Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Byk01

    senior tag

    válasz kiskornel #14573 üzenetére

    Vannak olyan klubbok (irányzatok) amik azt szeretnék még ma is, hogy a fényképezés az fényképezés legyen, ne Photoshoppolás. Itt az alkotás a gondos fényképezés. Utómunkánál tilos kép elemeit megváltoztatni. A kihívás a pillanat elkapása, a megörökítése, nem az, hogy utólag 5 kép különböző elemeiből összemontírozva legyen egy olyan pillanat, ami nem is fordulhatna elő.

    Ezek az irányzatok azt felejtik el (vagy sosem tudták), hogy a filmes korszakban is nagyon sok mindent meg lehetett oldani utómunkával, csak az nem a számítógép előtt ülve zajlott, hanem a sötétkamrában pl.

    Egyébként nekem az a véleményem, hogy bárki bármit tehet a képeivel, csak ha közzéteszi, akkor illő úgy csinálni, hogy azzal másokat ne tévesszen meg, vagyis, ha a kép lényegi elemeit változtatta, akkor az derüljön ki. (ne várja senki a zöld naplementét Kunawati szigetén, mert valaki képén ezt látta, és az nem szólt róla, hogy egyébként ugyanolyan narancsos-vöröses volt, mint máshol :) )

    "Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

Új hozzászólás Aktív témák