- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
Igen, tudom hogy a prociban van.
SLI-nél mindig x8 + x8 volt a felállás.
A második slotban pedig Singlében is leváltott x8 2.0-ba. (GPU-z szerint)
Ezt nem csak NVIDIA-val, de 4890 is igy volt. Kivétel a 4870X2Fura, de GPUz x16 2.0(!!) + x8-at mutat a 4870x2 + 4890 párosra.
Ez szerintem is lehetetlen, de nincs más amivel kijeleztethetném. 10.3 driver. -
fsb1000
nagyúr
Sajnos a logban nincs sávszélesség.
A PIC-e -> 110MHz sem vált be, vagy nem tudom értelmezni.Vantage GPU score változatlan.
DIrt2 43-ról 44,5-re változott, de ez lehet a mérés szórása is////
Megjött a 4870 X2!!!!
Most azt rakom be, de ha az 1 GPU-s 4890-vel jöttek ezek a gondok, akkor a 3xCFX-be is be fog zavarni.
Most sajnálom, hogy nincs már nativ x16+x16 alaplapom, eddig nem volt gond P55-vel. -
fsb1000
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
válasz
fsb1000 #8228 üzenetére
A helyzet változatlan GTS250 társkártyával: Dirt2-ben 20%-val kevesebb fps
De asszem' rájöttem mi a gond.
A HD4890 valamiért csak x8-at kap, én meg eddig mindig NVIDIA-kkal teszteltem a Pcie skálázódást, azoknál megjött az x8. 2.0. Azaz 4890-vel csak fele sávszél van meg, illevet x16 2.0-hoz képest csak az 1/4-e.Egyébként GTX275 SLI-vel is volt egy ilyen gondom egyszer, berakás után lassuak voltak de akkor az egyik makacsul x2.0-ba állt.
Kártya felcserélés +driver csere segített. (wudu varázslás...)Most is megpróbálok egy régebbi ATI drivert feltenni, hátha segít.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Laraxior #8227 üzenetére
Kezdek hinni neked.....
Átraktam a 4890-et az x8-as Slotba.
Ez a P55 UD4 lapnál egészen alul van, úgyhogy a Vaporx hűtője alatt maradt kb 1,5 cm.
Jobban melegszik a kártya....Vantage, GTa4, Crysis demo, Furmark a szokásos 3% körüli lassulást szenvedték el.
De a Dirt2-vel van valami gond.
Elöször azt hittem rossz beálításokat használok, de már vagy 10-12x futtatam a benchet, drivert levettem, aztán vissza. 3 órát elcsesztem vele.
Sőt visszaraktam az x16-ba, aztán megint az x8-ba. Kapott a teteje ventit is, mert a memok 80 fokot közelítették, de a dolog nem tiszta.Az egymás után futtatott tesztek x16 Pcie-ben szépen mennek, az átlag fps 58-62 váltakozik.
Ez lehet a mérés szórása, meghogy mindig másképp megy az autó és több kevesebb ellenfél van elötte. Belefér..
De x8-ban kinlódik.... 46 és 53 átlag fps-ek adódnak, és mikor alacsonyabb, akkor a program akadozik érezhetően "kinlódik" receg a kép kanyarban akadozik, egyenesben sem teljesen folyamatos. Legalább 20-25%-val lassabb mint x16 slotbanMelegedés? driver? Sávszélesség? Nem éretm az okát.
De valószinüleg ilyesmit tapasztalhattál mikor CFX-ben volt nálad.
Vajon a többi programban miért nem adja ezt elő?///
Most berakok mellé egy GTS250-et, ettől is változik a PCie sebessége x16-ról x8-ra.
(meg fizikázunk is egy kicsit) -
fsb1000
nagyúr
válasz
Laraxior #8222 üzenetére
Ez igaz.... ha nem megy jól cfx-el, akkor 5870-en.
8xAA val asszem 34 fps volt és 4xAA val bőven 40 felett. Ez több mint a 275 SLI !!!!!
(4xAA-t nem mentettem le, mert csak az akadások mértékét néztem az AA csökkentésével, de a GTX285 is akad eléggé Crysis dem alatt.... sajnos. valós játékban nem annyira) -
fsb1000
nagyúr
válasz
Laraxior #8209 üzenetére
Nálad valami gond lehet azzal a 4890-el, ezt már a sávszél problémádnál is feltételeztem a cfx topikban. (mindjárt rakom x8-ba,, hogy lecsekkoljam)
/////
Én ezeket mértem ki Crysis 1920x1200 very high 8xAA (win7@64 i7-860)
HD4890 -> 21,8
GTX285 -> 20,1
GTX275 -> 18,5
GTX260 -> ?
GTS250 -> 13Tehát Crysis-ban még a GTX285-öt is megverte közel 10%-val, nemhogy a 260-at.
-
fsb1000
nagyúr
nahari...
Szó szincs tuningról!!!!!!!! nem növelek semmilyen hibalehetőséget.Mégegyszer leírom: Nincs szó tuningról és az órajel sincs emelve.
Minek ezt keverni?BIOS? A HD4890-eneken is rossz bios van meg az 5xxx-eken is?
Légyszi nézz már szét az ATI fórumokon! Tőlem függetlenül és jóval elöttem is elegen jelezték már ezt a problémát, csak én ki is méregetem és linkelgetem azokat a csúnya ábrákat meg videókat.
Amig nem volt a gépemben 4890-en egy szót nem írtam ide, úgyanigy voltam az 5870-el. -
fsb1000
nagyúr
Nem tuningról van szó..... szerintem ezt te is tudod.
Ezek a jelenségek a "szintetikus" bench progikban jól előjönnek alapórajelen is.
Az ATI CCC-be épített auto tuning programjában is. Az is csak egy bench.Ha ott előjön, akkor játékban is meglesz, csak nehezebben észrevehető vagy mérhető.
A GTA4 ben azért jön elő jobban, mert a Crysist kivéve a legjobban terheli a VGA-t.
Szerintem.Dirt2-ben a környezet részletessége meg sem közelíti a GTA4-ét, de kanyarokban változik, meg ott szokott " közönség'" is lenni. Én a két dolgot összekötném. És ezért lehet hogy néhányan csak ott észlelünk akadást.
Az élsimitás mértéke is szignifikáns összefüggést mutat az akadások gyakoriságával és hosszával.
Ha ezt tényként kezeljük, akkor azért egészen alacsonyra veszi a gép egyéb alkatrészei és más szoftverekből adodó hiba valószinűségét. -
fsb1000
nagyúr
válasz
zolisx4 #8188 üzenetére
A driveres rész elvileg minden régebbi ATI VGA-ra, a hardveres csak az 5xxx-re, ha jól értettem.
Ettől még mindkettőn fut, jól be is terheli és akad mint állat.De a VGA STABILITY teszt is akad, pedig az nincs tiltólistán és nem is fűt annyira mint a furmark.
Az OCCT egyszer próbáltam, de azt én is irreálisan durvának találtam.
Viszont a furmarkot évek óta nagyon sokan használják.
Még szervizekben is láttam. -
fsb1000
nagyúr
válasz
zolisx4 #8186 üzenetére
Röviden:
Az ATI védekezik a Furmark és a OCCT bench progik ellen, mert véleményük szerint a játékoktól nagyobb terhelést adnak, ami a kártyára veszélyes lehet
(????? miért is?)
Korábban a driverrel, újabban hardveresen is korlátozzák ezen programok futását.Egyéb:
A furmarkkal jelentkező és mérhető anomáliákkal (pl. akadás) nem foglalkoznak.
Ezzel sem: [link]////
Ebben az egészben az a szép, hogy az ATI "gyári" tesztelő programja is akad....
(bárki kipróbálhatja)
De majd ezt is megmagyarázza valaki, hogy tulajdonképpen az nem úgy van és a játékokban ilyesmi nem létezik, csak a felhasználók halucinálnak illetve ha ki tudják mérni, akkor rossz a konfigjuk, vagy valamilyen hibás szoftver fut a háttérben. -
fsb1000
nagyúr
Sikerült megoldani a Crysis problémát.
Nem Driver hiba volt (illetve mindegyikkel csinálta)A probléma az hogy a monitor natív felbontása 1920x1200 én meg 1920x1080-ban akartam tesztelni, mert eddig minden kártyámmal ebben a felbontásban teszteltem, ehhez volt összahasonlítási alap.
Az ATI-k is bírták az 1080-as felbontást, de a 4890-nél még az asztalon se lehet beállítani.
Hát ennyi. -
fsb1000
nagyúr
Üdv!
Most került a gépembe gey 4890-en.
Win7@64 és 10.3 ccc ATI oldaláról letöltve.Minden OK-nak tünik, de a Crysis benchmark kiakad. (DX10)
Illetve betölt (ez még látszik) és amikor átváltana eltünik a kép.
A hangja megvan és a HDD-t is kerregteti. VGA venti si felpörög, de kép nincs.Reset után újra van kép.
Mi lehet a gond? tegyek fel régebbi drivert?
Kipróbálom DX9-ben is...Szerk: DX9-ben megy rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest