- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
alibaba78
őstag
Bar monitoroztam a homersekleteket, ami mind a negy szenzor szerint 80c fok alatt volt (gpu, memio, shader, gpu vrm), megis ereztem, hogy ez az en hibam.
Remelem, sikerul gariztatni. Koszonom!
TTomax: Pont azon a felbontason (1680), szoktam jatszani. Mehetne fullhd-ban is, de a 23-as monitoron elegge kicsik a betuk ahhoz, hogy ne tudjam elolvasni 1 meterrol. Viszont nemsokara cserelem ezt is, ugyhogy nem artana egy erosebb vga, ami birja az 1920-at. 460 szimpatikus, de nem most (£). Marad a valasztas, 260, vagy 275.
Kepzeljetek az egeszet off-ba, mert mobilrol vagyok, korulmenyes szerkeszteni. Elnezest mkitol!
-
Süvi
őstag
Gépcsere lenne. I5-750; cooler master hyper 212 plus; GigaByte LGA-1156 GA-P55A-UD3; 2*2Gb; HDD Samsung 1.0 TB/SATA2/32M HD105SI EcoGreen; CORSAIR PSU-450VX; Cooler Master Sileo 500; Samsung 2470Hd
A monitor Fullhd-s és natív felbontáson szeretném használni, játszani is, ahhoz kellene valami jó. -
Clapaucius
tag
-
zolisx4
őstag
d1601ez a hőfok de nem ezt irta Jano156
hanem d 601ezt ez pedig az áramellátásra jelez
[link]
itt igaz 4870 es van de pont ugyan az a jelzése ha referencia
Ez nem zárja ki az amit mondasz hogy túlmelegszik ,nem is azért irtam ,csak megjegyeztem hogy nem ugyan az a két jelzés -
zolisx4
őstag
4890 Vapor-x itudom hogy neked az van vagy volt de az nem számit
HSM nek is 5850 es van hétfőn énis belépek a klubba egy 5850 es el de 1 db 4890 es megmarad énis maradok itt is
Az egyik 4890 es em meghalt gariba kérhetek 5850 et és 470 fermit persze a rá kell fizetni de maradok az 5850 nél erre 10 et kell ráfizetni ,5830 at adtak volna cserébe de az nem kell inkább rádobok egy 10 est
4890 New Desing ezt viszont megtartom még megy,ez jó kártya
-
varsam
őstag
ezért ez a 63% így egy kicsit erős, nagyon nem mindegy hogy milyen proci és milyen vga van abban a gépben, és azok milyen sebességen mennek...
A vapor-x-ről írtakat viszont én is alá tudom támasztani, 2D-ben néma, terhelésen viszont megjön a szélzaj, olyan 3000-3500rpm-en megy a venti kb.
-
zolisx4
őstag
Ha megfigyelted oda raktam a linket hogy ott kérdezze meg azért mert a tápokban nem nagyon vagyok otthon ,lehet nem jól fogalmaztam lehet hogy nem jól működik a tápegység arra gondoltam hogy nem ad le akkora teljesitmányt mint kéne most W nélkül,
Ettől vannak jobb tápegységek azért
-
KalozoneR
csendes tag
-
zH.
senior tag
Tudod ,az új hardver varázsa.
Kíváncsi vagyok rájuk nagyon. Hőmérséklet és teljesítmény szempontjábol. Mindenki mást mond. Egyes tesztek szerint 4890 néhol jobb ,néhol ugyanolyan mint a GTX280 ,máshol lassabb ,nagyon megoszlik. ( És a vélemények is. )
Kíváncsi lennék rá teljesítmény / hőmérséklet szempontból.veector : Nemértem. Rengeteg gond? Garisat veszel. Utóbbi időben mióta megvan a kártya ide járok olvasgatni és sehol sem láttam problémát.
A kedvedért megnéztem mégegyszer a tesztet ,csak A MINIMUM FPS-T!
Az 5830 vagy roszabb ,vagy ugyanolyan ,vagy 1FPS-el jobb.
Láttam. És teszteket is. Amikor jászok egy játékkal konkrétan leszarom ,hogy a grafika hány %al jobb és élethűbb ,a lényeg hogy lekössön a játék. Persze ez változó. -
veector
senior tag
Hát azért az 5380 mellett szól 1 pár érv:
-egy Powercolor egyedi hűtésesről van szó ami 4 hőcsöves, halk, és hűvös.
-kevesebbet fogyaszt
-fullHD-n jobb mint a HD4890
-DX11
-olyan hosszú mint a HD5870 és így aki nem ismeri összekeverheti a 2-t
-könnyen beszerezhető
-natív HDMIde ezek közül nekem az első kettő számít igazán, mert most van géphalkítás és az egészet elrontaná egy hangos 4890.
Az egyetlen ellenérv az ár. (55 vs 43 újonnan)
-
--Disztroj--
senior tag
bezony sok, így visszavéve 2d ben már kezd szimpi lenni ez a kari, annyira nem is vágyódom az 5850re, főleg amilyen áron vesztegetik...
Sztem használj te is ATT-t , én tegnap váltottam CCC-ről és mérföldekkel jobb.
Elve kisebb méretű progi (~1.5MB) mint a CCC (~100MB) és többet is tud annál, bár kicsit pöcsölősebb, de megéri.
nekem eddig az összes ccc bugos volt, villogot meg minden
Mika1227: kösz, valahogy nem találtama topicot
-
--Disztroj--
senior tag
Nem akarok venni, már megvettem...
Tudom hogy elég az 1 giga, de csak ez volt, vga a gépben meg nem, így gyorsan kellett dönteni...majd késöbb úgyis 5850re váltás lesz, de csak akkor, ha a 2 kari közt a difi nem lesz több 10k nál.Amúgy 512 megával is úgy volt annak idején, hogy mindenre elég, aztán fél évre rá ember nem ajánlott 512est. Most nem hiszem hogy ez is hasonló ütem lesz, de év végére ki tudja mi lesz a helyzet.
köszi a választ, bár villanyszámla tekintetében érdekene a fogyasztás különbsége, bár igaz hogy nem non-stop a 3d üzem.
Drexler: Elég érdekes helyzet, így a 4890 után egyből az 5850 jön, félő hogy az árak befagynak egy időre
-
zolisx4
őstag
5850: Komolyabb dx11-re kevés lehet.
Ebben teljesen igazad lehet ,
De láttál már olyan olyan dx 11 es játékot ami kihasználja az 5850 es tudását ? mert én nem nagyon,olvastam róra. .A DX 11 én ugy gondolom hogy mire elterjed addigra nem kell gondolkozni hogy ,melyik 5xxx vga-t vegyük meg, lehet a nyár végén jön egy esetleges 6xxx széria DX nem tudom mivel meg milyen újítással játékok nagyrésze még mindig dx9 esetleg már 10 ,, -
MPowerPH
félisten
Pár véleményre, és arra, hogy ezek a spec hűtők általában nem tudják úgy behűteni azt a részt. Sokan azt javasolják, hogy erős OC -ra a ref. hűtő a legjobb, csöndes üzemmódra meg ezek a csináld magad típusok. Főleg, hogy nem mind1, hogy a házban marad a levegő, van szépen távozik. Pl. CF -nél ez elég kényes dolog. Ha az a hő ott bent maradna, igen csúnya sivatagos környezet uralkodna a ház belsejében, amit nem biztos hogy tolerálna a proci, ram, alaplap tri, és ugye a két kártya is fűtené egymást.
22-ei héten tolok pár benchet, most nem vagyok otthon, plusz jövő héten Bp. -n lesz a gép, ahol nincs nagy moncsim. Itt meg TV -re van kötve általában, akkor tudok nagy felbontásokban játszani. -
MPowerPH
félisten
Jah, én most a sajátjaimról írtam. Tudom, hogy vannak gyengébbek is, sajna benne van.
Igen, csak a VRM hűtés ott is elégtelen(szerintem). Elég sok Vapor-X -es elhalálozás van, és ez nem minőségbeli ok. Nekem a hang nem lényeges, fülest felteszem mikor játszok. Idle -ben meg csönd van, a gyárit se lehet meghallani.
-
peetmaster
senior tag
A Furmark nekem is felviszi 3-4 perc után a VRM hőmérsékletet 100-110-re, de ezt sajnos nem tudtam megoldani jobban, ugyanis a GTX260-nak teljesen más a nyákja, és szét vannak szórva a VRM-ek, a hűtés viszont GTX280-ra van tervezve, aminek egy sorba vannak rendezve a VRM-ek.
Viszont tegnap játszottam 2 órát a Bad Company 2-vel, és 81 fok volt a max VRM hőmérséklet. Úgyhogy csak a szőrös fánk izzasztja meg ennyire, az meg nem játék, úgyhogy csókolom.
Visszatehetném a referencia hűtést, az lejjebb nyomná a vrm hőmérsékletet, viszont akkor az összes többi hőmérséklet emelkedne meg.
De az tény, hogy a 120-130fok már ártalmas a fogaknak.
-
zolisx4
őstag
persze egyre gondolunk csak a szaggatásra montam hogy a legújabb furmark sokmindenkinél szaggat a régi nem de amit nem rég adtak ki az elég darabos azért javasoltam a furmarkot hogy hátha előjön a hibás kép mikor fut
van egy másik program amivel érdemes megpróbálni [link] innen le tudod tölteni ezt még próbáld meg hátha ennél előjön a hiba
-
jonner
tag
Csak a szervíz nem biztos, hogy beveszi a kártyát azzal, hogy időnként előjön a hiba. Az a baj, hogy meg sem tudom mutatni, mert legutóbb nyomtam egy print screen-t, de semmi nem látszódik. Mondjuk garancia van rajta még legalább egy év, ha sűrűbben előjönnek a pontok, akkor mindenképpen beviszem.
BMW001: megnézem akkor benchnél mit csinál
-
Daffni2
addikt
4890 azonos órajelen kb olyan gyors mint a 4850
Ezt azért lehet úgy érteni.
Ha azonos órajellel futtatok egy 4890-est,mint a 4850 akkor is megeszi reggelire
A memória sávszélesség is elég sokat jelent.Szóval lezárva az esetleges félreértésekhez vezetett "vitát" ne hasonlítsuk össze a két VGA-t.
Nekem volt 4850,4870 is és a jelenlegi 4890 fényévekkel nagyobb élményt nyújt játék alatt a 4850-hez képest.
A 4870-hez képest már nincs akkora külömbség,de azért lényegesen jobb annál is. -
HSM
félisten
Ami még számíthat, hogy az 1.21-es, akkoriban legfrisebb patch is rajtavolt.
Szerk.: gyorsan feltoltam a játékot kíváncsiságból, és teljesen hibátlanul megy... Win7 64bit, Dirt2 hotfix ati driver....
Lehet, hogy neked is csak a patch hiányzik....
A dirt2-es menü-parára pedig még a demo megjelenése előtt magjelent a hotfix, szóval egy szavunk nem lehet...
(Más téma, hogy az idióták miért nem írták bele a release notes-be a menüs dolgot, de ez más kérdés....)
-
HSM
félisten
Én anno valahol a 9.4-es és 9.6-os Catalystek korában nyomtam végig a Dirt1-et, a legkisebb probléma nélkül (Asszem 32bites SP1 XP-n).... Még esetleg a proci tuningjával próbálkozhatnál meg, hátha az a kevés neki, vgay esetleg a vírusirtó, vagy hasonló tesz keresztbe neki.
-
Diego2002
tag
Nah megnéztem ezt a részleget...
Az első dolog az, hogy a CCC ezt a beállítási fület alapból nem mutatja a bal oldali fában, így a Desktops & Displays ablakban alul jobb klikk az LCD-re és Configure-t kell nyomni, hogy előjöjjön: ez csak azoknak, akik szintén nem találják
A másik, hogy nálam az "Image Scaling" résznél az "Enable GPU scaling" ki van szűrkítve, nem tudom kiválasztani, csak azt legalul, hogy "Enable ITC processing", ez viszont nem befolyásolja ezt.
A "Scaling option" fülön ha 0%-ra állítom akkor tényleg eltűnik a fekete keret, vagyis kitölti a képet, de ez még mindig nem változtat azon, hogy a kép, még mindig nem éles.
A TV beállításat (aminek a típusa: KDL-32E4000) átnéztem, és nem találtam erre vonatkozólag beállítást, viszont azt írták a HDMI2 bemenethez, hogy ha pc-t akarok rákötni, akkor azt DVI-HDMI kábellal tegyem (feltéve, hogy van DVI kimenete). Úgyhogy lehet, hogy alapból csinál a képpel valamit.
-
DigitXT
félisten
Annyit tennék még hozzá, hogy önmagában az underscale
is olvashatatlanná teszi a betűket (de legalábbis rosszabbul
olvashatóvá), szóval ha filmnézésen kívül másra is kell a TV
(pl. fórumba írásra), akkor 1:1 pixelmapping "alatt" nincs
élet.Ezt mind a driverben, mind a TV-n be kell lőni...
Diego2002: ha Full HD, akkor jó, ha 1920x1080-ra állítod*,
és nincs messze a megoldás.(Azért is írtam, hogy ha a
TV HD Ready, akkor ez meg az.) Nem írtad, milyen, csak
azt, hogy Sony Bravia, abból meg elég sokféle van.(Ill.
32"-on régebben annyira nem volt jellemző a Full HD.)
*: olyannyira, hogy más felbontáson sosem lesz tűéles.
(Kivéve persze ha valami olyan beállítást választasz, hogy kisebb
a felbontás, és azt középre rakja ki 1:1 pixelmappinggel, mint pl.
egy HD Ready TV esetében az 1024x768, ha egy régebbi játék
nem támogatja a szélesvásznú módot. Csak úgy pillarbox lesz.) -
Kobor
aktív tag
Ha jól olvastam akkor ez az érintett széria, de nem mindegyik kártya hibás.
Itt a fórumban is kivesézték egy páran a dolgot, szerintem van aki többet tud nálam erről.
Nekem az SKU kicsit más, és szerencsére működik.
Nálam 870/1050-en megy alapból, pedig elvileg nem OC vettem (hanem ilyet:850/975) -
Dictator^
veterán
akkor viszont egyszerű, mondom:
menün belül, legalsó (input) almenünél kéne lennie egy olyan sornak , hogy Source List: oda be kell állitanod, hogy HDMIx úgye, amin a dvi/hdmi megy elvileg.
alatta egy Edit name: ott kell beállitanod, a hdmi x mellé, hogy PC és elvileg faszányos lesz.
ha nagy lenne, valami admin tegye át linknek pls.
-
Dictator^
veterán
a TV-n nincs valami lista, amivel a HDMI/dvi mellé tudod rendelni azt az eszközt amire rádugtad? sajnos nem találok róla képet, de a lényeg, hogy samsungokon, gondolom másokon is van egy lista, av, scart, hdmik , és ott elvileg hozzá kéne rendelni a hdmihez a pc-t. onnantól lesz szép a kép, és nem "kontrasztos".
sajna más lcdtv-n nem néztem, csak kb 5 samsungon, azon meg ugye mindenhol ugyanaz van.
az se teljesen jó megoldás, hogy leveszed a kontrasztot... inkább mondd meg a LCDtv-d márkáját, aztán nézek hozzá valami segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- PlayStation 5
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest