- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eagl3
veterán
Rossz fényviszonyok között, pl. a viszonylag sötét téma egy erős napsütéses ablak előtt van, ezért mikor lefotózom, a téma bebukik, sötét lesz az ablak viszonylag színhelyes.
Ezt hogy célszerű kiküszöbölni? Ha adok +Fe-t, akkor viszont az ablak fog kiégni, jól gondolom?
Esetleg át kéne állítanom ilyenkor a gépet, hogy középre súlyozott fénymérést használjon és ne kiértékelőt? -
Eagl3
veterán
Ismertek fotós\fotózásról szóló filmeket, dokumentum filmeket? Magyar nyelvű előnyben, de az angol is jó.
-
Eagl3
veterán
Lightroom-ban van arra lehetőség, hogy egy fekete fehérre állított képbe kiemeljek színesen dolgokat?
-
Eagl3
veterán
Kezdőként ismét felmerült pár kérdés bennem.
Az egyik, mikor egy gyorsan mozgó tárgyat pl. versenyautót fotózunk. Az elméleti részével tisztában vagyok, hogy kis záridő kell, hogy kimerevítse szépen a képet, viszont a fókuszt nem értem pontosan. Ugye ha azt szeretném, hogy a háttér elmosott legyen, akkor le kell követnem az autó mozgását... viszont a gép (jelen esetben egy D3100) ugye akkor fókuszál, mikor félig lenyomom az expó gombot, és tartja a fókuszt. Tehát ha az autó kicsit is távolodik vagy közeledik és követem a géppel, akkor elcsúszhat a fókusz, jól gondolom?
Hogy kell egyáltalán ezt a témát helyesen fotózni, van esetleg olyan kókusz mód ami folyamatosan állítja a fókuszt az adott helyre ha félig le van nyomva az expó (mintha láttam volna, hogy van amúgy), esetleg csak lekövetem az autót a géppel fókusz nélkül és egyszer gyorsan ellövöm?A másik ami nem tiszta a külső vakuk használata úgy, hogy nincsenek a gépen. Milyen érzékelő van benne ill. erre a D3100 is képes?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest