- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
válasz
Mikisys #14889 üzenetére
Az a gond, hogy én se tudom mi lenne a legjobb. Fontos lenne, hogy ne nagyon legyen nagyobb, mint a mostani Samsung WB750, Auto módban csináljon szemmel láthatóan jobb képeket, mint a mostani és nem ártana, ha 100k alatt megállna a dolog. Később se akarom buzerálni, legyen minél egyszerűbb, kompaktabb, csak csináljon rendes képeket különösebb varázslás nélkül.
Egyéb másodlagos igény a 720p-s videó és az, hogy USB-ről a gépben tölthető az aksi.
-
sanzi89
addikt
válasz
Mikisys #14865 üzenetére
Tök láma, pancser, béna kérdés, de mi az az árkategória esetleg konkrét típus amivel egy teljesen analfabéta különösebb állítgatás és bütykölés nélkül, egy gombnyomásra tud mondjuk a fenti képekhez képest szemlátomást jobb minőségű fotókat csinálni? Nagyon fontos volna a méret, mivel 99%-ban hátizsákos vagy bringa túrákon használnám. Zoom nem igazán lényeg, 3-5 bőven elég volna.
Ránézésre például a Samsung NX1000 tetszene, de a gyári objektív nagy, ennél lényegesen kisebb megoldás kellene. Mikor ezt a gépet vettem nézegettem még a Canon SX220-at, de a tesztképek alapján nem nagyon láttam lényegi különbséget, más, praktikussági okokból jobb volt a WB750. -
sanzi89
addikt
válasz
*Ropi* #14858 üzenetére
Na, most olyan kérdeztél, amiről gőzöm sincs.
AutoFocus bekapcsolva ami Többmezős beállításon van. Van még Középpont, Szelektív meg Témakövető. Lenyomom a gombot, aztán fókuszál a gép oda, ahova akar, nem nagyon tudom befolyásolni. Van manuális fókusz is elvileg, de nem bírtam vele zöld ágra vergődni. Belenagyít a képbe, ami egy zajos mosott szar, amin kb semmi se látszik, pláne nem az, hogy mennyire éles a képrészlet. -
sanzi89
addikt
válasz
Mikisys #14856 üzenetére
Csináltam pár képet, ne a kompozíciót nézzétek, hanem a képeken a különbségeket. Próbáltam úgy beállítani, hogy legyen közeli és távoli rész is. Mindegyik képet 2 másodperc késleltetéssel és állványról fotóztam, így biztos nem generáltam bemozdulást. Akkor a képek:
Gyári SMART (auto) mód
Program mód Kontraszt: 1 Élesség: 2 Stabilizátor: Be (én így szoktam fényképezni)
Program mód Kontraszt: 1 Élesség: 2 Stabilizátor: Ki
Program mód Kontraszt: 0 Élesség: 0 Stabilizátor: Ki
Program mód Kontraszt: 2 Élesség: 0 Stabilizátor: KiSzóval, vélemények?
Amúgy ez az egész fotózásos dologgal kezd tele lenni a hócipőm. Volt már többféle gépünk is az évek során, mind olcsó kompakt és mintha az évek előre haladtával egyre szarabbak lennének a képek. Azon is gondolkodtam, hogy ezt eladom, de 100e-et nem akarok elkölteni arra, hogy normális egykattos képeket készítsek.
-
sanzi89
addikt
válasz
jjeahh #14840 üzenetére
Illetve mit értesz zajszűrés állítása alatt? Lehet állítani 3 dolgot, ami nem kapcsolódik a klasszikus fotózási beállításokhoz (mint a fehéregyensúly, iso, rekesz, záridő), az pedig a következő:
Kontraszt -2 - +2
Élesség -2 - +2
Szín -2 - +2A kontraszt és a szín 0, az élesség 2. Bár őszintén semmi különbséget nem vettem észre a képek között.
-
sanzi89
addikt
válasz
Telomanikus #14838 üzenetére
Nincs. Ezer meg egy hasonló fotót készítettem.
-
sanzi89
addikt
Van egy Samsung WB750-es gépem, amivel van egy nagy gondom, mégpedig az, hogy alig bírok vele éles képet csinálni. Minden automata, de szerintem nem kellene ennyire életlennek lennie. Most ez ennyit tud vagy valami baj van vele? Makró fotók jók szoktak lenni, azok élesek, de a távolabbi képek - mint a példák is - teljesen életlenek. Ötletek?
-
sanzi89
addikt
Van egy Kingmax 8GB Class 10-es microSD kártyám, SD adapterrel használom egy Samsung WB750-es fényképezőhöz. Kb fél éve vettem a szettet, és az alábbi hiba tapasztalható. Csinálok egy fotót, a fényképező szépen meg is csinálja, el is menti helyesen a kártyára. Eltelik pár nap, és néhány kép helyett, melyek eredetileg jók voltak az alábbi eredmény látható:
Az eredmény a kártya, a fényképező esetleg mindkét elem hibája okozhatja?
-
sanzi89
addikt
Egy Samsung WB750-hez keresnék valamilyen flexibilis gorillapod-ot. Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata? Első sorban hátizsákos túrákra vinném, ahol egyedül vagyok, így ha magamról akarnék egy fotót csinálni valami szép háttérrel, akkor felraknám egy megfelelő fára, ágra és mehetne a fotó. Valami ilyesmit néztem ki: LINK. Milyen tapasztalatok, vélemények vannak ezzel kapcsolatban?
-
sanzi89
addikt
Van egy Samsung WB750-es gépem, ami max 12 megapixeles képeket tud. Nos, ezek 4-5-6MB méretűek, és nem nagyon van szükségem ekkora felbontásra, főleg nem ekkora méretre. A kérdésem az volna, hogy romlik-e a képek minősége, ha nem natív felbontásban készítek képeket, hanem mondjuk 9 megapixellel? Illetve mikor járok jobban, ha a fényképezőgéppel készítek gyárilag 9 megapixeles képeket, vagy ha a 12 megapixeleseket gépen valamilyen programmal - IrfanView, PhotoShop - kicsinyítem le?
-
sanzi89
addikt
Az volna a kérdésem, hogy kinek mi a véleménye a monopodokról? Túrázás közben nagyon hasznos lenne, ha egy kicsi és könnyű állvány helyettesítőt tudnék magammal vinni, de nem tudom mennyire használható, milyen kompromisszumokat kell kötni mondjuk egy állványhoz képest. Szóval kinek milyen véleménye van, mennyire használható?
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #12785 üzenetére
Mondjuk ez a kettőből valamelyik?
Samsung 8GB class5 2500Ft
Samsung 16GB class6 5500Ft@csakb
Köszönöm, átmegyek a másik topikba! -
sanzi89
addikt
válasz
HollyBoni #12784 üzenetére
Ezt meg se néztem, köszi mindkettőtöknek!
Akkor Class 6 lesz, a méret még nincs eldöntve. A gép nem tud RAW-ban fotózni, és igazából videózni se nagyon fogok vele, de a minimális árkülönbség miatt lehet mégis 16GB-os lesz.
Esetleg van valamilyen preferált márka vagy típus? -
sanzi89
addikt
Vásároltam egy Samsung WB750-es gépet, most memóriakártyát keresek hozzá, és nem tudom mit érdemes venni egy sima SD-t vagy egy microSD-t SD átalakítóval. MicroSD-t lehetne több mindenbe használni, ha esetleg kellene. A plusz vételáron kívül van más hátránya, ami miatt nem ajánlott microSD-t használni?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest