Új hozzászólás Aktív témák

• cinemazealot

addikt

válasz pszihopata85 #41070 üzenetére

Nem olyan régen én is egy ilyen "szerelemgyereket" szerettem volna létrehozni, végül ma meg is született, mert ma kaptam meg az OS alá szánt 32 GB-os USB3.0-ás pendrive-ot. Feltettem rá egy Ubuntu 14.04.3 LTS + VLC + Kodi + Samba konfigurációt, a pendrive mellett pedig ott figyel 4 db HDD (ebből 2 db RAID1-ben (tükör)) és gyönyörűen működik. Nem egy kapkodó idegbolond, mert a gép egy 1. generációs HP Proliant Microserver, aminek sajnos csak SATA2-es és USB2.0-ás csatolói vannak (előbbiből 5 db, tehát ha a pendrive mégis lassúnak bizonyulna, idővel átállhatok egy ötödik HDD-re vagy SSD-re), de a célnak tökéletesen megfelel. Nyugalmi állapotban 4 vinyóval ~50 wattot fogyaszt, és lejátszáskor is bőven 60 alatt marad. Talán bekapcsoláskor felugrik 80-ra, de nincs precíziós műszerem, nem tudok pontos értéket mondani.

A RAID0-át (összefűzés) szerintem is felejtsd el, az alapvetően egy vészmegoldásként lett létrehozva. Akkor már inkább Te is egy pendrive-ra tedd az OS-t (bár nem tudom, Windows-nál ez járható út-e). Ha szerencséd van, túl sokat nem fog irkálni működés közben. Nálam ez azért is esélyes, mert a gép kapott 8 GB RAM-ot, így valószínűleg swap-elni sem fog az életben soha.

Új hozzászólás Aktív témák