Új hozzászólás Aktív témák
-
varsam
őstag
vsync nem eszik semmit, az csak annyit csinál, hogy nem enged több fps-t, mint ahány Hz-en frissít a monitorod. Szóval azért megy 60fps-sel a játék, mert 60Hz-es a monitorod.
Szerintem minnél több fps, annál pörgősebb egy játék, és bár 60 az elég sok, de egy COD-nál jó ha van 125 v 250, teljesen más. -
varsam
őstag
-
Zoo123
senior tag
1280-ról Full HD-re váltás:
1280x1024=1310720 /
1920x1080=2073600---->0,632 tehát az fps durván a 63 %-ára esik vissza elméletben és tapasztalatom szerint a gyakorlatban is. Ha egyszerűen akarunk számolni -és tiszta VGA limittel számolunk- akkor mondhatjuk hogy legrosszabb esetben felezi az fps-eket.renato:
Jó a vapor-x hűtő nekem is van olyan kártyám (eladó), annyira nem tudod meghúzni a kártyát hogy ne tudná lehűteni (max 10-12%), bár ha bemelgszik akkor azért belekostol a 80 fokba és ott már megjön a venti hangja, de 2D-ben szinte nincs hangja. -
renato
aktív tag
ha jól tudom, akkor eddig erősen proci limites felbontáson nyomtad, így lényegében ki se használtad a VGA-d. 1920*1080-ban már pöpecül kisajtolod a 4890-ből azt ami benne van.
gondolom a 3200 Mhz elég nagyjából kihajtani. nem fog szerintem komolyabban belassulni semmi, ellenben sokkal nagyobb élmény lesz játszani.szal no para, szerintem nyugodtan vegyél új monitort.
-
abéla
senior tag
Alaplapok, tápok, vga-k szoktak "ciceregni" (legalábbis máshol így nevezik), leggyakrabban a kondenzátorok csinálják (esetleg tápban tekercsek), általában nem szokott hiba lenni a háttérben, függhet az alkatrészek, összeszerelés minőségétől, igaz sokszor pont fordított eredmény látható, mint várnánk (ld.: drágább, jobb nevű cuccok is gond nélkül csinálják), van amelyik ilyen sajna, bár, ha nagyon zavaró, általában gariba cserélik (nem árt, ha produkálja a boltban/szervízben is a hangot
).
-
zolisx4
őstag
-
kbalazsa
senior tag
Te miről beszélsz? Összehasonlítod a kisnyuszit a feszültséggel...
20 trabi gyorsabb, mint 1 Ford? Vagy egy 5 személyes autóba ugyanúgy belefér 60 ember ahogy egy buszba, csak mert gyorsabb?A GB az adatmennyiség, a MHz az frekvencia, a DDRx meg típusjelzés, csak az alapfogalmakat tisztázandó... és ezeket nem szoktuk keresztbe összehasonlítgatni.
Azt összehasonlíthatjuk, hogy a DDR3 a DDR1-hez képest mennyivel gyorsabb/lassabb, meg azt is, hogy egy adott gép 1 kontra 2 GB RAM-al mit produkál.
De azt mondani, hogy 1 GB "gyors" memória ekvivalens 2,5 GB "lassú" memóriával? Ez hogy jön ki? Arra alapozva, hogy a DDR3 gyorsabban mozgat adatot? ÉS? Attól még nem fér el több adat a kevesebb memóriában. -
HSM
félisten
Rosszul tudod... Ha egyenértékű lenne az 1600DDR3 a 400Mhz DDR1-el, akkor nem is értem, miért van az új gépekben DDR3...
És az időzítés legalább annyit számít, mint az órajel.... A DDR2-nél a 800Mhz CL4 kb egál az 1066 CL5-el. Az 1066 CL6 meg a legtrább mind közül... De amúgy a 800Mhz CL4 untig elég jelenleg bármire...
-
kbalazsa
senior tag
áhhh gyerekek, a hideg futkos a hátamon... hát hol tanultatok ti helyesírni???
viszitnes = vízszintes
hibályát = hibáját
mongyon = mondjonthoo2 próbálj már meg érthetőbben fogalmazni, kis-nagy betűk, kerek mondatok, írásjelek
A te érdeked, is, hogy megértsük mi a problémád... Többek közt azért is írja mindenki, hogy használd a szerkesztést, hogy még utólag is javíthasd a hsz-t, ha még akkor felfedeznél valami hibát esetleg benne...
Egyébként, a problémádhoz: Ne a Win7-et okold, tökéletesen működnek rajta az ATI driverek (az egyébként is tapasztalható oprendszer független ATI driver "jelenségektől" eltekintve
).
Van -e telepítve Tray Tool a gépen?
Mondj konkrét példákat arra, hogy mi nem működik a "csúszkák" közül! Hogyan veszed észre, hogy nem működik? -
zolisx4
őstag
teljesen mindegy ki csinálta a vgat
[link]innen letöltheted a drivert ha ez sem jó akkor telepitsd ujra a win 7 et
ha akkor sem jó akkor itt kéne érdeklődni [link]
csaabz
A Catalyst szerint 61 fokos a kártya ezt 3 d re irtad na ez szinte kizárt, egy referencia kártyával, kb 2d ben van ekkora hőfök ,hacsak le nem vetted az órajeleket ,próbáld ki másik gépben hátha megy és legalább ki tudod szűrni a vga hibályát
-
HSM
félisten
Őszinte leszek... Nem használok V-syncet... Azt hittem, a panel nem jön be, ahol be tudnád állítani...
Ebben sajnos nem tudok sajnos akkor segíteni...
Viszont írd le, milyen játékokban próbáltad ráerőltetni a V-syncet, amiben mégsem sikerült, hátha valaki tudja a megoldást.... Elvileg a gyártó driver szempontból mind1, hacsak nem közvetlenül tőle töltötted a drivert... A Normál Ati-honlapról származó drivert nem érdekli, ki által gyártot a kari.
És használd a "szerkesztés" gombot... Ha megírtad a hsz-t, még 5 perced van szerkeszteni +15 perc a szerkesztést befejezni... -
HSM
félisten
Hogyhogy nem jön be a többi lap? Nekem bejön bármelyik, szintén Win7 X64 ultimate....
(#6360) csaabz: Mert NV-vel nincsenek hibák... LOL.... És máskor használd a szerkesztés gombot.
(#6364) csaabz: Arra nem gondoltál, hogy lehet kotlott a táp, lap, proci vagy a VGA, és garis problémáról beszélünk?
De nyilván ilyen Nv-vel nem fordulhat elő...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest