- Google Pixel topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henker2
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat!
-
Henker2
addikt
Üdv nektek!
Tervezem lecserélni jelenlegi ASUS EAH4890/HTDI/1GD5 videó kártyámat.
Egy pár kérdés:
1., Érdemes-e lecserélni amellett, hogy max monitorfelbontásom 1680X1050?
2., Ha cserélném vagy egy Nvidia 460GTX 1gigásra vagy egy ATI 6850 1 gigásra lenne. Van-e értelme?
3., Használjátok-e már az új Catalyst 10.12 -est? Ha igen, érdemes-e feltennem? Vannak tapasztalatok?
Köszi a válaszokat
-
Henker2
addikt
Sziasztok!
ASUS HD4890-emről szeretnék váltani egy NvidiaGTX460 vagy egy ATI 6850-re! Szerintetek melyikre lenne érdemesebb váltanom és miért? 1680X1050-es felbontásban játszom!
Köszi
-
Henker2
addikt
Üdv! Segítsetek már nekem! Van egy 4890-em és össze szeretném kötni a TV-vel. Egy sima 100Hz-es Samsung TV-m van. Van rajta RCA és S-Video. Milyen megoldást tudtok ajánlani, illetve kell-e valami progi hozzá a Catalyst-en kívül.
Köszi
-
Henker2
addikt
Üdv! Jelen pillanatban melyik verziójú Catalyst jó a 4890-emhez? Mert a 9.12-ről nem sok jót hallani. Lehetőleg adjatok már linket is 64bit-es Windows 7-et használok!
Köszi
-
Henker2
addikt
Lehet hülye kérdés lesz, de az lenne a kérdésem, hogy ahhoz, hogy a 4890-emet a leghatékonyabban tudjam tuningolni, a BIOS-ben kelle-e még valamit állitani? Gondolok itt a PCI-E frekvenciára stb.
-
Henker2
addikt
Üdv! Mit tegyek? Segitsetek!
A problémám a következő: HD4890 VGA Drivert szeretnék feltelepiteni a 64bit-es Windows 7-emre. Namost. A gyári frissitéssel simán működik a vga. De, ha leszedem a vga illesztőprogiját és rátelepitem a gépre a legfrissebb Catalystet (9.12), újrainditás után azt irja ki, hogy nem megfelelő a vga kompatibilitása. A Catalyst fel van telepitve, mégis, hiába akarok rámenni a beállitására, azt irja ki, hogy nem megfelelő megjelenitő. Természetesen ez mind 640X480-ban történik.
Ha meg simán a win7 által frissitett vga driverre telepitem rá a Catalystet összeakadnak.Mit csinálok rosszul vagy mi lehet a probléma?
Segitsetek, hogy csináljam
Üdv
-
Henker2
addikt
válasz
PowerBuldog #5263 üzenetére
Igen!
Ez volt a probléma... -
Henker2
addikt
Szerintetek ez mi lehet:
Windows7 64bit alatt, egy benchmark progit szerettem volna futtatni a vga-n és ez az üzenet jött:Védett memória olvasására vagy irására történt kisérlet
Ez gyakran arra utal, hogy a memória más területe sérültTalálkozott már valaki ilyen üzenettel? Tud valaki tanácsot adni?
Köszi -
Henker2
addikt
válasz
PowerBuldog #5257 üzenetére
Megpróbálkozom vele!
Szólok, hogy lett-e valami változás. -
Henker2
addikt
Sziasztok. Windows 7 64bit-es oprendszerem van.
Feltelepitettem az ATI Tray Tools-t, és beállitottam a 100/200-as értékeket a 4890-emhez.
De ezt irja ki:
Gépújrainditás után jön ez be. Beállitás után, újrainditásig működik rendesen. A 2D/3D váltás is.
Mitévő legyek?
Köszi -
Henker2
addikt
Üdv! Nézzétek meg a moddolt ASUS 4890-emet az új Cooler Master HAF - 922-es házamban. Régebben már tettem fel képeket ide.
Na itt ebben a jól szellőző házban alapon windows alatt 36'C fölé nem is mennek a hőmérsékletei!Ebben a hozzászólásomban vannak a képek!
Majd 1-2 véleményt szivesen fogadok, illetve tanácsot, ha valaki máshogy csinálna bármit is!
Köszi -
Henker2
addikt
Üdv!
Itt van ez a játék: Batman Arkham Asylum nevű játék!
Olvasom, hogy az Nvidia-t segitő Physx keményen besegit ennél a játéknál, sok jó "ficsört" benyomva. Az ATI viszont nem jeleniti meg ezeket az "apróságokat".
Lesz, vagy van már ATI-hoz ilyen hasonló "segitőtárs"? A Physx-re gondolok, ami Nvidia-nál van. Kicsit bosszankodok, hogy lecseréltem a GTX260-as VGA-mat egy 4890-re. Erősebb ez az ATI, de mégsem tud ilyen grafikai dolgokat megjeleniteni.
Erről mi a véleményetek? -
Henker2
addikt
-
Henker2
addikt
Üdv! Pár hsz.-el korábban volt egy link, ahonnan VGA BIOS-okat lehet leszedni.
Nekem van egy ASUS EAH 4890 HTDI/1Gb GDDR5 -ös kártyám alap: 850/975-ös órajelekkel.Mi történne, ha mondjuk egy XFX vagy Sapphire 4890-es kártyák BIOS-ait tenném rá, persze olyanokat, amik alapból emelt órajelesek, TOP kártyák BIOS-ai.
900/1000, 1000/1000-es órajelekKöszi
-
Henker2
addikt
Üdv!
Lenne egy kérdésem.Ha most jelenleg a 9.6-os Catalyst van feltelepitve a WIN7 32bit alá
simán rátelepithetem a 9.8-as Catalyst-et, vagy előtte el kell távolitani a 9.6-osat? -
Henker2
addikt
Üdv! Érdeklődni szeretnék, hogy van-e itt olyan aki már húzta /tuningolta/ 4890-es VGA-jat.
Ha van, irjátok már meg, hogy melyik progival csináltátok, feszemelés volt-e? Ha igen azt milyen progival, meddig nem veszélyes a feszemelés...
Én egyenlőre nem tudtam kihozni belőle csak 900/1025-öt 1,313-as alapfeszen, amit az ATT ajánl fel.Köszi a válaszokat
-
Henker2
addikt
És elvileg HIHETETLEN áron van!
-
Henker2
addikt
Üdv!
Végre sikerült belőnöm az ATT-t 100MHz-es GPU-ra és 200MHz-es MEMO-ra 2D-ben.
3D-ben meghagytam a gyári 850/975-ös órajeleket.Igy 2D-ben 37-38'C-os lett a kártya, a gyári 47-48'C után.
Bár a gyári hűtését:
-
Henker2
addikt
Üdv! Láttam a 4890-es LOGOUT-ot, ahol az energiatakarékosság van a középpontban!
Én is kipróbáltam! Egy ASUS 4890-em van, alap órajelekkel. A 2D-s beállitásra GPU-nak 200 a MEMO-nak 300MHz-et adtam. 0,923V-os feszültséggel.
Eddig minden OK!
De amikor beállitom a 3D-s értékeket, érdekes módon a GPU-t az ATI Tray 240MHz-nek, még a memot, rendesen 1950MHz-nek látja.
Megnéztem GPU-Z-vel és a rendes /alap/ 850/975-ös értékeket mutatja.
Tehát!
2D energiatakarékos, és a 3D /órajelek alapon 1,053V fesz adva/.
Ezeket elmentettem külön profilba.
Beállitottam, az automata túlhajtásnál, hogy a 2D-nél és 3D-nél mit használjon.Erre fel 2D sem tökéletes, mert 200-on marad a GPU,de a MEMO 600-on megy
Ezt nem értem
Mondom játék indit: Race Driver GRID, és semmi! Fekete képernyő! Bármilyen játékot akarok inditani, mindenhol ezt kapom.
Szerintetek ezek miért lehetnek?
És érdekes mert a Tray Tools-ban a Túlhajtásnál, amikor a MEMO-nak adok 300MHz-et, alkalmaz után 600-ra ugrik, de viszont GPU-Z szerint mégis 300MHz-es órajele van.Ti milyen oprendszert használtok?
Én Win 7-et. Közrejátszhat a Win7 az előbb leirt problémákban?
Köszi a válaszokat -
Henker2
addikt
Üdv! Tudtok olyan progikat ajánlani, amit az ASUS ad ki az ATI kártyáihoz? Konkrétan 4890-hez. Vagy hol tudok ennek utánanézni?
-
Henker2
addikt
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy hogy alakulnak az átlag hőmérsékletei egy 4890-nek?
-
Henker2
addikt
Szevasztok! Na megvettem az ASUS 4890-et.
Ilyen problémával küzdök:
Elég hangosak a ventijei és le akarom cserélni őket.
AC F8 PRO PWM és F9 PRO PWM ventikkel van valakinek tapasztalata? Hogyan lehet ezeket szétszedni? Egy ilyen VGA-t vettem [link] és a rajta lévő ventiket szeretném lecserélni ezekre az AC ventikre, valahogy igy: [link]Csak tényleg azt nem tudom, hogy ezt az AC ventit hogy szedjem szét.
-
Henker2
addikt
És konkrétan az ASUS EAH 4890 HTDI / 1 Gb GDDR5 kártyához mit szóltok? 2 ventis hűtő van rajta
-
Henker2
addikt
Sziasztok!
Na van egy kiszemelt 4890-em: [link]Szerintetek megérné erre váltanom az EVGA GeForce GTX 260 Core 192 Superclocked -65nm 448bit 896MB GDDR3 VGA-mról?
Meg a nevemnél lévő konfigban számithatok jelentősebb javulásra a VGA cserével?1680X1050-es felbontásban tudok játszani max.
Köszi a válaszokat
-
Henker2
addikt
Egyébként nem muszáj okvetlen VGA-t vennem. Csak most van 15-20k pénzem, és arra gondoltam, hogy lecserélem. És most csak tanácsokat kértem, hogy mi lenne kifizetődőbb a mostani helyzetben.
-
Henker2
addikt
-
Henker2
addikt
Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy megérné-e lecserélnem a mostani 192SP-s GTX260-as EVGA VGA kártyámat egy 4890-ra? Tudtok esetleg konkrét tipust ajánlani?
Amit rászánnék összegben +-ban az 15-20k.SEGITSETEK
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Építő/felújító topik
- Google Pixel topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest