- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
pszihopata85 #41070 üzenetére
Nem olyan régen én is egy ilyen "szerelemgyereket" szerettem volna létrehozni, végül ma meg is született, mert ma kaptam meg az OS alá szánt 32 GB-os USB3.0-ás pendrive-ot. Feltettem rá egy Ubuntu 14.04.3 LTS + VLC + Kodi + Samba konfigurációt, a pendrive mellett pedig ott figyel 4 db HDD (ebből 2 db RAID1-ben (tükör)) és gyönyörűen működik. Nem egy kapkodó idegbolond, mert a gép egy 1. generációs HP Proliant Microserver, aminek sajnos csak SATA2-es és USB2.0-ás csatolói vannak (előbbiből 5 db, tehát ha a pendrive mégis lassúnak bizonyulna, idővel átállhatok egy ötödik HDD-re vagy SSD-re), de a célnak tökéletesen megfelel. Nyugalmi állapotban 4 vinyóval ~50 wattot fogyaszt, és lejátszáskor is bőven 60 alatt marad. Talán bekapcsoláskor felugrik 80-ra, de nincs precíziós műszerem, nem tudok pontos értéket mondani.
A RAID0-át (összefűzés) szerintem is felejtsd el, az alapvetően egy vészmegoldásként lett létrehozva. Akkor már inkább Te is egy pendrive-ra tedd az OS-t (bár nem tudom, Windows-nál ez járható út-e). Ha szerencséd van, túl sokat nem fog irkálni működés közben. Nálam ez azért is esélyes, mert a gép kapott 8 GB RAM-ot, így valószínűleg swap-elni sem fog az életben soha.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Ford topik
- Medence topik
- Hegesztés topic
- Microsoft Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged