- iPhone topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
zH.
senior tag
Ez azért még nem felső kategória, elég sok embernek számít mennyit eszik egy VGA. Többi okra nem írtál semmit, nyilván nem tudsz, csak hurrogni. Az utolsó kijelentésed hülyeség, nem vetted figyelembe a felbontást és a részletességet. Ennyi erővel egy 4850 is ugyan úgy elég a mai játékokra.
4k-t viszont bőven megért egy 5850-re való csere, pont. -
zH.
senior tag
Épp, hogy pont most éri meg váltani. Kis szerencsével 30k-ért el lehet adni, 5xxx széria ára nagyon lent van használtan, 6xxx pedig újonnan is "olcsó". Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy feltétlen el kell adni, cserélni, újítani, költeni, stb., de aki most akar váltani, annak megéri.
5850-ben ott a dx11, később jobban eladható, halkabb, kevesebbet eszik, hűvösebb, szóval 4k-ért nagyon megérte a csere, akármilyen jó kártya még most is a 4890. -
zH.
senior tag
azt hiszem én is elhagyom a 4890-esek táborát. több, mint egy évig szolgált egy 4890 2gb vapor-x,
további sok sikert a 4890 tulajoknak. -
zH.
senior tag
válasz
pcsabat #8979 üzenetére
full modelfüggő az egész ..
toxic-ok elég jól mennek ,topicba is van aki 1ghz-n járatja. sima vapor-t szerintem nem érdemes húzni ,legalábbis az én 2gb-m idle 60fokos.
pár pluszventi nem árt rá ..
900/910mhz-t azért szerintem mindegyik bír.@ zomtibi : v-sync-t kapcsold ki. egyébként ott elég nagy procilimit van .
-
zH.
senior tag
válasz
dangerzone #8621 üzenetére
üdv a klubban.
idle milyen hőfokaid vannak? szép kis eredmény.
én eddig jutottam 1x ,de aztán rájöttem ,hogy nem használom ki ,így visszatettem mindent alapra. így "hűvös" és halk.ha nem lenne tolj be a kártya elé egy 12cm-s ventit. nekem -10fokot segített idle . game közben még többet. hsz-eim között megtalálod a legújabb hőfokokat.
-
zH.
senior tag
válasz
bakerman89 #8607 üzenetére
ha tudsz toxic-ot szerezz ,bár egy plusz ventivel a vapor-xnek is kellemes hőfokai vannak. link
-
zH.
senior tag
válasz
Clapaucius #8597 üzenetére
Tudtommal a GTX295 megegyezik 2dB GTX275-el ,ami kb. egy szinten van a HD4890-el. Ott viszont biztos nem fog sávszél probléma fellépni. (PCI)
-
zH.
senior tag
31%os ventivel 51-52fok. (stabil)
automata szabályzás.
-
zH.
senior tag
kurva sokat dob a hőfokon egy plusz venti ,közvetlen a kártya mellett. így nálam idle 54fok a gpu ,bc2 után pedig 59fokig ment fel. venti max 59%volt ,szóval nem nevezném hangosnak.
-
zH.
senior tag
nem is rossz ez a vapor-x.
mielőtt összeraktam a gépem 3napja full kiporszívóztam házat ,ramot ,lapot mindent ,beleértve a vga-t is. most toltam 2óra bc2-t online. beállítások csutkán voltak ; 8x aa 16x af és mindent maxra, amit enged. nézegettem game közben a hőfokokat és meglepődtem. gpu 69 és 72fok között járt. venti 55%ig ment fel csak. ez elég korrekt. még egy plusz venti is dobna valamit a hőfokokon. jelenleg csak a ház oldalán van egy 25centis.. más nincs.
korrekt hőfokok szerintem.ráadásul nem is zajos ,mint ahogya gtx285 ,gtx280 stb.. nincs süvítő hangja. lehet hallani játék közben ,de szerintem egyáltalán nem zavaró.
-
zH.
senior tag
válasz
Clapaucius #8448 üzenetére
attól függ milyet fogsz ki. nekem a vapor-x 920mhz-n se stabil már. van akinek viszont 900mhz felett 24/7 megy. de tudni kell ,hogy eléggé melegszenek egy venti nélküli házban.
@KalozoneR: vedd le ,figyeld a hőfokokat ,ha 60-70fölé ugrik akkor tedd vissza auto-ra ,vagy vedd feljebb.
-
zH.
senior tag
válasz
Clapaucius #8444 üzenetére
200w-nál nem fogyaszt többet. elvileg max 190w.
-
zH.
senior tag
válasz
Clapaucius #8441 üzenetére
-
zH.
senior tag
Nincs most vinyóm ,mert az örök bitmezőkre tért ,de nem ad képet a gép és nem is bootol. A CTF LED a VGA-n 10mp-enként villan egyet. Volt már valakinek ilyen?
Olvastam ,hogy lehet GPU hiba ,vagy tulmelegedés. Utóbbit nem hiszem ,mert rögtön bekapcsolás után villog és nem is megy 100%on a venti.
Ha lesz vinyóm megnézem ,hátha csak azzal ad képet a gép. -
zH.
senior tag
-
zH.
senior tag
válasz
--Disztroj-- #8106 üzenetére
stalker cop még a sokkal erősebb és több rammal rendelkező gépeken is beakad.. próbáltam minimumom és stabil 80fölötti fps-em volt. beakadások ott is ugyanúgy voltak ,csak ritkábban.
Mika1227 : nemvágom miért sírsz ,meg miért kell neked nvidia.. én nekem azért kéne gtx275 mert halkabb ,hűvösebb és jobban húzható. eddig nvidiam volt és szeretnék visszatérni. lehet picit erősebb is. de ez az állandó nyafogás kiakaszt. elhiszem ,hogy van ahol megfekszik ez a vga ,főleg nagyobb felbontásban ,de ebben az árban nem kapsz jobbat nvidia-nál sem. arrol nem beszélve h 60k-70-80k ért szorják a gtx280/285-öket..annyiért ott a 5850/70. igaz ,gtx295 egész jó áron van most ph-n..
-
zH.
senior tag
tényleg op. újrahúzás lenne a legjobb ,bár megértem ,hogy nincs kedved vele tökölni. így viszont elég szar az egész.
mindjárt én is tolok egy vantaget.
egy 3dmark06 pontszámot is tudnál tolni? ott tudnék viszonyítani ,mert ebből a p pontszámokból nem sokat értek. ( csak kíváncsiság. ) -
zH.
senior tag
Én 15-16k-t kaptam ,hogy az egész gépem alapon volt. ( proci ,vga minden. )
18,3k amikor húzva volt 20Mhz-t a VGA és a proci 3.6Ghz-n ment. -
zH.
senior tag
Egyébként reálisnak tartom ,hogy a GTX (SoC) egy szinten van a 4890-el. Akárhány tesztet megnéztem a 4890 a GTX275-el volt egyenlő ,4870 pedig kb. GTX260-al. Na most a 4890 olyan 15%al lehet gyorsabb a 4870-nél. Ezt a különbséget pedig egyensúlyozza a SoC edition. Szóval lehet rális ,hogy egyenő a két kártya. ( Bár megint csak tesztetkre tudok hivatkozni -> akárhányat néztem ,mindig a 4890 nyert. )
-
zH.
senior tag
-
zH.
senior tag
Nincs gond a hőfokoddal! Nekem IDLE60 fok ,de ATT-be átállítottama szabályzást ,így 85fok fölé nem nagyon megy játék alatt sem.
-
zH.
senior tag
Tudod ,az új hardver varázsa.
Kíváncsi vagyok rájuk nagyon. Hőmérséklet és teljesítmény szempontjábol. Mindenki mást mond. Egyes tesztek szerint 4890 néhol jobb ,néhol ugyanolyan mint a GTX280 ,máshol lassabb ,nagyon megoszlik. ( És a vélemények is. )
Kíváncsi lennék rá teljesítmény / hőmérséklet szempontból.veector : Nemértem. Rengeteg gond? Garisat veszel. Utóbbi időben mióta megvan a kártya ide járok olvasgatni és sehol sem láttam problémát.
A kedvedért megnéztem mégegyszer a tesztet ,csak A MINIMUM FPS-T!
Az 5830 vagy roszabb ,vagy ugyanolyan ,vagy 1FPS-el jobb.
Láttam. És teszteket is. Amikor jászok egy játékkal konkrétan leszarom ,hogy a grafika hány %al jobb és élethűbb ,a lényeg hogy lekössön a játék. Persze ez változó. -
zH.
senior tag
válasz
veector #7774 üzenetére
-4890-ből van toxic.
-ez igaz.
-teszt , egyedül a dirt2-ben jobb kb 2%al a 5830.
-nincs sok játék ,különbség sincs sok ,ráadásul dx11-ben hogy megfelelő teljesítmény legyen szerintem 5870 kell. ( de ez egyedi vélemény.)
-Én GTX280/285-re szeretnék váltani ,ha minimális összeget kéne ráfizetni.
-
zH.
senior tag
válasz
--Disztroj-- #7763 üzenetére
Naja. Mondjuk engem aztán rohadtul nem érdekel ,hogy milyen nagy a program..csak elfér. De ATT-vel beállítottam ,hogy bizonyos hőfokonként x fordulaton menjen. Alapbol szerintem elég lassan ment a venti ,így viszont intenzív játék alatt sem látom 75fok fölöt a GPU-t ,de nem is leheli ki a belét a venti.
-
zH.
senior tag
2Gigás Vapor-X-re van vizesblokk ?
-
zH.
senior tag
Akinek Vapor-Xe van.. mennyit megy? Nekem 950MHz-s GPU órajellel már nem indult el a Furmark ,945-nél pedig pici kockák kezdtek el villogni teszt közben. ( pedig 15Mhz-t húztam a memórián ,és a hőfok is teljesen jó volt. )
-
zH.
senior tag
válasz
AirBooms #7571 üzenetére
Nekem ez kb. olyan meleg ,mint egy referencia kártya. Veszek majd 2dB ventit és betolom a ház aljába. Megnézem lesz -e valami változás. Egyébként a Furmark felküzdi 75fokig. Ott szerencsére megáll ,és nem megy tovább. Szerintem a két venti sokat fog javítani rajta. Meg ez a 2GB-s verzió ,szerintem jobban is melegszik ,legalábbis a memória biztos. 1GB-snak nincs is a hátulján "borda".
-
zH.
senior tag
válasz
peetmaster #7557 üzenetére
4870-t beéri ,mivel azzal van egy szinten kb. a GTX260. A teszt alapján viszont NEM éri be a referencia 4890-et.
-
zH.
senior tag
válasz
peetmaster #7553 üzenetére
Nem veri el ,és ha elverné akkor sem "lazán" ,hanem inkább vért hányva ,mert a 4890 alapon van és abbol is vannak emelt órajelű verziók.
teszt -
zH.
senior tag
válasz
peetmaster #7492 üzenetére
Van az oldalán egy 25centis venti ,csak most nem raktam fel. Ventit a héten fogok venni (hogy rendelem -e azt nemtudom)
Gondolkoztam rajta ,hogy lefújom ,de elég macerás ,akkor meg már egy Nightfall-ra cserélnék ,annak alapbol fekete a belseje és szerintem szép is.
Kábelek meg később el resznek rendezve. -
zH.
senior tag
válasz
Laraxior #7459 üzenetére
Személyes tapasztalatom nincs ,de VGASPEED szerint nem - nézd meg. Egyébként nekem az a játék egy semmi. Senkit sem szeretnék megbántatni ,de agyatlanul tunkolva a csillogó villogó izéken.
Bad Company 2 , Dragon Age ,Counter Strike Source , Shadow of Chernobyl (ha kivittem akkor CoP) ezekkel tolom.
Keresem a játékokat amik lekötnek.Sajnos nem sok ilyen van.
-
zH.
senior tag
Azért nincs akkora különbség 4890 és 285 között.
-
zH.
senior tag
Hm ,nemtudom mi lett ,de mintha elkezdett volna ma élni a VGA-m hűtője.
Fél-1óra BC2 alatt sem ment a GPU 75fok fölé. (70 körül volt végig ,a venti pedig AUTO-n volt. ahogy leraktam játék közben a tálcára a játékot 60%-ot írt ki ventinek. - és már az is elég hangos volt ,de legalább hallom hogy dolgozik.
)
-
zH.
senior tag
Tud valaki Rivatuner Cfg-t Hd4890-hez? Kéne hardware monitoring miatt..
-
zH.
senior tag
válasz
gordonfreemN #6937 üzenetére
A passzív baszod..
Egyébként ez a Vapor-X alap 40%on teljesen halk. Ha meg terhelődve van szépen hangosodik.. De CS:S alatt pl. nem is hallani. Ott van még a Toxic. Annak jobb a hütése ,nem tudom mennyivel zajosabb -e.
-
zH.
senior tag
Hú gyerekek.. 25% ventire állítottam a vapor-x-et ,mert nagyon hangos volt. kb ment a gép így 2 órát ( net+ msn ) majd a sims3mat elindítottam. 10perc után hallom ,hogy a kártya pár mp-enként felpörög 1-2mp-re.. megnézem a hőfokokat.. gpu 92fok memória 109 fok
ráuszítottam a 100% ventit így fél perc alatt levitte 50-60 fokra..
maradok a 80% ventinél. picit hangos de legalább hűt. -
zH.
senior tag
válasz
yakuza.tora #6219 üzenetére
40% ventivel 2D-ben 70fok volt. ( Gondolom ) terhelés alatt felpörög a venti ,így nekem 75-80fok fölé sosem ment.
Most 60%-on van és stabil 50fok 2D-ben. Játék alatt még nem próbáltam ,de úgy lenne jó ha 65-70fok fölé nem menne. esetleg ha feljebb megy akkor megpróbálom 75%-os ventivel. -
zH.
senior tag
válasz
yakuza.tora #6211 üzenetére
nekem 1 hete van meg és semmi gond nincs vele.
milyen "problémára" gondolsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest