- Egy óra, két rendszer
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Nem nyílnak a Foldok?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dictator^
veterán
válasz
KAMELOT #9337 üzenetére
A fentebb lévő adatok korrektak.
Annyival megtoldom, hogy nálam, a 4890 Vapor-X Oc, 166-176 IDLE fogyasztással bírt.
Egy E8500, 4 giga ram, Giga EP45UD3R Lap, 3 sata samsung vinyó.LOAD-nál pl Call of duty Modern Warfare 2 nél 300W körül kajált a gép
3 ventilátor is van benne, illetve egy 600W chieftec táp hajtja.
-
Dictator^
veterán
Közben kaptam egy ajánlatot a kártyámra, Vapor-X OC 4890. 30e-ért. Szerintetek? Beárazos topicban is 35öt írtak rá alaphangon, oké, hogy pár ezrest el lehetne engedi, ezért is hírdettem kapásból 33,5e-ért.
-
Dictator^
veterán
Csak kiváncsiságból, senki nem akar amúgy 4890-et venni mostanság?
-
-
Dictator^
veterán
Mennyi egy normális hűtő, és mennyire parás átmókolni a vapor-x helyére?
-
Dictator^
veterán
válasz
yakuza.tora #9265 üzenetére
Nem várok semmit, a dizájn lófaszt nem izgat, az érdekel, hogy halk legyen és ne kelljen már plusz cuccokat vennem rá/hozzá.
Azért kérdeztem a TOXIC 6850nek is a gyári hütője baromi hangos?
Mert még kb 15-20k rádobással lehet meg is tudnám venni.Legalább lenne TrueHD hangom
-
Dictator^
veterán
válasz
yakuza.tora #9263 üzenetére
Ilyeneket én el akarom kerülni, ref. hűvővel lenne jó , ha normális hangja lenne.
-
Dictator^
veterán
válasz
dangerzone #9245 üzenetére
(#9245) dangerzone: A ház azért szellőzik, ráadásul az oldala sincs rajta most, illetve az oldalán lévő venti épp a videókártyát fújja..
(#9243) Mr.Csizmás: eléggé érdekes szerintem is.
(#9244) nevo: Igen kezdetektől ennyi, akkor is fura volt.. mostmeg zavaró. rohadt hangos mellé, ha már 70fokot nyom. semmit nem piszkáltam, be lett rakva és használva van, húzva se volt..
-
Dictator^
veterán
Latom most mennek a kinek milyen homersekletu a kartyaja.
Meg mindig normalis, hogy az 1gb saphirre 4890 raadasul vaporx 60fok alapbol es egy kisebb terheles utan 74fok 20 fokos szobaban? illetve 18-19 fokos szobaban. -
Dictator^
veterán
válasz
Dictator^ #9129 üzenetére
aktíváltam az ATI overdriveot!
Jelenleg lehúztam 870ről 500-ra a gpu clockot.
Memory Clockot meg 525-re 1050ről.
Igy 58 fokos.
Gpu órajel neha leesik 250-re amit nem tudom, hogy hogy most speciel 240, azt pedig nem ertem, hogy mivel a csuszka 500nal all meg. Most megint 500.
-
Dictator^
veterán
-
Dictator^
veterán
Nos olyan kérdésem lenne, hogy a Sapphire Vapor-x-es 4890 mennyit fogyaszthat?
870/1050-en.
Állandó, csak ati ccc van fent.
Esetleg van e valamilyen program ami a CCC mellett képes müködni , és állitgatná az órajeleket..
Nem tudom fogyasztani mennyit fogyaszt, de átlagosan csak keveset játszok , általába hétköznap estefele.. Szóval amig nincs nagyon igénybevéve, lejebbvenném az órajeleket, ha az fogyasztáscsökkenéssel járna.
Tippek ötletek? Esetleg hülyeséget írtam?
-
Dictator^
veterán
válasz
Gál István #8876 üzenetére
lehet egy frissebb winnel, ugyanazon drivernél (10.6) nem lenne propblémád ..
nálam is ez volt, ráinstalláltálam a 10.5-re a 10.6ot és szarabb lett egy két játékban az fps.
de win telepítés után, meg tökéletes volt 10.6-al.. érdekes jelenség.
-
Dictator^
veterán
válasz
rumkola #5829 üzenetére
itt van nálam ,egy 1.3as 8000ftos kábel is és itt is szar.
dvmi hdmi alakitóval megnéztem, a hdmimmel van valami, vagy a beállitásaimmal.
érdekes, hogy dvi-on normálisan ment.
most viszont az van, hogy 1920x1080 alatti felbontásokon jó, 1920 on viszont mintha egy zöld-es sárgás fátyol lenne a képen.
jelenleg ott tartok, hogy ati ccc-ben a color pixel formatot átváltottam ycrbrről rgb full pc-re és most megint van szép fekete szinem, viszont rohadt világos igy a kép... továbbá nem tudom pontosan, hogy mit csinált ez az RGBre való átállás, illetve, hogy miért volt jó az ycbrcr-en lévő beállitás...
-
Dictator^
veterán
-
Dictator^
veterán
megkeresem a dobozt, ez egy sapphire vapor-x oc-és 4890. szóval csak van benne, ha nincs akkor nincs ötletem..
szereznem kell kölcsönbe, de senkinek nincs.az erőltetés lényege, hogy megvettem, hogy majd a most használt dvi-hdmit odaadjam anyámnak, igy ő is tud majd lent gépezni, esetleg videózni a barátnőivel.
nekem meg maradt a hdmi hdmi, de hát elég gáz a kép igy.
vehettem volna egy dvi hdmit megint, de gondoltam párszáz forintot rádobok és hdmi hdmi, ami végülis tök8, a hangra nincs szükségem, de ki tudja mit hoz a sors
szerk: nos volt hozzá átalakítom, és a dvmi hdmi kábellel bedugtam, és úgyanugy sárgás a képem. szóval a hdmi-vel lehet valami, csak nem tudom, hogy mi. :/
-
Dictator^
veterán
itt is bedobom, hátha ide előbb jön válasz:
"
üdv.lenne egy problémám, egy aranyozott végü dvi - hdmi és egy hdmi - hdmi kábellel.
a problémám az, hogy a dvi - hdmin szép a kép, a hdmi - hdmin viszont eléggé világos, és sárgás.
radeon 4890 + samsung le32a551.
váltogattam a kábeleket, és sokkal szebbek élethübbek a dvi-hdmivel.
elvileg minőségileg , ugyanannak kéne lennie.
help? mit csináljak, hogy hdmi hdmi-n ne legyen sárgás és világos képem nagyon..?"
-
Dictator^
veterán
akkor viszont egyszerű, mondom:
menün belül, legalsó (input) almenünél kéne lennie egy olyan sornak , hogy Source List: oda be kell állitanod, hogy HDMIx úgye, amin a dvi/hdmi megy elvileg.
alatta egy Edit name: ott kell beállitanod, a hdmi x mellé, hogy PC és elvileg faszányos lesz.
ha nagy lenne, valami admin tegye át linknek pls.
-
Dictator^
veterán
a TV-n nincs valami lista, amivel a HDMI/dvi mellé tudod rendelni azt az eszközt amire rádugtad? sajnos nem találok róla képet, de a lényeg, hogy samsungokon, gondolom másokon is van egy lista, av, scart, hdmik , és ott elvileg hozzá kéne rendelni a hdmihez a pc-t. onnantól lesz szép a kép, és nem "kontrasztos".
sajna más lcdtv-n nem néztem, csak kb 5 samsungon, azon meg ugye mindenhol ugyanaz van.
az se teljesen jó megoldás, hogy leveszed a kontrasztot... inkább mondd meg a LCDtv-d márkáját, aztán nézek hozzá valami segítséget.
-
Dictator^
veterán
Most lehet hülyeséget mondok , saját tapasztalatból, samsung lcd tv-n a hdmi/dvi-s hdmislotba kell dugni a gépet, ha ez megvan , elvileg nem kéne "kontrasztosnak" lennie a képednek.
elvileg ati kártyánál,catalyst control centerbe, graphics fül, és alul configure tv/monitor-> aztán scaling options és ott lehuzod overscan felé 0%.
intel integrált videókártyáknál, ilyen gma 4500ön láttam még, de ott elég volt, ha a megfelelő hdmi-be állitod be, samsungnál van egy source list tévén, amellé a hdmi slot mellé tudsz rakni egy pc kivezetést , és utána lesz tökéletes a kép.
-
Dictator^
veterán
válasz
peetmaster #4841 üzenetére
scope2007:
hát most win7 alatt, asztalon 61fok, heroes of newerth alatt most 71fok alialising nélkül.
-
Dictator^
veterán
pár oldalt visszalapoztam, meg utólag visszakerestem, de sajnos nem sikerült kiszürnöm amit akartam.
4890 vapor-x oc 1gb-snek átlag hömérséklete nyitott háznál 62fok, az úgy átlagos tehát okénak mondható ? játéknál, heroes of newerth max graph, élsimitás nélkül viszont 80körül van, és eléggé zúg.
mennyire normális is ez?
-
Dictator^
veterán
Nem akarok hülyeséget mondani, de én is most lettem egy 4890 vapor-xnek a tulajdonosa. Játék inditás, talán 1 perc barangolás max grafikán és kikapcsolt a gép. EVE online-al pl maxon, 10percig is birta, majd kikapcsolt, NFS Carbon vicc szerüen kb menüig se jutott.
Fogtam egy másik tápot, és egy gyegébb lapon át, rákotottem a videókártyámat.. Tökéletesen ment.. Szóval nekem is tápproblémám volt.
Most egy 600W Chieftec viszi tökéletesen. Majdhogynem hasonló configgal mint ami neked van.
Ha tutira akarod tudni, ajánlom fogj egy normálisabb tápot, minőségit, elég sztem a 450w-os is, és kösd rá a videókártyádat, hogy onnan vigye. Ha megeszi a játékokat akkor tápcsere.
De a kolléga már válaszolt rá. (nekem a 420W-s Chieftec tápom nem birta a kártyát , pedig lehet "minőségi" tápnak is mondani).
Kieg: Hozzáteszem nem vagyok zseni, a próba plusz tápom egy 420Wes Thermaltake volt.
-
Dictator^
veterán
üdv.
egy gyors kérdés, lehet első hsz-be benne van, majd akkor leoltotok
a kérdés,4890 sapphire vapor-x , hd tv-n érdemes, hdmi to hdmi kábellel tolni , vagy maradhat a dvi-to hdmi átalakitó..
gyorsabb lesz tőle ha hdmi - hdmi kábellel megy a tv-be? illetve, mi változik pontosan ? -
Dictator^
veterán
válasz
PH-User #4247 üzenetére
érdekes, hogy winbe megyek rendesen, most is a vaporral vagyok, és gamenél leáll.
sztem beruházok egy tápra, egy nagyobb chieftecre.. és legalább akkor összeáll a második gépem is.(azon legalább gyárilag van 2 6pines kábel, ami ezen ugye egyáltalán nincs, csak átalakitóval.)
-
Dictator^
veterán
hát rákötöttem, egy thermaltake 420as tápot, úgy, hogy egy sima lapról pöccentettem be, semmi nem volt rajta, és oda kötöttem a videókártyát, és tökéletesen ment...
régi a tápom, de eddig nem volt vele gond, a leirásokba amugy 500+osat ajánlanak erősen.
megprobálok valamit érthetően leirni:
csak példa kép, tehát 6pines kábelből két átalakitóm van, ami egy sima tápkábelből csinál 6pinest. az egyiknél mint a képen fentebb linkeltem, a fehér részbe a középsö tűnél egy picit ki van nyilva a feje, de szerintem ez lényegtelen, mert a thermaltake birta vele..
a kártya hőfoka ilyen 65fok körül van gyárilag, a venti megy rendesen.. cod4 volt amitől kapásból leállt a gép.
másik táppal játszottam egy fél órát vele maxon 1920ba.
-
Dictator^
veterán
Én meg feltennék egy kérdést, ha egy 4890es sapphire vapor-x oc-nál, chieftec 420w-s tápon van, és random játékoknál, instant kikapcsol a gép, akkor kevés a táp? vagy inkább számitsak windows 7 hibára driver miatt és reinstall?
probáltam egy másik 420as tápról üzemeltetni csak a videókártyát (2 6pines kábelt kellett bele lökni), akkor pl a cod4 eléggé sokáig birta, de 10percnél többet nem probáltam...
most sikerült elinditani a 420as chieftecen és most kb 1 perc alatt felmondta a szolgálatot.
a vinyón kivül plusz eszköz nincs kötve a gépre..egy e8500 gyári hütővel, egy samsung 750es vinyó, 4giga ocz ram, egy sb audigy 4, hirtelen más nem is jut eszembe..
tippek?
pl egy 650es chieftek elvinni ezeket?
az adatlapos config mellé, akarom a 80as vinyót lecserélni egy terrásra, igy lenne egy 750es meg egy 1tb-s.. meg a nec iró maradna. plusz eszköz, neon meg ilyen ventik nincsenek rákötve.
-
Dictator^
veterán
-
Dictator^
veterán
Épp egy Vapor-X OC-t hozok el holnap, mennyire elterjedt ez a ventis hiba? felpörög és nincs kép ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell notebook topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Egy óra, két rendszer
- Hardcore café
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Cyberpunk 2077
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Facebook és Messenger
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest