- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fauno
tag
válasz
scarabaeus #12870 üzenetére
Köszi a segítséget!
-
Fauno
tag
válasz
scarabaeus #12868 üzenetére
ezt most nem egészen vágom
-
Fauno
tag
válasz
scarabaeus #12866 üzenetére
Köszönöm a szakszerű választ!
Esetleg a PhotoShopon kívül van más megoldás rá (pl jobb vaku, specko beállítás)? -
Fauno
tag
válasz
scarabaeus #12864 üzenetére
Igen, ez mitől van ?
Angolból nem vagyok topon. -
Fauno
tag
Sziasztok,
van egy Nikon S9100 kompakt gépem, ha nem jó fényviszonyok mellett készítek vele képet, akkor szinte mindig eltérő méretű fehéres kör foltok jelennek meg a képeken, eltérő helyeket, eltérő számban.
A lencsét már megtisztitottam jó alaposan, de a jelenség nem változott.
Van valakinek 5lete, hogy ez mitől lehet? -
Fauno
tag
Megvettem a microt az volt akciósan!
-
Fauno
tag
Melyik Lenspen tisztítóeszközt érdemes megvenni a szuperzoomos kompaktgépekhez?
-
Fauno
tag
válasz
andrade #12148 üzenetére
Ez egy Nikon s9100-es kompakt gép, az általam nézett kompakt gépek többségében csak elektronuikus rázkódáscsökkenés volt vagy optikai, csak néhányban a a Hibrid. Igazából még nagyon nem tudom, hogy mi ez a valódi optikai rázkódáscsökkentő, tesznek-e olyat kompakt gépekbe is?
-
Fauno
tag
válasz
kiskornel #12144 üzenetére
küszi, most találtam meg, nem egészen világos még nekem a dolog:
Be (Hibrid): A fényképezőgép rázkódásával kapcsolatos hatások optikai korrekciója a képérzékelő-eltolás módszerével történik, de az elektonikus rázkódáscsökkenéssel a következő helyzetekben készült állóképek is feldolgozhatóak. (Amikor a vaku nem villan, 1/60 másodpercnél hosszabb záridő esetén.... )
Be (alapbeállítás): A fényképezőgép rázkódásával kapcsolatos hatások csökkenésére a képérzékelő-eltolás módszere szolgál. A fényképezőgép automatikusan észleli a pásztázás irányát, és csak a fényképezőgép rázkódását korrigálja. Amikor pl. pásztázást végez, csak a függőleges rázkódás kerül kiszűrésre. A készülék megdöntésekor a rázkódáscsökkenés csak a vízszintes rázkódásra hat.
Tehát akkor ajánlatosabb inkább "Hibridre" átállítani ?
-
Fauno
tag
válasz
andrade #12142 üzenetére
köszi a választ, konkrétan erre gondoltam: Hibrid VR (objektív eltolásos és elektronikus rázkódáscsökkentés), ez van rajta és amihez csa annyit írtak, hogy rázkódáscsökkenés (Be) - gondlom ez lehet az optikai - a rázkódáscsökkentés menü szerint. Arra tippelek, hogy a hibridet nem lehet minden helyzetben használni, és akkor kell beállítani az optikait. Ez csak tipp, sajnos annyira nem értek még hozzá.
Vélemény? -
Fauno
tag
Kompakt gépeknél melyik rázkódáscsökkenést érdemes használni a "hibridet", vagy a "simát" ? Melyiknek mi a jelentősége?
-
Fauno
tag
Sziasztok,
még teljesen kezdő vagyok a digitális fényképezés területén, bocsi ha hülyeséget kérdeznék.
Ha rá zommolok egy közelebbi objekltumra vagy személyre, akkor a közelebbi és ha van benne távolabbi objektum, akkor a közöttük lévő távolság nem lesz reális (megrövidül). Remélem nem lett túl zavaros? Ez mitől lehet, rossz a beállítás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest