- Felkészült a Redmi 15C
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
nevo
aktív tag
Tényleg nem vitatkozni akarok, csak Te látod bele. Engem érdekelne, hogy forintosítva mennyit is jelent a spórolás energiában, fogadjunk hogy erre nem tudsz mit mondani, csak valahol olvastad hogy ez ennyi wattot eszik ez meg ennyit és máris megvolt a számodra kielégítő információ. A gépet nem mindig játékra használják többségében, így ha jól van kalibrálva a kártya akkor energiatakarékos módban üzemel, legyen átlagban napi 1-2 óra játék vagy egyéb a kártyát kihasználó alkalmazás. Tudnád nekem példákkal alátámasztani ezeket az alkalmakat. Gondolom nem és csak azt fogod mondani hogy kötekedek, pedig nem, csupán tartalmat keresek az általad állított véleményeknek.
-
nevo
aktív tag
Kifizeted pluszban azt a 4k-t csak azért mert kevesebbet eszik (4k durván 100Kwh áramnak felel meg, ezt mikor használod el?) Később az 5850 ára is ugyanúgy követni fogja a 4890 csökkenését, tehát akkor mennyi veszteséged lesz? Parasztvakításnak jó, valamint akkor is ha egyszerre több monitoron játszol, akkor megéri az 5-ös széria, de a mai játékokra és még pár évig ez a 4890 tökéletes lesz.
-
dangerzone
addikt
Ohh. Köszi.
Furmark alatt ennyi a hőfok.
Ezen a hőmérsékleten már 1 perce stagnált a terhelés alatt.Ezek meg az idle hőmérsékletek:
Ez meg egy újabb 3dmark 06. +~200 pont .
940/4400 mhzUndoroid: Igen, azt elírtam. Az 900/4000 akart lenni.
Hmm, az órajelátállításba halt bele?
Ez biztos?
Mert akkor inkább én sem teszem olyan alacsonyra. -
-
rup1u5
nagyúr
Jó kis teszt!
Visszaraktam a gépbe a 2gigás vapor-x-et és tesztelem még amíg nem akad vevő rá. Gyári paszta helyett kapott hajszálvékonyan MX-2-t. GTA 4-ben tesztelgetem a kártyát kimaxolva. Érdemes kipróbálni, hogy feltolsz minden beállítást maxra és egy felhőkarcoló tetejéről nézelődsz körbe. Na ott már rendesen megfekszik a kártya, 99%-os GPU terhelés és érdekes módon, hiába a sok ram a textúrák későn jelennek meg. Crysis benchmarkban is jobban teljesít 3-5fps-el mint a GTX. -
veector
senior tag
-elolvastam a totyikban vagy 800 HSZ-t és a toxiccal rengeteg problem van, az meg a másik hogy az is 55 már
-nalátod
-min fps-t nézd, többet számít mint az avg. sokszor ezen múlik a játszhatóság (lásd krájzisz)
-láttátemátesszelációt? a másik részéről nem tudok semmit
-Zoo123
najólvan akkor még átgondolom
4870X2-t nagyon nem akarok mert idleben annyit fogyaszt mint a vízforraló (najó nem de érted)na írok ha megszületik a döntés
-
Zoo123
senior tag
1 gigás vapor-x, gyári hűtőjével 930-on még stabil.
Furmark szerint még 960 MHz-nél sincs gond, de Crysis alatt a kép már erősen "kockásodik", villogó zöld kockák mindenfele, úgyhogy a "Furmark stabil x,y MHz"-nek én nem hiszek!
Ha lassú, lesz majd lecserélem, de mindig legalább 2x gyorsabbra érdemes váltani. Nekem ez eddig bevált!
-
AirBooms
addikt
A táp tuti elég, de én félnék a Vapor-tól... Szerintem nem véletlenül haláloznak el főleg az OC és Vapor-X verziók elég gyakran... Ugyanaz a VRM-jük, mint a ref. verziónak. Nem elég erős, s melegszik is erősen. A Toxic az egyetlen olyan verzió, ami erősebb VRM-et kapott. Azzal a pár tíz MHz-cel egy-két százalékot lehet nyerni a benchek esetében, de igen gyorsan halott kártya tulajdonosává lehet válni. Én is így jártam a Sapphire OC-vel... Pedig vízzel hűtöttem...
-
peetmaster
senior tag
-
peetmaster
senior tag
Játéka válogatja, hogy hol mennyi a különbség. Vannak olyan tesztek is, ahol olyan játékokat tesztelnek, ami jóval az Nvdia oldalára dönti a mérleg nyelvét.
Itt az élő példa, amit Laraxior kolléga is mond: egy GTX260 elkenheti a 4890 száját Crysis alatt. Vagy ott a Far Cry 2, ami megintcsak a zöldek mellett szól. Úgyhogy ezekből a tesztekből nem lehet messzire menő következtetéseket levonni. Maradjunk abban, hogy a HD4890 és a GTX285 nem egy kategória. És ezzel a kijelentéssel nem szidom a 4890-et, valamint a 285-öst sem istenítem, csak közlöm a tényeket.
-
Dusee
őstag
hát nekem sok, eddig még sose volt 70 foknál több
mondjuk lehet amiatt melegszik jobban, hogy van bent a gépbe egy patás vinyó, ami állandóan 40 fok fölött van. ki is húzom, ugyse használomXP NINJA:
volt már ez itt kérdés, és asszem az lett a válasz, hogy csak kettőt, mivel az Eyefinity fícsör tudja a hármat kezelni (de nem 100%, olvass vissza, vagy legyél türelmesebb)
szerk: zolisx4 már megelőzött, és tényleg te kérdezted még annó.
-
HSM
félisten
Hotfix? Passz... Nekem most a 9.11 dirt2 hotfix van fenn, és igen win7 64bit.... Igazából nem izgat a 3dmark, csak segítő szándékkal próbáltam prezentálni egy eredményt, kb. mit kéne egy 4890-nek hoznia... De miután először tönkrevágta az OpenAL meghajtóm (dirt2 cd-jéről kellett frissíteni vissza egy működőre, mert utána az sem indult) majd azután hajlandó volt elindulni, de mikor startoltam, egy nagy fekete kép+fagyás lett az eredmény... Ekkor már kellőképp berágtam, hogy debug helyett uninstall legyen a dologból... Amúgy Vantage eredményt linkeltem, ha valaki össze szeretné hasonlítani a kariját....
-
yakuza.tora
addikt
Ahogy helkis mondta, indulási gondok...70 fokos a gpu? Hűűű! Ettől elszoktam. A 3870x2 44 fok fölé soha nem ment. Mondjuk fullcover EK blokk volt rajta...
helkis: Nem, a vízzel már leálltam. Eladtam a cuccot, még egy-két darab van belőle...
Ez a nyák ugye nem referencia, hanem a Sapphire saját nyákja. Arról esetleg tudtok valamit, hogy ez előny, vagy hártány?
-
HSM
félisten
Szaggatni nem szaggat olyankor sem, amikor túlléped a memóriaigényt, csak akkor elkezd utólag épülni a város, hirtelen megjelennek előtted tárgyak, árnyékok, nagyon gáz, ráadásul gyakran fagy is, meg minden baja lesz... Itt van, mi fog történni, elég tanulságos kis videó a VRAM/beállítás hatásokról: [link]
Szerk.: De bakker, most nézem, neked 2GB-os a 4890-ed... Azzal persze, hogy nem gáz...
De a 4890-ek 95%-a csak 1GB VRAM-al rendelkezik, amibe nem férnek el a High textúrák nagy látótávolság mellett, csak a medium...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- EA Sports WRC '23
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Óra topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- További aktív témák...
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest