- MIUI / HyperOS topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Új hozzászólás Aktív témák
-
veector
senior tag
Azt szépen visszavetted
mellesleg hol vannak szabadon hagyva a memó modulok?
több tesztben írták.
pl:
[link]:
HIS has not decided to cool the graphics cards onboard memory chips, leaving them completely naked.Ha nem szeded szét nem látszik hogy nincsenek hűtve mert eltakarja a borda.
-
MPowerPH
félisten
-
zolisx4
őstag
Na az első kért kérdésedre gőzöm nincs hogy miért van ,,,,
De ,,,,nektek is csinál olyat, hogy a füvet, bokrokat kicsit később tölti be?
erre tudok válaszolni: nekem is pont ugyan úgy tölt be mint neked a videón ,az FPS az teljesen egyforma a tiéddel
de én bele olvastam a topikba hát nagyon sokan panaszkodnak rá de nem értem miről van szó ,mert nem ismerem a játékot ,csak a tesztet próbáltam -
zolisx4
őstag
-
zolisx4
őstag
hát akkor úgy jó ahogy van ,hát nagy a válság az biztos nem csak nálad
Na néztem a tesztet amit raktál fel és azt montad hogy elgég gyenge az enyém még kevesebb a gyengébb proci miatt ,de nem sok eltérés van a két gép között ,
látod neked 13921 et csinált nekem meg kevesebbet
de nekem alapon megy a proci akinek többet ad annak erősebb a procija vagy húzva van
vagyis ahogy visszanéztem a képeket majdnem mindenkinek 4000MHz körül jár a proci majdnem duplája -
-
zolisx4
őstag
tudom hogy nem azt montad , hanem minden maradt a régiben hogy visszaraktad a biost
én kérdeztem hogy azt irták hogy vissza kéne venni neki a frekvenciát????
nem találtam akkor magyar leirást a driverről de már van magyar is azért kérdeztem mert ugy tudom a vga ezt nem teszi lehetővé -
zolisx4
őstag
az uj driver re azt irák hogy változtatni fagja a memória frekvenciát??
én úgy tudom hogy a 4890 es nem alkalmas erre azért van az hogy 975 MHz el megy vagyis ugye ez a frekvencia váltáskor lévő képernyő villogás miatt állandó a MHz csak a gpu órajele esik vissza ,
az 5770 es vga-,m ami volt az levette annál már megoldották ezt a gondot
de ha valaki másképp tudja az irja le legyen szives
vagyis a 4850x2 es ami volt nekem az is vissza vette az órajelet ,a memóriáét -
zolisx4
őstag
Látom megint nem az igazi a vga
Én a helyedben mindent vissza raknák alapra és használnám és kész, egyébként én ugy szoktam csinálni hogy mikor 2d ben használom a gépet akkor a CCC ben a csúszkát lehúzom teljesen a memóriát nem nyúlok a fesz hez semmihez ,és kapok egy ilyen hőfokot
[link]az amugy is csendes vga ami most van a gépembe igy meg 16%ventivel 2d ben teljesen hangtalan
-
-
Mika1227
őstag
Hát igen elég érdekesek ezek az ATI-s driverek! Nekem előtte sokáig NVIDIA volt ott nem tapasztaltam ilyen dolgokat!
Én is volt, hogy próbálgattam a drivereket 9.10, 9.11, 9.12 aztán volt olyan játék ami nem volt jó vele akkor volt amelyikkel nem jött be a CCC szóval érdekes és egyben bosszantó is! -
Dusee
őstag
mégis változott valami...
nem akarja a tv-t kiterjesztett módban elinditani
rávan dugva a monitor dvi-on, a tv dsub-on, és ha rányomok a kijelzők érzékelésére a ccc-ben, csak villog mindkét megjelenítő, amig a tv-t kinem kapcsolom.
ha alul a tálcán nyomok extended display-re, akkor meg semmit sem csinál
valami ötlet? -
zolisx4
őstag
na most végeztem azzal a géppel amibe a 4890 es van, a világon semmit nem vettem észre teljesen jól megy és pontosan ugyan azt az eredményt hozza
ugyan úgy megy a dirt2 mint ahogy ment
amibe az 5770 es van arra most teszem fel a dirt 2 őt megnézem hogy dx11 alatt változott e valami mert az nekem nem volt jó néha belassult és begyorsult -
zolisx4
őstag
a vapor-x nél volt gond hogy nem idult el ,de az sem mindegyik nem keresem vissza mert nem arról van szó .
XaoS,,,,
Attól hogy nem világit semmi az alaplapon még lehet rossz,egyáltalán elindul a gép ??vagy csak a vga nem indul mert ezt nem irtad ,2db pciet kotottunk a karytara...a pcie 16x slotba raktuk.
kiprobaltuk egy pcie kabellel is de semmi..ezt meg nem is igazán értem, lehet hogy már késő van
-
zack
nagyúr
Én a BIOS-hoz nem nyúlnék. Nagy valószínűséggel utána teljes káosz lenne ami az órajelvisszavételt illeti. Leginkább azt látnád hogy a GPU 2D-ben is 240 és 900 között ugrálna másodpercenként. Nem jöttem rá ez miért lehet, de valószínű van valami védelem a kártyán, amit a BIOS mod progik át tudnak lépni, és ezért zavarodik meg a kártya, amit utána nem lehet helyrehozni....Kérdés az neked megéri e ilyen árat fizetni egy kis belepiszkálásért.
off: Mit vettél az Arena helyett? Mi történt vele?
-
GrG1210
aktív tag
Hmm.. hát ez szomorúú , máármint , hogy nincs game , az viszont nem , hogy jóól hűűt , a mostani vga-m , ami mellesleg eladó egy HIS 4850 IceQ4 1GB, nagyon halk , és hűűvös , nemtom , hogy ez az ujj hűtés az icooler X4 mennyire lessz jó , de az IceQ4 előtt le a kalappal.
-
helkis
veterán
elsőre nem kell rögtön X4-ért futni, van nálam egy X2 240-es proci, alapfeszen 3400mhz, VGA órajeleket odaállítottam ahol a tijeid voltak: [link], az órajel miatt jobban ki van hajtva a vga szvsz.. illetve 14k körül újonan beszerezhető.. annyiért simán elmegy a mostani procid is..
-
Mika1227
őstag
Hát az lehet nem tudom, mondjuk 2D-ben halk nincs hangja szinte de 3D-ben áááááááá!!
Mindegy lecserélem Arctic Cooling Accelero S1-re plussz 12-es venti, úgy már remélem tuti lesz és hűvösebb!
Néha produkálnak fura dolgokat a cuccok, mikor azt várnád, hogy jobb legyen a teljesítmény akkor nem lesz. -
-
zolisx4
őstag
ez nem a vga hibálya hanem az alaplap, frissiteni kell a biost rajta és elmúlik ezt csinálta nekem a GRID , ha az sem segit akkor garancia az alaplapra
azért kapsz annyira kevés eredményt a teszten mert nem jól működik az alaplap
gagyibyte alaplap ha jól emlékszem az én alaplapomat 7 szer cserélték 2 hónapon belül -
HSM
félisten
Régi kártya milyen volt? Kapott utána friss windózt? Vagy valami driveres zűr, vagy a proci dolgozik valamin nagyon a háttérben... 1 dolog viszont 100%, nem így kéne mennie, és a 3Dmarknak sem...
Viszonyításként itt egy tuningolt 4850-el 3Dmark06 [link], sajnos a 4890-emen win7 alatt nem akar a 3dmark06 indulni...
-
HSM
félisten
Nem lehet, hogy a catalyst control centerben rákapcsoltál élsimítást, vagy valami hasonlót? Azt úgy kell beállítani 3Dmark-hoz, hogy minden alkalmazásvezérelt legyen, amit nem lehet, az magas minőségen, a Catalyst AI pedig standardon. Mert tényleg fura, a gpu-pontjaidnak másfélszer ennyinek kéne lennie...
(Persze, ha ajátékok mennek, akkor minden zsír...
)
-
zolisx4
őstag
fenét teljesen .jó az eredményed sokminden től függ nekem 13 ezernél nem csinál többet 3DMARK 06 az xfx ,valószinű hogy a procim csak 2600Mhz es sebessége miatt , meg kétszer ugyan azt az eredményt nem szakta hozni , ne tesztelj annyit inkább arra használd a vgat amire való a játékra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Windows 11
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MIUI / HyperOS topik
- Goddess of Victory: Nikke
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest