből nem csinált számunkra is megvásárolható terméket.
Intel esetén a Braswell jelenleg 4-6 W TDP-vel operál. Kb. ez várható a Broxton esetében is (6.5W TDP a legerősebb opció, de állítólag 10W TDP-ig skálázhatók).
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz bajnokpityu #43017 üzenetére
Na azt nem tudom, az NVIDIA-nál híresen vacakolni kellett eddig mindig egy kicsit a kadencia helyességgel
Joshi: Az év végén jövő Intel Kaby Lake tudni fogja
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
+Patice
Mivel fontos lenne a fogyasztás ezért inkább igp-ben gondolkoznék, akkor elvileg Intel vonalon az Apollo Lake jó lehet? Az AMD-nek nincs olyan egybe cucca (cpu+gpu) ami tudja ezeket?
A másik kérdés hogy Windows vagy Linux alapokra helyezzem a htpc-ét?
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz Prosectura2 #43019 üzenetére
Teljesen eltávolítottad az előző verziót, vagy csak "rátelepítetted"?
Másra használod a gépet, vagy csak filmlejátszás?
[ Szerkesztve ]
-
-
Patice
Topikgazda
válasz Pgabor79 #43004 üzenetére
A vas rendben lenne ehhez a tervhez, a megvalósítás már nem olyan egyszerű. Az Ubuntu Server + Kodi szerintem jó alap, de ahogy előttem is írták, az XPeno-hoz virtualizálni kell, ami csak azért problémás, mert valahogy "oda kell adnod" a HDD-t az XPeno-nak és ez nem olyan egyszerű.
Ha egy HTPC + NAS kombó a cél, akkor én a helyedben utánaolvasnék, hogy adott szolgáltatást hogyan tudod Ubin megvalósítani. Legtöbb embernek a NAS funkciók kimerülnek abban, hogy elérhető legyen a gép tartalma belső hálón és tudjon torrentezni. Ez XPenology nélkül is megoldható, simán telepíteni kell csak egy Samba, meg esetleg egy NFS szervert és létrehozni a megfelelő felhasználókat megfelelő jogosultságokkal és ezzel meg is vagy. Mindezt persze parancssorban. Transmission felrakása szintén nem nagy kunszt, ezt meg lehet vezérelni TM GUI-val másik gépről. A további szolgáltatásokat ugyan így egyenként meg lehet csinálni, utánaolvasással, kereséssel és a végén lehet egy teljesen személyre szabott cuccod. Ubuntura van rengeteg leírás szerencsére.
(#43007) Prosectura2:
Jól értelmezem, hogy két Kodi verzió van fönt egyszerre? Ha igen, miért? A fagyás oka simán lehet az, hogy "harcolnak" a HDMI Audio eszközért és mivel az egyik foglalja, nem fér hozzá a másik.
(#43015) nlpK:
Nem.
Ezeket az igényeket ilyen áron max. az év végén megjelenő integrált IGP-s Intel lapok (Apollo Lake alapokon) fogják tudni valószínűleg (a 3D-ben sajnos nem vagyok biztos így sem). Jelenleg ez még túl nagy elvárás ilyen áron.
HiMedia Q10 Pro jó lehet, meglátjuk mi sül majd ki az Androidos Kodi-ból, jelenleg még wrapper-rel a HiMedia saját lejátszóját kell meghívni a Kodi-ból, hogy menjen pár hirdetett fícsör (3D, HD hang, stb.)
(#43017) bajnokpityu:
Én szívesen ajánlom az Intel IGP-t, akinek elég egy alap megoldás. Win10-en is próbáltam 16-os Kodival és nem láttam döccenést, ricegést és a hangja is teljesen rendben van HDMI-n.
Szerintem sokat fejlődtek/fejlődnek és manapság már teljesen jó alternatíva.ŐŐŐ most hétvégén ráérnék esetleg elvinni a Braswell-t hozzád, ha még kíváncsi vagy rá.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Azt kérdezném, hogy 55K-ból ki lehet e hozni egy korrekt, mindent "megzabáló" és megbízható HTPC-t?
És ha igen, kérnék a komponensekre is ajánlatot.Feltételek a mai elvárható szokásosak mellett a 3D iso és a H.265 reccenésmentes, kadenciahelyes lejátszása lenne. Amennyire lehet a minél szebb képminőség mellett. Valamint, hogy Router-re kötve is lehessen azon keresztül, akár nagyobb bitrátájú filmeket is lejátszani rajta.
(Ezen kívül jó lenne, ha nem kellene a házát havonta takarítani.)
Jelenleg a Himedia Q5/Q10 Pro lenne a másik alternatíva a HTPC helyett és érdekelne, hogy nem járnék e esetleg az utóbbival mégis csak jobban ebben az árban...
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
megema
őstag
válasz Pgabor79 #43004 üzenetére
Az Xpenology tudtommal egy op. rendszer, tehát maximum virtualizálva tudod Ubuntu mellett futtatni. Emellett kicsit macerás a telepítése, frissítése is, én inkább nem foglalkoztam vele.
Én is HTPC-nek és NAS-nak egyaránt használom a gépet. Kipróbáltam az OpenMediaVault 3 nevezetű, Debian 8.3 alapú, NAS-nak kihegyezett rendszert. Sajnos N3150-ra váltás után nem volt hajlandó elindulni rajta a Kodi, se semmilyen grafikus felület. (Sima Debian 8.3 is ugyanúgy problémás volt.) Valószínűleg túl régi kernel és/vagy driver van benne, pedig nagyon jó kis webes felületet csináltak hozzá.
Vannak más, NAS-nak készített rendszerek is, amik már egy kicsit komolyabb felhasználásra valók: a FreeNAS és a NAS4Free, FreeBSD alapokon. A Kodi viszont nem támogatja a FreeBSD-t. Ettől függetlenül, úgy néz ki elérhető csomagként FreeBSD-re, ki kéne próbálni...
Én inkább maradtam az Ubuntunál. Még mindig ez jár a legkevesebb szívással Kodi szempontjából (az OpenELEC-et leszámítva), de így nincs webes felület. Nekem nem akkora probléma, nincs gondom a parancssorral sem.
-
devil-k
nagyúr
válasz radi8tor #43012 üzenetére
Amennyire peches vagyok mindig felé szoktam 1 picivel lőni, abból baj nem lehet. Az az igazság, hogy kb. 120.000 max. bruttóból akarom/szeretném kihozni. Nyilván jobb lenne, ha ennyi sem lenne, de dolgozós, olykor filmezős gépnek kiváló lehetne. Nézem, hol tudok faragni. Segíthetsz is.
A házimozi szegmenshez képes "low-budget". Semmivel nem lennék előrébb, ha egy Asus VIVO PC-t vennék mondjuk.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Prosectura2
tag
Sziasztok!
Találkoztatok már olyan hibával, hogy a Kodi állandóan lefagy, ha az audio kimenetet HDMI-re állítom?
Asrock J1900-ITX, Ubuntu Server 14.04 + Kodi 16.0 és 16.1.Tökéletesen működik, de amint átállítom a hangot a HDMI kimenetre, perceken belül lefagy az egész rendszer, még ssh-n sem érem el.
Hangot meg persze a tv-re lőném ki HDMI-n keresztül.Légyszi segítsetek, mert ezen kívül minden flottul működik, de erre nem találtam megoldást.
Köszi
-
devil-k
nagyúr
Barátaim!
Streacom ST F7CB Alpha kuckóhoz keresek paneltápot és adaptert. Ki, mit tudna ajánlani? Ez egy low-budget gépecske lesz, amin BD filmek is fognak olykor futni, szóval nem ez a házimoziszegmens annyira. Ettől függetlenül nem szeretnék semmi gagyival befürödni.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
törölt tag
Valahol olvastam, hogy júniusban már első Polaris VGA-k megérkezhetnek. HDR támogatás is hamarosan kiderül, valamikor év eleji infók szerint azt is tudja majd. De a többi érkező platform HDR támogatása egyelőre full homály számomra, HEVC egész biztos egyiknek sem lesz probléma
-
Pgabor79
aktív tag
Segítsetek please!
Fellelhető valahol step-by-step leírás Ubuntu server+kodi+Xpenology telepítéshez? Szeretnék egy ilyen "mindenes" gépet összerakni...
Csinált már valaki ilyet közületek?
(Ami a vasat illeti: N3150 + 4GB RAM + 2TB WD RED) -
canniball
nagyúr
válasz Bornie127 #43002 üzenetére
Remek, okoseszköszre a Kodihoz van torrent kliens (ami gondolom tabletről vezérelhető, de erről majd a többiek megmondják a tutit, én nem használom) és megoldható a távirányítás is.
Az OS-t a következő miatt kérdeztem. Ha új lapban gondolkozol (és gondolom nem baj ha minél olcsóbban megúszod) akkor Intelnél a Braswell vagy AMD-nél az AM1 lenne a választási lehetőség, de előbbinél Win alatt nincsenek HD hangok, ami ugye neked kéne. Amennyiben hajlandó vagy kicsit kísérletezni nézz rá az OpenElec-re, pendrivera is telepíthető és kb. csak next-next ismeret kell hozzá.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest