Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badboys
őstag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Szerinted mi az user error, ha a link nem működik amin valami szart küldenének a vissza vitelhez. Nos ez nem csak nálam nem működik hanem vannak még páran rajtam kívül is. Meg nyugtatásképpen nincs fiókom anélkül vásároltam 117 ezer forintér. Érdekes amit írsz mert napi szinten vásárolok a neten és ez csakis a Huaweinél fordult elő. Érdekes ma 18 óra előtt sikerült beszélni velük. Azt mondják megoldják a problémát és az óra vissza kerül a pénz meg hozzám. Nos az user error nálad van mert én megoldottam a vissza jelentkezést az appban. Az óra működik.Tehát a hiba nálad van nem értesz az ilyen megoldásokhoz. Tudod ez csak a nagyoknak működik. A kicsik ezért inkább vissza küldik mert nem tud bejelentkezni. A magvasabb kritikát inkább magadon kellene gyakorolni aki nem tud vissza jelentkezni hááááát. Inkább nem részletezem. A továbbiakban meg szállj magadba és gyakorold a vissza jelentkezést. Előbb utóbb menni fog.
-
Parallaxis
addikt
"Ma reggel egy istenért sem tudtam az ID t vissza állítani. Így meg nem működik az óra sport módban. Így kénytelen voltam némi egyeztetés után megválni az órától.'
Bocs, de ennek így semmi értelme.
Nincs cím ahova vissza küldhetnéd.
Nincs, mert futár megy a készülékért, nem kell semmit sehova küldened.
Nem fiókkal vásároltam.
Nekem fiókbejelentkezés nélkül a kedvezményeket sem fogadja el. Szóval alap, hogy van fiók.
Egyébként ha nincs fiókod, akkor írja, hogy vedd fel velük a kapcsolatot. Élő Chat (ehhez kell fiók, de ha van, akkor alapból szépen működik), vagy telefonon, ami szintén elsőre működött nálam.Ne haragudj, de ez user error-nak tűnik nekem.
(Egyébként, ha egy ennyire egyszerű folyamaton nem tudsz végigmenni, akkor ne vásárolj pl. az Emagon se, mert ott aztán tényleg nincs semmi lehetőség a kapcsolatfelvételre
) -
Badboys
őstag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Nem csak nálam nem működik. Oda írtam mi nem működik javaslom a figyelmesebb olvasást. Nem lehet vissza küldeni csak az ő általuk emailban küldött vissza küldési linken keresztül. Oda van írva? Nincs cím ahova vissza küldhetnéd. Nem fiókkal vásároltam. Ott írják visszaküldési címke na az a link amit emailben küldenek egy nem létező oldalra irányít. Miért küldeném vissza? Pofon egyszerű nem kell. Van másik.
-
Badboys
őstag
Bocs, hogy csak most válaszolok, de napi vívásban vagyok a webshoppal. Nem kaptam semmiféle fülhallgatót. Az általad nevezett szíj egy közönséges bazári műanyag szíj.
A lényeg most jön. A 14 napos elállásban 10 napja képtelenek megoldani a visszaküldést. Ez a webshop azt hiszem egy nagy kamu. Egy ekkora tech. cég képtelen egy vissza küldési linket megadni? Tehát az az elképzelésem, hogy ez nem egy hivatalosan bejegyzett shop. Ez valami kamu cég. Tehát szerintem aki vásárolni akar tőlük jól gondolja át. Vagy úgy jár, hogy fut a pénze után. Még az a szerencse, hogy megvannak a dátummal ellátott emailek és vissza jelzés a vásárlási és elállási dátumokkal. Ja ami még hab a tortán sem számlát sem garancia jegyet nem mellékeltek a csomagban. Ma már nem is tudtam felhívni őket mert csak zene meg valami bikkfa nyelven beszélt hozzám egy gép. Az elmúlt hét pénteken még elérhetőek voltak telefonon. Ma már sokadjára sem tudtam elérni az ügyfélszolgálatat. Ma este írtam egy emailt nekik arra jött a sablon email vissza köszönjük és a többi. Belengettem a fogyasztóvédelmet. Holnap nem vagyok az országban Így nem tudom őket hívogatni mert nem EU s országba megyek. Majd beszámolok mire jutottam velük. Szerintem aki még várja tőlük az órát ha jót akar nem veszi át. -
Badboys
őstag
Sajnos eddig tartott az óra használata. Kedden megy vissza. Tegnap sikerült ki próbálni teljesen elégedett voltam. Tette a dolgát kerékpározás közben. Majdnem megegyeztek az adatok a kerékpáros GPS el. Ez a samu watch classicról nem mondható el ott lényegesen nagyobb az eltérés. Az este kellett a telefonon nyomni egy gyári vissza állítást. Ma reggel egy istenért sem tudtam az ID t vissza állítani. Így meg nem működik az óra sport módban. Így kénytelen voltam némi egyeztetés után megválni az órától. Ez nem normális állapot egy gyári vissza után. Ezt mondjuk a 14 nap elállás után csinálja az egy igazi szívás. Így vissza regisztráltam a samut annál ilyen jellegű gondok nincsenek.
-
kp78
addikt
válasz
FireFox1996
üzenetére
Én is oda lőttem be az árát, ha eladnám.
De irodában telefonálásra lehet megtartanám.
-
Badboys
őstag
Köszönöm. Milyen telefonnal használod? Esetleg pár szó tapasztalat.
-
Badboys
őstag
Az Óra 1 nap alatt itt volt, de sehonnan sem tudom a Huawei Healt appot letölteni. Samu S25 U. A z órán lévő telepítési kód nem működik mert nincs Samsung lehetőség benne. A Googl play nem működik. A telefon blokkolja a 3. féltől származó APK telepítést. Ez sajnos a Googl hibája. Az újabb szoftvereken ez működik sajnos, hiába oldom fel tiltás gombot vissza zár. Csak a Play Store ből enged telepíteni. Ott meg nem találom hiába írom be. Esetleg valaki egy működő linket. Köszönöm
-
kp78
addikt
Talán akkor ideér, és időben lesz belőle ajándék
-
kp78
addikt
Milyen tapasztalatok vannak a magyar Huawei shop-ból rendelt órák szállítási idejére vonatkozóan?
A 09.29-én 15:45-kor rendelt óra ideérhet a tapasztalatok szerint péntekre (10.03.)?
Láttam, h van megrendelés követése funkció, ott egyelőre "Warehouse received your Order" státuszban van.
-
FireFox1996
őstag
Már mint van a 6.0.0.153 firmware rakjátok fel!
-
blueye
veterán
"Napi szinten használom a samut fizetésre. Emiatt még hezitálok. " - ezért nem vettem pedig nagyon tetszik és jó az ár
"Viszont a 2 naponta töltögetéssel is." - nekem már mindegy hogy mennyi mindent töltök, nem csak a saját (telefon, óra, gyűrű, stb.) hanem a család (telefon, óra, powerbank, stb.) cuccait is nekem kell, megszoktam
De még követem a topic-ot hogy szívassam magam
még jó hogy vége lesz a bevezető akciónak lassan 
-
Badboys
őstag
Erre watch facet honnan lehet beszerezni? Csak a gyáriak vannak? Vagy vannak akik csinálnak mint a samunál? Azokat nem lehet használni a zárt rendszer végett. Mondjuk számomra nagyon fájó a fizetésképtelenség. Napi szinten használom a samut fizetésre. Emiatt még hezitálok. Viszont a 2 naponta töltögetéssel is.
-
Badboys
őstag
Nem tudom mit? Végigvitt és nem adta meg. Másodszorra meg meg adta.
-
Badboys
őstag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Valami nem ok. mert ezzel a kóddal 15 ezret enged el.
-
gyuri2008
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Mennyire biztonságos megadni a fizetésnél az adatoka, mivel minden kártya adatra kíváncsiak?
-
Mikemend
senior tag
-
gyuri2008
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Köszönöm szépen.
-
FireFox1996
őstag
válasz
gyuri2008
üzenetére
Van egy közös kupon kód, azzal is ennyi az ára a Pro-nak, 117e ft: AGT6SERIESLAUNCH
-
gyuri2008
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
Én nem tudom, mivel én már felhasználtam a kupont.
-
gyuri2008
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
Honnan hozod el annyiért?
Megvan a huawei-nél. De ugyanúgy nem működik egyenlőre. -
gyuri2008
veterán
Ezeket a válaszokat kaptam chaten.
Az utolsó az első.
Bocsi.

-
kp78
addikt
válasz
FireFox1996
üzenetére
Én az egészség app-ban megadott kedvenc névjegyek első helyére tárolt számot hívom napjában többször is (egy kaput nyitok vele) úgy, hogy az alsó gombra a kedvencek van programozva. Szóval egy gombnyomás az alsó gombra, és a kijelzőn megjelenő első szám, és nyílik a kapu.
Ezt sem tudja akkor jelenleg a GT 6 Pro?
-
Mikemend
senior tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Kivárom, csupán frusztráló volt úgy nézni a videót, hogy ez is, meg az is van benne, miközben nincs. De türelmes vagyok, Honornál megtanultam.
-
blueye
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Azért ez elég ciki, így kiadni 😪
-
FireFox1996
őstag
válasz
Mikemend
üzenetére
Ha Huawei telód van, akkor Beta programokra tudsz benevezni, és máris le is töltheted a frissebb HarmonyOS-t az órádra. Egyelőre hivatalos verzió a 6.0.0.112-es.
Várj meg pár hetet, és kint lesz a javított OS!
Nincs névjegyzék (meg mások), de ha hívnak téged, a hívott listából tudod visszahívni az óráról. Ha nagyon kell, akkor kérd meg az illetőket, hogy hívjanak fel, és ott lesz a telszáma az órádon! -
-
Mikemend
senior tag
Komolyan, nézem itt is a videót, és a Telefon ikon helyett nekem csak Hívásnapló van, aminél nincs billentyűzet alcsoport. Hivatalos Huawei webáruházból van az óra. és pislogok, miért van más, nagyobb tudású óra a tesztereknél, mint nálam.

Vagy ugyanebben a videóban korábban: kint van a fényerő állítás a gyors rendszerikonok közt, nálam az nincs. -
Megnéztem Huawei Fit4 pro órán (de ez mellékes mert az összes Huawei órán ugyanaz az alap rendszer fut (a bandokról nem tudom) tehát a naptár benne van mindegyik órában)
Szóval az órában levő naptár (gyárilag benne van, nem kell telepíteni) egy hetet szinkronizál a telefon alapértelmezett naptárjával, és offline megjegyzi a szinkronizált adatokat. Tehát ha vasárnap szinkronizálod, akkor következő szombatig minden naptár bejegyzést átvisz az órára és utána minden beállított programnál jelezni fog az óra. Az órán meg lehet nézni a napokat, melyik napon milyen esemény lesz, mikor kezdődik stb.
Ilyen a naptárt is tartalmazó vegyes számlap. A zöld pöttyös napokon van esemény. A mai zöld pöttyös de mégis azt irja nincsenek események, mert a délelőtti program már elmúlt
A naptárra kattintva előjön az adott nap és jobbra-balra lapozni lehet a napok között, szept 30 igy néz ki nálam
-
Parallaxis
addikt
-
válasz
Parallaxis
üzenetére
Nekem a Fit4 Pro-n van névjegyzék Samsung S23-al használva.
-
szab13
aktív tag
Lehet butaság, de hivatalos szállítás, megjelenés elvileg 09.29.
Nem lehet, hogy 09.29 előtt kiszállított órákon még más szoftver fut?
-
Mikemend
senior tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Köszi a tippeket, pont egyszerre lett meg az ikonnév, ahogy írtad.
Messenger üzenetet nem látom, csak az értesítést, bár kezdek gyanakodni, hogy ilyenkor a telefon beállításait veheti át, vagy ott kell körülnéznem, nem az órában.
Android 14-es a mobilom.
A Petal azért vicces, mert fent van a Playen, de mégis külön kel telepíteni. A Honor áruházában fent sincs, szóval kell külön Huawei áruház is, király..
-
Parallaxis
addikt
Ha nem lenne kicsit drága, akkor a most bemutatott Garmin Bounce 2-t ajánlanám, mert pont ilyesmire találták ki. Igaz van LTE kapcsolata is, de pont az a lényege, hogy a gyereknek nem adunk idő előtt mobilt a kezébe, de mégis legyen elérhető és legyen biztonságban. [link]
-
Parallaxis
addikt
válasz
Mikemend
üzenetére
Most nincs nálam az óra, de az ikonnézetnél név megjelenítés opció, ha jól emlékszem, be kell kapcsolni a beállításoknál.
Üzenetek csak akkor olvashatók el, amikor megjönnek, utólag, ha már törölted őket nem lehet újra előhívni, mert nincs natív messenger alkalmazás az órán. Válaszolni is csak akkor tudsz rájuk, már ha Android rendszerű a mobilod, mert iPhone esetén ez nem lehetséges.
A Petal Maps a Huawei áruházából, vagy az APK Mirror-ról letöltve kézzel telepíthető.--
Névjegyzék lehet nem is lesz.. Ez nem hiba, hanem feature

A Watch 4 és 4 Pro esetén naptár nem volt
Egész egyszerűen azért, mert valamiért úgy oldották meg, hogy csak Huawei mobillal működjön, más párosításnál nem jelenik meg adott funkció (a Naptárnál ráadásul az app ikonja nem volt látható, de a widgetnél ki lehetett választani, de ha kiválaszottad, akkor hibát írt ki). -
Mikemend
senior tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Én azt nézem, hogy egyes videókban van sok funkció, amit nem találok a saját órámban. Csupán olyan apróságok, hogy ikonnézetnél nincs felirat, vagy Vészhelyzeti SOS (esésmérő) menüpont hiányzik a Beállításokban, vagy éppen nem jövök rá, hogyan olvashatom el és válaszolhatok Messenger üzenetekre, netán hogyan lehet hívást és üzenetküldést indítani az óráról. A Petal Maps nem tölthető le a mobilra, mert a Play áruház szerint egy korábbi Androidhoz készült, pedig droid 14 vagy a telefonon. Tépem a hajamat.
Amúgy kezd olyan érzésem lenni, mintha a teszterek és én két külön órát kaptunk volna...
-
FireFox1996
őstag
Egy csomó szoftver hiba van még ebben az órában, most adták ki, nem tesztelték le rendesen. Ami jó volt/van GT5-ön, itt majd idővel is megcsinálják jóra/jobbra.
Nyugodjatok le! Ezért nem kell elállni a vásárlástól, főleg ha jó áron vetted az órát, a következő frissítéssel meg jó lesz.
-
Az önmagában sima ügy lenne, hogy az óra kijelzi a naptári értesítéseket, melyik program mikor kezdődik és mennyivel elötte és hányszor jelezzen. Ezt bármelyik óra tudja. A nehézség ott kezdődik, hogy a gyereknél csak az óra lesz és nincs nála telefon. Mert ugye normál esetben az óra a telefon értesitéseit jeleníti meg . Tehát olyan óra kell ami önmagában is működő határidőnaplóként tud működni. Ezt (szerintem) olyan órával tudod megcsinálni ami vagy mobil hálózatra tud kapcsolódni (e-sim képes) vagy telepithető rá önálló határidőnapló program.
Ha jól tudom a Huawei órák tudnak naptárt szinkronizálni, de csak Huawei telefonnal. Délután megnézem, hogy nem Huawei telefonnal (Samsung) ez hogyan működik. -
oli83
tag
Sziasztok,
Nem az adott típussal kapcsolatossan, hanem általánossan az okosórákkal/karkötökkel kapcsolatossan szeretnék kérdezni.
Körítés:
Elég elmaradott vagyok, a mai napig analóg nem okos órát használok.
Viszont van egy fiam, aki iskolás (még nincs telefonja, és nem gondolom úgy, hogy szüksége lenne már rá), vannak neki iskola időben külön órái, amiknél neki kellene szólnia a tanító néninek, hogy most ide, meg oda megy.
Kérdés:
Ha lenne egy okosórája/karkötője, akkor azzal meg lehetne tenni, hogy pl. kedden 14:00kor jelezzen, hogy menni kell "A foglalkozásra", csütörtökön meg jelezne, hogy "B foglalkozásra" .... ? Az órát lehetne párosítani az én telefonomhoz, amivel nem állna fenn folyamatossan a kapcsolat, csak mondjuk minden héten egyszer szinkronizálnám a naptárat, vagy akármit.
Mit gondoltok, ez működhetne? -
Tamás34
senior tag
válasz
gyuri2008
üzenetére
Szia!
Nem jött még semmilyen frissítés, de nem gondolom, hogy hibás lenne, csak más szoftver van ezen még. Gondolom vissza kűlted az órát ahogy írtad 14 napon belül, és ők vissza utalták a pénzt ahogy kell! Hívás naplóból is tudok hívást kezdeményezni, nem annyira fontos a névjegyzék, meg az elesés érzékelés menü sincs benne, de nem baj, talán majd később frissítéssel benne lesz. -
Bazsi84
aktív tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Azt is tedd hozzá,hogy az esetek többségében küldtek is helyette újat vagy jelentős kedvezményt kaptak az új órákból.
Egyébként meg ez egy eszköz.Nincs mit kedvelni rajta.Teszi a dolgát,amikor kell.Ha nem teszi,váltok/váltasz másikra.
-
Parallaxis
addikt
..és a te egy példád mérvadó ugye.. az, hogy ez tömeges probléma és egy egyszerű kereséssel több száz ilyen panasz előjön az nem gond, mert ugye még nálad nem jelentkezett

[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]Értem én, hogy kedveled a márkát, én is tudok jó pár tulajdonságát, ami miatt kedvelhető, de, az elszállt árazást figyelembe véve mostanra a legrossszabb ár/teljesítményű órákká váltak.
-
Bazsi84
aktív tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Te nagyon okos.Heti 2 órában uszoda víz 4,5 évig, állandó izzadás,ágakba akadás terepfutás közben,sárban dagonyázás,télen a hóban is landoltam nem egyszer.Két éve csak karóraként használva.Elöregedik,igen...Egyetlen hibája a karc az ujjamnál,mert arra érkeztem.De magyarázd meg kérlek 1,5 év alatt 5 készülékkel,h elöregedik. 😂😂😂

-
blueye
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
Örülök. Tényleg.
Én csak amatőr sportolok már és Galaxy Ring +Watch 6C +Fold7 pont elég nekem adatokra. Ja és a Huawei "okos"mérleg reggelente. Van régi Xiaomi band (talán 4es, azt viszem bicajozni mert nem féltem) Ezek nagyjából össze is vannak kötve, engedélyeztem a kapcsolatokat. De a gyűrű mindig rajtam van, így valamennyi adat mindig gyűlik.Most nagyon tetszik az ON GT6 szürke 46mm, próbálom róla lebeszélni magam

-
Suker10
aktív tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
1,5 éve?
Azért ennyi marhaságot régen olvastam.
Egyébként a titán és a zafír karcolódik, legfeljebb a reklámokban nem. -
blueye
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Köszi szépen, eszembe se jutott pedig rendszeresen nézem 😊
-
Parallaxis
addikt
"ha 0-24-ben hordod" - erre jó egy gyűrű mint pl a Galaxy Ring.
Jöhet a flame 😊Nincs flame.
Én is ilyesmiben gondolkodom.
Bár én azt matekozam ki, hogy ha eladtam a mostani Garminomat, akkor egy T-rex 3 Pro és egy Helio Strap (karpánttal) párossal oldom ezt meg (a másik lehetőség a Helio Ring lett volna, de a pántrról nagyon sok pozitív teszt jelent meg, így inkább emelett döntöttem). Így tudok folyamatos mérést folytatni és akár hagyományos órát is tudok hordani a hétköznapokon, amikor nem sportolok (no meg így éjjel nem kell órát hordani, ha az alvást is akarom továbbra is rögzíteni).
A vicc az, hogy a Fenix 8 eladási árába ez úgy belefér, hogy még marad annyi, hogy tesztre be tudok húzni egy GT6 Pro-t, vagy egy Watch 5-öt is.
-
Parallaxis
addikt
es nem tudok mas orarol, ami ezeket adna.
Amazfit Trex 3 Pro.. Ezeket tudja.. Nem véletlenül említettem az Amazfitet fentebb. Szépen átvesz mindent a Garmintól, csak jobban és felhasználóbarátabban és modernebb hardverrel. A Garminnak mára már csak az az előnye, hogy rengeteg adatot begyűjtött az évek folyamán és emiatt jobb algoritmusokat tudott kidolgozni (amik ellensúlyozzák a hardverük sete-suta adatrögzítését), de ez az előny szépen kezd elfogyni.
Egyébként az edzéstervezéshez nem árt, ha az óra tisztában van a felkészültségeddel, azt meg csak úgy tudja megbecsülni, ha folyamatosan hordod.
De mindegy is, gondolom te nem futsz/bringazol/uszol/stb. tul sokat, szoval hipotetikus a vita.
Főként bringázom, nem versenyszinten, de úszok. A futás nekem tiltott, helyette gyorsgyaloglok /kettős gerincsérvvel nem nagyon van sok lehetősége az embernek, ha sportról van szó/.
-
blueye
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Írottat keresek, nem influencertől ha lehet.
-
blueye
veterán
Tudtok Watch GT 6 NEM Pro teszteket linkelni bármilyen nyelven? Mindenki a Pro-t teszteli.
AI ugye nem mond igazat:
"Igen, a Huawei Watch GT 6-on beállíthatod a fizetést telefon nélkül is. Ehhez a Huawei Wallet alkalmazást kell használnod, amit az órán találsz meg." -
blueye
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
"ha 0-24-ben hordod" - erre jó egy gyűrű mint pl a Galaxy Ring.
Jöhet a flame 😊 -
válasz
Parallaxis
üzenetére
> Ha csak erre kell az óra, akkor tényleg nem kell a Garmin, vagy bármi ami komolyabb mérőszámokkal dolgozik, elég egy egyszerű pánt.
Training load, teljeskoru offline navigacio / topografikus terkepek, edzestervezes, multisport meresek, lampa/lathatosagi feny -- ezek csak azok, amiket en konkretan hasznalok, es nem tudok mas orarol, ami ezeket adna. Irtam pont egy masik topicban, hogy egy hetes bringaturan napi 8 ora navigacio + GPS tracking mellett sem kellett toltogetni.
De mindegy is, gondolom te nem futsz/bringazol/uszol/stb. tul sokat, szoval hipotetikus a vita.
-
válasz
Parallaxis
üzenetére
> Már nem. A Garmin is elbúcsúzott a MIP-től.
Enduro 3 peldaul MIP.
> Fenixről nem tudok, hogy készült valaha is fém házzal.
valoban, az elolap/hatlap volt fem (az is felesleges szerintem)
-
parandroid
félisten
válasz
Parallaxis
üzenetére
Kérlek, hagyd abba, mert kezd izomlázam lenni a röhögéstől, ez az amazfites poén már tényleg sok volt.
p
-
Parallaxis
addikt
Viszont ne mondd mar, hogy ha felveszem egy futas elott, es utana leveszem, akkor nem fogja ertekelhetoen mutatni, hogy mennyit mentem, milyen pulzussal
Ha csak erre kell az óra, akkor tényleg nem kell a Garmin, vagy bármi ami komolyabb mérőszámokkal dolgozik, elég egy egyszerű pánt.
-
Parallaxis
addikt
dehat en SEMMIKEPPEN sem szeretnek OLED kijelzot az oramra, mert irtozatosan zavar, es orulok, hogy valaki gyart hattervilagitas nelkul is olvashato kijelzot
Már nem. A Garmin is elbúcsúzott a MIP-től.
Egyébként nekem is bejött a MIP, főleg a javított, ami az Enduro 3-ban is van, de sajna eljárt felette az idő.Fenixem femhazas volt
Fenixről nem tudok, hogy készült valaha is fém házzal.
Ez a Marq-k privilégiuma (ha tévednék mutass róla linket, tényleg érdekel).
Tudtommal a most bemutatott Venu 4 az első Garmin óra, ami nem a végletekig túlárazott milliós áron bemutatott óra és fém háza van.Nagyon sok a panasz a polikarbonát házra, mert idővel elöregszik és törékennyé válik.
Ez lehet, hogy igy van. Azert hasznalunk sokan Garmint, mert mukodik, evek utan is jon ra szoftverfrissites
Annyira, hogy az Epix/Fenix7 már nem kap normális szoftverfrissítést, mert a fókusz kizárólag az új egyesített platformon van, amit egyszerűbb fejleszteni. Így a régebbi órák semmilyen funkcióbővítést nem kapnak már meg, pedig simán megoldható lenne.
Az Amazfit ezért kedvenc nálam, mert minden új funkciót lefejlesztenek a régebbi vasakra is és emellett szépen beemelnek mindent, ami a Garminokban jó megoldás.
-
válasz
Parallaxis
üzenetére
> Garmin is mint az összes sport és egészségkövető óra is csak akkor ad valós és értékelhető adatokat, ha 0-24-ben hordod.
En mondjuk hordom folyamatosan, de a Garminok elsosorban nem egeszsegkovetesre vannak kitenyesztve, arra szerintem egy Whoop jobb.
Viszont ne mondd mar, hogy ha felveszem egy futas elott, es utana leveszem, akkor nem fogja ertekelhetoen mutatni, hogy mennyit mentem, milyen pulzussal

-
válasz
Parallaxis
üzenetére
> A kijelző ugyan amoled
dehat en SEMMIKEPPEN sem szeretnek OLED kijelzot az oramra, mert irtozatosan zavar, es orulok, hogy valaki gyart hattervilagitas nelkul is olvashato kijelzot
> Mármint fröccsöntött gagyi műanyag ház, aminél 2-3 évesen már borítékolható a törés a szíj csatlakoztatásánál (rendszeres probléma).
10+ eve vannak Garmin oraim, sose volt gond a polikarbonat hazzal -- a Fenixem femhazas volt, de a sulya miatt a muanyag szerintem sokkal jobb
> Fenix 7-el tolod, akkor még megvannak a gombjai?

teny, hogy a F7-emnek 2 ev 10 honap utan elromlott az egyik gombja, a Garmin adott ingyen egy uj Enduro 3-at, amire ujraindult a 3 ev garancia
> A helyzet az, hogy egy Garmin óra valós bekerülési költsége nagyjából egy az itt tesztelt sima GT6 előállítási költsége alatt van és az ára meg 10x.
Ez lehet, hogy igy van. Azert hasznalunk sokan Garmint, mert mukodik, evek utan is jon ra szoftverfrissites, es sokaig birja akksival (az enyem peldaul kb. egy honapig).
Egyebkent mindezek ellenere abszolut biztos vagyok benne, hogy a Huawei technologiailag elorebb jarhat, mint a Garmin, mar csak azert is, mert telefonokban is elorebb jarnak, mint barki (a szoftver izles kerdese, nekem nem jon be, de a hardver fantasztikus).
-
parandroid
félisten
válasz
Parallaxis
üzenetére

Ma is jól szörakozunk akkor.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
dabadab: Jóvanna, a dobozon így van.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
titanium ház, titanium szij, és sapphire üveg
Mármint titán és zafír. -
Parallaxis
addikt
-
Parallaxis
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nem tudom, az enyém titanium ház, titanium szij, és sapphire üveg, szerintem anyaghasználatban ennél feljebb nemigen lehet menni.
Mármint fröccsöntött gagyi műanyag ház, aminél 2-3 évesen már borítékolható a törés a szíj csatlakoztatásánál (rendszeres probléma).
A legolcsóbb titán bezel, ami attól karcolódik, ha ránézel.
Sapphire üveg, ami simán tud karcolódni (Huawei GT2 Pro-t használtam minden védelem nélkül és 2 évesen újszerű állapotban adtam anno el, no az valóban titánium házas óra volt sapphire üveggel, amin nem spórolták le a minőséget).
A kijelző ugyan amoled, de a konkurensek jóval előbb járnak már fényerőben és tartósságban (a microled szép próbálkozás, de az üzemidőt megöli, így igazából csak tech demo).
A belső hardver meg olcsó fitneszband szintű vas.
Fenix 7-el tolod, akkor még megvannak a gombjai?
Nagyjából minden ismerősömnél gond volt 1 év után, hogy kiesett valamelyik az Epix Pro/Fenix 7 sorozatnál..Az a Garmin óra aminek a háza valóban titán, vagy acél azt 1-1,5 millió Ft-ért adják (jó a most bemutatott Venu 4 kivétel, de az is elég rendesen túltolt áron jelent meg).
A helyzet az, hogy egy Garmin óra valós bekerülési költsége nagyjából egy az itt tesztelt sima GT6 előállítási költsége alatt van és az ára meg 10x.
Akinek megéri a hájp miatt, meg a közösség miatt, annak hajrá. Én megyek vissza az Amazfithez, ami pontosságban ugyan ott van, hardverben lényegesen előrébb, árban viszont lényegesen olcsóbb. Ami hiányozni fog az a közösségi élmény, az instabil, pontatlan működés viszont ennyi idő alatt végleg eltántorított a Garmin márkától.
-
Tamás34
senior tag
-
gyuri2008
veterán
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
Miért user error?
-
Roland861010
veterán
Nem kell itt ez a rossz duma.
Ezek a termékek mind valamilyen szinten státusz szimbólumok.
Magyarország ilyen maradi csak ilyen téren.
A volt munkahelyemen azért volt mindenkinek iPhoneja mert arra tudták megoldani a céges szoftverek programozását és védelmét.
De látni kellett volna azokat a telefonokat... Mivel a területen dolgozók is azt használták meg akik az irodában ültek.Órában sem a Samsung sem az Apple nem tud megfelelő üzemidőt elérni.
Anno nekem S8 mellé már Galaxy Watch volt ami mennyi is 9 éve jelent meg.
1 nap után lemerült majd a mostaniak is kb ugyan ennyit bírnak.
Egyedül az ultrak azok amik kb 3 napot hoznak.Ha valaki márka függő akkor csak az ultrak.
Minden másra ott van a többi gyártó.
-
parandroid
félisten
Lol, ez meg a másik kedvencem. Milyen státuszszimbólum? Hogy 3 évente lecserélem az almás telefont egy kifutó modellre 500 euróért, ami kb 200e ft? Ja, roppant felvágós dolog. Tavaly cseréltem le az i12-met i15-re, még két évig jó vagyok vele. Előtte meg xs volt, az is pont 3 éves ugrás. Ráadásul hozzácsapja a szolgáltatóm két év kamatmentes részletre a havi 9 eurós számlámhoz, amiben asszem most 20GB internet is van havonta. Közben meg kb el is felejtem, hogy éppen melyik modell van. Őszintén szólva nem is érdekel.
p
-
Bazsi84
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
Pontosan igy van ahogy írtad.Az én ismerőseim is próbálkoztak Polar-ral,nem lett jó vége,Suontoval,az sem jött be,most 2 próbálkozik Coros-sal,de az egyik már nézegeti az Enduro-t 😅 Nekem 4 év után váltotta a 935-öt egy Enduro.Nyilván vannak hibái,mert semmi sem tökéletes és mindenki mást igényelne.De aki sportol és nem csak lépésszámlálónak,alvásfigyelőnek vagy egyéb ilyen fa@szságra tartjaú,úgyis Garmin-t használ.Okosórának nem tudom milyen,csak futáshoz,túrázáshoz/bicóhoz használom,amúgy meg kikapcsolva pihen a polcon.
A minőséghez annyit fűznék hozzá,h nekem a 935 még mindig eredeti szíjjal van 6 év után és semmi baja.Picit kopott a napfénytől,de ennyi. -
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
Az Apple csak státusz szinbolum, még nem volt nekem de sosem lesz, da akinek van az akku idő az max másfél nap, volt Samsungom az sem az üzemidejéről híres nekem két és fél nap volt. A Huawei az szerintem a legjobb. Még az órák közül a Kospet egy kellemes meglepeté nekem, nagy, hosszú akku idő, csak pozitív számomra. De a Garminra is csak azt tudom mondani egy túlárazott cucc, meg van akinek bejön, van akinek nem.
-
parandroid
félisten
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
Nem tudom, az enyém titanium ház, titanium szij, és sapphire üveg, szerintem anyaghasználatban ennél feljebb nemigen lehet menni.
Nejem meg boldog az fr965-tel, mert ő kicsit és könnyűt akart, meg fehéret, és műanyagot (fenix5s-ről váltott), az amoled kijelzőtől meg. mai napig összepisili magát, hogy milyen szép. Én az enyémen a teljes érintőkijelzőt letiltottam, szóval családon belül is teljesen különbözőek az igények. Anyámnak pl egy venue 3-at vettem most, napi 2 órát sétál, plusz szobabicikli, plusz ugrókötél, plusz némi ilyen-olyan torna minden nap, ha szar idő van, akkor meg futópadon séta bent, ő is pillanatok alatt rákapott az érintőkijelzőre (az fr45-jét cseréltem le, ahhoz képest ez űrtechnika), pedig 67 éves, a szeme meg amióta az eszemet tudom, botrányosan rossz.
p
-
LosBlancosRM
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Nagyon jó a Garmin marketingje. Apple termékeket is megveszik és istenítik, közben olcsóbb droidos is tudja azt a szintet hozni. Nem mondom, hogy szar, de, hogy a marketing sokat tol a felhasználói bázison, az tuti. Én is néztem a Garminokat, de anyaghasználatban gagyi(mindennapos viselet, nem csak sportra, mert arra elég lenne), ileltve az a Garmin felirat is gáz számomra.
-
parandroid
félisten
válasz
Parallaxis
üzenetére
Az elmúlt 10 év alatt jártam párszor garmin fórumon. Volt gondom többször is készülékkel, beszéltem is velük, volt, mi csere lett, volt, amit nem tudtak megoldani, volt, ahol garis időn túli kedvezményes ajánlatot kaptam.
Láttam a szoftverüket fejlődni 10 év alatt, van olyan funkció, ami még mindig szar, de irdatlan sokat fejlődtek. Láttam náluk nagyobb vetélytárskat földbe állni, láttam több garmin verő vetélytársat felemelkedni, mjd ordas ngaot bukni, láttam olyat, aki ígéretesen indult, aztán kiderült, hogy mire ugynzt tudja a sokadik verzióval, ugyannyiba kerül, mint az ugyanolyan garmin.
Futok, biciklizek, ritkán úszok, rengeteget túrázok, használok futós órát, és biciklis komputert npi szinten, meg körülöttem egy rakás ismerős is (a hobbi az olyan, a hasonló érdeklődésűek összejönnek). Láttam ismerősöket, barátokat rajongani másik márkáért, aztán mindig, mindenki vissztér a garminhoz. Hirtelen egyvlkit tudok, aki coros-szal fut, és egyet, aki polarral (de ő nem számít, mert francia
), és elvétve van egy-két apple watchos. De ha megnézed stravan a random emberkéket, ugyanez lesz az arány. Szóval tesztelgetni biztos jó a többi is, ki meg sportol, az meg garmint használ.
Amúgy fenix7-tel tolom most már 2 éve, nejemnek 965 van, használom run poddal, meg hrm pro övvel is, kint is, futópadon is, gyakorlatilag nincs különbség az értékek között, nyilván a pulzusöv gyorsabban leköveti a terhelésváltásokat, illetve a pod pontosabb az egyéb metrikákban, mert törzsön hordod, nem csuklón, de pl a dual band gps valami brutálisan pontos.
p
-
bandigyerek
senior tag
Vajon vízi-sportokat (kayak, kenu, SUP, Evezőshajó...)tudja? Főleg GPS-el, mert nem találtam semmit róla. Valaki?
-
Parallaxis
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Szerintem veled van a baj,
Jaja..
Menj már fel a Garmin hivatalos fórumába.. Több ezer panasz és probléma, a legtöbb hónapok óta megoldatlan...Nem is értem, mennyire kell elkeseredettnek lenni ahhoz
Vagy mondjuk ez a hobbim, hogy kütyüket tesztelek?

---
A Garmin nagyon elkényelmesedett és pofátlanul magasan áraz.
A többi gyártó meg szépen utoléri és lehagyja úgy, hogy negyedáron adja a temékeit.Pl. most jött ki a Garmin Venu 4 230-250 eFt-ért és a topik témája a Huawei GT 6 Pro nagyjából reggelire megeszi majd 100 eFt-al olcsóbban.
-
PDA_FAN
tag
Ennél a szériánál is ki van csontozva a 41 mm-es változat? A régebbieknél pl. nem lehetett hívást felvenni, csak az elutasítás gombot lehetett megnyomni, mert kispórolták a mikrofont.
-
válasz
Szilágyi84
üzenetére
A Huawei egészség app ingyenes, futás, gyaloglás, túra stb sportokat ingyen tudod vele rögziteni korlátlan ideig, gps-el, térképpel. Gpx útvonalak importálhatók, az órára is át lehet vinni, és az órán tudod figyelni, hogy merre kell menni, merre megy az utvonal. Ez is ingyenes.Viszont vannak benne olyan funkciók amelyek fizetősek, pl. személyi edző, versenyre felkészítő funkciók. Ezeket nem használom, nem tudok a működésükről semmit.
-
Mikemend
senior tag
-
gyuri2008
veterán
Csalódás

Nem lehet névjegyzék parancs ikont hozzá rakni
Az az nincs az órában érdekes.
Tehát az órán nem lehet hívást indítani
A fit3-ban van.
Esés érzékelő nincs. -
parandroid
félisten
válasz
Parallaxis
üzenetére
Szerintem veled van a baj, nekem 10+ éve van garmin órám (meg körülöttem kb mindenkinek, aki sportol, és elég sok futós/bicajos/triatlonos ismerősöm lett az évek alatt), és bár van velük gond, a közelében sem vagyok annak, amit te 1,5 év alatt összehoztál.
Persze ha te elhatároztad, hogy szar, azzal sincs gond, szerencsére bármikor vehetsz kínait, olcsóbb is, jobb is. Nem is értem, mennyire kell elkeseredettnek lenni ahhoz, hogy 1,5 év alatt vegyél vagy 4-5 különbözőt valamiből, amit utálsz, mert egy szar. Szomorú egy élet lehet...
p
-
Én két hete vettem meg a Watch 5 órát, a véleményem hogy szuper, e simmel nem próbáltam, de aktív használattal most teszteltem, éjjel nappal viseltem, gps-es séták, minden mérés bekapcsolva plusz időnként ekg mérés és hatnap után raktam oda tölteni 10 százaléknál. A Gt 6 Pro sem lehet rossz. Eddig sorba 1-től a mostaniig mindet használtam és a Huaweik voltak a legtovább az óráim közül.
-
Parallaxis
addikt
nemtom, enyém nem pontatlan érdekes
Ezt csak te hiszed

Gondolom azért van a több ezer panasz a pulzusérzékelésre és a szabvány válasz, hogy ne támaszkodj az órára, vegyél pulzuspántot...

No meg ezért van az, hogy túrázáskor levágja az útvonalat és hibás tracket rögzít.
No meg gyakran lefagy és nem rögzít semmit (nálam legutóbb ma este csinálta, konkrétan, mintha nem is viseltem volna az órát, a teljes éjszaka üres, semmit nem rögzített).És nem, nem az én készülékem hibás, mert nem egy készülékről van szó. 1,5 éve használok Garmin órákat. Végig próbáltam Venu 3, Fenix 7 Pro, Epix Pro Gen 2, Enduro 3 és most Fenix 8. Mindegyik pontatlanul mért és instabil (vicces módon az "olcsó" Venu 3 volt a legmegbízhatóbb az összes közül.
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a cikket. Tetszenek az órák.
-
rolandg
tag
Aki használ ilyen órát: Android (Honor) telefonnal meg lehet oldani, hogy a telefonos ébresztőt ki lehessen kapcsolni az óráról?
-
Gabci77
csendes tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
nemtom, enyém nem pontatlan érdekes
-
oli987
junior tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Nálam "25 K Ft GT 6 Series Health App 2025-09-19 - 2025-11-01" kupon is van, fogalmam sincs, hogyan szereztem.
75e Ft/125e Ft így a GT6/GT6 pro. -
troland26
őstag
A tokozáson kívül van jelentős különbség a gt6 és a gt6pro között?
-
mhydas99
senior tag
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
Igazabol mindegy nekem, milyen okosrendszer van rajta, ha az atjarhatosag tokeletesen megoldott, illetve mukodik a fizetes oran. Az meg a GPS a legfontosabb nalam. Eddig direkt nem vettwm okosorat, mert jobban tetszenek az analogok illetve hibridek BT-szal (ezek vannak is), okoskarkotom van ha kell alvashoz meg mozgashoz, de jo lenne mar wgy igenyes okosora is, amit nem kell 1-2 naponta tolteni. Az akksipara oranal nagyon stresszelne, hogy meg arra is figyeljek...
Meg nyilvan ne keruljon egy telefon araba... -
BenQhunria
tag
Kedves Bone123 Suunto Race 2 teszt várható a közeljövőben?
-
blueye
veterán
válasz
scyllarus
üzenetére
Én is ezért hagyom ki ezt a nyitási akciót, a barna sima GT nagyon tetszik de amíg nem engedik vissza a Googlet és ezzel pl. a fizetést a Huawei rendszerekbe addig én nem szeretném használni 😪
Alza is jó árakkal indul -
Parallaxis
addikt
válasz
YellowFlash
üzenetére
a garmin órákat legendásan sikerül félremérnie már évek óta
Nem méri félre, a Garmin órák legendásan pontatlanok, csak a hype nagy körülöttük.
-
scyllarus
veterán
Nagyon tetszenek a Huawei órák, jelenleg egy Watch Fit 3 van, de ennyi pénzt nem adnék olyan modellért, amelyikkel nem lehet fizetni. Ennek alapnak kellene már lennie...
-
Jadro
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Mea maxima culpa, tényleg működik! Köszi a videót!
Az nem jött át, hogy két kód van (nem összeadhatóak természetesen.)
- AGT6SERIESLAUNCH - ebben benne van a Free Buds is és a végén nem számolja bele ha bapipálod akkor sem.
- AGT6SERIES - ez meg csak a 15ezres kedvezmény a vásárláshoz.Így már kiadja a 85 ezres árat. Hmmm. Elgondolkodtató, mert nekem a füles is megfelelő. Fit3-hoz adtak anno Buds2 FE-t vagy valami hasonlót és a mai napig remekül teszi a dolgát.
Köszi mégegyszer!

-
Bazsi84
aktív tag
Óratesztnek mondjuk nem tudom ezt hogyan lehet nevezni.Az órákról rendre alig mond vmit,a pulzus/alvás/gps szentháromságot elemzi 30+ percen keresztül a grafikonjaiból.A funkciók nagyrésze elvész a homályban.Inkább nevezném szenzortesztnek,ha már vminek.na de mások vagyunk.
A Garminos kommentet nem értem..ő maga mondta,h ha midranger órát venne most,a garmin 570-re esne a választása... -
válasz
YellowFlash
üzenetére
Mutass jobbat, alaposabbat, pontosabbat.
Nem követem a körülötte folyó dolgokat ezért nem tudom mi ez a garmin félremérős sztori ráadásul többes számban, de a mérési proceduráját látva, ott nem tömeges félremérés volt. Szerintem a garminosokban van egy nagy adag sértődöttség a pocsék mérési eredmények miatt, mert meggyőződésük, hogy a garmin órák a legpontosabbak a világon. És ezt a mitoszt a mérései eléggé megtépázzák. -
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Úgy tudom, nincs ilyen lehetőség. Ez a valódi okosórák ficsöre, hogy háttérképet rakhatsz be.
-
Jadro
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Mondhatod még párszor, de én sem tudom így összelegózni. Mutass már egy screenshotot hogy sikerül? Ott a freebuds igen mint egyedi ajánlat, de ha be is pipálod, akkor már ugrik az ár. Egyébként meg a 99ezres ár nem mindegyik változatra igaz, a zöld pl. egy tizessel drágább. Ezt csak úgy mellékesen jegyeztem meg.
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Ez nem Samsung óra, hogy a fukciók fele csak Samsung telefonnal működik. Se nem iwaccs, ami egyáltalán nem müködik androiddal.
Egy feltétele van a normál műkpdésének, hogy a Huawei Egészség app telepitve legyen. Figyelem! pléj áruházban ne keresd az appot. A Huawei áruházából kell letölteni.
Nekem S23-al tökéletesen müködik a Fit 4 Pro (amin Harmony rendszer van), a GT4 szintén problémamentes volt (szintén Harmony), és az első generációs Fit is hibátlanul működik (android) -
Roland861010
veterán
Mennyire lehetne együtt használni egy Samsung S25 ultraval?
-
realist
őstag
válasz
FireFox1996
üzenetére
A HUAWEI FreeBuds SE 3 úgy látom nem ingyen van, hanem 18e forintos felár!
Sima watch 5 (nem gt) gyengébb lenne mint a gt 6 pro??
-
mhydas99
senior tag
Na egy ilyen ora a Honortol androiddal, mukodo fizetessel es meg is vennem eletem elso nem analog orajat.
-
realist
őstag
Gonolokozom óra vásárláson és tetszik a GT 6 pro, bár az alvással kapcsolatos adatai továbbra is nagyon haloványak a Huaweinek a fent linkelt teszt alapján.
Árban viszont elég nagyon közel van Huawei watch 5. Nem tudom melyiket lehet érdemesebb megvenni. Szerintetek?
-
hajbel
addikt
Már van tudományos teszt is.
Új hozzászólás Aktív témák
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Kihúzhatja a gyufát a PC-s gyártóknál az érkező új Xbox
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nintendo Switch 2
- Folytatja küzdelmét az Intel az NVIDIA (és az AMD) ellen
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vírusirtó topic
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Apple Watch S9 Stainless Steel 45mm Graphite + Midnight Sport Band S/M
- Apple Watch 8 45mm Fekete Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4526
- Apple Watch 2022 2Gen. 44mm Újszerű/2026.05.11.Apple Gar.%Akku 100%/p4529
- Apple Watch 8 41mm Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4527
- Apple Watch 7 Red 45mm Cellular/1 hónap gar./Akku 81%/p4550
- 2db Apple Lightning - jack átalakító eladó egyben 1999 Ft
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. HP EliteBook 840 G11 üzleti prémium laptop számlával és garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Te nem tudtál visszajelentkezni és ezért küldöd vissza az órát. Nekem nincsenek ilyen problémáim

A naptárra kattintva előjön az adott nap és jobbra-balra lapozni lehet a napok között, szept 30 igy néz ki nálam

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)