- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dusee
őstag
sziasztok!
van nekem egy olyan bajom, hogy simán gépezés közben kékhalált kapok.
először nemtok rákattintani a folgokra, utána megfagy az egér, aztán 1-2 mp múlva tele szemetelődik a kép, bejön a kékhalál, ott (ha jol láttam) feljegyzi a ram tartalmát a hdd-re (nem biztos), majd eljut 100-ig, és nyomnom kell egy rr-t.
erre van vmi ötlet?
teljesen random csinálja a gép, régebben volt, hogy csinálta, de naggyából 1 hónapja nem csinálta, ma meg már 3x is
miért csinálhatja? memória hiba? túl melegedés (ezt nem hinném, mert ATT-ben vissza van véve 100/200 @ 0,923V-ra)? vagy pont e miatt, hogy túl vissza van véve? -
Dusee
őstag
hali!
nem tudja valaki, hogy hogyan kell ATT-ben több asztalt beállítani?
köszi! -
Dusee
őstag
válasz
--Disztroj-- #7763 üzenetére
nekem mégis megy
nem szoktam állítgatni a ventit, csak ha 100%-ra rakom tuninghoz, amúgy auton megy.
tudom, hogy kisebb, meg jobb, de általában a catalyst suite-ot töltöm le, ezért van CCC-m.de letöröltem a CCC-t, örüljetek
-
Dusee
őstag
válasz
veector #7752 üzenetére
téényleg
hát akkor lehetne rá rakni valamit, mert a memó a gpu-hoz képest load-ban ~10 fokkal melegebb, vagy az normális?
mondjuk ez a VRM hűtés se túl meggyőzővapor-x-eken, meg referencia kártyákon szép nagy borda van rajtuk, ezen meg csak egy vékony, igaz a másik oldalon is van egy.
annyira azért nem vettem vissza, Mika kolléga írta, hogy ő 100/200-on használja, de én annyira nem akarom levenni, mert így is van, hogy megfagy a kép -
Dusee
őstag
válasz
veector #7734 üzenetére
nekem is ilyen karim van, 2d-ben nulla hang (főleg, hogy visszavettem ATT-vel 200/300 @ 0.923V-ra, így jelenleg ennyi a kari hőfokai)
3d-ben azért már megjön a hangja úgy 55-60%-os ventinél, itt egy kép 100% loadnál.
mellesleg hol vannak szabadon hagyva a memó modulok?más: HIS 4890 iCoolerx4 tulajok! ti kaptatok Stromrise játékot a kártyához?
mert ezen az oldalon azt írják, hogy van hozzá! -
Dusee
őstag
válasz
Laraxior #7661 üzenetére
én eddig is csak ugy tudtam beírni értékeket
neked voltak ott alapból is?
nekem ott csak a 1,313V volt, a többihez amit én irok be beírja, hogy ... Unsafe!más: van ez a Low Level Driver cucc, ez mire jó, és szükséges-e?
Laraxior:
beállítod az 1,4V-ot, beállítod az órajeleket, bepipálod, hogy órajelek felvétele a profilba, alkalmaz, és elmented vmilyen névvel.
én így szoktam, és így mennek az unsafe-esek is. -
Dusee
őstag
válasz
Laraxior #7653 üzenetére
én is állítgattam régebben a feszt, meg orajeleket 2d-ben, de nekem akkor nem ment a kmplayer, meg össze vissza váltogatta a frekiket.
neked jók?
meg volt olyan, hogy amig fent volt az ATT, addig ilyen szar volt a game-k grafikája
mintha nagyon lowon lett volna, hiányoztak textúrák, nem volt hdr stb.
én próbáltam a biosos állítgatást is, annyira nem nehéz, van a RBE-ban egy auto over/under clock cucc, ott tudsz állítani órajeleket is, hogy 3d-ben mennyin menjen, mekkora fesszel, és 2d-ben mennyi legyen, csak az sem volt nekem túl jó(#7655) Laraxior:
mondjuk nekem lehet azért, mert nagyon alacsonyra vettem az értékeket (200/250 @ 1V).
lehet kipróbálom annyin, mint neked van -
Dusee
őstag
hali!
van nekem egy olyan bajom, hogy random csinál olyat a gép/vga, hogy megakad az egér, megáll a kép, aztán teleszemeteli a képernyőt, és kiad egy kékhalált
tudom, erre általában azt szokták mondani, hogy memó hibás, go gari, de pl játékoknál nem csinálja (eddig legalábbis egyszer sem, kopkopkop), 3dmarkoknál sem, furmark is simán mehet egész nap, csak idleben szokta néha bejátszani.
valami ötlet?
köszi! -
Dusee
őstag
-
Dusee
őstag
-
Dusee
őstag
válasz
zolisx4 #7347 üzenetére
CM 690-es házam van, felül 2x12cm venti, hátul 12cm, elöl 12cm, oldalt 9, 8cm, többet már nagyon nem is tudok belerakni, csak alulra meg az alaplap felöli oldalra, de az meg lényegtelen
mondjuk nálam a proci is fűt rendesen, játék közben is 65-70 fok körül volt, kéne rá egy hűtőt vennem, csak hát most nincs rá kess -
Dusee
őstag
hát nekem sok, eddig még sose volt 70 foknál több
mondjuk lehet amiatt melegszik jobban, hogy van bent a gépbe egy patás vinyó, ami állandóan 40 fok fölött van. ki is húzom, ugyse használomXP NINJA:
volt már ez itt kérdés, és asszem az lett a válasz, hogy csak kettőt, mivel az Eyefinity fícsör tudja a hármat kezelni (de nem 100%, olvass vissza, vagy legyél türelmesebb)
szerk: zolisx4 már megelőzött, és tényleg te kérdezted még annó.
-
Dusee
őstag
válasz
peetmaster #7294 üzenetére
alapból 1.1.0-ás a 3dmark06-om.
de azért köszi! -
Dusee
őstag
hali!
nemtudjátok, hogy a 3dmark06 XP-n mért nem akar elindulni?
beadja a logót, és onnan nem megy tovább...lefagy
valami ötlet? -
Dusee
őstag
válasz
arnoldito #7232 üzenetére
na megint nem tudok fogalmazni
szoftveresen nem tudod szabályozni a ventilátorját, csak egy ilyen kütyüvel, amit a ventire dugsz, és azon állítod, hogy mekkora feszültséget kapjon, ergo mennyivel/milyen hangosan pörögjön a venti.
így remélem már érted
és megy az ATT 64bites w7-en, tapasztalat#7233 zolisx4:
nekem is full fekete volt a képernyő mikor fullscreenen nyomtam, meg is ijedtem, de ctrl+alt+del segített neki
-
Dusee
őstag
válasz
xEon1337 #7216 üzenetére
nekem ennyi lett az új furmarkkal, nem a fele, de tényleg kevesebb
#7228 zolisx4:
nem tudom, hogy vissza kéne-e vennie, de nem hiszem, mivel írták egy páran hogy nem lehet, mert ez ddr5 betegség (5xxx szériáig), de olvastam arról, hogy javítottak a powerplay-en, és azt hittem, hogy ezzel a 4xxx szérián is megoldották ezt a gondot, de e kép alapján csak 5xxx szérián javítottak.
-
-
Dusee
őstag
-
Dusee
őstag
hali!
moddoltam a vga-m biosát RBE-vel, de nem sikerült túl jól
megy a vga, semmi baja, csak nem annyik az értékek mint amiket én megadtam neki.
ezek a beállítások, és idle-ben 240/490-en megy.
ez sem rossz, de van hogy villog a monitor, gondolom a feszültség váltás miatt.
valami javaslat, ötlet?
köszi! -
Dusee
őstag
hali!
lejjebb vettem a gpu/mem/vcore-t ATT-vel 200/250/1,1V-ra, semmi gond nincs vele, 3D-re is simán át vált (920/1025/1,250V), de a KM Player nem játsza le a videókat
hang van, de kép az nincs, olyan mintha befagyna a progi, és csak feladatkezelőből tudom kilőni.
VLC, WMP megy rendesen, de már nagyon hozzászoktam a KM Playerhez
valami ötlet? -
Dusee
őstag
van egy olyan bajom, hogy mióta felraktam a 9.12-es ccc-t, azóta van, hogy a gép 2d-ben fogja magát, a képernyőt teleszemeteli, és kékhalált kap, ott elszámol 100-ig és nekem kell resetelnem.
nem melegszik túl semmi a gépben (cpu, gpu legalábbis biztosan nem).
levettem a vga-t 500/490-re, azóta nem volt ilyen, de ez mégsem állapot
valami ötlet?
köszi! -
Dusee
őstag
-
Dusee
őstag
mégis változott valami...
nem akarja a tv-t kiterjesztett módban elinditani
rávan dugva a monitor dvi-on, a tv dsub-on, és ha rányomok a kijelzők érzékelésére a ccc-ben, csak villog mindkét megjelenítő, amig a tv-t kinem kapcsolom.
ha alul a tálcán nyomok extended display-re, akkor meg semmit sem csinál
valami ötlet? -
Dusee
őstag
OFF: az 4 magos, nem?
de ahoz kell speckó alaplap (sb710 v 750-es)
mellesleg én is ijet akarok venni#6956:
jó, azt természetesen tudom, h alapból 2 magos az 550-es, és azt is, hogy ahhoz kell a sb710 v 750-es lap, hogy feltudd oldani, de 4 magosra is meglehet csinálni.
ez lett volna eredetileg -
Dusee
őstag
ez a hiba még mindig fenn áll
ha valaki tudna válaszolni azt megköszönném -
Dusee
őstag
erre valaki mondhatna valamit, eléggé idegesítő mindig visszapakolgatni az ikonokat
-
Dusee
őstag
na most nekem van egy bajom
rávan dugva a vgara egy monitor (dvi), meg egy fullhd tv (dsub), és mikor inditom a gépet a ccc ugye kiterjesztetten indítja, de nem fullhdban, hanem 1280x1024-ben a tvt, de nem is a tv típusát írja ki, hanem h alapértelmezett vga monitor (vagy vmi ijesmi).
letiltom a tvt, akkor jó, de ujrainditás után visszajön, és fojton elpakolgatja az ikonjaimat...
van erre valami megoldás, hogy csak a monitort indítsa el, a tvt meg csak akkor ha és benyomom ccc-ben?
köszi eéőre is -
Dusee
őstag
pár kép játék közbeni hőkről
nfsu2 1920x1080 minden max
crysis warhead benchmark 1920x1080 noAA GAMER DX10 (itt már azért jobban izzad)
crysis warhead benchmark eredmény 1920x1080 noAA GAMER DX10 (egész jó eredményeket kaptam)
-
Dusee
őstag
a bekeretezett érték volt a max a játék alatt
az nem tudom mi lehet, de sztem nem érzékeli rendesen a vga ventit/táp ventijét, és azért irjaMika1227:
nem sz*r a hűtése, mert láthatod, hogy nálam mennyik az értékek.
nálad nem stimmel vmi, de remélem az s1-el megjavul -
Dusee
őstag
válasz
Mika1227 #6781 üzenetére
wow, nekem játék alatt ennyi a hőfokom mint neked idle-ban
ez egy idle kép, 6 órája megy a gép, és volt 2 óra game is (igaz a kép készülte előtt ~5-6 perccel léptem ki a játékból)
neked ott vmi tré van -
Dusee
őstag
hát igen, köszi.a legnagyobb szívás az egészben, hogy rám öntötték a pezsit :/
zenei részben agyon veri az arénát a szifon (legalábbis szoftver szinten), képnézegetője is gyorsabb/jobb, kamerában viszont aréna rongyosra veri, de az annyira nem lényeges, filmek pedig iphoneon is jók.
mellesleg használtam már iphonet, haverom 3g-jét, mikor még arénám volt, tehát tudom mire számítsak
na de no off -
Dusee
őstag
Én nem is mondtam, hogy moddolni akarom
a zsebemben volt a teló, és a gyatámra öntöttek egy pohár pezsgőt
panel meghalt. még nem vettem helyette semmit, most apám pót telóját (LG Secret) használom, de reményeim szerint iPhone 3G lesz.Zebu:
ha jobban megnézed a gyártója is más a két kártyának
igaz ezt nem írtam a hsz-emben, sorry érte -
Dusee
őstag
hát elég meleg.
nekem furmark alatt 70-75 fok max a kari, 50-55%-os ventivel, ami még ugy ahogy elviselhető.
nekem órajelek: 900/1000
én 9.12 hotfix-es ccc-t használok, eddig ez vált be nekem a legjobban.
az normális ha visszaveszi a gpu órajelét, nekem is ezt csinálja, de hogy a ram órajele mért nem megy le azt nemtudom, a vga biosában kellene állítani, hogy azt is levegye.szerk: senior lettem
-
Dusee
őstag
válasz
GrG1210 #6665 üzenetére
csatlakoznék Mika-hoz, nem kaptam énse hozzá játékot.
nekem speciel nem tűnik hangosnak se 2D-ben, se 3D-ben
de ez szubjektív.
majd meglátod ha meglesz, neked mennyire tűnik hangosnak/halknak.
amúgy hűtésileg (mármint hőfokok) nagyon jó, persze ajánlott hozzá egy jól szellőző ház, mert nem nagyon fújja ki a meleget.Mika:
most már esküszöm kihuzom a hangos ventiket, és megnézem, hogy tényleg annyira hangos-e ahogy azt állítod! -
Dusee
őstag
hi!
újratelepítettem a ccc-t, és uninstall közben találtam egy érdekes dolgot amit nem tom mire lehet használni
kép róla
mire való, és hogyan lehetne ezt használni?
köszi! -
-
Dusee
őstag
válasz
Mika1227 #6636 üzenetére
hát te tudod, te karid
hát ja elég érdekesek ezek a tesztprogik...peetmaster:
az szép...
jó a cpu score-od
nekem amúgy vmi nagy gebasz van a géppel, és nem tudom mi az
ennyire visszafogná a karit egy 2,9-es phenom?
többre meg sajnos nem tudom húzni gyári hűtővel, néha így is van, hogy kékhalálozik
lehet csak beruházok egy cpu coolerramás:
10.1-es ccc mikorra várható? -
Dusee
őstag
válasz
Mika1227 #6634 üzenetére
hát nemtudom...nekem nem szokott melegedni, mondjuk lehet azért mert oldalról kapja a hideget 2db 12centis ventitől.
ezen a képen is látszik bal oldalt, hogy 3dmark06 alatt max 70fokig melegedett, úgy hogy a cpu is fűtött rendesen a ~70 fokjával.
és még ekkor sem hallottam a hangját.
akkor lehet én jobb darabot fogtam ki, vagy nem annyira érzékeny a hallásom, de nekem nem tűnik hangosnak...más:
csináltam egy tesztet 950/1100-on vantage-ban.kép róla
másik tesztemben többet kapott a cpu, pedig akkor még lejebb is voltak véve a ramok
nem értem ezt... -
Dusee
őstag
válasz
Mika1227 #6632 üzenetére
hi!
sztem egyáltalán nincs hangja 60%-os venti fordulatig.
neked is iCooler x4-es van?ilyen?
mondjuk nekem alapból van 7 ventilátor a gépben + a cpu hűtőjé.
szal nem túl halk darab, de én nem találom hangosnak, játékok/tesztek alatt eddig sose vettem észre, hogy hangos lenne.
pedig nekem még húzva is van egy kicsit (900/1000) -
Dusee
őstag
erre valaki?
mennyi jó/rossz ez az eredmény? -
Dusee
őstag
hali!
linkelek pár 3dmark06 eredményt.
cpu: 2,8ghz mem: 900mhz vga: gpu: 850mhz mem: 975mhz ccc: 9.12 (ez az első eredményem)
ugyan azok voltak az órajelek, csak itt 9.11 hotfixes ccc-vel
cpu: 2,8ghz mem: 900mhz vga: gpu: 900mhz mem: 1000mhz ccc: 9.12 (épphogy jobb az előzőnél)
cpu: 2,8ghz mem: 900mhz vga: gpu: 900mhz mem: 1025mhz ccc: 9.11 hotfix (még az alapórajelesnél is rosszabb)
cpu: 2,9ghz mem: 1066mhz vga: gpu: 900mhz mem: 1000mhz ccc: 9.11 hotfix (ez eddig a legjobb eredményem)
vélemények? -
Dusee
őstag
van még egy hibám...
itt a videó róla
szerintetek? -
Dusee
őstag
válasz
zolisx4 #6242 üzenetére
hát ez namhangzik túl jól...
a legfrissebb bios van rajta.
ha jól emlékszek gari csak egy év volt rá, ami a nyáron járt le, új lapot meg neméppen fogok most venni.
de eddig mért nem csinálta akkor?
ilyen akadások nem voltak (régi vgaval).
nem lehet, hogy a cool & quiet miatt van ez?
kipróbálom úgy, hogy ki van kapcsolva. -
Dusee
őstag
csináltam egy videót a gta 4 hibájáról: [link]
ha lejjebb veszem a részletességi beállításokat akkor is ugyan ezt csinálja...ui: minőségért bocsi, telóval csináltam
-
Dusee
őstag
válasz
Clapaucius #6223 üzenetére
össze lehet!
ha olyan kártyád van/veszel mint pl az enyém, azon van HDMI csati, ahoz csak egy HDMI kábel kell, és már megy is.
a többihez azt hiszem kell átalakító, de azt általában adnak a kártyához.
és ha a tv-den van pc csatlakozó, akkor egy sima VGA monitor kábellel is össze tudod kötni, de akkor a hang nem megy át.
remélem segítettem -
Dusee
őstag
válasz
Daffni2 #6209 üzenetére
játékra használom én, csak azért idegesítő dolog ez na
van 4GB ramom, meg 64 bites win7-em is(de ha ezt nem úgy értetted ahogy írtad, akkor bocs
)
kristi79:
mondjuk fullhd-ban próbáltam, majdnem mindent max-ra tolva (és még huzva sem volt a vga), szal lehet ez a baja
kipróbálom 1680-ban is, akkor hátha, csak feltettem a legújabb patch-et és azt írja, hogy vmi resource nem található, telepítsem újra a játékotHSM:
Balanced-re van állítva a CCC, tehát mindent az alkalmazás állít be
de próbáltam optimal performance-on is (minden minimumra véve), és akkor még kevesebb pontot adott -
Dusee
őstag
válasz
Mika1227 #6197 üzenetére
nem mondták miért HIS lett, csak azt h ez van, ezt kell szeretni
én 18-án rendeltem, 21-én érkezett a szállítmány, és 23-án vettem át, azaz tegnap.
ha már megrendelted, akkor sztem te is a HIS-es szállítmányból kapsz majd, de nem tuti.zH:
húznám én, csak gyári hűtővel nem tenne jót neki...
így is örülök, hogy gyárival megy 2,9-et (mert most annyin megy)
az nem lehet, hogy azért ad ilyen kevés pontot, mert csak 900 mhz-en mennek a ram-jaim (az 1066 helyett)?Daffni2:
mikor beraktam a kártyát, akkor fogtam, letöröltem az alaplapi drivert, csökkentett módban driver sweeperrel lepucoltam, és normál módban a 9.12-es catalyst suiteot felraktam.
akkor vmit rosszul csináltam?
de amúgy játékokban tökéletes, nfs shiftet full hd-ban, mindent maxra nyomva megy egy röccenés nélkül (fps-t nem tudok mondani, nincs fraps-em), dirt2 vel is ugyan ez a helyzet, griddel is, cod mw2, gta4 néha azért megakad ugyan ezekkel a beállításokkal, mondjuk nekem patch nélküli van.
tehát nem értem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- HP notebook topic
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Napelem
- Futás, futópályák
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Riasztó topik
- Építő/felújító topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest