- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Üdv!
A kodi.tv oldalról lekaptam a Krypton RC4-et, és a Kaspersky vírusnak érzékelte. Jól gondolom, hogy csak false riasztás, ugye?
Felrakni még épp sikerült, azzal már nincs baja, csak a telepítő nem tetszett neki.
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Ma építettem össze az adatlapomon található konfigot. DVI-on egy monitor, HDMI-on az adatlapomon lévő philips tv van.
Kodi beállítva, hogy teljes képernyőn a TV-n fusson, Kodin belül pedig be van állítva, hogy mindig szinkronizálja a képernyőfrissítést. Ugyan úgy van minden belőve, mint eddig minden konfigon, meg mint ennél a konfignál, csak dVGA nélkül, de most valamiért a 25p-s SD filmeknél akadozik a lejátszás. Nvidia vezérlőpult szerint 50Hz-re állítja a képfrissítést, tehát elvileg jónak kellene lennie, de mégsem az.Driver hiba volna, vagy mi?
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Üdv!
A Kodi beállításait/kiegészítőit/műsortárat miként lehet átmenteni win újratelepítéskor?
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz Barthezz2 #26801 üzenetére
Na, végül mégis Node 304 lett, és ahhoz képest, hogy nem olyan "kicsi" házikó, ebben sem egyszerű elférni. És elméletileg még egy combosabb VGA és plusz 1 merevlemez, vagy plusz 3 merevlemez is belemegy, csak azt nem tudom, akkor a kábeleket hova tenné az ember. Akkor már egy moduláris táp sem nagyon lenne előny, mert ahhoz is kellene elég sok tyúkbelet tenni, hogy minden etessen az ember.
A gyári kis hűtést(Asrock E350M1) meg lecseréltem egy 12-es hűtőre:
Bocs a képekért, a fényképező nincs itthon..
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz canniball #26793 üzenetére
Igaz, jobb ha nem kísértem a sorsot.
A házzal kapcsolatban meg nem tudok dönteni. Ilyen kis házban, ami most van, melegszik, ergo kénytelen vagyok a ventit pörgetni, tehát hangos is. Olyan ház, mint a Node 3 meg nagy. Mármint persze úgy alapban kicsi, csak mégis vagy 4x akkora mint a mostani LCPower.
Bár lehet nem agyalok tovább, bepakolok abba minden HDD-t, beteszem valamelyik sarokba, aztán jó lesz HTPC-nek is, meg hálózati tárolónak is, és egy eldugott sarokban fel sem tűnikEverybody lies.
-
MODERÁTOR
Kicsit kezdem tovább gondolni a HTPC dolgot...
Brazos platform tök megfelel a céljaimnak, csak a kiválasztott házzal nem igazán vagyok elégedett, úgyhogy gondolkodom egy másikban, és így keresgélés közben akadtam a Node 304-re. Ez viszont akkor már NAS-nak is tök jó lenne, és a Brazosal talán fogyasztásilag sem lenne vészes.Ebbe a házba viszont ATX táp kellene, de azon agyalok, hogy ha a jelenlegi házam tápját beletenném(LCPOWER LC-1370Bmi 75W), az is jó lehet. De vajon ha egy Asrock E350M1 lapot megtámogatok 4-5(jelenleg 3 van, de ugye bővülhet) merevlemezzel, akkor elég lenne az a 75W?
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz canniball #26422 üzenetére
És akkor mit kellene?
Speedfan indít, miután betölt, belövöm a PWM1(ez a plusz hűtő) alatt 1%-ra, így pörög 1300-at, de akár hibernálok, akár készenlét, akár restart, visszateszi 33%-ra.
Hol, vagy mit kell állítani ahhoz, hogy ott is maradjon, ahova tettem?Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Az Asrock E350 M1 deszkához van valami windows-os hűtő vezérlő cucc?
Tettem a házba egy ventit, egy régi AMD processzor hűtő, de az UEFI-s beállításokban Level1-en is 2000 felett pörög, és porszívó hangzást eredményez. Van valami módszer, amivel még lejjebb lehet venni a fordulatot? Speedfan megfelelne, de nem akarja megjegyezni a beállításokat, még akkor sem, ha csak készenlét/hibernálás van, mert visszakapcsoláskor újra gyorsan pörög, az meg elég macera, hogy minden bekapcsolás után állítgatni kell..
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Ez volt az első, amit megnéztem, mindenhol 0-án van. Meg csak maga a videó kap gyászkeretet, mert az XBMC ekkor is teljesen a kép széléig ér. Nem értem, ugyan az az XBMC, mint a laposomon, meg korábban az asztali gépemen volt, de ilyet még sosem csinált..
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Megjött a cucc, szépen össze is raktam, de akadt egy kis gondom.
Régóta használok XBMC-t, de ebbe még sosem futottam bele, és nem találok megoldást. HD filmek frankón mennek, de az SD filmek esetén hiába 16:9, és hiába jó a scaling, akkor is rak egy vékonyabb fekete keretet a film köré. Csak a film köré, maga az XBMC ekkor is teljesen kitölti a képernyőt.Ez mitől van, hogy lehetne helyre hozni?
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Skacok, XBMC-hez egy kérdés:
Mit kell ahhoz tenni, hogy a betallózott könyvtárakban lévő tartalmakat megfelelően lássa? Értem ez alatt, hogy a filmeket, zenei albumokat rendesen, médiatartalomként kezelje, és besorolja a megfelelő helyre? Mert jelenleg csak a "File" részre kattolva a könyvtárszerkezetben tallózva tudok csak mindent elindítani..
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Kellene valami médialejátszó, de mivel egyikben sem bízok annyira, hogy tökéletes lesz, így elkezdtem HTPC felé nézelődni. A következő konfigot néztem eddig:
ASROCK E350M1
2Gb DDR3
1Tb HDD(3,5"-es, már adott)
MODE COM Feel 202Pár kérdésem lenne. Egyrészt, ez a lap az integrált processzor/vga kombóval elég egy HTPC-nek? Windows 7 - XMBC párossal használnám. Képes mindenféle 1080p-s filmek, netán BD lemezek lejátszására?
A másik, hogy a házhoz lévő 96W-os táp elég lehet? Esetleg ha később egy BD meghajtót is kap?Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest